Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ciccuka
veterán
-
Astroboy
őstag
Szakadok: [link]
#szeretlekmagyarorszag
-
-
koko52
nagyúr
Ezt félre értettem, jah. Így meg nem ér annyit. Szerintem.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kenwood
veterán
X79-es konfig, 2 db gtx 580-al 350ert :
Ok,tele van feleslegesen draga dolgokkal,mint az 1200-as tap,a 60k-s haz meg a 64 giga ram,de egy filleres ryzen meg valami rx 560-570 megeszi reggelire. Boltbol,bontatlanul 100-150-ertMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
BiP
nagyúr
válasz koko52 #64778 üzenetére
Ha már Te linkelted, hogy jó a szöveg, illett volna el is olvasni
A külső 99%-ban hasonlít, de a belső gyári állapotú.(#64780) davenport: Biztos én vagyok vak, nekem ez hasonlít. Oké, nem vakítanak fehéren az alsó lámpák, de gyanítom ott vannak azok, csak a fotón nem látszik jól.
A Charger meg a Fast&Fourious széria óta meg különösen kedvelt/keresett lett, így még gyanítom jól megugrott az ára a kortársaihoz képest.
Nekem a KITT volt a gyerekkori álmom, meg of course a DeLorean, ill. valami '60-70-es muscle car. Pl. a Plymouth Barracuda, Chevy Camaro, vagy ha már Pontiac Firefird, akkor a '68-as sem rossz, meg persze egy Dodge Chargert is bármikor elfogadnék
(#64781) Astroboy: És még komolyan is gondolta. Anyám.
Én a billentyűzetet szoktam zuhany alatt kimosni (értsd: szétszedve a billentyűket egy edényben, a műanyagházat meg zuhany alatt.) Tizenévesként egyszer az érzékelő fóliákat is leverettem, pár betű be is szart, azóta azt nem bántom.[ Szerkesztve ]
-
-
gban
veterán
válasz Astroboy #64781 üzenetére
Egy korábban nagyon aktív tag, aki használt cuccok bizniszéből él, ő mesélte, hogy minden hozzá kerülő tápot zuhany alá tesz, majd pár napig hagyja kiszáradni, és tök jól működik a dolog.
Tápot nem is vettem tőle, ami meg nagyon tiszta volt, pl. alaplap, annál megkérdeztem hogy mosta-ePostázást nem vállalok.
-
Astroboy
őstag
Kapaszkodjatok: [link]
davenport: az meg minek neked, nem vagy te olyan vén dízel...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz koko52 #64776 üzenetére
KITT replica, csak pl. az eleje nem hasonlít az eredetire.
A 2.8-as motor pedig 140 lóerő. Ennyiből inkább valami szolidabb, de veteránozható V8-at vennék ha amerikait akarnék. A 90-es években rajongtam értük, apumnak is volt, jártunk még a dunaújvárosi találkozókra, aztán én is jártam "normál" amerikai kocsikkal. Amit szeretnék, az meg már egy vagyon.[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
koko52
nagyúr
válasz nullpoint #64777 üzenetére
Szerintem a belső messze van Kitt-től. Főleg a műszerfal.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Jó a szöveg: [link]
-
válasz koko52 #64773 üzenetére
Ja, csak ezek a gyenge gépek ugyanazt a cuccot kicsit kevesebb prociterheléssel dolgozzák fel kábelen, amennyire láttam a sajátomon.
@KROK640 : Az enyémek elég romosak voltak azért Volt céges gépek, meg saját tákolásaim rajtuk.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
koko52
nagyúr
Tp link extender , 25Mb/s. Az nem gond, mert mint írtam telón nem akadozott és ugyan azt a jelet fogta."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
-
koko52
nagyúr
válasz Cs1csó #64764 üzenetére
Tuti van benne valami, mert anyósom T4500 procija (core 2 duo) simán megoldja ezeket és 2010-es talán. Hát akkor jól mellé nyúlt haver
-
válasz KROK640 #64769 üzenetére
2017 -ben asszem, és 10 ezerért a kettőt
Akkoriban szereztem egy Acer Aspire 3050-et, amibe még korábban hackeltem egy TK-57 procit a Sempron helyett, és az előző tulaj visszaadta. 2GB volt benne + winyó. Az csak 720p-vel bírt el böngészőből, de simán lehetett rajta filmet nézni, meg TV-t is. (Debian volt azon is persze.)
A koko52 által említett Celerongy meg tutira erősebb, mint az a TK-57 volt.Azt egy évig kb. nyúztam (egy 10-esért lett eladva), mivel ezen a gépen kívül minden Lenovo volt már otthon + a céges gépeink is Lenovok voltak, asszonyéval együtt, cseréltem egy T400-ra (ma is az a tarcsigép, de ég és föld ahhoz az Acer romhoz képest )
[ Szerkesztve ]
-
válasz qnadam #64763 üzenetére
Igaz, bár én kevéssé szoktam észrevenni, ha leveszem (botfülem van).
@BiP : Zene Yt-ról, valóban pazarló szerintem is.
@KROK640 : Én 17 körül adtam el a Pentium M 1700-as gépeimet, de azokban addigra már SSD volt, mind a kettőben 2012-ben még olyat vittem magammal amíg céges tréningen voltam.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz koko52 #64766 üzenetére
Ja, nem a hangminőség miatt értem, nem vagyok vájtfülű.
Csak a youtube-os zenehallgatást az egyik legerőforráspazarlóbb dolognak tartom. Cégnél is mindenki ezt nyomja ezer éve, csak feleslegesen zabáltatják a sávszélt. (mert ugye megy a háttérben a videó is, csak azt nem nézi senki, mert a zene a lényeg).
Előnye persze, hogy szinte minden megvan youtube-on, sokminden az eredeti előadótól, kiadótól, lehet listát csinálni, stb. tehát alapvetően kényelmes. -
koko52
nagyúr
No comment.--nyugi, csak a hangforrást adta (HD). Erősítőre ment a hang. (Pioneer A-90 + 2x5pár front )
-
BiP
nagyúr
válasz koko52 #64747 üzenetére
Laptopról ment a zene, yutub.
No comment.Azért az N3060 meg a T7500 nem egy kategória. Ez az Atom alapú
szargyenge Celeron nem csoda, ha meghal a youtube alatt.(#64757) SunyaMacs: így van. Nekem volt egy nagyon hasonló, de erősebb laptopom, 10éve ért 170-et.
(#64758) KROK640: a 4GB meg a 8600GT M teljesen reális, hogy benne volt. (nekem is ez volt benne)
Itt max. egy SSD-t tett bele, hogy használható sebességű legyen, annyit nem kellett azért rákölteni.
Azt jobban el tudom képzelni, hogy vett kettő nemműködőt bagóért, és ebből összehozott egy használhatót, és most keresni akar rajta. Vagy anno volt a családban 2 nem jól üzleti érzékkel megáldott vétel, kiöregedtek, és most kéne elpasszolni belőle 1 működőt.[ Szerkesztve ]
-
veterán
ha zenehallgatás, akkor képminőség 144p.
aha, aztán lehet hallgatni az ~50 kbps hangot hozzá.
a yt eleve nem a hangminőségéről híres, a 128-192 kbps körüli opus akár elég is lehetne, de egy zene általában úgy kerül oda fel, hogy volt egy mp3, abból lett egy valamilyen videó aac hanggal, és abból konvertál a yt mindenféle dolgokat, és ez még a jobbik eset.hanyas vagy, te disznó?
-
KROK640
nagyúr
És akkor most képzeld el, hogy én 2015ben Cipruson a következő lapossal voltam : Celeron 1700MHZ 1MB L2 (1 mag), 768MB RAM, 320GB HDD meg valami 1MBos integrált csoda.
Emlékszem, hogy a facebook egy ablakban képes volt sokat gondolkodni, és akadozni, ha bármilyen másik ablakot megnyitottam mellé a chromeban akkor 40-50mp-s időket kellett várjak, mire megszülte az ablak tartalmát.
Youtube-ozni egyetlen egyszer próbáltam meg rajta, aztán rájöttem, hogy jobb ha hagyom. (mondjuk ehhez azért hozzájárult a mindössze 1/4-1/2Mbit sebességű internet is).
Ezért hamar átálltam arra, hogy kizárólag sorozatot töltöttem vele (uTorrent remekül elment rajta) amit SDben hibátlanul meg is tudtam rajta nézni (arra a kijelzőre az is bőven jó volt) meg remekül el leehett rajta Midtown Madnessezni (1999-es játék, egy 2006 körüli laposon azért elment).Na, ha abból indulok ki, hogy ez a gép amit fentebb kínáltak kb most lehet olyan mint nekem akkor az a laptop volt, akkor még a 17900-ra is alkudoznék
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz zsolt_64 #64738 üzenetére
Amúgy pont így születnek az ilyenek. Megtalálja googleben, látja, hogy ajj, majdnem 400 ezer ft, ő még rakott bele RAMot, dupla akkora HDD, SSD, megfelezi ezt az árat, jujj mennyire elviszik majd, ő meg keres rajta.
Csak épp azt nem nézi, hogy ez az ár mikori. Mondjuk itt spec ki sincs írva, de gyanús lehetne, hogy 2008 januári értékelések vannak hozzá.
Meg ugye sokan, főleg ha eladók, nem is akarnak hallani az ár degradációról.Bár mondjuk volt már, hogy jól jött ez...
-
koko52
nagyúr
válasz Cs1csó #64748 üzenetére
Ebbe ez van: [link] aki ért hozzá, megtudja mondani a jutb-al nem birkózik meg vagy valami más a gond. Mert akkor megpróbálom neki megoldani. Laptop nagyon nem az én asztalom.
Telefonról simán ment minden.[ Szerkesztve ]
-
válasz koko52 #64752 üzenetére
Pedig ha csak zenehallgatásra kell, az szerintem mindegy, miről szól (de különben Android x86 is elég lehet oda )
Különben zenét lejátszani elég lenne az a Cerka is. Esetleg fel kellene tenni egy Minitube alkalmazást, mert a böngészős zsütüb baromira zabálja a procit. A másik, hogy ha zenehallgatás, akkor képminőség 144p.
@Sunyamacs : "A laptop netezésre a még pont elmegy kategória, másra már nem nagyon alkalmas. "
Millió egy dolog van, amire egy gépet használnak netezésen kívül.@KROK640 : Ennyi... vagy azt se tudja, mi ez, mit jelent a T7*** proci (a Pentium4-et se tudják, ezért lövik be a gépeket egyre többen RAM típus alapján), vagy arra játszik, hogy a vevő sem tudja - de akkor meg nem írná ki...
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz SunyaMacs #64735 üzenetére
Szépen feljavította, mert gondolom eredetileg nem 4GB RAM, meg nem 8600GT M meg nem is 240-es SSD volt benne. Az is dicséretes, hogy az 500-as HDD-t megtartotta. A proci viszont akkor is egy C2D T7500, ami egy igencsak régi koncepció, a 20.1" (51cm) méret meg inkább teszi asztali géppé mint laptoppá.
A 179000ft-os vételár mellé pedig hiába ad még egy ugyanilyet alaplap hibásan (gondolom abban se SSD, se HDD, se sok RAM se új VGA) messze nem ér ennyit, hiszen ennyiért elég jó I5-ös laptopokat szerez az ember 8GB RAMmal (amiknek az integrált VGAjuk sokkal jobb mint a 8600GT M) hordozhatóbb méretben.Igazából sajnálom a tulajt, mert valószínűleg többet költött rá, mint amennyiért egyáltalán el tudja majd adni, szóval szerintem ha tényleg olyan nagyszerű ez a gép, akkor itt az ideje, hogy megtartsa és élvezze még egy darabig.
-
SunyaMacs
aktív tag
A laptop netezésre a még pont elmegy kategória, másra már nem nagyon alkalmas. A 8600GT annyira új, hogy a GTA4 utána jelent meg, YT lejátszáshoz VP9 persze nincs, h264-el még a 1080p60-t se bírja el, főleg egy elavult kétmagos mobil procival. 180k-t körülbelül 10 éve érhetett. Azóta amúgy lekerült a csoportból, Ebayen nem lehet üzletrontó kommenteket írni és persze senkinek sem kell, úgy maradnak fent ezek a csodák ilyen árakon.
-
koko52
nagyúr
válasz Astroboy #64755 üzenetére
Nem merültem bele, főleg a HDD miatt. SSD is kéne de nem lesz erre költve már.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz GZoli7 #64753 üzenetére
Nem tudom még, azon agyal eladja és szerzek neki egy 4 magos Ryzen5-ös lapost.
-
koko52
nagyúr
Haver csak zene lejátszásra használja. Csak win alap van rajta. A jutub explorer alól fut. Néztem valami más nem-e terhel de nem. Én sem értem. Szerintem a cerka szar benne, gondolom harmatos az IPC-je.
Linux felejtős neki.[ Szerkesztve ]
-
válasz Astroboy #64745 üzenetére
Mondjuk ha valami MXM szerű, akkor sem valami kurrens cucc
De ritkaságnak sem utolsó az a gép.@koko52: Nálam egy Core2-n nem esik szét 4 gigz RAM-mal... Valami ott nem volt jó.
Meg el kell felejteni a winfost (bár haver Core2 gépén mentek ezek Windows alatt is 4GB RAM mellett, integrált VGA-n)[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kalandor #64749 üzenetére
Á köszönöm, tehát ez a kiegészítő segíthet Chrome-on a videók gördülékenyebb lejátszásában?
(ennek főleg a szomszédom fog örülni bár ott most sikerült egy kis "upgrade"-et elkövetni a kb. 17 éves asztalit amit említettem leváltotta egy Core2Duo-s kb. 2009-es noti valami üzleti HP gép elég jó, 4GB RAM-mal, massszív zsanérok, jó billentyűzet, a kijelző fényereje gyatra de a régi monitort rákötve nem probléma)Amúgy korábban keresgéltem már ilyen kiegészítőt ami régi gépen is könnyebb YouTube videó lejátszást tesz lehetővé de amit találtam az nem javított rajta egy jottányit sem.
-
-
Cs1csó
félisten
C2D T7250-es proci 2Ghz-es 3GB RAM (ebből a dedikált VGA levesz 256MB-ot 8600M-GT)
2007 nyári modell noti.Egy YouTube zenével elboldogul, még akár filmekkel is kb. 720p-ig de az 1080p is megy.
SŐT van rajta HDMI kimenet tehát akár egy tévére is rá lehet küldeni a képet és a hangot FHD tartalmat toltam már róla, böngészni is lehet vele kisebb megkötésekkel (pár megnyitott lappal el lehet lenni persze aki már indulásnál 80 lappal kezd annak nem ajánlott de egy nyugdíjas, hogy olvassa az Index-et és mellette nyitva legyen a Facebook arra elég.
Izzadni lehet izzad közben bár a leírásomat arra hegyezem ki, hogy adakásmentesen tudja lejátszani a zenéket akár a videókat is.
Persze 12 éves múlt a gép, túl van már ez mindenen. De a szomszéd 2003 körlüli valamilyen pentiuma is elboldogul - nehezebben - a youtube zenékkel.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Nem izzadna? A 7 végén havernál iszogattunk. Laptopról ment a zene, yutub. A kép kb 20-30 mp-enként szétesett, 1-1mp-re lefagyott a hang. Megnéztem feladatkezelővel. CPU 100-95% között volt folyamatosan, a RAM 90% felett 1 füllel (4GB). Semmi más nem futott.
2 magos cerka 2016-ból. Alkalmatlan mindenre is! [link]
A jutub dekód kifekteti ezeket a csodákat.
Az ideg az, hogy nem cserélhető a proci[ Szerkesztve ]
-
válasz Csupingo #64741 üzenetére
Nem izzadna. Simán lehet vele netezni, ha nincsenek nagy igényeid, viszont mondjuk rosszul látsz...
De tényleg, többször leírtuk már, hogy simán alkalmasak ezek a gépek sok mindenre.Meg van rajta nyomtatóport, esetleg soros, csomó helyre megveszik, ahova nem a teljesítmény a fontosch, hanem ezek a csatlakozók. Csak nem ezen az áron
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz Csupingo #64741 üzenetére
Én is erre gondoltam, elolvasná a híreket, bepötyögné a facbúkba hogy mit vett a piacon stb..
A baj az hogy min. 12 éves a vas. nem tudod az előéletét, lehet hogy állt a sarokban, lehet hogy naponta hurcibálták. ha elromlik, be se vidd 1 szervizbe...
Sunyamacs: úgylátom van 17 comment hozzá . megosztanád velünk ?[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz zsolt_64 #64740 üzenetére
A memória és az ssd manapság is elég lehet, de szerintem az a régi 2 magos proci már sima netezés, youtube közben is mindig 100% környékén izzadna. Az érezhetően visszafogna mindent. Talán egy nagyi türelmesen üldögélne előtte, ha szerinte ez a normális, mert nincs tapasztalata gyorsabb gépekkel.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
koko52
nagyúr
válasz SunyaMacs #64735 üzenetére
12 éve nem forgalmazzák. Még jutubra is alkalmatlan.
-
válasz zsolt_64 #64714 üzenetére
:S
@csicso82 : Sőt, mivel akkoriban a délszláv helyeken nem osztották meg a feketelistát, a letiltott telefonokat is oda adták el
@zsolt_64 : Persze, ugyanúgy függőn kapod a telefont. A szolgáltatónak lényegtelen, ki használja, csak nekik fizessen a benne levő kártya forgalma után
@TaaT : Meg vinni kell a papírjait...
-
gban
veterán
Helyi:
tört win 10 van rajtaPostázást nem vállalok.
-
zsolt_64
senior tag
válasz konikan #64727 üzenetére
Azért 1 picit hadd vegyem védelmembe a rendőrségi videót:
Aki egy olyan telefonra vágyik amiról tudni lehet hogy 250 khuf alatt nemigen lehet legálisan beszerezni, akkor mire gondol amikor egy olyan hirdetést lát hogy vadiújan 80 khuf ?Nem szólalnak meg a vészcsengők az agyában ? Nem mert nincs neki (agya)...
Még személyes átvétellel is necces...[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz konikan #64727 üzenetére
Ez egy örök vita, pl. ha van egy Ebay-es eladó tegyük fel 500 ezer pozitív visszajelzéssel és rendelsz tőle valami 10-20k körüli cuccot akár előre is lehet utalni, de egy NONAME akárkitől a rendelést is érdemes megfontolni. Itt a PH-n is ha:
- 5-10 éves reg
- a fórumokon is aktív
- több száz pozitív értékelésAkkor lehet kockázatot vállalni.
De amúgy a PayPal és a hasonló biztonságot szavatoló megoldásnak pont az a lényege, hogy nem kell az eladó vagy a vevő megbízhatóságán morfondírozni hanem ezeket a védelmi megoldásokat kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
konikan
aktív tag
Mi csak kicsit csalogatunk a neten, ez semmi, bennünket sose kapnak el...
Ha esetleg kimaradt volna valakinek. A második, rendőrség által készített tájékoztató videóhoz meg csak gratulálni tudok, hogy mindenki részesítse előnyben az utánvétet. Pont tegnapi sztori, hogy jelentkeztek egy termékért, és és utánvétet kértek. Mikor közöltem, hogy a termék árának 50%-a lenne pluszban az utánvét, és ilyen kis pozítív értékelés mellett el elehet felejteni, akkor belementek az előreutalásba.
"-De engem szeretnek!" ..."-Az nem feltétel"
-
TaaT
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz zsolt_64 #64711 üzenetére
Anno - 2000-es évek eleje - volt ilyen a kártyás telefonokkal is, 1-2 évente csak egyszer lehetett így vásárolni, megkértek valakit, hogy vegyen egyet (1-2 ezer forintot adtak neki ezért hogy kvázi vett nekik egy telefont, persze annak az árát odaadták) és a telefont elvileg kivitték külföldre (amit hivatalosan nem lehetett volna)
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz Cs1csó #64710 üzenetére
persze: személyi, lakcímkártya lefénymásolva.
Nem értem én sem és sose tudott elfogadható magyarázatot adni, a vállát vonogatta...
Az ilyesmi számomra felfoghatatlan...Mint többen írták itt , egy csomó olyan embert találni akinek azt mondod hogy :
add ide a személyidet 1 percre...
itt írd alá és kapsz 5000 huf
MEGTESZI[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz konikan #64706 üzenetére
Hát lett belőle nemfizetett számla, rendőrségi feljelentés (eredménytelen) , próbáltak kiegyezni a szolgáltatókkal (eredménytelenül) , végrehajtó, aztán a szolgáltatók eladták a tartozást egy végrehajtó cégnek, és asszem azzal sikerült rész fizetés vagy valamiben kiegyezni.... kb 8 év tortúra
[ Szerkesztve ]
-
válasz zolee5016 #64688 üzenetére
Nem tanultak meg jobban. Elég könnyen le lehet mérni akár egy postán a sorszámhúzónál, akár ha buszon beszélgetéseket hallgatsz, hogy az idősebb generációk között is borzalmas sok a fogalmatlan hülye. (Meg a fb-n hirdetésekre jelentkezők között is, nincs különbség az értelmesen írni nem tudók korában - ugyanúgy nem tud fogalmazni a 18 éves, mint a 48, 58.)
Amúgy a fenét volt jobb régen minden. Pár dolog lehet, de ugyanúgy tudsz mellé sorolni még több olyat, ami nem volt jobb. Nem mellesleg szerintem is nagyon sok téren rossz irányba megy a világ, de attól még nagyon sok mindent könnyebb ma megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz KROK640 #64703 üzenetére
Ilyenek ha leszólítanak elég ha rájuk nézek nem folytatják. El sem jutok odáig, hogy elkezdjék mit akarnak, látják a szemeben a megvetést a gyűlöletet.
-
konikan
aktív tag
válasz zsolt_64 #64704 üzenetére
Gondolom mekkora happy end, gyerek nem fizeti, jövedelme nincs, és egy az egyben a T. szülőkre hárul a számla, számlák fizetése.
Agyhalál ez a szint, de komolyan. Elé tolnak egy csomó papírt, amit aláír, lakcímmel, névvel mindennel, a SIM-et ha eldobja a többit ugyanúgy számon kérik rajta. Van baj.
-
zsolt_64
senior tag
válasz Trailblazer #64701 üzenetére
csak 1 történet:
Ismerősöm 18 éves és 3 hetes csemetéje. van személyi igazolványa és nagykorú.
plázában felszedett spanok meggyőzik hogy elég a sim kártyát a Dunába dobni , és máris utolérhetetlenek vagyunk..
Ezekután elmennek, vesznek akkori csúcsmodelles mobilokat, 0 vagy pár huf befizetés, 24 hó hűség stbb..
aztán 1 emelettel lejjebb elpasszolják az arab mobilosnak. kapnak párezer forintot , amit ott helyben elvernek..
Folytassam a történetet ?[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Persze.
Anno mikor telefonos boltban dolgoztam akkor jártak be hozzánk olyan nem az idén barnult egyének, akik azzal foglalkoztak, hogy kerestek embereket, akikkel előfizus telefonokat vetettek (ők kifizették a telót), majd elkérték a telefont, és gyorsan eladták. Azok meg megálltak egy hónap múlva, de az már nem az ő bajuk volt.
Engem is be akartak szervezni, de NEM-et mondtam. pedig 3000ft-ot adtak egy vásárlásért. De volt olyan, aki mindhárom nagy szolgáltatótól kihozott nekik 1-1-1 telefont.De lehettem volna a "másik végén" is a dolognak, hiszen egyszer épp Cipruson (és pont aznap mikor telefont vettem) állt meg egy autó mellettem, és egy nem túl szimpatikus emberke ajánlgatott nekem iPhone-t és Samsung Galaxy-t gyanúsan áron alul
A letiltott vagy letiltás előtti telefont vásárló "úr" pedig gondolom minimál áron veszi / esetleg át is ver, úgysem rohansz, hogy lenyúlták a lopott telót tőled, aztán szétbontja és alkatrésznek eladja jókora haszonnal.
-
konikan
aktív tag
válasz Trailblazer #64701 üzenetére
Nem látok ebben a sztoriban nagy kérdőjeleket.
Igen tolvajoknak, és az általad említett önsorsrontóknak szól a felhívás. Sokaknál kp.-hoz jutási lehetőség, hogy kihoznak, kihozatnak havi törlesztőre drága telefonokat amit utána rövid időn belül ár alatt eladnak, így jutnak pénzhez. Az, hogy ennek hosszú távon mi a következménye nem érdekli őket.
Mikor megláttam gyorsan utánakerestem, és még mindig lehet bizonyos típusokat (feltételezem a felsoroltakat ) életre kelteni miután le lettek tiltva, ilyen-olyan módon, de ezt nem részletezném.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest