Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- Bestbuy játékok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Call of Duty: Black Ops 6
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- GTA VI
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz koby11h #121367 üzenetére
Ezt jól teszed, ez ha nincs kapásból majd 1 millió, mert ezt várják el, csak az a gond hogy a használt megunt dolgaidat adhatod el, ha többet árulsz pár évente egy gépnél, az már kereskedelem, és adószám stb kell hozzá.
Évi 1-2 ingatlant, autót adhatsz el, és azt számtech cuccra is vonatkoztathatják -
envagyok
veterán
válasz koby11h #121365 üzenetére
Én munkába 6 kor kelek, este 5-6 érek haza, este 7-kor fürdetés, 8-kor max egy film, de ínkább alszom, nekem kevés a szabadidőm, és azt szeretem a családdal tölteni, van 2 kisgyerek egy 6 hónapos és egy 7 éves.
Séta, játék közben nem lehet tesztelni, és ezt az időt később sose kapod vissza.
De ha valami csoda folytán lenne 2-3 órám felesleges, ezerszer inkább nézek meg egy jó filmet, vagy megyek egy kört a motorommal, mint "ingyen" teszteljek.
De eleve béka segge alatt vannak a számtech cuccok ára, pár kurrens dolgot leszámítva még fotózni se éri meg, lassan már a régi cuccokért többet adnak a hulladéktelepen kilóra, mint amennyit hajlandóak itt adni.
Plusz még évi több mint 20-30 darab mondjuk 500ft-os cucc eladása után is 600000ft limit ide vagy oda, rádmegy a nav, rádverik hogy kereskedő vagy, mert nekik már szúrja a szemét, ha valaki egy évben egynél több processzort vagy alaplapot ad el, aztán ezért azért kapsz alaphangon fél-1 milliós bírságot.
Nem éri meg. -
envagyok
veterán
válasz koby11h #121362 üzenetére
Nem gond a biosig tesztelt cucc, csak nem árt tisztázni az eladónak, hogy ha mégis van hibája, akkor visszaveszi vagy nem.
Mert a tesztelgetésre szánt órákat nem tudod beépíteni az árba, mert egy soron dolgozó melós is 2000-2500Ft-ot keres óránként.
Egy nem túl alapos alaplap teszt simán eltart 1-2 órát, amibe belefér egy teszt windows telepítés, driverezés, usb, lan, wifi, ram foglalatok, pci/pcie foglalatok, sata csatik, de ha pl a firewire és az alaplapi tüdkesorokat, nvme és társait is tesztelni kell, az 2-3 óra, meg ha csomagolást, postázást kérnek, az megint egy óra. Azt a 10k értékű befektetett munkát soha nem kspod meg pluszban.
A vevő meg úgyis átnézi, teszteli szerintem mindenképp, én is tesztelem ha veszrk valamit. -
envagyok
veterán
Jófogásra ninden héten felkerül infraszauna varázslatos áron, 60000 körül.
Az eladó készségesen el is viszi benzinköltségért bárhova
Csak fizesd ki előre.
Mindig bekamuzom, hogy elutaltam, várom a szaunát.
Aztán mikor írja hogy nem látja az utalást, megírom neki, hogy jöjjön ide, tisztázzuk a történetet, ha tényleg nem ment el a pénz, kifizetem kp-ban, sőt adok többet is.
Erre már sosincs válasz. -
envagyok
veterán
"A 80-as években meg azért lehetett megélni, mert hitelből működött az ország."
Na ez vicces, most szerinted nem hitelből működik?
Ha nem öntötte volna az EU a pénzt hozzánk, aminek nagy részét persze lenyúlta kis banánköztársaságunk haveri köre, akkor itt mordor lenne.Régen a fő gond 1989-ig az volt, hogy a KGST kereskedelmet úgy irányították az elvtársak, hogy minden csereügyletből rosszul jöttünk ki.
Utána rögtön aprópénzért+egy kis apróért a zsebbe elprivatizálták a teljes állami vagyont kedves vezetőink, amit később a mi pénzünkből többszörös áron visszavásárolt kedves vezetőségünk, hogy aztán újra gombokért átadja a haveri sleppnek a nagy nemzethy döntéshozó hivatalunk. -
envagyok
veterán
válasz qqcqqc #121132 üzenetére
Nem felejtettem el.
Több autó->több benzin->több adó.
Hajrá kedves kormányunk lehet építeni parkolóházakat.
Azért a 600ft-os benzinből kb 500-550ft az adó.
Mi kb havi 60k-t költünk benzinre, évi 720.000ft-ot, azaz majdnem 600000ft/év marad állambácsinál.
Egy családtól.... Azért legyen már miből parkolót fejleszteni, mert nálunk az utakat nem fejlesztik már 40 éve. -
envagyok
veterán
válasz cidalain #121069 üzenetére
"1300/nap nem is drága. Veszprém belváros 480/óra. Kicsit kijjebb 320, a francba távol 200. (Ezzel nézve a 8 óra parkolás is drágább itt, bár tulajdonképpen 10-zel kellene szorozni, mert itt 7-17-ig fizetős)"
Ez hülye hasonlítgatás.
Mindegyik drága.
Azért napi fél-1 órát dolgozni azért, hogy állhasson valahol az autód, plusz venni még bérletet....
Régen azért raktak a benzinre mindenféle adókat, hogy abból fejlesszék az utakat, parkolókat.
Győrben pl 2 téren volt maszek fizetős parkolózás, mindenhol ingyen volt.
Közben megsokszorozódott a benzin ára nagyrészt az adók emelése miatt, kitalálták az szja-t, áfát, súlyadót, a bruttó béred kevesebb mint a felét tudod használni vásárlásra.
Aztán most már fizess a parkolásért is. Egy újabb lehúzás.
Közút=közparkoló, ja már nem.
Rossz példa, de ott a cigi ára, szerencsére én nem dohányzom, de az átlag melós dohányos fizetésének 20%-a erre megy rá, fél kiló szárított levélre...
Pont a napokban gondolkodtam, hogy a fejlődés, és a technika azt hinné az ember, hogy jobbá és könnyebbé teszi az életet, de rájöttem hogy pont nem. Mindig minden egyre szarabb, bonyolultabb. Minden változás egy picit húz az emberen, több adó, több teher, inflálódó megtakarítások, költs el mindent, hogy húzhasd az igát a megélhetésért.
Meg a munka... A 80-as években anyám tanítónő, apám fuvarszervező volt, teljesen jól elvoltak, messze nem volt stresszes annyira, mint most. Bezzeg a technika fejlődését itt már kihasználják, sokkal több munkát kell elvégezni.
Pl fuvarszervező akkoriban elintézett 50 telefont, ma 500 email az elvárás. Volt magánélet, nem volt kamera még a seggedben is, mint most, nem gyűjtött adatokat mindenki rólad, mit eszel, mit iszol, merre jársz. A NAV már bűnözőnek néz, ha kp-vel fizetsz (új kocsit, ingatlant már, ha jól tudom készpénzre nem is lehet venni) mert úgy nem tudja követni a pénzügyeidet.
Komolyan visszasítom azt a 30-40 évvel előtti idődzakot. -
envagyok
veterán
Betámadt itt aprón egy csaló :/
Igazából az volt gyanús, hogy friss profil, 0 értékelés, szuper alacsony ár (sokaknak ez nem gyanús)
Előreutalást kért, kíváncsiságból elkértem a számlaszámát, és mit ad isten erre a számlaszámra már jófogáson utaltam egyszer 5000ft-ot, persze sose érkezett meg a cucc, közben fb marketplace-en egy másik cuccra is írtam, hát nem ott is azt a számlaszámot kaptam? -
envagyok
veterán
válasz morcosharcos #120777 üzenetére
Jófogáson erősítőket áruló ismerőst úgy vágták meg 400k-ra még a bírság duplázás előtti időkben, hogy 10ft bevételt nem tudtak rábizonyótani, csak nem adott bizonylatot és nem írta be a nyilvántartásába.
Ez most 800k lenne. -
envagyok
veterán
válasz koby11h #120675 üzenetére
Foxról jut eszembe...
Elvileg vinted-en fel lehet tenni 50-100ft-ért valami rongyot, ott kb 900 ft a fox/packeta.
Itt a vevő "megrendelheti" a szállítást, a vételárat meg utalja.Update
Most nézem, műszaki cikk is van ott.
Egyedül arra kell odafigyelni, hogy 600k vagy 30 eladás /év elérésekor jelent a NAV-nak.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ekkora iq-val hogy lehet szert tenni egy ilyen autóra?
-
envagyok
veterán
Amíg egy új autó beárazásának az az alapja, hogy a másik gyártó mennyiért kínálja, ne sírjanak
Meg amikor a beszállító eladja x ft-ért az alkatrészt a gyárnak, te 10*x-ért veheted meg, ha beszarik a direkt gariutánra beszarósra tervezett cucc.
Tocsikot ilyenért bíróság elé állították...
Valójában régebben kb 2, újabban 4 milla egy átlag autó gyártási költsége, a prémiumé alig több, a kis modellé alig kevesebb.
Vessük össze az árlistával.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
A legolcsóbb új autóhoz is minimum 7 számjegyű nettó fizetés kell, ami szerintem Magyarországon, de még Ausztriában sem általános.
Használt kocsiból is az értelmes (max 4-6 év, 100k km) kb 5M ft, azt összerakni se árt a 700k nettó.
Akinek nem létfontosságú a 100% rendelkezésre állás, annak olyan kocsit érdemes keresni, amiből a legtöbb van, és tele van vele a bontó.
Iszonyat felmentek a kocsi, és még jobban a szerelő árak.
2000-ben 2.2M volt a vadiúj VW Pólóm, 2005-ben 7.3M ft volt a szintén vadiúj VW Passatom 2.0 TDI Highline full extrás.
92 körül vettem 78-as Ford Fiestát Bécsben kb 20000ft-ra jött ki
Akkor még nem verte fel a Bolgár/Román roham a használt kocsik árát Nyugaton, szotyiért lehetett venni a 10-12 évnél idősebb autókat.
Mikor 16 éves voltam (1991) , zsebpénzből tudtam venni S110 skodát 10 éveset, és mikor generálozni kellett a motorját, röhögva kifizettem gyerekként, és gondolkodás nélkül lementem Balcsira a csajommal kocsival, ha kisütött a nap, de sokszor csak bulizni is.
Ma már megy az osztászorzás ilyenkor, hogy benzin+strandbelépő+némi kaja kb 30k
Megéri? Nem[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Krisztianby #117201 üzenetére
Aldi Lidl 8 általánossal fizet ennyit.
Egy mozdonyvezető meg 200k nettóval többet, és még a másfél év képzés alatt is kapsz fizut.
Ezek vidéki fizetések, és amikről ismeretségi körben tudok.
Budapesten ettől még jobb fizuk vannak. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz koby11h #116474 üzenetére
Ez szerintük addig érvényes, amíg használod a terméket, meg kidobod ha nem kell.
Ahogy eladni szeretnéd, már kell az eredet igazoló bizonylat.
Én mondjuk eddig úgy voltam vele, hogy hát úgyis mindenen bukok, még ha drágábban is adom el, mint vettem, hiszen kevesebbet ér a pénz, meg 3-an vagyunk a családban, akkor évi 1-2 millió eladás nem tétel, gyereknek is mindig abból vettünk használt ruhát, hogy a régit kinőtte.
Asszony megunt ruháit is árultuk.
Papírom sincs szibte semmiről, senki se adott soha, új cuccokról is addig tartottam meg, amíg garanciális volt.
De most körülöttem több emberrel is történt ilyen vizsgálódás, ezért meggondolom, ér-e az az 500-1000ft egy kisnadrágért, hogy jöjjenek büntetni.Egyébként nem értem mit feszengenek ezen, hisz hiába lenne az embernek eltitkolt jövedelme, semmit se csinálhatna vele, ingatlant, kocsit nem vehet, nem is tankolhat, nyaralásra se költheti, max ruhára meg minőségibb kajára
-
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #116451 üzenetére
"Ezzel a lendulettel az uzsorasokat is sajnalni lehetne."
Na ne, most komolyan?
Amikor személyi kölcsönt kérnél, és rátesz a cég évi 30% kamatot , ő nem uzsorás.
De ha te kiveszel pénzt a bankból, és odaadod egy ismerősnek, és annyit kérsz csak, hogy ami kamatot adott volna a bank, annyival többet adjon vissza, ha felnyom, kb a TEK jön érted, mert uzsorás vagy.
Múltkor egy boltost vittek el, mert kaját adott hitelre, hogy ne haljanak éhen. -
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #116459 üzenetére
Nem azért, hanem mert nem lehet belőle megélni.
@qnadam
A több ezer kulcsot adó ember tényleg kereskedő katrgória, de most rárepültek sokkal kissebbekre is.
És büntetnek sok mindenért sik százezerre.
Például ha 2db vagy több processzort adsz el, már üzletszerű vagy, hiába 600000-es éves limit, megy a 200k, és mondjuk évi 400k eladás esetén 5 évet vizsgálva az 2 millió, annak 87%-át veszik jövedelemnek, az kb 1.8, abból 600k a szochó+szja, azt mondjuk duplázzák, mert 100% adóbírság, így 1.2M Ft+késedelmi kamat, szóval kb 2 millió, vagy nem tudod az áru eredetét igazolni 2 tanús adószámos adásvételivel vagy áfás számlával, már repül is a 200k.Olyan gumiszabály van arra, hogy mi számít üzletszerűnek, mi nem, hogy ha 1 pc nem megy el egyben, eladod alkatrészenként, már simán kereskedő vagy szerintük.
Nincs leírva tételesen a jogszabályban, hogy évi x darab eladás üzletszerű, de bele van írva, hogy ha haszonszerzés céljából adsz el, az már az. Viszont mindenki azért ad el, hogy kisegítse a családi büdzsét, már meg is áll a haszonszerzés, kivéve ha igazolni tudod, hogy drágábban vetted, de ott is csak számla vagy 2 tanús adásvételi ellenében. Kisebb boltok ami blokkot adnak, az nem elég, ha utaltál érte x ft-ot y éve, közleményben írva hogy z termék vételár, azt se fogadják el. Ha ez nincs, innentől viszont kapásból úgy vélelmezik még magánszemélyként is, hogy 25% hasznod volt rajta, így megáll az üzletszerűség.Tönkre akarják tenni a használtcikk kereskedelmet, hogy mindenki mindent boltban vegyen újan, legyen belőle nagy áfa és adóvevétel.
De még 2 példa, hogy mekkora hülyeség a jogszabály:
Eladsz egy autót 5 millió forintért, kutya se törőfik vele.
De ha ugyanezt az autót szétbontod, és 4 millió forintért kiárulod a több száz alkatrészt, mindjárt üldözendő illegális kereskedő leszel.Veszel egy ingatlant 10M ft-ért, 6 évig még élsz is benne, majd eladod 40 millió forintért, egy forint adót nem kell fizetned.
De ha valami apróságot eladsz, és jujj, keresel rajt 5-10000ft-ot, már szinte börtönben a helyed.És eljött a szép új digitális világ a mesterséges inteligenciával, arról is tudnak mennyit eszel, mennyit sz@rsz.
Szerintem az emberek nagy része el sem tudja képzelni mi mindent tudnak róla. [link][ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #116447 üzenetére
Az az igazságtalan, hogy az eladó ktg.eit nem számolják, mert nincs számla, adásvételi, stb., addig a számlájára bejövő minden fillért teljes jövedelmet számolnak 87%-ra.
Azaz ha vmi elad 100k hufért, abból ők 87k tiszta jövedelmet számolnak.
Közben ilyen a mesében sincs. -
envagyok
veterán
Most nem ragozom végig, de elég igazságtalan a sztori.
Viszont innentől a vevő kisember szív, mert nem x ezer ft lesz a termék ára, hanem x+60%De pár apróságot hallottam:
Ha nincs áfás számlád, vagy 2 tanús adásvételid az akár 30 éves 20 éve nálad lévő cuccról, akkor kereskedőként félmillás bírságot kapsz, mert nem tudod igazolni az áru eredetet.
Magánszemélyként meg megcsapnak üzletszerűséggel már akkor is, ha 2 ramot árulsz egy évben.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
El fognak tűnni a sok pozitív értékelésű megbízható eladók, és a jó áron kínált cuccok:
"Egyikük – egy irodai és szórakoztató programokhoz aktiváló kódokat kínáló felhasználó – nemcsak fizetett hirdetéseivel, hanem csaknem ezerötszáz pozitív értékelésével is kitűnt a profilok közül. Az üzletszerűség ezekkel a paraméterekkel már önmagában valószínűsíthető, az ellenőrök a gyanú igazolására online vásároltak a hirdetőtől."Állsm bácdi beletenyerelt. Majd jön a +30% szja+szoche, meg a +27% áfa. Ha meg így nrm tudja eladni, kiszáll..
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Cs1csó #116083 üzenetére
"Pedig ha mondjuk egy tisztességesebb bér mellett mondjuk havi "nettó" 400-500k (ha egy pár akkor ugye 800k-1m huf) mellett egy kis lakás csak havi 60k HUF lenne akkor már nem fájna annyira."
Ha ilyen bérek lennének, ami már közelít nyugat-európához, nehogy azt hidd, hogy nem lőne ki az ingatlan/telekár, és az albérlet.
Soha nem lehetett, és soha nem is lehet átlagbér 15%-áért ingatlant bérelni. -
envagyok
veterán
válasz Akula #111995 üzenetére
Odaírhatta volna hogy belépő, de igazából irodába nem kell gtx750, és a játékok 90%-a simán elfut ezen.
A steamről vagy az epicről volt múltkor cikk, hogy az userek legnagyobb része öreg középkategóriás géppel játszik.
RTX kártyának alig vannak.Az ára se rossz, Asus am3+ lap simán ér 10k, proci 4k, RAM 4-5k, 240GB ssd 5k, gtx 750 8k, Win 10 pro 3k, és már itt is vagyunk 35k-nál, az új táp, monitor, ház, hidd, Bill., egér be sincs számolva még.
-
envagyok
veterán
Jófogásra ráindult egy csaló megint.
Nézzétek a videókártyákat.
RTX2080 40k, 3080 80k
Mint a mesében -
envagyok
veterán
válasz Alusky #111430 üzenetére
Anyu kutyája nagyon beteg, el kellene altatni.
Megdöbbentem mikor kiderült, hogy az állatorvos nem vállalja állítólag tilos állatvédelmi szabályok miatt, és kötelessége minden a gazdának minden műtétet és krzelést elvégeztetnie, milliókat költeni a kutyára, ha beteg.
WTF?[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
"azt hiszi, hogy ha 2 napig nem adtam el, akkor tuti annyira kell a pénz "
Sajnos mostanában van valóságalapja.
Páromnál napi forgalomban fizetésnap utáni és előtti napon kb 3x forgalomkülönbség van.
Használthirdetéseknél is látszik hogy hónap vége felé egyre többen veszik elő a családi ezüstöt.
Élelmiszerboltokban az akciós cuccokból reggel 8 körül már üres polcok tátonganak.
Elég sz@r a helyzet.. -
envagyok
veterán
Meg olyan is volt, aki megpróbálra az elküldött hubátlan cucc helyett visszaadni egy ugyanolyan típusú, de hibás darabot.
A posta jellemzően semmiért se vállal felelősséget.
A múltkori elázott doboz esetén se, pedig postán vettem át, konkrétan full vizes volt a doboz, cafatokban esett szét, plusz a verődés.
Ott a postán vetettem fel velük jegyzőkönyvet, aztán jött a válasz, hogy nincs kárpótlás. -
envagyok
veterán
Jött egy kérdés a hirdetésemre:
Hali! Csak a hirdetés szövegéhez komment. Többször láttam már ezt, hogy a "vásárló felelőssége a posta" Miért? Szóval egyrészt, mivel Te adod fel, a Te felelősséged, hogy jól be legyen csomagolva, ne sérüljön stb. És amelyik cég ezt megoldja, pl. Posta ad rá értéknyilvánítást vagy Foxpost, ott gondolom csomagmérettől függően van egy értékbiztosítás, ha elvesződne. Szóval nem igazán értem ebben a fogadó fél felelőssége mi lenne?
És a válaszom:
Eladóként amíg a termék rajtam keresztül jut közvetlenül a vevőhöz (személyes átadás) addig nálam közösen kipróbálva tudom átadni.
Ha küldeni kell, akkor a termék feletti kontroll már nem az én kezemben van, minden esetben tesztelem fotózom csomagolás előtt, de idegen emberek szállítják, tárolják, idegen ember veszi át, általam nem ismert hardverekkel rakja össze.
Nagyon sok rossz tapasztalatom van postával, vevőkkel. Pár példa:
- teljesen elázott egy nekem feladott doboz, ráadásul le is ejtették, mert a videókártya sarkán volt egy centis törés
-Egyik vevő megkért, vigyem el neki a videókártyát, miután odaadtam neki, bekapcsolt számítógépbe rakta volna be, szerencsére ott voltam, még időben ráordítottam, hogy nehogy betedd!
Ha nem vagyok ott, és emiatt tönkremegy a kártya, nem örülnék, ha vitatkozás lenne, és követelné a vevő az árat.
Én rendszegazda, rendszertechnikus vagyok, ez a szakmám. Hardvert csak más garantáltan hibátlan hardverekkel használok, betartom az előírásokat, pl. sztatikus feltöltődés elleni védelem.
Erről a vevők 90%-nem is hallott, és 99%-a mindenféle képzettség nélkül szerelgeti otthon a számítógépét. Láttam embert, aki addig szuszakolta a ddr3 ramot ddr2 foglalatba, amig nem reccsent, de a szervizes kollégákhoz bevitt hibás alaplapok szinte mind azért haltak meg, mert vagy szar táppal használták, vagy úgy raktak bele videókártyát, hogy berakás közben a hátlapi takarólemezzel lesodortak pár alkatrészt az alaplapról. Persze utána nem működik.
Akár az alaplapot akár videókártyát adok el, emiatt nem szeretném hallgatni, hogy szar lapot adtam, vagy a videókártyám tönkretette az alaplapját.
Intelnél gyakori hogy zsonglőrködés, pasztázás közben belenyúlnak a foglalatba, vagy paszta csöppen bele, utána ha nagyjából helyre is igazítják , de nem fog működni, mert nem úgy áll, ahogy kell. De volt ember, akit ez nem is érdekelt, benyomta a procit, és persze elromlott minden, mert épp ahhoz a proci pinhez hajolt a lap tápfesz pinje, ahova nem kellett volna. Ugyanez AMD-nél a processzor lábakkal. Gyakori még, hogy túlhúzzák a csavarokat a hűtés felrakásnál, emiatt szétroppanik a processzor foglalat alatti kb 0.5mm-es bga forrasztás, vagy a házba csavarozták be jó erősen, hogy az alaplap 6-8 rétegű nyákjában megszakad a vékony vezetőszál, aztán megy a vádaskodás, hogy átvertem, mert nem megy az alaplap.
Nem véletlen, hogy a boltokban, ahol olyan termékeket árulnak, amik beszereléséhez szakember szükséges, pl gázkazán, főzőlap, a garanciát csak úgy vállalják ha szakember szerelte be. Itt életvédelmi okok is közrejátszanak, míg hardvernél "csak" tönkreteszi egy hozzá nem eléggé értő.
A csomagfeladásról még annyit, hogy a legtöbb vevő egy fillért sem szeretne áldozni a postaköltségen felül. Egy normális doboz normális csomagolóanyaggal kb 1000ft-ra jön ki, a törékeny címke kb duplázza a költséget, a postaköltség így kb 6000ft lenne.
Automatába is kicsit rizikós küldeni, mert a gyári tárolási hőmérsékleti specifikációkat nem tudja biztosítani nyáron a tűző napon, vagy télen éjjel -20 fokban a csomagautomata.
Szinte az összes vevő automatába kéri, mert az csak 1400-1600Ft, kevesen címre, ahol kb 2200ft-tól indul az ár, de senki se kérte hogy törékenyként legyen inkább 5000ft a feladás, és senki se ajánlotta fel, hogy ad még egy ezrest jó minőségű dobozra, csomagolóanyagra.
Szóval van okom bőven arra, amit írok a hirdetésemben.
A személyes átvételt azért is preferálom, mert ott látom, hogy a vevő mekkora szakértelemmel rendelkezik, és ha úgy látom, nem eléggel, tartok neki egy gyorstalpaló tanfolyamot.Vannak nektek is hasonló élményeitek?
-
envagyok
veterán
Megvan a privát üzenetes mizéria oka. [link]
Külön lesz mostantól minden hirdetésre a privát, szóval lehet olyan, hogy valakivel az üzeneteid 10 helyen lesznek széttagolva.
Szép új világ -
envagyok
veterán
válasz gyulaszu #111171 üzenetére
Nem tudom...
Asszony szülinapját is étteremben ünnepeltük nemrég.
Ettünk ittunk fizettünk rlmentünk, nálunk folytattuk, tortáztunk, stb.
Persze ha valaki 5 órán keresztül ott akar lenni teltháznál, az se gond, de akkor folyamatosan fogyasszon.
Egy étteremben nem helyet bérel az ember, hanem eszik.
Ha beszélgetni akar azon felül, persze nem 10-20 percről van szó, jogos szerintem azért pénzt kérni.
Persze teljesen más a szituáció az üresen kongó és a teljesen teli étterem esetében, ahol utcán áll a nép, hogy bejuthasson. -
envagyok
veterán
Én ha étteremben vsgyok, és elfogyasztom, amit rendelek, fizetek, távozok.
Ha van sor, ha nincs odakint.
Alap gesztus lenne a többi ember felé, ha sorbanállás esetén hagyja a többit is fogyasztani.
Viszont amikor odakint várok, hogy felszabaduljon egy hely, idegesítő nézni, hogy egy kortynyi vízzel a poharával órákig dumálnak még egyesek.
Van embertípus, akiben ez kódolva van, ha látja hogy várnak a helyére, direkt nem adja meg.
Benzinkúton, parkolóhelyen sok ilyen idegesítő ember van.
Megtankol, aztán ott hagyja a kocsit, shoppingol, kávézik, mikor kijön 20p múlva, beül a kocsiba, matat még negyed órát.
Én ha látom hogy sor van mögöttem, tankolás után elállok a kút előtti parkolóba, aztán fizetek, kávézok.
Vagy mikor nincs parkolóhely és jön az ember a kocsijához, beül fészkrlőfik, mocorog, sminkel, mint egy lassított felvételen, aztán cammogva elhajt. Mindezt negyed óra alatt. -
envagyok
veterán
Nálatok nem hülyült meg a privát üzenet rész itt?
-
envagyok
veterán
válasz blp85 #110953 üzenetére
Én nem tudom azonnal kipróbálni.
Egy ssd/hdd csakcsak, az nem macera, de lapot videókártyát nehezebb.
Gyűjteménybe van hogy 5 cucc jön egy nap alatt, naponta a család gyerek stb mellett néha semmi időm sincs.
2db vizes hd5870-et kb 2 hete vettem, át kellene szerelnem rá a normál hűtést, padozni, tesztelni, stb, minimum 4 óra lenne, eddig nem volt annyi időm rá.
Sehol sincs leírva, hogy neked azonnal próbálni kell, viszont illik szólni, ha valamiért pár napon belül nem megy. -
envagyok
veterán
Üzleti vita topikot nézitek?
-
envagyok
veterán
válasz Trailblazer #110877 üzenetére
Monopolhelyzet hátrányai.
Tegnapi HA élmény:
Tag keres xy hardvert, de jó, pont most akartam feladni pont azt, ráadásul tesztelve, fotózva, újszerű állapotban dobozában.
Kb 30K körül simán ér, mások felette hirdetik 35-40 körüli áron.
Írtam embernek, itt van, vihető, 30k. Visszaír, hogy áá, dehogy, ez mac 20k, idén már több is volt annyiért eladó, de elvitték őket előle.
Gyűjtök régi hardvereket, ezért gyakran nézem aprót, igaz csak 4-5 éves cuccról van szó, de láttam volna, ha 20k-ért lett volna.
Feladtam xy hardvert 30k-ért, 1 órán belül elvitték.
Gondoltam megosztom a kereső emberrel az infót.
Válasz: Szerencséd volt, nekrm nem sürgős.
Aha, értem -
envagyok
veterán
válasz koby11h #110126 üzenetére
Így van , nem jó ha azon kívűl mást is kérdez, hogy mikor mehet érte, vagy hogy hova utalhat
Volt egy tag, kb 2 hétig napi rendszereséggel írt, kérdezett, konfigot variált, még ilyenolyan képeket kért, aztán köszönte, de mégse kérte.
Arra már nem válaszolt, hogy 10k-t kérnék fotózásért, szakmai tanácsadásért. Pedig nem is sok, múltkor ügyvéd fél óráért kért 30-at. -
envagyok
veterán
válasz Alusky #109306 üzenetére
"Ez már régi szabály, hogy mindent be kell árazni"
Kérlek mutass rá az ÁSZF hirdetési szabályzatában, mert én nem találtam.
Az ügyvéd cimbi ma ebédnél azt mondta, amit konkrétan nem tiltanak az ÁSZF-ben, azt szabad.
Licitáltatni tilos.
Olyan meg nincs, hogy csak ez, csak az.
Vagy kelljen mindent, de akkor mindent, vagy nem.
De ha igen, legyen leírva.
Csak egy példa:
Hirdetsz egy retró hangkártyát rendesen beárazva árral.
De beírod a hirdetésbe, hogy nagy retró gyűjteményed van, sok mindened van, helyhiány miatt nagyságrendileg írsz kb listát, például 3dfx voodoo 1,2,3,5 videókártyák, amiket elsődotba cserélnél, de ga nincs csere, eladható, írok árat. Csak voodoo 2-ből van kb 30db-om szebbek megviseltebbrk, oem dobozos.
Összesen minimum 3000 termék. De mint gyűjtemény egy gyűjteményrész, amit elsődorban cserélnék, de ha úgy van el is adnám.Csomóan árulnak konfigot x ft-ért, és benn a hirdetésben, hogy igény esetén bontható is, de sehol se látni tételes listát.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Nincs törvényi háttér, hisz nem tudtak linket adni srmmilyen törvényről, szabályról, de ha tennének, kb. első dolgom lenne, hogy én is jelentenék boldog-boldogtalant jogkövető felelős állampolgárként, ha valaki egy pc hirdetésénél, ha írja hogy bontja is igény esetén, skkir nem árazza be, vsgy beárazza, de csak a vga-t, lapot, procit, tápot alaplapot, hisz megfeledkezett a Sata kábelről, a dvd olvasóról, a molex osztóról, hisz ott figyeg, stb.
Az a gondjuk, hogy valaki jelentett, hónapokig semmi gond nem volt a hirdetéssel.
-
envagyok
veterán
Nem akarok nagyon semmit se megosztani, mert az is baj lesz, aztán kapok újabb warn-t.
De kb olyasmire kell gondolni, hogy ha hirdetsz pl egy terméket bizonyos kategóriában x ft-ért, és beírod még, hogy van hasonló több ezer, akkor szerintük úgy helyes, hogy az elérhető pár ezer karakterbe mindet beírod egyesével, és beárazod, ami fizikai képtelenség, a következő tipp az volt, hogy csinàljak google sheetet mind a 3000 termékre.
Vagy kb mintha elvárnák, hogy komplett pc-t árulsz és be mered írni, hogy bontod is, akkor kb elvárnák hogy mindent árazz be, kb. még a sata kábelt és az előlapi memóriakártya olvasót is
Ami ha üzlet lennék, és haszonszerzésről szólna, meg is érne kb 3 havi melót, de nem.
Ráadásul slig van rá mozgás, 2-3 hetente megy el egy cucc, ismétlem, árában. -
envagyok
veterán
válasz Reggie0 #109188 üzenetére
Bingó
Kértem a tisztelt ha staffot, mivel azért figyelmeztettek, hogy megsértettem hirdetésemmel a prohardver szabályzatát, legyenek szívesek linkeljék azt a részt belőle, ahol tiltva van az általuk kifogásolt tartalom..
Hát nincs olyan pont.
Mert úgy gondolják, hogy az egyértelmű. -
envagyok
veterán
válasz kelly416 #109244 üzenetére
DOS játékoknál videókártyák között csak képminőségben volt kis különbség, de teljesítményben nem sok, azaz ilyen fps, stb nem voltak, max 1987, a vga előtt volt ega, mda, cga, hercules
Viszont a hangnál voltak komoly fokozatok.
Volt covox (mono), soundblaster (mono) soundblaster pro (sztereo) soundblaster16 (sztereó 26 bit 44khz) awe32 sb16+ midi, gravis ultrasound ,stb.
Plusz a midi boxok.
Ja meg a speaker.
Itt van pl a monkey island
Legjobban a Roland MT-32-vel szól.
Itt egy másik link is [link]A descent is így szól adlib kompatibilis kártyával : [link]
Roland sc-55 midivel: [link]
Awe32 hangkártyával: [link]
Yamaha mifivrl [link][ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Trailblazer #109221 üzenetére
Én örültem hogy a c64 egyáltalán megkaptam szüleimtől.
Amiga álom maradt mostanáig.
Ismerősöknél tátottam a számat.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Én 98 körül első gépem a már nem is tudom bazár, vagy expressz nevű apróhirdetős újságban találtam.
Emlékszem nepperek akkor prémium elsőségi felárral a nyomda kapujában kapták meg megjelenés előtti napon este.
Szó szerint aranyat ért az infó, de néha őket is megelőzték a szedők vagy a szerkesztők -
envagyok
veterán
válasz koby11h #109208 üzenetére
Van modern monitor, de ez korhű retro dos sarok lesz.
Ssd már 2006-7 körüli van, azokba a gépekbe azt teszem vista-tól.
XP-nek meg bőven jók a raidbe kötött velociraptorok, az 2004-től van.
Korábbi xp gépek szintén raid.
Win 98-ra meg bőven jó kora gyorsabb hdd-je.
Ugyanolyan gyorsan betölt egy 98-as gyors gép, mint most egy win11.
Perze pár mp késés lehet, de nem releváns.
A rossz emlékeid lehetnek azért, mert eleve nem a kor csúcsát vásároltad évente, 2-3 ev múlva szívás volt, akkor nagyon fejlődtek a hw-ek, nem úgy, mint most.
Meg akkor sok mindent indítottál bootnál, messenger, tortent, antivírus, én csak pire driverezett gépeket használok.
Ram is drága volt régen, soknak az volt a gondja, hogy swapelt a gép, csak nem tudott róla.
Ezekbe most max van.2004 4GB, 2006 után 8GB 2008 12GB
De a pentiumban is 64 mega van, dosra overkill.
Lényeg: Adott kor csúcshardvere zökkenésmentes élményeket nyújtott mindig, csak sokunknak nem volt rá, vagy sajnáltuk rá.Szerk:
Amúgy az a monitor kb 200hz-et és hatalmas felbontást tud, keress rá .[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Csupingo #109200 üzenetére
Ha szerelmes nem is, de a fenti fotón a p233mmx pc az ASUS TX97 lappal, Diamond 2000 s3 virge kártyával, Diamond voodoo1-el, gravis ultrasound/creative awe32 ct3900/Soundblaster pro2 hangkártyával, meg roland sc-55 és yamaha mu-50 midi modullal legvérmesebb késő DOS igényeket kielégíti, és öröm vele játszani, használni.
Eredetileg cf kártya volt benne, de az túl szeril, ezért korabeli 97-es Quantum 4gb hdd lett bele téve, alig hallani.
Ez most fix gép, mindig elöl van napi használatban.
A vesa vlb 486dx2 most készül, az korai DOS játékokhoz, szintén baba lesz. -
envagyok
veterán
@all
Nekem c64 volt 83-tól, azon tanultam meg programozni főleg gépi kódban, az halk volt.
Középsulibsn XT, és a végén pár 286 volt, illetve akkor 92-ig nem volt sok jó játék, csak tetris és társai, és utána maradt ki nekem kb 98-ig minden.
Most utánaépítettem pár gépet, 286,386,486,pentium 66, pentium 233, pentium 2, stb, nem tudom miért panaszkodtok.
Most egy hátékos pc-ben minimum 5 venti van, a régi gépekben max 2-3.
Teljesen halk mindegyik. -
envagyok
veterán
válasz AuraSync #109181 üzenetére
Mondjuk a Facebook se jobb.
Onnan már kitiltással fenyegetnek.
Gondolom mert mikor felteszek egy hirdetést, és írják, hogy nem felel meg a szabályzatuknak, próbálom újra feltenni modosítva, persze az se jó.
Ott egyébként az asszony megunt, alig hordott màrkás csizmáit árulom. Devergo, bk, converse, stb.
Lehet az fáj a facebooknak, hogy beleírom a márkáját ??
Pedig eredeti, nem hamisítvány.
Jófogáson gond nélkül fent van. -
envagyok
veterán
Fura ez a hardverapró
Azt az eladót, akivel megegyeztem, utaltam neki, hetekig kevert, nem küldte a terméket, hazudott nekem és a staffnak, hogy utslt, közben addig nem is, az megússza minden retorzió nélkül.
Nekem meg egy hirdetésemre jött ma reggel egy figyelmeztetés, de a vicc az, hogy nagyítóval átnézve a hirdetést, gőzöm sincs, mi lehet vele a problémájuk, amit a figyelmeztetésben írtak, az nem áll fenn, hónapok óta megy az a hirdetés.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Trailblazer #108825 üzenetére
Visszaírtak a jelentésemre hogy írtak az eladónak, rendezze, majd hogy a kedves eladó visszautalt.
Nekem is 2 napja küldött képernyőfotót otp utalásról a nevemre, de furcsa mód pénz nem jött
Megválaszoltam, elküldtem a számlakivonatot, az én utalásomtól, hogy lássák, tényleg nem utalt vissza, de tájékoztattam őket, hogy visszavásárlási jogról nem rendelkeztünk, és betettem a ptk erre vonatkozó rendelkezését, amit az ügyvéd cimbi is mondott.
Remélem ezek után kivágjàk innen.
Sorozatbsn hazudozik ráadásul ez már kb. csalás kategória, szerintem duplán is. -
envagyok
veterán
válasz Trailblazer #108931 üzenetére
De azért ez durva.
Múltkor csaj ismerős belendült, 500k mínusz -
envagyok
veterán
Ledöbbentem.
Ma is feladtam 2 hirdetést marketplacen, és csak email lopós üzik jönnek, de azok tonnaszámra.
Élő ember nem is ír már.
Jópár ember ráállt erre az mi-vel úgy látom.
Élő valódi ember már nem is jelentkezik.
Múltkor asszony csizmáit tettem fel, arra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest