Új hozzászólás Aktív témák
-
mad1
veterán
Be lehet valahogy allitani hogy a kuldeteseket mutassa a terkepen?
Ne szemetelj ! = Steam
-
Pindur Höri
csendes tag
Szerencse, hogy nem játszottad végig, mert lehet, hogy a végét látva még jobban lepontoztad volna. Legalábbis nekem úgy nem volt az igazi. Az utolsó harc pedig az összes újrakezdéssel együtt biztosan elvett néhány órát...
Később egyébként már több dolgot lehet kapni az árusoknál, de elég feltűnő, hogy főleg kétkezes fegyverekből. -
Romvr
őstag
Tegnap majd három órát játszottam ezzel a játékkal
Ami tetszett:
- Harcrendszer (szerintem jó lett ez a sablonos: Támad, Védekezik, CounterAttack, Lopakodás rendszer. Nem túl bonyolult, de pont elég)
- Történet / dialógusok (Párbeszédek a karakterekkel és ahogy a belső démon próbál győzködni, valamint hogy valahogy egyik karakter se fekete-fehér egyértelműen)
- Fegyver / Páncél Design (A kardok kimondottan jól néznek ki, de a páncélok között is találtam már igazán szemrevalóakat)Ami nem tetszik:
- A Tűz (ha már az egész játék egy tűzdémon köré épült, lehetett volna több hangsúlyt fektetni a tűz megvalósítására, mert valahol lemaradt a 2005-ös színvonalon)
- Csőszerű játékmenet. (Ha végig kell menned A pontból B pontba, igazán csak 1 ösvényre vagy korlátozva.)
- A Világ kidolgozottsága. (Igaz ezt 3 óra után nem tisztem megítélni, de a már emlegetett DAO-ban ennyi idő alatt rengeteg infót lehetett megtudni még ha csak a fő szálon mentél is végig. Itt pedig éppen hogy kiderül valami a fő "ez harcol ezzel, neked meg ezek a szövetségeseid" motívumon kívül.)Ha értékelnem kell 3 óra játék után akkor nálam 6/10 a hibák matt. Ebből 2 mínusz a tűz mint effekt elhanyagolása. (Amúgy eddig a Castlevania 2-ben láttam a legszebb tüzet, főleg a Chaos Claws használata közben. Úgy kellene kinéznie egy 2014-es játékban.)
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
törölt tag
válasz CriticalHit #23 üzenetére
Miért troll? Az AI borzalmas volt benne. Ha melee, ha ranged karakter voltál, mindig te töltötted be a tank szerepét, mert a többieket összevágták mint a répát. Jó RPG a Two Worlds, persze sokadik bugfix után.
-
Neovenator
senior tag
Randa, üres, középszerű és fapados...remek kombináció.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
CriticalHit
addikt
válasz mentoloshypo #9 üzenetére
troll
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
dergander
addikt
Én elkeztem vele játszani,nekem tetszik igy a harcrendszer is,időbe kell nyomni a gombokat hogy jó kombót adjon,védekezni is kell benne sokat,és nem az a könyített játékmenet van hogy 1-2hitből megölöm az ellent.
A Grafika szerintem annyira nem lett rossz benne,bár ma már sokat számít,de ettől még vannak rosszabbak is. -
Vistaboy
veterán
Ha akciójátékként nézed, amit egyszer végigjátszol, akkor egy közepesnél picit jobb (úgy 6/10), de mivel főleg szerepjátéknak készült, így sok benne az RPG elem, amik viszont nem sikerültek jól, ez lehúzza a végső pontszámot, ezért kapott tőlem 4/10-et.
Az a baj vele, hogy a démoni befolyásoltságon kívül gyakorlatilag nincs semmi olyasmi, ami lényegesen meghatározná a sztori alakulását. Amikor kezdtem, minden párbeszédet meghallgattam, elolvastam a küldetésleírásokat, elbeszélgettem a szereplőkkel, ahogy általában ezt egy ilyen játékban tenni szoktuk. A terepen igyekeztem felkutatni a rejtett helyeket, hátha találok jobb cuccokat vagy egyéb érdekességeket.
Ez jól is ment, egészen a második fejezet végéig, amikor már kezdtem unni a sok párbeszédet, amikben egyébként semmi különleges nem volt, semmi újat nem tudtunk meg belőle, maximum kaptunk pár új feladatot, amiben ugyanazt kellett csinálni, mint az esetek 90%-ában. A harmadik fejezetbe már úgy mentem át, hogy hagytam a fenébe a mellékküldetéseket.
A démoni csavar az egyetlen jó dolog benne, ami miatt érdemes kipróbálni egyszer végigjátszani, de sajnos ez nem olyan gyakori esetben fordul elő. Akkor lenne jó, ha tényleg minden döntés más irányba terelné a sztorit, más szereplőkkel találkoznál, más pályákra kerülnél, stb. Na, ilyennek kell lennie egy szerepjátéknak. A Bound by Flame-et egyszer végigviszed - ha elég türelmes vagy -, de utána nem éri meg újra elkezdeni, mert ugyanazokat a lineáris, előre meghatározott pályákat viszed végig, semmi változatosság nincs benne.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Mister_X
nagyúr
Nem tudom, jó volt a DAO, de én a második résszel jobban elvoltam.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Annyit beszéltek itt a hülye Dragon Age-ről, gyorsan meg is vettem Steamen 75%-os leárazással.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
törölt tag
Nem tudom neked mi lehet a "normális" RPG, ha a DAO pocsék volt...
A második résszel valahogy mostohán bánnak, de korántsem annyira vészes a helyzet. Ok, hogy folytatásnak kevés volt, de ha a DAO 9/10 a DA2 7-8/10 simán megvan...[ Szerkesztve ]
-
exec79
tag
"első egy pocsék játék volt" sokan ezért mágiára küldenének! Remélem elírtad és a 2nd-ra gondoltál!
-
Cathulhu
addikt
Risen 3
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
haddent
addikt
Na most közepes játék vagy inkább k***** ***r? Csak mert itteni (és más) pontszámok alapján inkább az utóbbi. Kár érte, jó lett volna 1 jó kis rpg vagy akár hack&slash.
-
Vistaboy
veterán
"sőt kijelentem, hogy az első egy pocsék játék volt"
Pont hogy az első rész volt olyan, amilyennek lennie kell egy szerepjátéknak. A második már inkább hack & slash akció volt, nem RPG. A Dragon Age: Origins az utóbbi évek egyik legjobb, ha nem a legjobb játéka volt, így ha neked nem tetszett, akkor valószínűleg nem szereted a szerepjátékokat.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
-
adler741
tag
A Dragon age első része pocsék volt?
Talán a grafika mai szemmel nézve. de a többi..az minden volt,csak nem pocsék. -
mentoloshypo
senior tag
Dragon Age Inquisition-ig várnunk kell egy normális RPG-re, nincs mese...
Bár az első 2 résztől nem voltam túlságosan elragadtatva (sőt kijelentem, hogy az első egy pocsék játék volt) de ennél biztosan sokkal jobb lesz az új rész.
Első igazán nagy RPG durranás next-genen nyilván a Witcher 3 lesz, borzasztóan várom! -
boost
addikt
Kár, hogy béna lett, pedig nagyon vártam már egy kardos-baszós RPG-t PS4-re.
-
Szerintem ennyire nem borzalmas, 10/6-t adnék rá, mert van benne kihívás és valamilyen élmény, bár a főhős folytonos szenvedése, hogy esik és kel, de utóbbit sajnos nem mindig tudja megoldani, eléggé érdekes.
A pontozások alapján kapott 10/2-től 10/9-ig mindent, így nagyon szubjektív a játék értékelése, hogy ki hogyan éli meg.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
janos1988
addikt
Mondjuk egy gameplay videó elfért volna a cikkben...
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Ellia
addikt
Az of Orcs and Men-t szerettem. A Mars: War logs is tetszett ettől a csapattól. De ez? Hát nem tudom, grafika szerintem korrekt, nem szép nem csúnya (és ellentétben Vistaboyal én szeretem ezt a stílust), a történet alapja is tetszik. De ami nagyon elrontja az a rengeteg és unalmas (nem nem tartalmas, unalmas!) párbeszéd és a kamerakezelés harcközben. Hányszor haltam meg a mocsárban amiatt, hogy kicsi volt a hely, a kamera beakadt és nem láttam honnan támadnak.
Mindenesetre érdekes játék lett, tényleg a DA második részére emlékeztet a pofára esés miatt. Azért Én picit jobbra értékelem (magamnak) mint a cikk író, de nem sokkal.
-
Bad Pritt
félisten
Egy 4 pontos játékot 20 euróért sem éri meg megvenni.
Sajnálom, hogy ratyesz lett, a trailerek elég jól néztek ki, de amint a játékosok kezébe került, jöttek ki az első élménybeszámolók és videók, lehetett látni, hogy ez nem az igazi...Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Nintendo Switch
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 (Mid2020) A2141 EMC3347 27% 16.1" Retina LCD IPS,i7-9750H Radeon PRO 5300M 16 500 gar
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 88%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal 1 Év Garanciával!
- Dell Vostro 3500 felújított karcmentes álalpotban eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest