- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsibika
csendes tag
Azta, én megáltam a Core2duo-nál; és biztos, hogy 1-2évig nem fejlesztek ; úgylátom, hogy a következő gépépítésnál egy-két lépcsőfokot tuti kihagyok
InTeL
-
Myers
senior tag
Ennyi sok jövőbelátót.
Csak tudnám, hogy honnan tudják egyesek, hogy
- milyen i5-ös procik lesznek konkrétan
- ezeken kívül nem lesz több i5-ös proci ( )
- hogy nem lesz 32 nanós 2 magos proci (szvsz: hogy ne lenne)Egyébként meg sokan sírtak, hogy i7-be hármasával "illik" a ramot pakolni, meg drága a lap, meg stb.
Hát most itt lesz az olcsóbb variáns.Lehet, hogy ezzel a lépéssel az i7 lesz felesleges, mert az i5-ben is lesznek combos darabok.
http://www.muszaj.hu/
-
dezz
nagyúr
válasz PowerBuldog #2 üzenetére
"Kíváncsi leszek mit fognak tudni ezek a CPU+GPU párosok egy lapkán!"
Nem egy lapkán, hanem egy tokban! A lapka (die) az maga a CPU-t vagy GPU-t megtestesítő szilícium-szelet.
Amúgy végre rájöttem, honnan szedte fLeSs azt, amit azóta is szorgalmasan, szinte már mániákusan erőltet (ti. a die, magyarul lapka "mag"-nak nevezését, akár olyan formában, hogy "processzormag", ami erősen keverhető a proci egy magjával): az Intel marketing-anyagaiból! (Lásd 4. kép a cikkben.)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a Quake engine egy ismert és kellemetlen hibája. De nem lehetetlen elkerülni, nem véletlen korlátozzák a mai játékokat már a frame tartományban is. Pl. az UT3, az 25 FPS-re van állítva Scene-ből és 62 FPS-re Frame-ből.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz EroSennin #115 üzenetére
A Multinál az nagyon tévhit, hogy a proci miatt akad. Vegyél olyan felsőkategóriás hálókarit, ami előnyben részesíti a játékhoz tartozó csomagokat. Nyilván ha alaplapi hálókari van, akkor a csomagoktól nagyon függ a sebesség. Semmi köze az akadozásnak a procihoz ... a hálózat számít.
Az pedig a másik tévhit, hogy ha a játék 100 FPS-sel fut, akkor az jobb multira (egyedül a pocket feldolgozás jobb, de ezt kiüti a jobb hálókari). Akik ilyet állítanak azok nem jártak programozó matematikára. Minden játék Scene limites (legtöbbször 25 FPS sebességre). Az ... hogy 100 FPS-sel fut az azt jelenti, hogy egy scene-t négy frame erejéig pakol ki.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
EroSennin
csendes tag
"Semmi beleszólása a procinak a játékba."
Hat ezt valoszinu a cikkek iroi egy feluletes teszt alapjan tudjak kijelenteni. Eloszor is altalaban magas felbontasokon tesztelnek es magas vagy kozepes minosegu beallitasok mellett. A masik meg hogy single player jatekokat vagy multit is tartalmazo jatekokban csak a single player reszt tesztelik. A harmadik fontos kulonbseg hogy a tesztekben altalaban a legujabb vagy par eves jatekokat hasznaljak.Egy gamer altalaban az fps-t akarja maximalizalni az adott multiplayer jatekban. 32 vagy akar 64 playeres szerveren jatszva jobban szamit a cpu is. A grafikai minoseget is le szoktak venni egy megfelelo szintre (AA kikapcsolva, arnyekok alacsony szinten vagy kikapcsolva). Es ami a legfontosabb hogy gyakran ma mar elavultnak szamito, evekkel ezelotti hardverekre fejlesztett enginet hasznalo jatekokrol van szo. Hogy konkret peldat mondjak: team fortress 2 es left 4 dead, ezek a jo oreg source motorral mennek, ezek a jatekok cpu limitaltak, szinte teljesen mindegy milyen grafikai minoseg es felbontas mellett megy az fps nem valtozik. Ezeket 1 magra irtak eredetileg, szinte semmi hasznat nem veszik a 4 magnak sajnos.
A masik veglet a GTA4 es egyeb legujabb jatekok, ezeknel komolyan szamit a magok szama is meg az orajel is, mondjuk egy ilyen vacakul portolt jatekot talan nem is lenne erdemes peldakent emliteni
-
Oliverda
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz EroSennin #112 üzenetére
Semmi beleszólása a procinak a játékba. Már a mai átlag felbontáson 1280x1024-ben GPU limites leszel. Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen procid van. Nézd meg a tesztetünket. 1280x1024-ben minden proci kb. ugyanazt tudja. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy 800x600-ban medium/low bontásba játszik egy hardcore gémer.
Éppen ezért hirdeti gamer platformnak az AMD a Dragont. Mondjuk az is benne van, hogy semelyik más gyártónak sincs gamer platformja. Emellett ugye a procinak egyre kevesebb jelentősége van a játékokban, mert a DX10 API már több terhelést vesz le a CPU-ról.
-
EroSennin
csendes tag
Pont az a baj hogy az AMD jelenleg jatek teren lemaradt, a tesztek vilagosan mutatjak. Hiaba van egy szinten szerver szinten az intellel, bar sokan azt irjak mar ott is lemaradt. Aki gamer gepet akar osszerakni annak csak az fps szamit, es ha ez 2 magos 4Ghz-re tuningolt intel procival maximalizalhato akkor azt szeretne hogy legyen 32nm-es intel proci ami csak 2 magos (mar igy is 4 szalat futtat az i7 alapu ketmagos). En nem nagyon hajtom tul a procikat, de lathato most is hogy a 2 magosok mar alaporajelen is nagyobb fps-t produkalnak mint az azonos vagy akar magasabb aron veheto 4 magosok. A szoftverfejlesztes ilyen teren lemaradt sajnos, es szerintem meg par evig nem is hozza be lemaradasat.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz Joachim21 #110 üzenetére
Nem (csak) az árazással van a baj, hanem h. egyszerűen nem lesz normális (értsd: játékos géphez is felhasználható) középkategória. Nem fog mindenki i7-et, a hülye X58-as chipsetüket meg min. 3 DDR3 ramot venni; hanem inkább azt mondja: jó lesz nekem az AMD is "kicsipízért".
-
Joachim21
őstag
válasz Depression #101 üzenetére
Gratulálok a képmutatásodhoz! Te honnan tudod, hogy 2 év múlva, az AMD procik még mindig kompatibilisek lesznek visszafelé??? MAx akkor, ha a szomszédodnak ajánlassz most egy régi phenomot, akkor tudod garantálni, hogy a phenom2 2 év múlva majd kompatibilis lesz!
Senkire nem erőlteti rá az Intel, hogy megvegye! Ottvan, ha akarod azt választod, ha akarod nem! Nem kell Intelt venni! Az hogy az Intel most azt csinál, amit akar, az nagyban az AMD tehetetlenségének köszönhető! Ráadásul az AMD ugyanezt csinálta, mikor nyeregben volt, szóval kár démonizálni az Intelt, csak amiatt, mert a saját érdekeit tartja szem előtt az árazásnál, és a termékpaletta kialakításánál!
[ Szerkesztve ]
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
gixxer-tomee
aktív tag
válasz TomBoy1986 #24 üzenetére
Naja. Énis beszoptam a s754-el, mint még sokan mások...
tacstacstacstacsveddveddveddveddbebebebe
-
-
EroSennin
csendes tag
Azt hittem lesz 2 magos 32nm-es proci, de ez az integralt gpu hulladek...
Egy 32nm-es 4 es 5 Ghz kozotti orajeleken arult proci idealis lenne gamer gepbe, mivel csak 2 magos lehetne szepen huzni 6Ghz kornyekere is.Gamerek megszivtak ezzel az utemtervvel. -
TomBoy1986
veterán
válasz TazLeacher #100 üzenetére
Igen, csak itt a különbség annyi, hogy cégen belül is le vagyok limitálva (majdan), míg AM2+-szal meg nem
De nagyjából egyetértünk
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
gV
őstag
lehet majd fejleszteni az lga 1160-as lapoknál is, nem fog kihalni a most bejelentett procikkal, a következő Intel architektúrának is lesz középkategoriás variánsai amik használni fogják
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Részben igazad van. Bár én nem vagyok informatikus, de az én gépem, az én gépem, másé meg másé. Ha másnaka rakok össze gépet teljesen máshogy gondolkodom. Az én égpemben csomó "fölösleges" pénz van beleölve, ami egy "szomszédnak" nem kell. Én is raktam már össze több AMD-s gépet...és?
Mi ebből a szempontból mások vagyunk. A többség élvezi, hogy adott esetben egy procit 5000+Mhz-re húzhat, hogy 4Ghz-es Quadokkal rohangál. Nekünk ez a hobbynk. Iagzából így lesz valaki inteles vagy amd-s. De nem hiszem, hogy az értelmesebbje másnak is feltétlen csak az adott oldal procijait ajánlja...megint ott vagyunk: kinek mire kell
-
Neovenator
senior tag
Pedig nem fog...
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Depression
veterán
Figyelembe véve az AMD kedvező árpolitikáját, ha sikerül csak egyetlen procival befogni az i7-et, akkor látok rá esélyt, hogy a fejleszthetőség szempontjából az AMD-t fogják javasolni.
És ezt most az intel faneknek is írom, mert ez a kettészakított kategória pont őket használja ki.
Itt nekik kellene írni, hogy szégyelje magát az intel, és nem őket isteníteni. Kit érdekel, hogy mennyivel jobb, ha azt mondják, hogy az alsó szegmens lehetetlen lesz fejleszteni.
Itt a szakik közt biztosan sok i7 meg fog fordulni, de őszinten? A szomszédnak is az intelt fogják ajánlani, miközben tudják, hogy 2-3 év múlva reménytelen lesz a fejlesztés, nem lesz oda erősebb proci?
Fontos lenne végre itt köztünk is tisztázni, hogy külön-külön kellene a procikat értékelni, és nem a gyártója alapján. Érdemes inkább venni egy celeront, mint egy phenomot, csak azért mert az intel? Ha az informatikusok képesek ennyire ragaszkodni egy gyártóhaz, akkor mit várjunk el egy hozzá kévésbe vagy egyáltalán nem értőtől? Akkor mit csodálkozunk azon, hogy pistike inkább a 2 gigával szerelt nVidia 8500-as választja ugyanannyiért a 4670 helyett?Remélem mindenki elgondolkozik ezen egy kicsit.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TomBoy1986 #47 üzenetére
Mindig is nagyon szerettem, amikor helyettem eldöntötték, hogy mit is vehetek. Uhh... vagy nem is
Ha kicsit belegondolsz mind2 oldalon ez van. Lényegében amikor az egyik oldalon leteszed a voksod, bizonyos kategóriákból kizárod magad. Te pl. AMD mellett döntöttél...ha megfeketedsz sem tudsz olyan teljesítményt kihozni egy AMD-s rendszerből, mint mondjuk egy komolyabb i7-ből. Tök jó, hogy megvetted a laot, ők meg azt mondják: hát ebből most kimaradtál öreg!
Az más kérdés, hogy van-e rá szükséged. A lényeg, hogy lehetőséged nincs. Ugyan ez a másik oldalon. Én spec amig nem látok árakat teljesítményekkel, addit tökre lesz@rom a dolgot...lehet, hogy az i5 olyan gyenge és olyan drága lesz, hogy egyszerűen nem is éri meg vele foglalkozni. Ugyanakkor lehet, hogy manapság (mármint majd akkor) mindehez elég lesz, olcsó lesz, és a lap is hozzá, így akár az is megéri, hogy "átmenetileg" 1-1,5 évre ruházzon bele valaki a foglalatba.
Minden nézőpont kérdése. Illetve az, hogy neked, mint vásárlónak ÉPPEN AKKOR mire van szükséged...
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
Az i7-esek egy nagyon kis vásárlói réteget fednek le...
Nem is az átlag havi 300-400 euros magyar vásárlóerőre építenek...
Inkább ott lesz óriási felvevő piac ahol 300 euró a gyerekek havi zsebpénze.
Ott ahol akár egy munkanélkülinek a megélhetése reálértékben, hosszútávon is jóval nívósabb mint itthon egy dolgozóé. Ott ahol a szociális támogatás is nagyságrendekkel nagyobb. ( pl. Franciaországban 3gyerkőc után már 600ezer forint a családi pótlék.)
Természetesen nem az 5. alvállalkozó alá bedolgozó, külföldi bevándorló melósokról beszélek, hanem a saját állampolgárokról...[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
syC
addikt
Azt a vigyorgó képet...
•
-
SzlobiG
félisten
Várjuk a 6magos Westmeret, de miért nem lehet inkább már egyből 8magos?
G@bo: Már csökkentek az áruk, az hogy hozzánk nem ért még el az a jó forintnak is köszönhető.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
szuper...
és mikor lesz olcsó Q9x50 széria végre?
-
kariad
senior tag
Fejlödünk.... de még hogy nem hisz nekem senki, hogy titkos kisérletek folynak a 11nm procikra...
-
törölt tag
Világéletemben Intel "fan" voltam, de azt hiszem ezek után átpártolok AMD-hez...
Nem tetszik ez nekem, hogy 2 foglalat, felsőkategória meg középkat külön, a középben az első proci a legerősebb, az felsőben meg mindig újak jönnek és semmi sem lesz olcsóbb,stbstb... -
leviske
veterán
válasz Joachim21 #35 üzenetére
Mire kezdek ráébredni? Az, hogy az Intel jelenleg egyedül huncutkodik a felső kategóriában, az mér nem azt jelenti, hogy "megeszi az AMD-t"...
Az i7-esek egy nagyon kis vásárlói réteget fednek le. A Core 2 Quadok, Phenom II és várhatóan az i5-ösök már egy jóval nagyobb rétegnek szólnak. Tehát az, hogy az i7-esek verik az új AMD üdvöskéket, még nem jelent semmit.
MOD: Amúgy azzal miért is "hozom a formám", hogy megkérdőjelezek egy évszámot?
Oliverda: Felesleges jóáh-al foglalkozni, akár mit írsz neki, úgy is csaka saját igazát hiszi el...
[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Igen nah, ez is közrejátszott, itt kicsit csúsztattam, de a lényeg akkor is az, hogy az Intel csökkentett árakkal egyértelműen jobb alternatívát kínált a Phenomoknál!
Kíváncsi leszek, hogy mikor jön a következő árcsökkentés a core2eseknél! Remélem az új Phenomok még szeptember előtt lejjebb nyomják az árakat!
-
-
Joachim21
őstag
válasz #19617792 #82 üzenetére
Itt a cikk, amiben láthatod, hogy az egy árban lévő Intelek, naggyából ugyanazt a teljesítményt nyújtják! Nem véletlen, hogy a kihozatal után, rögtön csökkentették a Phenom2 árait, így most naggyából szinkronban van az azonos árú Intel procikkal teljesítményben is!
-
Raymond
félisten
A tobbihez:
"A szerverbe a koherens HT miatt kell az egychipes kialakítás."
Nem, a kettonek semmi koze egymashoz.
"Az Intelnek a szerver vonalon van 4 Scoketes, 6 magos Xeonja (két 3 magos lapkából összerakva), ami simán alázná az AMD 4 socketes, 4 magos Shanghai cuccát. A koherens HT miatt azonban a 16 utas AMD lazán veri a 24 utas Dunnington Xeont."
Nem amiatt alazza mert koherens a HT, hanem maga a HT miatt es az Opteronokban talalhato IMC miatt. A kesleltetes es az egesz rendszer elerheto savszelessege (system bandwidth) is sokkal jobb. Az a 16 vagy 24 magot valamivel etetni kell es az Intel-nel a kulso FSB architektura egyszeruen nem birja az iramot. Persze ez mind feladat fuggo.
A koherens QPI problemat nezd mar meg ki probalja terjeszteni Egyebkent ma mar lenyegtelen, a cuccok itt lesznek belathato idon belul.
"Emellett az AMD számít az MS-re is mivel a Hyper-V-t kimondottan az AMD virtualizációs technikájára fejlesztik."
Ez szintiszta PR PowerPointWare es a valo vilagtol kegyetlenul messze van
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
válasz Joachim21 #61 üzenetére
Lehet, hogy a legjobb Core 2 Quadokat nem kapja el a Ph2, de érdemes megnézni az árakban lévő különbséget is, a legnagyobb Core 2 is lehet akár 80+ ezer Ft, míg AMD procijai olcsóbbak. Azt viszont nem lehet letagadni - nem is teszem én se - hogy az Intel Core 2 széria nagyon jól sikerült ezzel együtt a Quad is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Na jó viszlát a VGA topikokban.
A viccet félretéve, most már tényleg érdekelnek valami jó oldal a szerver procikról.
-
törölt tag
válasz shabbarulez #64 üzenetére
Most, hogy mondod, tényleg így van. Utánanéztem. Bocsi, de már összekeverednek a magnevek, kódnevek, méretek... Én spec a 6MB L2 verzióra gondoltam. Így a Ph2 esetében a magméret nem túl rózsás, bár benne van az IMC és az NB egy része. Ellenben a Yorkfield esetében a L2 cache teszi ki majdnem a felét a magméretnek. Intel szerintem egyszerűen oldotta meg a 4 mag kérdését, nagyjából ugyanúgy, ahogy anno a Smithfield esetében. Ott is MCM valósulhatott meg, bár ebben nem vagyok biztos.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Dunnington - ott van rajta a három mag.
Raymond: Nem veszem bántásnak ... esetleg valami kiindulási alap. Weboldal stb.
-
Raymond
félisten
Nem rosszbol mondom, de erre a szerver chip es koherencia temara gyurhatnal meg egy picit. Mar par errol szolo hozzaszolasban megfigyeltem hogy valami nem stimmel azzal ahogy a dolgokat ott elkepzeled
MOD: A #74-et olvasva ugy az egesz szerver, datacenter, HPC, virtualizacio temanak utanna kellene nezned...
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Joachim21 #72 üzenetére
A Nehalem rendszerek ellen vélhetőleg a hatmagos Istambul Opteronok lesznek bevetve. Emellett az AMD számít az MS-re is mivel a Hyper-V-t kimondottan az AMD virtualizációs technikájára fejlesztik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát a G4x szériás rendszer az gyakorlatilag GMA4500 cucc. Ez azért elég gyenge GPU. A leggyengébb Integrált Radeon, vagy GeForce is paprikajancsit csinál belőle. Mi lesz itt 2010Q1-ben amikor már 120 shader procis IGP lesz az AMD chipsetekben. Az minimum ezerszer körberöhögi. Legyünk már igényesebbek én minimum jobb GPU-t vártam volna.
-
Joachim21
őstag
[link]
Itt a link, ahol az új szerverekbe szánt Nahelem teljesítményét fírtatják![ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Joachim21 #61 üzenetére
Az AMD a szerver chipeket veszi át a desktopba. A szerverbe a koherens HT miatt kell az egychipes kialakítás. Az Intelnek a szerver vonalon van 4 Scoketes, 6 magos Xeonja (két 3 magos lapkából összerakva), ami simán alázná az AMD 4 socketes, 4 magos Shanghai cuccát. A koherens HT miatt azonban a 16 utas AMD lazán veri a 24 utas Dunnington Xeont.
Nyilván az Intel Nehalem alapú koherens QPI-ra építkező szerverek majd válaszolni fognak a fenti AMD rendszerre, de egyelőre a koherens QPI-vel gond van, így az áprilisi megjelenés sem biztos. Az AMD-nek is volt a koherens HT fejlesztésénél problémája, mivel a QPI gyakorlatilag lemásolta a HT-t, így talán nem meglepő, hogy az Intelnél is homokszem van a gépezetben. A Theo blogon írták az egyik hírhez, hogy a hiba elvileg ugyanaz. Persze erről megerősítés soha sem lesz, de elég valószínű az állítás.Keldor papa: elég valószínű, hogy sok 5-ös szériás chipset lesz, hisz ez már az alsó és a középkat ... ide kell az eltérő árazás.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Fuadnak megint lehet elgurult a gyógyszere.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
P.e.t.ya.
senior tag
Tiszta Muppet show -s a faszi a végén
-
shabbarulez
őstag
válasz Joachim21 #57 üzenetére
Dunningtonból is van 4 és 6 magos változat, az is natív 6 magos 45nm Core2-es proci, 16 MB L3 cachből is letiltás alapján van többféle kombináció, szóval ez nem olyan új dolog.
Teljesen értelemszerű hogy a magok számának növekedésével és nagyméretű monolitikus chipek készítésével a hibaarány növekszik így készülnek letiltott kevesebb magszámú példányok is hogy a selejtet is el lehessen passzol. Egy jóvan nagyobb magszám fölött már megéri majd fölé tervezni, belekalkulálva azt hogy a gyártási hiba mellett is elérhető legyen egy kívánt magszám, mint ahogy pl. a gpu-k esetén is teszik. De a cpu-knál még nincs olyan nagy magszám hogy ez gazdaságos alternatíva lenne.
Az 8 magos 45nm-es Xeon MP-ből biztos hogy nem lesz 32nm-es 6 magos Xeon DP. Viszont a 8 magos 45nm-es Xeon MP-ből igen nagy valószínűséggel lesz 8 és 6 magos variáns, utóbbi letiltott magokkal vagy cachevel. Ugyanígy nagy valószínűséggel a 32nm-es Xeon DP 6 magosa mellett lesz majd 4 magos változat, hasonló megfontolásból.
-
Szondar
csendes tag
Szerintem az AMD nek nagy szüksége lett volna egy Phenom II architecturájú gyors alacsony disszipációjú natív 2 magos processzorra.
Mondjuk 2,6 - 3-2 Ghz órajeltartományban.
Sokaknak nem kell még a 4 magos proci, nem használják ki.
Ezt olcsóbban tudná gyártani, és sok Usert megnyerne a 780G+natív 2 magos Phenom2 combóval -
buherton
őstag
Szerintem jó ötlet. De ezt én csak gyengébb gpu-val tudnám elképzelni pl gma 4500-al, és főleg netbook/notebook-ban, mert akkor ha beakarnak törni az erősebb gépek piacára, akkor valamelyik nagy gpu gyártóval kell szerződnie. De több fajta típus több pénzbe kerül.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Joachim21
őstag
válasz TomBoy1986 #60 üzenetére
thx a linket, látom már!
-
Joachim21
őstag
válasz #19617792 #58 üzenetére
Tévedés, a Penrin az a család neve, vagyis a wolfdale a kétmagos lapka, aminek a mérete 107mm2 (négyzetmiliméter), a 214 négyzetmiliméter az már a 4 magos lapka mérete (2 wolfdale együtt = 1 yorkfield), logikusan 2*107mm2! Ez is teljes magméret (die méret), cache-el együtt!
Nemtudom mire jó hogy natív négymagos, ha semmivel sem gyorsabb mint a core2??? Annyira ki vagytok ezzel a K10,5-lel, pedig éppen behozhatják a későbbi modellekkel a core 2 családot, ami már ma sem új! Egyébként még az sem biztos, hogy a legjobb core2eseket elkapja az AMD, ugyanis eddig olyan phenom 2 nem jelent meg, ami q9400nél erősebb c2q-t megszorongatta volna!
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz Joachim21 #57 üzenetére
Intel details eight-core Xeon, "cache and core recovery"
The new, "Nehalem"-based Xeon processor that Intel detailed at ISSCC today has eight cores, or at least it does most of the time. Intel reps described for conference attendees how the chipmaker takes a broken eight-core part and turns it into a working six-core part.
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
keIdor
titán
Tehát akkor szerinted ez kamu? Mellesleg nem is érteném az 500$-os Lynnfield-et.
Egyébként én is ebbe a táborba tartozom, de nem látom értelmét még egy i7-nek. Én is szeretek tuningolni, meg minden, sokan ezért is vettek i7-et ( ), hogy tuningolják, de ez kicsit drága mulatság. Az élet meg "sajnos" nem csak a PC-ből áll.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
törölt tag
válasz cowboy_bebop #55 üzenetére
Pontosan, a Ph2-ben benne van az IMC, és emellett natív négymagos (ami már több "helyet" igényel), plusz 6 MB L3 van benne ami kiegészül 4 x 512 KB L2-vel, azaz mondhatni 8MB cache van benne, szemben a Penryn 6 MB-jával. És a Penryn 214 mm^2-es magmérete a kétmagos Wolfdalere vonatkozik, míg a Ph2 esetében a 258 mm^2 magméret a teljes Deneb magra vonatkozik, mindenestül (ha jól tudom).
-
Joachim21
őstag
Nemjó a link, vagy nemtudom ott mit nézzek. A 8 magos xenon az 45nm-es, abból hogy csinálnak 6 magos 32nmest azt nem tudom!
Intelnél eddig jellemzően a cache méretéből csipegettek le, így skálázták a procikat, és nemhiszem hogy az elrontott 6 magosból 2 mag letiltásával majd 4 magosokat dob a piacra!
Ha van erről vmi cikk linkeljétek be legyetek szívesek!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz shabbarulez #36 üzenetére
"Biztos hogy csak letiltott 6 magosból lesz 4 magos 1366-os, külön biztos hogy nem fognak gyártani, ahogy most sem teszik pl. dunningtonnál. Viszont a desktop extreme szegmensnél nem tartom túl valószínűnek hogy lesznek 4 magos változatok."
Na most akkor lesz vagy nem lesz?
Joachim21:
"Nahelem óta, az Intel külön részekből építi össze a processzorokat, tehát ha akarnak, akkor egyszerűen 2 magot kivesznek, nem lesz letiltogatás, mint az AMD-nél!"
Pedig lesz: [link]
...és ha lesz 4 magos akkor azt hasonló módon selejtes 6 magosból fogják előállítani. Gazdaságosabb így némileg.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az iGFX az az integrált grafikus processzor. A GFX maga a vezérlő, az i pedig az Intel - na jó nem az az integrated jelzője. A chipsetben csak a kimeneti csatlakozó vezérlője van, ezzel van az FDI csatornán keresztül összekapcsolva az iGFX. A PCI Express vezérlő az a GMCH lapkában van az iGFX-szel egyetemben.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Én azt áthidaltam, mert Socket A-ról egyből AM2-re váltottam úgy, hogy a 939/754-es sérelmek nem érintenek meg
(egyszerre CPU, alaplap, VGA, memória...)
[ Szerkesztve ]
-
Joachim21
őstag
Annyira nem lehet nagy baj az Intelnél, ha csak az idei évben, egyedül az Egyesült Államokban 7 milliárrd dollárért fejleszti a gyárait! A Core i7 nem-fogyásáért egyébként a partnereket tették felelőssé, pl. az alaplap, és memória gyártókat, hogy túl drágák!
-
LordX
veterán
A processzorban és a chipsetben is lesz egy integrált videóvezérlő, vagy hogyan kell értelmezni a Westmere 2-chip solution képet? Az az iGFX akar lenni az integrált PCIe vezérlő?
-
Devid_81
félisten
"A Core i5 esetében a továbbfejlesztés gyakorlatilag ki lesz ütve, ettől azt várják, hogy a tehetősebb nép lépjen azonnal a Core i7 táborba. Az Intel név most annyira erős, hogy ez a stratégia simán megengedhető."
Enyhe iróniával ugyan de a "most" szót kiemelem
Ezekkel csak az a baj, hogy eleve a i7 nem fogy rendesen, ott is baj van.
Beleinvesztálnak most olyan technológiába pénzt amibe jelen piaci helyzetükben nem is kellett volna meglépni...Nahde lássjuk világosan:
Lesz egy nevezzük Celeronnak hozzávaló alaplappal..
Erős(ebb) megoldás nevezzük akárminek és persze hozzávaló alaplappal...
A két rendszer túlképp "teljesen eltér" egymástól...míg a nevén nem említett másik gyártó lassan a nevén nem említett asrockal lassan összehozza a nf3-as AM3 at is.
Ezzel csak a hozzá nemértők és a boltosok lesznek rosszabb helyzetben...mert a hozzáértők azok akkor is tudni fogják mit akarnak és eddig is tudták...
Agresszív marketing és előbb utóbb mindenki köpködni fog mikor meghallja az intel márkát...
Ezt egy ilyen mondva csinált "válságban" nehéz lesz nekik is átélni úgy gondolom....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Core i5 a Lynnfield. A Clarkdale vélhetőleg Core i4, vagy Core i3 nevet kap. De az sem elképzelhetetlen, hogy Core i5 családba helyezik, és az alacsonyabb számozás jelzi majd a kétmagot.
TomBoy1986: nekem sem tetszik a dolog, de hát most mi tudok csinálni. Az már biztos, hogy jó ideig marad az LGA775 cuccom.
Amúgy a szopatást azt gyártófüggetlenként érdemes kezelni. Az AMD-nél szintén nem tetszett az Athlon 64 féle két Socket az elején. Mindenesetre az érthető volt, mert ott a Dual-Channelt később hegesztették össze ... Ettől persze még nem tetszett.[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
Ez nekem rendkívül szimpatikus egyébként. Mindig is nagyon szerettem, amikor helyettem eldöntötték, hogy mit is vehetek. Uhh... vagy nem is
Konklúzió számomra ugyanaz marad, ez a termékpolitika - felhasználói szemszögből - általam támogathatatlan.
Fordított helyzetben is ezt vallanám, azaz ha 3 betűs lenne a fenti cég, s 5 betűs a lenti.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz waterman_ #40 üzenetére
Igen ez az eszmefuttatás helytálló, csak a G4x szériás GPU kb. 3 év lemaradásban van a konkurensekhez viszonyítva. Mindezek mellett még DX10 kompatibilis meghajtó sincs hozzá.
A következő generációs CPU+GMCH processzorban már egy Larrabee ivadék lesz. Ezért nem fejlesztettek új GPU-t a Clarkdale-be.
-
dime27
őstag
hmm akkor várok egy olcsó 32es hatmagos procira majd akkor váltok
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A kapott dokumentumok alapján egyelőre úgy tűnik, hogy az LGA1160 foglalat csúcsmodellje a Lynnfield. A következő teljesítménykategória az LGA1366-os Bloomfield. Az természetesen előfordulhat, hogy a nyáron megjelenő Lynnfield procikat később magasabb órajelű termékek váltják fel.
A stratégia a gyakorlatban úgy nézhet ki, hogy ahol a Lynnfield teljesítménye végződik, ott kezdődik a Bloomfield. Ez ár szerint kb. 75000 Ft lesz. Ennek megfelelően a legerősebb Lynnfield gyengébb lesz a Core i7-920-nál. Amikor jön egy Core i7-920 sebességgel rendelkező magasabb órajelű Lynnfield, akkor a Core i7-920 helyébe lép a Core i7-940 ... és így tovább.
Ez a stratégia kőkemény üzlet, akinek teljesítmény kell az fizessen, akinek pedig nincs pénze az matyizhat egy helyben Core i5-tel. Ugyanezt csinálta az NV a GF8-as idők kezdetében kiütötte az értékelhető középkategóriát, ezzel átkényszerítette a vásárlókat a top kategóriába. A piaci elemzések szerint van egy olyan piaci réteg (nem is kevés felhasználóval) akinek van pénze megvenni a Core i7+X58 platformot, de nem teszi meg, mert nem látja a többletkiadás értelmét, mivel az olcsóbb rendszer is megfelel nekik, amit majd később továbbfejleszt. A Core i5 esetében a továbbfejlesztés gyakorlatilag ki lesz ütve, ettől azt várják, hogy a tehetősebb nép lépjen azonnal a Core i7 táborba. Az Intel név most annyira erős, hogy ez a stratégia simán megengedhető.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
válasz TomBoy1986 #37 üzenetére
Akárhogy is lesz nem tartom valószínűnek, hogy tuning képes lesz pontosan eme összedrótozott mivoltja miatt.
Ámbár az i7 is úgy jött, hogy nesze neked nem tuningolsz...ahhoz képest szépen mennek 4GHz-en és felette...
Nekem inkább a ránk erőltetett "válts mert lemaradsz" politika nem tetszik.
Szerintem a kis tesók vígan elmentek volna még a jövőben a 775-be, a nagy tesók meg mehetnek felőle 10000 tűs rendszerben is..
Szerk: jut is eszembe, lehet hogy powerstrip&ati tools-al tudjuk majd tekerni a procit is...áh nem is rossz
Van benne fantázia[ Szerkesztve ]
...
-
waterman_
aktív tag
nem egy csúcs vga-t raknak a cpu mellé, hanem egy kedvező fogyasztású GPGPU-t. azaz general purpose gpu. a mai számítástechnikában rengeteg feladat lenne, ami nem egy cpu-t hanem egy gpu szerű számoló tömböt igényel, tehát sok kis párhuzamos szálat. például, kódolás, titkosítás, egy jó adag matematikai művelet etc. mivel a cpu-k teljesítménye ilyen párhuzamos feldolgozást igénylő esetekben nem jól skálázódik, ezért arra gondoltak, hogy akkor csináljuk meg, hogy a videokártya képes legyen besegíteni a cpu-nak. erre született nemrégiben az openCL szabvány és a dx11-ben is lesznek olyan kiegészítések, amik általános adatfeldolgozásra valók. ha a cpu mellé odapakolnak egy GPGPU-t, akkor egy openCL kód, (ami mondjuk csinál jó pár párhuzamos szálat, mert a pillanatnyi helyzet azt kívánja) a sima cpu-hoz képest többszörös sebességgel futhat, pedig csak egy alsó-(közép) kategóriás GPU-nak megfelelő mag van cpu mellett.
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
M107
addikt
Kívánok az Intelnek sok sikert de GAZDASÁGI VÁLSÁG van és sajnos szerintem sokáig fog tartani. (Nem fog majd olyan jól fogyni hisz az emberek először esznek isznak utánna jöhetnek a többi dolgok.
s nem hinném hogy minden szmítógépes fan vagy itt (PH nagy úr előszőr nem enne és inna és megteremtené magának az életet) erről senki sem ír.Az intel is leépített és leárazz elég keményen és nem a rivális miatt
SAJNOS :'(((((
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Joachim21
őstag
Letiltott 6 magos
Nahelem óta, az Intel külön részekből építi össze a processzorokat, tehát ha akarnak, akkor egyszerűen 2 magot kivesznek, nem lesz letiltogatás, mint az AMD-nél! Ugyanúgy lehetne 1 magos procit is gyártani a nahelemből, mint 12 magosat, mert a moduláris felépítésnek köszönhetően azt pakol egymás mellé, amit szeretne!
-
TomBoy1986
veterán
válasz shabbarulez #31 üzenetére
Aham, értem. Akkor ez egy normál integrált VGA-s rendszer. És ezzel most meg akarják szüntetni az északi hidat, vagy mi is az értelme? Mert ugye, kb. akkor válik olcsóbbá.
Viszont lesz ezekből int. VGA nélküli változat is, vagy mindenkire ráerőltetik ezt?
Abban azonban amint látom nem mondtál ellent, hogy itt bizony felfelé ugrás nem lesz, min. egy évig (ami inkább másfél szerintem)...
Joachim21:
Kérlek írd le, hogy mit szeretnél... na komolyan... írd már le
Azt akarod, hogy bezárjon az AMD, vagy mit is (és utána?)? Most komolyan érdekelne, hogy mit okoskodsz...Devid_81:
Hol itt a gond?[ Szerkesztve ]
-
shabbarulez
őstag
Biztos hogy csak letiltott 6 magosból lesz 4 magos 1366-os, külön biztos hogy nem fognak gyártani, ahogy most sem teszik pl. dunningtonnál. Viszont a desktop extreme szegmensnél nem tartom túl valószínűnek hogy lesznek 4 magos változatok. Az a termékcsoport a maximális teljesítmény igénylő felhasználói körnek szól, ebbe nem igazán illik bele egy csökkentett teljesítményt kínáló proci. Xeon UP/DP vonalon viszont egy alacsonyabb TDP értéket kínáló, gazdaságos fogyasztású cpu variánsként jobban el tudom képzelni, esetleg az árszegmens aljába pozícionált szerver terméknek.
-
Joachim21
őstag
Tomyboy és Leviske hozza a formáját, ileltve hát igazán csak Tomyboy, mert Leviske kezd ráébredni hogy az Intel megeszi az AMD-t!
Nemtudom már ki írta, hogy az alsó kategóriát majd learatja az AMD, de az ő figyelmét külön is felhívnám a core2-es rendszerekre, amik nem fognak egyik napról a másikra eltűnni, hanem valószínűleg majd árcsökkentések után elfoglalják a helyüket a termékpaletta alsóbb árkategóriájában.
Itt megint csak felhívnám a figyelmét mindenkinek arra, hogy az Intel Penryn die mérete, jelentősen kisebb mint a Phenom2-esé, ergo jóval gazdaságosabban is gyártható, tehát az Intelnek bőven van még lehetősége árcsökkentésre a core2eseknél! Core i5 érkezése után valószínű csökkent is, amiben bízok hogy a nemrég bejelentett Phenom2esek majd felnőnek a Q9550es, és Q9650es mellé, és akkor még tovább csökkenhet a c2q-ok ára!http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-810.html
www.anandtech.com
Itt találni tesztet már az újabb Phenom2esekről is, DDR3 mellett.[ Szerkesztve ]
-
Majstor
senior tag
válasz shabbarulez #31 üzenetére
Pontosan
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
Devid_81
félisten
-
gV
őstag
-
shabbarulez
őstag
Nem a játékosokat célozzák meg az cpu mellé integrált gpu-kat. Nem az a cél hogy megkíméljék őket egy külső video kártya megvásárlásától. Ez sokkal szerényebb igényekhez készül, oda amit a mostani IGP-k ellátnak, ezt viszont minél integráltabban igy kisebb helyigényű, kevesebb energiával beérő, olcsóbb rendszereket lehet gyártani ami mind mobil, mind desktop környezetben jól jöhet.
Nagy teljesítményű GPU-t nagyon nincs értelme beépíteni a tokozáson belülre. Sokkal növelné a fogyasztást, ráadásul hiába tekerne ezerrel a cpu mellett, ha a szűkös memória rendszer miatt nem lehetne ellátni adattal, így csak állandóan várakozna.
Valamelyik híroldalon tegnap olvastam hogy a 32nm-es 4 magos i5 2010 nyár felé érkezik majd. Gondolom az Intel a 45nm-es variánsnak ad egy kis időt a kifutásra, nem küldi azonnal a nyakára a 32nm-es változatot, bár még így is elég rövid életciklus szánnak neki. De ez a rövid életciklus már korábban is sejthető volt, túl nagy méretűek a 45nm-es i5-ösök ahhoz hogy a mainstreamben nagy volumenben megérje őket gyártani. 32nm-es shrink után már gazdaságosabb méretre zsugorodnak.
Az 1160-as foglalatban szerintem jön majd egy 32nm-es i5, aztán utána jön meg egy 32nm-es Sandy Bridge i5 variáns, aztán annak a 22nm-es shrinkje. Szóval nem fog az a foglalat csak úgy eltűnni. A mainstream és a value piac túl nagy ahhoz hogy csak úgy figyelmen kívül legyen hagyva. Az 1366 létjogosultsága pedig mellette ugyanúgy megmarad. Abban készülnek majd a továbbiakban is az egy és két utas szerver procik és a extreme desktop vonal, pont úgy ahogy most. A piaci szegmenseknek megfelelően van szétosztva a tokozás.
-
Televan74
nagyúr
Középkategóriában elég lesz a 2 mag + GPU ?
A csúcskategóriában meg már 6 magnál +GPU fognak járni.Mindenbe beleugatok!!!
-
Majstor
senior tag
Szerintem ez főleg a kevesebb fogyasztás érdekében ill. hordozható gépeknél jól fog jönni ez a fejlesztés.
-
shabbarulez
őstag
válasz #19617792 #17 üzenetére
Szerintem nincs nagyon értelme 4 magos proci mellé IGP-t tenni, nem nagyon lenne rá tömeges kereslet. A vásárlók azon szűkebb rétege aki hajlandó 4 magos procit venni magasabb áron az igen nagy valószínűséggel video kártyára is fog költeni, mert okkal vesz ilyen nagyobb teljesítményű cpu-t. A mainstream alsóbb szegmensébe és valueba meg jó párosítás a 2 mag+igp, ugyanúgy ahogy oda most is core2+g4x párosokat adnak el.
Ami változik az hogy Core2 helyett Nehalem alapú 2 magos lesz egyel kisebb gyártástechnológián. A G4x-es északi híd is egyes fejletebb gyártástechnológiára kerül és beköltözik a tokozáson belülre a proci mellé. Így a régi 3 chipes kialakítás helyett elég kettő és költséghatékonyabban megoldható.
Ezekből a kisebb helyigényű és mérsékelt fogyasztású cuccokból bőven jó gépeket lehet csinálni ami piac 2/3-ának igényeit tökéletesen lefedi. Arra lenne inkább szükség hogy az ATX végre tűnjön el és a mini-ITX alaplapok és házak ne irreális prémium felárba kerüljenek, hanem inkább a méretükkel arányosan kerüljenek beárazásba. Akkor végre a munkhalyekre és az otthonokba is jóval kisebb méretű gépeket lehetne pakolni. Persze ehhez a tápok idióta megalomániájának is véget kellene vetni, röhej hogy ma már 400W alatt alig van kínálat miközben a gépek zöme 100-150W-nál alig eszik többet. Ott is az kellene hogy kis méretű tápokból racionális, méretükkel arányos árban legyen kínálat és máris megterendőhetne a lehetőség hogy kis méretű, csendes gépeket lehessen építeni, végleg elfeledve ezeket a nagyméretű zömmügő atx maginákat.
Az utolsó kérdésedre pedig, a GPU az a proci mellett van közös tokozásba, ahhoz csak déli híd készül, 2 chip van összesen az északi híd beköltözött procin belülre. Kvázi a 4 magos mellé olyan mintha beintegrálódna egy P45-ös északi híd, a déli híd pedig megmarad 2. chipnek. A 2 magos esetén pedig nem ilyen szoros az integráció, mert a G45 csak MCM formában kerül tokozáson belülre, és ugyanúgy megkapja a P5x-es ibex peak déli hidat mint a többi. Kavarodás az elnevezések cserélődésből van. Régen az északi híd volt a P4x jelölésű, a déli híd meg ICH10-es. A Nehalemnél megszűnik az önálló északi híd a mainstream prociknál, viszont a déli hídat nem túl következeten P55-ként nevezik el.
-
Depression
veterán
Valahogy úgy érzem, hogy ezzel ttényleg az AMD-nek kedvez. A csúcskategóriában tarolni fog, de a gyengébbet meg annyira lent fogja tartani, hogy az AMD-nek nem lesz nehéz befogni.
Jól látom?Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Prof01
veterán
Aztaaa, milyen Brezsnyev szemöldök!
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
TomBoy1986
veterán
Engem nagyon érdekelne, hogy mi abban a jó, ha CPU mellé odarakják a GPU-t?
Mert eléggé érdekes hűtéseket kell majd vásárolni, ha pl. mostani átlagos 95W-os csúcsdisszipációjú CPU mellé odavágnak egy átlagos VGA-s GPU, ami mondjuk olyan 60W-tal dobja meg azt a 3x3-as területen átadandó energiamennyiséget...
Vagy ez amolyan int. VGA-s rendszereket akar majd kiváltani? És annak megint mi értelme? Annyival gazdaságosabb, hogy megéri erre x+1 milliót költeni, amikor van egy kész módszer?
Az i5-höz is lenne egy kérdésem:
Jól értem, hogy az lesz belőle a csúcsváltozat, ami először fog debütálni? És mi fog még belemenni ebbe az 1160-as foglalatba a későbbiekben? Mert ebből úgy értelmezem, hogy semmi erősebb, csak gyengébb...
Ami meg ugye azért jó, mert ahogy a hírben van.. az intel nem nagyon szándékozik olcsóbb 1366-os lapot kiadni, azaz meg kell barátkozni a min. 50K-s lapárral? Ezzel mondjuk nekem semmi bajom sincs, mert majd b@szok tőlük lapot venni, de mondjuk az a minimum, hogy hasonlít az s754-re a történet
Tehát ez egy egyéves platform?
-
Majstor
senior tag
válasz PowerBuldog #21 üzenetére
LOL
Bajai Halászlé RuleZhttp://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
törölt tag
Erre az integrált GPU-s 5-ös szériás chipsetre azért gondoltam, mert eddig mindig volt az Intelnek integrált GPU-s chipsete (akármyilen lópikula GPU-val is, de volt. Bár a legutolsó integrált GPU-juk a X4500 HD egész jó, szerintem). Így akkor egy processzor generációnál kihagyják az integrált GPU-t és majd később a prociba integrált verzió. Clarkdale meg drága lesz, mint minden Intel termék újonnan.
-
Majstor
senior tag
"Mijazza" Tick-Tack módszer [link]
-
-
törölt tag
Csak azt nem értem miért jó, hogy amíg a Lynnfieldben és Clarksfieldben 4 mag van, addig a Clarkdale és Arrandale procikban "csak" kettő egy integrált GPU-val. Nem lehetne azt, hogy marad a 4 mag (de lemegy 32nm-re) és emellé költözik be a int GPU (45nm-en)? Túl nagyok lennének a magméretek és a fogyasztás? Mert így kissé lehúzás, jön az újabb, ami lassabb. (Lynnfield -> Clarkdale, 4 mag -> 2 mag.) Esetleg fog jönni LGA1160-ra egy 32nm-es négymagos?
És van még valami szintén, amit nem értek. Tegyük fel LGA1160 Lynnfieldhez készül egy int VGA-s chipset G5x, de amennyiben kompatibilis lesz a Clarkdalellel is amiben lesz egy int GPU, akkor melyik GPU és, hogy működik majd? Akkor készül új chipset a Clarkdalehez is, amiben nincs int VGA? És ha a GPU a CPU-ban van, akkor hogyan kerülnek kivezetésre a portok? Néhány láb pont erre lesz jó? -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
rumkola
nagyúr
Mintha az előző hír pont arról szólt volna, hogy nem foglalkoznak vele...
-
Oliverda
félisten
4 magos 32nm-es CPU már nem is lesz LGA-1366-os foglalatba? Vagy lesz csak letiltot 6 magosból?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Cadal
őstag
...azt a szemöldököt, na az nem semmi!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ... utaltak is rá, hogy a Lynnfield lesz a csúcs az LGA1160-ból. A teljesítményben az LGA1366 a következő lépcsőfok.
Javítottam 2011-re a dátumot ... az a legvalószínűbb, nem tom miért írtam 2012-őt, talán mert siettem.Cadal: látom a lényeget észrevetted.
[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
Köszi a beígért hírt
Fejlődik a technika, kíváncsi leszek az ütemterv hogy is fog csúszni... -
PowerBuldog
veterán
válasz Thulcandra #5 üzenetére
"Külső" VGA-t nem hiszem hogy bármikor is le fognak kapcsolni. Elvégre valamire rá kell kötni a monitort. Ez volt a baj a hibrid sli-vel is, hogy ott meg ha jól tuom az integrált volt a monitorra kötve, és külső meg küldözgette az adatokat. Szóval szerintem nem nagyon lesz teljesen lekapcsolt VGA. (Bocs, ha póriasan fogalmaztam, nem vagyok a hibrid sli szakértője)
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
gV
őstag
Eddig minden kellően átgondoltnak tűnik, azonban egy olyan ponthoz érkeztünk, ahol megkérdőjelezhető az Intel stratégiája. A beszámolók szerint ugyanis az LGA1160-as tokozású processzorlapkák teljesítményben lefelé fognak skálázódni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Lynnfield elnevezésű chip lesz a kategória csúcsmodellje.
jön a Lynnfieldnek is alacsony fogyasztásu változata, nem hiszem h nagy hiba az Inteltől h annál nem csinál erősebb/32nm-es útódot
a Sandy Bridge eddig úgy volt h 2010-ben jön, eltolták a megjelenését?
-
leviske
veterán
Nem az volt eredetileg, hogy 2010 végén jön a Bulldozer és az új Intel architektúra? A Westmere 2, a K10,5 pedig 3 évig lesz talpon?
-
Thulcandra
senior tag
Szerintem nagyon jó ötlet ez, hogy egy tokba rakják a CPU -ot és a GPU -ot, de remélem az egész rendszerre nézve is okosan terveznek majd. Értem ezt úgy, hogy jó lenne egy olyan rendszer amibe ugyan lehet + videókártyát rakni, de a gép alapból az integrálttal indul, míg a +kártya teljesen le van kapcsolva, és igény szerint kapcsolható menet közben, ugyanilyen opció lenne jó a CPU -ban is, teljesen lekapcsolható magok amikre nincs szükség.
Ha minden jól megy akkor pár éven belül tényleg nagyon sok háztartásból és irodából el fognak tűnni a most megszokott "hatalmas" pc-ek, kiváncsian várom ezeket az új kütyüket.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
cowboy_bebop
őstag
"Mindennek tükrében elmondható, hogy az Intel hamarosan teljesíti a fejlesztési ütemterv negyedik lépcsőfokát. Ezután már csak a Sandy Bridge fejlesztés van hátra, mely valószínűleg 2012-ben fog megjelenni. Az persze kérdés, hogy ezután mi lesz.."
Ivy Bridge, Haswell..
-
Stiky
senior tag
Ez az ucsó kép Stephen L. Smith-tel mehetne a tv shop-ba.
"Nekem már ilyen duruzsol a gépemben! Vásároljon ön is, minél hamarabb!"
~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
PowerBuldog
veterán
Intel nagyon durva tempót diktál ezzel a Tick-Tack módszerrel. Kíváncsi leszek mit fognak tudni ezek a CPU+GPU párosok egy lapkán!
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
ADAM1337
nagyúr
Csak ne legyen kihatással a világválság...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Hóban vigad a ló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- World of Tanks - MMO
- Építő/felújító topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Automata kávégépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest