Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felesbandi
senior tag
Origins DLC-ken meg nem vagyok tul, de elvileg ugy vannak felepitve kb. mint az Odyssey-ben es varhatoan a Valhalla is ezt a semat koveti. Az elso DLC nem annyira nagy eresztes, az eredeti mapon jatszodik, csak ujabb tortenet szalat ad a jatekhoz. A masodik DLC sokkal nagyobb, tobb uj (kisebb) terkepet ad a jatekhoz. Egyik DLC se egetrengetoen nagy eresztes jatekmenet vagy tortenet szempontjabol, de ha az alapjatek bejott, megeri legalabb azt megvenni, ami uj mapokat ad a jatekhoz. Pl. az Odyssey Atlantis DLC-je szerintem siman megerte a learazott arat, es Ubisoft-nal kb az a hirerteku, ha epp nincs learazas.
-
floatr
veterán
válasz
Neurotoxin #39 üzenetére
Nemrég húztam be a Valhalla complete editiont, de még a Tsushimaval nem végeztem. Kicsit tartok tőle, hogy a kiegek középszerűek, de ezt review alapján képtelenség már eldönteni. Az elden ringet meg meghagyom a fanoknak, vagy megvárom, amíg akciós nem lesz. Addigra csak elkezd működni is valóban
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Felesbandi #38 üzenetére
"de tartok tole, hogy a vilaga nem fog anyira bejonni, mint az elozo ket resz melegebb eghajlata. "
Pont emiatt nem kezdtem bele eddig a Valhallába, egyszerűen nem vonzott be a világa, se a vikinges téma, majd egyszer egy nagy leárazás alatt rápróbálok, vagy uplay-el Xboxon. Az Origins és az Odyssey viszont nálam telitalálat, szintén megvettem mindkettőhöz a DLC-ket.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
Neurotoxin #37 üzenetére
"Erről árulkodik az is, hogy a statok alapján a felhasználók 30%-a jutott túl az első boss-on."
Ez azert eleg kemeny.
Pedig azt hallottam, hogy a nyilt vilag es a sok eros spell miatt ez meg konnyebb is, mint a Souls-ok voltak. En szemely szerint szeretem a Souls jatekokat, igy gyanithatoan ez is tetszeni fog nekem.
AC-kkal is egyetertek. Origins nagyon tetszett, Odyssey is eleg jo volt, tetszett a vilaguk. Valhalla jatekmenete lesz az eddig hallottak alapjan a kedvencem, de tartok tole, hogy a vilaga nem fog anyira bejonni, mint az elozo ket resz melegebb eghajlata. De azokat is keseru szajizzel kezdtem el (miutan sokan szapultak oket), megis megtetszettek. Azon ritka jatekok kozt vannak, amikhez megvettem a DLC-ket is.
-
Neurotoxin
őstag
"Szerencsére vannak értelmes emberek is - a csendes többség - akik elfogadják, hogy másnak más jön be, vagy hogy a gaming újságírás fanboi ipari hulladék review szempontból."
Piros pont, +1. Az x+1.-ik youtube-os 'kritikus' csatorna megtekintése után egy adott produktummal kapcsolatban mindig megfogalmazódik bennem, hogy miért is nézem meg ezeket a kritikát? Gaming újságírás, mint olyan, nekem már rég megszűnt létezni, több okból kifolyólag is, már csak azért is, mert javarészt csak a kék oldal és megjelenései vannak szerepeltetve és ezt a fanboy (ön)tömjénezést egyre inkább nem nézem jó szemmel. Mióta megjelent a HFW, szinte minden nyíltvilágú cím hozzá van hasonlítva, mintha valami iparági standard lenne.De ha már nyíltvilág: Egyre unalmasabb ez a "menj ide, menj oda" stílus 100+ órán keresztül. Jah, hogy az utazások során egyébként tök üres a világ? A kutyát nem érdekli a jelek szerint...Egyedül az AC : Originsben tudtam tolerálni mostanában, de azt is csak a setting, az Egyiptom mániám miatt. Az Elden Ringet, pedig továbbra sem értem, hogy hogyan lett ilyen sikeres, javarészt az is megette a marketing bullshitet, akinek egyébként fogalma sincs a souls stílusról. Erről árulkodik az is, hogy a statok alapján a felhasználók 30%-a jutott túl az első boss-on.
-
floatr
veterán
de ez már tényleg off
https://twitter.com/MitchyD/status/1504056303911636992 -
NvidiaRTX
őstag
Hát inkább ezt tolom mint még 1 perc az Elden Ring-ből.
-
oszi666
őstag
válasz
CriticalHit #16 üzenetére
pontosan. Még az Odysseynél meg tudtam bocsátani annyira tetszett az egész világ, de az olasz részek óta full eltűnt a lopakodós rész sajnos
-
dreampage
aktív tag
Az Elden Ring technikai oldalról tényleg nevetséges minőségű. Hogy a játék valakinek tetszik-e vagy sem, az már szubjektív. A mainstream sajtó valóban kettős mércét alkalmaz bizonyos játékok/franchise-ok esetében, úgyhogy bizonyos fejlesztők savanyú szőlője teljesen érthető. Manapság divat lett mind szidni, mind magasztalni bizonyos címeket, cégeket, így az általános hitelesség is csökken. Az eladási adatok pedig inkább a hype erejét mutatják, nem egy adott játék minőségét. Utóbbi inkább hosszú távon mérvadó (játékosok véleménye, szájhagyomány stb).
-
Felesbandi
senior tag
Hat igen, a Zero Dawn-t is sokan tulertekeltek, pedig a latvanyt leszamitva full atlag jatek volt.
Nekem szemely szerint bejonnek a regi es az uj AC-k is, akar csak a soulsborne jatekok, magam sem tudom, melyikeket preferalom. A szanalmas dolog ebben a jatekosok kozotti tusaban az, hogy ezek kozul feltehetoen sokan 30+-os felnott emberek.
Amugy tenyleg szomoru, hogy a legtobb ismert medium tesztjeiben nem lehet megbizni, igy maradnak a kisebb YT csatornak, ahol szubjektiv, de legalabb jobbjara oszinte kritikat lehet latni. Bar neha ok se veszik eszre magukon, hogy csak a hype alapjan beszelnek, mint amikor fel ev mulva teljesen mast mondanak egy jatekrol, miutan a kozvelemeny megfordult.
Nekem ilyen szempontbol volt nagy win a GamePass. Pl. Forza Horizon-t, vagy a Psychonauts 2-t a budos eletben nem vettem volna meg, de kiprobaltam oket es nagyon megtetszettek. Ellenben pl. a Nier Automata-t sokan dicsertek, de szamomra teljesen elvezhetetlen volt a jatek. Igy ki tudtam oket probalni extra koltseg nelkul.
Amugy nemely soulsborne fanban van nem keves elitizmus, amiert ok a "nehez" jatekkal jatszanak. Egyik volt kollegam csak a Dark Souls-t jatszotta ujra es ujra es amikor a masik srac megvette a Skyrim-et, elkezdett beszologatni, hogy az milyen csicska jatek, mert a harcrendszer sehol nincs a DS-hez.
Orulnek, ha az emnberek Metacritic es reddit szajkarate helyett inkabb elkezdenenek tenyleg a penztarcajukkal szavazni. En pl. 1-2 kivetelt leszamitva addig nem veszek meg egy jatekot sem, amig meg nem bizonyosodtam arrol, hogy az megeri az erte elkert osszeget. Igy nem vettem meg megjeleneskor a CP77-et, akarmennyire is vartam, vagy barmely EA jatekot az elmult evekben. A kiadok magasrol tesznek az ertekelesekre, amig rekord osszegeket termelnek.
-
Bad Pritt
félisten
Nekem a soulsborne cuccok nem jöttek be eddig, és az AC DLC-k is eléggé sivárak voltak, de vicces látni, hogy a kritikusok az egyik oldalt felpippantják, a másikat a pöcegödörbe döngölik, miközben a felhasználók nagyjából egyformára értékelik mindkettőt a review bombinggal együtt is.
Ehhez baromi nagy +1. Sokan sok helyen hasonlítják az Elden Ringet az AC-khoz, de szerintem azért elég távol van a kettő egymástól, viszont open world szempontból óriási különbséget nem látok a Valhalla meg e között. -
floatr
veterán
Az eladási adatok javarészt az újságírásra felépített marketingnek köszönhetőek. Lassan egy éve másról sem lehet olvasni/hallani, mint hogy a gaming média egy emberként maga alá csinál az izgalomtól vegyes élvezettől, amit az örömteli várakozás okoz nekik, illetve most hogy végre hozájutottak, már teljes az életük 11/10. A HFW ugyanez volt, kíváncsian várom, hogy mire jut a sajtó ezzel az önellentmondással
Ez a sztori már nem friss. Régi vita a két tábor között, hogy kinek mit jelent a szórakozás, vagy hogy kinek nagyobb a genitáliája az általa kedvelt genre alapján. Szerencsére vannak értelmes emberek is - a csendes többség - akik elfogadják, hogy másnak más jön be, vagy hogy a gaming újságírás fanboi ipari hulladék review szempontból.
Nekem a soulsborne cuccok nem jöttek be eddig, és az AC DLC-k is eléggé sivárak voltak, de vicces látni, hogy a kritikusok az egyik oldalt felpippantják, a másikat a pöcegödörbe döngölik, miközben a felhasználók nagyjából egyformára értékelik mindkettőt a review bombinggal együtt is.
-
nemlehet
őstag
válasz
Felesbandi #4 üzenetére
Ezért : Ubisoft dev trashes elden ring
Nyilván ez nem az Ubi álláspontja, de a AAA fejlesztők között twitteren és redditen nagy egyetértés van, hogy az elden ring szar. Láthatóan nagyon fáj, hogy simán elment belőle 12 millió darab eddig a ma divatos feature-ök nélkül.
-
doooo
veterán
Egy hete fejeztem be az alapjátékot, meg az eddigi DLC-ket... 215 órát belerakva... most megint vissza kell mennem ezt is végigvinni...
Nem akarok várni vele, mert nagyon nehéz lenne később visszatérni hozzá.
-
CriticalHit
addikt
Unalmas henteléssé butult az egész AC sorozat.
-
NemMo
őstag
Én az alapjáték végéig sem jutottam el, pedig megvan megjelenés óta. Valahogy meguntam
-
myckey
veterán
válasz
Felesbandi #4 üzenetére
Amiért itt is divat az uborkafosozás
-
Silverboy
aktív tag
válasz
Felesbandi #4 üzenetére
Mert nem tudnak 60 joy-t és bill-t tönkrevágni ragelés közbe
-
Bad Pritt
félisten
Tetszetős az egész pakk, Elden Ring után ez következik.
-
floatr
veterán
A metán a souls fanok nyomják a nullás értékeléseket szorgalmasan
Új hozzászólás Aktív témák
gp Újabb isteni kalandok, ezúttal a törpök világában folytathatjuk Eivor, illetve Odin mitológiai történetét az eddigi legnagyobb Valhalla kiegészítővel.
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest