Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz xZer0kidx #7309 üzenetére
Nekem az furcsa , hogy van a beállításokon belül egy olyan lehetőség ,hogy Beállítások/Általános/Főgomb majd ott belehet állítani három lehőséget arra hogy mekkora legyen a visszajelzés rezgés formájában. Mindegy melyiket választom ki a három közül, egyikre sem reagál. Nálad is ez a helyzet?
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
-
-
-
-
Tibee86
nagyúr
válasz xZer0kidx #7276 üzenetére
Leírhatnád kik azok, mert legjobb tudomásom szerint a hivatalos szervizeken kívül egyetlen egy nem hivatalos szerviz rendelkezik IPR minősítéssel itthon. Te meg ugye azt írod, több is van.
Csak nagyon remélem, hogy nem ilyen iSamurai féléket javasoltál privátban neki.[ Szerkesztve ]
-
-
bmt50
senior tag
-
-
-
tboldi
nagyúr
-
gonger
senior tag
válasz xZer0kidx #7210 üzenetére
nem fólia, de a kérdésedről eszembe jutott:
Bementem minap az istyle-ba, hogy megejtsük az akksi cserét. Mondta a srác, hogy ott kell hagyjam és 3-6 hét átfutási idővel tudják most vállalni :-D
Nyilván Ők a legnagyobbak, a legterheltebbek, de van más is aki tart gyári alkatrészt, így nem hagytam ott. -
-
-
-
válasz xZer0kidx #7125 üzenetére
Ez teljesen normális , most van abban a korszakában az akku , hogy nagyobb degradálódás lesz ugyan annál a felhasználási szokásoknál mind előtte .
XS Max szerintem a legszebb iPhone , főleg arany és fehér színben .
Gyári akkumulátort tessék bele tenni és happy .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6955 üzenetére
Ja, a növekmények így jönnek:
SE 2022 7.3 mm vastag, 2018mAh
12 mini 7,4mm vastag 2227mAh
13 mini 7.7 mm vastag 2438 mAhAz SE esetében ráadásul a touch id is számottevő helyet foglal el a házban, ez gátolja a belerakható akksi hosszát. Ezért váltottak face id-ra, mert több hely marad
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6948 üzenetére
Ebben egyetértek, de akinek kevés az üzemidő annak nagyobb telefont kell vennie A fizikát nem lehet megerőszakolni és nagyobb akksit belerakni ekkora méretben. Az eddigi tesztek alapján én 20%-os növekedést látok, de amint meglesz az összehasonlító teszt konkrét százalékot számolhatunk ki.
[ Szerkesztve ]
-
Qtyii
tag
válasz xZer0kidx #6941 üzenetére
egyet értek minden szavaddal.
De nem baj a kolléga megveszi és beszámol a tapasztalatairól nekünk, és majd eldöntjük váltunk-e
én egy darabig maradok az se2020-nál, max aksi csere lesz, mert már 85%-os (majd 400 ciklus)... még bírja, de mondjuk az irodában ha lerakom akkor az asztalon lévő ikeás IQ (Livboj) töltőn nyugszik így nincs vele gond -
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6852 üzenetére
Onnan következik ha azt mondod a gyorstöltés miatt felmelegszik az aksi és ez károsítja azt, akkor a melegebb régiókban a hőmérséklet is károsítja az aksit. Ahogy nálunk nyáron. Ahogy ha terheljük a készüléket akkor is, hiszen felmelegszik az akkumulátor.
Látunk ezek miatt gyorsabban tönkremenő akkumulátorokat? Nem? Hát akkor az elméletedben logikai hiba van.
És a gyorstöltéssel foglalkozó cikkek szakmaiak? Mutass már párat ami határozottan kijelenti hogy ha a maximális töltési teljesítménnyel töltöd a készüléket az károsítani fogja az akkumulátort. 3-4 elég az elmúlt 2 évből.
A nagyobb aksinál pont ugyanannyira észrevehető a degradáció mint a kisebb aksinál.
Ez nem vélemény topik. Ha ennyire megakarod osztani azt, akkor mi lenne ha feltüntetnéd hogy ezt semmilyen szakmai és gyakorlati érvvel nem tudod alátámasztani?
Tudod rohadtul félrevezető ám, a hülyeségnek terjedésének kiváló módja.Igen, pontosan tudjuk hogy az iPhone 6 üzemideje is mennyit romlott 2-3 év alatt. Pedig az csak 5 wattot vett fel maximum. És mégis csereérett lett az akkumulátor. Ahogy itt a topik többsége 5 wattos töltővel használta a telefonját, mégis ugyanúgy degradálódott az akkumulátoruk. Elképesztő hogy mik vannak.
Mondjuk lehet azért gyorsabb a töltés a 13 pro maxban mert nagyobb az akkumulátora és így is csigalassú a töltés? Lassabb mint a 13 mininél…Nem, csak azt állítottad hogy a gyorstöltés lehet káros meg a szokásos ködösítés. Nem a fejedet harapom le, ne írjunk már szakmai fórumban hülyeséget. Mert ez sajnos az.
Olyan teljesítményű töltővel használhatja mindenki a telefont amivel akarja, nem lesz baja a gyorstöltéstől. És igen, az ilyen vallási szintű senki nem látta, nincs bizonyíték de úgy van mondókáktól falra tudnék mászni.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6849 üzenetére
Mert szerinted nyáron nincs melege az aksinak amikor kint meglehet dögleni olyan meleg van? Pont annyira káros az aksinak, mint a gyorstöltés. Azon országokban ahol jóval magasabb az átlaghőmérséklet mint itthon, jóval gyorsabban mennek tönkre a telefon akkumulátorok? Magyarországon 3 év, Panamában meg 1? Vagy ezt hogy értsem?
Az akkumulátorciklus még mindig nem azt jelenti hogy hányszor dugod töltőre. Mindegy mikor veszed le, 100%-nyi érték számít egy ciklusnak. Tölts bele 10x 10%-ot, az egy ciklus. Vagy merítsd le nullára és töltsd fel 100%-ra. Az is egy ciklus.
Értelemszerűen egy nagyobb akkumulátorral felszerelt telefonnál kevésbé fogod észrevenni a degradációt, hiszen feltehetően kevesebbet töltöd. Kevesebbszer töltöd -> kevesebb akkumulátorciklus.
Attól még hogy egy telefon idősebb, még nem biztos hogy azzal arányosan több benne az akkumulátorciklus.
A legnagyobb baj hogy túl sok a “szerintem”. Itt sajnos ez nem működik. Azért szomorú ez a hozzáállás mert pontosan tudjuk hogyan csökkent az üzemidő a régebbi iPhoneoknál is amikor még nem volt gyorstöltés. Ráadásul régen az Apple automatikusan visszavette a teljesítményt, tehát a felhasználó még kevésbé vette észre a degradációt. Ma már lehet választani ugye. Most abba bele se menjünk hogy olyanok is terjesztik az igét akik évente (akár többször) is cserélik a készüléküket, de ő tudja hogy káros a gyorstöltés.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6847 üzenetére
De ez az: nem tény hogy megrángatja az aksit. Ez egyszerűen hamis információ.
Olyan aksiszázalékkal kívánod lemérni az akkumulátor degradációt ami egy szoftverfrissítéssel változik +- 3 százalékot. Miközben teljesen kihagyod a lényeget, az akkumulátorciklust.
Tegyétek egymás mellé a két telefont teljesen ugyanazokkal a beállításokkal, indítsatok el egy 24 órás youtube videót. Kezdésnek ahhoz hogy valamit kapja az akkumulátordegradációból.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6845 üzenetére
Miért szerinted 1800 mAh-re a 18 watt nem sok? 60w 5000-re sok? iPhone-os se tudja mennyit degradálódik az aksi.. Évente cserélgetjük ezeket a vackokat, mégis annyira félünk a gyorstöltéstől mert ugye káros. Persze 5 wattos töltővel is pont ugyanakkor kell kicserélni az aksit mint ha 18 wattos töltővel töltöttük volna.
-
bostone
addikt
válasz xZer0kidx #6831 üzenetére
Csak a saját kívánalmaimmal tudok előállni. Az pedig a töltési idő minimalizálása. Sokat használom a mobilom otthon is. Előfordul, hogy egy nap többször töltök. Nálam nem opció, hogy reggel leveszem, este felteszem a töltőre.
Itt volt egy megjegyzés, hogy abban az esetben, ha mindent is bekapcsolok, akkor brutálisan rövidül az üzemidő.
Én nem azért veszek mobilt, hogy kikapcsolt állapotban nézegessem az asztalon. Nekem berregjen, kattogjon, húzza az igát. Akkor is dolgozzon, amikor én alszok. -
-
válasz xZer0kidx #6828 üzenetére
Szinte a kezdetek óta vezeték nélküli töltőpadot használók, mondjuk úgy 80 %-ában és jelenleg 91 %-on van az akkumulátor. Lehet hogy egy kicsit melegszik sőt melegebb mikor hagyományos töltéskor érzékeljük de nem hinném hogy annyira drasztikus lenne a dolog.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6820 üzenetére
Tekintve hogy nem tudjuk milyen minőségű volt azokon az eszközökön így nem fér bele. Egyébként nekem egyikkel sem volt bajom, micro usb-vel igen. Ilyen személyes tapasztalatok kb. ennyit érnek.
csendes: nem használok micro usb kábelt, nem tudom mibe bedugni az adaptert.
Luck Dragon: szerintem is egykutya a kettő. Viszont usb c mindenen van, lightning meg semmin. Nagyjából ez el is dönti a dolgot.
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6784 üzenetére
Igaza van, csak nagyban függ hogy hogyan használod a telefont Ha karácsonyfa üzemmódban (nfc, bluetooth, gps, mobilnet, wifi, háttéralkalmazások futtatása) mindent bekapcsolsz rajta, akkor máshogy viselkedik két telefon, mintha másképp használod, mert az egyik telefon kevesebbet fogyaszthat teljes terhelés alatt, a másik viszont többet fogyaszthat alacsony munkaigény pl. netezés közben és ezeknek a végtelen kombinációja.
[ Szerkesztve ]
-
-
morschergabe
tag
-
törölt tag
válasz xZer0kidx #6658 üzenetére
A pislogás természetes, mert nem egy kávéház a két mobil. Ha XS után következő évben vett valaki egy 11 Pro-t, akkor párszáz mAh nagyobb akku és eggyel újabb processzor takarékosság miatt érezte a különbséget üzemidőben. Aztán érdekes 11 Pro után 12 Pro-ba kicsit kisebb telep került, a processzor kisebb különbség, nem volt igazán üzemidő előrelépés. 13 Pro visszakerült a 11 Pro méretű akku és az adaptív kijelző miatt már ismét észrevehető a különbség. Sima 12 és 13 is nagyobb akku XS-nél. GSM Arena kidobja a hozzávetőleges becsült akku méreteket, szóval igaz amit olvastál panaszokat XS gyengébb már az újabb flagship modellekhez képest, viszont az is igaz az olcsó legkisebb akku SE nótáját még simán elhúzza.
SE-t annak tudatában kell venni, ha egész nap mobilnet és nyomkodod, kint utcán magas fényerő, játék, videó, navigáció... így persze töltögetni kell. Nekem többségében wifi, könnyű használat mellett nincs különösebb panaszom. Emailek, pár üzenet, pár rövid hívás, 20-30-60 perc böngészés itt-ott Safari, Apollo (reddit), háttérben Apple Music, semmi játék, semmi videó. (nem is értem most még 5G-t is akarnak belerakni változatlan akkuval?) Viszont így is töltöm naponta, mert nem akarok úgy járni ha akad egy facetime hívás aggódni kelljen.
SE után a 13 minire is pislogni fogunk, hogy milyen jó üzemidő. Aki pedig a normál, Pro, Max szériához van szokva, annak az is gagyi üzemidőben. Ez normális. Számomra a kompakt forma és súly fontosabb.
-
-
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6560 üzenetére
Nyilván nem holnaptól fog megváltozni minden. De pl. az USA 4k netflix ár már szépen növekszik, jelenleg 20 dollár. Ez nálunk 20 euró lenne ami ugye 7500 forint. Örüljünk hogy tudják hogy a balkánon senki nem venné ezeket a szolgáltatásokat nyugati áron, így fele annyiért adják őket. de inkább
[ Szerkesztve ]
-
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6556 üzenetére
[link] Ahol euró van ott 1 euró az ára. Apple music 5 euró, pont mint a spotify. Csak itthon forintban fizetünk és nem volt frissítve évek óta az ára.
A jövő az hogy ebből fognak megélni a cégek. A termékek drágák lesznek, kevesebbet vásárolunk. Szolgáltatásból több profitot lehet (majd) termelni, ezt az Apple szépen fel is ismerte.[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz xZer0kidx #6552 üzenetére
Mert a forint árakat nem frissítik. Ha erősödne a forint akkor drágább lenne mert máshol euróban kell fizetni.
Itthon teljesen rendben van ezeknek a szolgáltatásoknak az ára, viszont nyugati tendenciákból már látjuk hogy lesz ez még több is.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
válasz xZer0kidx #6421 üzenetére
Én is szeretem , ezért is nem váltottam 21-re , mert semmi előrelépés nem történt amire azt mondanám ( na ez az).
Számomra akkor lesz az alap iPadnél érdemi előrelépés , ha 4GB alap memóriát megkapjuk , mert nagyon észre venni az Ipad Prom mellett a különbséget . A másik az 5G modem , mert én kihasználnám és ha már az új Mini és a Prok rendelkeznek ezzel , akkor tessék már az alap Ipadbe is bele integrálni .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
-
törölt tag
válasz xZer0kidx #6376 üzenetére
Ha nincs éppen esemény a naptárban, akkor nekem is jobbra rendesen ott vannak a hónap napjai a széles widgetben is. Értem a logikáját, vagy rakjak ki egy széles widget helyett két négyzetest és probléma letudva.
A Safari lapokkal nehezebb kibékülni, mert arra nincs opció. Én is úgy gondolom macerás most átnyúlni máshova bezáráshoz, ami eddig a pakli kártya felső nézetben fix helyen volt mindig. Ez tipikusan változtatás a változtatás kedvéért helyzet, szerintem az Apple se tudja megindokolni miért jobb az új módszer a kiterített tabokkal.
Akadást nem tapasztaltam. Frissítés után szoktam egy force restartot nyomni. Az adatvédelmi irányelvek jók, kérdés mennyit lehet betartatni.
Fényképeknél jó végre mutatja az exif adatokat, következő lépés lehetne a rendszerezés. Annyi machine learning marketing dumát használnak, oldják már fel a mindent egy helyre ömlesztés dolgot. Egy screenshot, egy scan ne kerüljön a fő photo streambe személyes képek közé, egy wallpapert ne kelljen oda lementeni, hogy használni tudjam, hanem csak simán a Files appból is. Alapértelmezett nézetben csak a készülék saját kamerájával készült kép legyen kirakatban, minden más rendszerezve.
-
-
törölt tag
válasz xZer0kidx #6350 üzenetére
Nekem három értesítés kifér. Nem vagy véletlenül zoom nézetben? Egyébként amikor boltban néztem a Max tepsiket, arra gondoltam az iOS nem követte le a nagyobb kijelzőt. Ott is csak négy ikon lehet egymás mellett, nem lehet akárhova pakolni, ami nagy kijelzőn még fontosabb lenne. Bár most végre megcsinálták böngésző címsor alulra is rakható. Sok dolog van az Apple kívánságlistámon mit kellene megváltoztatniuk és gatyába rázni.
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6348 üzenetére
Az iPhone 7 idejében még nem volt általános a 4000mAh-s akksi, szóval a konkurencia se volt annyira erős akksi időben. Ezért írtam, hogy a mai állapotokat tekintve ez már nem megengedhető, ami anno az volt Nem kaphat más akksit, hiszen ugyanaz lesz a váza és a kijelző, mint az SE (2020)-é és nem fér bele nagyobb, tehát a nagyobb üzemidő csak a rendszerchipből adódhat. 7nm-es A13 helyett 5nm-es A15.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6344 üzenetére
Értelek. Én abban bízok, hogy csak az Apple-ről beszélünk és valamit kitaláltak. Szerintem nem engedhetik meg, hogy rosszabb üzemideje legyen, mint az SE (2020)-nak bármilyen együttállásban, mert akkor senki sem fogja venni a mai világban, amikor a nagy, 4000mAh-s akksik alapnak számítanak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6320 üzenetére
Az akksi idő valószínűleg jobb lesz, mert van mindig elemzés az Apple chipekről. A mostani 5nm-es A15 számottevően energiatakarékosabb a 7nm-es A13-tól. Mivel az akksi idő határeset nekem a 2020-as SE-től, ez az egyik fő ok, hogy megvárjam ezt és utána döntsek.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
zolnagy
őstag
válasz xZer0kidx #6253 üzenetére
Én pont úgy voltam, hogy volt egy saját telefonom is, de utáltam kettőt cipelni mindenhova, így éltem a céges lehetőséggel, hogy átalánydíj ellenében használhatom a cégeset privátra is, így felmondtam a saját előfizetésem.
Először bosszantottak a hiányosságok és a kevesebb testreszabhatóság, de most azt látom, hogy örülök, hogy a rendszer flottul működik és használható hosszabb idő után is.
Az értesítést úgy érted, hogy pl jön egy messenger üzeneted és maga az üzenet szövege jelenjen meg a zárolási képernyőn, de ne ébressze fel a kijelzőt? Viszont, ha megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor lássad a szöveget? -
zolnagy
őstag
válasz xZer0kidx #6251 üzenetére
Á, így értem. Én zenére internet rádiót használok, ill saját fájlokat, amiket iphonera feltölteni még mindig problémásabb picit, mint androidra, de 3uTools sokat segít. Nem játszom, se telón, se máshol. Nekem elsődlegesen céges teló, sok enail, Microsoft Teams, Skype, Onedrive, fényképező, de privát célra is ezt használom.
Sokáig használtam android telefont. Sok apróság itt mind a mai napig hiányzik (pl ha hívok valakit, rezegjen, ha felveszi), de most 3 év ios használat után a legfontosabb, ami tetszik benne, hogy pár hibát leszámítva stabil a rendszer, jó a támogatás. Pl ez a teló is 5 évig biztos megkapja a frissítéseket. -
törölt tag
válasz xZer0kidx #6248 üzenetére
Androidom nem volt, így Google dolgokba se mélyedtem bele szerencsére. Sok évvel ezelőtt Nokia Lumia (Windows Phone) használata során én már nagyon szerettem böngészőben az alsó címsort. Nem kellett ujjtornázni felfele. Végre megcsinálták itt is.
Ébresztőnél én nem bízok zenében. Megutálnám a zenét a korán kelés miatt illetve mi van ha gikszer van és nem szól. (internetről?) Jobb a telefonon lévő early riser dallam.
A startup Spotify-t régen nagyon szerettem. Kb. öt-hat éve amit művelnek ahogy írod, az nem tetszik. Ezzel jár a tőzsdére lépés, sok szar húzás a pénzért.
-
törölt tag
válasz xZer0kidx #6243 üzenetére
Nem hosszú. Apple One-t én nem használnám ki, ezért csak Apple Music és iCloud 1800 forintért. Apple TV+ számomra mint a Netflix, csak néha egy hónapra befizetek, megnézem ami érdekel és lemondom. Annyi jó tartalom nincs rajtuk, hogy folyamatos előfizetés legyen. A Spotify-nak egy ideje már nem adok pénzt, gondolkozom teljesen megszüntetem a fiókot. AM számomra jobb a hibáival együtt is. (van normális library!)
Egyébként szerintem jó Apple TV+ inkább az HBO minőség irányba tart és nem a Netflix mennyiség módszer, mert ott nagyon sok szemétből kell kiválogatni a jót. Ami furcsa, hogy Apple TV+ helyett más név kellett volna talán. Olvasom Redditen, hogy USA-ban sokan azt hiszik Apple TV is kell hozzá. A hardver kütyü. Sokan nem értik Apple TV média lejátszó, Apple TV app, Apple TV+ streaming szolgáltatás különbséget.
Apple Mail és Outlook fiókom jó együtt, van push is, személyesebb dolgok iCloudra, egyebek OneDrive-ra. A OneNote még fent van, de rájöttem alig használom crossplatform, ezért telefonon az Apple Notes is elég. Safarival is elégedett vagyok. iOS15-tel még várok kicsit, a hide my email funkciót fogom használni.
Macbook nélkül a hátrány, ha elromlik a telefonom, meg lennék lőve amíg nincs új iPhone. Mert az Apple webes felületek az ipari hulladék kategóriába tartoznak sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz xZer0kidx #6243 üzenetére
Ez egy szuper összefoglaló, köszi érte!
Nekem is jó egy-egy ilyet olvasni, nekem az SE egy kapudrog az Apple-szisztémába, épp ezért még a Google-féle szolgáltatásokat nem engedtem el, de elég esélyes hogy saját elhatározásból androidra nem térek vissza, a GDrive és társai még erősen megtartó erő, a Spotify-al meg vagyok elégedve, játékot meg nem tudom mobilon értelmezni, arra legyen egy pc, rosszabb esetben konzol
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest