Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
-
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég kezdtem rfactorral (rft 2009, fsone09) nyomatni neten( kb 2 hete) először valami sz*r trust kormánnyal, most meg pár nappal ezelőtt tudtam egy olcsó momot szerezni. Az lenne a kérdésem, hogy akinek ilyen kormánya van az el tudná küldeni a controller.ini fájlját, vagy el tudná mondani, hogy egyáltalán hogyan állítottátok be? Ja meg a kormányhoz nincsen adapter, érdemes szerezni a ffb-ért?
Köszi előre is ! -
proof88
addikt
Izzadok mint állat, megnyaltam a vállamat és sztem finomabb vagyok mint az exem. Most magamat nyalogatom.
-
proof88
addikt
-
-
proof88
addikt
válasz JColee #11285 üzenetére
én maradnék a normál fogyasztás mellett, és itt írtam taktikákról is. Akkor egyszerűbb a gumi kopást 4x-esre állítani, nem?
Amúgy ügyes vagy (1000-szer).Frenky: pfejj bazzeg
szerk.: ja és persze a kopást olyan pályán is próbálni kéne ami eszi is a gumikat, mert ausztrália amúgy sem eszi annyira ... szóval szuzukát, barcelonát lenne még érdemes tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
JColee
őstag
válasz proof88 #11282 üzenetére
Felrakjuk a fogyasztást kétszeresre, és akkor kopni fog. Legalább akkor érdemes megfontolni, hogy egy kiállással, vagy két kiállással menjen az ember. Normál fogyasztáson az egy kiállás a nyerő.
Tehát szerintem ne kapkodjuk el a mod haxolását, érdemes lenne kipróbálni kétszeres fogyasztás mellett is a gumifogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
nah, el is készültek az új keret képek a weblaphoz ... valahogy így fog kinézni az új oldal
-
proof88
addikt
Lehetne egy logoja is a LIGÁNAK. Akinek van kedve logo készítéséhez vagy valami ötlet, hogy hogyan nézhetne ki, ne tartsa magába!
A liga neve: PH! - rFactor F1 teamszerk.: szerettem volna kibérelni egy bömöst pár napra de rohadt drága, 26 rongy / nap. mondjuk 2 hétre "csak" 22 / nap. De a legolcsóbb kocsi is 8 rongy / nap. ehh.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
here comes the rain... awwwwwww!
-
proof88
addikt
válasz Iron Funeral #11271 üzenetére
ha kielemzem a grafikont akkor mi nem fog előfordulni a jövőben?
-
proof88
addikt
válasz Iron Funeral #11269 üzenetére
már meg van szavazva a mod és nem én döntöttem el
napoljuk el ezt a gumi kérdést, majd hétvégén végzek néhány tesztet meg megcsinálom az excel grafikont hogy megérthessük a helyzetet és az alapján döntünk ... a lényeg hogy július végére tényleg döntsük el a dolgokat, mert kifutunk az időből és azért jó lenne, ha az egész augusztus már rendelkezésére állna mindenkinek a tesztelésre, szal ne augusztus végén találjuk ki hogy megint változtatunk valamin ...
hétvégén megnézem a spa és monaco pályákat is.JColee: persze h mentem de hétvégén megint menni fogok ...
[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
válasz proof88 #11266 üzenetére
Mi ez a sok pöcsölés? Akkor menjünk egy olyan moddal ami kompetitív és nem kell széthaxolni (nem akarok felsorolásba kezdni )
Szerintem rendben van, hogy kevésbé kopnak, elvégre nem maradt ugyanaz a keverék
Ha változtatni akarok akkor rakjátok vissza a 2008-as gumifizikát, azt legalább ismerjük (?)[ Szerkesztve ]
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
cila1
aktív tag
Mostanság az a divat,hogy visszavonúlt F1-es pilóták a bírók.Állitólag ők elfogúltság nélkűl bíráskodnak.
-
proof88
addikt
válasz JColee #11265 üzenetére
de az állandó bíró ne én legyek, hanem Farkas, mert én nem vagyok jó állandó bírónak, mi? egyébként én azért vetem el az ötletet, mert nincs kedvem ahhoz alkalmazkodni hogy xy mikor ér rá megbeszélni a kétes dolgokat ... Farkas legalább ráér mindig, sőt ő csesztet engem hogy nézzük már meg ...
egyébként könnyen lehet hogy az rft gumi fizikát hozzuk be fsone-ba
-
JColee
őstag
válasz proof88 #11252 üzenetére
Nos, én arra gondoltam, hogy lehetne olyasmi, mint Sompiréknál. Tehát lenne egy állandó bíró, és két tagot pedig csak aktuális versenyre alkalmazni. Mégpedig oly módon, hogy a bírók mindig különböző csapatból legyenek.
Stirlitz Szerintem a rublikák lassabban kopnak, mint a fs08nál, de így is veszt a tapadásból (pl. ausztrálban lágy két három kör után érezhetően gyengébben tapad, pedig még mindig zöld az összes)
[ Szerkesztve ]
-
macy
addikt
válasz proof88 #11261 üzenetére
Itt van az RFT08 Monaco.
Save file to your PC: click here
Erre kattints. -
proof88
addikt
válasz Stirlitz #11260 üzenetére
nem kopik úgy mint pl rft09-ben...
rESET: persze láttam azt is, de a rázókövek és a kanyarok hasonlósága a lényeg egyébként meg remélem mindenki látta a hétvégén, hogy milyen huplis Silverstone ... úgyhogy ott huplis pálya kell... Spa meg nem tudom mennyire huplis, én sosem éreztem rajta huplit, csak az orúzs utáni egyenesben, de az a tavalyi trackpackban is ott volt ... de nem mentem rajta sokat majd megnézem
-
Iron Funeral
őstag
válasz proof88 #11257 üzenetére
"és még idétlenül is néz ki a fű... de ez utóbbi vonatkozik az összes rft pályára "
hátha nem vetted észre
Egyébként meg nem hiszem, hogy ugyan azokat a körülményeket reprodukálni tudnád némi átirogatással, a tapadás egy dolog, de pl. az RL féle Spa inkább huplis mint csúszós
Ha már itt tartunk akkor megragadom az alkalmat, hogy megmondjam: ótvarszarul néz ki a Maláj pálya[ Szerkesztve ]
-
D-evil
aktív tag
sziasztok!
ha valakinek van kedve rfactorozni,szerdánként 19.30tol szoktunk páran, rft2009el,várjuk szeretettel.privátban keressen meg,akit érdekel,és megbeszéljük a részleteket.
tehát szerdánként 19.30tol F1RFT2009-ni ha akar vki,szoljon.üdv és UP! az itteni team-nek is.
-
proof88
addikt
válasz Iron Funeral #11256 üzenetére
még egyszer valaki a csúszással jön elküldöm a f****** megmondtam hogy kinézet alapján ítélkezzetek, ne tapadás alapján, mert utóbbit egyszerűen lehet orvosolni! Egyébként 2008-as rft-s monaco-t le tudom tölteni valahonnan önmagában vagy mindenképp az egész csomagot kell? Mert megnézném.
-
Iron Funeral
őstag
válasz proof88 #11255 üzenetére
Azok a kocsik ott 2007-ből vannak nem tudom mit parázol ennyit
Legyen a régi Spa, azon nem sok mindent lehet kifogásolni, ellenben az rft pálya csúszik mint állat és még idétlenül is néz ki a fű... de ez utóbbi vonatkozik az összes rft pályára
Ez a 2009-es monaco annyira nem jön be, de ami a 2008-as rft csomagban van az jóféle volt szvsz[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
ja és lehet ajánlani pályákat, hogy melyik verzió legyen a szezonban pl monaco és spa esetén ... lehetőleg indoklással. Kinézetre legyen közel a valóshoz, a tapadáson lehet állítani úgyis.
-
proof88
addikt
nekiálltam a weblap átalakításának, kényelmes tempóban haladok, tervek:
- saját favicon (a kis ikon ami a címsorban is megjelenik) ***;
- más színvilág, más fejléc kép;
- az angol szövegek (Posted by, Comment(s), stb...) magyarul jelenjenek meg (van magyar változat, de eddig karakterkódolási gondok miatt rosszul jelentek meg az ékezetek, ezért angolra van jelenleg állítva);
- HotLaps és LiveTiming egy menüpont legyen;
- Results hangolása, hogy kiírja az autók közötti ütközéseket is (így a kétes esetek, összeért-e a két autó, stb. elkerülhetőek) és jól számolja a pontokat ***;
- Szerver menüpontba a szükséges letöltésekhez fog kerülni egy önkicsomagolós telepítő, amit az ember elindít és felrak minden módosított fájlt fsone-hoz, amit mi módosítottunk utólag, nem kell külön-külön másolgatni a fájlokat, ez persze akkor lesz kész, ha már az összes pályát átnéztük és a tapadások is jók;
- fórum kis képeit, szmájlijait kicsit hangolni kell, hogy a sötét háttéren is jól nézzenek ki, mert most nem jó;
- a Futamok menü helyett Versenynaptár menü és nem almenükként legyenek az elmúlt futamok, hanem a Farkas által múltkor berakott versenynaptár jelenik majd meg, és onnan lehet az egyes pályák oldalára ugrani. A versenynaptár úgy jelenjen meg, hogy az elmúlt futamok sötétítve jelenjenek meg.
- A pályák saját oldalán lesznek az eddig elkészült összefoglaló videók, pálya adatok, kiegészítve olyan infókkal, mint pl. hogy kinek mi volt a leggyorsabb köre az adott pályán és a pálya képekre rá szeretném rakni a tavalyi szezon alatt mentett gyors köreim telemetriájából a nyomvonalamat, és a kanyarokhoz a sebesség adatot szintén telemetriából. A pályákhoz lenne veszélyesség mutató is, ami az elmúlt szezon versenyei alapján az induló és célbaérő pilóták arányának megfelelően osztályozná a pályát 1-től 10-ig, hogy mennyire veszélyes az adott pálya.*** - a csillagokkal jelölt részekhez segítséget elfogadok. Azaz ikont ha valaki csinál nem bánom, ill. a Results hangolását is bevállalhatná valaki, pl. aki beüzemelte.
Na ezeket szeretném július végére összehozni.
Aztán a szabályzatot kicsit meghaxolni kinézetileg, hogy újra legyenek benne félkövérrel kiemelt mondatok. Meg a tervezett szabály módosításokat bele kell rakni:
- hamis adatok megadása profilnál kizárást vonhat maga után;
- tolatni tilos, kivéve a boxban, ha túlcsúszik, vagy ha megfordulni nem tud a pályán;
- rajtnál nem szabad R-ben hagyni a kocsit, hátramenetben rajtolás ezentúl büntetést von maga után;
- boxba befelé haladva, ha már a záróvonallal határolt részen belül vagyunk, átvágni nem szabad a záróvonalat (eddig ez csak kifelé volt érvényes);Én még azt is változtatnám a szabályzatban, hogy a BT ezentúl a rajtot ne nézze meg kötelezően, az is legyen olyan, hogy aki kifogásol valamit, benyújtja az óvást és kész. Ha valaki úgy érzi, sérelem érte, úgyis benyújtja az óvást. Szóval csak a box kiállásokat kelljen kötelezően megnéznie a BT-nek.
JColee említette a minap a változó BT ötletét, azaz hogy futamonként új bíró(k) legyen(ek), akik döntenek a büntetéseket illetően.
Augusztus elején meglenne a végleges szabályzat és lehetne regisztrálni és nevezni, ehhez lenne majd a teszt kitöltése is.
És augusztus végére pedig egy meglepetés-feature-t tervezek az oldalra, de ahhoz kell, hogy meglegyenek a nevezések. Egyelőre annyit árulok el róla, hogy szerintem érdekes és remélem, hogy senkit nem fogok megsérteni vele.
-
Stirlitz
senior tag
válasz proof88 #11220 üzenetére
Köszi, jól vagyok. Csak van egy kis gond. Az miatt döntöttem úgy, hogy nem foglalom a helyett, mert: Egy másik ligában megyek RFT2009el, semmi bajom vele. Igaz, az az összel véget ér, tehát jöhetnék ide. De ha itt Fsone van akkor az dupla idő, mert setupot kell késziteni ide is. És ráadásul, ha jól értem, ismét 2x-eres gumikopás lesz beállítva. Miután van pár verseny tapasztalatom azzal, hogy milyen a gumikopást alapon hagyva, de 40-45 körös versenyt futni, inkább azt választom, mégha a társaság nem is olyan jó, mint itt. De maga a verseny sokkal kiélezettebb, és izgalmasabb. Szóval ez a helyzet. Legyen FsOne, nekem az sem gond, de a 2xeres gumikopás meg üzemanyagfogyasztás nem jőn be.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
baby dont hurt me, dont hurt me, no mooohhhh
ja egyébként... tegnap mentem FSone2009-ben az SC-vel, király voltam. De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy ahogy forgattam a kormányt, a játékban a kormányon lévő váltó fülek is forogtak ... pedig én úgy emlékszem, hogy az SC-ben is fix pozícióban vannak ezek a fülek, tehát nem forognak a kormánnyal. Rosszul tudom? Több sportkocsiban, amiben ilyen fülek vannak, szintén fixen vannak, nem forognak a kormánnyal.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
válasz JColee #11240 üzenetére
én már élő f1 alatt is hallottam hasonló kerékcsikorgást, de mivel fsone-hoz vagyok szokva, tényleg vicces ezt hallani de fogalmam sincs, hogy ezeknek a gumiknak mikor milyen hangjuk van ...
ervin: én meg felerősítettem kicsit a gumik hangját hogy időben halljam ha szenvednek a gumik és jön a FAIL
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
A Fail azt jelenti, hogy HIBA, mert rosszul csinálja a videón a gyerek. Az orúzs pedig az Eau Rouge nevű bal-jobb-bal kanyar kombináció az emelkedőn Spa-Francorschampsban.
De hogy ne okozzak agybajt, tudom, hogy valszeg az efdáktot nem érted, mert nem nézed mostanság az F1-et... F-duct, magyaru F-csatorna.
-
macy
addikt
válasz Iron Funeral #11235 üzenetére
És most ezt magyarul is le tudnád írni?
-
macy
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
válasz proof88 #11232 üzenetére
Minimális különbségeket vettem csak észre, leginkább olyankor amikor alacsony fordulatról kellett kigyorsítani (Spa@célegyenes ráfordító/vége) ennek következtében 1-2Km/H elmaradás is volt a végsebességben, szóval ha nagyon figyelsz akkor észreveszed de semmiképpen sem látványos a változás (szerintem csak akkor veszed tényleg észre ha te is meg a setupod is 100% hatásfokon üzemeltek )
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
rESET: kéne egy kis megerősítés, hogy most tényleg tapasztaltál-e valami rosszat a motor teljesítménye terén, ha túlmelegedett... mert én még mindig nem találtam semmit a fájlokban, ami erre utalna ... az élettartama egyértelműen csökken, pl 130 fokon 3 percig működik. Deee azt nem láttam, hogy gyengülne túlmelegedéskor vagy ilyesmi ... persze a valóságban oké, de a modban tapasztaltál-e ilyet?
-
proof88
addikt
válasz proof88 #11230 üzenetére
A 2008-as hátsó szárny 19-en pedig 18-as 2009-esnek felel meg. De szegénynek annyira romlanak a képességei a dőlésszög növelésével, hogy szükség is van 40-nál nagyobb értékekre, hogy felvehesse a lépést egy 40-es első szárnnyal. Bár a 70-nek túl sok értelmét már nem látom, de a lehetőség megvan.
szerk.: a segédletemben leírom persze, hogyan számoltam. Szerencsére gugliban megtaláltam, hogy kell számolni.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
először azt hittem, hogy rosszul számoltam, de ellenőriztem és mégsem... agyam eldobom!
FSone 2008-ban az első szárny 23-ra állítva generál annyi leszorítóerőt, mint az FSone 2009-es első szárny 7-re állítva!!! Most már értem, miért lehet a hátsó szárnyat 70-ig felvinni ... -
Iron Funeral
őstag
válasz Iron Funeral #11228 üzenetére
De előbb szerzek egy másik KONTROLLERT mert ez már kész
-
proof88
addikt
Most hogy elkezdtem tesztelni én is, el tudom kezdeni a segítséget az embereknek. Írom a segédletet, de mostantól igyekszem kicsit mindenkinek a versenymérnöke lenni. Ehhez viszont azt kérem, hogy mentsetek telemetriát. Ha sikerül összeraknotok egy gyors kört, akkor a hozzá tartozó telemetria fájlt nevezzétek át, hogy megmaradjon és ha problémátok van, akkor átkülditek és össze lehet vetni az enyémmel illetve másokéval. Igazság szerint 1-2 tizedet nem tudok megmondani telemetriából, de gondolom lesz aki akár 1-2 mp-re is lesz az élmezőnytől, ilyen nagyságrendnél meg a telemetriából szépen látni, hol megy el az idő. Illetve ha szerveren vagyok, rám lehet szólni hogy nézzem meg egy körötöket és ahhoz is tudok tanácsot adni.
Mindenek előtt kérem, hogy ismerkedjetek a segédlettel, amit írok. Talán a héten már belekerülnek a 2009-hez is infók. De addig is amit írtam, azokat tanulmányozzátok. A mai tapasztalataim alapján, az ausztrál setupolós írásom 2008-hoz kb jó lesz itt is, persze állítgattam néhány dolgot... És telemetriát pedig üzemeljétek be, azt is leírtam hogy kell a segédletben. És használjátok a RealFeel-t, mert ma kicsit újra kipróbáltam a gyári ffb-t és az elég gyászos ... -
proof88
addikt
Frenky i'm comin'
-
proof88
addikt
Na kicsit szórakoztam az FFB-vel. Low-on egyébként nem jó, visszaszívom amit korábban írtam. RealFeel-nél is Full-ra, azaz Teljesre kell állítani a menüben az FFB-t.
Viszont hangoltam 1-2 értéket és most jobban tetszik. Akit érdekel a Controller.ini-m, itt van. De ha nem akarjátok, hogy elállítódjanak a gombkiosztások stb, akkor ne felülírjátok a tiéteket ezzel, hanem: jegyzettömbbel nyissátok meg, és görgessetek le a [ Force Feedback ] részhez, és az alatta lévő összes maradék sort másoljátok ki és a Ti controller.ini-tekbe rakjátok bele, a megfelelő részhez! Persze érdemes előtte a sajátotokról másolatot csinálni ... Aztán persze a menüben az FFB erősségét érdemes arra állítani, amennyin eredetileg volt!szerk.: Marian69: miért érzem hogy valaki szórakozik?
[ Szerkesztve ]
-
Marian69
csendes tag
sziasztok, lehet jelentkezni versenyzőnek?
megörököltem a bátyám gépét, eredeti rFactorral, kormánnyal, ő is versenyzett/néha még most is.
Szokott lenni a fórumon is, de megkért hogy ne égessem -
Stirlitz
senior tag
Jelezném, hogy felszabadul a helyem a Red Bull-nál. Ha esetleg lenne jelentkező rá....
-
proof88
addikt
szerk.: de most hogy meg lett szavazva a mod, bár jobban elkezdek ismerkedni vele csak még megnézem 08-ban ezt az ffb-s dolgot ...
-
proof88
addikt
válasz Iron Funeral #11216 üzenetére
attól hogy kopott egy gumi még tapadhat jól... bár nálunk nem ez a helyzet, de bizonyos gumik egy adott kopottságnál tapadnak jobban (tehát nem zsír újonnan). Ha nem jó a tapadás, akkor lehet változtatni rajta, de attól még kophat a gumi... majd elemzem a helyzetet.
szerk.: eddig összesen 54 kört mentem fsone-ban és ebből 30 kör verseny volt és nem igazán figyeltem a gumira, hogy mit csinál.
[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
-
LaCeeN
tag
válasz JColee #11208 üzenetére
rFactor/UserData/Neved/modneve.cch
Rögtön az első sorok között ott van hogy "Money" és a mögötte lévő számértéket átírod az 5-ös lottó nyereményével megegyező összegre bár én csak a végére szoktam írni pár 0-t
szerk.: most látom Proof már leírta néha olyan mintha pár hozzászólás később kerülne oda
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
A szavazást lezártnak tekinthetjük, az RFT2009 már nem fog nyerni. Kiírtam a következő szavazást!
A következő szezonban FSone09-et fogunk használni. Mivel nagyon nem kopik a gumi (pedig még mindig 2x-es kopás van beállítva), tervezzük, hogy belenyúlok a gumi fájlokba. A segédlet ausztrál setupolós részét akkor az FSone09-re kiegészítve fogom megírni.más: van itt olyan, aki hozzám hasonlóan, RealFeel FFB-t használ, és a beállításokban az FFB szintje nem Low-on van? Mert én eddig "Teljes"-en használtam és attól tartok, hogy ilyenkor nagyon keveredik a beépített ffb a realfeel-lel, illetve a real feel nem nagyon szól bele ... Elvileg Low-ra kell rakni. Ezt olvastam, hogy low-on kap teret igazán a realfeel. Még nem próbáltam ki, majd este. De a RealFeel-hez adnak ugye Controller.ini-t, amiben low is van beállítva, de azt nem másoltam be mert nem volt kedvem ahhoz hogy a többi beállítás is megváltozzon (gombkiosztás, stb.) ...
[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
válasz JColee #11208 üzenetére
Ja, hát Ja, én biztosra mentem, vettem minden csapatból egy kocsit
Egyébként kimaxolja a kreditjeidet, meg ha van mit unlockolni akkor unlockolja (pl. CTDP05-ben csak Minardi van alapból, a többihez nem jutsz hozzá mert nincs elég vezetési tapasztalatot)Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
JColee
őstag
válasz Iron Funeral #11207 üzenetére
Mit jelent, hogy meglévő? Jelen pillanatban nincs saját kocsim, mert hülye módon a ferkát eladtam (és mást nem vettem meg)
Ez a kód mit csinál? -
cila1
aktív tag
Na csaó fiúk.
Kicsit nyaraltam a hétvégén a balcsin.
Úgy nézek most ki mint Hamilton.
Egész éjszaka azt a szar Balaton Festet kellett halgatnom.Szar volt.Diamdisu zene.
Brixxék nyaralójába voltunk. Felkészűltünk a szezonra lelkileg.Jajj nektek. -
JColee
őstag
FAIL
(Szabesz kedvéért FÉL v. hogy kell írni fonetikusan)
eladtam a ferkát a játékban, ki akartam próbálni valami mást, és erre most nem tudok egy kocsit se venni
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz Iron Funeral #11201 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Path of Exile 2
- Bittorrent topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest