Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

Topikgazda

válasz madgie #5855 üzenetére

Pedig hidd el, hogy iszonyatos különbségek vannak a DTS és a DTS HD-Master között is, a középkategória legalján levő rendszeremen ezek már bőven hallhatók. Persze, nyilván nem kompakt szetteken, vagy belépő rendszereken kell keresni a minőségbeli difit. Van több olyan DVD-kiadványom, amelyen ott van a DTS hangsáv, aztán megvettem a filmet BD-n és bizony erősen az állam kerestem a földön, amikor belehallgattam a HD-Master sávba. Mondjuk ez nem is csoda, a 750 kbit/s-es bitrátát nem érdemes hasonlítani a nem ritkán 4-5 Mbit/s-eshez. Ennyi csupán a különbség az alap DTS és a Master között, nameg ugye többnyire az, hogy a HD-Master sáv kedvéért teljesen újra masterelik és keverik a filmek hangját és sokkal inkább térből szól, mint mondjuk a DVD-kiadásra készült DTS. Hidd el, nem a levegőbe beszélek, elég sok lemezt hallottam már ahhoz, hogy ki merjem jelenteni, hogy szakadéknyi különbség tud lenni! Aztán persze van olyan film, ahol annyira nem jön ki a HD sáv előnye, de mondjuk nem is a 40-50 évvel ezelőtti filmeknél kell ezt vizsgálni. De mondjuk régebbi filmek közül a '86-os Aliens HD-Master sávja úgy szól a sima DTS-hez képest, hogy azt hittem teljesen más filmet nézek.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák