Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Azt én is.
Igaz azt eddig kb 2x láttam, de az is egy alapmű ha lehet így fogalmazni.
Eszem, f@szom megáll. AuúúMondjuk az Argóban már nem volt olyan jó ez a beszólás Ferótól szerintem.
Jah amúgy nincs mit.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
t-bali3
senior tag
Valaki el tudná mondani, hogy mi értelme van a túlpásztázás funkciónak?
Visszaolvasgattam itt a fórumon és mindenki azt mondja, hogy HD forrásnál, esetemben főleg a számítógépről történik ez, ki kell ezt kapcsolni. Létezik, hogy emiatt akadozik a kép vagy semmi köze ehhez?
Mint feljebb írtam a Catalystot 23Hz-re állítottam, de valamiért elfogadás után automatikusan visszaírja a 24-et, azonban mintha a túlpásztázás kikapcsolása után rendben lenne...[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz t-bali3 #14752 üzenetére
A CCC ilyen már évek óta. De csak GUI bug, a frekvencia jó lesz ha a 23-at választod.
Nem hiszem, hogy ettől szaggatna a kép. De attól még érdemes kikapcsolni, az 1:1 pixel mapping sokkal jobb, mint ide-oda nyújtogatni a képet.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
DM-Fan
Topikgazda
Nem gondolnám, hogy a TV túlpásztázás opciójának köze lenne ehhez. Bizonyos esetekben jól jöhet, egyes filmeknél előfordulhat keskeny fekete keret körben, illetve bizonyos (főként inkább pont SD-anyagoknál, régebbi lemezeknél) esetekben lehetnek zavaró fehér vonalak, egyéb képelemek a kép szélén (tetején-alján), ahogy egyes TV-adóknál is előfordulhat, hogy olyasmi is előkerül a kép szélén, amit nem kéne látni. Ilyen esetekben kell bekapcsolni a túlpásztázást és akkor ezen anomáliák a panelen kívülre kerülnek.
Egyébként ki kell kapcsolni, a HD-korszakban már nem sok létjogosultsága van. Ettől függetlenül én még nem láttam akadozást a bekapcsolása következtében.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
t-bali3
senior tag
válasz janos666 #14753 üzenetére
Értem, ezek szerint erre gondoltál korábban csak nem esett le
(#14754) DM-Fan
Igaziból eddig soha nem tűnt fel, hogy változtat a képen, csak ma véletlenül. Egyszer valamelyik adónál láttam a kép szélén hibákat bekapcsoltam, de ott nem vettem észre, hogy nagyított, azt hittem, csak valamit mókol a széleken.Az akadozás észlelése meg akkor gondolom placebo volt.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #14742 üzenetére
"Más kérdés, hogy ki használ sRGB-t? mert pl. aki fotózik, az biztosan nem..."
Az a profi, aki ebből él és ezért rá van kényszerítve. Két okból is. Mi a megrendelőnek egy picasa webalbumot adunk első körben, hogy elvégezhesse a leválogatást. Ez már csak azért is nagyon kényelmes mert gyakran (legalább is idén ez volt a trend) volt külföldi ügyfelünk. És azt gondolom, hogy webböngészőben nem megoldott a prophoto színtér kezelése. Sokkal igazabb és egyszerűbb, ha srgb nézőt adok neki picasan.
Aztán meg ott van a labor. Amikor a vállalási árban benne van 100-150 nagyítás, akkor igyekszel olyan labort választani ami szépen dolgozik de nem viszi el a hasznodat sem. Sokat kipróbáltunk, végül a nejem egyik egyetemi barátja lett a megoldás, mert van a Pozsonyi úton egy kis laborja, szépen dolgozik a gépe, de nincs semmi extra mögöttük a legszebb képet srgb jpeg-ből hívják. Ami az ügyfélnek teljesen kielégítő volt eddig minden esetben. Én pénzért fotózok, nekem számolni kell anyaghányadot, gép amortizációt, lencsék "fogynak", komputer amortizálódik- sajnos igen, be kell vallani, tök jó lenne egy olyan laborral dolgozni aki fogadja FTP-n a prophoto képeimet, netán fogadni tudná a RAW fájlokat XML-el, ugye, és mindezt lenagyítaná 27x20-ba darabját 25 forintért....
Természetesen kalibrált nagyszínterű monitoron dolgozom, viszont adobe RGB színtérben, mert untig és bőven elégséges!Egyébként a film dinamikájával pont vitába szállnék nagyon szívesen, ugyanis a dia pozitív amit a munkáinkhoz (és mindenki más is) anno használtunk (National Geographic, Marie Claire magazin, különböző Nők Lapja magazinok stb) mind Fuji Velvia 50-re készültek. Sötétebb helyeken Provia 100 ment netán használtunk végszükségben 400-ast, de ezt akkor meg is pusholtuk két blendével. Ezeknek a filmnek nagyjából 6 blende a dinamikája. (a negatívnak valamivel több, de azt nem adtad le egy újságnak....) Egy mai digitálisnak meg 9, jobbaknak egészen el megy 10, talán 11 blendéig. A film pont azért volt szép, mert a csökkentett dinamikájából kifolyólag eleve kontrasztos volt minden rajta.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
lehet ki nevettek de én logo beégés elkerülésre használom, ugyanis ilyenkor a korhatár karika is és a csatorna logo is jelentősen arrébb kerül.
Egyébként meg tényleges értelme is van, ugyanis a T-home IPTV szolgáltatását használva sajnos azt kell tapasztaljam, hogy nem minden csatorna tölti ki a képernyőt, és gyakran cakkos célű a kép, illetve van egy vékony csík ami meg nincs terhelve. Ekkor bekapcsolom, hogy egyrészt rendesen "croppolt" képet kapjak, másfelől meg vigyázok ily módon a panelra egy kicsit.
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #14744 üzenetére
"Amiben jobb a film, az a színfelbontás monokromatikus fénynél.. csak ilyen fény nagyon ritkán fordul elő a valós életben."
oops, csak most láttam a második postodat - bocsánat.
Stúdió munkánál azért elő fordult az gyakran... illetve ha meg szigorúan fizikailag vesszük a dolgot akkor meg semmiféle fény nem monokromatikus kivéve a lézert amivel viszont nem szoktunk világítani
-
gomzol
tag
Azt nem tudom, hogy az enyéim között akad-e tökéletes, de abban biztos vagyok, hogy utómunka nélkül is készülhet tökéletes kép, mert annak a lényege a jó témaválasztás és kompozíció, és persze a jó fények. Ezekhez nem kell utómunka, és ugye nem is volt rá mindig lehetőség.
Tudnék erre példát hozni a filmek vagy a zene területéről is, de a lényeg, hogy szerintem nem az alkotáshoz használt kütyük számától, árától vagy minőségétől, vagy akár a rá szánt pénz és idő mennyiségétől függ a produktum színvonala.
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Samsung ps50c490
..mi a véleményetek erről a TV-ről? És maga az árról?Nagyon durván megváltozott az igényem, fél/ 1 évre vennék valami használható Tv-t, száz plusz 1-2 ezerből.. elfogadható képminőséggel.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
BBéci
legenda
válasz gomzol #14760 üzenetére
Évekkel ezelőtt kipróbáltam a PS3 programot, pár fényképet alakítgattam vele, aztán lepucoltam a gépemről, egy életre elegem lett a "fotosopolásból". Azt írtam az Index egyik fotós topikjába, hogy a nyakpántjánál fogva töröm miszlikbe a betonon a fényképezőgépet, ha utómunkázni kell a képeket.
Tehát nem a magam nevében beszélek, csupán meg szeretném értetni Veled, hogy aki igazán komolyan gondolja a fényképezést és a lehető legjobb minőségű képeket akarja kiadni a kezéből, az RAW-ot, Adobe RGB-t, Photoshopot és hasonlókat használ. Készülhet tökéletes kép, de csak a szerencsén múlik. Különben miért készítenének a profik 100 képet ahhoz, hogy egyet-kettőt felhasználjanak belőle?
Abban tévedsz, hogy régen nem volt lehetőség a módosítgatásra, persze nem olyan mértékben és formában, mint manapság. De ha nem lett volna, abból az következik, hogy ne éljünk a technikai fejlődés biztosította lehetőségekkel? Az eléggé furcsa hozzáállás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hobbbyt #14763 üzenetére
Ilyen áron kis eséllyel fogsz fullHD plazmát venni. HD-Ready, abból is leginkább 42" jön ki 100 + 1-2 eFt-ból, sőt, idén a Pana legalapabb HD-Ready modellje, 42X50 (ami alá szerintem nem is szabad adni - a Samsung HD-Ready modelljei ugyanis nem kezelik rendesen a 24p kadenciát) is 135 eFt-on áll jelenleg.
Használtan meg ne vegyél plazmát, vagy csak igen nagy körültekintéssel!
Get Moded!
-
tamáspapa
aktív tag
A Digitalko-tól kaptam az e-mailt erre a tipusra (Pana txP50ST50E, 244.500,-) beállítottam, hogy ha árcsökkenés van, értesítsenek. Ugyanakkor az oldalukon még mindig a régi (289 e) ár van fenn. Írtam is nekik, hogy akkor most mi van, meg hogy a garancia az milyen jellegű, bár utána az oldalukon leírták részletesen a tudnivalókat.
http://digitalko.hu/informacio.php
Jótállás, Szavatosság:
Az általunk forgalmazott termékekre minimum 12 hónap jótállást vállalunk.
Lg televíziókra 24 hónap, Panasonic fotó-videó termékekre 24 hónap (12 hónap teljes körű jótállás + 12 hónap ingyen alkatrész ellátás biztosítása), Panasonic televíziókra 24 hónap, Philips televíziókra 24 hónap (12 hónap teljes körű jótállás + 12 hónap ingyenes javítási költség biztosítása), Sharp televíziókra 36 hónap (12 hónap teljes körű jótállás + 24 hónap ingyenes javítási költség biztosítása), Samsung televíziókra 36 hónap (24 hónap teljes körű jótállás + a következő 12 hónapban a fő alkatrészek ingyenes javítása és cseréje), Sony televíziókra 36 hónap (12 hónap teljes körű jótállás + 24 hónap ingyenes javítási költség biztosítása) gyári garanciát vállalunk! A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma. Amennyiben a termékhez nem jár külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. (Az ingyenes javításnál csak az esetleges alkatrészeket kell kifizetni!)
A 10kg-nál nehezebb vagy kézi csomagként nem szállítható készülékek elszállításáról, és visszaszállításáról minden esetben a szerviz ingyenesen gondoskodik. A garanciális szervizelés a gyártók magyarországi szervizhálózataiban történik. -
tamáspapa
aktív tag
KÖzben olvasom szorgalmasan a korábbi beírásokat és találtam egy Pana txp50XT50-röl is beírást, ami még jó lehet. Mi a különbség a txp50 XT50 és ST50 között?, Ha jól látom, mindkettő aktiv 3D, minkettő full Hd, mindkettővel lehet felvenni HDD-re, pendriv-ra, SD-kártyára. A kontrasytban látok 2 milliónyi különbséget, meg az árnyalatban az XT 6e valamennyi, az ST meg 12 e valamennyi. Még valami? Az ára az XT-nek 206 e., az ST-nek 289, illetve én e-mailban kaptam a fenti árajánlatot.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tamáspapa #14771 üzenetére
Rosszul látod: az XT50 csak HD-Ready, de tudja a 3D-t, ami ilyen felbontás mellé viszont tökéletesen fölösleges. Az ST50 már fullHD, 3D és jelenleg az egyik legjobb ár/érték arányú plazma. De egyébként ott van az 1. HSZ-ben a modelltáblázat, az X50 kvázi ugyanaz, mint az XT50, csak utóbbi 3D-s és tudtommal itthon hivatalosan még nem forgalmazott modell. Egyébként az XT-ben hagyományos, míg az ST-ben NeoPDP panel van, így nagyon nem fociznak egy ligában ezen készülékek, egyértelműen az ST50 a jobb gép, nem is kicsivel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
hunspikey
őstag
Jó estét urak!
azt gondolom kezdem sejteni a Panasonic miért állította fix "low" panel fényerőre a professional módokat.
Arra kellett rá jönnöm, hogy ez az egyetlen képi mód, illetve fényérték ahol a TV egyáltalán nem hibázik. Tegnap éjjel megnéztem egy Gyürűk Ura- A Gyűrű Szövetsége filmet és sajnos azt kell mondjam, hogy amennyiben valaki több fényerőt akar egyéb képi módokban akkor bizony elő jönnek:
1- zöld táncoló pixelek az épp, hogy még nem fekete részeken
2- erősödik jóval a képvillódzás
3- zajosodnak a kontrasztos élek
4- a panel hallható áramköri zaja is elő jön fehér vagy nagyon világos képi tartalomnál.A professional módban mindennek nyoma sincs - szerintem ez lehet esetleg az ok. Minden esetre beszéltem János666 kollégával is, fel kértem a kalibráció elvégzésére, mert este be sötétített szobában teljesen nézhető a pro mód - most már meg nyugodtam.
Tehát aki VT50-et akar venni az ne tartsa vissza magát
-
janos666
nagyúr
válasz hunspikey #14773 üzenetére
Én is mondtam már párszor, hogy az US modelleken romlik a képminőség, mikor Low-tól magasabbra állítják a Panel Brightness értéket.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Hobbbyt
őstag
válasz DM-Fan #14769 üzenetére
50" alatt nem veszek TV-t.
A lőrésen kibámulni a világra menő, ha lőnek rád a világból De azon keresztül szemlélni, nem élvezetes..
Azért gondolkodok egy használt készülékben, mert fél/ 1 év múlva "Diszidálok.." és egy ekkora cuccot nehéz és drága utaztatni.. pláne, hogy bolt ott is lesz ahova megyek. De ezt a kis időt ki akarom hézagolni valamivel. LCD-t nem veszek, mert egészen egyszerűen nincs ekkora. (ennyi pénzért) Plusz nem hátrány az sem, hogy igazából a használt készülék sokkal keevsebbet veszÍt már az árából..Esetleg erről vélemény?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
BBéci
legenda
válasz Hobbbyt #14779 üzenetére
Nálam PK760 volt pár hétig és annyira vacaknak minősítettem, hogy nem is írtam róla cikket, mert LG-ék kitértek volna a hitükből.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
Topikgazda
-
andrasko
senior tag
Sziasztok.
Hallottam a TV okosításról.
Nekem van egy Panasonic TX-P42UX30E Plazma televízióm.
Lehet ezt okosítani? Hogyan kell csinálni?
Köszi a választ![ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz andrasko #14782 üzenetére
Mit vársz el az "okosítástól", ami megéri, hogy bukd a garanciát? Halkan jegyzem meg, hogy egy tizenegykétezres médialejátszóval többre mész, mint bármilyen kókány okosítással és nem kerül veszélybe a TV-d működőképessége és garanciája sem.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
andrasko
senior tag
válasz DM-Fan #14787 üzenetére
Nem feltétlen... egy WD plajával nagyon zsír!
Csak érdekel, hogy mi a lehetőség, korlátok?
[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz andrasko #14788 üzenetére
Ebbe a részébe sosem másztam bele részleteiben, szerintem nem nyersz vele annyit, mint amit veszíthetsz egy rosszul elsült firmware-buherral, vagy azzal, ha úgy hibásodik meg a TV, hogy custom firmware van rajta és a hiba miatt nem tudod visszatenni a gyárit, aztán emiatt bukod a garanciát.
Get Moded!
-
Csabroncka
addikt
válasz andrasko #14788 üzenetére
Már csak azért is felesleges, mert a kép és hangminőség is szebb külső lejátszóval (megfelelő tartalom vagy felskálázás esetén).
Másrészt sem RJ45 se USB, az SD foglalattal nem sokra lehet menni (talán FAT32 kezel csak akkor pedig max. 16 Gb).
Nálam arra tökéletes volt, hogy a nyaralásról készült fotókat gyorsan megnézzük.Szerintem egyáltalán nem éri meg, és verd is ki a fejedből, mert többet vesztesz vele mint amit nyersz!
"in medias res"
-
whited
addikt
Hy, ha használt plazmát szeretnék venni, mire figyeljek?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz whited #14792 üzenetére
Tüzetesen át kell nézni a panelt homogén, egyszínű hátterekkel, hogy nincs-e beégés, pixelhiba. Ellenőrizni kell az üzemidőt, meg kell nézni, hogy működik-e minden bemenet, rendben van-e a távirányító, nem zúg-e a táp. Át kell nézni, nincs-e rajta külsérelmi nyom, karcolás, horpadás. Ezt követően célszerű járatni egy ideig, hogy kiderüljön, hogy bemelegedve sincs semmi baja.
Meg kell nézni, hogy hivatalos helyen vásárolták-e, megvan-e a számla, pán-európai garancia füzet, abban van-e már valami írva korábbi javítás kapcsán. Nagyjából ennyi.Get Moded!
-
fuze
őstag
Sziasztok!
Nagyszüleimnek bedöglött a TV-jük és szeretnék nézni nekik egy jó kis plazmát. Nem kell 3d meg semmi extra. Sokat nézik az SD adást, meg néha szoktam nekik hozni filmeket. Szóval valami fullHD kéne 200 alatt.
adms.hu | UI Designer
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha tényleg fullHD kell, akkor ott a Panasonic 42ST50 210 eFt-ért, jelenleg egyértelműen a legjobb ár/érték arányú TV. Ha ennyi mégsem volna rá, akkor lehet próbálkozni a Panasonic 42UT50-nel, ami 180-190 eFt-ból áll meg, de ez lényegesen gyengébb, kb. 2 hete írtam le, hogy miért, de ott van az #1. HSZ-ben a modelltáblázat, abból is látszik.
Ha viszont az SD-tartalmakra tekinettel mégis elég a HD-Ready, akkor ott a 42X50 durván 135 eFt-ért, vagy az 50X50 190 eFt-ért ez már méretben is tisztességes és 2,5-3 méterről nézve az SD-adás is pazar rajta.
Azt ne felejtsd el, hogy a tartós képelemekre, csatornalogókra oda kell figyelniük!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs