Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz vtechun #15200 üzenetére
3m feletti távolságra + IPTV mellé 42" esetén ne dobj ki annyi pénzt, amennyibe a ST50 kerül, nem leszel hátrébb egy UT50-el sem, sőt, sztem még az X50 is simán megfelelne. Ezek is panasonicok, jobban mutat az....
Gyakorlatilag az eredeti kérdésedre: igen, a 42ST50 egy jó TV. Akkor ne is foglalkozzunk azzal, mire és hogyan van használva."csak jobban mutat mint a samsung"
ha ez a preferenciád, akkor tényleg bátran hajrá megvenni a 42ST50-et!
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz M_AND_Ms #15197 üzenetére
Igen, én is ma reggel olvastam és nekem is egyből az jutott eszembe, hogy talán akkor lehet majd mellőzni a third party alkalmazásokat, ha tudja majd vezérelni a réhebbi modelleket. Az nem volna rossz, ha a jukebox felületet látnám az iPad-en, szépen, albumartokkal együtt.
Egyébként az A-400 nekem sem tetszik, hiába letisztult, az az oldalsó rack ajtó szerintem nagyon gáz (aszondja szerelésmentes, közben meg ott egy szép kis imbusz-csavar). Meg olyan bumfordi az egész. Még mindig az A-210 a legszebb lejátszójuk szerintem. Legalábbis a legminimalistább.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vtechun
veterán
válasz madgie #15115 üzenetére
Ilyen tv van egyaltalan amelyik meg tudja jeleniteni a 23,976-ot?
Mod, nekem htpc-m van, xbmc-vel, nvidia kartyaval, linuxxal. A vajon tud 23,976p-t? Mert van olyan funkcioja, hogy kep igazitas a film kepsebessegehez, gondolom akkor ez valami hasonlo akar lenni
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #15206 üzenetére
A TV-k meg tudják, a lejátszók közül viszont csak a Sigma chipesek képesek ilyen kadenciára.
Egyébként meg nyugodtan bízhatsz a Samsung plazmákban is, az E550-től fölfelé azért elég jók azok a készülékek (de akár az E530-nak is adhatsz esélyt). Hiába, hogy a Pana gyártja a legjobb plazmákat, árat tekintve a Samsung azért egy leheletnyivel jobb helyen áll, így adott esetben nagyobb méretű készüléket tudsz venni ugyanazon pénzből, némi kompromisszummal a képminőségnél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz vtechun #15200 üzenetére
A Panasonic épp nem a külső design-ról híres.
Mondjuk a VT szériánál azért próbálkoznak (a VT50 például kifejezetten tetszik, idén kitettek magukért), de ---most biztos mindjárt rám zúdul a kővihar--- én csúnyácskának mondanám a Pana G30-at is (ami most nálam van). Ettől még a Samsung alapmodellje is tetszetősebb volt számomra egy hajszállal (már ami a lekapcsolt képernyő + felkapcsolt lámpa / felhúzott redőny kombót illeti).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #15208 üzenetére
A Pana mindig is konzervatív design-t alkalmazott, az alsó részen ívelt, máshol egyenes vonalakkal, széles kávával. Anyaghasználatot tekintve igényes, ami viszont a Samsung-ról nem igazán mondható el. Ez elsősorban ízlés kérdése, nekem tetszik a letisztult, japán formavilág, semmi hivalkodás, semmi csilli-villi, semmi gagyi, pont olyan, mint a Kuro-k is voltak. Másnak meg a Samsung által képviselt csillogás tetszik. Ilyen ez, nincs ezzel gond, a Pana a VT-szériával távolodott el ettől, de egyébként az idei modellek valamelyest szakítottak is a korábbi formavilággal.
Get Moded!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz DM-Fan #15203 üzenetére
Ízlések és pofonok. Amióta lecseréltem az A200 fröccsöntött tojáshéj házát a 210-es fémházára, azóta tetszik nekem is. Ez 400-as nem szebb nála, de nem olyan ronda. De egy szép nagy kék led azért sokat dobna rajta :-D
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Hsanyika1
senior tag
A Philips majdnem megcsinálta a tökéletes szemüveg nélküli 3D-tévét[link]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Hsanyika1 #15212 üzenetére
Nagyon régóta írom már itt is, hogy egyértelműen a szemüveg nélküli megoldásoké a jövő és a jelenlegi eléggé vakvágány. Alakul ez, még pár év és érdemes lesz foglalkozni a 3D-vel. Akkor már csak az kéne majd, hogy értelmes tartalmak is legyenek, amelyek jól kihasználják ezt és ne csak egy-egy erre kihegyezett jelenet legyen a filmekben, hanem végig legyen érezhető és élvezhető a természetes mélység-élesség.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
shep23
csendes tag
Üdv Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni TV vásárlással kapcsolatban.
December környékén akartam venni egy 127-es plazmát és akkor a Samsung d550 és a Pana sonic U sorozata (ha jól emlékszem) volt a befutó.
Aztán hozzám került egy Lg 127-es HD plazma mostanáig, ami miatt nem kellett beruháznom.
Ennek azért is örültem, mivel rájöttem, hogy nekem a fő szempont a kép méret és nem annyira a brutális képminőség.
Most elvitték a kölcsön TV-t, ezért újra ránéztem, hogy mit kellene venni.
D550 most 240 körül van (anno 187 volt a Cora-ban,de átlagban 200eFt volt), ha van még egyáltalán, Panasonicot meg nem is találok.
Kérdésem az lenne, hogy mit ajánlotok 200-ig? -
DM-Fan
Topikgazda
válasz shep23 #15214 üzenetére
Hát, 200 eFt-ból csak a Samsung 51E530 jön ki, ami normális méretű! Az 51E550 már inkább 245 eFt környékén mozog. A D-szériát szerintem már inkább hanyagold, márcsak a rontott firmware miatt is! Panasonicból legolcsóbb 50"-os fullHD modell az 50UT50, ami olyan 250 eFt, az 50ST50 drága még, úgy 290 eFt.
Ha mindeképp Pana kell és elég a HD-Ready is, akkor ott az 50X50 185 eFt környékén. Ha minden kötél szakad és megelégszel a gyengébb képminőséggel is, akkor végső esetben szétnézhetsz az LG alap fullHD-i között is, bár ezt nem annyira szoktuk ajánlani.
Szerintem árban a legjobban tán az 51E530-cal járnál, ha van egy kis anyagi többlet, akkor tán az 51E550-nel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz shep23 #15214 üzenetére
D550-et már kifutott, Az E550 és E530 jön szóba helyettük. Utóbbiból a 51"-os bele is fér a keretbe, ha nincs igényed a 3D-re -> PS51E530 ~194k
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
vtechun
veterán
Nemely plazmanal (vagy lehet mindnel?) megfigyeltem azt, hogy kozelrol nezve mashogy nez ki a kep, mint mondjuk egy lcdn, ilyen sok kis villodzo potty van, mig lcdn statikusabbnak tunik, ez mi miatt van? Vagy ez mit jelent?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #15217 üzenetére
Mert merőben más technológiáról van szó. A plazmán minden egyes képpont magában egy önálló fényforrás is, gázzal töltött kapillárisokból áll a panel, ezáltal izzanak a képpontok, aminek van egy természetes zaja, ami miatt a panel kevésbé tűnik nyugodtnak, mint az LCD-nél. Cserébe viszont precízebb a megjelenítés és a vezérlés, mivel minden képpont egyben fényforrás is, mélyebb a fekete, stb. Normálisan beállított plazmán egyébként jóval kevesebb ditherzajt látni, mint mondjuk egy magas fényerővel/kontraszttal túlgerjesztett panelnél.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz vtechun #15217 üzenetére
Egyik körben a plazma mindig gyorsan pulzál, míg az LCD folyamatosan világít és csak viszonylag lassú átmenetben vált fényerőt (ilyenkor láthatsz elmosódást). - Hacsak nem vibráltatják az LCD panel mögötti LED-eket, de ez nem túl gyakori (illetve a PWM-es fényerőszabályzás is vibrál és már nem ritka, de az is gyors és általában nem túl zavaró).
A másik, hogy a plazmánál a sok kis villanást viszonylag kis számú sub-fieldekre bontják, szemben az LCD jóval több, de lassabban váltható fokozatával. Így egy adott árnyalat kikeveréséhez egy LCD-nél csak a helyére fordul a kristály, azon túl már inkább csak statikus ditherzaj van a képen, ami a finomabb árnyalatfelbontás miatt alig látható. Plazmánál viszont kevés a "fix" árnyalat (lehetne több, de a mai meghajtók többnyire még mindig így működnek), így erősebben támaszkodik a ditherelésre, amit általában időben változó mintázatú zajjal oldanak meg.
Mikor minden jól működik, akkor ez a zaj azt rajzolja ki, amit látnod kell. Persze minél közelebb mész és minél gyorsabb a mozgás, annál kevésbé fog összeállni a kép, de nincs értelme túl közel ülni és általában így is nyer a plazma a mozgóképfelbontás tekintetében.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
vtechun
veterán
válasz janos666 #15219 üzenetére
Aha, koszi. Most nqgyon filozok az esetleges 50 collos mereten, ugy higy nem fontos a 3d, meg a smart, csak a kepminoseg, meg a 200 koruli ar. Nagy dilemma na, de decemberig meg alakulnak az arak, majd kiderul, de remelem nem az lesz, higy nem lehet majd kapni pl. ST panasonicot, csak mert euronicsban es media martkban is csak tavalyi modellek voltak... Nem mintha ott akarnam megvenni, csak furcsa
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz vtechun #15220 üzenetére
Az ST50 még viszonylag friss modell, jövő áprilisig nem kell aggódnod, hogy eltűnik. Addigra leeshet az ára 250 eFt alá, talán 220-230 eFt környékére is akár, ha a gazaság is úgy akarja. Normális helyen most is van raktáron.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz vtechun #15220 üzenetére
Erősen visszafogta a Panasonic a termelést. A kisebb gyárakat mind bezárták és a megmaradt sem önti magából a paneleket. Kis számú eladást céloztak meg, így én nem bízom benne, hogy a végén "szinte ingyen" vágják majd az emberhez a kifutó modelleket. Az ünnepek miatt biztos lesznek itt-ott akciók, kisebb-nagyobb engedmények, de úgy globálisan szerintem nem esik nagyot az ajánlott fogyasztói és így a forgalmazói ár sem, ami kisebb mozgásteret enged majd a kiskereskedőknek, mint tavaly.
-
StLui
veterán
válasz vtechun #15192 üzenetére
Én pl 60-as Samu-t fogok venni, mert az az 55-ös pana st50 is drágább, és inkább engedek a minőségből, én pár hónappal ezelőttig azt gondoltam tök jó TV-m van a samu A656 lcd személyében, de engem továbbra is a méret érdekel a lehető legolcsóbban, csak full HD és 3d legyen, utóbbi csak érdekességképpen.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-
janos666
nagyúr
Miért? Matt fém helyett legyen csillogó műanyag és pakolják tele színes LED-ekkel, mint egy karácsonyfát?
Hazaviszed és pár perc alatt lefújod magadnak Hello Kittis mintára, erre a felületre jól tapad a festék. Aztán felraksz fölé a polcra ragasztva egy színes LED-sort és meg van oldva.
Vagy az a baj, hogy túl kicsi és nincs benne fél liter tartalék levegő?Amit én vitatnék, az legfeljebb az ára, mert hiába jó, mégis csak egy szem SoC-ra épülő kis NYÁK az egész, maga az előállítás nem lehet sokkal drágább, mint azoknál a Realtek-es cuccoknál, amiket már 10k-ért hozzád vágnak és a költségeket növelő fontos feature-ök jó részét szintén tudják. De ez már a piac szabályaitól függ.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Hát, szerintem meg az A-210 a fekete szálcsiszolt alumínium házzal maga a tökély. Súlya van, kézbe véve is minőségérzetet kelt, egyetlen, nagyon szolid, gombostűfejnyi LED van rajta, annak is szolid a fénye, még egy gomb sincs rajta, az egyetlen mozgó alkatrész benne pedig a HDD, már ha teszel bele egyáltalán. Szerintem a legszebb lejátszó a piacon a mai napig, abszolút minimalista, pedig nem high-end termék, de design-t tekintve mindenképp. Ha ez neked igénytelen, akkor nem tudom, mi az igényes.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
StLui
veterán
válasz janos666 #15225 üzenetére
Nekem azok tetszenek amik illeszkednek a hifi cuccok szélességéhez, és kinézetéshez. pl új házimozi erősítők BD lejátszók, ezt így letakarnám valami csipkés abrosszal inkább
Dune kinéz valahogy. Minőségre pedig ahogy olvaslak titeket ez a kettő márka vállalható, mondjuk pl a konyhába meg fogok venni valami akármi olcsó wifi-set, nem érdekel hány kockát dob, eddig sem tudtam erről[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
DM-Fan
Topikgazda
A Dune-nek is van PC-meghajtónál alig szélesebb készüléke, meg szabvány szélese is, ahogy a Popcorn-nak is van mindkét féle. Szerintem nagyon is vállalhatók a kisebb méretű gépek is, minőséget tekintve meg ugyanolyan jók, mint a nagyobb méretű társaik. Bennem nem szokott felmerülni, hogy eldugjam az A-210-emet, szeretem, ahogy kinéz, pedig a többi készülékem szokványos CD-lejátszó méret.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vtechun
veterán
Na, a valtozatossag kedveert a tescoban nezelodok, egyetlen idei modell van, a tx-p42x50, es pont az nincs bekapcsolva, egyebkent picit idegesit, hogy kikapcsolt allapotban szurke szinuek, viszont az lcd-k meg feketek, vagy ez az lcd-k reszenel valamilyen trukk? Hogy legalabb vilagosban nezzen ki feketenek? Mert tok sotetben mindketto fekete lehet, viszont az lcdnel ha bekapcsoljak, akkor kapasbol mindenutt megy a hattervilagitas es gondolom maris arnyaltabb a kep az biztos, hogy a mostani lc41-es lg lcdm feketeje nem letezik, max szurkeje van
-
StLui
veterán
válasz DM-Fan #15229 üzenetére
A te álltalad muattott képen egyébként látszik, hogy jól néz ki az A-210, de itt hirtelen csak ezek a kis képek vannak, fel sem tűnik. A C-200 a fiókkal meg azzal a fura kékes kijelzővel, a V8 igazi gagyi kinézet, C-300 is elég fura, A-300 lehet megint van olyan jó mint az A-210 csak szar a kép. A 400-as elölről meg ronda így közelről nézve. De tényleg nem tudom miért nem pakolják be egy BD lejátszókéhoz hasonló dobozba ezeket.
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha továbblépsz a technikai adatok részhez, akkor ott már mindjárt megnyerőbb fotóval szemesülsz. A V8 sem gagyi, akárhogy is tűnik annak fotóról. Az A-400 már mondjuk nekem sem tetszik, de ez megint egyéni ízlés dolga.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
Sziasztok!
Mennyire nagy gond az ha viszonylag sok szélesvásznú filmet nézek és kevesebb 16:9-es tartalmat? Mennyi idő után látszódhat az egyenetlen használat?
Egyébként van bármi mód arra, hogy egy beégést eltüntessek? (nem ghosting, már jó-ideje ott van)
Előre is köszi a válaszokat! -
dittore
csendes tag
Hello!
Megtudnátok mondani mi a különbség a Panasonic TX-P42U30E és a Panasonic TX-P42UX30E között? -
vtechun
veterán
elobb voltam a mediaban, aztan ott is a 3 db modell kozul 2 tavalyi 42 collos mind, gt30, ut50, meg g30. a gt30 jobb mint az st50? minden tekintetben? vagy kb milyen szinten vannak egymashoz kepest?
mod: egyebkent van a neten valami adatbazis, ami az atlagos arszinteket mutatja a tavalyi evben, erdekelne, hogy mennyivel esnek az arak karacsony elott.
[ Szerkesztve ]
-
Látnok
aktív tag
válasz salapp #15239 üzenetére
Köszi!
De bevallom, ha már veszek akkor nem képcsövest. Ha csak havonta egyszer nézek filmet azt szeretném egy plazmán tenni. (vagy ha minden gondolatom elszállt, akkor LCD-n) Egyébként a helyfoglalása sem mindegy a készüléknek.
Kár, hogy nem készítették el azokat a tv-ket, amiknek alulról van a "belövés", sokkal kisebb helyet foglalhatna a képcső.
A sátán két legerőteljesebb eszköze az elterelés és a megtévesztés. Ne terelődjön el a figyelmed és ne hagyd magad megtéveszteni!
-
hunspikey
őstag
válasz DM-Fan #15231 üzenetére
bocsánat ezt én annyival engedjétek meg, hogy kiegészítsem, hogy az a szürke amit kikapcsolva lát, az maga a foszfor részeg, ami NEM lesz sötétebb attól, hogy bekapcsolják. - én pont ezért próbáltam itt jelentőséget adni több hozzászólásomban is a VT50 kiemelkedő szűrőjének, mivel az pont ezt a problémát orvosolja és teszi pl egy ST50-hez képest jelentősen kontrasztosabbá a képet. Igen, aki megfigyelte a problémát, jól gondolja, nappal a kisebb szériájú/tudású plazmák annyi feketét tudnak produkálni amennyi kikapcsolt állapotban látszik, nem többet. Én ezért mondom mindig azt, hogy pl az ST50 egy kicsivel rosszabb csak teljesen este, leoldott villanyokkal, na de viszont lényegesen el marad a képe nappal. Az UT-ről már ne is beszéljünk, mert az konkrétan egér szürke nappal, még nem direkt fény esetén is.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Migee
tag
Egy 42 G30- hoz képest egy 50 ST 50 képminőségben többet nyújt vagy hasonló? Előrelépés lenne-e ?
-
Migee
tag
És a GT 50?
-
salapp
addikt
válasz Látnok #15242 üzenetére
Csináltak olyasmiket samsungnál, de mind geometriai hibás képet eredményezett, le is álltak vele, mert akkor már beizzították az lcd-t. Két éve Németországban lehetett kapni x25-ös pana plazmát, ami lehet, hogy megfelelt volna, mert volt rajta tükröződésgátló bevonat. Nálunk x20-as van, és sajna van vele szemben egy kisebb ablak, ami folyamatosan sötétítve van, nyáron délelőtt viszont a besütő nap miatt még így is gáz (mert sajna még mindig nem találtam sötétbarna, fényzáró rolót a helyére, ez meg csak fényszűrő).
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest