Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz vtechun #15217 üzenetére

    Egyik körben a plazma mindig gyorsan pulzál, míg az LCD folyamatosan világít és csak viszonylag lassú átmenetben vált fényerőt (ilyenkor láthatsz elmosódást). - Hacsak nem vibráltatják az LCD panel mögötti LED-eket, de ez nem túl gyakori (illetve a PWM-es fényerőszabályzás is vibrál és már nem ritka, de az is gyors és általában nem túl zavaró).

    A másik, hogy a plazmánál a sok kis villanást viszonylag kis számú sub-fieldekre bontják, szemben az LCD jóval több, de lassabban váltható fokozatával. Így egy adott árnyalat kikeveréséhez egy LCD-nél csak a helyére fordul a kristály, azon túl már inkább csak statikus ditherzaj van a képen, ami a finomabb árnyalatfelbontás miatt alig látható. Plazmánál viszont kevés a "fix" árnyalat (lehetne több, de a mai meghajtók többnyire még mindig így működnek), így erősebben támaszkodik a ditherelésre, amit általában időben változó mintázatú zajjal oldanak meg.

    Mikor minden jól működik, akkor ez a zaj azt rajzolja ki, amit látnod kell. Persze minél közelebb mész és minél gyorsabb a mozgás, annál kevésbé fog összeállni a kép, de nincs értelme túl közel ülni és általában így is nyer a plazma a mozgóképfelbontás tekintetében.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák