Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz Elims #91501 üzenetére

    Annyi itt a félreértés hogy nem igaz. A fat gépet felváltja a slim. De teljesítményben ugyanaz. Ps1,2,3 esetén is volt slim. Attól még hogy fatot már nem árulnak csak slimet, attól még ugyanaz igaz rá teljesítményben, szóval ez nem kötelez váltásra.

    Most kijött a pro, amit főleg 4ks tvkhez ajánlanak (hdr-t támogat majd a fat is, node hdr nincs csak 4ks tvken, szóval ez ilyen beetetés kb :D). Ha nincs 4k tv-d, akkor a fejlesztő LEHET hogy tesz bele 1-2 extra dolgot, de a legvalószínübb az lesz (mert ez a legegyszerűbb) h simán rátesznek egy supersamplingot. Azaz a pro 4ks tv esetén a teszem azt 3ks képet a 2x2 4x4es mátrixa alapján felskálázza, 1080p esetén pedig supersamplingre használja (azaz kb erős aa-t kap) s esetleg kicsit stabilabban hozza a 30 vagy 60as lockolt fpst.

    Ezekből pontosan látszik, hogy fat/slimre is KELL optimalizálni, mert kb az a basic, ahoz vesznek egy magasabb felbontást s azt skálázzák le/fel. Arról nem is beszélve hogy van 40 millió user, akit nyilván nem akarnak hátrahagyni.

    Senkit nem kényszerítenek váltásra, szerintem hülyeség úgy érezni h le akar húzni a sony. Annyi történt, hogy jött a szokásos slim, meg mellé egy fél4ks gép ami 4kra skáláz. Nem lennék meglepve, ha következő generációban (már ha egyáltalán lesz, ugye) rögtön 2 gép jönne, ps5 1080pre, 400dollárért meg ps5pro 600 dollárért 4kra, pl. Sőt, azon se lennék meglepve, ha 2018ban jönne a ps5. Jövőre jön a scorpio, arra reagálnia kell majd a sonynak. A mostani pro az a ones ellenfele, nagyobb erőfölénnyel, de a scorpio majd 1 év múlva majd 1.5x erősebb lesz a pronál, ezt meg nem hiszem h sokáig hagynák.

    Nekem mellesleg jobban tetszik a sony stratégiája, most kiad egy 4.5öt, ami kb tényleg nem sok pluszt jelent, csak 4k tvre jobb. Nagyobb ugrást meg min 2 év múlva eszközöl. A scorpioból nem tudom mi lesz, lehet a végén az is csak 4kban lesz más (csak azt kb valóban, natívan ki tudja tolni) de akkor nagyon későn érkezik. Szerintem az már inkább fél lábbal a next gen akar lenni. Ahoz viszont túl hamar jön, de eladások miatt muszáj voltak lépni valamerre.

    Azzal szerintem eddig se volt senkinek baja, h ugyan 1 architektúra, de időközben jött slim meg superslim egy konzolból, s közben nyilván olcsóbb is lett. Miért baj, ha közben jön ki olyan verzió, ami nagyobb felbontásra való? ha ezzel nem lesz töredezett a platform (úgy néz ki nem lesz az, s minimális munkával könnyen lefedik mindkettőt) akkor hol itt a probléma? Ami prora lesz csak fejlesztve, felskálázva 4kban hozza a 25-30fpst, az kb ugyanúgy 1080pban a faten is ellesz 25-30 fpssel optimalizálás nélkül. Azaz ha feltesszük azt h innentől kezdve hátra akarnak minket hagyni, fatosokat, akkor se lenne nagy baj, mert kb gyárilag ugyanazt kapjuk kisebb felbontáson. 40 millió targetnél pedig lehet h azt a pár órát rászánjék az optimalizálásra is :D

    ui. Bocs árpi, hogy ezt ide írtam, nem bírtam magammal.

    (#91515) Yodamest A színtartomány marad, a kontraszt az ami jelentősen nől. Sokkal fényesebb tud lenni azonos jelenetnél az ami fényes (eleve fényesebbek már ezek a kijelzők) s közben a sötét rész sokkal sötétebb tud maradni. Így egyébként sokkal több részletet is lát az ember, nem az lesz, h ott van ilyen fátyolosan elmosva az a rész, hanem éles tud maradni, s "pop" kiugrik kb a fényerő meg a sötétség a képről. Két hátránya, hogy egyrészt nem nagyon lehet neten bemutatni, csak élőben lehet látni hdr megjelenítőn hdr anyag esetében, valamint sötét szobában működik jól. Ja meg még csak most kezdi kiforrni magát a szabvány, sok változat van még, baromi drága az, ami valóban jó stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák