Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4

    Az az igazság, hogy ez az a játék az, amiről nem is kellene írnom. Kétlem, hogy bárkit érdekelne. Aki szereti a Naruto-t az már vagy végigolvasta a mangát, vagy végignézte az animét. Mivel a mangának 2015-ben vége lett, az animének pedig 2017-ben. Igaz, hogy a játék már 2016-ban megjelent, szóval egy évvel a anime befejezése előtt. De aki akarta, már azt is biztos, hogy végigjátszhatta.

    Én akartam vele játszani, mert szerettem a Naruto Shippuuden animét. Csak a sok-sok filler epizód miatt abbahagytam egy idő után. De mivel a történet vége nagyon érdekelt, gondoltam majd ebből a játékból megismerem. Csakhogy elszámoltam magam. És a játék elég messze (később) kezdődik attól a ponttól, ahol én kiszálltam az animéből. Ezért a játék elkezdése után elkezdtem pótolni a kimaradt anime részeket (fillerek nélkül). Aminek az lett a vége, hogy végignéztem az egészet (a 296. résztől az utolsóig). És milyen jól tettem!

    Ugyanis a játék nem alkalmas arra, hogy valaki ebből kövesse végig a végkifejletet. Még úgy se, ha ismeri az előzményeket. Azt is le kell szögezni, hogy a Naruto világ, és a történet ismerete nélkül, ez a játék szinte élvezhetetlen. Persze amúgy sem hiszem, hogy valaki a 4. résszel kezdené az ismerkedést. Csak ez önállóan nem működik, úgy mint mondjuk egy Mortal Kombat rész.

    Kezdjük is a Story mode-dal. A történet az anime (kb.) 340. epizódjától veszi fel a fonalat. És onnan vezet Naruto története végéig, és kicsit tovább is.
    Több probléma is van a sztori móddal. Az egyik, hogy nagyjából 80-20%-ban van az átvezetők nézése, és a valódi gameplay harc. 10 perc átvezetőt követ 2-3 perc harc... állandóan. Még a Chapterek elején előzetes van a következőből. Minek?
    A másik probléma az, hogy ez a sztori így nem működik. Hiába a rengeteg átvezető, a karakterek, a történet nincs elmélyítve. Felületes, kapkodó az egész. Ráadásul néhol el is tér az animében látottaktól. Bár csak apróságokban. Az átvezetők, a sztori mód első felében az anime-ből átvett képkockák, utána pedig a játék engine-jével készültek.
    Amikor nem anime-t nézünk akkor harcolunk kicsit. De maga a harc se jó. Egygombos harcrendszer van, konkréten egy igazi támadás gomb van. Ezt lehet kombinálni egy másikkal, ami a speciális képességeket adja. Ezek a képességek nagyon látványosak. De akkor is elég nevetséges az egész. Nehézségi szint nem állítható. Olyan könnyű az egész, hogy kész művészet meghalni. De ha mégis sikerül, akkor újraéledünk. Vagy erősebb támadásokkal, vagy nagyobb védelemmel. Ezek közül mi választhatunk. Semmi kihívás nincs benne. Néha vannak nem verekedős részek is. Azok üde színfoltok a játék során.

    Viszont a harc, és konkrétan az egész sztorimód legjobb eleme, a QTE eventek. Ezek rendszerint a harcot lezáró speciális támadások, képsorok, befejezések. És nem csak baromi jól néznek ki, de eszméletlen grandiózusak is! Ez az egyetlen rész telitalálat.

    A játék grafikája nem nagy cucc. Se nem szép, se nem csúnya. A célnak megfelel, az anime stílusát pedig remekül sikerült megjeleníteni. Sőt így jó pár jelenet jobban is néz ki mint a sorozatban. Főleg a két barát nagy harca!

    Mint írtam, a sztori mód nem működik. De a játék ezen kívül elég tartalmas. Van online mód (ami még ma is pillanatok alatt talál ellenfelet), single player harcok, rengeteg gyűjtögetni való cucc, és rengeteg játszható karakter. És egy Adventure mode. Amit a sztori befejezése után érdemes elkezdeni, ugyanis az után játszódik. Komoly története nincs, de kapunk egy "kvázi" nyílt világot, amit TPS nézetben bejárhatunk, és küldetéseket teljesíthetünk. Ebben jó 8-10 óra tartalom van még. Itt is akadnak érdekességek, a játékmód központjául szolgáló (Konohagakure) Hidden Leaf Village-ben elég 30 métert sétálnunk és töltőképernyőt kapunk minden kisebb városrész előtt.

    Nem tudom pozitívan értékelni ezt a játékot, a tartalmassága miatt, összességében egy közepes címnek tartom. De ha csak a sztori mesélést, és a sztori mód kivitelezését kellene értékelnem, akkor gyenge egy eresztés. :/

    Létezik egy Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Legacy kiadás. Ami tartalmazza az összes eddig kiadott játékot. Abban végigjátszható a teljes történet, elejétől a végéig. De én azt javaslom azoknak akiket esetleg érdekel Naruto története, hogy nézze végig az animét fillerek nélkül. Az az igazi.

    Ha már bepótoltam az animét, arról is írnék pár sort. De mivel annak itt semmi helye, azt inkább a PS off-topikban öntöm karakterekbe: [link]

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák