Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Naruto Shippuden anime

    SPOILER ALERT!

    Ha már így pár év lemaradással is, de befejeztem az anime-t, akkor álljon itt pár gondolat tőlem.

    Kezdeném azzal, hogy a rengeteg filler rész miatt hagytam félbe egy pár éve. Egészen felháborító, hogy mennyi időhúzás volt ebben a szériában. Persze az okát tudjuk, mivel a manga és az anime külön futott, ezért be kellett várni egyiknek a másikat.

    Most miután végignéztem az utolsó 110 filler mentes epizódot, azt kell mondanom, hogy nem volt olyan rossz. Viszont még így se lett az a katartikus élmény. Mivel még így is el volt nyújtva mint a rétes tészta. Az egész sorozatra jellemző volt a kiváló karakterépítés, és karakterfejlődés. Minden szereplőnek megvoltak a háttér-történetei, indítékai, egyénisége, és a szerepe ebben az izgalmas világban. Ebben a szériában szinte kivétel nélkül szuper ellenségeket sikerült írni. Ezt tartom a legnagyobb erényének. A legtöbb indítéka valós volt, és érthető. Akár még egyet is lehetett érteni velük. Akár még együtt is lehetett érezni velük.
    Az egész történetet végigkísérte párosok örök ellentéte. Madara és Hashirama, Hagoromo és Hamura, Sasuka és Itachi, Sasuke és Naruto (stb stb stb). És mindegyik érdekes volt. Izgalmas és tartalmas.
    A világ háttér-története emberöltőket ölel fel, amit elénk is tár a sorozat. Minden meg van magyarázva, meg van mutatva. Így a végére minden a helyére kerül.

    A harcok nagyon változatosak és ötletesek. A képességek is. Élvezet nézni a küzdelmeket. Személyes kedvencem Itachi (és Sasuke) vs. Kabuto. Az annyira jól ki van találva. Az az Izanami képesség.. a legjobb!

    Sajnos a vége felé egyszerűen túl sok lett a "ő a fő gonosz", "ja nem itt egy másik ellenség, ő a fő gonosz", "ja nem igaz mert igazából egész végig ő munkálkodott a háttérben ezért ő a fő gonosz", "ja nem ő igazából csak feléleszti az igazi igazi főellenséget"!! Én meg wtf?! Hova kellett ezt ennyire fokozni? Black Zetsu-nál már a fejemet fogtam. Madara is tökéletes fő gonosz lett volna, de nem, az nem volt elég. Aztán a végén láthatóan elfogyott az ötlet Kaguya-nál. Mármint a háttérsztorija frankó. Csak miután színre lép nem igazán érezni veszélyesnek. És a végső harc utáni valóban végső harc Sasuke és Naruto végső összecsapása, na az epic. Tudtuk az elejétől, hogy ide fog kifutni az egész. És durva is lett. Igaz, én el tudtam volna képzelni korábbra is, hogy a "majdnem végső fő ellenségez" már barátságban érkezzenek és úgy vívjanak meg vele(velük x2 x4) :D.

    Nekem a kedvenc "vonalam" az egész történetben az az Uchiháké. Szinte kivétel nélkül mindegyikkel tudtam szimpatizálni. Egyedül Uchiha Obito-ból volt már nagyon sok. Egyszerűen nem akart meghalni, majd az ő pálfordulása is volt a leghihetetlenebb. Madara, Itachi, Sasuke mind mind eszméletlen jó karakterek. Személyes kedvencem egyértelműen Itachi volt. Az ő sötét, szomorú, ugyanakkor a végletekig hősies története szerintem a Naruto Shippuuden legjobb történetszála volt.

    Viszont Naruto karakterét nem mindig kedveltem. Nem illett számomra egy ekkora hőshöz, egy ekkora adag idiotizmus. Son Goku is ilyen volt, de neki az ábrázolása tekintélyt parancsolóbb volt. Naruto-é még az se. Na persze Kyubi Chakra formban és Rikudou Sennin formban eléggé rendben volt. És az indítéka is neki volt a legegyszerűbb. A barátság és, hogy ő akar lenni a Hokage. Na bumm...

    Egyetlen anime sem tökéletes (kivéve a Steins;Gate ;) ), így a Naruto sem. Ennek ellenére, minden hibájával együtt is nagyon élveztem az egészet. És én simán a Dragon Ball elé helyezem összességében (pedig a DB az mindenem volt gyerekkoromban.). Annyira jó történetet mesél el, annyira mély az egész, hogy öröm megismerni ezt a világot, és a cselekményt, ami benne játszódik.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák