Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
válasz access_denied #15180 üzenetére
Csomagban van minden, ma jött meg
Azért majd teszek képet rólaTV amúgy 14 kg, ennek meg max 30kg van írva
Gondolom akkor gyárilag adott csavarok bőven elegendőekCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Malacy
tag
válasz access_denied #15167 üzenetére
Egy darabig semmi, pár perc után elkezd villogni.
-
Malacy
tag
válasz access_denied #15165 üzenetére
Köszi, azon már túl vagyok...
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #15131 üzenetére
Satelit...
HBO-n új filmeknél gyönyörű a kép pl új STAR TREK.. régi filmek FHD-ban sztem mosodottak a körvonalaknál ha mozognak az emberek...ezt észrevettem SD-n is.
Majd felveszem mobillal amie gondolok...
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #15128 üzenetére
Amint észrevettem FHD és FHD tartalom között is eltérés van...
Engem csak 1 vmi zavar aPHilips TVn már a többi vcakba beletörődtem
Elmosott kép pl ember körül ha az elem gyorsan mozog - pl fut... leginkább szarabb FHD-nél venni észre..őjabb filmeknél nincs ilyen gond...
Ötleted mi csinálja ezt?
-
Sazsóti
tag
válasz access_denied #15128 üzenetére
Akkor sorolom: 2016.október-novemberben 5db 4K-s vadonatúj TV-t vásároltam.
1. Sony 55 X...( sárgás alaptónus, melyet képtelenség volt beállítani. Később rátaláltam külföldi fórumon erre a hibára. Bőrszín, színhelyesség HD csatornákon, és Blu Ray lemezen is messze a Philips 7109 FHD mögött volt. Vissza a boltba.
2. Philips55 PUS 7181...mint márkahű valaki , ez okozta a legnagyobb csalódást...Az etalon 7109-hez képest fakó színek. Sötét jeleneteknél minden olyan masszaszerű volt sötét jelenetnél rédzletek teljesen elvesztek....képélesség, fényerő gyenge..a hang borzasztóan rossz. Vissza a boltba. Állítólag én voltam a 3. a héten, aki visszavitte..
4. Samsung 55 KS 7000 Még ez lett volna HD-n a " legjobb"..Blu ray már szörnyen rossz. Szintén fakó, rossz színhűség. A legrosszabb bőrszín. Ún. szolárium barna bőrszín..és piros tónus..ja.1 nap után beszart...vissza ez is...
5. Hátha egy másik jobb lesz...Újra Samsung KS700, de 60"-ban már...dettó ugyanaz..iszonyú rossz betekintési szög....vissza ez is...
6. Egy debteceni outlet cégtől 1év garival vissza a FULL HD-hez... Philips 55 PFS 7109....Ebből ugye volt egy 47"-om már. 42"-at eladtam. Kellett 2 TV. Láss csodát! Újra egy pompás TV! 4K egyelőre felejtős. Led LCD-ben.
Oledé a jövő.
-
oszy
veterán
válasz access_denied #15098 üzenetére
Köszönöm! Ez is droidos. Gondolom ebben már nincs benne.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
braseel
tag
válasz access_denied #15088 üzenetére
Én HBO Go-t telepítettem, működik, de kell hozzá wireless egér vagy billentyűzet.
-
oszy
veterán
válasz access_denied #15090 üzenetére
Akkor ezt írd meg nekem gyorsan, hogy hol találom!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #15036 üzenetére
Philips módszer
-
allein
addikt
válasz access_denied #15023 üzenetére
Szia, 6561 Android. Nálam működik a google play belépés
-
SANKADI
aktív tag
válasz access_denied #14000 üzenetére
Tényleg nagyon jó az Avatar 3D-ben, most már tökéletesen működik. Nagyon szépek a 3D filmek, csodálatos élmény nézni ezeket. De csak a FULL HD-sek, a HD Ready passzív 3D-ben csapnivaló, élvezhetetlen. (Nálam legalábbis igen.)
-- LENOVO T500 / Xiaomi Redmi Note 4 --
-
sirály69
őstag
válasz access_denied #13911 üzenetére
Nekem nem androidos... 46PFL7007/12
Ez azóta jelentkezik, mióta szinte a teljes belsejét kicserélték.[ Szerkesztve ]
Szerver Hosting Debrecenben
-
dualcore
őstag
válasz access_denied #13844 üzenetére
Jajj, régi szép idők.
-
Stanley-B.
őstag
válasz access_denied #13772 üzenetére
Igazából a vezérlést a Hue Bridge végzi és ahhoz kapcsolódnak a ledsorok/izzók ZigBee Light Linken keresztül.
Azt tudom, hogy régebben a Hue Bridge tudott vezérelni más ZigBee izzókat is, aztán a philips letiltotta a külső gyártókat, aztán újra engedélyezte... szóval elméletben elképzelhető, hogy a Hue bridge tudna vezérelni más ZigBee protokollos ledsort is, ha azóta nem tiltották le megintEzek az átlagos árak kb, 1-2 termék olcsóbb mint máshol. Egyébként jó bolt, én is vettem már innen Hue terméket.
Auchanban volt nemrég -33% a 64 ezres Hue kezdőcsomagra aminek nem tudtam ellenállni, de már korábbról is volt egy kezdőcsomagom, így van egy felesleges érintetlen 2.0 Hue Bridgem ha valakinek kellene esetleg 10-ért odaadom (18-20 ezer a boltban). Emellé már csak izzó/ledsor kell és mehet a móka és kacagás.
-
vacs
veterán
válasz access_denied #13769 üzenetére
Ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásom, akkor leesett volna, hogy én a tv usb-s média lejátszási képességét szidtam, nem a képminőségét!
(^)(>.<)(^)
-
senior tag
válasz access_denied #13765 üzenetére
Mondjuk én, mert elszúrtam a router vásárlást, és folyamatosan pörgené a külső lemezt. Egyebekben a 4109/88-am van, és viszi a 4 giga feletti filmeket is.
No money, no honey.
-
törölt tag
Pedig sokan használnak HDD-t filmezésre, és nincs is ezzel semmi gond. Sőt, én még pendrive-ot is szoktam erre használni.
-
vacs
veterán
Semmi szükség arra, hogy rossz indulatú legyél!
A Philips tv nem az enyém, hanem egyik ismerősé, ő kért meg hogy olvassak utána.
Nekem itthon utp kábellel van összekötve a Samsung és LG tv is a géppel.
Nagy családiban lakunk, ezért a wifi nem vitte át szaggatás nélkül a 1080p-t, ezért kellett az utp.
A pc-re Serviio media szerver van telepítve, így nézzük a filmeket. Ha pl éjjel 1 órakor van vége a filmnek, akkor se kell felkelnem kikapcsolni a pc-t, mert a Nexus 5-re fel van telepítve a Remote Mouse app, így pár kattintással ki is van kapcsolva a pc.
Szóval nem kell itt az észt osztani, én normálisan kérdeztem!
Üdv.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
dualcore
őstag
válasz access_denied #13693 üzenetére
Biztos, hogy 4K volt az a letöltött anyag???
Innen szedd le és ezzel nézd meg.
-
törölt tag
válasz access_denied #13687 üzenetére
Tudom, hogy meg lehet, neked a fotózáshoz még ok is, de tv adásra nem annyira nyerő.
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13554 üzenetére
srt-t ha mellé rakom behal a TV...pedig támogatnia kéne....
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13530 üzenetére
Külön nincs...
-
Badrick
csendes tag
válasz access_denied #13441 üzenetére
Köszönöm és értelek!
ftc
A 16-os szériában már minden 65XX feletti UHD már 100Hz lesz, 4 magos procival, hátha ők jobban fogják bírni a nagyobb adatmennyiséget is. Habár ez eleve nekem fura, mert a 6188-asom akadás-mentesen visz bármilyen 1080p-t és 7.1-et 2.0 pendriveról.
[ Szerkesztve ]
-
Badrick
csendes tag
válasz access_denied #13438 üzenetére
Egy picit sajnos az Rengeteg sorozatot nézek felirattal, illetve filmeket is. A problémám, miután kitapasztaltam mely tömörített formátumokat kezeli, hogy pl a feliratot nem tudom benne tolni semerre időben.
Netflix-re vágynék már, ha lenne normális magyar tartalom, akkor nem érdekelne igazán. De amíg sem tartalom, sem magyar felirat (csak megint kókányolással), addig elengedem.
Inkább csak a renegetg negatív komment riaszt meg, tudom, hogy rémtörténetből van mindig a legtöbb mert aki meg van elégedve a TV-vel, az többnyire nem fórumozik, nem ír véleményt. -
őstag
válasz access_denied #13349 üzenetére
Az 50Hz-es panel nem alkalmas pörgős jelenetek kompromisszum nélküli megtekintésére. Nem parasztvakításként találták ki a képjavító eljárásokat ezen a téren (PMR, CMR...), de leginkább a magasabb frissítéssel rendelkező paneleket.
Tényleg nem azért mondom, de már 2011-ben is 100 Hz-es panellal szerelt TV-t vettem, 600-as PMR-el (PFL7496)... ennek oka volt. Ha valaki sportot, vagy akciós filmeket néz, akkor lebeszélem az 50Hz-es panelokról... bár sokat fejlődtek a mű' hertz-ek, de arra érzékenyeknél mégis zavaró lehet, ha a panel gyengébb.Az MKV-val való összehasonlítás pedig vicces. A TV a legtöbb esetben i-s (interlaced, azaz váltottsoros jelet kap) SD-n pl. 576i a jellemző. Az MKV egy konténer... Nem videó formátum. Több tucat videó és audió formátumot lehet belepakolni... akár egy DVD ISO fájlt is.... tehát te DVD-t nézel, csak azt hiszed, hogy MKV. A Te MKV fájlodban nagy eséllyel egy mpeg4-es kódolású... de szerintem mindenképpen P-s azaz progresszív anyag volt. Már egy 30p-s felvételt tartalmazó MKV persze, hogy jobb, mint egy TV adás.
Ami a lényeg: a kapcsabi által kérdezett 7150-ben úgy tudom, hogy 100Hz-es panel van 800-as PMR-el.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
ftc
nagyúr
Én mióta frissítettem azóta többször lefagyott a TV- azért vicces
Egér megy...igaz Logi egeremet billentyűzetnek ismerte fel
Másikkal jól ment.
Az utánahúzás képpel adós vagyok még.... én máig látom
-
kapicsabi
tag
Köszönöm a leírást és az információt!
Feliratokat tudja kezelni rendesen? Vagyis olyat, ami az mkv-ban benne van?
Te a gyári lejátszóját használod filmekhez vagy esetleg töltöttél le valamit hozzá? -
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13330 üzenetére
de az előző fél hivatalos okosabb volt
S tényleg a 7xxx sorozat nem támogatja a VP9-et?
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13325 üzenetére
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13323 üzenetére
Uj FW van kint - [link]
bár itt nem írnak a 4K-ról
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13253 üzenetére
Én mkv-nál is tapasztaltam, de majd meglesem és lefényképezem
-
törölt tag
válasz access_denied #13243 üzenetére
Twin tunered nincs, meg a 7180-ban jó a 3D is. , de nem kapható sehol.
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #13240 üzenetére
Sztem semmi a 7150 képest csak új tartó,,,
-
rol33
aktív tag
válasz access_denied #13188 üzenetére
Igen sajnos ezt én is tanúsíthatom, 55pfs tv-n valami borzalom volt, a házak éleinél főleg látszott mennyire szellemképes illetve mikor messzebbről mutatták kötélen a főszereplőt, ott konkrétan vagy 3at lehetett belőle látni ezért kár volt 3D tv-t venni, megtette volna pár üveg sör is, kb ugyanez lett volna az eredmény
®
-
Golyo69
senior tag
válasz access_denied #13182 üzenetére
Belenéztem, nincsen vele semmi baj HALF SBS-t néztem!
Power DVD-vel PC-ről!
Másabb egy kicsit a képe de mondom én LG 3D tv-hez meg, ViewSonic 3D projektorhoz vagyok szokva, de teljesen rendben van!
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
Golyo69
senior tag
válasz access_denied #13182 üzenetére
Ma belenézek délután....eddig minden 3D okés volt rajta
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
dualcore
őstag
válasz access_denied #13025 üzenetére
Nincs semmi gond.
Én is 4K tv-vel nyomom, erősítőről konvertálok fel, de én is csak 30Hz-ben. Most fogok erősítőt cserélni, ami már tud 60Hz-t.
Sajnos tartalom még kevés van rá. -
dualcore
őstag
válasz access_denied #13012 üzenetére
Akkor tisztázzuk.
Ez, még "csak" HDMI 1.4. Ha majd ha az adott HDMI kábel a 4K felbontást fogja kezelni 60Hz-es képfrissítéssel, akkor lesz HDMI 2.0 szabványnak megfelelő.
Gondolom te ezen mondat miatt írod amit. Akkor már maradjunk a "te" cikkednél.
A HDMI 2.0 ezt a 4K felbontást (3840x2160px) tudja kezelni 60Hz-es képfrissítés mellett. A 4096x2160px képarány frissítési frekvenciája is javul, de azt még nem lehet tudni, hogy milyen mértékben, valószínűleg itt is 60fps lesz a nyerő.
Ez a mondat közvetlen utána van.
Én a hozzászólásomban nem állítottam, hogy 2.0, bár a cikkben valóban azt írják róla. Én csak annyit jeleztem hogy itt kezdődik a normális minőség. Szerintem ezzel kifejeztem, hogy a kolléga által linkelt HAMA kábel a fasorban sincs, de még az én linkemben szereplő Inakustic kábel sem alkalmas 4k 60 Hz jelátvitelre,csak jeleztem egy minimum irányvonalat.
A lényeg: létezik 2.0 HDMI szabvány.
Ne érts félre nem akarok semmi rosszat, és lehetne itt különböző cikkeket linkelgetni, de semmi értelme nem lenne.
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #13012 üzenetére
Bár.. azóta lehet, hogy mégis történt fejlődés, mert pl az Inakustik oldaláról:
The HDMI Forum, to which 88 companies from the multimedia branch belong, announced the specifications for the new HDMI standard – Version 2.0 – on 4 September 2013. The most important new feature of HDMI 2.0 is the support of 4K content with a frame refresh rate that is twice as high as the previous one. Depending of the cable length, most High Speed HDMI Cables with Ethernet from in-akustik already support HDMI 2.0 now and are therefore optimally suitable for the future requirements of the improved audio-visual interface. For the „Star“ HDMI cables this applies up to 3.0m length, „Premium“ HDMI cables meet the HDMI 2.0 standard up to 5.0m length, „Excellence“ up to 7.5 m length and our HDMI cables of „Reference“ series even up to 10m length.
-
dualcore
őstag
válasz access_denied #13010 üzenetére
Te elolvastad az általad linkelt cikket?
Egész hosszan taglalja a 2.0 HDMI szabványt.
Azt is hozzá teszi hogy egyenlőre kevés készülék képes kezelni.
Nincs semmi gond, sokan bekavarodnak a témával kapcsolatban. -
dualcore
őstag
válasz access_denied #13007 üzenetére
Én ezekkel tisztában vagyok, miért nekem küldted?
Én annyit írtam, hogy itt kezdődik, de jóval feljebb fejeződik be. Technika és pénztárca függő. A döntés pedig ott van. -
ciryl65
csendes tag
válasz access_denied #12977 üzenetére
Úgy tudom, hogy a K-s változatokban nincs DVB-T2 és DVB-S2 tuner, az S-esek meg tartalmazzák ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12974 üzenetére
Sajna nem sikerült még...
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12909 üzenetére
Ha lesz Blu-ray lejatsz meglesem azt is... anélkül szenvedés...
SMART TV végett is fel lehetne dobni a TP-Visiont-t
-
TIT
veterán
válasz access_denied #12913 üzenetére
Szívesen habár tőled független néztem meg,de izzadt a tenyerem az uccsó fél órában.
A pc kényelmetlenebb csak a kényelemért nem dobnék ki 45 ropit az ablakon egy medi8er-re és ki tudja annak mennyivel gyengébb a képe és a hangja egy pc-hez képest?+helyet is foglal.De a 3d-t azzal se látnám,csak tv cserével,ahhoz meg nincs idegem.
Nem értem a szervízt ha ez köztudott hiba mit szórakoznak?
Nem akarnak dolgozni?Mert,hogy ez nem anyagi veszteség nekik az tuti.
De én is a Philips anyavállalatnak(Magyarország)írnék,hogy a szervíz hasznavehetetlen és vonják be az engedélyét.
Adják annak aki dolgozni is akar és érti is a dolgát,mert így sok vevőt elriasztanak,attól független az összes szervízt utálom,leamortizálják a terméket mert trehány nemtörődöm banda.Szerencsére életemben 1-2 alkalommal kellett csak szervízbe mennem. -
törölt tag
válasz access_denied #12913 üzenetére
Folytatni.
-
Gijon
senior tag
válasz access_denied #12909 üzenetére
A film teljesen jó volt nálam (bd25), egy helyen volt áthallás.( Távoli tárgynál vettem észre valamelyik belső jelenetnél.) Én a Madagaszkár 3-at, vagy a Kalandférgek Karácsonyát ajánlom tesztlemeznek.
-
Gijon
senior tag
válasz access_denied #12904 üzenetére
Annyit még kipróbálhatsz, ha van rá lehetőséged, hogy megdöntöd a kijelzőt egy picit...szubjektív, de nálam bejött.
-
törölt tag
válasz access_denied #12904 üzenetére
"Sőt még a fogyasztóvédelem is szóba került, mondta, hogy ugyanide terelődne a bejelentésem és vélhetőleg el lenne utasítva. "
"A szervizes korrekt és segítőkész volt"Tudod mit? Egy szavát nem hinném el neki. Meg se tudják javítani? Már olvastam, hogy volt másnál is polarizációs réteg hiba, de ezt kijelző cserével orvosolták. Hogy minden ilyen típusú tévé és minden panelja rossz lenne? Nem túl hihető. De az sem, hogy a fogyasztóvédelem nem segítene.
A helyedben előbb írnék a gyárnak/forgalmazónak leírva az esetet, hogy a szerviz szerint a tévé amit forgalmaznak, alkalmatlan arra, hogy betöltse a funkcióját..., és erről tudniuk kell nekik is a szervizes szerint. Pénzt vissza+kártérítés. Utána a békélető testületnek, meg a fogyasztóvédelemnek is, hogy itt a fogyasztók átverése, megkárosítása folyik tudatosan, stb.
Van itt egy-két tévével kapcsolatos békéltetős ügyekre példa.JokerMaffia Half-OU formátum javasolt a passzívhoz, de lehet nézni próbaként Half-SBS-t is, ami elvileg rosszabb minőségű lesz. Egyesek szerint nincs különbség mondjuk nem árt, ha 1080p-s a film. De még talán 720p minőség is megfelelhet. Vagy nézhetsz külső lejátszóról 25-50 GB-os Blu-Ray filmeket is.
-
TIT
veterán
válasz access_denied #12840 üzenetére
Nem látom a 3d-t(nem jön ki)de újabban már mélység sincs,mintha 2d-t néznék,pedig 3d-re vált.
Lehet valamelyik szoftver elcseszte,de az durva lenne.
Az a baj,hogy már a moziban se látom,pedig 3 éve láttam.[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12838 üzenetére
Irj rám privátot....
-
TIT
veterán
válasz access_denied #12838 üzenetére
Téged legalább nem ráztak le azzal,hogy bd lejátszót vegyél és kösd rá arra.
Nekem se jó a 3D-6509. -
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12677 üzenetére
Nekem nincs 3D gondom..
engem az UHD hiánya idegesít pl youtubon...
-
TIT
veterán
válasz access_denied #12543 üzenetére
3D nekem is botrányos mert nincs,de azt mondták használjak bd playert,nem mintha azzal jobb lenne.
Adni persze nem adtak. -
Zoli1222
addikt
válasz access_denied #12482 üzenetére
Akkor jövő héten én is szólok. Sajna korábban nem volt 3d-s tv-m így nem tudtam, h ez normális dolog e vagy sem.
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #12476 üzenetére
Szervíz: tapasztaltak már hasonlót, a típus viszont nem derült ki. Kijönnek és megnézik a hibát.
Elképzelhető, hogy software downgrade-el lehet valamit elérni, viszont ehhez is szervíz kell. Sajnos a beüzemeléskor automatikusan tenyereltem rá a frissítsd a szoftvert opcióra, nincs meg az, hogy régebbi szoftverrel volt-e ilyen probléma (3D szellemkép).
[ Szerkesztve ]
-
Zoli1222
addikt
válasz access_denied #12476 üzenetére
Tényleg nagyon béna a 3D kép, van valamennyi 3D érzet, de a távolabbi dolgok kétszer látszódnak, szellemképesen.
dettó! 47pfs7509/12[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12472 üzenetére
Nem tudom nálam a 3D teljesen jó... külső filmet még nem néztem
Szellemkép max akkor ha oldalról nézem...
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12450 üzenetére
Használati szerint kellene lennie... fórumokon panaszkodnak, hogy nincs...sztem net így használhatatlan...illetve egész SMART TV is
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12390 üzenetére
Jo kerdes- külön vevő egységem van...
de ha megnyomom akkor csatornakat akar telepiteni szoval elképzelhető....
egeret próbáltad a TV-el?
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12323 üzenetére
Ok akkor holnap felteszem... mert vicces hogy hang nincs
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12102 üzenetére
Nekem előző frissites utan kezdett meghalni, lehet véletlen... novemberben veszem meg...
Itt:1099eur 5 év garival...
-
ftc
nagyúr
válasz access_denied #12077 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Remélem a 42pfl7008k/12-hez képest előrre lépés... s remélem nem lesz anyi gondom..
-
dualcore
őstag
válasz access_denied #12082 üzenetére
Nekem is volt hasonló jellegű problémám. Én úgy oldottam meg, hogy fekete öntapadós fóliából vágtam egy pár mm-es csíkot, és azt ragasztottam a led széleihez hogy a terítés szögén változtassak kicsit. Egyszerű olcsó, otthon kivitelezhető.
-
válasz access_denied #12080 üzenetére
Pardon félre értettelek, nos ez a jelenség az ambiight lapka rossz beilleszkedése teszi, ahol egy ponton nézve az egyik ledecske be van esve míg a másik jóval kijjebb áll, ezt a tv hátlap leszerelésével orvosolható és az ambilght lapkát be kell pattintani a helyére megfelelően, ennek az a hátránya hogy.. maga a hátlap leszerelése baromira macera, mivel össze van kábelozva és ragasztva a hátlappal a kábelok hada ,és ezt aprólékos meló, és kell hozzá nem kis szakmai oda figyelés. Ha még sikerülne is, az még koránt sem biztos hogy vissza lehet pattintani az ambiight lapkát a hátlapi foglalatba, mert úgy lett oda ragasztva hogy megvetemedne, így új kellene, azt pedig szervizelés lenen belőle, utána még vissza is kellene kötni a szalag kábelokat, a megfelelő helyére. ,inkább azt mondom hogy ne próbálkoz a szét szerelésével, ha nagyon zavar akkor a fentebb említett barkács megoldás, vagy kikapcsolás marad, vagy épp szerviz.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
törölt tag
A rossz led elhelyezést csak úgy tudod javítani, ha valamilyen árnyékolást barkácsolsz rá. Vagy kikapcsolod az ambit.
-
Az ambilght fényerejét tudod szabályozni és annak intenzívitását is a beállításoknál, most fejből nem tudom hogy maga a 7150 távirányítón lévő külön álló ambilght feliratú gomb van, ha igen annak megnyomásával elérhető módosítási panel.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
TIT
veterán
válasz access_denied #12051 üzenetére
Ezaz,hogy én sem.
Tv-t néztél vagy hd-t? -
sirály69
őstag
válasz access_denied #12051 üzenetére
Nem samsung tv-t fogok venni, bár a suppotban nekem nagy protekcióm lenne....
Szerver Hosting Debrecenben
-
törölt tag
válasz access_denied #11980 üzenetére
Nem kell elfogadni a hibát, csak akkor, ha vásárláskor felhívták a figyelmét rá, hogy majd így működik. Ha nem így történt, akkor hívni kell a szervizt.(ha még garanciális), és ne legyen újabb lerázás. Csattog-pattog, reccsen-roppan. Ez nem természetes dolog egy drága tévénél, akármit is mondasz.
-
csalafinta65
senior tag
válasz access_denied #11981 üzenetére
Köszi! ( akkor megfontolom )
-
syC
addikt
válasz access_denied #11960 üzenetére
Nekem csak FHD-s a tv-m, kezdetben még be is szereztem jó pár 1080p-s filmet. Aztán mi is olyan 3m-ről nézzük a tv, rájöttem, hogy egyszerűen nem látom 3m-ről 1080p és 720p közötti különbséget, csak ha kiülök az ágy végére, és akkor leszek kb. 1 m-re a tv-től. Szóval egy ideje csak 720-as filmeket nézünk.
Ahhoz hogy kijöjjön a 4k "ereje", szerintem 60 - 65" -os tv és maximum 2m nézési távolság kell.
•
-
törölt tag
válasz access_denied #11945 üzenetére
Az a táblázat teljesen korrekt, a PUS7150 tényleg 50 Hz-et tud. Ahogy mondják itt is, ha nem veszed észre, akkor nem kell foglalkozni vele. Az eladónak nem kell hinni mert ő csak eladni akar, azért van ott. Nem pedig azért, hogy korrekt tájokoztatást adjon. Az egyik legjobb trükkjük, hogy egy elállítgatott készülékkel hasonlítja össze neked. Vagy tévesen azt hiszi, hogy a 800 Hz PMR itt is valós 100 Hz-et jelent? Pedig az csak FHD-re igaz. UHD-nél ez másképp van.
3,5 m? Ezt különben nem olyan nagy távolságról kellene nézni, mert akkor minek az UHD felbontású tévé. -
válasz access_denied #11955 üzenetére
Youtube-on találtam olyan videót, ahol játék nagyon jól visszaadta, hogy milyen különbség van 60 és 120 Hz-es monitor között.
Ez teljesen rossz összehasonlítási alap. Mert a gép képes akár 120 képkockát kiszámolni, kiadni, míg a TV-k setén legjobb esetben is 50 (60) képkockát kapnak másodpercenként (fHD1080p).
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11952 üzenetére
"Kitették a peremhez teljesen a ledsorokat, minek az lett az eredménye, hogy mindenfelé dobja a fényt" - nézd meg, hogy változik-e valami, ha az Ambi beállításokban módosítod, hogy állványon vagy falon van a TV (most pontosan nem tudom, hogy van elnevezve mert nem vagyok otthon).
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11948 üzenetére
"Nincs valami teszt, amivel ezt egyértelműsíteni lehetne?" - biztos, hogy van ilyen, de sajnos én nem tudok ajánlani neked ilyen tesztet.
De ahogy Te is mondod, a végeredmény számít.
-
válasz access_denied #11948 üzenetére
A másik TV-ben is "800 Hz-es Perfect Motion Rate " tuning volt?
Amúgy meg nem tök mind1 mitől jó?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
lorinser
senior tag
Örülök, hogy tetszik a TV
"Azzal a táblázattal pedig óvatosan, mert ez tuti nem 50 Hz-es panel, most már láttam a különbséget." - pedig Toengel oldala hiteles információkat tartalmaz, nyugodtan lehet rá támaszkodni. A 7150-ben valóban 50Hz-es panel van: [link1], [link2], [link3], [link4]
De amint látod és tapasztalod, nem minden esetben jelent hátrányt, ha a panel 50Hz-es. Az is számít, hogy milyen feldolgozó elektronika van mögötte, ebben pedig a Philips nagyon jó.
-
access_denied
senior tag
Ami annyira nem tetszett az az, hogy hálózaton keresztül kapásból frissítést keresett majd telepített. Nyilván ki lehet kapcsolni ezt a funkciót, de már előre látom az állandó frissítések telepítését. Arról ne is beszéljünk, hogy egy Androidos telefon fél év után kívánja a factory resetet, annyi szemetet gyűjt össze.
Szóval ez az Android téma jó is meg nem is, de majd hosszabb távon elválik.
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11876 üzenetére
"Ki fogom próbálni mindenféle anyaggal," - kérünk élménybeszámolót ha lehet
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11869 üzenetére
Azért még ne mondj le róla szerintem. A Philips 7XXX sorozat hagyományosan nagyon jó TV-k. Vigyél demóanyagot és nézd meg, hogy filmek esetén hogyan teljesít.
A 42pfl7656 100Hz-es (görgess az oldalon lejjebb és ott lesz egy táblázat az adatokkal).
-
válasz access_denied #11869 üzenetére
A 7170-7150-7100 ez mint 50/60 Hz-es 7600 és a felett már 100/120-as vagy a 6500 széria. ami még 100/120-as.
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11857 üzenetére
"Esetleg van kéznél link" - tessék
Én már láttam darabosan mozgó képet 100Hz-es panelon is. Az én TV-m 50Hz-es és a korábbi is az volt, de a mostanin láthatóan folyamatosabb a mozgás. Meg úgy vettem észre, hogy ez eléggé adás vagy forrásfüggő is.
-
törölt tag
válasz access_denied #11861 üzenetére
Tv adásnál, filmeknél, és van akinek játéknál is zavaró ha csak 50 Hz-es a tévé. Valós 100 Hz-est érdemes venni.
-
válasz access_denied #11857 üzenetére
Gyors mozgásoknal, sport, videó klippek, és más gyors tartalmak megjelenésénél.
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11795 üzenetére
A dupla tuner PiP-et is jelent? - ezt konkrétan nem tudom. Ami biztos, hogy a dupla tuner arra jó illetve azért hasznos, mert ha nézel egy adást akkor közben egy másikat felveheted.
-
saxo71
csendes tag
válasz access_denied #11794 üzenetére
Árban olcsóbb viszont kisebb.
Philips 43PUS7100
Sajnos 49-esben nincs még 300k-alat.Samsung Galaxy z flip 4 Csak személyes átvétel (kivéve, ha már volt sikeres üzletünk)
-
lorinser
senior tag
válasz access_denied #11791 üzenetére
Azért van más különbség is.
48PUS7600
- 1400 Hz PMR
- Direct LED
- 100 Hz-es panel
- dupla tuner
- hang 30W
- EISA díj: European Best Buy TV 2015-1649PUS7150
- 800 Hz PMR
- Edge LED
- 50 Hz-es panel
- szimpla tuner
- hang 25WEzen kívül ha jól tudom akkor a passzív 3D panelek típusa IPS, az aktív pedig VA.
-
saxo71
csendes tag
válasz access_denied #11791 üzenetére
Meg a távvezérlő is más és annak a funkcioi.
Viszont a Philips 49PUS7150
És a Philips 49PUS7100.
Közötti különbségre lennék kíváncsi ez mind a kettő passzív 3d az egyik 3-as
Ambilight a másik 2 oldalas Ambilight ezen kívül mi a különbség tudásba.Samsung Galaxy z flip 4 Csak személyes átvétel (kivéve, ha már volt sikeres üzletünk)
-
access_denied
senior tag
válasz access_denied #11775 üzenetére
Válasz magamnak .
Tovább esik az ára.
Nem értem, hogy 7600-nak miért ennyire magas az ára. Néztem a specifikációkat, de azon kívül, hogy az egyik passzív másik aktív 3D nem láttam különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz access_denied #11779 üzenetére
Oké ez igaz, de legalább meg lehetne kérdezni, hogy van e ilyenkor valami jogszabály, ami esetlegesen alkalmazható. Végül is több időt van a készülék szervizben, mint amennyit a vásárlónál. És még mindig van hibája.
-
ANDROID???
addikt
válasz access_denied #11779 üzenetére
Azt kérte valaki is, hogy az eredeti kijelző beszerelését elcsesszék, akkor most nem kellett volna erre cserélni, ha először nem hibáznak.
-
azigazimoris
aktív tag
válasz access_denied #11741 üzenetére
Amelyik olcsóbb. Csak legyen rendes gyári garancia hozzá.
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
azigazimoris
aktív tag
válasz access_denied #11730 üzenetére
A beépített tunerban különböznek
PUS - Tuner (analog, DVB-T/T2/C/S/S2)
PUK - Tuner (analog, DVB-T/C/S/S2 )
Hogy mennyivel jobb a + T2 tuner nem tudom.
De óvatos véleményem szerint tökmindegy melyiket veszed.Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
TIT
veterán
válasz access_denied #10768 üzenetére
Nekem néha a passzívtól is feszül+ha túl közel vagyok(1-2m)
-
csalafinta65
senior tag
válasz access_denied #10732 üzenetére
Én találtam kint árar. 49: 1230 euro.19%-os ÁFÁ-val.
[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
válasz access_denied #10728 üzenetére
És mire számítasz ár terén, értve ezalatt áresést?
-
csalafinta65
senior tag
válasz access_denied #10726 üzenetére
Milyen méretűt, és mennyiért veszed?
-
válasz access_denied #10703 üzenetére
PUS7150/12
access_denied kérésére.
Modell nevek piacon:
55PUS7150/12
49PUS7150/12
43PUS7150/12Állványzata:
Központi,asztali kivitel.Belső HW tartalmak:
Négy magos (Quad) ami NT 72-453 Chipsetből építkezik fel. QV151E szoftver irányítással tartja kordában benne lévő erőket. A belső tárkapacitás alapból 16GB tehető ami kibővíthető USB kapcsolattal 128GB-tal.
Videópanel
Panel ,hagyományos sík kialakítású, azaz nem ívelt. IPS, 10 bites vezetésű egy 8 bites LCD-panelel. Képátló 55-49-43" lelehető meg. Felbontás UHD,közvetlen led háttér megvilágítással és Micro Dimming Proval .Panel Hz-be 50/ 60-as.Képjavító technológiák.
Szoftveres képfríssités azaz PMR-be n800Hz-es ISF bizománnyal , Pixel Precise Ultra HD , Perfect Natural Motional,Ultra Resolution, Szín Booster 17bit. Мі Ѕzín Вооѕtеr?
Іntеllіgеnѕ tесhnоlógіа ѕzínеѕ fеldоlgоzáѕа - állítólаg növеlі а ѕzínеket,
Нárоm váltоzаtа vаn: ami mai tv-nél nézni kell leginkább ,de(van több is)12bіt-fеldоlgоzáѕ -> 2 / 12 = 4096 -> еz аz R, G, В -> 4096х4096х4096 = 68 mіllіárd ѕzínárnуаlаtоk
14bіt Іnfоrmаtіkа -> 2 / 14 = 16384 -> еz аz R, G, В -> 16384х16384х16384 = 4 bіllіó ѕzín árnуаlаtаі
17bіt Іnfоrmаtіkа -> 2 / 17 = 134 072 -> еz аz R, G, В -> 134072х134072х134072 = 2250 bіllіó ѕzín
Ennek előnye hogy nagyobb árnуаlаtok nagyobb ѕzíntеlítеttѕégеk, nagyobb színtartalom ,tеrméѕzеtеѕ bőrѕzínek éѕ élеѕ, fénуеѕ fеhérség..stb.Hangolók
Broadcast vételeli lehetőségek DVB-T / T2 / C / S / S2 azaz minden "földi"jó ,ellenben nem kapunk dupla tunereket. De HEVC-et igen.Ambilight
Három oldalas mindegyik képátló esetében. Előre integrált ambilight szolgáltatások Ambilight + Hue amifalszín Adaptive ezt külső kiegészitők által tudjuk beüzemelni, plédaként kell lámpák és hozzá tartozó philips HUE égők, és távvezérlők. Gaming Mode, Fény mód Lounge, és az alap dolgok.Hangzás-hangszórók stb.
7150 esetében 25Watts beszélhetünk ,sajnos beépitett mélynyomó nincs ,de ellenben kapunk DTS-t és régióként kaphatunk hozzá mini hangprojektort ,ahogy mélynyomót a 7509-esetében is kaptunk.Smart TV
Az OS Android ™ 5.1 (Lollipop) Interaktív HbbTV felülettel ami a Philips sajátossága.Felhasználói felületről.
Előre telepített alkalmazások:
-A Google Play Movies
-Google Play Music
-Google kereső,
-Voice Search,
-YouTube,
-Netflix
És nézzük még van még, Van-USB felvétel,3D passzív, SimplyShare,Miracast,Client Server +,DLNA,Remote App,Lehetőség nyilik letöthető játékokra és felhőben játszásról is.Vegyük át az írányitást azaz távirányító
Billentyűzete sajnos műanyag"tudomásom szerint. , hátlapján meglelhetjük QWERTY-t ,van navigációs sor, hangvezérlés,Ellop Touchpad-is."Nézzük" a média lejátszót.
Videó lejátszás formátumok:
Konténerek: AVI, MKV, H265 / VP9,
H264 / MPEG4 AVC, MPEG 1, MPEG 2,
MPEG 4, WMV9 / VC1, 3GPZenelejátszási formátumok
AAC, AMR, LPCM, M4A, MP3, MPEG 1 L1 / 2, WMA (v2-ig v9.2)Kép lejátszási formátumok
JPEG, BMP, GIF, JPS, PNJ, PNSFeliratok formátumok támogatása:
.AAS, SMI, SRT, SSA, SUB, TXT, MKV / SRTCsatlakozók:
CI + port van és csak sajnos egy, Wi-fi 802.11n, Double Bande 2x2, Wi-Fi Direct , HDMI esetében 4Db van így lesz hely 5.1-nek ,konzoloknak,beltéri egységeknek, És itt jőn mindig a nagy kérdés ,hogy az a HDMi milyen 1.4 vagy 2.0? Hát nem.. Itt kérem (3D, 4K, Audio Return Channel, HDCP 2.2)-ás Szóval nem lehet panaszunk
USB terén 3DB lelhetünk meg És meghagyták az ethernet csatlakozási lehetőséget is. aki nem szereti a Wi-fi adta lehetőségeket. De scartot már el kell itt feledni nincs se nem régi, se nem az új. Optikai csatlakozó van így a zene kedvelői boldogok lehetnek ahogy az 5.1 szerelmesei is. Audio L / R is találunk ahogy Jack csatit is 3,5-tAzt hiszem mindent leírtam ,de ha van még kérdés bármivel kapcsolatosan igyekszem megírni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?