Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz aleister #62474 üzenetére

    Én CEWE könyvet még soha, senkinek nem ajánlottam, inkább lebeszéltem róla. Igaz, hogy a CEWE a tizedébe kerül egy prémium albumnak, viszont aránytalanul más kategória: szimpla, átlagos felhasználás (az idő java részét a polcon tölti, néha-néha megmutatják valakinek) mellett is 2-3 év év alatt szétesik a kötése a saját súlyától (több panaszt hallottam erre) - a prémiumokra viszont 200 év garancia van (ha az árához mérten arányos minőség lenne akkor legalább 20 évig egyben kellene maradnia). Egy ismerősöm lánya csináltatott az esküvőjük után 5 db CEWE könyveket a családnak: utólag mesélte, hogy kis túlzással gázálarcban kellett kibontani a csomagolásból, mert olyan permanens szaguk volt. Azóta is azzal viccelődik a baráti kör, mert még mindig büdösek, pedig az esküvő 2+ éve volt. Apróságnak tűnő dolgok, de egy minőségi gyártónál ez megengedhetetlen - még nyaralós képek esetén is.

    Abban egyetértek Veled, hogy legyen választási lehetősége az embernek, hogy el tudja dönteni, hogy az adott alkalomhoz illően milyen könyvet szeretne: nyaralós fotóknak valóban overkill egy 500 EUR-ba kerülő album (bár 1-2 Arab sejk azt is biztos abba rakja :D). Egyébként pedig ne keverjük a fotókönyvet a fotókat tartalmazó könyvvel: a fotókönyvben fotópapír van és síkban nyílik (magyarán nem helyesen fogalmazzák meg, hogy mit adnak el). Összefoglalva: a CEWE is jó - a megfelelő alkalomra. :)

    Egyébként a Best Fotókönyvet a minősége miatt említettem, viszont náluk is van olyan szabályozás, hogy a végfelhasználók számára elérhető könyvkötések és borítók száma minimális, mert a regisztrált fotósaik számára van nagyobb választékuk.

    (#62479) zool1: Igen ám, csak az átlagemberek leginkább nem tudnak a Német gyártású könyveik létezéséről, csak a hazaiakról. Persze, az a minimum, hogy ha elrontják, akkor ki is javítják - sajnos ez sem mindenhol jellemző. Pár éve már megírtam valamelyik topikban, hogy az egyik hazai gyártót pontosan emiatt hagytam ott: nem elég, hogy 3 munkánál 3-ból hibáztak, de még el is hárították a felelősséget, holott egyértelműen az ő saruk volt.

    Az, hogy milyen formában kéri az ember a könyvet, az a fotós feladata - vagyis azé, aki a könyv látványtervét megtervezi: tisztában kell lennie a különböző papírok és kidolgozási eljárások egymásra ható tulajdonságaival. Egy album összeállítása még ilyen, mondhatni bolondbiztosra egyszerűsített formában (CEWE könyvtervező és feltöltő program) is időigényes és azért megkövetel némi szakértelmet. Ezért dolgoznak a prémium gyártók csak akkreditált fotósokkal, mert nem tudják vállalni, hogy a nem megfelelően összeállított anyag miatt később minőségi reklamáció legyen az ügyfelek részéről és arra sincs idejük / kapacitásuk, hogy a nem megfelelően leadott anyagokat feljavítgassák. Te mondjuk ilyen szempontból más vagy mert értesz hozzá, de ne tudd meg, hányszor olvastam már menyasszonyoktól, hogy ők vagy a párjuk nekiálltak könyvet készíteni és finoman szólva sem az lett, mint amit vártak.

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák