-
GAMEPOD.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FuckeR19
senior tag
Van egy eladó felújított iPhone 3G 16GB fehér telóm.
Új aksi, hátlap, szalagkábel. VISZONT NEM TALÁL HÁLÓZATOT
19Khirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod
-
4sal3
aktív tag
eladó lenne a Mortal Kombat legújabb része xbox 360-ra. 6k ellenében személyesen átvehető
-
-
MrSealRD
veterán
Utólag belegondolva lemaradt a fele amit akartam írni. Szóval ők hivatalos Apple forgalmazók és ügyes-bajos szerviz jellegű témákkal is foglalkoznak.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
-
-
MrSealRD
veterán
A Limebox-ba érdemes rákérdezni. (Jókai tér 2.) Bármit megoldanak a srácok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Exian
addikt
Bakter... én meg múltkor, amikor lomtalanítottuk az erkélyt, levittem és odaadtam egy kukázós fickónak. Örült is neki nagyon, én meg azért, mert megszabadultam tőle. Most nem az, hogy sajnálom tőle, de ha tudtam volna, hogy ennyit adnak érte... Igaz, adtam neki nem kevés alumíniumot is, amiről meg tudom, hogy mennyit adnak érte, még is odaadtam neki.
De legalább tudom, hogy azért kukamellé rakni luxus manapság egy rossz akkut.
-
rnrn
aktív tag
válasz M_AND_Ms #48132 üzenetére
Na, ennyit adtak a xarért...
Üdv! -
Bevállal valaki egy MACbook szoftveres rendberakást? Ismerősnek kéne, én meg nem vagyok otthon OS X-ben. Nemingyen lenne.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
Van itt valaki, aki átvenne (megvenne) vegyesen mindenféle alkatrészt? Lehet, hogy teljesen felszámolom a kis szervizemet.
Amik lennének: mindenféle PCI / AGP / PCI-E kártyák, kábelek, CPU és egyéb ventilátorok, hűtőbordák.
Nekem az lenne a legjobb, ha valaki egyben elvinné, nincs időm, kedvem, energiám egyesével hirdetgetni. Nem el kell persze nem tudom milyen komoly dolgokra gondolni, nem "prémium" kártyákról van szó, egyszerű, hétköznapi dolgokról, elsősorban hálózati kártya van jó pár, régebbi VGA kártyák (van pár PCI-os is, azokat azért tartottam meg, mert sokszor csak azzal tudtam tesztelni olyan alaplapokat, amin nem volt sem AGP, sem PCI-E foglalat, az integrált meg valamiért nem volt használható).
De talán a legjobb, ha csinálok egy listát és felrakom ide.
Most csak úgy érdeklődés szintjén írtam, hátha van valaki, aki "látatlanul" is érdeklődne.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
NGA
addikt
Szélvédőjavitást tud valaki pécsett? Egy kb 1 mm-es lyuk lett a külső rétegen ma reggel.
-
... monitorokon, tápon túl, van egy eladó videóm is. Némileg gyűri a szalagot, szóval videónak nem , de HTPC háznak, vagy tunernek teljesen jó. Óccó.
-
rnrn
aktív tag
válasz Stirlitz #48271 üzenetére
Szia, a MNádasdi sztorinál a mai napon kifejezés érvényes?
Mert egy időben hallottam róla, meg is álltam, meg is néztem a lámpát, kicsit kérdezősködtem a környékbeliektől, az ottani vendéglátósoktól. Semmi és senki nem utalt arra, hogy van lámpa. Azóta ráadásul kismillió piroson áthajtót, no meg 70-80-nal a faluba eső járművet láttam. Ha ez igaz lett volna eddig, akkor biztosan híre megy.Szóval a mai nap, az tényleg mai???
Mindazon által én is mindenkit arra buzdítok, TARTSA BE A SZABÁLYOKAT!
Én magam is beszoktam, veszélyes az az útszakasz, nem egy súlyos baleset történt már abban a lámpás kereszteződésbenKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
Stirlitz
senior tag
válasz Dodder #48268 üzenetére
A kérdésedre ezt találtam. Én magam nem vagyok konzol szakértő, csak hozzám került ez az XBOX classic, és árulom. (Fél órát szórakoztam vele, hogy rendesen működik-e minden funkciója.) Abszolút nincs rá szükségem.
Mai napon Mecseknádasdon a 6-os számú főközlekedési úton elhelyezett rendőrlámpánál, felszerelésre került kamera. Ez a piros lámpán áthaladók mellett sebességet is mér. Ne kérdezzétek honnét tudom. Inkább tartsátok be a szabályokat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
legalább keresetek rá a számra
álláshirdetésekben lehet vele találkozni
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
Stirlitz
senior tag
Nem lehet hozzá Kinectet kapcsolni és nem mennek rajta a 360-as játékok, hisz az az utódja. De az biztos, hogy nem tv tenisz. Én egy gyerekjátékot láttam rajta futni, az szép volt. Ezért is gondoltam olyan helyre, ahol csöpp gyerek van. Hisz ha ezt tönkreteszi, sokat nem lehet mérgelődni rajta. Vagy valaki aki szeret Linuxal bíbelődni annak is jó lehet. Amit olvastam róla, az elképesztő, kis vacak konzollal mit nem csináltak már. Amin leesett az állam, az az, hogy mai napig multiznak vele.
-
-
tajcsi
őstag
Emberek ez mit jelent, milyen licensz?
21721-1/2012
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
a2d2
addikt
válasz CPT.Pirk #48253 üzenetére
Szia!
Viszonylag új (2006 talán) 4 ütemű robogóról van szó.
Lehet hogy veszek egy új gyertyát, az még nem túl nagy befektetés, csak el akartam kerülni a pénzköltést amíg ki nem lövök pár dolgot a sokismeretlenes egyenletből (gyújtásvezérlő, gyújtótekercs, gyertya).A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Stirlitz
senior tag
Hozzám került csere-bere útján egy XBOX Classic gép. Van hozzá egy gamepad és egy távirányító készlet is. A cuccos softmodolt, megeszik mindent, és a HDD 40gb-os benne. Állítólag tehető rá Linux és HTPC is lehet XBMC felülettel, meg a játékokat is fel lehet rá másolni a nagyobb HDD miatt. Én ebben nem vagyok otthon, meg célközönség sincs még rá itthon, ezért eladnám. Legyen mondjuk 11 ezer Ft.
Továbbra is eladó egy Zte Blade 12 ezer Ft-ért.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Régebbi autó hagyományos szikragyújtással? Úgy működik, mint a szikra képző gép, amit tanítanak általános iskolában. A primer tekercs tápját pár száz Hz-el meg kell szaggatni, ettől a kimeneten előáll 10-30kV, ami elég a szikrához. Hasonló az elv a sokkolókban is.
Az aksi rákötését ne csináld többet, mert a tekercs mint radiátor működik egy rövid ideig, aztán szépen megadja magát és több kárt okozol, mint ami van (remélem le volt kötve a kocsi többi részéről a primer, mikor ráraktad a tápot). Valamint egy véletlen rövid zár az aksi sarkain balesetet is okozhat.
Bővebben nem értek hozzá, de javaslom az elméleti résznek nézz utána: [link]
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Van köztetek esetleg autóvillamossági szakember? Vagy aki kicsit jobban otthon van elektronikában?
Adott egy 4 ütemű robogó, és nem tudok gyújtást varázsolni rá.
Kimértem a két vezetéket, ami a gyújtótekercsbe megy, de csak 0,07 V feszültség megy bele és ez nem változik akkor sem ha rányomom az önindítót.
Tudja valaki hány V-ot kellene kapnia egy ilyen gyújtótekercsnek? 12V-os az akksi, gondoltam biztos a 12V-ot kapja meg, rányomtam 2 kábellel a feszültséget közvetlenül az akksiról, de azon kívül hogy felmelegedett a tekercs nem csinált semmit (vártam hogy szikrázzon a gyertya de semmi).
A gyújtótekercsre csak valami kínai márkanév van ráírvaKöszi!
Miki
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
DeniBoy
aktív tag
Ha már web,
Keresek Magento-ban jártas programozót.Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is!
-
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Van koztetek olyan kollega aki konyit valamit az Amd alaplapokhoz?
Irtam mar a megfelelo topikokba,de sajna eddig senki semmi valaszt nem adott a kerdeseimre...
Aki erthozza azt kerem irjon..Koszonom Szepen
Udv..: Zoli
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
-
Exian
addikt
Vannak itt weblap készítők/karbantartók?
Az érdekelne, hogy általában mennyit szoktak elkérni egy-egy weboldal éves karbantartásáért? Munka mondjuk 5-10 órányi van vele évente, amikor új dolgok kerülnek fel. Szükség van időnként néhány képszerkesztésre, montázs jellegű kép készítésre is.
Plusz az alap, folyamatos fejlesztés, karbantartás (új szabványoknak megfelelő működésre optimalizálás, stb).
Szóval mennyibe fáj ez kb. évente?
-
-
Ezt írtam le.
Amit nem értesz, arra GoogleA FTP szerver, az pl. egy vsftpd vagy proftpd lehet a "szerveren" a linuxon. Ezeknek van egy konfigfile-ja, beállítod (nem nehéz), csókolom.
A routereden port forwarding kell, hogy a kintről jövő FTP kérés a NAS-hoz kerüljön.
A dinamikus dns (dyndns.org, no-ip.com) azért kell, mert a szolgáltatód időnként új ip-t ad a routernek (hacsak nem vagy fix ip-s, jó drágán), és a router egy valahol levő dinamikus dns szolgáltatásra szinkronizál, ha észreveszi, hogy változott az ip-je. Máskülönben telepatikusan kéne tudnod, hogy éppen mi a router ip címeNekem ez meg van oldva, a gépem webszerver, vnc szerver (távoli asztal), ftp szerver is. Wake on lan-nal ébreszthető, és ha bekapcsolt, akkor a ......-home.no-ip.org címen elérhető.
Van erről egy kis cikkem is, itt a Logouton, de az inkább a vnc-re, és a wol-ra van kihegyezve.[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Na ezt jól megaszontad. Mindent értek.
Amúgy úgy távolról, hogy pl. ott vagyok anyáméknál 60km-rel arrébb, és kellene pár fotó, le tudjam szedni a gépükre... ilyesmi. Semmi más extra, csak hogy lássam a Nas tartalmát bárhol a világon. Mittomén pl. böngészőn keresztül egy winen, vagy a tc-n keresztül... De csak egyszerűen.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Hogyan távolról?
FTp-vel file-okat fel/le. Vagy esetleg Sambával, windóz megosztáson. Vagy pl. ssh, és akkor kapsz egy parancssort, ami az eszközön van.
Ha lenne rajta grafikus felület (X szerver), akkor vnc-vel el lehetne érni távoli asztalon.
Amúgy a legegyszerűbb egy otthoni hálón a samba. Ha FTP-zni akarsz kintről, akkor kell egy FTP zerver (pl. vsftpd), és a routeren beengedni az ftp protokollt, meg egy dyndns szolgáltatás.Mutogatni való hater díszpinty
-
TRob1
veterán
Be kell vallanom hogy lövésem sincs a linuxhoz és társaihoz, a programozáshoz meg főleg nincs.
Van itt Logouton egy jó kis cikk, az alapján tettem "torrentképessé".
Nagyon új még nekem is ez a dolog. Még azt se tudom egyelőre pl., hogy lehet egy ilyen ketyerét távolról elérni... (oké hogy ftp, és azon belül? írom az ipt meg nevet/jelszót és kész? )¤ R'n'R ¤
-
Exian
addikt
válasz mormota #48232 üzenetére
Ahogy hcl is írta, meglehet tanulni gyors a szükséges dolgokat (persze, azért ellehet veszni benne, ha valaki 0-ról kezdi, nekem előny, hogy '98 óta Linuxozok, így nincs gond már vele... amúgy morrmota, nemtudom, emlékszel Te a cipiből egy Jecs Attila nevű srácra? Engem konkrétan ő fertőzött meg a Linux-szal anno ), de amúgy rakhatsz grafikus felületet is. A nagyobbik gépemen nekem is van, megy, működik, használható, nem lassú. Csak mivel nem használom, így már GRUB szinten le van tiltva, hogy ne is foglalkozzon vele És hogy ne induljon gép induláskor.
-
-
TRob1
veterán
10k volt a nas (igen, használt, már sztem újonnan rég nem árulják ezt a típust)
Meg még 180 Ft ért vettem egy 2m es Cat5e hálókábelt.
Van egy kis venti a hátulján, de nemigen szokott menni (auto-ra van állítva, ha kell, bekapcsol... eddig még nemnagyon hallottam)¤ R'n'R ¤
-
Exian
addikt
válasz mormota #48229 üzenetére
Akkor tökéletes A régebbi ilyen kisgépemet 2700 Ft-ért, a nagyobbat 5000ért vettem
A kisebb: 800MHz Via C3 proci, 512MB ram, 80GB laptopwinyó. SD ramos.
A nagyobb: 1GHz Transmeta Crusoe, 160GB laptopwinyó, 512MB ram, ebbe mehetne nagyobb is, ez már DDR ramos.HDD mehet bármelyikbe nagyobb is, akár SATA is. Annyi, hogy a KICSI házméret miatt csak laptop winyó, de USB-vel mehet külső házban bármilyen...
Ha kell valakinek, elvileg egyik kollégámnak van még pár ilyenje (a nagyobbat én is tőle vettem).
Tudom, hogy így a mai gépekhez viszonyítva kicsinek tűnhet, DE ezekre nem kell grafikus rendszer, csak egy parancssori "valami" (nekem Debian van mindkettőn), és parancssorból vagy webes alkalmazásokkal könnyen, gyorsan lehet bármit ügyködni rajtuk... én csak SSH-val dolgozok rajtuk, minden elérhető könnyen, gyorsan konzolban.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz tajcsi #48221 üzenetére
Pont ilyen kell?
Van pár régebbi PS/2 billentyűzetem, sör/csokiért.@rnrn : Én winyó hiányában DVD-re archiválok, de szükség lenne nekem is backupra... A NAS jó ötlet, de ha csak egy USB-s racket veszel, és a polcon tárolod a winyókat, az sem rossz ötlet (csak ne essenek le )
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz mormota #48220 üzenetére
Vagy ahogy nekem van: egy router méretű kis rendes PC, micro-ITX alaplappal, Linux-szal Azt elérheted akárhogy: wifi, kábel. És bármi mehet rajta, nekem az a nyomtató- és fájlszerverem is. Ha kell, letölt. Ha kell, megoszt weben, stb stb stb. Konkrétan két ilyen gépem is üzemel itthon
Ezek a gépeim idle állapotban 5-7W-ot, full terhelésnél 30W körül zabálnak, tehát szinte semmi. De ezekkel a funkciókkal nem is igen lehet fullra terhelni.
[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
Van valakinek egy ilyen billentyuzete?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
mormota
senior tag
-
bark88
csendes tag
válasz mormota #48217 üzenetére
Ezeket sok minden masra is lehet hasznalni:
Android pcEgyebkent meg NAS, medialejatszo, huto, mosogep
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Én pont a napokban izzítottam be egy kis D-Link NAS-t, elsődlegesen éppen a fotók miatt. Egyelőre 2 kisebb winyó van benne, egy 250es meg egy 320as, ebből 110Gb raidben, és ott vannak a fotók (tehát ha egyik hdd behal, attól még a másikon megmaradnak... olyan meg remélem nem lesz hogy hirtelen, egyszerre mindkettő bekrepál) A maradék 3xx gigán meg filmek, zene,
egy kis to..ent(tehát a gépeknek sem kell mennie ez miatt), miegymás... + nyomtatómegosztás[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
nagyúr
Én nem adom el a régi vinyót, hanem azon tárolom a régi fényképeket, amikor vinyót cserélek, akkor az újabb levettet vinyóra is rákerülnek a fényképek. A nagyon régi vinyókat meg eladom.
Vagy veszel Flickr Pro hozzáférést évente $25-ért
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
rnrn
aktív tag
Tanácsot kérek! Vagy 100 GB-nyi fényképem van az elmúlt 10 évből és vélhetően még többször ennyi keletkezik életem hátra lévő részében.
Egy-két évente asszonnyal nosztalgiából, vagy csak új ismerősökkel végig szoktuk nézegetni őket (nem mindet persze, de azért jó részét).Félek, hogy a vinyón tárolt képek egy idő után "megromlanak" majd és keresem azt a megoldást, amivel mondjuk 30 év múlva is elő tudom venni a fájlokat.
Online megoldás sztem működne (tárhely bérlése), de elgondolkodtam egy NAS-on is.
Véleményetek szerint mi lenne jó megoldás?
Előre is köszi!!!
-
mormota
senior tag
Keresek 2,5" sata winyóhoz usb-be dugható kábelt/racket. Priviben plz
Illusztrálok, tehát vagyok
-
-
sagit
veterán
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, hátha.
Ennek az ülőgarnitúrának meg tudná valaki mondani a nevét? /az biztos hogy ikeás vagy kikás/
A bal oldali szemben lévő elem szabadon mozgatható.[ Szerkesztve ]
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
oPalRx7
aktív tag
Asszem most fogom kiakasztani a Cg-s srácokat, és/vagy Mariettát
rendelni szándékozok egy fekete nyákos 7850 2G verziót, meg enzotech ram és mosfet bordaszettet
-
MrSealRD
veterán
Azért az említett dial-up modemes időkben nem volt ennyire tragikus a helyzet. Én még emlékszem, hogy volt több ilyen "ingyenes" netezési lehetőség. Csak a telefonszámla ketyegett, de este 24-6 időszakban az is csak az első 3-5 percben talán. (Persze ha leszakadt akkor újra kezdte...ennyi volt a buktatója, de ez is csak olykor történt meg.)
Amúgy net megosztásod elég jó ötlet még így utólag is.
-
Exian
addikt
válasz hattrickuser #48202 üzenetére
Én nem emlékszem hosszabb kimaradásra, pedig lassan 4 éve van Digi netünk és pedig nonstop megy és azonnal észreveszem, ha a rácuppantott kis Linux szerverem nem érhető el, mert azonnal jelzi a telefonom, ha nem tudja elérni (De ez ritka szerencsére). Ez az egyik leghasznosabb funkciója a telefonomnak, bárhol, bármikor látom, ha gebasz van valamelyik szerverünkkel. Nem kell állandóan manuálisan PC-ről figyelgetni, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
-
hattrickuser
aktív tag
Nálam nyár óta van UPC helyett DIGI. Eddig egy alkalommal volt problémám (durván 10 órát nem volt net). Ezt leszámítva nem tapasztaltam semmi kifogásolnivalót, pedig enyhe túlzással torrent 0-24-ig.
-
Exian
addikt
Csak annyit ehhez a témához, hogy az volt a legjobb, legbulisabb időszak, amikor nem is tudom, 2001-2002 környékén (?) bejött az ADSL, és a városban eléggé az elsők között szerződtem, utána még évekig (3-4 évig tuti) ment a modemes korszak, sokan, főleg falukban nem tudtak máshogy nethez jutni.
És ráadásul fizetős dialup szolgáltatók voltak, igaz, hogy a freemail-nek meg több szolgáltatónak volt ingyenes vacka, de az tényleg vacak volt.
Így én otthon az ADSL netemhez csináltam egy dialup szervert, kis 486os gép, Linux oprendszerrel, benne 2db modemmel, dupla (ISDN) vonallal és több falusi ismerősnek is "szolgáltattam" így 1-2 évig netet
Örültek, mert stabil volt, és nem kellett pluszba a nethasználatért fizetni, csak a percdíjat (este-éjjel meg ugye ingyen volt a Mindenkinek csomaggal). Nekem meg nem számított, bírta az ADSL, pedig akkoriban a 384/64Kbitessel indult a móka. Meg aztán jó volt szórakozni ezekkel a dolgokkal.
Szóval trükköztünk rendesen, most halál unalmas, hogy mindenkinek csillibájtos netje van és nem kellenek ezek a "barkácsszolgáltató" megoldások
Annak idején modemes korszakban (1996-2002 között kb) kilobiteken ment a harc, hogy "nekem 5.7Kbyte/sec a letöltésem, neked csak 5.1Kbyte, bibibíí". Most meg megabájtokkal dobálózunk
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN