Új hozzászólás Aktív témák

  • kirkri

    addikt

    Sziasztok!
    A házunkban csináltam némi fejlesztést wifi hálózat ügyileg és áttértem AC-ról AX-re.
    Viszonylag sok aktív eszközünk van (27) és az IP kamerákon, a NAS-on és a fiam PC-jén kívül minden wifi kapcsolaton keresztül kapcsolódik a netre.

    Eléggé zegzugos a ház, így egy router nem fedi le a teljes teret, ezért korábban is kettő volt használatban. A második számú router a fő routerhez egy cat6 kábellel volt csatlakoztatva és AP módban volt. Anno még talán ebben a topikban olvastam utána, hogy miként kell konfigurálni az AP módot, mert abban a routerben még nem volt a beállításoknál AP mód, amit csak ki kellett volna választani. Azonban két különböző hálózatot kellett létrehoznom, mert ugyanazon SSID esetén nem csatlakoztak át az eszközök egyik routerről a másikra, ezért úgy voltam vele, hogy akkor legyen két teljesen elkülönülő hálózat (valójában négy a 2.4MHz-es és 5MHz-es frekvenciák miatt).

    Most a routerek cseréjekor már mesh routereket vettem. TP-Link AX80 lett a fő router és TP-Link AX55 a kiegészítő. Mesh hálózatot hoztam létre, így wifin kapcsolódik az AX55 az AX80-hoz. Megy is szépen és végre automatikusan váltanak a hozzájuk kapcsolódó eszközök.

    Az lenne a kérdésem, hogy ez a mesh kapcsolat "vesz el" a rendelkezésre álló sávszélességből? Logikusan gondolkodva mindenképp, így inkább az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire jelentős? Felmerült bennem, hogy mivel ezekben az új routerekben már van gyárilag AP mód, lehet, hogy már menne az automatikus váltás a eszközöknél, tehát a gyenge jel esetén átcsatlakozna a másik routerre? (A LAN kábel még megvan, tehát a lehetőség adott.)

    [ Szerkesztve ]

    21 éve a Prohardveren! ™

Új hozzászólás Aktív témák