Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz RAiN91 #68497 üzenetére
Ez a Ti felhasználói igényeitektől függ. A Wireguard elég rugalmas, jól konfigurálható.
A RemoteDesktop pedig több sebből is vérzik: nem biztonságos, magához a felülethez ad hozzáférést, ami egy erőforrástemető és vélhetőleg nem erre van szükségetek.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Puro
aktív tag
válasz richard_d85 #68496 üzenetére
Igen, így csináltam, hogy a klienseknek manuálisan van beírva az ipv6 dns, egyelőre ez a legegyszerűbb megoldás, bár kicsit macera
-
RAiN91
őstag
válasz MaCS_70 #68491 üzenetére
Köszönöm a választ. Még egy kérdés: mivel ismerősöm gépe alapból mindig fut (win 10), akkor lehet nincs is értelme egy plusz eszköz egy VPN szerverhez, hanem egyszerűbb ha azon futtatjuk? Jelenleg nyitva van a remote deskop port és úgy csatlakozunk, ezt akarjuk biztonságosabbá tenni.
-
HollywoodBoy
tag
válasz jerry311 #68492 üzenetére
Igen, jól tippelsz ugyanabban az alhálózatban hagytam őket. De most a próba kedvéért külön szedtem és így is ugyan az a helyzet. Sőt a saját routeren levő eszközöket amúgy ilyenkor egyből elérhetővé teszi az ONT-on is. Rendesen látszanak az ONT felületén mint csatlakoztatott eszközök a LAN2-n keresztül (ki is írja a saját router subnetje szerinti címeket). Ha nagyobb teret engedek az ONT-on a DHCP-nek, és csatlakoztatok valamit a saját routeremhez akkor van hogy a saját nem is oszt neki címet, hanem az ONT-tól kap egyet az Ő alhálozatán. Ez így semmiképp nem jó, mert látom pl. a NAS-om tűzfalán, hogy amíg az ONT nem lát rá, addig óránként van 1-1 blokkolt csatlakozás, de amin rá lát, ez óránként több ezerre nő.
Szóval elengedem ezt a módszert és megpróbálok utánajárni, hogy ha felteszem az Asuswrt-Merlin-t a routeremre akkor saját scripttel megtudom-e oldani, hogy folyamatosan figyelve legyen a WAN kapcsolat és ha valami gond van, akkor módosítsa a WAN interface-t PPPoE-ről DHCP-re, és átállás után is legyen folyamatos monitoring a kapcsolatra, mert ha elmegy a net - ami azt jelenti elvileg, hogy visszajött az optikai és az LTE hálózatot dobta az ONT - akkor módosítsa vissza PPPoE-re a kapcsolatot. -
jerry311
nagyúr
válasz HollywoodBoy #68483 üzenetére
Tippelhetek: a WAN1 es WAN2 (=LAN4) ugyanabban a subnetben van?
Sose fog menni. Meg lehet odani igy ha muszaj, de sokkal dragabb es okosabb keszulekeken, mint egy Asus otthoni router. -
Topikgazda
válasz RAiN91 #68490 üzenetére
Úgy kell neki, de nagyon nem ajánlott ezeket a rendszereket nem szabályos kilépéssel terhelni. Alapvető fontosságú valamilyen szünetmentes tápellását -- vannak kifejezetten nagyon kis teljesítményű/kapacitású eszközök is, amelyek rövid áthidalási idővel, de a szabályos kikapcsolás lehetőségével teszik a dolgukat.
MaCS
-
géeles
aktív tag
-
RAiN91
őstag
válasz MaCS_70 #68486 üzenetére
Nincsen nagy terhelés, vékony kliensre azért, mert 10-15e Ft, egy RPi úgy néztem drágább.
Otthonra és ismerősömnek is szeretnék egy szervert, lehetőleg ugyan azt (wireguard). Nekem otthon Asus router van, integrált openvpn fut rajta, de pár hónapja csökkenteni kellett a biztonságon, mert már nem tudtunk csatlakozni. Utána olvasva kiderült, hogy nem frissül az asuson, és másoknak is ez volt a probléma. Ezért ezt inkább hagynám emiatt, nameg ismerősömnek amúgy sem Asus routere van. Otthon Homeassistanton futna a Wireguard.
-
Topikgazda
válasz RAiN91 #68485 üzenetére
Nincs egy Asus routered?
A vékonykliensre azért gondoltál, mert komolyabb terhelést tervezel? Csak mert nálunk egy RPI 2-es észrevehető erőfeszítés nélkül szolgál ki 4-5 kapcsolatot a sima RaspberryOS-re telepített Wireguarddal.
MaCS
-
RAiN91
őstag
Sziasztok, szeretnék otthonra egy Wireguard VPN szervert. Az eszköz még nincs meg, de talán a legolcsóbb egy használt vékonykliens / minipc. Milyen OS-t javasoltok, ami a legegyszerűbb lenne erre a célra?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Arris TG2482 Home Gateway a router, ezzel osztjuk meg a wifit is. A hálózaton NAS adja a médiát.
Ma hajnalban valami kimaradás volt és azóta a NAS-t csak böngészőből távolról érem el, belső hálózaton nem. A NAS hibaként azt írja, hogy "A porttovábbítási szabályokat nem sikerült újból alkalmazni. Indtsa újra a Upnp prtotokollt a routeren vagy indítsa újra a router."
Újraindítottam a routert de nem jó.
Mi állítódott el hajnalban és hogy oldhatnám meg?
Köszönöm,F.K.T.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Bekötötték nemrég a Telekom-os Pro optikai netet és eddig boldogan üzemeltettem a PPPoE passtrough-t használva a saját Asus RT-AX58U routeremmel.
Aztán mikor tesztelgettem a kapott sticket akkor esett le a tantusz, hogy ez bizony csak az ONT saját hálózatára teszi elérhetővé az LTE hálózatot optika kimaradás esetén. A saját routerem ezzel mit sem tud kezdeni, mivel hiába kap egy helyi IP-t az ONT-tól, ha net kimaradás van attól még a PPPoE kapcsolat marad érvényben.
Láttam a Telekom-os topic-ban korábban felmerült már ilyen téma (1 konkrét esetet találtam), de ott a fórumtársnak egy Mikrotik routere volt és arra ezt a javaslatot kapta. Az én Asus routerem esetén kicsit másak a lehetőségek mint egy Mikrotik esetében, de azért próbálkoztam valami megoldást eszközölni.
Jelenleg az a setup, hogy az ONT LAN1 portja van összekötve a saját routerem WAN portjával. Továbbá összekötöttem az ONT LAN2 portját a saját routerem LAN4 portjával és beállítottam egy WAN failovert erre a LAN4-re. Ha erre a másodlagos WAN-ra automatikus IP kérést állítok be, akkor azt mondja, hogy valami nem okés az ONT DHCP szerverével és ezért nem kap címet. De ha az ONT oldalán nézem, ott listázza, hogy kapott címet - de ténylegesen nincs internet.
Továbbmentem, és kapott egy manuális IP-t. Ezzel csatlakozik is és nem írja, hogy gond lenne az internettel - legalábbis a saját routerem szerint -, de ilyenkor meg az ONT nem listázza mint ami csatlakozva van. És természetesen nincs is internet.
Van ötletetek, hogy miként lehetne életre kelteni ezt a speciális setupot? Egyáltalán lehetséges? Ugye alapvetően ha jól értem ez a dual-WAN arra van kitalálva, hogy 2 külön eszközről jövő internet kapcsolat között tud váltani ha szükséges. De ebben a speciális esetben amit próbálok beállítani, 1 szolgáltatói eszközről jönne az elsődleges WAN (PPPoE passtrough) és a másodlagos WAN is ugyan arról az eszközről (LAN-on keresztül ha az LTE működésbe lépett). -
Puro
aktív tag
válasz richard_d85 #68471 üzenetére
Dietpi van rp4-en, csak adguardhome meg wireguard fut.
-
Balázzs
senior tag
válasz zsiga68 #68461 üzenetére
Táp és utp kábeleket kicseréltem, kiszedtem az asus routert, most csak a voda eszköze megy, tesztelem még. Tegnap előtt azért bejelentettem, az alábbi - nem tudom mennyire automata - választ kaptam:
kedves Ügyfelünk!2024.05.07-én érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, hogy az ön által jelzett hiba a rendszereinkben történt ellenőrzést követően távdiagnosztikai méréseink alapján már nem tapasztalható, így a hibabejelentést lezártnak tekintjük.Amennyiben a hibát wifin tapasztalta, kérjük, tesztelje a szolgáltatását közvetlen kábeles kapcsolat segítségével is. Tájékoztatjuk továbbá, hogy vezeték nélküli kapcsolatra sajnos nem tudunk garanciát vállalni, szerződésünk alapján csak kábelen keresztül garantáljuk a sebességet.Amennyiben ismét tapasztalna problémát a modemén, végezzen el az eszközön egy teljes gyári visszaállítást, azaz a modem hátulján lévő "reset" gombot nyomja meg egy arra alkalmas hegyes eszközzel. Ennek hatására a modem visszaáll a gyárilag beállított értékekre, tehát töröl minden beállítást, amit korábban már módosítottak: wifi név, jelszó, port továbbításokat.Amennyiben a gyári beállítások elvégzését követően is tapasztalja a problémát, abban az esetben ellenőrizze az UTP kábelt. A megfelelő internet kapcsolat biztosítása érdekében CAT 5e vagy CAT6 szabványú UTP kábel ajánlott az eszköz és modem közötti kapcsolat biztosítására. Az UTP kábel szabványát a kábelen lévő felirat alapján tudja ellenőrizni. Amennyiben régebbi szabványú kábellel rendelkezik, abban az esetben javasolt újabb szabványú kábel használata, mivel a CAT5 és annál régebbi szabványok maximum 100Mb/s adatátviteli sebességre képesek.Amennyiben a hiba wifin újra tapasztalható, ellenőrizze az alábbiakat:1. Böngészőjében nyissa meg a https://192.168.0.1 weboldalt, majd jelentkezzen be. A bejelentkezéshez szükséges alapértelmezett felhasználónév "admin", a jelszó pedig "password". Az első belépés után javasolt megváltoztatni a belépési jelszót a "Admin" azon belül "Jelszó módosítása" menüpont alatt.3. Kattintson a "Haladó beállítások"-ra azon belül a "Vezeték nélküli"-re azon belül pedig a "Vezeték nélküli jel"-re.4. A 2,4 Ghz-s wifinél a csatornát állítsa át egy másikra, majd az oldal alján nyomja meg a "Módosítások alkalmazása" gombot.(Javasoljuk, próbáljon ki több csatornát, és amelyiken a legjobb sebességet méri, azt használja.)Reméljük, minden szükséges információt megtalált levelünkben! Esetleges további kérdéseit várjuk a www.vodafone.hu/kapcsolat oldalunkon vagy a belföldről díjmentesen hívható 1270-es számon.
-
Multibit
nagyúr
Van esély arra, hogy egy jól elhelyezett AP-val le tudod fedni a teret. A plafonra felfúrt ufonak ideális a karakterisztikája. Vannak itt fórumtársak, akik TP-Link AP-kat használnak, ők biztosan tudnak segíteni abban, hogy szükséges-e vezérlő a működéshez. A Grandstream beágyazott vezérlővel rendelkezik. A honlapokon meg tudod nézni, hogy melyik modell mit tud. Rendeld neten, úgy visszaküldheted, ha nem válik be az adott típus!
-
MasterMark
titán
válasz richard_d85 #68472 üzenetére
Nem, ez teljesen más. Ezzel max. ilyen kis cégek saját weblapjainál tudná kikerülni.
Switch Tax
-
KrAt
veterán
válasz Multibit #68474 üzenetére
Szia!
A telekomos eszköz le tudta kényelmesen fedni az igényeimet mind sávszél mind távolság tekintetében, szóval annál többre nincs szükség.
A bejöveteli pont pont a ház közepén van, onnan egy ~8 méteres sugarú körben vannak az eszközök, téglafalak, 1 szint.
Ezen lógott 2 telefon, 1 tablet, 2 laptop, meg vagy 10-15 okoseszköz, ami folyamatosan bővülVan a kapunál egy másik wifi eszköz, de az másik hálózat, másik SSID, szóval az nem ide tartozik
-
Multibit
nagyúr
Eddig hány eszközt használtál? Egy AP/router le tudta fedni kellően stabil wifi-vel a házat? Mert vannak olyan eszközök, amelyek ki tudnak szolgálni sok klienst, kérdés, ebből mennyi kell? Pl. két kisebb (olcsóbb), vagy egy nagyobb/erősebb (ami drágább). A Grandstream AP-k tudnak egységes hálózatot kezelni (seamless roaming), ha ez igény. Ezt külön vezérlő nélkül is. Vannak egyéb igények? Pl. VLAN? Mondjuk, ehhez okosabb router és/vagy menedzselhető switch kell.
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy Telekomos koax internet, ami egy Kaon routerbe érkezik, amin jelenleg a wifi-t is használom, onnan megy 2 buta switch felé (házban a vezetékes eszközökhöz illetve a garázsban a szerver-kamera pároshoz).
Azonban az okosotthon, egyre több wlan-os eszköz miatt sokszor tapasztalom azt, hogy a wifiről leszakadnak eszközök / nem csatlakoznak fel (ilyenkor látom a hálózatot, azonban csatlakozni nem tudok rá), nyilván a telekomos csoda nem ekkora terhelésre van tervezve
Kérdés, milyen AP-t (vagy routert?) vegyek, és miben módosítsak a topológián, ha egyáltalán? Gondolom rögtön a router mögé kéne dugni, és akkor az jó is lenne.
Igény nincs sok, lehet 2,4 vagy 5GHz is, sávszél se nagyon számít, a stabilitás a fontos
Árban nyilván nem akarok elszállni, de ha kell, szívesen költök rá.
[ Szerkesztve ]
-
richard_d85
csendes tag
Esetleg így tudod a cloudflare-t kikerülni.
-
Sz_Imre
senior tag
válasz carex6 #68469 üzenetére
Szia!
Igaz, nem ismerem a Vodafone eszközt.
De amit ki kéne próbálni, hogy belépsz a Voda routerbe és ott a wireless (vezetéknélküli) részben keresel olyat, amit smart connect vagy band steering, azaz ami "egybeolvasztja" a
2.4 és a 5Ghz jelet. Na ezt kell kikapcsolni - külön választani.
Ha nem vagy biztos a dologban és ha tudsz képet feltölteni, akkor könnyebb lenne segíteni. (ez a 2. pont megoldás, de lehet hogy az 1-re is megoldás lehet) -
carex6
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 probléma megoldásában kérek tőletek tanácsot, segítséget:
1. Vodafone routerünk van (az újabb fajta).
Minden eszköz kapja a netet rendesen, ami hozzá csatlakozik akár vezetékkel, akár vezeték nélkül, azonban a telefonra telepített netbank alkalmazás kommunikációs hiba üzenet ad. Amint kikapcsolom a telefonon a wifi-t és mobil neten keresztül indítom az alkalmazást, fut rendesen.
Hozzá nem értőként arra gondolok, hogy a banki alkalmazás használna valamilyen titkosítást és az nincs beállítva a routeren? Az az érdekes, hogy a korábbi routernél nem volt ilyen gond.
Tudnátok tippet adni, hogy hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
2. A klíma berendezés 2.4 GHz-en kommunikál (ha egyáltalán így kell írni). Az új router a leírás szerint képes arra, hogy olyan frekvencián adja a jelet, amilyet kér az adott eszköz. A korábbi routeren 2.4-et állítottam be és tudtam telefonos alkalmazással kezelni a klímát, most viszont hiába a választós beállítás, az alkalmazás jelzi, hogy bocs, 5 GHz-et nem tudok.
Erre esetleg tudok beállítási segítséget adni?
Bármelyik témához köszönöm a hozzászólásokat. -
Puro
aktív tag
válasz richard_d85 #68464 üzenetére
Kényszerből vagyok ipv6 mert évek óta visszatérő probléma, hogy a cloudflaret használó oldalak estére úgy töltenek be, mint 98-ban az isdn, ipv6-nál nincs gond, ha nem a free-t használja a weboldal, ipv4-en halott mind.
-
gyulank
addikt
válasz richard_d85 #68459 üzenetére
Az nem lenne jó, mert nem használná ki a portok sebességét, hanem minden 1Gb-en osztozna. És még kevés is a portja. Az ont-on van 1x2,5, és 4x1Gb port, az 6,5Gbps. És elég 1Gb-en osztoznia az egyik rákötött router eszközeinek, a másik rákötött router eszközeinek másik 1Gb jut. Elvileg az ont-on kívül mindenre lehet rakni openwrt-t, de gyakorlatilag az ubikra meg az egyik tp-re nem. Van rájuk, de nem engedik. De az ubikban van 1 pipa, hogy vlan, és meg kell adni egy vlan id-t. Szóval azon talán használható. De az AX3600-nak a kerti ubi helyett kéne lennie, mert úgy használhatóbb volt a wifi. Az a baj, hogy nem tudom mitől rossz mikor rossz, mert néha jó az is, de szoktak lenni olyanok, hogy !-jel van a térerő mellett, és kiírja, hogy nincs internet. Ilyen előfordul időnként azzal az ubival is, és a másik ubik utáni router wifijén is. A közvetlenül az ont-ba dugottaknál talán nem csinál ilyet. Esetleg lehetne több alapértelmezett átjáró? A közvetlenül beledugottaknak az ont, aztán az azokba bedugottaknak az amikbe bedugtam? De akkor meg megint vagy IP ütközések lehetnének, vagy nem tudnék csatlakozni akárhonnan. Márpedig olyan szempontok is vannak mint kamera akár a legutolsó eszközökön, meg mindenhonnan akarok tudni mindent csinálni. Ez mind az én hálózatom, csak egy eszköz nem elég hozzá, hogy mindenhol legyen net. Meg még az összes lerajzolt sem elég.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Puro
aktív tag
válasz Balázzs #68462 üzenetére
Sziasztok.
Útba tudna valaki igazítani, hogy adguardhomen az ipv6ról kéréseket hogyan kell megszűrni a blokkolási listával? Telekomos onton nincs lehetőség helyi ipv6 dns kiszolgálót megadni, tehát amelyik eszközöm ipv6 megy az full reklámszűretlen lesz.
Ellentétben az ipv4 eszközök, azok használják továbbra is a helyi dns feloldót.
-
Balázzs
senior tag
válasz Sz_Imre #68458 üzenetére
Szia!
Volt UPC, most Voda a szolgáltató, kapcsolat korábban pppoe volt, most nem tudom mi, mert amikor eszközt cseréltek (vodás) akkor azt mondta a szerelő, az minden beállítást letölt. Sajna most is laggol a net, ha a vodás eszköz wifi hálózatát használom, szóval bejelentem újra a hibát.
Köszönöm a segítséget. -
richard_d85
csendes tag
válasz gyulank #68452 üzenetére
Kedves Gyula!
Nálad valami igen nagy kagyvasz van nem bántásból!
A xiaomi ax3600-ra rakj openwrt és az legyen a főroutered ezen tárcsázz be pppoe kapcsolattal. A sagem ont-on meg kapcsold ki a wifit, ha van iptv akkor kábelen maradjon azon és kapcsold be rajta a pppoe passthrought-ot. Kezdj el ismerkedni az openwrt VLAN-al rengeteg videó van fennt a youtube-on. Ezért olyan ap-d legyen amire feltudod rakni az openwrt vagy tudja kezelni a vlan-t. -
Sz_Imre
senior tag
válasz Balázzs #68454 üzenetére
Szia!
Először is melyik szolgáltatónál vagy? Milyen eszköz?
Az Asus RT-AC66U hogyan volt kötve a szolgáltatói eszköz után? 'Gondolok itt arra, hogy csak simán dinamikus ip-vel vagy pppoe kapcsolattal.'
"Szerelő szerint optikánál vagy van kapcsolat, vagy nincs, ott nics olyan, hogy lassulás és magas ping." - na ez nettó hülyeség, mert ha valami hálózati hiba van, akkor igen is betud lassulni, illetve magas ping is előfordulhat. Tapasztalat belassulásra Telekom optika.
Volt-e valami eszköz csere vagy valami? Jelenleg tapasztald ki, hogy a szolgáltató eszközzel közvetlenül kötve is tapasztalod a hibát. Mert ha nem, akkor az Asus eszköz okozta a problémát.
Ha netán így sem, akkor pedig ahogyan írtad is, újabb hiba bejelentés. -
makabanan
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni, adott egy családi ház (80 m2) kábelnettel, a szolgáltató routerével, az épületben jó a wifi lefedettség, az udvaron viszont nincs jel, viszont szeretném, ha ott is lenne, ezt hogyan tudom megoldani? Egy plusz router a udvar, kert közelébe vagy létezik valami jelerősítő, amivel ez megoldható?
köszi a segítséget -
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Asus RT-AC66U több éve ment gond nélkül, pár napja belassulás tapasztalható és az eszközök eldobálják a hálózatot. Szolgáltatónál jelentettem, optikai net szolgáltatói eszközét cserélték, szerelő szerint 10+ éves és csereérett volt. Szerelő szerint optikánál vagy van kapcsolat, vagy nincs, ott nics olyan, hogy lassulás és magas ping. Kb egy napig ment is minden szépen, de azóta megint szakadozik a net, most már az asus routert kiszedtem és a szolgáltató eszköze adja a wifi-t. Mit tudnék még tenni, hogy lokalizáljam a hiba pontos okát és megoldást találjak? Nekem az újabb hibabejelentés tűnik ésszerűnek, de ha van más ötlet is, szívesen meghallgatom.
Köszönöm. -
gyulank
addikt
Van 1 gép 2 HDD-vel, amin konvertálok egyik meghajtóról a másikra. Szeretnék csatlakozni erre a 2 meghajtóra egy másik géppel, és azzal is konvertálni ugyanúgy, hogy gyorsabban kész legyen. Szóval onnan nyitnám meg a fájlt és oda menteném. De sehogy sem látom, pedig már a forrás gépen az intézőben látom a megosztott meghajtókat. A másik gépet nem látom, de most az nem is kell. Most elsősorban így windowsok közt lenne fontos, de később nem bánnám, ha oprendszerfüggetlenül érném el amiket akarok.
-
MasterMark
titán
válasz macimeister #68449 üzenetére
Nem kell állítani semmit. Ha csatlakozva vagy ahhoz a hálóhoz, akkor magától eléri azt is.
Switch Tax
-
géeles
aktív tag
válasz macimeister #68449 üzenetére
Igazából a nyomtatásnak net nélkül is mennie kellene.
Vagy
Kábel a gépbe.....[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kiépített pár gépes hálózatom amin jelenleg nincs internet, csak egy router. Ameddig nem oldódik meg az internet probléma addig elég ha az egyik gépen van internet. Ez egy usb mobil nettel van megoldva. Mit kell a gépen állítanom, hogy az amúgy kábeles hálózaton lévő lanos nyomtatóra tudjak nyomtatni. Routeolni kellene windowsba? -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Nekem erre valakinek lenne ötlete? [link] Köszi!!
Üdv: Attila
-
dabgergo
őstag
válasz MaCS_70 #68430 üzenetére
Köszönöm! Tényleg egy normális router lesz ezek alapján.
A meglévő 5G-s router TP link, az új roter ne legyen azonos márkájú? Tök mindegy?Illetve ez az Asus egyszerre is tudja a repeater módot és a media bridge-t? Tehát tudja szórni az 5G routertől vett jelet vezeték nélkül és közben a kamerának vezetékkel is továbbítani?
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz atirag #68438 üzenetére
Szia! Annak az utp kábelnek a végére,ahol most a kamera van,egy Asus eszközt tegyél AP módban,engedélyezve a wifit is,és már rendben is van.A kamerának a csatlakozását újra be kell állítanod az új hozzáférési pont miatt,de csak egyszer.Én is hasonló probléma miatt így oldottam meg,megspékelve egy powerline adapterrel,és semmi gondom vele évek óta.
-
atirag
őstag
válasz Essejó #68439 üzenetére
Köszi. Abból van valami normál áru ami használható? Kültéri routereket néztem,de azok elég drágák voltak.
tillatrilla: Volt egy ilyen kombó, de szenvedtem vele. egy ac65p típusom van itthon használatlanul és egyszer be is iktattam. Nem akart működni és a szenvedés végén kihagytam és csak a kamerát tettem a végére és azóta megy. És nem annyira akarok elkezdni újra napokat szenvedni ezzel Ezért gondoltam switch és AP-ra.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
Üdv. Van egy otthoni hálózat amiben egy digi modem után van egy asus router amiből több eszköz leágazik köztük egy relink kamera is a kertben. Viszont szeretnék egy jobb hálózatot a kertbe. ha megszakítom a vezetéket ami a kerti kamerához megy és beiktatok egy switch-et és abból leágaztatok egy wifi router vagy valamit és a kamerát is a switch-be dugom akkor elvileg működni fog továbbra is?
A másik kérdés ,hogy ahol megszakítom a vezetéket oda mit érdemes rakni mert gondolom nem routert hanem valami acces point-ot
Köszönöm. -
gyulank
addikt
válasz MaCS_70 #68436 üzenetére
Hát de én azt kérdeztem, hogy hogy kell. Hogy kell openwrt-ben, különösen, ha nem azon jön be a net, hogy kell gyári tp-linkben, ugyanilyen helyzetben? Amúgy direkt a fa struktúrára mutató hozzászólásomra válaszoltam, hogy látszódjon melyik router. Meg konkrétan kimásoltam az ont menüjéből amit beállítottam. Nem rébuszokban beszéltem.
-
Topikgazda
válasz gyulank #68435 üzenetére
Csak sejtem, hogy az IP-címfoglalásról van szó, mert ez azért egy kicsit talányos megfogalmazás volt.
Nekem elég kaotikusnak tűnik a helyzet ahhoz, hogy ne a felhasználói hibát sejtsem mögötte. Alapból ugyanis működik a címfoglalás, feltéve persze, hogy jól használják, azaz nincsenek ütközések a többi hoszttal és a DHCP poollal, és mindenki kapott lehetőséget a címváltásra. Szóval ha azt tapasztalod, hogy nem a befoglalt címet kapják az eszközök, akkor nagyon édemes szétnézni a beállításoknál, mert helyes beállítások és gyakorlat mellett ilyen hiba nemigen fordul elő.
MaCS
-
gyulank
addikt
válasz MaCS_70 #68433 üzenetére
Az, hogy az ontban beállítottam amit írtam, a többiben meg nem tudom, hogy kell, meg mit, és a router1-en van, és nem annyi. Pedig a MAC egyezik az openwrt wifis kijelzésnél, meg az ontban beállítottal.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Problémám lenne egy Asus RT AC65P típusú eszközzel. Csak 2.4GHz-en használjuk a wifi részét. A hiba pedig az,hogy naponta nagyon sok alkalommal valamiért el dobja a wifi szórást.Az időt nem tudom konkrét időponthoz kötni,illetve esetleges túlterhelésre,mert reggel is előfordul,illetve napközben,este,éjjel. Ez az eszköz AP módban megy,wifit is szór,pc,tv is lóg rajta Lan kábelen,és egy Nas is Lan-on. Az erre a pontra kapcsolódó telefonok néhány másodpercre kiírják,hogy pillanatnyilag nincs internetkapcsolata,majd 3-4mp múlva üzenet,hogy helyreállt az internetkapcsolat.Ezt a hibát sajnos nem tudom 100%-ra detektálni vezetékes kapcsolaton,talán a vezetékes eszközök nem ennyire érzékenyek erre a néhány mp-es kiesésre.Telefonok Redmi Note5,illetve egy Poco x3nfc. Merre induljak el a hiba keresésben?
-
Topikgazda
válasz gyulank #68428 üzenetére
A hálózatod továbbra is elég rejtélyes számomra, és továbbra is csak azt tudom mondani, hogy egy routert használj, többet!
Ha egy DHCP-szerverben beállítasz egy címfoglalást, akkor az az egész doménre ki fog terjedni, ne legyenek kétségeid.
Az, hogy egy adott eszközön, mondjuk telefonon mi állítható be, az az azodd eszköztől függ. Így az is, hogy engedi-e, hogy különböző hálózatokhoz különböző IP-módot használjon.
MaCS
-
Topikgazda
válasz dabgergo #68425 üzenetére
Szerintem ne extendert (helyesen: repeater) akarj, hanem vegyél egy rendes routert! Az Asusok már az alsó polcról is ismerik a repeater és a media bridge (ami a TP-Linknél a kliens) mode-ot.
Pl.: AX53: Operating ModeAccess Point, Media Bridge, Repeater, Router
A géeles által említett OpenWRT-ről nem is beszélve (az is feltehető az AX53-re), de ahhoz már kisebb pilótavizsga kell.
MaCS
-
-
gyulank
addikt
válasz gyulank #68388 üzenetére
Hogy kéne megoldani, hogy DHCP legyen, és legyen valami fix IP című minden routeren keresztül? Szóval mondjuk a telefonom legyen DHCP beállításon, de fix IP-vel, akármelyik wifire csatlakozik. Oké, beteszem mondjuk az ont beállításainál, az Add Reserved Address-be, már akkor kétségem van, hogy az ont wifijén az lesz a cím amit beírtam, de aztán ott a többi. Az AP-ken eredeti fw van, mindegyik AP-re lehet csatlakozni, AP3 helyett jobb az AX3600, a többi router openwrt, kivéve a router3 mert az nem engedte. Szóval mikor valamiért átvált másik wifire, akkor is az a fix ip legyen, és ne kelljen a telefonon mindig minden wifihez ülön statikus IP-t beállítani, és nem akarom ugyanarra nevezni az összes wifit, és meg akarom tudni különböztetni, mert pl. az AP erősebb, de rosszabb telefonnal.
-
géeles
aktív tag
válasz MaCS_70 #68423 üzenetére
Szerintem ez nem ennyire speckó, a routeres topicban szerintem megmondják a frankót.
Elég lesz egy OpenWrt -s egyszerűbb sima router.
Routeres topikdabgergo nek
[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
Gyurka6
őstag
Az "Állapot" -ra kattints.
Gyurka
-
dabgergo
őstag
Extendereknél miért van az h a LAN sebesség csak 10/100 Mbit/s-es?
Ez baromi lassú, nem? Pont kábelen lenne lassú vagy valamit félreértek? -
TomPack
őstag
-
balu.sch
csendes újonc
Sziasztok!
Áramszünet volt elég sokáig, minden újraindult, köztük a T-től kapott gyári modem is..
F@ST 3890 V3 típusú.
Lan-al is, wififel is minden eszközön( telefonok, laptop, ipad.) max 5 MB/s-t produkál, akármit is állítok..előtte tökéletes volt..
Az előfizetésem Net 1000-es csomag..
Szeretném hozzáértő segítségeteket kérni, mit kellene állítanom[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz TomPack #68411 üzenetére
szerk; úgy látom, hogy ez a MediaBridge mód csak két Asus router között fog működni!
Nem, bármilyen eszközzel működik a Media Bridge, az AiMesh az ami csak Asus eszközök között működik.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
TomPack
őstag
válasz Gubek-Einste #68409 üzenetére
Köszi szépen, megnézem őket!
Egyébként az járható út lenne, ha az említett egy port-al rendelkező TP-linket dugnám rá a jelenlegi routerem WAN-portjára?
szerk; úgy látom, hogy ez a MediaBridge mód csak két Asus router között fog működni!
[ Szerkesztve ]
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Topikgazda
válasz TomPack #68407 üzenetére
de egyelőre nem találok olyan eszközt, amint több ethernet port is lenne nem csak 1db!
TP-Link-nek nincsen ilyen eszköze de egy sima switch-cel megoldható lenne a több LAN port.
Asus esetében az AX53U vagy AX1800U ami szóba jöhet mint lehetőség.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyulank
addikt
válasz TomPack #68407 üzenetére
De nézd meg az útmutatójában, hogy hogy lehet beállítani azt a kliens módot... Vagy megveszed és azon se állítod be? Én most ránéztem és nem találtam benne semmit, a képeken is ugyanazokat a beállításokat láttam mint az enyémekben, meg a linkemen. Jó mondjuk a képeken más router is volt. De én akkor is úgy látom, hogy abban is csak úgy tudod beállítani mint a meglévődben.
[ Szerkesztve ]
-
TomPack
őstag
válasz gyulank #68405 üzenetére
Nem szeretném a jelenlegi routerem piszkálni.
Azt hittem egyszerűbben tudom szemléltetni hogy mit is akarok.
Felejtsd el kérlek, nincs semmilyen routerem!
A kérdésem az volt, hogy mit vegyek?
MaCH_70 tök jó tippet adott, hogy merre induljak el, de egyelőre nem találok olyan eszközt, amint több ethernet port is lenne nem csak 1db!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
Topikgazda
válasz gyulank #68405 üzenetére
A WDS a nem szabványos volta miatt elég bizonytalanul tud működni, általában csak teljesen (hardver/firmware verzió) azonos eszközök között jön össze a kapcsolat és akkor sem biztos, hogy stabil fog működni.
Kölcsönösen meg vannak adva egymásnak a MAC címeket.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
TomPack
őstag
válasz gyulank #68399 üzenetére
Igen, jelenleg a router vezetéken csatlakozik egy másik routerra.
Nem akartam ezzel is bonyolítani az esetem, mert amúgy is ezt szeretném megszüntetni.
HA lehet, akkor nem resetelném azért a routert hogy kipróbáljam amit mondtál, csak ha tuti a dolog. Inkább vennék egy másik routert ami tudja ezt ami kell nekem, beüzemelném, és ha minden szuper, a régit megszüntetném. Legfeljebb majd elteszem tartalékba.
A képernyőképen direkt hagytam fent a jelenlegi üzemmódot is azért, hogy szemlélteni tudjam mi az a két mód amit tud a jelenlegi routerem.Ezt szeretném megvalósítani;
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
TomPack
őstag
válasz MaCS_70 #68398 üzenetére
Köszi!
Ezt találtam, ő egyértelműen tudja a client-módot a leírásban, a wifit ethernet porton továbbítja pl a tévének, játékkonzolnak;
[link] TL-WR802N
Vele annyi problémám, hogy eléggé kicsi, és emiatt csak 1Db Ethernet port van rajta.
A google pedig az ellenségem, egyszerűen nem találok olyat amin több port is van, és a neten fellelhető használati útmutatójában is tudja a fenti funkciót!ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű DELL Latitude 5590 FHD IPS 15.6 gyári magyar billentyű világító i5-8250u Windows 10/11
- 1972 Csepel Hiteka Elkon 5140 mérőműszer . Igazi ritkaság
- Kingston SUV500MS480G mSATA 480GB SSD 42nap működés 1.97TB írt adat
- Lenovo T61 T400-T470s V110-15ISK Asus UX303U HP 6470b 840 G3 bontás:akksi dokkoló töltők stb
- Xiaomi Wifi 6 AX 1800 4 gigabit ethernet 4 antennás dobozos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest