Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Citroware #52795 üzenetére
A VPN elrejti a rajta folyó forgalmat, abba a netszolgáltatód akkor sem lát bele, ha akarna. De nem akar. Ha nem PPTP-t használsz, akkor elég komoly biztonság védi az adatforgalmat.
Az pedig, hogy mit hogyan osztasz meg, Rajtad múlik.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Topikgazda
Ez örvendetes, de azt sajnos nem változtatja meg, hogy a Roaming Assistant nem egy olyan szolgáltatás, amitől ténylegesen el is várhatjuk az áhított működést.
Persze kérdés, hogy mire is áhítozunk. Mondjuk úgy, hogy a Roaming Assistant az esetek egy értékelhető részében valóban elintézi a gyengébb AP-ról leszakadást. A Sony-nak meg a jelek szerint tényleg elég korrekt és együttműködő a wifije.
MaCS
-
Topikgazda
A 90 Mbps körüli sebesség pedig nagyon arra utal, hogy csak két érpárod funkcionál.
A koax vélhetően nem zavarja, de még ha komoly nagyfeszültségű kábel is futna mellette, az alapvetően 50 Hz-ével az sem fogná így meg a (100) MHz-es kategóriában folyó adatátvitelt.
MaCS
-
addikt
Ha a PC-m VPN-t használ, és a PC-men megosztok egy mappát, hogy a hálózaton belül más készülékek hozzáférjenek, akkor:
1. Az a mappa VPN-en is kimegy valahova, ahol más számára is elérhető lesz?
2. Láthatja-e az internetszolgáltatóm, hogy milyen tartalmat osztok és töltök az otthoni hálózatban az egyik készülékról a másikra, az internetszolgáltató által adott modemen (Wifin) keresztül? -
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Segítséget kérnék, van egy wifi vadászom és a jelét szeretném egy routeren keresztül megosztani, ha lenne valakinek ötlete megköszönném.A semmiért vállalom a felelősséget!
-
ChiliChili
tag
TP-Link routeren keresztül alaplapi 1Gb-os Ethernet, cat6-os kábelek
Blackmagic Disk Speed Test 5GB-os test file
ASUS XG-C100F 10G PCIe kártya a gépben és a Qnap NAS-ban
NAS Raid5 (4 db disk)
Jumbo frame 9000
Vention cat7-es kábel
Blackmagic Disk Speed Test 5GB test file
SSD cache gyorsíthatná még, de ahhoz már 3x-os árú QNAP kártya kellene a NAS-ba. -
Cry0
őstag
Le lett tesztelve előtte a kábel.
Koax mellett fut végig.
Van valami trükkje a bekötések ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Cry0
őstag
Sziasztok! olyan problémám volna hogy vásároltam egy 20 méteres cat5e utp kábelt valamint hozzá keystonet,össze csiptettem a megfelelő ábra szerint volt net viszont 450-500helyett csak 60-90mb. hagytuk üzemelni egy fél órát azóta nincs net. valaki tud valami megoldást rá?
előre is köszönömIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
-
woodworm
veterán
válasz MaCS_70 #52785 üzenetére
Nem kell hozzá sem laboratóriumi, sem hipotetikus környezet. Leegyszerűsítve, ha két eszköz 300-as linken kapcsolódik, akkor annyi adat folyik át közöttük. Az a nem mindegy, hogy ebből az adatmennyiségből mennyi a hasznos számunkra és mennyi megy el belőle magára a kommunikációra és az adatbiztonságra, hibajavításra.
Egy szösszenet, hogy kb. mire megy el kapcsolat nagy része.
-
Topikgazda
A 65P nem roamingképes router. Az Asus Roaming Assistantje ugyanis egy amolyan félmegoldás, nem valódi roaming. Ahogy én látom, ez egyfajta bónusz: ha működik, örülünk, de erre nincs garancia.
Én még őszintén szólva nem láttam jól működni...
MaCS
-
Topikgazda
-
IG55
senior tag
Üdv!
Két Asus RT-AC65P routert használok AP módban. Az AP roaming jól működik 2,4 és 5 GHz-n is (egy tablettel meg egy régebbi Xiaomi A2 telefonnal próbáltam), kivéve egy eszközt, ami egy Xiaomi Mi 8 Pro telefon. 2,4 GHz-n azzal sincs baj, de 5 GHz-n a következő a hibajelenség: Ha túl gyorsan (1-2 perc) változik többször a kapcsolódó AP, akkor nem kap IP címet. Ha mondjuk talán kb 5-10 percet legalább eltöltök bármelyik AP-re kapcsolódva, akkor utána nem lesz IP cím adási probléma, ha átmegyek a másikhoz. Ha úgy állítom be az AP-kat, hogy bizonyos jelerősség alatt leválassza a klienst, akkor látszólag egész jól működik, addig, amíg a két AP között kb félúton nem állok meg a telefonnal. Akkor meghülyül, ismét nem ad IP-t.
Valami olyasmi van, hogy ha túl hamar megyek vissza AP1-re, akkor mintha még nem telt volna el annyi idő, hogy a telefon leválasztódjon róla (bár már rég AP2-re van kapcsolódva), ezért ha vissza megyek, akkor meghülyül a rendszer.Köszi az ötleteket!
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz MasterMark #52780 üzenetére
Köszi, ettől tartottam.
Így marad a kábel dugdosás egyenlőre.
De akkor mi az anyjuk valagáért van mindenhol 300Mb/s-al reklámozva?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Balerik #52775 üzenetére
Igazából ha mobilról fel tudsz csatlakozni rá ugyanonnan, akkor a legolcsóbb wifi kártyával is már működhet. Emlékeim szerint az a TP-link. Talán van is nekem elfekvőben, meg kell néznem, mert lehet, hogy bátyámnak adtam. Ha megvan, akkor oda tudom adni postaköltségen. Nem tudom milyen szervered van, de ha nem valami újabb, akkor nézd meg, hogy van e egyáltalán elég PCIE lane még egy kártyának. A processzornál szokták írni, hogy mennyi lane-t támogat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
abdulka1
őstag
Sziasztok!
A szolgáltató modemén keresztül tökéletesen megvan a 150Mbit/s letöltési sebesség, de ha bekötök egy TP-Link TL-WR841N routert, akkor max 90 az elérhető.
A routerre csak időnként van szükség a wifi miatt, így az a része többnyire ki van kapcsolva, és nincs másik eszköz csatlakoztatva vezetékkel sem.
Ez az eszköz ennyit tud, vagy megoldható, hogy továbbítsa az elérhető sebességet?Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Albérletben szeretnék valami használható netet, sajnos kizárólag a Telekom érhető el a házban, és mondjuk úgy, hogy nem adja túl jó áron. Hűségidőt lakásba kötött szolgáltatásra nem szeretnék, ki tudja, meddig maradok itt...
Felmerült, hogy inkább rendelnék valami nagyobb / korlátlan mobilnetet, amit megosztanék 1 laptoppal + 1 PC-vel és két telefonnal.
Van egy használaton kívüli Honor 7s, ami mobil hotspotként működne.
Kérdés, hogy egy mobilt használva hotspotként elérhető-e a 4G sebessége a wifi hálózaton (jó térerő van a lakásban, Telenor hipernetről lenne szó), vagy inkább be kellene szerezni egy olyan routetert, amibe be lehet tenni a sim kártyát?Köszönöm!
-
inf3rno
nagyúr
válasz Balerik #52775 üzenetére
Úgy is lehet. Én arra gondoltam, hogy a ti vendég hálótokra csatlakozna fel wifivel a szerver és anyósotok gépe is, de úgy még egyszerűbb, ahogy te írod. Nem értek a wifi kártyákhoz, szerintem van ennek külön topikja. Érdemes lenne először wifi analyzer-el megnézni mobillal, hogy milyen a jelszint. Abból látni fogod mennyire életképes az ötlet. Ha külön szint, akkor valszeg n-es wifi fog kelleni, az ac rövidebb hatótávú és elvileg nem megy át annyira a falakon, mint az n-es, de ez is olyan, hogy hallottam már valahol, a gyakorlatban még nem hasonlítottam őket össze. Nézd meg, hogy van e hálókártyás topik. szerk: Úgy tűnik nincsen. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Balerik #52771 üzenetére
Én inkább a connect box vendég hálózatát használnám, az talán erősebb jelet ad, mint egy wifi kártya. Persze kártya így is kelleni fog a szerverbe, hogy fel tudjon menni arra a hálózatra is. Azért azt vedd számításba, hogyha DLNA-ról akar lejátszani valami gyenge wifis kapcsolaton keresztül, akkor könnyen lehet, hogy akadni fog a film.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Topikgazda
válasz Balerik #52771 üzenetére
Nem lenne-e jó megoldás ha egy Wi-fi kártyát tennék a szervergépbe és azon keresztül tudna kapcsolódni az anyósom a szervergéphez?
Próbálkozni lehet de a kábelezés stabilabb megoldás lenne, azt csak egyszer kell megcsinálni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMark
titán
-
Balerik
aktív tag
válasz MasterMark #52765 üzenetére
Szia! Sziasztok!
Nincs közösítve a két hálózat és ha lehet nem is szeretném.@Gubek-Einste
Tetszik az ötlet, de erre a ház felújításánál nem gondoltam ("kábelezés" csak a mi részünk lett mindenhol bekábelezve.) Nem szeretnék falat fúrni és kábelezni.Nem lenne-e jó megoldás ha egy Wi-fi kártyát tennék a szervergépbe és azon keresztül tudna kapcsolódni az anyósom a szervergéphez?
Elmúlik.
-
MasterMark
titán
Nem kell ehhez vpn, egy sima plex ezt meg tudja oldani neten keresztül.
Switch Tax
-
inf3rno
nagyúr
válasz Gubek-Einste #52767 üzenetére
Ohh, na erre nem is gondoltam, pedig nyilvánvaló.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Balerik #52764 üzenetére
Nem vagyok benne teljesen biztos, de gondolom ide kellene 2 VLAN egy közös switch-be, aztán mindegyik VLAN kap 1-1 internet kapcsolatot. Elvileg meg lehet osztani így VLAN-ok között fájlokat. A másik megoldás az lenne, hogy interneten keresztül pl VPN-en. Esetleg dropbox-ban, ha nem vagy annyira félős. Viszont ezekhez azért erős feltöltés kellene, vagy ha az nincs, akkor streamelni kellene pl DLNA szerverről.
Buliban hasznos! =]
-
Topikgazda
-
Livius
őstag
válasz MasterMark #52765 üzenetére
Vagy ami kell neki onnan azt felrakhatod neki egy PenDrive-ra. Max még lehetne szerencsétlenkedni valami VPN hálózattal, de mivel két külön netről van szó, tőled nem tudná letölteni max letöltéssel úgy mint egy belső hálón Gigabiten. Csak annyival tudná, amennyivel az előfizetett csomagod tud feltölteni, annyival tudna tőled átvenni adatokat.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy családi ház, mi a párommal és a gyerekekkel a tetőtérben lakunk, az anyósom lent a földszinten. Két független Vodafonos hálózat van a házban. Nálunk üzemel egy ,,szervergép" amelyen filmek és sorozatok vannak.
A kérdésem.
Hogyan tudnám megoldani, hogy az anyósom is hozzáférjen a szervergépen lévő filmekhez és sorozatokhoz , de ne a mi hálózatunkat használja?Elmúlik.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
OpenWRT-re lehet DNS szervert tenni?
Buliban hasznos! =]
-
korcsi
veterán
válasz tobias40 #52757 üzenetére
Routerben első körben.
"Ha jól értelmeztem itt a belső hálózatomban minden eszközömnek lesz egy ipv6-os címe,amit el lehet érni bárhonnan?"
Lesz olyan is
Egy eszköznek több IPV6-os címe is lehet és általában van is.A többi nem egyszerű, erre írtam a wiki-t és egyéb információkat.
Az asztali gépemen az ipconfig /all így néz ki:
"
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2a01:5d0:8275:3100:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2a01:5d0:8275:3100:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx(Preferred)
Temporary IPv6 Address. . . . . . : 2a01:5d0:8275:3100:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx(Deprecated)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::xxxx:xxxx:xxxx:xxxx%14(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.2.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2020. szeptember 24., csütörtök 7:06:42
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2020. október 9., péntek 6:16:56
Default Gateway . . . . . . . . . : fe80::66d1:54ff:fe91:71d0%14
192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 103848995
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-25-3A-7B-F1-30-9C-23-85-4F-D0
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
91.146.167.222
77.111.128.68
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
"[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
tobias40
veterán
válasz korcsi #52756 üzenetére
Tűzfalat a routerben van a gépeken kell beállítani?
Ha jól értelmeztem itt a belső hálózatomban minden eszközömnek lesz egy ipv6-os címe,amit el lehet érni bárhonnan?
Ha igen,akkor ezeket hogy állítom be vagy mi ennek a menete?
Vagy maradnak az ipv4-es belső hálós dinamikus ip-k amik a mac címekhez vannak párosítva?Mik azok a konkrét példák ahol érezhető az ipv6 jótékony hatása,előnyei?
-
korcsi
veterán
válasz tobias40 #52755 üzenetére
Mehet párhuzamosan. Az IPV6 önmagában nem elég minden helyzetben.
IPV6-ra is állits be tűzfalat! Fontosabb mint a 4-nél, mert nincs alapértelmezetten NAT.wiki-t még néhányszor, aztán megint párszor, aztán más leírásokat, és szép lassan kikristályosodik, hogy is van ez.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
tobias40
veterán
Megkaptam az ipv6-os címet a telekomtól,de megy mellette az ipv4 is.(ez úgy tudom nem túl jó ha mindkettő megy párhuzamosan)
Milyen beállításokat és hogyan kell beállítanom a routeremben hogy használhassam az ipv6-os címet?A routeremben az ipv6 fülnél látom is ezt a címet de a router fő oldalán továbbra is az ipv4-es cím szerpel.
Telekomos eszköz modemként dolgozik nálam,a saját asus ac87u routerem intéz minden t a hálózatban.
Nem vagyok képben az ipv6-al kapcsolatban ezért konkrét példákat is mondanátok hogy mire érdemes leginkább használni az otthoni hálózatban?
Wiki-t elolvastam de annyi a számomra idegen kifejezés hogy még jobban összekavarodtam!
Hogyan kell beállítani az ipv6-os címeket a belső hálózatban(ha kell?) hogy minden eszközömnek ipv6-os címe legyen?Egyelőre ennyi,még jövök az idegesítő kérdéseimmel!
Ha nem ide való kérdések,akkor mondjátok hova írjak?
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Ma ismét egész napos áramszünet volt nálunk (hálózat fejlesztés) és 3 óra után lemerült a szünetmentes is, mikor visszakapcsolták az áramot a szolgáltatói Cisco EPC3208 minden ledje villogni kezdett, konnektor ki be semmi változás, kb másodpercenként az összes LED rajta egyszerre felvillan majd elalszik.
Találkozott valaki már ilyennel? Netes manualban nem láttam erre “hibakeresést”. Mi lehet s gondja? -
togvau
senior tag
válasz Gubek-Einste #52733 üzenetére
Az. Meg nem lehet koszolni, szétverni a lakást
hitler, sztálin, micro usb
-
Topikgazda
válasz MasterMark #52749 üzenetére
Jogos!
MaCS
-
vacs
veterán
-
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Egy Tenda 100-as switch van használatban jelenleg, de már nincs rá szükségem.
Mivel tudom a legolcsóbban összedugni az utp kábel két végét, hogy gigabites sebességet kapjak (tehát switch már nem kell)?(^)(>.<)(^)
-
moya#no1
aktív tag
pS4 topicban nem igazán jött rá válasz. Lehet a modemmel/ time capsule val van valami gond.
Pár napja a modemet lecserélték 1000Mb/s tudó készülékre (Telekom) A ps4 egy Apple TimeCapsule ból kapná a netet, mert sajna a modem messze van. És az alábbi hibaüzenetet írja “ Használatban lévő Útválasztó esetleg nem támogatja az IP-csomag töredezettséget, és a PS4 néhány hálózati funkciója korlátozott lehet. A részletekért forduljon az Útválasztó gyártójához. Letöltés 10-20Mb/s feltöltés 20-30Mb/s Néha a psn ből is kidobál. Kábelen van összekötve. Tudna segíteni nekem valaki ? KöszönömJust Ride KTM
-
CirrMee
addikt
válasz Flowtation #52738 üzenetére
Közben utána olvastam, teamspeak vagy discord alatt megoldható, én arra lettem volna kiváncsi, hogy ezek nélkül megoldható-e.
Természetesen.
Csak játssz olyan játékkal, aminek van ilyen szolgáltatása is (lásd CSGO).Szakadozik: gondolom véletlenül sem kábeles összeköttetésben van a két router egymással...?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Flowtation
őstag
válasz MasterMark #52704 üzenetére
Az a kérdés, hogy ha a két gép egymástól távol van, akkor hogyan hallhatják egymást a mikrofonban játék alatt? Pl. minecraftozni szoktak, abban kellene, hogy működjön. Közben utána olvastam, teamspeak vagy discord alatt megoldható, én arra lettem volna kiváncsi, hogy ezek nélkül megoldható-e.
De, más, ez fontosabb:
A múltkor azt a tanácsot kaptam, hogy szolgáltatói+saját router (AP módban) esetén jobb megoldás ha minden wifi külön van, külön jelszóval. Ez most nálam 2 wifi a szolgáltatói router által (2.4 és 5 ghz wifi, ugyanaz a jelszó) és 2 az emeleti archer c5 v4 által (másik SSID) mégis folyamatosan szar a wifi, amit jelenleg abban veszek észre, hogy online játékok által, folyamatos wifi szakadást jelez a játék (pl. gyerekeknek, Brawl Stars, de hbo go-nál is észrevehető, vagy youtube-nál a tv-ken), hiába kapcsoltam ki az 5ghz-et mindkét routerbenm, ugyanúgy szakadozik, a jelerősség pedig oké.
Ez most mitől van?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy TP-Link TL-SG1005D switchem, és az 500-as netem 1000Mbit-re fog emelkedni. A kérdésem az lenne hogy szerintetek ez a switch még jó az 1000Mbit-es nethez is? Vagy egy switch tekintetében mivel csak egy elosztó szerepét tölti be így mindegy hogy 5000ft-os eszközről beszélünk, vagy egy 20 000ft-os eszközről?
A konfigurálás nekem nem lényeges.iPhone 16 Pro Max
-
Topikgazda
-
togvau
senior tag
Milyen router ajánlott téglaház emeletére jobb sávszéllel eljuttatni wifin a netet?
Jelenleg a szolgáltatói digis huawei ONT van, annál erősebb kéne.Huawei AX3 az egyik lehetséges, esetleg xiaomi ax1800
hitler, sztálin, micro usb
-
merqree
őstag
válasz Gubek-Einste #52726 üzenetére
Köszönöm!
Az lett most a megoldás, hogy a Telekom routert haszálom, a többi router switch módban/kötéssel raktam be, így mindenhol megy minden.
Csak félek, hogy a Telekomos router nem olyan "jó"(?), mint az ASUS RT-AC66U. -
Topikgazda
-
merqree
őstag
válasz Gubek-Einste #52724 üzenetére
Szia,
Köszönöm, az AC57U v2-n nem találok ilyen IGMP lehetőséget AP módban.
-
Topikgazda
-
merqree
őstag
Sziasztok,
A múlt:
Egyetlen laptop LANon csatlakozik a hálózatra, a laptopon egy média szerver fut, illetve SMB megosztás.
3 TV LANon csatlakozik a hálózatra.
A kiszolgálásukat egy Asus RT-AC66U végzi.
DHCP oszt címeket, az eszközök MAC address alapján kapnak fix ip-t.A jelen:
Bekötésre került a telekom optikai hálózat és vele együtt IPTV.
A TVk fali csatlakozóból kijövő LAN kábelét egy-egy RT-AC57U V2- WAN portjába kötöttem, a LAN portba került a TV és az IPTV eszköz."Elvárás":
Nem tudom megoldani, hogy egyszerre ugyanazon TVn lehessen IPTVt használni, youtube-ot nézni helyi hálózat megosztását és/vagy média szervert.
Próbáltam úgy is, hogy az ASUSokat switchként használva a WAN helyett a LANba dugtam a "bejövő" jelet, de azzal sem oldódott meg a dolog.
Lehetetlen küldetés megoldani, hogy az "okos TVn", mind a három megoldás működjön? Az IPTV tudom, hogy HDMIn ad jelet a TVbe, de ha van LAN és internet az adott végpontnál, akkor nincs IPTV.
A telekom által adott eszközt még próbáltam fő routerként beüzemelni.Jelenleg a Telekom "router" LANból kijövő kábel Asus RT-AC66U WAN részére csatlakozik.
Adjam fel, vagy merre és mit keressek?
A tippeket is köszönöm!
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52721 üzenetére
igen, ennyi volt... kapcsoltak egy olyanhoz, aki ért hozzá, kért egy újraindítást, addig vonalban maradt és kész is lett... 70-es kezdetű lett és a myipvel is egyezik...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
Köszönöm mindenkinek a kitartó és türelmes segítséget. Telekommal 5 perc alatt megoldottuk a dolgot és ígymár működik is minden!
Köszönöm
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52715 üzenetére
Igen így van, így pontos...
-
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52712 üzenetére
Igen nálam is ez a kamera eset miatt tűnt fel mostanra. Mert a NASt pl. elérem, azt nem befolyásolta...
Nah mindjárt hívom is őket!
-
MasterMark
titán
válasz Sickboy25 #52711 üzenetére
Igen. Nem tudom ott hogy megy, de mindenképp megéri megpróbálni. DIGI-nél ilyenkor kivesznek nat mögül, ha azt mondod nem éred el a kameráidat.
Igen, maguktól beraknak bármikor. Nincs elég IP, nem kaphat mindenki publikusat. A legtöbb embernél semmilyen gondot nem okoz.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52710 üzenetére
Telekom...
Ezt kell mondenom, hogy natolnak és vegyenek ki belőle? DE ezt így egyszer csak megváltoztatják maguktól?
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52708 üzenetére
Bocsi közben már szerkesztettem és igen 100-al kezdődik
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52706 üzenetére
Keresem, de nem találom pedig százszor átnéztem az összes lehetőséget.
Erre gondolnék:Ha ez az, akkor viszont ez az IP (100.x.y...) közel sem az, mint amit a MYIP (31.x.y....) kiad...
[ Szerkesztve ]
-
Sickboy25
addikt
válasz MasterMark #52702 üzenetére
nah csináltam egy új dns-t.
beállítottam a routerben is, leteszteltem nslookup-pal, van egy pár timed out, de közötte kiírja az ip-t(ez stimmel a myipben megjelenővel)és a host nevet.
Beállítottam a techson kamerában is. Teszt jó nem ír hibát, de külső hálózatról mégsem érem el. Egyszerűen nem értem, mi a baj...
-
MasterMark
titán
válasz Flowtation #52703 üzenetére
De mi a kérdés? Bedugod, beállítod alapértelmezett eszköznek kimenetnek, meg a mikrofont bemenetnek, és kész.
Switch Tax
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Nem igazán találtam jobb topicot, ezért is off.
A kérdésem az lenne hogy hogyan lehet megoldani azt hogy a gyerekek tudják használni a mikrofonos headsetet játékon belül? Van két asztali pc, egy-egy egyszerű analog headsettel, most épp minecraft őrületben, LAN-on játszanak és jó lenne ha tudnának beszélni is közben.
Köszönöm a válaszokat, ha nem.ide való akkor töröljétek nyugodtan.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Topikgazda
válasz Sickboy25 #52700 üzenetére
"Ha nem állítottál semmit, akkor azt is nézd meg, hogy nem kerültél-e szolgáltatói NAT mögé." - ezt hol tudom megnézni?
Megnézed, hogy a router-ben és a "What is my IP" keresésre kiadott WAN IP cím azonos-e, ha nem akkor NAT mögött vagy.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Autóhifi
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Videó stream letöltése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest