Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Ma ismét egész napos áramszünet volt nálunk (hálózat fejlesztés) és 3 óra után lemerült a szünetmentes is, mikor visszakapcsolták az áramot a szolgáltatói Cisco EPC3208 minden ledje villogni kezdett, konnektor ki be semmi változás, kb másodpercenként az összes LED rajta egyszerre felvillan majd elalszik.
Találkozott valaki már ilyennel? Netes manualban nem láttam erre “hibakeresést”. Mi lehet s gondja? -
Fr3eWar
őstag
A link amit küldtek az első válaszként a hozzászólásodra megvan?
Kérdésed benne megválaszolva.
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok!
Honnan és milyen UTP kábelt javasolnátok új építésű házba?
Ha jól sejtem a dolgot, akkor nyugodtan vehetek CAT7-es kábelt, annak ellenére, hogy egyelőre CAT6-os UTP fali aljzatba lesz szerelve, de van értelme a Cat7-nek? A leghosszabb kábelszakasz 15-20m körüli. Mennyire terjed a réz érpáron 1gbps feletti téma? -
Fr3eWar
őstag
Lenne egy hülye kérdésem: itthon csak fali kábel volt XXméter ami elég hogy a földszint-pince-emelet utat megtegye. Be is húztam csak nyitott maradt bennem egy kérdés. Mivel fali kábel elvileg két fali aljzathoz lenne jó (2x4). De nekem csak egy RJ45 dugó kellene mindkét végére mivel a földszinti routerből az emeleten is egy routerba menne. Az út: telefon->DSL modem->linksys router WAN->(emelet) linksys router 1.port. Tehát működne ha klimpelővel rányomok két csatit, vagy mindkét felére egy fali aljzat és onnan egy-egy rövid utp-vel a routerekbe. Ezt elkerülném...
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Fr3eWar
őstag
Köszönöm a segítségeteket, ezen infók alapján megoldjuk a dolgot, és jelzem majd a fórumban.
-
Fr3eWar
őstag
Házon belül lenne 2 laptop meg 1 asztali. Tehát a TP-link wr543g típusú router tudja azt hogy mint kilens csatlakozik a falu wifi szolgáltatásához, és abból egy utp-vel egy másik routerba vezetve a netet, az már kiosztaná a gépeknek. Ha jól értelmezem. Akkor mondjuk 2db TP-link wr543g megfelene a célra? Abban kérnék akkor még segítséget hogy melyik almenüben találom meg a szükséges beállításokat gondolom a router MAC-címének beírom azt ami a "faluközpontban be van jelentve" és onnan tovább merre, van nekem egy TL-WR841N routerem esetleg ha ez hasonló felépítésű menüvel rendelkezik, akkor ebben tudnám "gyakorolni" hogy mit kell majd mondjak az ismerősömnek.
Köszönöm válaszaitokat, már ez is sok segítség volt!
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy megoldható-e szerver nélkül wifi-internet megosztása. Egyik ismerősöm falujában wifi internetelérés van kizárólag, és több gépre kellene megosztani. Le van adva egy MAC-cím és azon a gépen van net. Valami olyan megoldás kellen hogy a wifi-jelet a router fogja és ossza a netet. Az nem jó megoldás hogy az asztali gép befogja a jelet és egy plusz hálókártyával hídkapcsolatba eljuttatja egy routerba. Úgy kellene, hogy függetlenül egymástól több gépen is lehessen netezni. Remélem érthető voltam.
Üdv, Fr3eWar
-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok a kicsike problémám: adott egy d-link dir-635 és egy di-524 es router, és ezen két kütyüt szeretném összekötni úgy, hogy az egyik routerba megy az adsl modemből a net kábelen, és abból a routerból a másik routerba megy a net wifi-n, hogy a lakásban található 5-6 gép tudjon a hozzá közelebb esőhöz csatlakozni (egyik router a földszinten lenne a másik felette az emeleten). Az mindegy hogy melyik van kábelen az adsl-en, mert a cserélgetni tudom őket.
DI-524
és
DIR-635Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Külpolitika
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest