Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SafE84
tag
válasz cseppo #107652 üzenetére
Gyári cikkszám: GM 09128022
[link]
Y20DTH motor esetében 2 ilyen is van a motortérben (meg egy harmadik más cikkszámmal), de amelyik a turbó nyomását szabályozza, az bal hátul van a turbó mellett .
De mondom, hogy az én autómban Y20DTH motor van, a tiédben lehet máshogy néz ki ez a szelep. -
SafE84
tag
válasz cseppo #107640 üzenetére
Nekem a Wastegate szelep (turbó nyomás szabályozó) vezérlő mágnes szelepe okozott ilyet. Ha rossz, akkor a szelep nyitva marad ezzel bypass-olva a túrbót. Igaz nekem Y20DTH a motor, de pont ez volt a jelenség. Főleg nyirkos időben. Kicseréltem 2 perc alatt és minden rendbe jött.
-
SafE84
tag
válasz cappa72 #107606 üzenetére
Nekem ősszel azt mondták a szerelők meg a bontós is, hogy váltóba csakis GM olajat. Meg is vettem (2x is...). Mikor kibontod, olyan szaga van, mint az erjedő málna szörpnek. 😀
Ja igen, és azt is mondták hogy mehet bele mind a két liter, túl kell tölteni (F23).[ Szerkesztve ]
-
SafE84
tag
Sziasztok!
A képen látható fekete csapágy takaró, tömítő "kupakot" hol lehet beszerezni? Mi a becses neve?
Ez a váltóban van és csak rongálással lehetséges a kiszedése.
Valahonnan be kellene szereznem, vagy megoldani a sérült rész betömését.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
SafE84
tag
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Azért kérdeztem, mert nem tudom megállapítani, hogy milyen színű ami benne van. Kevés is van benne, meg a színe sem egyértelmű. Pirosat mondanék, de most a narancssárgával megkevertél.Amúgy 4. napja szívunk a váltó cserével, kész vagyok már... Ezért kérdeztem beköszönés nélkül, emiatt utólag is elnézést kérek!
Majd leírom mi volt, hátha okul belőle valaki később.[ Szerkesztve ]
-
SafE84
tag
Zafira A- ba milyen fagyálló kell? Piros?
-
SafE84
tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e, ha nem, akkor előre is elnézést kérek!
Van egy 2002-es Zafira-m, melynek a váltója kerepel/zakatol, ha üresen van kiengedett kuplunggal. Ha benyomom a kupplungot, akkor megszűnik a hang. Azt mondják, hogy valószínűleg nyelestengely csapágy. Mennyire nehéz a váltó javítása (F23), ha az ember még nem csinált ilyet, de ért az autó szereléshez? Vagy nagyon speckós a váltó javítása? Kicsit félek váltó felújításra elvinni egy "szakihoz", félek túl drága lenne. A bontott váltótól meg pláne óckodom.A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest