-
GAMEPOD.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz ribarszki #80854 üzenetére
Már miért ne lenne? Pont ez a HDR egyik tulajdonsága, hogy a fényerőre vonatkozó infók is tárolódnak benne ergó ha a hw tudja és olyan jelet kap bizony a szemedbe kapod az xxxx nit-et.
Pro Koryak: Én ezt arra írta, hogy egymás mellé téve biztosan van különbség de valószínűleg leülve a tv elé és berakva egy filmet nem tűnne fel a különbség. Értsd ha vennék egy új tv-t valószínűleg nem dobnék hátast a képminőségtől mert már a mostani is nagyon durva.
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz Pro Koryak #80801 üzenetére
Nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a stílust...
bazz... Akkor már írnád legalább ki, hogy bazd meg.
Minek vettünk? Mert a HDR nem a fényerő nagyságában merül csak ki. BTW mutatsz olyan OLED-et amiben nincs HDR? Köszi
Egyébként neked jól esik, hogy mondjuk 2 perc sötét kép után berobban a retinádba 1000+ nit? Nem hiszem...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Citroware #80794 üzenetére
Én nem használom bár egyébként lehet néha jobb lenne azzal és csak finomhangolni kellene. Anno amikor vacilláltam a C és a B között akkor a C-t pont emiatt ajánlották, hogy ott jobban működik. Mind1 igazából így is minden igényünket kielégíti és a HDMI 2.1 miatt abszolút jövőálló.
-
válasz Citroware #80783 üzenetére
En B9-et hasznalok kb 2.5 eve. Semmi baja. Igaz nincs szethajtva. Szerintem ezek mar nem egnek be ha az ember direkt nem eroszakolja meg oket.
Mas: lehet onigazolas de szerintem a 9-es szeriaval az oled eljutott a csucsra. (Hdr, DV, hdmi2.1, 4k) Minap voltam nezegetni az ujabb modelleket es nyilvan sidebyside osszehasonlitasnal lett volna kulonbseg, de nezegetve ugyanazokat az anyagokat a sajatomon es az ujakon nem volt szignifikans. En ugy vagyok vele hogy ha a B9-et jo minosegu 4k hdr anyaggal etetem akkor a valo eletben kb nulla hatranya van az ujabb modellekhez kepest.
Sokan mondjak a fenyerot. Esti filmezesnel sokszor meg a B9-nel is hunyorgunk a parommal, mi lenne mondjuk egy evo panelnel…? Nappal max jatszom rajta, szamomra akkor is untig eleg fenyero.Szoval marad a B9 amig ki nem rohad.
-
-
Sziasztok!
Az Lg B9 beepitett medialejatszoja tudja a kadencia helyes lejatszast?
koszi.
-
válasz layman #58168 üzenetére
Na hát ha van már OLED-ed akkor pontosan tudod, hogy mire számíts.
Az hogy mit írnak a fórumokon rohadtul nem releváns. Ide is mindig betéved egy-két arc aki egész nap bambulja az 5 százalékos szürke kijelzőt és sír, hogy szar a panelje, aztán persze, hogy a műhisztivel van tele egy hétig a topik. A maradék 99 százalék meg nem írogat ide hanem örül a fejének és használja. Nem kell bedőlni a hangos kisebbségnek.
Vedd meg, ha az megnyugtat vegyél rá silver-t és élvezd, mert jelentős ugrás lesz a C7-hez képest. Én EG910-ről váltottam az sem volt piskóta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pickle Rick #58068 üzenetére
Legfrissebb fw a tv-re telepitve van? Vga driver, os updatek?
a yt-on rengeteg setup video van. Esetleg nezd vegig hogy mindent jol allitottal be.
A kabelhez: nyilvan nem kell 1.2m-ert kabel. Mondom valoszinuleg a sajat kabeluk is jo lesz 10-15-ert. Hivd fel oket es kerdezd meg h ajanljak-e.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz Pickle Rick #58066 üzenetére
Ha tenyleg 4k 120hz-en hajtod oda kell a jo kabel mert kb ott mar kihasznalod a full savszelesseget. Milyen kabelt hasznalsz? En a helyedben a kacsa-audio-nezelodnek, ott kernek segitsget. Szakemberek ertik a dolgukat.
Nekem a sajat markas kabeluk van az tokeletes, igaz csak ps5-om es ott nem megy a 4k 120hz.
Pontosan milyen tv-d van?[ Szerkesztve ]
-
válasz alaves #57941 üzenetére
Azt hogy nem látsz és hogy nincs az nagyon nem ugyanaz.
Szerintem baromira nem ajánlott össze vissza futtatgatni a pixelfrissítőt mert az nem csinál mást csak a "jó" subpixeleket hozzáöregíti a romlottakhoz így tartva fent a homogenítást. (feszültség értékeket használva) Ez most nagyon pongyola megfogalmazás de így működik.Nem hiába vannak a gyári beállítások és azokat érdemes megtartani. Valószínűleg nálunk okosabb és hozzáértőbb emberek állították be az értékeket, hogy milyen időnként fusson a pixel refresh. Ez az egyéni okoskodás jó magyar módra nem biztos, hogy hosszú távon kifizetődő...
[ Szerkesztve ]
-
Amióta létezik az OLED tudjuk, hogy a homogenitással alacsony fényerőn szürke képnél lehetnek problémák. A kérdés az, hogy normál felhasználás mellett látszik-e ebből valami. Véleményem szerint amit itt egyesek lenyomnak az szörszálbaszás lvl999 és kb 2-3 havonta mindig jön valaki, hogy neki rossz a tv-je... Akinek nem inge nem veszi magára.
Ha meg tényleg rossz akkor meg vissza kell vitetni vagy ki kell cserélni. Ennyire egyszerű.
-
Szerintem alap, hogy a tv-n kikapcsolsz minden automatikus beállítást. Plusz ha ennyire kényes vagy akkor meg kalibráltatni kell. Én is megtettem, nem bántam meg.
Az meg, hogy 1% szürkénél nem tökéletes a homogenitás na bumm. Plusz egy kamera sokkal fel is nagyítja a az eltéréseket.
Aki pedig tökéleteset akar az vegyen egy JZ2000-et EVO panellel.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Impulsivex #56480 üzenetére
Panasonic ha a minoseg mindenekelott.
-
Szerintem ha boldog akarsz lenni akkor hasznalod. Ha nincs rajta hiba (csik, doglott pixelek stb) akkor kar keresni. Az elso par oranal lehetnek homogenitas problemak de ezek szepen el fognak mulni. Etesd minosegi tartalommal es akkor minden a helyere kerul.
-
4k HDR-t nézz rajta ne a szürke képeket! Édes Istenem. Ezért kár volt oledet venni ilyen képekben még lehet jobb is az LCD...
Én egyszer raktam ki rá ilyen képt meg is fogadtam, hogy soha többet. Mert minek. Normál használatnál ilyent úgysem látsz. Azóta is boldog tulaj vagyok.
-
Tegnap megnéztem az Úriemberek című flimet. Maga a film is nagyon tetszett, de az biztos, hogy az élményhez nem kicsit tesz hozzá a 65"-os OLED. Nem hiszem, hogy filmezésre lesz egyhamar alkalmasabb és jobb technológia. No meg persze játékra sem mert a GoT PS PRO-n valami eszméletlen főleg este.
-
Sziasztok!
Az LG OLED-ek tudnak olyan, hogy ha pl bekapcsolom a rájuk kötött pc-t akkor automatikusan bekapcsol a tv is és rááll a bemenetre ahonnan jött a jel? (kvázi mint egy monitor)
Köszi
-
Sziasztok!
Van itt olyan aki játszik RTX30xx-s vagy AMD RX6xxx-es kártyával és 9-es sorozatú LG OLED-el?
Mennyire működik jól a vrr+hdr? Milyen fps tartományban működik a technológia? Mennyire könnyű működésre bírni?Köszi
-
Sziasztok!
Tegnap este futottam bele a második olyan DV REMUX filmbe ami akad mint az állat. Valami tipp a lejátszáshoz? LGB9 (A tegnapi konkrétan ez volt: skyfall.2012.2160p.dolby.vision.sl.remux-trinity)
Az előző a Joker volt. Érdekes az egyik verzió ment a másik nem...
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
válasz Csandi #50657 üzenetére
Ok. Tekerhetünkk tovább?
#50656 Segal: Nem tudom. Nekem OLED-en csak a casual játék meg. Egy doom-ban (bár nem játszom vele mert nem az én stílusom) biztosan elvéreznék. Ha néha fps-ezek akkor leülök a monitor elé és akkor egér+bill, illetve olyan kijelző amit be tud fogni 100 százalékban a szemem. De persze nem vagyunk egyformák. Amúgy az OLED-en a színgazdagság és a feketék tényleg sokkal többet adnak mint bármilyen 2.1 feature.
-
válasz Csandi #50653 üzenetére
Miért ha HDMI 2.1 adta funkciókat ki szeretnéd használni mit vettél volna?
PS5-öt. A jelenleg OLED tv-k szerintem túl nagyok profi játékhoz, a 48-as lenne az első elfogadható méret de az meg kb sehol nem kapható.
-
válasz hello28 #50631 üzenetére
Jobb lesz a mozgás plusz egy két dolog. Én amúgy nem feltétlenül váltanék ha most nincs semmi ami zavar. Max ha méretben is felfelé ugrasz. Valószínűleg egyébként már a bx is fejlődött annyit, hogy látható legyen a különbség.
-
-
válasz MultiDoodad #49525 üzenetére
Nincs ár módom, hogy ezt felülvizsgáljam viszont az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a HUD bizony egy idő után tud nyomot hagyni. Emiatt én HC gamingre ha valaki parázik a beégéstől nem merem ajánlani. Persze ha valaki milliomos és ha beég cseréli akkor vegyen OLED-et mert nincs jobb technológia jelenleg játékra.
-
válasz MultiDoodad #48945 üzenetére
Kvantalas fullon van a ps-en?
-
-
válasz HUTCHDB #48481 üzenetére
Nem értem mi a baj a HBO Go-val, annak használatával?
Azzal semmi csak ahhoz nem vennék pana OLED-et főleg nem egy 2000-est.
Mi megengedjük az OLED-et bárkinek csak elég nagy balek az olyan aki vesz több mint fél milláért tv-t és csak azt nem nézi meg, hogy az ő igényeinek megfelel-e. De végül is nem az én pénzem és nem én verem a fejemet a falba.
Ja és amúgy igen kevés a 4k tartalom: [link] Te szét is nézel mielőtt írsz, veszel valamit?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz nitro16 #47595 üzenetére
Hát igen... Bevallom, hogy én nem nagyon használok mozgásjavítást de már a vásárláskor tudtam (teszteltem) hogy nekem az nem fog kelleni még a 24p mellé sem. Ha kellett volna biztosan a C szériát veszem ugyanis sok tesztet valamint itt a fórumot is böngészve ahol jobb a c az pont a képmegjelenítés mozgásjavítással.
Mondjuk volt már, hogy bekapcsoltam de ilyen durva hibákat nem produkált a tv, sőt konkrétan semmit ami nekem feltűnt volna.
-
válasz ForRedGlory #47422 üzenetére
A kalibralast vagy muszerrel vagy sehogy. Mivel ahogy latom nem vagy profi kalibralo eselyed sem lesz helyesen beloni a kepet, inkabb fogsz rontani mint javitani a kepminosegen. En bekalibraltattam a b9-emet de azert oriasi valtozast nem hozott, de teny hogy a valosaghoz kozelebb kerul a kep ami persze nem feltetlenul tetszik mindenkinek. (Bar mar elotte is eleg jol be volt love a gyari szinprofilokkal)
-
válasz Digital #47397 üzenetére
Ez az erosito mindent tud ami neked kell. Apple tv menjen barmelyik bemenetbe a tv-n. A tv arc-bol menjen egy kabel az erosito barmelyik hdmi-in-be, es a tv-n legyen a cec bekapcsolva. Igy viszont ha hangot szeretnel akkor be kell kapcsolni az erolkodot akkor is ha nem az apple tv-t hasznalod.
-
válasz Nunder #47026 üzenetére
Amiket leirtal na ott aztan vegkepp nem lesz lathato a kulonbseg. Szerintem a c9 ott jobb ahol fullos anyagokkal van etetve a tv es hozza be van kapcsolva valami kep/mozgas javitas. Amiket Te felsoroltal boven nem a high-end forras kategoria. Erre a felhasznalasi modra batran vedd a b9-et!
Segal: Beteg az a tv... lehet lemerem hogy beferne-e.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nunder #47011 üzenetére
Sok kulonbseg nincs a ketto kozott. Mire kell neked a c9 amire a b9 nem eleg? Gondolom jatekok kozben nem fogod bekapcsolni az interpolaciot.
egyebkeng ha egy arban van es a c9-re is adnanak 2 ev hivatalos garit en lehet bevallalnam, de ha nyugodt esteket szeretnel akkor vedd a b-t. Nem fogsz csalodni es otthon rohadtul nem fogod a c9 hianyat erezni. Ez addig dilemma amig el nem hozod a boltbol.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
válasz Faterkam #46991 üzenetére
Ilyent még nem hallottam. Biztosan be lehet állítani. Az MM-ben amikor nyomkodtam a kiszemelt tv-t még ott volt mellette 10 másik és azokat sem állítgattam.
Amúgy van még pana gz950 is de az kicsivel drágább igaz a képe is jobb.
-
Akkor van vele gond ha alapból nincs meg a pénzed az eszközre és hitelre veszel egy fogyasztási eszközt. Ha ott van a zsebedben a vétel ára de te addig is mondjuk értékpapírban tartod a még ki nem fizetett összeget az teljesen más tészta csak sajnos az emberek többségére inkább az első opció a jellemző.
-
válasz Faterkam #46986 üzenetére
Én csak azért írtam le mivel rengetegen vesznek hitelre mindenféle fogyasztási cikket aztán csodálkoznak ha kopogtat a Cetelem. Természetesen akinek nem inge...
Én egy 55B9-et ajánlanék. Most az MM-ben pont annyiba kerül. (360) Ég és föld lesz a különbség. Ez egy OLED természetesen.
-
válasz Faterkam #46981 üzenetére
Lehet h off de soha nem vennek reszletre tv-t. Max akkor ha egyebkent megvan ra az osszeg csak a ki nem fizetett reszt befektetnem hogy addig is dolgozzon. Covid idejeben meg plane nem.
amugy ezek kozul nyilvan a q80t a legjobb, de akkor sem vennem ha 200-ert adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Akit erdekel a Mammut MM-ben is megtekintheto 88-as 8k-s OLED. Leultem ele es 3x vegigneztem a demo-t. Tenyleg nagyon durva az a tv.
Mas: indul az uj OLED gyar kinaban! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Szia!
Az Outleteket kerülném OLED téren. Lehet, hogy fél év múlva megszűnik aztán bukod a szavatosságot.
Ha ekkora a difi a B és a C között akkor B. Számomra 55"-ban max 50 000-es felárat érne meg. Ha van még mindenképp tavalyit vegyél az új széria kb semmivel nem tud többet ellenben sokkal drágább (még)
MM vagy bármelyik nem ki-mit-lop kft. bolt jó hely. Használd az arukeresot!
-
válasz mucsácsó #46923 üzenetére
Ha sötét vedd magasabbra SDR-ben is a fényerőt. Én is 50 felett használom bár igaz nem sokkal.
A HDR-nél azért nem gáz a 100 mert ott csak pár pillanatig és csak "pár" pixelt tol fel max feszültségre, nem konstans módon az egészet.
Játékok estében ugyanez. A HUD beéghet de használj pixeleltolást a TV-ben, illetve váltogasd a játékokat, vagy ha lehet és nem kell kapcsold ki a HUD-ot.Egyébként meg élvezd! Ha a vivid tetszik használd azon. A lényeg, hogy Te légy elégedett, mert a Tied!
-
válasz mucsácsó #46916 üzenetére
Bontsd ki, helyezd el, kocsold be!
szinprofil: technicolor, meleg 2
sdr eseten a fenyero (OLED feny) ne legyen az elejen 50 folott
hdr-ben mehet neki a 100. (Alapertelmezett)
minden kepjavito funkcio legyen kikapcsolva
ugyanez igaz a mozgasjavitasra is ha nem szeretnel szappanoperat.Mehet neki minden csak esszel!
grat a tv-hez es jo szorakozast!
krx21: koszi javitottam![ Szerkesztve ]
-
válasz MoRT2195 #46849 üzenetére
Szia!
Ha játék a fő cél akkor LG-t vegyél az alacsony input lag és a HDMI 2.1 miatt. B9/C9-et ajánlok ha van még, ha nincs akkor CX.
Az OLED alkalmas a játékra. Sőt. Képminőségben a legjobb, DE ha sokat játszol egy játékkal akkor a HUD beéghet hosszú távon. Úgyhogy ezt Neked kell tudnod. Én alkalmi játékos vagyok így emiatt nem fáj a fejem. A DTS a 9-es szériában még van, de az X-ben ha minden igaz már nincs mert a gyártó nem vette meg a licenszet.
-
válasz HunCucu #46830 üzenetére
Ha fontos a media lejátszó akkor inkább LG-t vegyél. A panáé nekem nagyon fapados. A a tv egy jó TV nagyon jó képpel de ha kellenek a smart feautre-ok akkor kerüld el. Az LG után különösen. (én is ezért vettem B9-et és nem panát pedig kb egy árban voltak)
-
válasz HunCucu #46828 üzenetére
Szerintem nincs semmire amire érdemes lenne várni. A LED még nagyon messze van. (Szerintem 5 év legalább) Az OLED-ben meg nem látszik semmi forradalmi újítás a közeljövőben.
Én egy B9-et vennék, esetleg C9-et ha még van, ha nincs akkor CX de az még drága, illetve ha kipróbálnál mást akkor a Pana vonalán is nézelődnék, mondjuk egy GZ950 személyében.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz Jorgi Kormi #46759 üzenetére
Akár mekkora OLED fan vagyok, ha egy jó minőségű LCD-t ki tudsz fogni jó áron 75"-ön, lehet, hogy azt venném. Egyszerűen a moziélményhez sokkal többet ad a méret mint a minőség. (Legalább is nekem) Nem hiába megyek pl moziba is holott valószínűleg az otthoni kalibrált OLED egy fokkal jobb képet ad cinemacici 2k vetítői.
De inkább vegyél egy 77CX-et[ Szerkesztve ]
-
válasz nitro16 #46506 üzenetére
Ha nem tudnad o a vicces gyerek itt a forumon. Remek szoviccei is vannak erdemes visszaolvasni ha az ember jot szeretne nevetni.
Viccet felre teve nekem is anno kb 5 percbe kerult hogy belojem a pre calibration kepminoseget es mint azt a meres is mutatta mar az kozel szuper volt. Nagy truvaj nincs benne. Minden kepjavito kikapcs es isf/tschnicolor meleg 1/2-re es kesz. Akinek ez tobb mint 10 p ott baj van.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz Northlorien #46499 üzenetére
Akkor legyen a te hsz-ed a mervado elvegre te hasznaltad mindkettot.
mas: hz2000 teszt: [link]
-
válasz rothfb #46495 üzenetére
En arra tisztan emlekszem hogy ezt ide egy sony felhasznalo irta. Kulfoldi forumokon is lehetett olvasni. Es bar nem reprezentatitv, de anno amikor kerestem tv-t nekem a pana-t sikerult 5 perc alatt kiakasztanom egyszeru filmekkel, mig a sony tette a dolgat. Szamomra akkor nagyon kezre allt az android es kb olyan gyors volt mint az lg-s webos.
[ Szerkesztve ]
-
válasz rothfb #46492 üzenetére
Nem az os-el volt itt a gond hanem a soc-al. A sony sporolt es valami hulldekot rakott regebben a tv-be ami nem birta a terhelest. Ha jol emlekszem a 18, 19-es modelleknel mar figyeltek erre. A 19-nek biztosan.
-
válasz ztfolder #46490 üzenetére
A sony-nak “okosabb” a tv rendszere. Android-ot hasznal mig a pana inkabb fapados.
A Pana tudja a hdr10+-t is. Valoszinuleg kepminosegben nem sok kulonbseget lehetne latni a kettot egymas melle teve. Egyikkel sem jarsz rosszul. En az os miatt a Sonyt vennem.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Korábban érkezhetnek a Motorola kagylói
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...