Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
A Humble Bundle összerakott egy csomagot az IK Multimedia cuccaiból, egész jutányos áron - hátha valakit érdekel.
-
Boldog Nyuszikat!
-
kenwood
veterán
Itthon meg azt is ellenorzik, hogy amelyik szolariumban szol a radio,az fizet-e jogdijat a magyar hatosagoknak
Mondjuk en ugye semmilyen kereskedelmi tevekenyseget nem tamogatnek,ergo bevetel meg kozvetve sem jonne. Ettol fuggetlenul siman belekothetnek.
Azt tudom, hogy van valami fix dij,amit ha befizet valaki, akkor barmit,lopott zenet is jatszhat a bulikban, de az nyilvan csak azoknak opcio,akik rendszeresen penzt keresnek lemezlovaszkent -
Patice
nagyúr
válasz
kenwood #1154 üzenetére
Szerintem amíg nem minősül csendháborításnak, addig nem.
Ill. a zenékbe köthetnek bele, ha arra járna egy ellenőr, hogy befizetted-e utánuk a jogdíjat.
De erre elég kis esélyt látok.
Ha nem toljátok túl a hangerőt, akkor szerintem nem nagyon fog zavarni senkit.
Sőt, ha jól nyomod lesz plusz közönséged a haverokon túl. -
kenwood
veterán
Szerintetek az engedelykoteles ha kiviszek a Margitszigetre, vagy a Romai partra egy JBL partyboxot meg valami pultot,lepakolunk par pokrocot, piknikezunk, es kozben zenelgetek par havernak, meg aki odajon?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
Ableton install miért szivat ?
Másnak is volt már ilyen baja ?Standard Ryzen, elég ram, 150G hely, W10 Prof, mi kell még ennek ?
Persze, hogy a könyvtár létezik, ő hozta létre pár mp-el korábban
-
kenwood
veterán
Koszi, azzal szerintem nem lennek sokkal beljebb.
Ami egyertelmu kulonbseg :
4 vs 6 effect, nem erintos a beat fx , nincs monitor booth.
A 450 csak -24 db-ig mutatja csatornankent a kivezerlest
Alacsonyabb sampling rate.Ezek kozul a kivezeresles az egyetlen,ami valamennyire erint.
Csereben kevesebb hely kell neki a pulton,konnyebb szallitani, es kevesebb,mint a felebe kerul hasznaltan. -
SityiSXT
őstag
A Hercules Stream ilyesmi.
-
hekia
újonc
Sziasztok!
Tudom nem feltétlen ide való, de gondoltam hátha tudtok segíteni.
Szeretnék egy mixert találni vagy készítetni, ami két PC között megoszt egy gaming headsetet(mikrofon és fülhallgató). A gaming headset trrs jackkel vagy külön mikrofon és füllhalgató jack benetre oszta csatlakozna a mixerbe. A két PC-t pedig TRRS jackkel szeretném csatlakoztatni a mixerbe és a hangot mixelni szeretném vagy csak az egyik pc-t szeretném hallani. Ezt valami csúszkával, vagy más megoldással jó lenne megoldani. A mikrofont pedig a két PC között kapcsolgatva váltani.Erre van eszköz, ami ezt megvalósítja vagy lehet készítetni ilyet?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Robi 100
tag
Robi - piano legend - hallgasd - elütős live - bebaszcsisz alcoholic live
[link] -
kenwood
veterán
CDJ 2000 Nexus vs XDJ 1000 MK2 tapasztalata van valakinek ?
House/techno lenne a focus, igy a dedikalt hotcue hianya engem nem erint. A CD olvaso szinten felesleges szamomra. Van esetleg valami, ami a CDJ mellett szolhat?
Anyaghasznalat,megbizhatosag,barmi ? -
Madn!ght
addikt
De ha már a latency is szóba került, lehet tudtok segíteni a beállításokban.
Hasonlót szeretnék csinálni, mint James Hype a renegade master acapellával, hogy megfogom loopban, majd backspin után ütemben elindítom ismét.
Nálam backspin után hiába ütemben indítom a hot cueval elölről az acapellát, mégis csak késve (mintha a backspint végig várná) indul el. A quantize kikapcsolásra kerül természetesen.
Ez csak a latency csökkentésével, vagy valamilyen extra beállítással lehet DDJ-n kivitelezni?
(JH egy DDJ400-on is megcsinálta, így gondolom nem a technika a szűk keresztmetszet) -
Patice
nagyúr
válasz
Madn!ght #1143 üzenetére
Szia!
Én igen. Nekem Pio DDJ-FL4 van egy Windows 11-es HP laptoppal párosítva.
Amikor Rekordbox főverzió változott 6 --> 7-re, akkor én is tapasztaltam hasonlót, hogy elkezdett szaggatni lejátszás közben alacsony latency beállítással.
Asszem akkor 5 ms körül volt. Elemeltem 10-re és most OK a lejátszás, nem szaggat.Win10 --> Win11 problémákról is olvastam a Rekordbox főverzió váltáskor. Azóta már jött pár kisebb frissítés, nálam azóta OK és jól működik.
A kontrollerre nincs véletlenül FW frissítés?
FLX-4-re jött pár... -
Madn!ght
addikt
Üdv Urak!
Recordbox 7-et használ valamelyikőtök?
A legutóbbi frissítés után művelt néhány érdekességet nálam. Alapvetően egy régi, 2015-ös Macbook Air-rel és egy DDJ 800-assal használom. A minap a frissítés és a kötelező előfizu kiválasztásàt követően a kontroller bal jogtárcsája nem volt hajlandó vinylként működni. A vinyl mód kapcsolgatás, kontroller reset, rb alaphelyzetbe állítás, többszöri driver, rb uninstall, semmi nem segített.
Kipróbáltam az asztali (win 10) pc-n is, ott a jog jól müködött, ellenben bármilyen latency-n sercegett a hang. :/
Annyiban megnyugodtam, hogy talán nem a kontroller hibásodott meg.Előzőeket követően újra kipróbáltam a macbook-kal és ismét rendben működik. (Egy bruttó 40 percet teszteltem, problémamentesen ment minden funkció).
Tapasztaltatok màr hasonlót akár korábbi verziókkal?
Szerintem lassan kevés lesz a hardver a recordbox igényeihez, vagy csak valamilyen bugba futottam.szerk: gondolkodom egy erősebb laptopra cserén, ár érték arányban a 2020-as M1 chipes MB airekkel szemezek. (Vagy hasonló áron 2019-es MB pro i7-es procival, ami beleférne), esetleg bármelyikkel van tapasztalatotok?
-
Robi 100
tag
Sziasztok srácok!
String (húr) Robitól! Gyönyörű szép! Ahol az érzés áthatol!
(sajnos a teló nem adja vissza...)
[link]
Jó zenélgetést és szép estét nektek!! -
SityiSXT
őstag
Kaptam egy 40%-os kedvezményt adó kupont a Traktor Pro 4-hez a NI online boltjában. Nekem már megvan a szoftver, így felajánlanám annak, aki kéri.
-
Robi 100
tag
Minden saját feljátszás!!! Büszke vagyok!!
felix - don't you want me Remix -Robi!!!!
[link] - felix - don't you want me Remix -Robi!!!!
Boldog karácsonyt mindenkinek!
🎄🎄😊😊 -
Minimalista dizájn
-
looser
addikt
Szia! Anélkül, hogy ismerném az alkalmazást (még a 2000-es években játszottam vele és imádtam), azt javaslom, nézd meg a különféle kiadások összehasonlítását. Elképzelhető, hogy azok a funkciók, pluginek, hangminták, amelyekkel több a másik, neked nem feltétlenül érdekesek. Ami még esetleg a kisebb verzió megvétele mellett szól, hogy upgrade-elhető bármikor a nagyobbik kiadásra.
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Fl Studionál érdemes az all plugin verziót választani? Most még pár napig kedvezményes.
-
Robi 100
tag
haddaway what is lov - by Robi (cover) [link]
-
Robi 100
tag
Sziasztok! Roland juno ds arpeggio egy kis cutoff-al és resonance-val tekergetős elektronikus zenélgetés! Lehet a kis roland juno-val ilyen Roland tb- 303 -ra hasonlító csipogást is létrehozni. szeretem! :)
-
Robi 100
tag
Snap - Rythm is a dancer - cover! Roland juno ds remix - by Robi
Néhány dallam feljátszása. Aztán mutatom, hogy egyben hogy szól !!
Hallgasd megSziasztok!
-
Tegnapi baráti összejövetelen készült bedroom mix.
Stílus: acid.
Tracklist:
-
Robi 100
tag
Sziasztok! Jó látni, hogy vannak még emberkék akik zenélnek! Én abban szeretnék segítséget kérni tőletek... hogy Sokáig zene szerkeztőztem MIDI...20évig Reason. de mivel a hangszerek minőssége nem elégített ki, vettem egy ROLAND DS 61-est. Szépek a hangszerek és egy izgalmas tanulás számomra.
Egy workstation (munkaállomás) Viszonht 8 sávra tudok feljátszani dolgokat 1-2 sáv dob + basszus + String + piano + fantázia és egyebek. és ennyi!
Hogy izgalmasabbá tegyem az elkészült zenémet átvezetném egy keverő programon amin vannak effektek... arra gondolok mint régen a DSSdj-progi volt. Falusiasan úgy hívtuk a nagy tekerő gombját, hogy stréééndzsőr. ez 20 éve volt már nem fut el a win 10 - en
Szóval valami egyszerű ingyenes progi kellene nekem, amin lejátszom a kész zeném, és kicsi meg tudnám tekerni pl kiállások-nál, hogy izgalmasabb legyen. Ha tunátok segíteni ebben megköszönném.
Roland juno ds ismerkedés: [link]
-
kenwood
veterán
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy cdj 2000 nexus 2-t nem arul senki itthon hasznaltan ? 2000,2000 nxs, 3000 van tobb is, csak ez nincs. Nekem az lenne a logikus, hogy allnak at az emberek, klubbok a 3000-re, es ontik ra a piacra az elodot. Ehhez kepest semmi.
-
SityiSXT
őstag
Kijött a Traktor 4, próbálta már valaki?
Az új-zélandi hatóságok pedig megvétózták, hogy az AlphaTheta Corporation (PioneerDJ) megvegye a Seratót.
-
looser
addikt
válasz
Radeon_5 #1112 üzenetére
Nem gonoszkodásból tettem be; őszintén szólva anélkül, hogy mozognék ezen a téren, szívesen olvasom a hozzászólásaitokat. Az egész azzal kezdődött, hogy láttam egy (azután még jópár) utcai zenészt, akik a saját maguk által felvett sample-ket játszották egymásra. Ezt nem tudtam, hogyan hívják, ezt jöttem ide megkérdezni, azóta sem töröltem a topicot a kedvencek közül, rendszeresen olvasom azóta. A kérdésedre visszatérve: a fenti csapat azt mutatja be, hogy még a különböző hangulatú dalok is épülhetnek hasonló témára, így a kérdező felvetésével némiképp analógnak találtam ezt a videót. Felteszem a DJ-nek itt nincs különösebb dolga, mivel dallamra, tempóra is azonosak, így könnyebb egymásra játszani (átúsztatni?...) őket. Szóval semmi bántó nem akart lenni, csak azonnal ez ugrott be
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
kenwood #1110 üzenetére
Mind oke meg minden amit mondasz, de az igazsag akkor is az hogy tulgondolod
Marmint akkor ha valoban kozonsegnek akarsz DJzni es ez a celod (mindegy milyen stilusban). Ezek a gondolatok ilyen szinten max csak a tobbi DJ kozott tema szoval ha nekik vagy a bedroomban jatszol akkor oke lehet ilyeneken porogni.
A kozonsegbol viszont (nehany szakmaibb eventet leszamitva) azt az 1% tovabbi DJt vagy muertot leszamitva nem igazan erdekel senkit mindez.
Jo zeneket pakolj az a lenyeg, azert ha lehet ne cseszd el a keverest, maradj stilusban keverest effekteket stb tekintve, nyilvan kozonseghez helyhez szervezokhoz igazitva, es jol add elo magad.
Marmint lehet ezeken a Camelot es egyeb dolgokon is stresszelni, kicsit kell is, csak szvsz a legtobb ember figyelme ideje ereje veges, es ha ez tul van tolva, akkor masra nem marad energia a DJzest tekintve, mert ugye van meg vagy 10 lenyegesebb dolog amit kene csinalni, ha komolyan gondolja az ember. Akarhogy stresszelsz ra, mindig lesz par keveres ami nem jon ossze 110%-osan.
Ha csak hobbibol otthon vagy neha 4 haver elott mokazol akkor persze tokmind1, azon szoszmotolsz amin akarsz
Nyilvan no offense meg semmi ilyen, ez csak egy velemeny, es persze lehet neked masfele is, en szivesen meghallgatom. -
looser
addikt
válasz
kenwood #1110 üzenetére
Sajnos nem ismerem az általad játszott/preferált stílust, de azonnal ez ugrott be :-)
"same chords different songs" -
kenwood
veterán
Ez mondjuk speci set volt,mert vegig sajat zeneket toltak, es ott azert szukebbek a lehetosegek.
Az elso hozzaszolasom lenyege nem az volt, hogy rossz fenyben tuntessem fel az egyik kedvenc dj-met, hanem az,hogy segitseget kerjek a szebb mixekhez.Az a baj,hogy ha nagyon jo szettet akarsz jatszani,akkor a sok szaz,ezer zene eleve leszukul par darabra. Ha meg ezeket sem tudod egymasra rakni, akkor meg ugye teljesen meg vagy love, mert a 10-20 top zenebol alig van par,ami tokeletesen passzol egymasra.
Illetve az is felmerul bennem, hogy akkor a b2b settek hogyan mukodnek ?
Ott nincs lehetoseged, idod a masik dj aktualis trackjenek a vegebe belehallgatni. Hogy tudsz vegig passzolo zeneket valasztani megis ? -
Patice
nagyúr
válasz
kenwood #1103 üzenetére
Kicsit visszább tekertem és nekem amit kb. a 35. perctől kezd el beúsztatni, azt egyszerűen szerintem ki kellett volna onnan hagyni és inkább azzal keverni, ami a 36 perc végén kezdődik.
Nekem így baromira disszonáns lett.
Ha egy ilyen eseményt tolnék, akkor turi előre csinálnék egy sorrendet a track-ek között, hogy legyen egy dalokon átívelő hangulat áramlás és szépen adagolni a különbözőségeket.
Én ha ilyenre kellene buliznom egy pillanat alatt letörné a lelkesedésem egy ilyen. -
kenwood
veterán
válasz
flexxx2 #1105 üzenetére
Ezert is kertem, hogy olyan inkabb reagaljon, aki progit,trancet szokott mixelni, mert itt nem jatszik a tobb lemezjatszos,samplinges, hotcues trukkozes.Legalabbis en meg olyannal nem talalkoztam,aki megprobalt volna a hosszu,lassu mixektol elterni ezekben a stilusokban,es nem lett csufos kudarc a vege
Nyilvan annak is megvan a helye, technoban,bigroomban, vagy az EDM-nek is nevezett ujvonalas zeneknel siman van, hogy 20-30 track(reszlet) is megszolal egyetlen ora alatt. Mondjuk ott az se ritka, hogy studioban osszerakjak elore a mixet,es a pultban,pult tetejen mar csak a bohockodas megy. Jo esetben legalabb az rakta ossze a studioban,aki a pult mogott all, de sok csaj eseteben meg ez sem all meg. Milli Vanilli
-
flexxx2
őstag
válasz
kenwood #1103 üzenetére
én is másképp raktam volna össze, de nem is raktam volna össze ezeket, mert nem is játszom ilyeneket (mostanában)
komolyra fordítva, nem is annyira passzolnak,
az első mély és "folyamatos", a másik meg magas és szaggatott,
meg gyors az átkeverés, csak 2 zenét lejátszott egymás után, egyiknek vége, jöhet a másik,
én 2-3 vagy akár 10 percig is megtartok valamit (bass, dob, akármit) -
Radeon_5
aktív tag
válasz
kenwood #1103 üzenetére
Szerintem annyi hogy ket kisse masfele temarol van szo, hangulatban, legalabbis azokon a pontokon ahol mixeltek. Ha bejovo tracket nem az introtol hanem kesobb a dallamtol hozta volna be talan jobban osszejott volna a ketto. Persze akkor melosabb lenne meg rizikosabb is egybemosni oket - igy most nem probaltam ki hogy egyaltalan jol megoldhato-e a gyakorlatban is ezzel a ket trackkel.
A key sem stimmel talan a Camelot szerint sem - de amugy meg ja, teljesen oke igy is, kisse szorszalhasogatas ezNem ettol leszel nagy sztar vagy sem hehe.
-
kenwood
veterán
Aki ugy erzi jol tud progressive houset, vagy trancet mixelni, elmondana, hogy mi a gond ezzel a 35:30-nal kezdodo transitionnel ?
[link]
Nekem a legtobb mixem igy sikerul,es elegedetlen vagyok vele. Tudom, a kozonseg 98 szazaleka szamara ez teljesen ok, de en a maxra lonek.
Tul sok a dallam,elter a key,es lehetetlen jol osszerakni a 2 tracket, vagy elkovetett egy hibat, ami kikuszobolheto ? -
Robi 100
tag
Sziasztok! Én nem profi szinten de kb több mint 20 éve a korai Reason-al nyomulok. Reason 2,5 3, és jó idelye a 4-el ezek nem mai (progik) de kipróbáltam a FL studiót, Abletont, szóval ezekbe van millió hangszer, effect, Reverb, deley, EQ, stb és mára úgy érzem ez a MIDI- zés zsákutcába futott. (ilyen pittyegő puffogo súlytalan hangokat én is ki tudok keverni ...ezekkel kár telenyomni a legújabb verziókat...) Nagyon gyengén szól. vékonyan (csirkén). Ez nem studió minőség.... Arra gondoltam, hogy veszek egy Roland DS61-es szintit. nekem nagyon bejön amit eddig láttam youtubon... szerintetek előre lépés lenne hangzásban? Minden vélemény érdekel ezzel kapcsolatban. Válaszotokat előre is köszönöm!
Pl: ilyesmiket csinálok...: [link]
[link] Én saját magam szeretném feljátszani az ötleteimet... Nem loop-ok hangminták kellenének. Csak normális hangszerek...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest