Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petikeje
tag
válasz LLKobe #54903 üzenetére
Értem. Most így reggel nincs meg, hol tartasz a tervezésbe, de ha ez a cél, akkor sztem mindenkép 2 fizikai gép kell: a HA ujrainditás nem érinti az egyéb bővitményeket mellette (HAOSn), csak maga az oprendszer/gép ujrainditás. Virtuális környezetben meglesz ugyanez a fuggőséged ha külön gépekbe rakod 1 fizikai hwn a funkciókat, csak még behozol 1 plusz réteget.
Persze ha a kipróbálás a cél, akkor nem akarlak lebeszélni (sőt!). Meg 1ébként se...[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz LLKobe #54877 üzenetére
DLNA security szempontbol is kicsit elmaradottabb egy sambahoz kepest, ott azert tobb dolgot tudsz allitani es akar gepenkent vezerelni login credentiallel
unraidet nem nezted? Az alapbol adja a NaS megoldast es ad ala VM et is, persze ha a NAS nem a fo hangsulyos funkcio akkor felesleges
-
vampire17
addikt
válasz LLKobe #54873 üzenetére
Akkor neked a legyegyszerubb ha raksz egy Proxmoxot, arra egy Hass.os-t illtve egy NAS rendszert. A legtobben OMV-t hasznalnak.
Mindnek van szep grafikus felulete.
https://www.openmediavault.org/
Itt beallisasz pl eg samba share-t vagy DLNA-t amit latnak a Kodik/Android boxok
-
jézusom
addikt
válasz LLKobe #54868 üzenetére
Hasonlóan csinálom. Nálom 3db n100 gép van. Saját windows pc, nas. HA. A kodi android boxon (firetv cube3) Szerintem n100 nem is olyan jó mozizni, de már nem emlékszem. Inkábbb fogd be az n100át nasra vagy amire kell, mozizni meg android box! Az amlogic topic eléggé pörög
-
veterán
válasz LLKobe #54868 üzenetére
A többiek is ezt fogják javasolni: Proxmox
Az egyik VM-en futtatnám a HAOS-t, a másikon pedig egy dockeres gépet, amire fel vannak pakolva a különböző szolgáltatások (pl. a Kodi/torrent).
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Yeffy
veterán
válasz LLKobe #54206 üzenetére
ertem. nincs kiepitve, nem is tervezem. kulonosebben nem ohajtok szetautomatizalni dolgokat a kecoban.
csak az integracio miatt irod, h keruljem a tuya-t? amit irtam szempontokat, ez a kombo tudja amugy?en meg pont a TP-Link cuccokkal vagyok ugy, h kerulom, ha lehet. parszor mar sikerult megegetnem magam veluk, igy ha lehet, skippelnem.
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
JMP
kezdő
válasz LLKobe #54130 üzenetére
Nekem ilyenek vannak Aquara zigbee, nagyjából pontosak egy két tizeddel eltérnek egy rendes hőmérőtől, de az kibírható. Pára tartaom mérése is sacc jó nálam, hibahatáron belük működnek. Medencetér páraelszívót vezérlek vele. Több eszközt is próbáltam és egyelőre ez tünt a legpontosabbnak, de kell idő neki mire beáll..
Keresni interneten másolni és azt módosítani és jobbá tenni könnyebb mint kitalálni új dolgokat :)
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #54130 üzenetére
Azt könnyen meg lehet nézni, 75%-on mennyire pontosak, mert pici zárt dobozba, zacskóba helyezett vizes só ezt adja. De sok idő kell a beálláshoz, több óra.
-
faki_
senior tag
válasz LLKobe #49776 üzenetére
Használtam egyet fali kvarc hősugárzó elé szerelve, pár hónap után tönkrement. Bekapcsolt állapotban romlott el, a hálózat le- majd felkapcsolása után végleg kikapcsolt állapotban maradt. Garanciális cseréje folyamatban, de megingott a bizalmam, lehet maradok az okos konnektoros megoldásnál.
-
ojb
tag
válasz LLKobe #49776 üzenetére
- Működnek rendesen a falba süllyesztve, elég erős a jel?
Műanyag burkolat mögött vannak. Gyenge a jel, de működik
- Ha jól gondolom ezek is működnek routerként?
Igen
- Ha esetleg reseteleni kéne, akkor ki kell bontani a kapcsolót? (A mostani R2-nél úgy van hogyha appról törlöd az eszközt, az reseteli is)
Nem használom az S1 - S2 bemeneteket, de úgy emlékszem ezeken keresztül is resetelhető.
- Megbízhatóan mennek?
Igen[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz LLKobe #48682 üzenetére
De, elég. Én azzal vezérlem. Mondjuk nem látszik a kábel lefelé. Ha látszik akkor szebb a fehér kábelcsatorna vagy bevésni és egy doboz közel, mellé és abba egy okos relé.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Jolida
tag
válasz LLKobe #48603 üzenetére
Ha nincs napelemed, akkor a P1 porton keresztül (10s mintavétellel) látod az összfogyasztásodat és a fázisonkénti áramfelvételt (egész A-re kerekítve).
Ha például egy fázison két nagyfogyasztód van, amik együttesen már levernék a fő megszakítót, tudod vezérelni, hogy egyszerre ne működjenek.
-
Cyberbeni
addikt
válasz LLKobe #48597 üzenetére
Január 1-től új illetve a 10 évnél régebbi napelemnél bruttó elszámolás lesz, tehát akkor érdemes az elektromos autót tölteni, amikor nagyobb a termelés, mint a fogyasztás.
Ha jól tudom, akkor a pontos számok még nem ismertek, illetve év közben meg napon belül ezek változni fognak.
-
ViZion
félisten
válasz LLKobe #48597 üzenetére
Nem kell kimenni az órához, hogy lásd mennyit töltöttél vissza.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tag
-
tag
válasz LLKobe #48582 üzenetére
nem tudom, mikor vagyok utoljára a gépnél.
van, amikor a laptoppal szaraxok, van, amikor ezzel. két külön épületben vannak, simán van, hogy otthagyom a gépet, aztán aznap már nem megyek oda.
ezért csináltam így, az alvás már elég minimális áramfelvétellel jár, hogy ne foglalkozzak többet a dologgal.
illetve így lenne, ha rendesen működne...[ Szerkesztve ]
-
tag
-
tag
-
tag
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz LLKobe #48543 üzenetére
Windows szoftver nem érzékeli, hogy pl néz egy előadást monitoron és a Windows hajlamos bebuggolni és elfelejteni kikapcsolni, mert valamilyen szolgáltatás azt mondja ne kapcsolj ki, közben meg kéne neki (volt, hogy napokig ment a gép fölöslegesen)
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
dbius
veterán
válasz LLKobe #48521 üzenetére
Én úgy állítottam be a cloudflaret, hogy:
1. Kizárólag magyar IP-ről enged csatlakozni, DE:
2. google,valamintvagy github oauth autentikáció szükséges a tunnel megnyitásához, azaz először github vagy google fiókkal kell bejelentkezni (azok közül is csak a fehérlistán szereplő fiókok bejelentkezését fogadja el, más fiókkal történő bejelentkezés esetén tiltja a kapcsolódást) és csak a sikeres autentikáció után nyitja meg az oldalt, ahol jöhet a további autentikáció (esetemben két tunnel van, egyik proxmox, másik a HA), ahol meg kell adni a proxmox, ill. HA bejelentkezési adatokat. Természetesen mindenütt 2fa is be van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Cyberbeni
addikt
válasz LLKobe #48513 üzenetére
Mindegy, hogy kínai e vagy nem. Ahogy a MyQ és előtte több másik amerikai esetből láttuk már, bármi ami az internetre tud csatlakozni, az nem megbízható. Tehát az a minimum, hogy valami szeparált hálózaton (pl Zigbee vagy ZWave) legyenek a cuccok.
Ezért nem értem, hogy miért veri mindenki a nyálát a Thread-re, a mesh hálózat kb 1:1 mint az eddigiek, csak az a vége, hogy IP-t kap az eszköz és ki tud menni a netre.
-
BigBear
senior tag
válasz LLKobe #48440 üzenetére
Elnézést, nem válasz akart lenni, félrenyomtam.
Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldására.
Az utóbbi hetekben elkezdett szarakodni a vezérelt kapcsolónk. Az elmúlt 2 napban nem volt emiatt meleg víz, ami elég kellemetlen ilyenkor. A bojler megy, konnektorra kötve fűt, de ez nem igazán megoldás.
Van-e olyan - lehetőleg olcsó - eszköz, amivel monitorozhatnám a bojler működését. Egész pontosan inkább a bejövő oldal megléte érdekelne, mert az EON elég gyökér, minden kiszállást szépen kiszámláz, ha szerintük a mérő jó. Márpedig mivel a bojler megy, amikor kapja a delejt, inkább ott a probléma. Okosmérő, hibát nem jelez, a vétel villog rajta, mégsem kapcsol, ma ugyan beindult, de ~20 percre, ami elég kevés, hogy felmelegítsen a bojler. Bosszantó. Időnként nézem, hogy a kábelben van-e delej, de bármikor néztem, nem volt (kivéve mikor valóban fűtött a bojler.)
Én valami sonoff fogyasztásmérő féleségre gondoltam, de nem tudom, ezek a bemeneti oldalt monitorozzák-e, vagy hogyan.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz LLKobe #47806 üzenetére
Egy kis update, száműztem a duckdns-t, vettem egy domaint (kb aprópénz volt 2 évre), átkonfigoltam rá mindent, megy szépen és gyorsan cloudflare tunnel-lel.
Majd jövök még tapasztalattal, remélem megszűnnek az elérési gap-ek.
Köszönöm a segítséget mindenkinekThrough the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #47186 üzenetére
Welcome... az egyik legrégebbi nyűg ez, a fő fejlesztők folyton lesöprik a kérést, h történhet az állásidő, újraindulás alatt is (ismeretlen, hiszen nem megy a rendszer) állapotváltozás, ezért mindenképpen kinullázzák az utolsó állapotváltozási időpontot induláskor... így aztán ez önmagában sajnos tényleg hasznavehetetlen infó.
Pár entitásnál még el lehet tárolni segédváltozókba ezt, de több tucatnyinál már nem lenne kényelmes, ezt rendszerszinten kellene kezelni (legalább opcionálisan, kivételeket fölsorolva ha már ragaszkodnak ehhez a működéshez)
-
LouiS22
veterán
válasz LLKobe #47183 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a Core UTC-t használ (Így is van: [link] , bár nagyon fura, mert ez 2015-ös módosítás), szerintem a custom component kódjában kell keresni a megoldást (szintén fura). Jól van beállítva nálad az időzóna, stb rendszerszinten?
kérdés: miért lényeges és kell dátum, nap, óra perc és másodperc ahhoz, hogy lásd, hogy a budiajtó nyitva volt? (példa csak)? Miért nem elég az 1 órája, 20 perce stb verzió?
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #45313 üzenetére
"Én még wifis hőmérővel nem találkoztam"
Akad, de ritka (ráadásul drága CR123-at használ):
https://www.shelly.cloud/en-hu/products/product-overview/shelly-h-and-t-whitehuan: annak idején a Xiaomi-nak volt ilyen hub-ja (most is létezik ilyen nevű típus, de nem ismerem), én is azzal kezdtem. Annyi, h amíg nem saját rendszert építesz, azonos gyártótól kell származnia a hub-nak és az érzékelőknek is.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #45257 üzenetére
Persze, azoknak a gázfogyasztásra nincs hatása
Szó se róla, a gázóra is gyorsan lemeríthetne egy CR2032-t, ezért a ceruzaelemek használata, azok sokkal nagyobb kapacitásúak.Áramfogyasztást könnyen lehet házilag is mérni, gáznál muszáj a szolgáltatói órához csatlakozni.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz LLKobe #45252 üzenetére
Parancsolj:
[kép]
Mint látod magának az érzékelőnek 4 vezetéke van,
az impulzus számlálónak a 2 vezetéke megy a boardra a reed helyére (azt kiforrasztottam) , polaritás helyesen. A Cr 2032 elemtartóját, kiforrasztottam oda megy a 2 AA elem vezetéke, ami párhuzamosra van kötve Az impulzus számláló tápvezetékei.
A board, és a 2 AA elem meg benne van egy kis fekete műanyagdobozban.Tisztelettel
-
4D4M
aktív tag
válasz LLKobe #45252 üzenetére
A nyitásérzékelőkben reed relé van, ami mágneses tér hatására zár egy áramkört. A gázórákban is van egy forgó mágnes, ami a gázfogyasztástól függően forog és szolgáltatja az impulzust. Az impulzusok számolásával egy szorzás eredményeként elfogyasztott gázmennyiséget kapjuk.
#45253 Gabesz87: nem lesz egyszerűbb és olcsóbb módja egy ilyen relatív komplex feladatnak, amelyben szerepel jelfogás, jelátalakítás, feldolgozás, tárolás, megjelenítés. Ezen feladatokat hajtja végre egy filléres mikrokontroller(ESP) és egy ingyenes nyílt szoftver (HA).
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
mezis
félisten
válasz LLKobe #45229 üzenetére
[link]
"...az otthoni összes cuccomat áramtalanítom használat után.
Ezt a PC-t amiről írok, a nyomtatómat, hifi cuccaimat, mindenemet.
Ezt kb. 40 éve így teszem és semmi hátrányát nem láttam eddig."Én is áramtalanítok (kb 40 éve) és én sem tapasztaltam meghibásodás, "kopást".
Régebben az áramtalanítás meghosszabbította a tápegységek elkóinak (Low ESR) élettartamát.[ Szerkesztve ]
mezis
-
daninet
veterán
válasz LLKobe #45224 üzenetére
Most így hirtelen a kontrollerben sem látom hogy lenne ilyen opció
POE switch-ed van vagy egyenként adod nekik a tápot? Utóbbi esetben sima relés dugaljal elvenni tőle az áramot opció?
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
zsamiatt
őstag
válasz LLKobe #45158 üzenetére
Mondjuk brutusz?
[link]
Elvileg ezzel merheto tavolsag is. Szoval megadhato hogy kint vagy bent van.
De egyebkent ha rakeresel a szoba rend detektalasra, lesz otlet ra. Nem tudom mennyire erzekel jol kulteren de szobaban a kepeket hasonlitja ossze es megtalalja rajta az elterest. Van olyan projekt is ahol a gyerek addig nem tvzhet amig nincs rend.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
-
jézusom
addikt
válasz LLKobe #45135 üzenetére
Az ipkamera topikban hátha valaki tudja. Mozgás érzékelésnél ki lehet jelölni területet, meg vonal átlépést, gépjármű, ember felismerést (hikvision vagy annke accusense)
Kérdés, hogy az analitikát mivel akarod megoldani. Kamera oldalról is lehet ilyet, rögzÍtő oldalról is. Ha HA-ban akarsz valami NVR progit, ahhoz nem értek, nem tudom lehetséges-e. Azt el tudom képzelni, hogy maga a kamera amikor riasztást küld, mondjuk emailt, azt felhasználod valahogy.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #45139 üzenetére
Ja, félreértettem... igen, ha elég erős a mágnes egy szükséges érzékelési távolsághoz, akkor valszeg sérülékeny. De pl. vmi ilyesmi megbízható lehet, akár egy kukák melletti póznán bedobozolva is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #45135 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb a fordítottját figyelni, hogy a normál helyükön vannak-e a kukák? Hiszen gondolom ugyanott vannak, akkor pedig az könnyebben érzékelhető vmilyen hagyományos módon (optikai, ultrahangos, de akár még NFC is elfogadható lehet, ha olyan 10 centin belül behatárolható a helyük)
Nekem nincs kuka, nagy zacskókban viszik el a szemetet, de szerencsére mindig kora reggel, így már este ki kell rakni, ezért a goodnight script emlékeztet rá (meg a dashboardon is ott van, ha már pár napon belül esedékes)
-
BlackJack21
tag
válasz LLKobe #44988 üzenetére
Nekem több éve ketyeg koordinátorként egy ZBbridge, és egy komolyabb probléma volt vele csak, de mint írtam nem derült ki a miértje. Bár nem hiszem, hogy ez lett volna a probléma, mert a másikat is felflasheltem, és ugyanazt csinálta, ez akkor volt, amikor a nagy HA-Matter bejelentés volt, így lehet ott kavart be valami...
Ha már megvan a kütyü, akkor érdemes egy próbát tenni vele, max szórakoztál egy keveset ezzel is... -
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #44977 üzenetére
Kommy-nál gondolom egy eszköztől fixen kapott kódokat kell átfordítani, ott tökéletes megoldás.
Nálad viszont úgy sejtem magad állítgatsz státuszt, akkor pedig általában fölösleges számmal is bekódolni, elég egyetlen input_select, ami már szövegesen tartalmazza ezeket az állapotokat, és egyszerűen ezt az input_select-et állítgatod az automatizációkban.
-
zsamiatt
őstag
-
Kommy
veterán
válasz LLKobe #44977 üzenetére
én így oldottam meg a töltő hasonló dolgát:
- name: "Charger State Text"
state: >-
{% set d = {
'1': 'Not Connected',
'2': 'Connected',
'3': 'Charging',
'4': 'Error',
'254': 'Sleep', '255': 'Disabled'} %}
{% if states('sensor.charger_state') in d.keys() %}
{{ d.get(states('sensor.charger_state')) }}
{% else %}
Unknown
{% endif %} -
daninet
veterán
válasz LLKobe #44964 üzenetére
813ft a soros-usb átalakító
544ft a dupont kábelVedd meg, mert ennél olcsóbban senki nem csinálja meg neked, másrészt a jövőben minden sonoff cuccot okosíthatsz esphome-al vagy tasmotával ezekkel.
Maga a művelet pedig nem egy nagy kaland, rádugod a vezetékeket a kép alapján, betallózol egy bin fájlt és rányomsz hogy mehet.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz LLKobe #44962 üzenetére
igen, de amikor felkerül rá a tasmota egy másik zippel a zigbee modul firmware-jét is felül kell írni, pont ez miatt.
Itt egy tutorialMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- E-book olvasók
- Opel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Formula-1 humoros
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek