Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
Üdv.!
Vezeték nélküli kapucsengőt szeretnék WiFi-s kapcsolóra (elemesre) + 3db WiFi-s "csengőre" cserélni. Okostelefon nélkül megoldható?
Kamera nélküli kellene.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz LouiS22 #51079 üzenetére
"...továbbra sem értem, hogy te miért ne tehetnél rá bármilyen olvasót..."
A korábban villanyóráknál elterjedt mágneses fékezés bizonyára nem működne, de félnek a FÉNYnyomástól. Azzal fékezhetnéd a kis pörgő kereket...[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Samsung okosomon volt egy Xioami MI Home applikációm. Rövidebb ideig használtam, majd most kb egy év után ismét szükségem lenne rá. Ha használható lenne....
(Galaxy A01, Android 12)Eltávolítás, újra indítás, újra telepítés megtörtént, az MI Home applikáció végtelen ciklusban csak a bejelentkezési ablakot dobja fel. Akkor is, ha másik e-mail címmel újabb fiókot hozok létre.
e-mail cím, PSW rendben, mert PC-n be tudok jelentkezni a
https://account.xiaomi.com/fe/service/login/password oldalon.Nagyon megharagudott a Xioami a Samsungra?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Keresek okos tűz-, füst érzékelőt, olyat, amelyik csöndben küldi a riasztást interneten, esetleg telefonon. Az üvöltéssel csak tovább idegesítené az állatokat, amire semmi szükség. Esetleg a sziréna kültéren szólalna meg.mezis
-
mezis
félisten
Azt hittem hogy a Home Assistant-nek van ingyenes verziója:
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
A nyáron nem használtam a HA-t sem, TUYA-t sem.
Most ismét elindítottam a HA-t, bedugtam az okos konnektoromat. TUYA rendben kezeli, de a HA "elfelejtette". Bejelentkezve a Tuya IoT Platform-ra (https://iot.tuya.com/), azt látom hogy csak egy hónapos próbaidőszakom volt a "Cloud"-ra. Pontosan 30 napra volt üzenet, hogy lejárt a tesztidőszakom.
Innentől fizetős lett: Upgrade IoT Core Plan vagy töröljek mindent és induljak 0-ról?mezis
-
mezis
félisten
Ez a beállítások panelje.
Engem egy olyan "gomb" érdekel amit a seprűnyél helyett lehetne használni.
(Beindult a riasztás, menekül a tettes, futtában felkapja az okostelefonját és némítja a riasztást. Van egy "buta" riasztóm, az a hirtelen keletkező nagy gőzfelhőre is beindul...)mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz petakpa1 #45815 üzenetére
"...nem zár az áramkör, ő sem kap áramot."
A kapcsolónál jelen van a fázis (nagyon régen Nulla) és a fogyasztón keresztül a Nulla is.
A hagyományos izzószálas lámpákon keresztül a nagyon kis áramfelvéteű elektronika kapott elegendő áramot a működéséhez. (Egyes elektronikánál min. 60W-os izzó volt a követelmény.)Az energiatakarékos, alacsony áramfelvételű eszközökhöz is gyártanak olyan elektronikát, amelyik a lámpával párhuzamosan kötött (ellenállás, vagy az elektronika tápegysége: Graetz?) valamivel tudja biztosítani az elektronika folyamatos áramellátását.
mezis
-
mezis
félisten
Páratartalom:
Még az analóg, NDK-s páratartalom mérő kezelési utasításában olvastam (kb 30 éve), hogy jót tesz a műszernek, ha hűvös hajnalokon sétálgatunk vele a kertben....
Olyat is írtak, hogy úgy ellenőrizhetjük a műszerünket, hogy nagyon nedves törülközőbe csavarjuk és akkor pár óra múlva 98% körüli értéket kell mutatnia.
Ezt kipróbáltam egy újabb kori analóggal, tényleg közel volt a 100%-hoz.Elektronikát kockázatos magas páratartalomnak kitenni, bár az ilyet illő lenne lakkal védeni. De hát csak 10$ .
[ Szerkesztve ]
mezis
-
-
mezis
félisten
Üdv.!
Beltéri kamerát fel lehet "okosítani" füst és tűzjelzésre, riasztásra?
mezis
-
mezis
félisten
válasz LLKobe #45229 üzenetére
[link]
"...az otthoni összes cuccomat áramtalanítom használat után.
Ezt a PC-t amiről írok, a nyomtatómat, hifi cuccaimat, mindenemet.
Ezt kb. 40 éve így teszem és semmi hátrányát nem láttam eddig."Én is áramtalanítok (kb 40 éve) és én sem tapasztaltam meghibásodás, "kopást".
Régebben az áramtalanítás meghosszabbította a tápegységek elkóinak (Low ESR) élettartamát.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz Alex123 #44946 üzenetére
Szia!
A TUYA működéséhez kell a felhő. A Home Assistant (saját szerver) is a felhőből veszi az adatokat.Ennyi a tudásom. Talán a SonOff eszközeihez elég egy WiFi router és itt a fórumon lennének ajánlatok felhőmentes szoftverekre is.
Van egy ilyen eszközöm is, de már elfelejtettem az, hogy kell-e hozzá internet + felhő.
mezis
-
mezis
félisten
válasz stigma #44936 üzenetére
Üdv.!
3 kamerát üzemeltem be a Xiaomi felhőbe. Egy ezek közül beltéri, a másik kettő kültéri, Imilab márkájú. Az egyik kültéri kamerát zavarta a dugasztápja melletti másik dugasztáp. Ez utóbbi alufóliával burkolva a zavarás megszűnt.
A WiFi kapcsolatot bármi zavarhatja. Vannak "látható" zavaró AP-k és "láthatatlan" BT-s eszközök.
mezis
-
mezis
félisten
válasz Alex123 #44918 üzenetére
- A BT hatótávja kisebb a WiFi-nél.
- Nem hiszem hogy gyári APP-ra is szükség lenne a beállításhoz: Én nemrégen vettem egy noname okos dugaljat (nagyon hasonló a márkásokhoz) és csak a TUYA-val be tudtam állítani.
Nekem is megjelent az éterben egy SmartLife-8123 AP, de csak addig, amíg lezajlott a saját, 2,4GHz-es WiFi AP-hez a kapcsolódás. Gondolom a gyári APP a Smartlife-... AP-hez kapcsolódna a beállításhoz.- Zavarhatja a beállítást, ha azonos SSID-jű AP-k vannak a közelben. Még akkor is, ha az egyik az 5GHz-es sávban "szemetel". Ahogy már tanácsolták, a legjobb lekapcsolni az 5GHz-et a beállítás idejére.
- Legyen elegendően nagy térereje a WiFi AP-dnek (és elegendően kicsi a szomszédokénak. ): [link] [link]
- A beállítás idejére kapcsolj ki minden közeli BT-os eszközt, mert tudnak ám azok is zavarni!
mezis
-
mezis
félisten
-
mezis
félisten
válasz vampire17 #44696 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy hány Ohm lehet az ellenállása a kis bypass-nak. Vagyis mekkora áramfelvételt jelent kikapcsolt állapotban.
30 évvel ezelőtt az UAA3000 IC volt a sláger. Könnyen lehetett időzítőt készíteni vele az akkor használatos izzó lámpákhoz. Emlékeim szerint 60kOhm körüle ellenálláson keresztül kapta a delejt.Azt nem hiszem hogy KAPCSOLÓRELÉ lenne.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
Még az "entitásokat" kellett aktiválni és most már tényleg lekérhető az áram, feszültség teljesítmény grafikon, ahogy azt detroitrw fórumtársunk ígérte.
Köszönöm a segítséget, türelmeteket!
Holnap kipihenem magam, aztán jelentkezem egy Airbus A380 pilóta vizsgára. Beszállás előtt azért tudjátok meg ki lesz a pilóta![ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz ViZion #44664 üzenetére
Továbbra is mozizom és csak bámulok.
device status notification kimaradt a projektemből, gondoltam létrehozok egy új projektet
dbius mozija alapján. Készen is lennék, ha ki tudnám tölteni HA-nak a Tuya hitelesítő adatait.
Van tuya IoT-hez accountom és csak tuya-hoz egy másik (különböző e-mail címekkel, azonos psw-el).
hiába adom meg ezeket, clientid invalid üzenetet kapok.mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44653 üzenetére
Köszönöm a videót. Eddig jutottam (video: 10:43):
A TUYA app-ban nem találtam QR kód olvasót. Installáltam a Smart Life app-ot, az meg nem találja az OkosKonnektoromat.
Akkor sem ha eltávolítom a TUYA-ból és BT-n sem találja. Pedig látom, hogy az OK "adásban" van a 6-os csatornán SmartLife-8321 SSID-vel.Próbáltam a Smart Life-ot a WiFi routerem helyett az OK WiFi-jéhez csatlakoztatni, de akkor meg az volt a baja, hogy nincs internetkapcsolata.
Bocs, megtaláltam, nem az OK, hanem a TUYA app-omat kellett igazolni.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44633 üzenetére
HA: Már geglévő OracleVM VirtualBox-ban a haos_ova-10.3.vdi-vel elindult a Home Assistant, terminal üzemmódban.
Hogy lesz ebből olyan grafikus felület, mint ami pillanatok alatt, magától elindul ebben a videóban?
Az újabb verzióban külön parancsra indul vagy azonnal kell egy csomó frissítést indítanom?Most látom:"Please keep in mind that the bridged adapter only functions over a hardwired Ethernet connection. Using Wi-Fi on your VirtualBox host is unsupported."
WiFi adapterrel indítottam, LAN IP címet kapott. Ez lenne az akadály?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44630 üzenetére
A HA-va is ki fogom próbálni, most az OkosKonnektor (továbbiakban OK) - TUYA műlödésével ismerkedtem.
A korábban használt "Mobil elérési pont" (WiFi AP) lekapcsolva, OK 80km-re elszállítva, konnektorba dugva: Folyamatosan világít a kék jelzőfény, TUYA kéri a BT bekapcsolását. BT-t bekapcsolva OK vezérelhető, miközben az Androidos okostelefon nem talál egyetlen BT-os eszközt sem! Úgy látszik ez BT-éknél így szokás...
TUYA-ból OK eltávolítva, új eszköz hozzáadása: immár egy szokásos (szolgáltatói) WFi AP-hez kapcsolat sikeres.
A WiFi router kapcsolati listáján rendben szerepel, wlan0 néven, lokális IPv4 címmel.
TUYA az "eszközinformációknál nem a lokális IP címet mutatja (honnan is tudná), hanem a szolgáltatóm modemjének (WiFi routerének) globális IPv4 címének első 3 számcsoportját. Ez felhőszolgáltatásból így természetes, az OK dolga meg az, hogy kapcsolgasson...Most nekilátok a HA-nak, hogy tovább "okosodjam".
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz jézusom #44598 üzenetére
Nincs routerem. UTP kábelen csatlakozom az internethez és a Win10 "Mobil elérési pont"-ja az egyetlen WiFi AP, SSID = Azenifim.
Úgy gondolom az okostelefonomhoz hasonlóan az okoskonnektorna is meg kellene jelennie a csatlakoztatott eszközök listáján.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44590 üzenetére
Próbálom megtudni az okos konnektor működését. Jelenleg az okostelefonomról a TUYA app segítségével tudom kapcsolgatni. Okostelefonom Mobil elérési ponton keresztül csatlakozik az internethez. Más használható WiFi AP nincs a közelben.
A Win10 beállításoknál NEM jelenik meg a csatlakoztatott eszközök listájában az okos konnektor.
A BT kapcsolat kizárt, telefonomon kikapcsolva.mezis
-
mezis
félisten
válasz detroitrw #44584 üzenetére
Szia!
Bocs, most tanulom a "nagyon okos" kütyüket.
A féleszűt arra értettem, hogy a gyár nem regisztrálta a készüléket a TUYA-hoz, különben a felhőből elérhetők lennének az általam kívánt naplók is.Korábban egy "SonOff" rellével okosítottam a lakásomat. Annál elég a lakásból történő On/Off.
Ezzel a mostanival egy tanyán előforduló áramkimaradást gondoltam detektálni. Internet, (WiFi routerrel) van, de 24/7-ben működő PC nincs.Gondolom a saját szervernek is ugyanabban az alhálóban kellene lenni, különben tanulhatom a DMZ-t, Port forwardingot, de ennyi időt már nem gondoltam vele tölteni.
Még egy tapasztalat: Éjszakára kikapcsoltam a WiFi routert. Amíg nem találta meg a WiFi routerét, villogott és "SmartLife-8321" SSID-vel a 6-os csatornán működtetett egy WiFi AP-t.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz Konflikt #44577 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, jézusom-nak is..
Figyelmesebben megnéztem a dobozát a "féleszű" konnektoromnak:
Ez bizonyára csak hackeléssel lenne alkalmas az általam kívánt esemény naplókra.
Közben rájöttem, hogy dupla koppintásra kapok egy "látványosabb" vezérlő panelt:
Ezen a lapon a "Settings"-re feljövő ablakban választhatok "Switch Log"-ot.
Ez "gyárilag" ennyire képes.mezis
-
mezis
félisten
Üdv.!
Van egy beltéri, Xiaomi MJSXJ05 kamera, ami rendben működik a saját WiFi routerhez kapcsolódva a Xiaomi MI Home App-jával..
Szükség lenne egy olyan kültéri kamerára, ami forogni tud vízszintesen is, meg valamennyit függőlegesen pásztázni. Xiaomi kínálatában nem találtam csak függőlegesen pásztázót.Másik gyártmány, másik App-jával oldható meg csak?
mezis
-
mezis
félisten
válasz Predator2 #26906 üzenetére
Néhány m koax kábellel az antenna csatlakozás kivihető. A koax végére kell antenna, de az lehet az az összetekert vezeték darab, amivel szállítják vagy negyed hullámhosszra árnyékolásától megfosztott kaox közép ere vagy egy időjárásálló kültéri, 433MHz-es botantenna.
mezis
-
mezis
félisten
Én meg egy Sonoff Dual R3-at nézegetek "buta" redőnymotorhoz.
Ez teljesítheti a biztonsági követelményt "kétmorzés" a reléje?
Gyanítom, hogy nem elektromechanikus relével működik.[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz stickermajom #26192 üzenetére
Nem vacakolnék a sok apró szenzorral. Bizonyára elég pontos értéket kapsz az egyetlen nyomásérzékelőtől.
Vízzáró tömítés: nem 10bar lenne a nyomás, még gyenge szerelés esetén is csak cseppeket engedne át. A nyomásszenzornak is van egy vízzáró tömítése...mezis
-
mezis
félisten
válasz gya/352 #25804 üzenetére
"....Beépített webszerverrel rendelkezik, így konfigurálása a helyi hálózatról elérhető webes felületen is történhet, nem csak applikációból. LAN-kompatibilis, vezérlése a Shelly Cloud és internet elérés nélkül is lehetséges a helyi hálózaton."
Köszönöm, Shelly lesz!mezis
-
mezis
félisten
Köszönöm a tanácsokat.
Jól értem, hogy az okoskonnektorokat kezelő applikációk gyártótól erősen függenek (Nedis SmartLive, eWelink), vagyis a konnektorokkal való kommunikáció nem egységes ?
SmartLive, eWelink: működik csak WiFi routerrel, internetkapcsolat, szerver (felhő) nélkül is?
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest