Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #53438 üzenetére
Na közben rájöttem, hogyan lehet levédeni a hekkelt Xiaomi hőmérőt (köszönöm magamnak )
- Van az "encrypted beacon", ami az éterbe kiszórt adatokat titkosítja, lejjebb a weboldalon lekérhető és módosítható (Bindkey), a Home Assistant be is kérte amint lecsatlakoztam a konfig weboldalról
- Valamint van a pinkód, ami a frissítéshez/konfigoláshoz szükséges aktív BT kapcsolatot (mikor nem csak a szórt adatokat akarjuk elcsípni, lásd az első pont). Amikor másik böngészőből próbáltam rákapcsolódni, akkor már be is kérte a Windows a párosításnál.Kár, hogy nem találok sehol egy értelmes manuált, mert úgy nézem, lenne mit hekkelgetni (pl adóteljesítmény, mert pl az átjáró 50cm távra van) de sokat nem merek lejjebb menni, nehogy kizárjam magam
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz csibor #53452 üzenetére
Shelly Plus 2PM, nálam atomstabil, van BT rádiója, azon keresztül meg elvileg párosítható hozzá felragasztható BT kapcsoló, én még csak hőmérő miatt használom a BT-t, eddig tíltva volt.
Ha mindenképp a régi kapcsoló helyére kötnéd a relét, akkor egyrészt kell majd nullvezetőt húznod, másrészt ne akard a régi kapcsoló mögébepréselni. Vagy veszel pl egy ilyet: [link] vagy valami olcsóbb Asfora/Sedna kettős kapcsolót kiemelő keretel, hogy legyen helye a relének.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Hogy lehet levédeni az így meghekkelt Xiaomi hőmérőt, hogy más ne birizgálja?
Asszonynak kellett egy olcsó digitális szobahőmérő, a sziamiaú okosmérő meg kéz alol olcsóbb volt, mint a sok noname buta eszköz, de még újonnan is. Rátaláltam a linkre, hogy akár HA alá is be lehet tenni pl egy Shelly BT átjórón keresztül (itthon a Plus2PM-ben volt ilyen funkció), úgy voltam, vele, ha adott a lehetőség, akkor nosza. Az viszont picit zavar, hogy lényegében így már boldog-boldogtalan rá tudna csatlakozni és böngészőn keresztül akár új fw-t is rátolni (nem kell az elemet kivenni). Hogy tudom ezt levédeni? Valamint az órát csak azon az fw/config weboldalon keresztül tudom beállítani?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Degeczi #52792 üzenetére
Aha. Próbáltam értelmezni, de végül dobtam a timer-t és megoldottam "Automation"-nal, ami egy numeric value értékét csökkenti, ha az nagyobb mint nulla, minden másodpercben. Igaz nem százalék, de azon már lehet igazítani és frissül a Gauge is időben.
-
E.Kaufmann
veterán
HomeAssistant alatt szeretném egy Timer értékét százalékosan megjeleníteni egy Gauge/mutató segítségével. Találtam is Template sensor leírást, működik is. Egy a bökkenő, hogy egy perc (meg véletlen szerűen néha egyszer menet közben is) mire frissül a template sensor értéke, nekem viszont 20 másodperces az időzítőm. Mit és hogy kell rugdosni hogy legalább 2-5 másodpercenként frissüljön?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Cyberbeni #52762 üzenetére
Nem tudom, az Uni kimenetei mennyire illeszkednek a mai kapunyitókhoz.
Én Plus 1-et használtam a kolléga meg Gen1-es Shelly-t, mindkettő ment 24V-ról. A relé 0.5 - 1 másodperces behúzása már elindítja a nyitás-zárást, a kapcsoló bemenet meg érzékeli a végállást (a dip kapcsolón kellett még állítani a vezérlőn, hogy zárás jelzést kapjunk).
Amúgy ajánlják pl infrakapu használatát is, ha távolról szeretnénk zárni, hogy biztosan ne okozzon balesetet. Nekem van egy webkamera egy routeren, rá tudok nézni a kapu egy részére, de elég érzékeny amúgy a kapuvezérlő, kisebb ellenállásnál is inkább visszahúzza a kaput vagy leáll.[ Szerkesztve ]
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Cyberbeni #52747 üzenetére
Jó kérdés. De lehet jobban jársz valami márkásabb buta kapuval (pl Hörmann) aminek vannak csavaros és/vagy szorítós csatlakozói mind a vezérléshez, mind a kapu állapotához. Itt is volt egy kolléga, aki megosztotta velem egy régebbi Hörmann okosítását, ami alapján nekem is sikerült és azóta van egy frankó helyi HA-ba kötött okosgarázskapum.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #52737 üzenetére
Most is azért kellett araszolni a pályára felhajtván, mert a barma nem bírta már ki az utat bagó nélkül, ezért ment alig 70-nel se
-
E.Kaufmann
veterán
válasz sambenez #52736 üzenetére
Főzni kell, bagózni nem! Ha átszáll a kajaszag, ott vacak a szellőztető rendszer, de jó esetben nem jár füsttel. Amúgy minket azért is zargatott a szomszéd, ha ünepek előtti vasárnap 19:00-kor kloffoltunk pár húst .
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz kleinguru #52721 üzenetére
Őőő, nekem csak kérdéseim lennének. A Matter nem egy általános gyártófüggetlen protokoll, ami mehet Wifi-n és BLE-n is (meg még más rádiós és vezetékes kapcsolatokon, de ha ezek nincsennek támogatva, Wifi akkor is kelleni fog)?
Külön SSID esetén miért lenne más a fogyasztása? Azzal max el tudod szeparálni más eszközöktől.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #52714 üzenetére
Végül csak rákötöttem a Plus H&T-t USB-C-re így viszont nem működik az action, de cserébe folyamatosan él az entity, nem csak szakaszosan
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem kissé zavaros volt, na meg nem nagyon akartam belemélyedni a szintaktikába.
Ahogy most én csináltam és mintha működne is:
- Kellett egy trigger (Action), ami beírja az utolsó mért értéket (időtartam 1s) (nem bajlódtam unavailable state-tel, hanem 0 és 100 fok között ha van valami, azt átírja).
Már folyamatos lett a "history" és követte a helper az entity értékeket.
- Ezután kellett még egy "template sensor", amire volt egy konkrét egyszerű példa, ami az "input number"-ből készített Celsius típusú értéket és ezt a Gauge mögé biggyesztve már meg is jelent a Celsius.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Enélkül nem is listázódtak az Enttity-k, úgyhogy ezen már túl vagyok, megcsináltam rég. Az a bajom, hogy egy olyan mutató kártya is állandóan várná az adatot egy entity-től, de ugye az offline-ba megy az eszközzel együtt és csak időközönként ébred, ezért a mutató azt jelzi, hogy az entity elérhetetlen. Nézegetem a helpereket, de nem tudom, melyik kéne és hogyan, hogy megjegyezze az utolsó mért értéket és azt adja tovább a mutatónak.
-
E.Kaufmann
veterán
HomeAssistant + Shelly Plus H&T-vel eljutottam odáig, hogy vannak Entity-k, push-olt adatokkal, de ha direktbe rákötöm egy mutatóra, akkor amikor alszik a H&T, ugye akkor azt írja, hogy nem elérhető. Valamilyen Helpert kéne közbeiktatni a Sensor entity és a card közé? Vagy mit lehet tenni? Az előzményekben látszik, hogy ütemezetten jönnek adatok, tehát van kapcsolat, csak ugye nem állandó.
-
E.Kaufmann
veterán
AUX-ot ne és mintha a Hisense-vel is gondok lennének, nem csak technikailag, hanem úgy olvastam, direkt be is tartanak mindenféle 3rd party lehetőségnek (és az a baj, hogy nem is biztos, hogy ilyen néven árulják hanem egy csomó "nevet" felvásároltak )
Mintha a Panasonic-nak meg Daikin-nak lenne "gyárilag" integrációja a HA-ban, de tapasztalatom nincs velük.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Salex1 #51133 üzenetére
A sorban a lámpa előtti utolsó kapcsolóhoz kellene valahogy fázist és nullát vinni, sok okosrelé meg úgy is azt érzi, hogy a kapcsoló kapcsol-e fázist vagy nem, elég az utolsó kapcsolónál a fényforrások felé menő ágat bekötni. De pont most láttam olyan egyvezetékes megoldást váltókapcsolókhoz, hogy egy vezetéken volt sorbafűzve több kapcsoló (másik vezetéket lehetne pl fázisra használni, de mondjuk 4 kapcsolónál összekötözgetni az ágat nem biztos, hogy elegáns és átlátható) és az okosrelé az átkapcsolásnál létrejövő impulzusra volt beállítva, arra változtatta meg a kimenet állapotát az ellentettjére.
-
E.Kaufmann
veterán
Van aki használ itt Shelly Bypass V2(R2) dimmer vagy 1l mellé? Mennyire megbízható? Azt hiszem talán az 1-esről vannak fent képek arról hogy kiégtek. Esetleg van valami passzív eszköz amivel lehet fokozni a megbízhatóságát?
Esetleg más gyártó Bypass eszköze mennyire használható Shelly-vel? Azt néztem, hogy van pl a Fibaro-nak is hasonló eszköze.[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #50964 üzenetére
Sikerült megoldani az időzítés az Action-ökhöz. URL-en keresztül nem csak lekérni lehet az eseménykezelést, hanem megfelelően preparált URL-el ki-be lehet kapcsolni. Mikrotik routeren beütemeztem ezen url-eket a fetch paranccsal, eddig úgy néz ki működik, de remélem nem fáraztja el nagyon a flash-t. Vagy hol tárolja egy Shelly Dimmer2 a beállításokat? Mindenesetre kéne már egy Plus változat a Dimmer-ből is, ami nem 0-10V hanem a 230V-t hasítgatja.
-
E.Kaufmann
veterán
Jött egy Shelly Dimmer 2. A kapcsolókat detached módban Action-ökkel használnám, ahogy eddig is a Plus-okat.
Az még rendben, hogy régebbi cucc, és URL-lel lehet vezérelni a kimenetet, azon túl is vagyok, de nincsen a webes felületen időszak feltétel (time constraint), hogy mikor él az adott Action. Van valami trükk, hogy ezen is be lehessen állítani időszak feltételt egy bizonyos Action-re?
Az is érdekes, hogy amíg nem tud felcsattanni a netre, nem működnek az Action-ök, pedig localhost van az URL-ben. Ez ellen lehet tenni valamit?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Melyik a legolcsóbb HA kompatibilis, felhő nélkül is működő, 5 vagy 12V-ról hajtható Wifis hő és páraérzékelő most a piacon?
-
E.Kaufmann
veterán
Egy ilyen kamera beleintegrálható akár mezei mozgásérzékelőnek is HA alá?
[Hilook IPC-B429HA][ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Shelly Dimmer2-őt nézegetném, de nem feltétlen kell a Shelly, az a lényeg, hogy ne legyen kötelező a felhős kapcsolat és könnyen HomeAssistant alá lehessen pattintani. Milyen alternatívák vannak? Egy csillárt szeretnék 3 led-del vezérelni, a Philips WarmGlow sorozattal szemezgetek, mert állítólag szebb a fénye alacsonyabb fényerőn.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Shelly Dimmr2-höz mely E14 LED-et érdemes választani, ami rendesen szabályozható és nem fog villogni? Pláne akkor ha három kell, mert csillárt vezérelnék.
Elvileg ha jól gondolom, mindegy, hogy egy vagy három, amíg nem lépek túl egy teljesítmény határt, de mondjuk össz. 12W-al nem hiszem, hogy problémázna.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
Shelly Plus tulajok! Próbálta valaki az 1.2.0 fw-t? Megy gond nélkül? Nekem a háromból (amiket frissítettem) kettő leszakadt a Wifi-ről (1-2 nappal a frissítés után) és nem csatlakoztak vissza, pedig külön AP-n és SSID-n vannak. Az egyiket sikerült még eddig áramtalanítanom, az visszajött, de ez nem túl biztató. Érdemes kivárni a frissítéssel.
-
E.Kaufmann
veterán
Amúgy sikerült már valakinek bármilyen mini okosrelét, hagyományos, nem direkt lapított (okosreléhez tervezett) kapcsoló mögé passzírozni? Nekem csak kiemelő kerettel sikerült úgy, hogy ne aggódjak, amiatt, hogy valamit elnyírok vagy szétnyomok, amit nem kéne. A hátulján kivésett kötődoboz nem ér (láttam jutyúb videót, ahol ezt csinálták )
-
E.Kaufmann
veterán
válasz daninet #49133 üzenetére
Pedig ez a helyes, de ezért is kezdték el az informatikában is átnevezgetni ezen kifejezéseket. Sőt pont most olvastam a "Not allways right" blogon, hogy volt aki azon kiakadt mikor a tűzoltó azt a kifejezést használta, hogy "fire retardant" (tűzgátló anyag?), pedig az a szakkifejezés.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #48439 üzenetére
Na kipróbáltam a kicsin (hAP mini), előbb nagy nehezen felküszködtem a 7.12-őt (olyan kicsi a RAM/ROM, hogy nem mindig sikerül elsőre winbox-ból), majd jött a problémamentesebb 7.13, utólag kiderült, persze hogy, mert nem hogy minimalista, de semmilyen Wireless csomag nincs benne alapból, de így legalább nagyobb a sansz a frissítésre. Utólag az all_packages-ből fel lehetett tenni a wifi csomagot. Nem tudom, hogy a későbbiekben valamint más típusoknál is így lesz-e, hogy külön kell majd Wifi-t telepíteni. még nem mertem a fő routeremen kipróbálni
-
E.Kaufmann
veterán
válasz noorbertt #48009 üzenetére
Biztos, ami biztos, kitettem a Shelly plus-ok hőmérséklet adatait a HA-ra (szerencsére az is lekérdezhető, mint szenzor) majd figyelem. Most a legtöbb 30 fokon van, egyedül az egyiknél van valami probléma mert 50 fok felett kolbászol. Mondjuk az 24V-t kap nem 230 AC-t és egy Hörmann kapumotorban lébecol, nem tudom, ez az oka-e vagy más. Lehet a csatlakozókat fedő levehető műanyag lapra fúrok pár szuszogónyílást. A pók így is bele tudott menni a hálót ítélve, de akkor már kicsit levegőzzön.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz noorbertt #48016 üzenetére
Nekem sajnos az okosrelé jött be arra, amire kell és sajnos nem elsősorban a kényelem volt az oka. Én is figyelgetem az eseményeket, meg azért mindig van itthon valaki. Majd esetleg hosszú út előtt leáramtalanítom az egész lakást mert a hűtőt és az internetet se szoktuk hagyni, lepakolunk a garázsban a régi hűtőbe, ami élelmiszer még maradni szokott.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz kis.zsolt #48014 üzenetére
Ahhoz, amit eredetileg írtak, hogy ne szerezhessék meg a Wifi jelszót, valóban elég a külön SSID/jelszó, de igazad van, külön VLAN-nal az egészséges, én is úgy csinálom. Onnan max az internetre láthatnak rá valamint a fő LAN-ról tudja őket egy-két eszköz elérni, de fordítva nem tudják szkennelni, mert blokkolja a router az IoT VLAN-ról kezdeményezett kapcsolatokat. Persze egymást még elvileg zargathatják az IoT eszközök, de még ezen is lehet korlátozni, pláne Wifi-n.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz noorbertt #48009 üzenetére
Tudsz mondani olyan márkát, aminek temékei ilyen szempontból biztonságosabbak, de nem kell neki gyári fw mellett sem felhő és HA kompatibilis (nem akaros sokat bajlódni velük)? Mondjuk én pont ezért is inkább a plus sorozatott vettem kapásból (elvileg van benne hővédelem), valamint igaz, hogy elsőre megpróbáltam belenyomorgatni a fali kötődobozvba, de már láttam, hogy nem jó ötlet még a Mini-t sem, inkább kiemelőt használtam Asfora kapcsolóval, így több helye van, valamint mindhárom eszközömnél belőttem az Eco módot, mert doszt elég azokhoz a beállításokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Shelly Plus-okhoz már nem béta az 1.0.7 Fw. Azoknak mindenképp érdemes feltenni, akik eszköz jelszót használnak vagy pl két relés eszközük van, mert már nem kell localhost URL-el bajlódni (de valamiért már nem is működik ), hogy jelszót küldjön az eszköz saját magának ( ), hanem elég az Action alatt beállítani az Output értékét, valamint két relés Shelly-ken már az Action-nál kiválaszható Input Action-hoz a másik Output is.
Mindenesetre így URL-es ökörködés nélkül már gyorsabban reagál egy Action esemény.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
Sziasztok!
Megint előkerült a garázskapu nyitás téma. Megnéztem jobban, Hörmann Promatic 3 a típusa a motornak és van rajta egy 4-es gyorscsatlakozó, ha jól értelmezem a kapcsoló ábrás + - csatlakozók mennek a kapcsolóhoz (az még nem tiszta, hogy össze kell zárni vagy 24V impulzust kell rá küldeni).
Viszont mi az a másik kettő amiről sehol se látok leírást, az a lencse nyíllal egy egyenes felé? Az lenne valami végállás jelzés? Jó lenne tudnom, mikor van becsukva az ajtó. Ezt lehetne arra használni?[ Szerkesztve ]
-
-
E.Kaufmann
veterán
Ha már garázs, Hörmann Promatic kapumotor felokosítható valahogy? Vagy ha nem, mivel lehet azt megtudni, hogy zárva van-e a garázsajtó vagy nincs, és ha nyitva, akkor x perc után küldene egy riasztást? Shelly ökoszisztémát preferálnám most, mert azt kezdtem el veszegetni, megismergetni.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz vampire17 #46936 üzenetére
Na, jött a Shelly Plus 1 Mini mellé egy Shelly Plus2 PM.
Mivel a webes felületen nem lehet az Action-oknál összerendelni az 1-es inputot a kettes outputtal (fordítva kötöttem be a két kapcsolót), elő kellett vennem a webes API-t és URL-ként meghívni a jó relét, ha meg már úgy is kellett URL-lel bajlódni Local Action helyett, akkor már újra kipróbáltam az authentikációt, (hisz a jelszót sem lehet megadni triviálisan a webes felületen a Local action-hoz, mondjuk ilyenkor miért is kellene külön beírni, hisz LOCAL ).Szép, hogy van API leírás, de pl, hogy mi az alapértelmezett felhasználónév (admin ) ugye nincs egy kumma szó sem az API leírásban, két perc próbálgatás kellett hozzá, de aki tapasztalatlanabb, annak ez lehet plusz probléma .
Valamint azt vettem észre, hogy ECO módban authentikáció mellett picit belassult a kapcsolás sebessége, de HomeAssistantból érdekes módon nem érződik akkora lag, mint kapcsolóval.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Mert mekkora rendelkezésre állást várnál el? Ha nem kell internetkapcsolat, és tisztességes wifi AP van nem túl messze az eszköztől valamint a kötődoboz se fém, akkor miért lenne gond? AZ ISP nálunk bizonytalanabb, mint a WIFI, ami csak akkor szakad a lakásban, ha én épp b@&ztatom, mert jött egy új OpenWRT verzió. Pont ez a bajom a légkondikkal is, hogy csak internetről vezérelhető, miközben elég lenne nekem a LAN-on is, sőt, örülnék neki, ha nem tudná a nagy keleti testvér, mikor kapcsolgatom a légkondit (bár vannak európai szervereik) valamint nem függenék az ő szolgáltatásaik rendelkezésre állásától is (bár eddig olyan nagy gondot nem vettem észre)
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #46919 üzenetére
Enyémre valaki?
Ha jól sejtem az Action-ok webhook-okat hoznak létre és lokálisan hívják meg, ha kapcsolót kapcsolgatjuk, de magán a webes felületen nincs beállítás az action-öknél, hogy authentikáció esetén milyen jelszót használjanak. Nekem pont jó így, hogy vannak helyi időfüggő Action-ök, és HA-n keresztül meg simán lehet kapcsolgatni (gyerkőc elleni védelem lenne, hogy este már ne kapcsolgasson, csak mi mobilról) viszont jó lenne le is jelszavazni az eszközt. Igaz, hogy külön alhálón van, de biztos, ami ziher.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
Mi a trükkje a shelly gen2-eseknek, hogy authentikáció bekapcsolása után is menjenek a helyi Action-ök?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz jézusom #46824 üzenetére
Ahogy néztem, ez tőled függ, hogy konfigolod be, alapból pl egy Shelly-nek nem kell semmi, van saját weboldala (applikáció se kell kapásból), AP módja, újabban BT-n is buzergálható, de ha úgy konfigolod, hogy csak HA-val vezéreled, akkor nem feltétlen árt egy olyan szkript, amire linkeltem picit feljebb itt: [link]
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Audience #46819 üzenetére
Na, nem is kellett szkriptelni, csak fordítva gondolkozni. Beállítottam webes felületen a detached módot, és szintén ugyanezen felületen létrehoztam két input Action-t, egyet a bekapcsolt, egyet a kikapcsolt állapotra ugyanazon időintervallumokra. Az időintervallumokon belül tudtam kapcsolgatni a lámpát, azon kívül meg csak a webes felületen. Tehát azt az időintervallumot kell megadnom, amikor szabad kapcsolgatni, nem azt, amikor nem
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Audience #46819 üzenetére
Jó lenne magán az eszközön megoldani. Viszont ezt a scriptet találtam, ami a fordítottját csinálja (azt még meg is oldanám), de a legegyszerűbben scriptben hogy lehet megadni feltételnek időintervallumot (pl este 21:00-reggel 5:00) ?
function testHA() { Shelly.call("HTTP.GET", {url: 'http://homeassistant.home:8123', body:{}}, function(resp) {
let mode = (resp && resp.code === 200)? "detached" : "flip"; Shelly.call("Switch.GetConfig", {id: 0}, function(oldConfig) {
if (oldConfig.in_mode !== mode) {
Shelly.call("Switch.SetConfig", { id: 0, config: { in_mode: mode } });
if (mode === "detached") Shelly.call("Switch.Set", { id: 0, on: true }); } }); })
}Timer.set((30 * 1000), true, testHA);
(Bocs, hülyén tördelte a másolással , programblokként meg sehogy )
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Ezeken az ESP32 alapú Shelly-ken (Shelly 1 plus mini a konkrét eszköz) hogy lehet egy konkrét időintervallumra detached switch módba tenni a kapcsolót, hogy csak mobilról lehessen akkor kapcsolni? Időzített mód működik, hogy pl 5 másodperc után kapcsoljon le a relé adott időszakban, de nekem az lenne a legjobb ha fel se kapcsolna, csak mobilról vezérelve.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
A Shelly reléknél lenne olyan lehetőség, hogy a rá kötött fizikai kapcsoló ne direktbe húzza be a relét, hanem mondjuk valami rögzített ritmusban kapcsolgatást érzékelve? Mondjuk ki-be, kis szünet, ki-be, ki-be. Ha ettől eltérő lenne akkor ne reagáljon. Lenne egy előre meghatározott "kopogás", amit ha felismer, csak akkor vált, mint a filmekben a titkos kártyabarlangok bejáratán
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest