-
GAMEPOD.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elek Botond
tag
Tőlem tudtál volna venni rog 5700 at 110 ért szeptemberben.
Remélem nem bántam meg, h nyitottam a zöld felé.Viszont amit senki sem említ amd oldalon.
Nekem jópár régi címmel driverbajom volt az 5700 al.
Fhd ban játszom 144hz monitoron, de a witcher játékokhoz 2 napig kellett keressem a jó drivert. Addig fhd low on ment 30 al, uténa meg 120 al ultrán.
Szerintem ilyen zöld oldalon nincs. Legalábbis remélem.De hát akinek van ennyi ideje szarakodni a driverekkel az nyugodtan vegyen amd-t.
Azóta mint kiderült tönkre is ment a kártyám, alapból egy meleg kártya volt a rog de azt, hogy csak 1 évet bír az szinte egy vicc kategória. Persze megeshet bármelyik kártyánál de nah, mégis csak egy rogrol beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz NvidiaRTX #8687 üzenetére
Akkor vedd meg azt. Ilyen az, ha az AMD jut a felső kategóriába. Azt ne felejtsük el, hogy 1.5 évig egy 2070 Super szintjének megfelelő kártyája volt csak. Most megugorja a szintet, csak ennyi változott. Ennyire azért ne sirasd már meg az NV-t , akkor állj amellé aki épp erősebb.
#8669 BullKoxa :
15FPS-t nem tudom hol láttak. Ilyen Re-Size Bar-os teszteknél RX6800 MAX [link] , ami elvileg érkezik majd NV-éknél is pont korábban beszéltük. Én 1 hete hagytam ott az 5700XT-t, de átlag +30-40 FPS-em van 3060Ti-vel és csak egy 10.000-est dobtam rá az 1 éves AMD kártyára. Van RT-m, ami nekem bejön, mert bekapcsolva ugyanúgy megy a Cyberpunk 5700XT/3060Ti-vel is. Quake, vagy Doom lövöldék most már még jobban tartják a 1080P 200Hz+ FPS-eket. Forza 4 is kapott megint egy +30FPS átlagot 8X antialiasing Ultrán. RDR2 ami lassu játék mint a bűn megint +25-30FPS átlagban, bár annak tökéletes a 60 is mondjuk egy fasza TV előtt szétfolyva. -
törölt tag
Aranyáron mentek, de nem akkor, amikor már voltak TFT-k is, mert akkor már azok mentek aranyáron, az 1600x1200-as CRT-ket meg szinte fillérekért (=sokkal olcsóbban) utánad dobták. Súlyuk az tényleg volt, ha jól emlékszek, olyan 20-23kg körüli súly szokott rájuk írva lenni, kész öröm volt mindig fölcipelni őket az emeletre. De megérte, mert olcsóbban kaptál sokkal jobb képminőséget, nagyobb felbontást, szebb, erősebb színeket, mint amit az akkori TFT-k tudtak magasabb ár mellett.
-
ohway
tag
Sziasztok!
Adott az aláírásomban szerepelő kártya és az érdekelne, hogy érdemes-e a gyárilag megadott fan curve-n módosítani, ha igen merre induljak? [kép]Köszönöm előre is!
Asus ROG STRIX B450-F GAMING II, AMD Ryzen™ 5 5600X + bequiet! Dark Rock 4, Kingston FURY 32GB DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black , EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, Corsair RM750x, Fractal Design Meshify, Samsung 970 EVO Plus NVMe 500GB + 1TB WD
-
s.bala31
őstag
Nem értem az ilyen embereket, idejön és közli hogy ő eladta a VGA-ját és vesz egy másikat, kb plusz 200 ezer ráfizetéssel de ez persze számára mellékes. Ezután elkezdi ekézni a korábbi fele annyiért vett kártyáját hogy az milyen gyenge volt
-
BiP
nagyúr
válasz #24845312 #8691 üzenetére
Volt átfedés. De a nagy áttörést mégiscsak a tft-k hozták el.
CRT-ből az olyan, amin1280x1024-nél többet tudott, az aranyáron ment, és minden, ami 17"-nál nagyobb volt, már targonca kellett.
Ma meg már egy 40colos 4K tévét 100e alatt megkapsz, és hazaviszi az ember egyedül. Nem mindegy.[ Szerkesztve ]
-
-
lo_jo
senior tag
Bezzeg a digitális és virtuális géprombolóknak mennyire igazuk van. Hát a pc játékok előtt lehetett csattogós lepkét is tolni, milyen jó is volt akkor minden.
El kéne már felejteni ezeket a pökhendi kijelentéseket, hogy a raytracing szar és semmit nem ér. Mondják azt, hogy nem érdekli őket, nem értenek hozzá, azt várják, hogy szebb lesz, de nem lett, stb. De hogy tiszta legyen a kép: a real time raytracing lényege nem az, hogy szép legyen a kép, hanem az, hogy valósághű. Úgy tükröződjön, szóródjon, világítson, árnyékoljon, ahogy azt az adott körülmények között a valóságban tenné. Igen, azt a "szépséget" el lehetett eddig is érni (többé kevésbé, volt, amit nem), ahogy non real time raytracing is létezett a DXR előtt, az nv "csak" elhozta a consumert piacra opcióként. Meg lehet nézni, hogy hány kilőtt fotonnal mennyi ideig számolgattak korábban statikus képeket. Ha ez nem fejlődés, akkor mi az?
Ja és aki szerint a DLSS kiváltható azzal, hogy alacsonyabb felbontásra vált, az nem próbált még nem natív felbontást. Kevés zavaróbb dolog van, mint a nem egész pixelre leskálázott és megjelenített kép.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz NvidiaRTX #8687 üzenetére
Így megy ez már mióta... Mindig ki van valami találva, hogy megvegye az ember a mégdrágább cuccokat.
Eljátszott mindenki 15 évvel ezelőtt 1024x768-ban CRT monitoron. Aztán jöttek a TFT-k, 1280x1024, 1680x1050... aztán az 1920x1080. Szépen lassan a VGAk is utolérték magukat, mert ugye a G80 még kevés volt a fullHDhez.
Erre megint haladunk feljebb... 4K, 8K... de aztán csak befigyel a felbontáscsökkentő DLSS vagy mi a fene a neve, hogy jobban fusson a game.
De ez még nem lenne semmi, de a régi jól megszokott 60Hz sem elég már, azaz a 60FPS, hanem feljebb kell menni, 120, 144,165,240.....
...és akkor csodálkozunk, hogy évről évre drágábbak a cuccok.
Szóval kb borítékolható, hogy ennek sosem lesz vége*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
NvidiaRTX
őstag
válasz aradebil2 #8685 üzenetére
"RT szart sem ér, 4K@60FPS-t 3080 se bírja hehehe mekkora szar az egész, 144 Hz 1440p alatt nincs élet, veszek inkább konzolt VGA árából, hol vannak az MSRP árak?! "
Egyetértek minden szóval még akkor is ha csak szarkazmus volt.
Ezt a mondatot akár ki is lehetne biggyeszteni a mai PC ipar tetejére.
Elértük végre nagyjából az 1440p 60-120FPS géjminget erre beharangozzák á á gyerekek itt az új effekt Réjtrészing a neve és megeszi az 1 millás VGA-tokat is reggelire.
Egy előrelépés kettőt hátra. Megint lehet felzárkózni. Amire odáig elérünk, hogy az RT is jól fog menni megint kitalálnak valami VGA zabáló alig látható effektet amit majd a másfél millás VGA bír csak el FullHD-ben 60FPS-el.
Így tovább világ.
Na most már tényleg lépek a topic-ból mert már AMD-s vagyok. (6900XT)S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Maelephant
aktív tag
válasz aradebil2 #8685 üzenetére
Én ezek közül a "veszek inkább konzolt" érvet tartom (már persze nem trollkodásként megfogalmazva) veszélyesnek, annyiban, hogy ha ilyen szinten megszorulnak a VGA-dGPU árak, nem létező elérhetőséggel körítve, valóban sokan felhagyhatnak a PCs játékkal, építéssel, a DIY PC szféra esetleg jelentősen szűkül, ami további drágulást, a fejlesztések lassulását, végeredményben egy luxus-luxushobbit eredményez.
-
aradebil2
senior tag
válasz szasanyi #8682 üzenetére
Direkt nem céloztam a válaszomat, elnézést ha félreérthető volt. Megjelenik egy troll, aztán valaki ráugrik, és máris megy a teljesen fölösleges, 1000* körbejárt témákkal (un. circlejerk), és 3 kommenten belül eljutunk a szokásos témákhoz: RT szart sem ér, 4K@60FPS-t 3080 se bírja hehehe mekkora szar az egész, 144 Hz 1440p alatt nincs élet, veszek inkább konzolt VGA árából, hol vannak az MSRP árak?! stb .stb.
-
szasanyi
félisten
válasz aradebil2 #8680 üzenetére
Talán félreértettem azt amire reagáltam, mert valamiért úgy gondoltam nem célzottan de nekem szántad .Én egy szóval sem kapcsolódtam ahhoz a témához - és nem is állt szándékomban -, csupán a többszázezres VGA-ak és a FHD monitorok használatának - szerintem több okból sem optimális - kettőséről alkottam véleményt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz BullKoxa #8672 üzenetére
Szerintem meg nem. Én fullHD-n játszom, totál nem kompetitív dolgokkal. De ha 100 környéke alá befigyel az FPS, azt jópár játék élményét erősen lerontja. Amikkel játszom leginkább, azok sem nagyon sokkal több FPS-sel mennek 120-nál, pedig nem mai darabok. Nálam a következő a sorrend: játékon belüli beállítások maxon, 120 fps, felbontás. Ez alapján a FullHD-hez épp a 3070 az ideális. RT-s dolgokkal sajnos nagy élményre az alacsony fps miatt nem számítok. Pedig nagyon csípném az RT-t.
I am having fun staying poor.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz NvidiaRTX #8671 üzenetére
Köszönöm az érdekfeszítő hozzászólásodat, de elfogani sajnos nem tudom,
az hogy te nem látsz benne semmit, pedig 3080-al játszottad a te értékítéleted... másoké meg
az ellenkezője, a CONTROL - SOTR - Metro EX - CRYSIS rm játszok szimultán, ezekben van helye, az sem érdekel ha a radeonok rt nélkül 10-30 fps-el többet tudnak, 75 Hz-en játszom freesync/gsync-el 1440p ahová meg kell a dlss,gondolom a 3090/1440p/30fps hasonlat valami szarkazmus akart lenni ... vagy mégsem
Egyedül az általad említett CP-t nem játszottam, amivel tényleg van bajság, de akkor visszakérdezek, tényleg egy játék miatt venne valaki egy 3-400 ezres kártyát?!
[ Szerkesztve ]
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
aradebil2
senior tag
Gyerekek muszáj a trollokat etetni?
-
őstag
Valakinek van Zotac VGA-ja? Szerintem elég jó a design gigával ellentétben 5 év garit igérnek ha jól tudom inkább erre válaszoljatok, csak hogy visszahozzuk a témát
[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
szasanyi
félisten
válasz BullKoxa #8672 üzenetére
Igen, érdekes amikor emberek nem sajnálnak egy VGA-ért többszázezret kifizetni de amit lát, amiért tulajdonképpen megveszi az már nem lényeges. Szerintem aki nem hardcore FPS gamer (az külön állatfaj a szupergyos 1080p és akár 360Hz-es monitorokkal) annak 27" 1440p 144-165Hz monitor ideális . Az a vizuális élmény egy jó kártyával nem a FullHD. Már persze ha van szeme hozzá, és érzékeli / értékeli a különbséget.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz GIORGIONE76 #8665 üzenetére
Valódi.
Jól át lett verve a géjmörség ezzel az RT sz@rsággal.
3080-al 1440p-be toltam végig a Cyber-t RT-vel és tegnap a 3070-el RT nélkül játszottam 1 órát vele, hát észre nem vettem a különbséget játék közben max ha megálltam bámészkodni.
Ez a játék nem bámészkodásra való.Engem nem vettek meg az RT-vel meg a "kamu" DLSS-el sem ami nem más mint egy szépített resolution dawnscale.
El lehet adni minden szép szavakkal, az már más tészta, hogy milyen gyakorlati haszna van.
Meg veregethetitek a vállatokat, hogy egy 700k-s 3090-el a Control game 1440p-be RT-vel 30FPS-el megy.
Biztos nagyon megéri.
#8668 4264adam:
50-60 FPS átlag a 144Hz-es monitorok korában édes kevés Ádám.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
BullKoxa
őstag
válasz 4264adam #8668 üzenetére
Köszi minimum fps 50,na ez a viçccccc. Nálam is ez van ez a viccccc. Igaz itt a Cyberpunk a fos. De én még mindig nem látom értelmét az RT-k, DLSS az jó dolog igaz ilyen átbaszos szaga van. Ront a grafikán valahol meg javítrövisen ennyi részemről. Nem gondoltam volna hogy még emlegetni fogom hogy ujra piros kártyát veszek , ezért is vettem G-Sync monitort. De hogy nagyon kevés játékban jobb csak a 3070 a 6800-l szemben az kicsit rosszul eset. Az Nv nagyott kopant szerintem mikor látta hogy erősek a piros kártyák. Ja és ha jól tudom csak a piros kártyáknál van az hogy az újabb és újabb driverek gyorsítják a kártyákat. Most itt pl az 5700xt-t tudom felhozni, 2 isemrősömnek is az vam és még ők is csodálkoztak hogy ilyen november, decemberi driverrel menyit gyorultak a játékaik. Nv-l van ilyen ?? Hogy új driver és mondjuk 10-15 fps javulás van?
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
És rt -t hol haszálod? Cyberpunk nem játszható így szeentem, a dlss az valmit gyorsulást hoz a játêkon. Igaz én multis játékos vagyok.
Nexwo : te dolgozol azért jobb neked a zöld oldal, meg aki modjuk twitch-t nyomja.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Félre értés ne essék én is váltanék de 3080-ra
(a poén az hogy eddig mindig AMD-m volt, de egyszerűen meggyőztek a gyakorlati hasznok sajnos a munkám abban erősebb amiben a bányászat is 3090-re meg kinek van pénze? inkább tetőt javíttatok...https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
őstag
Na már itt is kezdődök AMD fanatikusok csak unalomból elkezdenek ide köpködni (mint a 3080-as topikban)
-
BullKoxa
őstag
válasz ballazol #8660 üzenetére
Nem tudom ezt mért írtad. Én már megbántam hogy nem 6800-t vettem. Nem is volt a fejemben csak a zöld szemüveg volt rajtam. De én szerintem megyek majd át oda max 6 hónap múlva. Igaz akkor G-Sync monitort is adom majd el ami 31,5 de akkor veszek egy 27" freesync, g-sync monitort.
[ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
Jó reggelt és viszlát, eladtam a VGA-t megyek át a konkurenciához.
-
warcat
veterán
válasz Morph76 #8651 üzenetére
Az áruk most is ésszerű, csak rájuk van terhelve 3 havi bányászati haszon felára, aminek a visszatérülésére viszonylag jó esély van.Ha nem így volna akkor boltban pár másodperc alatt, apróról meg percek alatt elviszik és nem is találkozol vele.
2017/2018-as crypto boom alapján kell kb 1-másfél hónapnyi stabil beomlás crypto árfolyamoknál,hogy kisebb amatőr bányászoknál pánikeladás alakuljon ki - de jelenleg akkora hiány van a piacon, hogy ezt nyomtalanul elnyelnék a gépet építők.Gyakorlatilag 1050 Ti felett nem lehet kártyát vásárolni.
Boltoknak kellett vagy 3 hónap mire lassan belátták, hogy nem mennek már el annyiért a kártyák mint korábban és akkor nem voltak kifejezetten gyártási problémák, alkatrészhiány.
Nyár leghamarabb, de inkább ősz.Ha van valamid amivel eddig is elvoltál, tarts ki mellette, ha nincs, akkor meg meg kell fontolni a lehető legjobb ár felkutatását, majd lezavarni bányába a kártyát amikor nem használod, és ledolgoztatni a felárat.
If you can't beat them join them - vagy lehet a partvonalról mérgelődni, de az időpazarlás[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Morph76
aktív tag
Mikor lesznek 3060Ti kártyák, ésszerű áron elérhetőek?
-
Találtgyerek
veterán
válasz NvidiaRTX #8616 üzenetére
Maxon el hiszem. Én magas részletességet írtam. Nagy különbséget nem vettem eddig észre a játékokban ultra és high beállítások között. Persze egy minimális van, de nem számottevő számomra. Közben olvastam, hogy nálad a "grafika visszavétel szóba sem jöhet".
06-3o/9759I39
-
lo_jo
senior tag
válasz tupacamaru #8647 üzenetére
Igen, ezek vannak: GPU, GPU2, MEM1, MEM2, MEM3, PWR1, PWR2, PWR3, PWR4, PWR5
-
tupacamaru
veterán
Az EVGA 3070 FTW3-ban vannak hőmérséklet szenzorok a memórián?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
őstag
válasz sajti_pajti #8643 üzenetére
3070-et igen és a megfelelő csoportban jeleztem hol és mennyiért és még most is kapható egy nVidia által megjelölt viszonteladótól Németországban
-
warcat
veterán
EA: It's in the crate!
-
őstag
Arról van valami infó a 3070 laptop gpuk hogy teljesítenek bányában?
-
-
XoZ
aktív tag
válasz G3RGO89 #8624 üzenetére
Tegnap jött ki egy hotfix driver, ami többek között ennek a hibának a javítását is ígéri: GeForce Hotfix Driver Version 461.51.
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
válasz NvidiaRTX #8629 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan hogy a 3070-el voltak-e nekem ilyen beállítások, de most 2070-em van, azzal ugyanúgy előjött a fekete képernyő, főleg játék alatt, de az is változó volt hogy mikor, bizonyos tárgyakra ránéztem akkor villogott, ha elfordultam tőlük akkor nem. Nekem itt nem kettő, hanem 3 választási lehetőség is van...
Nekem nemrég 2070-nel az energiagazdálkodási mód "Adaptív" üzemmódba volt, mert nem tudom miért... Aztán átkapcsoltam "optimális teljesítmény"-re pár napja, azóta megszűnt abszolút minden fekete képernyős villogás.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz G3RGO89 #8630 üzenetére
Természetesen ennek az opciónak az a vonzata, hogy a VGA nem fogja magát IDLE állapotba helyezni az az mindig a maximális órajelen fog üzemelni még akkor is ha éppen nem fut semmi program.
Egy kis hő és fogyasztás növekedéssel jár, de nem vészes.Valszeg a problémát pont ez az IDLE állapot okozza, hogy a hardveres gyorsítású appok a VGA-t használnák, de az nem üzemel rendesen nem ad elég feszt vagy tudja a fene és ez miatt összeomlik a driver. (vagy valami ilyesmi)
Lehet hogy a hardveres gyorsítás kikapcsolása megoldaná a problémát, egyszer már próbáltam hát a 4K filmek akadoztak utána, a böngészőben meg nem volt tükörsima a görgetés bizonyos weboldalakon.
[ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
válasz G3RGO89 #8624 üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálta a 3080-am és kb 5 perc alatt megtaláltam rá a megoldást a Gógliba.
Nem fog segíteni a Win reinstall és a driver reinstall sem előre mondom és nem is a kártya a hibás.Be kell kapcsolni a Globális beállításokban a Maximális teljesítmény előnyben részesítését és soha többé nem jön elő a hiba.
Nálam bevált.[ Szerkesztve ]
-
G3RGO89
csendes tag
Sziasztok!Adott egy Palit rtx 3070 gaming pro kártya. 2020.12.10. körül vásároltam. Nem vagyok egy nagy szaki, azért is kérnék segitséget, mert történnek vele számomra rendellenes dolgok!Amikor megjött és beraktam nem telepitettem újra a wint, csak a driver frissült. Az eleje óta van olyan hibája, hogy netezés közben (Chrome) akkor valami random oldalt, video stb az oldal akkor elfeketedik 2 másodpercre a képernyő és felakad a hang, aztán visszajön, max frissitenem kell a betöltött oldalt, de volt amikor alt+tab közben csináltam CS-Go-ból lerakva tálcára. Eddig 1-2 hetente 1x, most tegnap már nap közben 2x is megtörtént velem!Egyik barátom azt gondolja, hogy a kártya a ludas, azon belül a felbontáskiosztás hiba. Megpróbáltam azt, hogy leszedtem egy új drivert, előtte töröltem a vezérlőpulton belül minden nvidiás programot és közben minden lehetőségnél restartoltam, majd telepitettem. Eddig pár óra elteltével nincs gond, de nem vagyok nyugodt!Van rá valami program, amivel erre rá tudok szűrni, illetve bárkinek ötlete?Amit még talán érdemes leirnom a gépemről: z390 gaming X. 16gb ddr4 3200mhz, i5 9600k, monitor felbontás: 3440x1440, 144hz és dp kábelt használok!Nagyon köszönök minden segitséget előre is!
-
Tinya
csendes tag
Ilyen készletek és árak mellett asszem sose lesz 3060TI-om, már le is mondtam róla, mert kitudja meddig húzódik ez a szar helyzet.
-
xanaxtic
csendes újonc
Halihó!
Amúgy alázról még lehet behúzni kártyát vagy már ott is 300+ért mennek a 70esek? -
NvidiaRTX
őstag
válasz RudiLicenc #8619 üzenetére
Soha nem azzal volt a baj, hogy valaki drágán ad el valamit hanem, hogy azt olyan drágán valaki megveszi.
Előbb utóbb lecseng ez a dolog itt most a türelem nagy erény.
Fogja még azokat a VGA-kat a bolti ár alatt is adni mint amiért megvette csak valaki vigye majd el.
Fordul a kocka.
Amúgy mindig is kíváncsi voltam arra, hogy akinek több 100k megy be ezekből a nyerészkedésekből az vajon leadózik a NAV-nak évente belőle?
Pár ilyen aprós mikulásra ráküldeném azt a hatóságot körbenézni.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
aktív tag
-
NvidiaRTX
őstag
Inkább legyen csak 60FPS-em mint rondább grafom és 120FPS.
Nálam a grafika visszavétel szóba sem jöhet.
A 3070 jelenleg 1440p géjmingre kiváló de sztem jövőre már lesz bőven olyan cím amiben elvérzik.
Kb a 2080Ti is másfél évet bírt ezen a felbontáson.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
NvidiaRTX
őstag
válasz Találtgyerek #8615 üzenetére
Ezekben a játékokban nincsen meg az átlag 120FPS, de néhol még a 75 sem 1440p-be maxon:
Red Dead Redemption II
Cyberpunk 2077
Assassins Creed: Valhalla
Watch Dogs: Legion
Metro: EXODUS
Microsoft Flight Simulator (2020)
Anno 1800
Borderlands 3
Control
Hitman 2
Project Cars 3Csak gyors megnéztem pár tesztet és ezek OC-s VGA-val nézett eredmények. [link] [link]
Hozzá kell tennem, hogy ezek közül még 3080-al sincs meg a várt eredmény ezen a felbontáson.
Szal messze még a 4K 120Hz gaming.
[ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
Nem győztél meg, továbbra sem fogok tuningolni.
1440p-ben tökéletesen elég ez a kártya alapon is ahhoz, hogy minden egyes játékban meg legyen a fix 60FPS-em. (RT nélkül)
Ha ezen felbontáson több FPS kell mert mondjuk 120Hz-em van (ami van is) akkor meg 3080-at veszek amit szintén lehet húzni ha valaki nagyon akarja.
Ha meg 4K kell akkor minimum 3090 vagy 6900XT.
Drága? Akkor vagy nem veszel vagy konzolozol. Ja most az is drága.Nyugi még 1 év és utánunk dobálják a széthajtott bányász 3080-akat.
-
Találtgyerek
veterán
A matekozásnál azért érdemes belegondolni, hogy nem minden kártya ugyanolyan.
Nálam 3070 maximumához képest a jócskán alulfeszelt 3080 (825mV) tudott 17%-al többet tesztben és 12W volt a különbség a kettő között.
28% volt a különbség a két kártya között maximumon és 118W.06-3o/9759I39
-
BeZol
őstag
válasz NvidiaRTX #8609 üzenetére
1025mV 2160MHz +1200 memóriával 305W-os csúcsfogyasztással lett a végső befutó.
Efölé nem lehet és nincs értelme menni, mert:
1. Artifactolgatás indul a memóriatuning miatt +1330-1350 körültől, de 3dmark time spy már artifact nélküliség ellenére is csak +1250-1280ig stabil , magyarul jobb a békesség +1200-on
2. A +1200-as memória vhol 2130-2160MHz-es gpu-órajelig van rendben, kb. ekkor lehet annyira gyors a gpu, hogy pont elég sávszélességet kap a memóriától. Ez a chip 2220MHz-en is elviszi a 3dmark time spy-t, DE a memóriát nem lehet már hova húzni, ezért nem hogy gyorsulás, inkább lassulás van pontszámok tekintetében, mert "megfojtja" a gpu-t a memória.Teszteltem cyberpunk, metro exodus, shadow of the tomb raider, hitman 3 és wow alatt.
0 crash
Ugyan 2-3 óránál többet egyikkel sem játszottam egyszerre, de sztem ezt már játékstabilnak nevezhetjük.Mondjuk PUBG-t még nem néztem, az pedig emlékeim szerint hirdedten crashelt 1080Ti és 2070 Super esetén is 3-5%-os tuning felett
Igazából a legtöbb 3080 tulaj 1950-1995MHz környékére finomhangolja a kártyáját ha csak 2x8pinesek és jobb esetben 350W-ból gazdálkodhatnak.
A stock vs stock teszteken egy 3070 és egy 3080-as is 1880-1940MHz között szokott rodeózni, legyen az alap vagy oc kártya, kb. ezek az órajelek, és mivel egyforma órajelen járnak, 30%-ot ver a 30%-kal több cuccal rendelkező 3080-as a 3070-esre.
Ezek után jön az, hogy aki 3070-es tulajként 2000-2055MHz fölé szeretne jutni terhelő címek alatt is (vagy terhelő benchmark alatt mint a time spy), ahhoz 250W-nál nagyobb TDP keretű kártyára lesz szüksége.
A legtöbb esetben egy 300-330W-os bios ehhez elég is, csak hát a belépő kártyák hűtése ilyen esetben túl hangos lenne már..., na meg a chiptől is függ h megy-e neki.A lényeg, hogy time spy-ban 15.300 pont környékét tol a 3070-esem 2130-2160MHz-en 305W-os csúcsértékkel, egy 3x8pines 3080-as 440W-os csúccsal 2065MHz-et tartva hoz 18.800 pontot.
Lehet matekozni mi mennyire éri meg.
A time spy pontszámokat arányosítva:
300W-os RTX 3070 100%
350W-os RTX 3080 112,7%
440W-os RTX 3080 122,75%Fogyasztásügyileg pedig:
100%
116,67%
146,67%Magyarán ha van egy jó RTX 3070-esed jól feltuningolva, akkor nem lesz 30%-kal erősebb egy szintén finomhangolt 3080-as, csak 12,7 ill. 22,75%-kal, mindezt 16,67 ill. 46,67% extra árammal!
Ezek után mondanám h minden 3070 tulaj megnyugodhat mert jó dealt kötött, de sorry srácok, a 3060Ti a tuti vétel, kár h kvázi nem kapható (3080-as csak a bányászoknak tuti jó vétel)
-
NvidiaRTX
őstag
"rossz ómen a játékokra nézve"
Anno én is megszállott tuningolgató meg tesztelgető voltam így stabil úgy stabil a bencsmárkokban aztán 2 perc játék után úgy dobta magát el a rendszer, hogy csak néztem mint a vett malac. Volt olyan game ami már a menüben kifagyott.
Azt mondod játékban stabil? Akkor még nem próbáltad olyanban amiben nem lesz az.
Nem mind1, hogy BF-be vagy CS-be vagy CoD-ba vagy RDR2-be teszteled.
Mert ami nálam stabil volt BF-be az dobta el magát Crysis-ba, ami Crysis-ba stabil volt az meg dobta el magát a 3. játékban.Stabil tuning sztem nem létezik csak nem találtál olyan géjmet ami rendesen használja a VGA minden porcikáját.
Néztem Guru3D-n tesztet a 3070-ekről és van olyan game ahol 10 de valahol csak 3FPS átlaggal lett több.
Őszintén megéri a több hő + hang? Dehogy éri meg. Nem azon az 5FPS-en fog múlni a játék menet simasága.Ha több FPS kell akkor 3080, ha még több akkor 3090 ha meg még több akkor leváltasz FullHD-be ha meg még több akkor vársz a 4090Ti-re.
Amúgy nekem ennyi lett ha valakit érdekel: [kép][ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
válasz AlienApollo #8607 üzenetére
Arról néztem több fórum bejegyzést is állítólag olyan 72 fok felett kapcsol be vagy csak akkor ha a fő venti elér egy bizonyos fordulatot mint pl az én videómban.
A MOSFET és memória hűtésére segít rá elvileg.
Aztán az, hogy mennyire effektív az már más kérdés, sztem dizájn elemnek sem utolsó.
Amúgy nem kell megijedni a VGA-tól egyáltalán nem hangos átlagos használat során.
Horizon Zero Dawn 1440p-be maxon kb 1 óra játék után sem hallottam a hangját pedig folyamat 2000Mhz fölött megy a kari (no tuning).
Az MSI 3080 Ventus 3X-em jóval hangosabb volt.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
NvidiaRTX
őstag
Akit érdekel ez a típus annak szívesen elmondom a tapasztalataimat.
Videó => [link]S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
Benhill
senior tag
Aqua-n sima 3060Ti gamingx. Csak 2 ventis, eddig nem lattam még. Igaz árban nem tér el a 3 ventistol.
-
z123456z
őstag
Köszi, elutaltam valami Unicredit számlára. Hogy ez mikor jelenik meg egyáltalán, meg hogy eleget utaltam e, passz. Deviza utalást nem engedett, azt mondta hibás IBAN. Na mindegy, meglátjuk. De valami nem stimmel szerintem, évek óta rendszeresen a társított netes kártyával fizetek, soha nem volt gondom. Most újraregisztáltatta a kártyát, és 400 forintot is levett ennek megerősítése céljából. Régen talán Microsoftnál jártam így, 2x is levette a 400hufot, hogy majd visszaküldi, azóta is jön.
Na most várok, míg megérkezik
Köszi mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest