-
GAMEPOD.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdw_ph
tag
válasz jozefgucci1 #9598 üzenetére
Kiveve ha 250er vetted mint en, akkor csak fel
-
Kami11
őstag
Félreértés ne essék, nem volt semmi kioktató az írásomban csak próbáltam felhívni a figyelmet arra, hogy sokan elfelejtik beleszámolni a többi alkatrész áramfogyasztását a bányászatba, és csodálkoznak, ha nem úgy jön ki az eredmény, ahogy kalkuláltak.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
szasanyi
félisten
Bár én kételkedem abban, de ha be is lehet lőni 100+ terhelés mellett úgy, hogy csak annyit fogyasszok akkor is ott a többi komponens fogyasztása is - ahogy előtt meg is jegyezték.
De ami még fontosabb, hogy én teljesen más értelemben reagáltam aminek ehhez nincs köze. Javaslom a figyelmesebb olvasást. -
Kami11
őstag
110W-ot eszik a kártya. De e mellett még ott a processzor, memória, alaplap és a háttértár(ak) fogyasztása és gondolom a billentyűt, egeret sem húzod ki a gépből. És akkor a tápegység hatásfokából adódó veszteséget ne is számoljuk, plusz a ventilátorokat sem, mert hűteni is kell a cuccost. Úgyhogy mindez simán megvan 230-250W minimum és így már mindjárt duplája az áramszámla. Persze így is megéri, csak na!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
pdw_ph
tag
Ertelek, de ha nem tudom merni a homersekletet akkor mit csinaljak?
Max leveszem a memoriatuningot ha 30 fok lesz. Amugy +700 van a memoria, ez a sima Lite optimalizacio ami progiban van.Nem banyaszkent allok ehhez az egeszhez, nem fogom kihajtani a belet csak azert h 63MH/s legyen, ugyhogy sztem nem lesz ennek semmi baja hosszutavon se. Ha meg igen ott a 3 ev gari
-
pdw_ph
tag
válasz jozefgucci1 #9583 üzenetére
Marcius 19-en inditottam eloszor, tehat lassan 1 honapja. Atlag 20-21 orat megy per nap (tobbi a gaming). Eddig 73,62 EUR-t vettem ki, illetve bent van ~39,5 EUR most. Tehat mondjuk kb 40ezer forint (teljes honapra mondjuk 45) es majd minusz aramszamla.
-
szasanyi
félisten
Ez már más is próbálta, de sajnos ingyen áram nincs - vki mindenképpen kifizeti, és ha a számlafizető tudta nélkül lett felhasználva az bizony gond lehet ).
-
Andor22
aktív tag
nem tudja valaki Extreme Digitalos számlával lehet e regelni evga ra elfogadják ?
-
sirszevenap
addikt
Sokat... kb. ahogy kicsako leírta. Pláne hogy 1 hete még "csak" 595k-t ért egy ether, most pedig 732k.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
kicsako
őstag
Nicehash.com szerint napi 1700Ft-ot hoz. Egy hónapban 54k Ft Nettó.
-
jozefgucci1
addikt
Na és számszerűsítve mennyi csepeg vissza a malacperselybe játék mellett ha nem vagyok indiszkrét ? Nálam a 3070 főleg este megy 1-2 óra játék miatt ,de ha "megéri " ingyen áram melett csákányolok én is szívesen .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
apollo12
veterán
válasz perfegor17 #9580 üzenetére
nekem 1 hete csinált hasonlót, felrakta win 10 legújabb frissítést és utána addig cseszkelődött a nvidia driver míg nem raktam fel a legújabbat, azóta semmi gond nincs
-
apollo12
veterán
válasz perfegor17 #9578 üzenetére
próbáld meg tuning nélkül is használni
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok gyanús hogy halálozik a kártyám asus tuf rtx3070
Netezés közben random négyzetek, fura alakzatok jelentek meg.Folyamatos használatban van de csak 950mv/1830mhz mert elég ez is. Memória tuning sincs alapon az egész. -
South Velen
addikt
Jaja.
A Gaming X Trio-nál meg nem is nagyon foglalkoztak a memória hűtésével. A Suprim az jó.
80 fok /memory junction-ra értve/ nem sok, szerintem abba már most simán belenyal bánya közben, de ugye ezeken nincs mérő, tehát még tudni se lehet. Lehet van az 90 is a gaming x trion, ha valaki +1000 felett ad a ramoknak AB-ben.
105 foknál szoktak csak throttlingolni, de 90 felett biztosan hamarabb megkotlik.[ Szerkesztve ]
-
addikt
nekem a 3070 Gaming X Trio van, 46fok illetve 60 alatti a hotspot @1000RPM ekozben. Nem ebbe fog meghalni sztem
Erre reagáltam.
Közben meg a memória azért bele fog nyalni nyáron a 80 fokba.
Még több ha esetleg a tulaj a gpu hőmérsékletét látva lejjebb csavarja a ventilátort.
130W-ot passzívan is elvinne az a borda.A 3080-asokon a gyorsabb GDDR6X már most sok példányon eléri a 95 fokot.
A 3090 hátlapjáról nem is beszélve.Csak ne a gpu hőmérsékletéből induljunk ki, hogy mennyire nyírja vagy nem nyírja a bányászat a kártyákat.
Az én autóm motorja is simán bírna még vagy 400-500 ezer km-et, de mivel városban járkálok 99%-ban így a váltó/kuplung sokkal előbb szét fog hullani...
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
pdw_ph
tag
válasz intuicio #9565 üzenetére
Dontsd el magad, de nicehash.com-on pofonegyszeru az egesz. Enis gamingelek foleg, nem mining miatt vettem, de amikor nem jatszom megy 24/7-ben.
Ez a feltes sztem olyan mint az autonal h ne hajtsd 4000 felett (benzin persze). Birjak az autok is, a GPU is fogja. Ha elromlik nem emiatt fog.Szerk: nekem a 3070 Gaming X Trio van, 46fok illetve 60 alatti a hotspot @1000RPM ekozben. Nem ebbe fog meghalni sztem
[ Szerkesztve ]
-
f3rdzs0
senior tag
3070 és 3060 Ti esetén 130W az ajánlott TDP +1000MHz memória mellett
én igyekeztem konzervatív lenni és 120W +500MHz memória mellett (-500 coreclock) futtatom a bányát. így a Gainward Ghost 40-50% venti mellett kb 50-55 fok között mozog (Meshify C Mini szóval nem egy meleg ház, most tervezek kisebbre váltani).játék közben ezzel szemben a kártya vígan felfut 210W köré (ha lenne több 8pin akkor menne feljebb is) és erősen izzad. szóval a kettő közül szerintem a bánya még kíméletesebb is
de ezért is kérdeztem, hogy aki még hasonlóan erre folyamodik, annak mik az eredményei.
f3rdzs0
-
MODERÁTOR
Annyiban korrigálnám, hogy magas ventifordulat kell ha nem rigben mennek és/vagy melegebb helyen pl szobában van. Persze egy garázsban v pincében nem kell 80%-on bőgetni a ventiket, de lakásban bizony 70% alatt megsül könnyen.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
őstag
válasz intuicio #9567 üzenetére
A vga is áram alatt van és az is folyamat megy, (h264 stb dekódolás, videó...)
Amúgy a bányászok kb fél TPD-vel mennek és nekem munka/játék alatt többet fogyaszt a 3070 és 30%-on van a venti 64°C -on tartja, de bányászat közben 100 wattal kevesebb[ Szerkesztve ]
https://hu.pcpartpicker.com/b/hH68TW
-
-
intuicio
aktív tag
Szerintem nem teljesen igaz.. A ram az mindig megy ha be van kapcsolva a gép. A vga meg leginkább akkor mikor terhelés van (ilyenkor bekapcsol a venti rajta, játéknál) Alapjáraton csak képet ad.
Ezért is gondolom, ha bányászik, akkor az 95% teljesítményben teszi, ventik gondolom 100% pörögnek. IDLE módban kb ha 5% megy a vga -
f3rdzs0
senior tag
kíváncsi vagyok hogy meddig kell a kártyák árainak emelkedni, hogy a bányászok ignorálják. 1300-1500 eurós árak mellett már azért kell 8-10 hónap ahhoz hogy visszahozzák az árukat
mondjuk az emelkedett ETH árak mellett már én is elkezdtem bányászni, mert effektíve ingyen pénz 0 effort mellett. más felmeri ezt vállalni a topikban?
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
s.bala31
őstag
válasz perfegor17 #9554 üzenetére
Esetleg ha az megnyugtat, az én Phoenixem 0.975-ön tudja az 1950 Mhz-et.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz perfegor17 #9554 üzenetére
Nincs ezzel az eredménnyel semmi gond.
Ami nálam járt TUF OC az is ennyit tudott körülbelül. 925mV- 1980 Mhz.06-3o/9759I39
-
addikt
válasz perfegor17 #9551 üzenetére
Pont a core lemaradt.
Mennyi volt a boost core amit tartani tudott?
-
addikt
válasz perfegor17 #9549 üzenetére
0,95V-on mennyit eszik a kártya?
Mert ez is változó.Nálam 0,95V-on stabil a 2040Mhz játékokban is, viszont már itt is megeszik 250W-ot.
Tehát a kitolt TDP-t is figyelni kell ,hogy meddig férsz bele a 270W-ba. Nekem 0,975V már eléri. Felette elfogy a TDP keret.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz perfegor17 #9547 üzenetére
1,025V alatt kifagy?
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Evga ftw3 ultra új BIOS ( alaplap is frissítve ) re-barral mik a tapasztalatok? Jelenleg mem test fut, aztán próba. Hoz valami javulást, vagy inkább ront? Ha kikapcsolom, a lapon is érdemes, vagy elég csak X1-ben?
Köszi. -
addikt
válasz petimbo #9544 üzenetére
Küzdesz azzal a 7700-assal mint malac a jégen, de le kell ,hogy lombozzalak... veszíteni fogsz.
Nekem mindegy ,hogy mivel használod a 3060Ti-t...
Tudok neked linkelni, megnyugtatásképpen olyan videókat amik talán azt sugallhatják ,hogy elég a 8 szál. A tipikus himihumi videós tesztek. Ezernyi van.
Vagy nézz meg pár GN, HUB videót a témában és látni fogod a problémát. Vagy csak monitorozd az fps-t. És akkor saját magad fogod látni a problémát.
Mint mondtam, mindenkinek más a szeme. 0,1%-1% és stuttering.10400 már van 45k-ért. Vagy 10600. Új generációban 11400.
Ezek jó áron vannak és feltörlik a padlót egy 7700-assal.Vagy megvárod a 12. generációt. De az arrébb van. És nem lesz olcsóbb mint a jelenlegi. Ez tuti.
Néztem az fps-t is. 30 volt 4K-ban!
Felbontás emeled - vga-t terheled pluszban.
És a 30 fps megint nem mond önmagában semmit.-------
Lezárnám a kezdeti véleményemmel.Lepkefing a 7700 egy 3060 Ti mellé.
Ez pedig nem vita tárgya. Van erre rengeteg teszt. És láttam a saját szememmel is.
Lehet ,hogy lesz olyan játék ahol csak 40%-ban lesz terhelve a cpu szálanként. Semmit nem jelent ez önmagában. Se jót, se rosszat.[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
Alig hiszem el, amit látok!!! Itt ebben a tesztben egy 10900K nem tud egy RTX 3080-at kihajtani?
[link] -
addikt
válasz petimbo #9538 üzenetére
én nem értem azt a játékot amúgy, hogyan lehetett ennyire rosszul optimalizálni?
Fos konzolport. Ennyi a megoldás. De sajnos ehhez hozzá kell szokni.
A legújabb 3 AC rész egykutya.
[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
válasz sirszevenap #9533 üzenetére
Hát, a 10 mag is szenvedett rendesen egy AC Odyssey-nél például, én nem értem azt a játékot amúgy, hogyan lehetett ennyire rosszul optimalizálni?
A 4-6 magot megette a játék reggelire! A játék hivatalos gépigénye pedig elég alacsony.[ Szerkesztve ]
-
-
Andor22
aktív tag
3070ből melyik ajánlottabb
rog vagy suprim x ?
-
sirszevenap
addikt
válasz petimbo #9531 üzenetére
Ki bizony.
FYI: How Many Cores Really Need For Gaming?Hosszú távon jobban jársz egy 10700/11700-al. Gondolom ezzel senkinek nem mondtam újat, ez magától értetődik. Persze minden a pénztárcától függ. A videó kb. megmutatja neked a küllt a magok száma között.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
petimbo
tag
válasz apollo12 #9528 üzenetére
Az Intel most olcsóbb, ha jól tudom. Igaz?
10600K-ra gondoltam, viszonylag olcsó, és tudok itt egy viszonteladót, hardveraprón, aki beszámítaná az árába a jelenlegi i7-esemet. A 10600K pedig fps-ben ugyanazt hozza, mint az 5600X, ha jól láttam a tesztekben, és fele annyiba kerül.
A 10700f-fel csak az a problémám, hogy szerintem a 8 magot már nem használnám ki. Játékokban egyáltalán ki lehet használni a 8 magot? -
gyantaszuz
aktív tag
válasz Pickle Rick #9529 üzenetére
Deep colour nelkul probaltad? Ott irja is, hogy okozhat furcsasagokat.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Szeretném az asztali gépet összekötni LG TV-vel 4K 120hz-en. Van hozzá HDMI 2.1 kábelem ami elvileg tudja. Sikerült összekötnöm látom is TVn hogy 120Hz. G-Sync bekapcsolva. Minden megy szépen windows-ban, viszont amikor elkezdek játszani random időközönként elmegy a kép egy pillanatra vagy fura alakzatok jelennek meg. 1.5 óra játék alatt kb 5-6x fordult elő. Ez a kábel hibája lesz? Vagy valamit a TV-n kell még állítanom, esetleg a videókártya beállításokkal kell szöszölni még valamit (RTX 3070)?
TV-n kép mód átállítva játékra, + forrásnál PC ikonra + HDMI deep colour enabled. AMD fast sync nem tudom mi, de az nincs bekapcsolva.
Ha a kábel a ludas tudtok valamit ajánlani (3 méteres kell)?
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
laychi
veterán
válasz petimbo #9523 üzenetére
Pontosan, vga driver
van hogy jön javítás valamihez, mást meg elront.
Ezért van az pl, ha egy driver beválik,azt hosszú időn át nem cserélem.
Természetesen kipróbálok újat, hátha hoz valamit, de ha rosszabb, akkor megy vissza a bevált.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
f3rdzs0
senior tag
hát azt elhiszem, hogy brute force miatt jobban fut, de nem a proci hibája. most kíváncsiságból betöltöttem egy régi mentést Misty boltja előtt, ahol mindig szaggat. levittem minden beállítást mediumra és crowd density low, és ugyanúgy konkrétan 50 FPS-re megy le. és ezt akármilyen beállítás mellett megteszi pontosan ugyanígy.
szóval CP esetén ez teljes mértékben optimalizálási issue szerintem. felhasználó szempontból meg fontos különbség, mert még szerencsére dolgoznak a játékon, szóval esélyes, hogy egy-két éven belül ugyanez a hardware simán fogja futtatni a játékot (és nem ad ki most feleslegesen pénzt).
igazából én csak akkor tudnám az 5000-res szériát ajánlani, ha az adott ember nem akar később vesződni az upgrade-del. berakod a gépbe azt jó vagy pár évig. jelenleg szimplán túl vannak árazva a teljesítménynövekedéshez képest, mint amit nyújtanak. az 5600X esetén meg külön gáz, hogy használhatatlan hűtőt adnak mellé (miközben gyártanak korrekteket is)
szerk: intel plusz költségeivel nem vagyok tisztában. ugye kell neki picit jobb PSU, jobban szellőző ház, meg az alaplapok árai nem tudom hogy alakulnak. de én mindenképp szétnéznék ott is, mert a procik maguk jobb áron vannak
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
laychi
veterán
válasz petimbo #9520 üzenetére
lehet ott driver probléma is, 8600k 5ghz-en is belefut 100%-os terhelésbe, van amelyik driverrel szaggat, van, amelyikkel nem húzott 3070 mellett.
szerk.: szintén 1440p, de csak 144hz-es monitor(persze az fps elmarad a képfrissítéstől bőven.)
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
addikt
válasz f3rdzs0 #9518 üzenetére
De bizony, a proci miatt esik be a város közepén az fps...
Az ,hogy miért zabálja ennyire a játék a procit az már más kérdés. Optimalizálatlan vagy szimplán csak teljesen felesleges számolásokat végez... Baromira mindegy a felhasználó szempontjából. A lényeg ,hogy 6/12 magon bizony jobban akad mint mondjuk 8/16 magon. Ennyi. Vagy vesz az ember 5600x-et és ott annyival jobb az IPC ,hogy 6 magon is hasít mint az állat.
De lehet idevenni az AC Odyssey-t vagy a WD Legion-t, vagy a népszerűbb Multis lövöldéket. Simább lesz a görbe jobb procival.
[ Szerkesztve ]
-
f3rdzs0
senior tag
3060 Ti és 3600 esetén sem a proci a limit a város közepén, hanem mert nincs optimalizálva a játék (aka félkész). resource monitoron nézem a terheltséget játék közben. 70-90%-on fut a GPU, majd full random belvárosi résznél állíthatsz akármit, full 100% lesz és szaggat. a CPU eközben ugyanúgy 60-80% között megy. (persze lehet hogy a CPU is hibás, de vannak itt nagyobb gondok )
ettől függetlenül van olyan játék a 3600 már tényleg kevés a 3060 Ti-nak is(WD Legion), de ne Cyberpunkot vegyük alapul, mert effektíve béta és teljesen random hogy mi van már optimalizált állapotban.
ha lehetne akkor én is upgradelnék 5600-ra, de nem éri meg a plusz költség a minimális teljesítmény növekedést. Intel meg most visszajött ár/érték arányban, mert mindenki Ryzent akar venni (ettől függetlenül szerintem a 7nm kevesebb fogyasztás miatt megéri a Ryzen a minimális felárat)
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
addikt
válasz petimbo #9515 üzenetére
3600 a legtöbb esetben már bőven elég lesz. De pont a Cyberpunk-ban mondjuk a város közepén a tömegben még az is kevés lehet. Ott lehet cpu bottleneck. Ugyanott egy 5600x vagy egy 10700 több fps-t tudna. De ez tényleg egy kirívó példa.
Van 3-4 beállítás ami a cpu-t is terheli rendesen. RTX, valamelyik shadow range, crowd density.
De igen, a 3600 már egy elég nagy ugrás a 7700-hoz képest.
10400 is.
-----A vga vásárlás az ami nehéz most.
Proci van dögivel. Mármint Intel. 10400 elég olcsó. Az új 11400 is jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
És mit ajánlasz hozzá, milyen procit?
Tesóm gépében R5 3600 van, GTX 1070-el, szerinted a 3600 elég a 3060 Ti mellé, vagy 8 mag jobb? -
addikt
válasz petimbo #9513 üzenetére
Egy 7700 oda már lepkefing.
Például egy Warzone-ban totál lowon se lesz meg a 100 fps. És akkor a minimum értékekről nem is beszéltünk.
4/8 mag és szál egyszerűen kevés lesz a 3060 Ti mellé. Szó volt már erről korábban is.
[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
válasz s.bala31 #9505 üzenetére
És ez a 10700F mennyire fog terhelődni mondjuk Cyberpunk alatt?
Láttam Cyberpunk tesztet 10700k-val, 5600x-el is, és 70-80 %-ban is leterhelte ezeket a procikat a játék, engem a legjobban a 3700x terheltsége győzött meg, 40-50 %-on ment Cyberpunk alatt 3060 Ti mellett. Nekem most legjobban a CPU terheltségi szempont számít, nem akarok olyan processzorra beruházni, hiába új, ahol azt látom egy bizonyos játék vagy több játék alatt, hogy 70-90%-ban terhelődik. -
petimbo
tag
i7 7700k procim van, és brutálisan terhelődik bizonyos játékok alatt, 80-90%-100%
Pusztán azért terhelődik ennyire, mert csak 4 magos, és kevés a mai játékokhoz? A videokártyám Gigabyre Aorus RTX 3060 Ti.
Láttam Cyberpunk tesztekben, hogy GTX 1070-es kártya mellett csak 40-50 %-os terheltségen volt a 7700k, nekem akkor miért 80-90% örökké? -
paltom
tag
Majd megnézem azt a programot is. Cyberpunk pl 2k-ba magas beàllitàsokkal ment 75 fps-el, viszont most full hd-ba is bedroppol 40-50ig. A proci meg ilyen 70% ön pörög úgyhogy nem hiszem hogy bottleneck lenne még akkor eddig miért nem volt?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 5 3600, RTX 3070
-
s.bala31
őstag
válasz petimbo #9504 üzenetére
Szerintem nem éri meg a felárat az 5000-es AMD széria ha többnyire játékra kell a gép. Jelenleg egyik legjobb ár/érték arány párosítás, ha nem szempont az OC egy i7 10700F + valamilyen B560-as lap (ugye itt már van memória tuning is) vagy ha nem kell a + memória órajel egy B460-al.
-
petimbo
tag
válasz apollo12 #9503 üzenetére
A Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti kártyám mellé amúgy személyesen te milyen procit ajánlanál? Engem annyira nem érdekel a +15 fps, inkább most arra törekednék hogy ha új processzort vennék, az ne 80-90% terheltségen menjen folyamatosan játékok alatt, mint a jelenlegi i7-esem. AMD felé húzok, mindig Intel procim volt.
[ Szerkesztve ]
-
apollo12
veterán
válasz petimbo #9501 üzenetére
nem mind esetbe a mag jobb, sok a játékok 4 mag 8 szálat tud ki használni, egy BF5 motor is csak 70% tudja ki használni 8 magot, ott például full grafon vga olyan 70-80% megy, mint cyberpunknál, ismerős 3080 nál sokkal jobban skálázódik egy 5600x procival, 3000 széria sajnos 3070 nek jó pár helyen kevés, nem sokára pont ezért váltok 5000 szériára
[ Szerkesztve ]
-
petimbo
tag
Apollo12, ha kevésnek érzed a 3800x-et, ami 8 magos, akkor mi az ideális 10-12 mag?
Szerintem 6-8 magnak elég kell lennie játékokra, a mai játékok többsége kegyetlen szarul van optimalizálva, arról nem a CPU tehet. Az én 4 magos, régi i7-esem vígan elvan az AC Valhallával 40-60 % között, 1440 pixelen, Cyberpunknál viszont 80-96%-on pörög.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest