-
GAMEPOD.hu
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GL820
tag
válasz ScomComputer #10298 üzenetére
Tesztet még csak a superpositiont futtatam rajta, ott 71c volt a max ameddig felment, persze hozzá kell tennem, hogy a szobámban jelenleg 28,5 fok van. Komolyabb tesztekkel meg kell várnom míg megérkezik az új monitorom, az előzőt most adtam el, jelenleg egy LG D2343p-m van csak, az pedig csak 1080p-t tud. / 4k-ban akarom megnézni inkább a kártyát. /
Vga tartó volt hozzá a dobozban, de nem tart rajta eleget, így is ferde kicsit a kártya, közben rendeltem egy más megoldásút.
Hwinfónál konkrétan mit kellene néznem? -
ScomComputer
veterán
Na erről is szívesen megnéznénk pár tesztet...hőfokok órajelek...nagyon nagy segítség olyannak aki választani szeretne..hwinfó(a legújabb) a gpu részről és pár game teszt,nagyon köszi...
Lehet hozzá venni un. vga(tartót),van amihez adnak is...
Van nekem itten egy nagyon jó barátom ő így oldotta meg : [link] occóba...[ Szerkesztve ]
-
GL820
tag
Üdv mindenkinek!
Pár napja vettem egy MSI Ventus 3x 3070 ti oc-t. Teljesen elégedett vagyok vele, viszont egy dolog kissé aggaszt: a kártya mérete vagy talán inkább a súlya miatt nem áll teljesen egyenesen, a vége felé picit hajlik. Nem lesz ettől baja? -
sirszevenap
addikt
-
flashpointer
őstag
válasz VikMorroHun #10292 üzenetére
Nekem MSI 3070 Suprim lett a cicergos strix helyett, ez is cicereg de nem annyira hangosan... Szerintem egy jobb hazbol mar semmi nem hallatszodna ki de nalam pont tok nyitott es az oldala is felem nez.
-
ScomComputer
veterán
válasz VikMorroHun #10292 üzenetére
Az jó mikor volt nálam ilyen, nekem egy hét után szűnt meg, a macskám oldotta meg..
-
Thom7
csendes tag
Sziasztok!
Lett nekem egy ASUS Dual 3060 OC-m (tudom, sajnos nem Ti).
Esetleg ezzel van valakinek tapasztalata milyen extra teljesítményt lehet kicsikarni belőle?
Azt látom hogy Afterburner az ajánlott program, ehhez esetleg van itt egy How to komment amivel el lehet kezdeni játszani? -
VikMorroHun
őstag
válasz sirszevenap #10238 üzenetére
Akkor nekem szerencsém volt az EVGA RTX3070 XC3 Ultrával, mert semmi cicergés nincs hozzá.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Garsza
veterán
válasz Benhill #10290 üzenetére
Nézd meg Ezt az eredményt hogy legyen viszonyítási alapod.
Ez egy Strix, fix 1500Rpm ventifordulat mellett. A fogyasztás 230W körül alakult itt. -
Benhill
senior tag
Közben nézegetem, de nagyon úgy tűnik, hogy ezt a kártyát nem undervoltra tervezték.
Felfele menet feszültségben, sokkal jobban viselkedik, egyből próbáltam volna a 0.95V 2000MHz, amit illene tudnia, de úgy nem muzsikál.Ellenben 1.081V & 2100Mhz-n megy szépen.
Ennyin már a memóriának is adható plusz 1100MHz, érdekes ez a zsigabájt.Ventilátor sebesség és hőmérséklet továbbra is automata, és szinte ugyanannyi 1.081V-n, mint 0.987V-n... Plusz itt már kicsit éhesebb, megeszi a 300W-t
[ Szerkesztve ]
-
Vadász420
csendes tag
-
Benhill
senior tag
válasz ScomComputer #10285 üzenetére
emga
-
addikt
válasz Benhill #10283 üzenetére
+350 sem megy a memóriának? Pff.
Ennek eléggé negatív rekord szaga van.
A legtöbb 3070-esnek sima ügy a +1000. TPU-n most megnéztem, 6 féle típus, mind 2070 vagy afelett stabil volt.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
-
s.bala31
őstag
válasz ScomComputer #10280 üzenetére
Gondolkodtam a Suprim X-en csak az a baj volt vele hogy túl nagy és nem fért volna be a radiátortól.
-
addikt
válasz Benhill #10279 üzenetére
Sajnos az RTX30-as Aorus hűtések egyszerűen szarok. Ez van.
260W és már itt 2200rpm. Ami nem kerregő ventikkel is hangosabb mint a többi gyártóé ugyanezen a fordulatszámon.És nem tuningbajnok, az már látszik. 260W pedig fel se húztad a memóriát 2000-re. Az szépen hoz fps-t.
14 napos, szerintem. Kerregő ventilátorra sajnos a magyar kiskerek nem igazán szoktak jól reagálni.
ui : Gyári hibás ventilátorok előfordulnak igen. Csak a tapasztalatok alapján a Gigánál jóval gyakrabban. Eleve ezek a speckó lapátos csodák... facepalm. Méghozzá szintben eltolva ,hogy ugye elférjenek. Ezért beáldozzák a légszállítást/statikus nyomást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Benhill
senior tag
Nem kellett volna lecsapnia...olvastam hogy gyári hibás ventisek előfordulhatnak, hát kifogtam egyet.
Most érdemes a gyártónak irni, vagy inkább emagnak? Csere kártya kéne nem a pénz. Viszont ha 1-2 hónapot kell várnom másik kártyára, akkor inkább a pénz.Csináltam kis videót ahol extra zajok hallhatóak...0:30-nál igazán. Másik kettő sem valami csendes, undervolttal is 83%-on forognak a ventik, pedig jol szellozik a házam... Kérdés hogy ha a venti rendben mukodik, akkor is ilyen hangos-e...mert ha igen, akkor nem kell ilyen kártya.
https://www.dropbox.com/s/ezvoalqf59a9toy/aorus.mp4?dl=0 -
s.bala31
őstag
válasz ScomComputer #10277 üzenetére
120%-ra. Asszem az alap tdp 290 és így 348 a vége
-
s.bala31
őstag
válasz ScomComputer #10274 üzenetére
-
s.bala31
őstag
válasz ScomComputer #10274 üzenetére
Még nem néztem, de szerintem 2100 körül van a vége.
-
zef
tag
Sziasztok,
Esetleg valakinek van első kézből tapasztalata az ASUS Dual 3060 Ti MINI V2 kártyáról?
Ritkán megy rajta játék, 98%-ban win desktop ügyek, no bánya. Egy Strix 2060 Super-t váltana le egy ilyesmire vagy a Gainward/Palit kétkerekesre.
A TUF 3060 Ti szerintem soha nem fog annyiba kerülni, amit kifizetnék érte (250-260k).
-
-
showtekk
csendes tag
válasz s.bala31 #10264 üzenetére
Igen, teljesitménybeli ugrást én sem sokat tapasztaltam. Alulfeszelést még nem próbáltam, de nem rossz ötlet!
Én is csak azért birtam ki, mert vettem egy PS4 Pro-t és az elmúlt 10évben kimaradt összes exkluziv játékot bepótoltam ami mindig is érdekelt. (Előtte sosem volt konzolom. ) Igy áthidaltam a várakozási időt! -
s.bala31
őstag
válasz showtekk #10259 üzenetére
Én egy hétig bírtam normális vga nélkül Pedig úgy terveztem kivárom amíg lemegy 300 alá a 3070/Ti ára. Tegnap futtattam pár tesztet, nagy teljesítménybeli ugrás nincs a normál 3070-hez képest, viszont ezt az Asus kártyát már elég jól lehet alulfeszelni 0.925v-el 1995Mhz-ig boostol. Így már a fogyasztása sem vészes.
-
showtekk
csendes tag
válasz s.bala31 #10258 üzenetére
Üdv a klubban! Igen, beszéltem több nagykeres ismerősömmel is, ők is azt tanácsolták, hogy nem érdemes kockáztatni, könnyen elképzelhető, hogy nem is nagyon fog, legalábbis 250 körülire nem amit én elterveztem. Majd kiderül. Egyébként én még decemberben vásároltam 250ért pont egy 3070-et amit végül 450ért sikerült eladnom februárban, azóta várakoztam, hogy lejjebb menjenek az árak, október volt az eredeti tervem kártyavásárlásra (új battlefield miatt) de igy meglett előbb.
-
showtekk
csendes tag
Én is most csaptam le 310ért egy 3070Ti-re magyar garival bontatlanul, nem mertem megkockaztatni az oszi esetleges arnovekedest. Igaz en is 250-et tettem felre (sima 3070re) es abban biztam, hogy lejjebb fog menni az ar de talan ezzel a vetellel mar nem lottem annyira melle barhogy is alakul a dolog.
-
addikt
-
lo_jo
senior tag
-
Benhill
senior tag
#10251 Vadász420: Jo sokáig vártam mire elküldtem a kommentem
Ez megér ez 350-et? Egyet vettem.
Kellene egy ilyesmi 3070, ha várok attól tartok megint emelkedni fog mert megindult az eth...En is szeretnem tudni fog-e még csökkenni mostanság...de szerintem 220-230-es ár, ami anno volt ez a kártya, ha lemegy a bányaszezon sem lesz újra, inkább 260-270, ami nem most lesz.
Remelem nem lesz tul zajos, és coil whine sem lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Vadász420
csendes tag
Most volt egy kis időm a sarokban
350be kidobta az eMAG.https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/geforce-rtx-3070-8gb-gddr6-master-gv-n3070aorus-m-8gd-p606305787/
Ez se tűnik rossznak , viszont elvileg nem LHR-es.
Van rajta minden szirszar hangszigetelt zárt házba nagyon hasznos lehet -
f3rdzs0
senior tag
azokkal is lehet bányászni csak nem annyi mindent
amúgy ezek az árak pont azért magasak mert vissza tudod bányászni vele a költségeket (különben effektíve ingyenpénz), viszont az LHR kártyák meg pont hogy még erre se jók, de legalább drágák.
remélem egy-két éven belül helyre áll a helyzet mire nekem megint újítani kellszerk.: pont most küldött a cseh alza, hogy van 3060 Ti LHR ez azért jó mert az egyetlen értesítő amire feliratkoztam az a magyar oldalon volt a simára még novemberben, szóval épp időben szólnak pont jó helyről
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
Vadász420
csendes tag
Berendelem, üsse kő!
Viszont ha már szóba jött a coil whine, hogyan reklamálod , vagy élsz a 14 napos elállással?
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
válasz Vadász420 #10247 üzenetére
En a hetvegen rendeltem (ujra) ,kb egy honapja nem valtozott lathatoan az ara, remelem nem kell ezt is coil whine miatt visszakuldeni. Meg elvileg olyan 25%os felar van rajta, de az uj radeon kartyak MSRP arai utan inkabb ez tunik az uj normalnak... Mondjuk nekem egy 960van a gepbe szoval mar megjeleneskor akartam valtani, enyni felarat szamomra meger hogy most joideig ne kelljen stresszelni rajta.[ Szerkesztve ]
-
Vadász420
csendes tag
válasz flashpointer #10246 üzenetére
Igen , akkor sanszos ,h tökön szúrnám magama a fázisceruzámmal
-
Vadász420
csendes tag
Játékra mindenképpen
Most már csak azon filozok ,h várjak e még vagy ne lesz e meg csökkenés -
Vadász420
csendes tag
Köszönöm a gyors választ Omfgk!
Ez vajon kikapcsolható? valahol olvastam ,h rossz drivert adtak ki is feloldották.
Bányászásba nem szívesen kezdenék , viszont a későbbi előadások miatt gondolnám, bár remélem egy 2 évig helyt áll.
Viszont nem tudom mi tévő legyek várjak még a jobb árak reményében vagy csapjak le rá.. most Alzán újra növekednek az árak ez a card már 355...
-
Vadász420
csendes tag
Sziasztok!
Minap sikerült lecsapni erre a kártyára, viszont most fizetés előtt vettem észre ,h LHR-es , lesz ebből hátrányom vajon esetleg ismeri valaki ezt a típusú kártyát?
[kép]
Üdv Vadász[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
válasz Garsza #10233 üzenetére
Mert vagy olyat olvasok hogy mind cicereg vagy egysem.
-Giga 1080Ti: embertelenül cw-s volt. Így is hirdettem. Srác 50+ km-ről vissza is hozta, hogy ezt Ő sem képes elviselni.
-MSI GamingX 1080Ti: hangtalan
-MSI GamingX 1060: közepesen erős cw.
-EVGA 3070 XC Ultra: Közepesen erős cw.
-Gainward 3070 Phoenix: Semmi
-KFA2 3070: semmi.Táp és lokalizáció ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
Dyingsoul
veterán
Nekem a 1080 Ti-m szokott ciceregni, terheléstől/fps-től függően (nagyobb terhelésen, magasabb FPS esetén). Én már megszoktam, így van már 3+ éve. Eddig sem volt baja ettől, ezután sem lesz. ¯\_(ツ)_/¯
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
rumkola
nagyúr
6db különböző VGA. Chieftec 600 A8-al semmi nem cicergett.
EVGA 700BR-el minden cicereg.
Viszont 1000%, hogy a VGA-ból jön, már elő is tudom hozni ha kell.
Bánya + jó fehér hátterű weboldal gögetésre szinte zenél a VGA. Ha bánya kikapcs és sötét a háttér akkor nincs hang.[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
Elvileg a táp dolga lenne, hogy az input jel akármilyen is, a kimenő jel mindig ugyanolyan minőségű legyen, legalábbis gondolom. Gyakran a tápra fogják a jelenséget, fene tudja. Meg szerintem van aki azt a frekvenciát meg se hallja, vagy sokkal hangosabb alapból a gépe.
Hörcsög Powa'
-
Garsza
veterán
Olvasgatom itt a cicergős HS -eket.
És elgondolkodtam azon nem e a lokalizáció befolyásolja legjobban hogy cicereg e vagy sem.
Lehet elektromos hálózat minősége, esetleg wifi hálózatok, egyéb eszközök az elekrtomos hálózaton.
Mert vagy olyat olvasok hogy mind cicereg vagy egysem. -
apollo12
veterán
válasz Attila2019 #10230 üzenetére
hála isten nekem nem cicereg tuf 3070 em
-
-
flashpointer
őstag
válasz Sundesz #10225 üzenetére
Amugy ha az utolso mondat vicc akart lenni akkor most pont rahibaztal. Nem tudom az utolso par hozzaszolast olvastad-e de nekem is pont ez volt a problemam egy 3070 Strix-el. Mivel meg ugyanugy akarok egy 3070-es karit (a strixet visszakuldtem) azota minden elerhetot elolvastam a temaban: roviden annyi hogy tobb fele felepitesu VRM van de ranezesre konnyen azonosithatok: A kocka-szeru es a teglalap ami laposabb. Mas a felepitesuk es ebbol kifolyolag a laposabb kivitelu sokkal hajlamosabb a coil whinera. Es hogy akkor meg is miert hasznaljak azt? Majdnem ketszer akkora teljesitmenyu mint a masik... Kitalalhatod hogy A strix es tuf kartyakon (de meg a DUAL-on is) melyik fele van .)
Asuson kivul nem is talaltam masik gyartot aki ilyet hasznal...
Elotte egy gainward 3060ti-om volt, azzal sem volt semmi. -
Sundesz
őstag
válasz Garsza #10226 üzenetére
Tápegységre szokták még fogni, de sfx vonalon az sf szeriánál jobbat úgy sem találok. A 2070 Super Be Quiet meg Seasonic táppal is cicergett. Na mindegy, reménykedem hogy halkul egy kicsit, céges vásárlástól elállni nem lehet, rma meg erre nem vonatkozik.
Hörcsög Powa'
-
Sundesz
őstag
Tegnap beszereltem a TUF 3070-et, és sajnos amitől tartottam is, beigazóldott, hogy elég jelentős coil whine-t hallani. Van esély hogy ez csökken? Volt használt 2070 Super Strix-em, azt is a coil whine miatt adtam tovább, ezen kívül egy MSI RTX 2060 Gaming Z csinálta még hallhatóan.
Érdekes, hogy ebben a hónapban ját nalam Gainward Phoenix RTX 3070 Ti és Zotac 3060 Ti, de egyiknél sem vettem észre a jelenséget. Túl minőségi komponensek ciceregnek?
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Dyingsoul
veterán
Zotac 3070 Ti-ből mi a különbség a Trinity és az AMP Holo között?
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #10216 üzenetére
Oke szerintem amit lehett leteszteltem, hosszabbito/kabelek/aljzatok csekkolasa, ugyanaz a konfig masik tappal, teljesen mas gep (intel-AMD) tok masik rendszerrel/mindennel, backplate le-fel , ugyaolyan hangeron nyomja es semmi kulombseget nem okozott semmi. Holnap meg kiprobalom mit hoz egy ferrite Ring, meg egy estere benyomom a benchmarkot utolso eselykent, habar lehet anynit er mintha kis oltart epitenek neki es 5 orankent fohaszkodnek hozza.
-
VikMorroHun
őstag
-
ballazol
senior tag
válasz flashpointer #10218 üzenetére
európai fizetőeszköz
de ezért a kekeckedésért akkor tessék átszámolni millpengőre"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
BiP
nagyúr
válasz flashpointer #10216 üzenetére
910? Euro, ezer Ft, fabatka, pengő, dollár, peso?
-
Garsza
veterán
válasz flashpointer #10213 üzenetére
Hol vetted mennyiért? Nekem is van nem hallok coil whineolt.
-
tisztelturam
aktív tag
válasz flashpointer #10213 üzenetére
Ha van lehetőséged többféle tápot próbálj ki vele sokak szerint megoldást hoz némely esetben...
-
flashpointer
őstag
Na ma megjott a 3070 Strix es az elso probanal kiderult hogy durvan coil whineol : ( kiprobaltam mindent, de semmivel nem talaltam osszefuggest csak az FPS-el, 10-re korlatozva mar jo, kar hogy 144hzes monitorhoz van... Onnan jon a hatso felebol : /
Ugy olvastam idovel esetleg halkabb lehet, akinek regebbota van ilyesmi karija mi volt maradt ugyanugy? -
david_97
senior tag
Sziasztok. Lehet tudni arról valamit hogy nvflash támogatja e az rtx 3070 ti-t. Sima gamerock van nálam, szeretnék egy gamerock oc biost rá, ahol tudom tolni a power limitet, és unlockolni a voltage controllt. De a legutóbbi nvflash meg van bolondulva, ha parancsot próbálok bírni, csak ugrálnak a szövegek össze vissza
-
Mirakuru
tag
Hali!
Rtx 3070 Inno 3d Ichill4x mennyire vállalható?
mert most lenne lehetőségem jó áron hozzájutni.
Köszi előre is! -
PeTeR_33
tag
Srácok!
A 3060Ti és 3070 között játékokban mennyi kb a teljesítmény különbség?
Létezik,hogy 10% a különbség egy 3070 vs 3060Ti között?., GIGABYTE Z390 AORUS ELITE,I5 8600K,PALIT RTX 3070 GAMING PROBE QUIET STRAIGHT POWER 10 700,CORSAIR VEGENANCE LPX 3200 16GIGA,SAMSUNG EVO SSD 500G
-
addikt
válasz VikMorroHun #10203 üzenetére
Ha nem akarsz vele bányászni akkor van ennyiért Ti is.
https://firstshop.hu/evga-rtx3070ti-tw3-ultra-gaming-08g-p5-3797-kl-p187553
Foramaxnál egy 10-essel drágábban ugyanez.
Edigi-nél meg 360k-ért Zotac Trinity 3070Ti. Fogalmam nincs ,hogy annak milyen a hűtése.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
Gondoltam, 380.000 környékén már talán érdemes rendelni egy RTX 3070-et, mert lehet, hogy még lejjebb megy az ára augusztusig, de lehet, hogy nemsokára felpattan (kb. egy hete stagnálnak a minimum árak az árukereső grafikonján). Aztán tegnap óta mintha egy 100-assal feljebb is mentek volna. Úgyhogy gyorsan lecsaptam (volna) az egyikre, amit még 381.000-ért hirdettek. Van FoxPost szállítás is (a kedvencem), úgyhogy már rakom is a kosárba. Aztán látom, hogy bankkártyás vásárlás csak 150.000-ig lehetséges. Mi van? A FoxPost oldalán erről egy szót nem írnak.
Újra tervezés.
Második kedvenc boltomban EVGA RTX 3070 373.000 Ft. Ment is a megrendelés. Eredetileg GigaByte-ot akartam, de hátha ez is jó lesz.- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Wilks
tag
Ez mar ki volt vesezve.Folosleges belemenni.
Az a 3-5% nem 3-5%.
Lehet,h vilagbajnok az afa,xar europa kozponti szuper gazdasaganak forintja,de ezek se teszik "aranytalanul" dragabba a kartyakat a hanyatlo nyugathoz kepest.
Annak ellenere,hogy egy kozos gazdasagi piacban vagyunk.
Bocs az Offert.
Befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest