Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyMRooD
őstag
válasz
hombre[EU] #18612 üzenetére
De nem csak a gamepass-on múlik, egyre több kiadó csinálja ezt a kamu ea-t, nem az MS volt az első.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
NyMRooD #18610 üzenetére
az early access még alakulni fog. a konzolos gamepassből is kivették a day1-t mikor már stagnált, átrakták ultimate-be. ott most pár nap, majd lesz egy hét vagy hónap a fizetős verzió.
a pc gamepass is lassan eléri azt a szintet,amikor már hozzá lehet nyúlni...jelenleg az túl jó deal
ha konkrétan nem is emelnek, valahogy összelegózzák azt,hogy többet fizessenek ugyanazért.
2020-ban 60(?) euróra jött ki a hivatalos (konvertálós) gamepass ára nekem,day1 játékokkal. ma ugyanez szerintem a duplája -
NyMRooD
őstag
Nem a csomagokra gondolok hanem a boltban vásárolt játékokra és bár mostanában MS-nél volt feltűnő, mert megugrott a kiadott játékok száma, nem csak az MS-re értem, ez az emelés általános lesz, ha már ők is meglépték. A day1 elérés alatt meg ezt a hülye áll early accesst értem.
szvsz már gp-be se day1 jönnek a first-party címek, de ezt már kifejtettem. Sony meg most emelt plust, ha változtatni akarna elmondta volna.
wesder mindenkinél aki a kamu early access-t csinálja.
-
hombre[EU]
veterán
szép lesz a köv generáció,ha az 5-6éves tech-et csak drágábban tudják adni,mint amennyivel kezdték. na az fog rájuk rohadni 700-800euróért
-
negyven2
veterán
válasz
NyMRooD #18605 üzenetére
Mondjuk a Sony csak a Digitális PS5 árát növelte meg, és azt is csak a EMEA és az AU/NZ régióban emelte meg... USA-ban (még?) nem... illetve ott technikailag még nem volt emelés mind a mai napig (egyedül a digitális "Slim" esetében volt egy annak nevezhető $50-os emelés).
Úgyhogy ahogy írtam, én még számítok majd egy emelés bejelentésére május 13 után (mondjuk ha a Sony nagyon szeretné, hogy az USA-ban is jelentéktelen legyen az Xbox, akkor csak az USA-n kívül emel majd megint).
-
negyven2
veterán
válasz
Bad Pritt #18596 üzenetére
Egyrészt ettől még az MS-nél ez a Special Edition kategóriába tartozik a táblázatban (mint ahogy a csak a festésben különböző kontrollerei). Másrészt az USA-ban eddig nem kapott áremelést a konzol a megjelenése óta. Vagyis az 512GB-os Series S hivatalosan eddig $299.99, a Series X pedig $499.99 volt. Majd bejött a $449.99-es digitális és a 2TB-os Special Edition (ami nem összekeverendő a limitált Special) $599.99-el. Miközben a világ többi részén ez a második áremelés (itt is €499.99-en indult a Series X, majd lett belőle 2023-ban €549.99, és most már €599.99).
Igen lehet azon vitatkozni, hogy kell-e ennyiért adni, mert eleve alig veszik. De az valószínűleg biztos, hogy egy Series X SoC előállítása (amikből a "hibás" darabok adják a Series S alapját) sokkal többe kerül, mint egy PS5 SoC előállítása (még most is).
Illetve harmadrészt... a Sony-nak majd csak május 13-án lesz az aktuális negyedéves beszámolója, és ha lesz náluk is áremelése (nagy valószínűséggel globálisan, de szerintem az USA-ban szinte biztos), akkor azt valószínűleg ők is utána jelentik be! -
opr
nagyúr
válasz
Wesder #18590 üzenetére
Persze, csak ez a magyarazat nem allja meg a helyet, ha holnap is ott akarsz dolgozni, es ki kell allni a board/stakeholderek/akarki ele es elmagyarazni, hogy ha mindenki mas is emel, mi ugyan miert nem.
Plane, ha kozben evek ota azt nyomod nekik, hogy milyen faszan halad a reszleg. -
Wesder
titán
Xbox increases prices on games, consoles and accessories:
• New first-party Xbox games are moving to $79.99 later this year (full price games only)
• Xbox Series S to $379.99
• Xbox Series X to $599.99
• Base controller to $64.99
• Xbox Wireless Headset to $119.99
• Other editions of consoles also effected
• No Xbox Game Pass increases -
pzstm
titán
Xbox 2025 Q3 pénzügyi jelentése:
Xbox 2025-ös pénzügyi év | 3. negyedévi eredmény
🔼 Az összbevétel 5%-kal nőtt
🔼 A tartalom és szolgáltatások 8%-kal nőttek
🔻 A hardverek eladások 6%-kal csökkentek
Satya Nadella elmondta, hogy a negyedévet az előrendelések és az előtelepítések tekintetében a Microsoft zárta vezető kiadóként mind az Xbox, mind a PlayStation áruházakban.
A Microsoft havi aktív játékosainak a száma elérte az 500 millió főt.
A PC(!) Game Pass bevétele éves szinten 45%-kal nőtt.
https://www.theverge.com/news/658793/microsoft-q3-2025-earnings-revenue-profits-windows-xbox-gaming-surface -
pzstm
titán
Van itt olyan esetleg aki vezeteknelkuli fulest hasznal tobb konzollal is?
(Steelseries 7x-et is neztem illetve 5x is eleg lenne nekem ahogy latom
)
-
frankdelgado
őstag
A gyermekem pc-je kb. 350-be volt újonnan egy i5 12400 cpu és rx 6750 12gb vga társaságában, 1440p-ben a Stalker 2.-ből kihozok 50-60 közötti FPS-t közepes beállításokon FSR 3.1-el. És teljesen fluid a történet. meg nem mellesleg jobban is néz ki mint xsx-en.. egy 60 hz-es 4k tv-n vrr nélkül... Szóval nem tudom honnan van ez a 700 ezres pc duma, de kb. ugyanarrol a magas lóról, mint a Tv. sznobok "félmilliós tv alatt nincs élet" című kinyilatkoztatása.
-
Zó
aktív tag
2024 szeptember végéig volt Game Passom, addig a Play Anywhere-es címek mentek több platformon, mikor melyik volt kéznél, és a tőleg vett, ma már szintén nem nagy piaci értékű VGA (3060) nem vallott szégyent, a PS5-ről nemrég portolt Rebirth alá is elég. Elhiszem, hogy rosszabb lesz vele a helyzet, de engem kifejezetten az lep meg, hogy nem előzte le az XSX. De ha adsz 700 ezret a PC-mért, csak szólj!
És persze az sem tett jót, ha éppen nem VRR-képes kijelzőre kötöttem a konzolt, mert a 60 fps nem mindig 60 fps, és olyankor már látszik. (De a tesztek is igazolják ezt.) És valahogy a Halo Infinite hullámzásait jobban megéreztem kampányban VRR mellett is, de nem volt vészes.
Ami beugrik fejből, az említett 30 fps-es listához hozzá lehet még csapni a Hellblade 2-t, illetve a Starfieldhez és a Redfallhoz jött patch formájában. (Hogy most melyik játék mennyit ér, az más kérdés, ezek mind saját címek.)
De nekem a legnagyobb a fájdalmam, amire te is céloztál a régi játékokkal, hogy FPS Boost nem jutott "elég" régi/prevgen játéknak, voltak 30 fps-es élményeim. Az RDR különösen dühítő, hiszen PS-re kapott 60 fps-es patchet, jött már PC-s port is, a boxos verzióm maradt úgy, ahogy. Sajnos az Xbox One X Enhanced csak 4K-t jelent, na pont felbontás izgat kevésbé.
Amúgy jobbak ezek a konzolok a korábbi genekhez mérten, és már az előző is használhatóbb volt, a PS3 mint gép egy pokoli élményként égett az agyamba, az XSX meg tök jóként. A nem éppen rám szabott előfizetéses modellel és a játékokkal több bajom van, mint hardverrel. De két Play Anywhere-es játékot vettem a generációban Boxra: a Vampire Survivorst és a Doom 64-et
Én senkit nem akarok beszélni a konzolokról, nekem is van, és szeretném, ha a jövőben is lenne még új, de bőven a bedobott nagy számoknál kedvezőbb áron is lehet egy darabig még releváns PC-t építeni, ha te annál feljebb is lőnél. Meg hát nyilván az is felmerül, hogy a nulla gépigényes indie- és retróhegyek mellett kinek hány AAA van, ami alá valóban kell a kurrens konzol vagy PC teljes ereje. (Persze lehet egy indie vagy AA cím is gépigényes, de szerintem mindenki érti, aki akarja.)
Mindezt csak azért fejtettem ki, mert ebből a szemszögből máshogy festenek is a konzolárak, mint az aktuális látszatfejlődéses Nvidia-kártyák árazását nézve. Az 5090 árától nem fogom alkalmi vételnek érezni a PS5 Prót. Inkább az érdekel, mit ajánl majd a PS6.
-
Moby
veterán
Sok???
Dragon's Dogma 2, Wukong, Gotham Knights, és én hirtelen nem is emlékszem többre. Ezekből a wukongból hiányoltam, a másik kettő olyan tré volt játékként, hogy négyszer ennyi fps sem segíttt volna rajtuk. Persze lehettek volna történetesen jók is, és akkor tényleg gáz lenne, de sajnos nem voltak azok. Sosem volt ilyen jó helyzet konzolszinten fps tekinetében, mint ebben a genben. Minden másban sajnos meg alulteljesítenek.
-
.LnB
titán
Engem pedig borzasztóan zavart a sok 30fps-es játék ebben a genben. Meg a sok grafikai opció. Ezért nem tartottam erős gépeknek ezeket. Én elvártam volna, hogy mindig alap legyen a 60fps.
#18571Döglött Róka
Azért nem segít az ahogy a gaming alakult az években. És egyáltalán nem jók a kilátások szerintem. A sok stúdió bezárás, az árak emelkedése, stb stb.. Az mellékes, hogy egyre jobban elkapott a bringa. Ahogy egyre jobb teljesítményeket értem el, hajszoltam magamat hogy "na még ezt is meg tudom csinálni.." Aztán megtudtam. Ezért jött össze tavaly 9510km és 87000m szinttel. Azért az jó érzés, hogy azok után, hogy világ életemben kocka voltam, nem sportoltam aktívan semmit. Felülök a bringára és letekerek 100km-t egy normál péntek délután. Vagy kevesebb mint 7 óra alatt körbetekerem a Balatont. Elmentem megmászni a Kékest, de ha már ott voltam megállás nélkül felmentem mindkét oldalról, meg ilyenek.. Idén már a Gloßlockner-re megyek. Az kemény falat lesz.Bakker! Tényleg, azt a bringás játékot sem próbáltam ki!! Az jött volna GP-be is. Az megjelent már?
-
Moby
veterán
Ez a PS5 pro olyan rossz ajánlat, hogy a fanatikusokon kívül senki nem veszi. És ebben nem csak az ára van benne, hanem az is, hogy ebben a generációban "túl jól" sikerültek az alapgépek. A sony sem tudja marketingelni. Az előző generácóban még lehett ilyen egyszerű szlogenek mellétenni, hogy ha 4K tévéd van, vegyél pro gépet, most ez sincs. Állóképekkel, meg technikai halandzsával próbálja eladni, egyelőre totál sikertelenül. A scalperek is totál felsültek vele, pedig annak nagy hagyománya van a covid óta
-
Moby
veterán
>Főleg, ha nincs performance mód
Ebben a generációban talán 5 ilyen játék volt összesen. Valahol van erről lista, de abból is vagy 3 olyan cím, amit ebben a listában leírva először. Olyanból, meg ami tud 120fps-t meg van vagy 50.
Régi játékokra jobb ma egy bármilyen rnadompc, de 2020 utáni játékokra teljesen esélytelen olcsópc-vel. UE5 végtelenproblémák, stutterfeszt, shadercompiling, csak a szopás van. Jó pc-vel bőven a konzolok fölé lehet lőni, de a vga árak megint elszálltak, emiatt megint ilyen hatalmas szakadék van, hogy van a konzol 200-ért, hosszű szünet, és jönnek a pc-k 700-től fölfelé. A kettő között meg a szél fújja a ördögszekereket.
Pusztán gazdasági szempontból egy 130K-s első generációs lemezes PS5 (ahol élő használtjáték piac is van, szemben a XSX-el, ahol sem venni, sem eladni nem lehet a lemezes játékokat) a semmilyen szinten nem megközelíthető ajánlat a currgen játékok tekintetében. -
Zó
aktív tag
Pedig a 3060-tól nincs nagyon messze teszteken az RX 6600, arról meg első kézből tudom, hogy magamnak gyakran jobbat tudok kihozni, mint XSX-szel. Főleg, ha nincs performance mód. Nem látom azt az egetverő különbséget. Ugyanígy a proci sincs nagyon messze az Intelemtől (a töb szál miatt bizonyos alkalmazási területeken jobb is lehet). Valószínűleg az igen-igen nagy különbségen mást értünk.
De ha konzolekvivalens vasra lett volna szükségem játékra, akkor valószínűleg kipótlom pár tízezressel. Persze VGA-ból nehéz olcsón sokkal feljebb lőni, csak hát konzolos kontextusban valószínűleg nem is kell, legfeljebb a PS5 Próhoz, de az meg nem olcsó.
Az XSS nyilván jó ajánlat, ha akad olcsón, de az, hogy sem nem erős, sem magamnak nem tudom belőni a beállításokat, nálam nagy hátrányba hozza. De mivel XSX-em van, a Game Pass meg lecsengett, így az engem speciel nem érint.
A lényeg az lenne, hogy 500-700 ezres VGA nem elvárás (ha legalább tudnám, mi a fenéhez kéne nekem...), és visszafogottabb, de szolid vasakat lehet venni meglepően jó áron. Amikor 45-60k-ért mentek a PS3-ak, akkor szerintem tágabb volt használtpiacon az olló, mégsem emelték a konzol árát. (Ennek persze nyilván több oka van, csak érdekes ebben a kontextusban is nézni.)
-
Zó
aktív tag
Ryzen 5 2600X, RX 6600, 16 GB RAM (+ház, táp, új 512 GB SSD). 149 ezer volt. Amúgy nem elsősorban játékra vettem. Mindig vannak jó ajánlatok a Hardveraprón.
Persze egy PS5-nek ennél erősebbnek kellene lennie, de már lőtávolon lehet lenni elég olcsón. A nem nagyon sokkal erősebb másik gépemen a Game Passban tesztelt játékokat be tudtam lőni olyanra vagy nekem jobbra, mint XSX-en. A 30 fps-eseket, mint a Hellblade 2, nem is volt nehéz.
MIndenesetre ilyenkor nem az jön le, hogy de jó, hogy emelik a PS5 árát már megint, hiszen 500 ezernél kezdődnek a VGA-k.
-
Zó
aktív tag
válasz
F-ECT$ #18553 üzenetére
Jó játékok lesznek, de AAA fronton drasztikusan kitolódtak a fejlesztési idők, és mivel egy-egy projekt több száz embert köt le, IT területen meg van máshol is élet (nem kevesebb pénzért), több nagy stúdió nem lesz alá. Mondjuk, nekem már végeredményre is jobban bejön a kisebb játékokból kifutó eredmény, de az AAA mennxiségileg nem tudja azt hozni, mint régen. Megjegyzem, már PS4-en is lassabban csordogáltak, azóta sincs PS3-nál újabb konzolom. Ráadásul a rá meglévő játékaimat nem is tudnám használni PS4-5-ön, a remsterek meg már gyakran jöttek másra is. A PS1-2-es éra dömpingje persze már a hetedik generációban sem lett meg.
A PC ára relatív, éppen a minap vettem egy használt konfigot, ami közelíti a PS5 erejét, egy használt PS5 áráért. Nyilván 8K @ 120 fps ray-tracinggel nem megy rajta, de elég sok mindenre használható játékra is.
Amúgy nálam ugyanarra a kijelzőre van kötve az XSX - és a többi konzol is -, amelyikre a PC-(i)m, bill+egeret (a párezres sokéveseim is működnek kiválóan, 25 leejtés után is, ez nem tétel) vagy kontrollereket is tudom használni mindkettővel, bár kompatibilitásban a PC jobb.
A Switch 2 érdekelne, de nagyon drága lenne a meglévő PC-s, boxos és PS-es könyvtárak mellé nulláról felépíteni ott is valamit vagy újabb előfizetésbe beleugrani. A régi cartridge-eim meg nyilván a régi konzoljaimmal mennek.
Nálam az a helyzet áltt elő, hogy a PS3 és az XSX is mellett is érv volt az akkor kedvező előfizetéses modell, de a jelenlegi konstrukciók már inkább eltaszítanak tőlük, a saját fogyasztói és játszási szokásaimhoz nem illeszkednek.
-
.LnB
titán
válasz
frankdelgado #18559 üzenetére
elektromos "bringa" (ha nem vagy nyugdíjas, vagy nincs valami egészségügyi ok): [link]
Na de ne kanyarodjunk ennyire el...
Mint amikor konzolon valaki egérrel Rainbow Six Siegezik... -
Wesder
titán
válasz
frankdelgado #18556 üzenetére
Arról nem is lehet írni, hogy miért ne vegyen az ember kerékpárt.
-
.LnB
titán
válasz
frankdelgado #18556 üzenetére
Haha. Tényleg, azt hogy elfelejtettem. Pedig már harmadik éve nyomom.
-
.LnB
titán
válasz
F-ECT$ #18553 üzenetére
Félreértés ne essék. Én most nem akartam megszakérteni a gaming ipar jelenlegi helyzetét általánosan. Csak a saját véleményemet írtam le. Ezért a jó játék témát kár is feszegetni. Ez mindenkinek más. Itt van például az új AC:Shadows. A témája miatt nagyon érdekelt. És általánosan azt is írják, hogy nagyon jó. Én viszont nézve a gameplay-eket, nem bírnám játszani 40-50 órán keresztül. És az utóbbi időben tényleg olyan játékok érdekeltek csak, amik valamiben nagyon mások voltak mint az átlag.
Eszemben sincs azt állítani, hogy a -PC gaming, vagy a konzol gaming- egyik jobb a másiknál. Ez parttalan vita mindig. Felesleges. Nem foglalok állást egyik mellett sem. Nem azért frissítettem a PC-t mert az jobb, hanem mert közel 10 éves konfig volt. Ráadásul én most csak CS2-vel játszom PC-n. És videokártyát nem vettem. Valószínűleg egyébként pont ez lesz majd a kérdés, hogy VGA-t vegyek e, vagy újra konzolt. Majd az idő eldönti.
ui: Nyugodtan reagálhatsz másra is. Sajnos visszaolvasva, lett volna még mit szerkeszteni ezen az íráson. Sajna félbe szakították (munkával) a gondolatmenetemet sokszor..
-
F-ECT$
titán
Sok mindenre lehetne reagálni, de egyet kiemelnék: mindig lesznek jó játékok. Az teljesen ok, hogy nem tetszik most épp a Sony vagy a Nintendo működése, az is teljesen rendben van, hogy most a bicikli fontosabb Neked, mint a gameing. De jó játékok a legnagyobb válságokban is születtek és születni is fognak.
Ha már feljött a PC: a konzol gameing mellett az is drágult. Egy közép kategóriás PC (9070 vagy 5070) 5-600e Ft, hozzá a monitor, bill. egér, pad, és máris a 7-800e Ft-ot súrolod. Ok, hogy ott nincs havi előfizetés, és valamivel olcsóbbak a játékok, meg hogy másra is tudod használni, de az se olcsó, és talán kicsit gyorsabban is avul a hardver, mint egy konzol esetén. (De nem szeretnék hitvitát nyitni, a PC gameing is mindig megtalálja a közönségét.)
A pihentetés meg tök jó stratgéia, 2-3 év múlva lesz megint 10-20 cím, ami miatt érdemes lesz valamilyen játékra alkalmas eszközt beszerezni
-
.LnB
titán
Ezt nem biztos, hogy ide kellene megírnom, szal' sorry, de ismertek, nálam ez már csak így megy..
Szóval holnap, ~7-8év után először, nem lesz egyetlen egy konzol sem a háztartásban. Ez azok után, hogy volt amikor három is volt otthon, azok után nagy váltás. De előbb a Nintendo Switch (ez többször is), aztán a Playstation 5, majd most a Series X volt kerülgetve. Ott volt "talonba", de senki sem használta. Úgyhogy ezt is eladtam. Mondjuk havernak, szóval ez legalább nem megy messzire.
Érdekes egyébként, hogy nem tudnám megmondani a konkrét okokat. A Switchnél igen, az mindig csak időszakosan kellett. Fellángolások voltak. Volt háromszor. A Playstation 5 esetében eleinte alig volt rá értelmes, exkluzív játék ami érdekelt. Ráadásul ott kezdtek el emelkedni a konzol gaming általános fenntartási költségei. Ezért volt iszonyat jó dolog (főleg a jó árasított) GamePass. És ha a Nintendo-s újabb emelés tényleg általános lesz, akkor még inkább jó választás lesz a Gamepass. Meg mostanra a Microsoft is szépen pakolja bele a játékokat. Még a saját fejlesztésűeket is.
Tök érdekes az is, hogy amennyire imádtam a Sony-t és a Playstation-t amikor PS4 Slim majd PS4 Pro-m volt. Ez mostanra egy kis utálatba ment át, a cég folyamatos (számomra) negatív kis lépései miatt. Mostanra a kreatív, zseniális single player játékokat kínáló cégből, egy kapzsi nagyvállalat lett a szememben. És hát persze, hogy mindegyik az igazából, és eddig is az volt a Sony is. Csak jól "takargatták". De mostanra már nem szégyenlősek, simán felvállalják. És úgy néz ki a Nintendo is fel fogja.
Az MS meg elvan. Aranyosan azt se tudja mi legyen. Legyen e konzol még, vagy csak handled? Mindenfelé kiadják a játékaikat. Van egy rakás stúdiójuk, akik most vagy fejlesztenek valamit, vagy nem. Mert annyira sok játék azért nem jön onnan sem. De sokkal több mint az elmúlt években, ez tény. Bolyongnak a nagy semmiben. Egy biztos, a Gamepass-on van a fókusz. Minden más az kérdéses. Nem látni náluk egy kijelölt irányt. Vagyis igen, a gamepass. De hardver fronton?Nem tudom igazán, hogy mi zavar engem a mostani gaming iparban. De valahogy nincs meg a lelkesedésem. Most amikor az eladás mellett döntöttem, akkor mérlegeltem, hogy se Death Stranding 2, se GTA VI nem lesz. És úgy vagyok vele, hogy nem baj. Úgy is kerékpározok állandóan. Lekerült a fókusz a játékokról már rég. Ritkán egy-egy Alan Wake 2, vagy Hellblade 2 még tartotta bennem a hitet, a lelkesedést. De ez már kevés volt. Egyszerűen én azt látom, hogy néhány cég kivételével, kezd kikopni a tudás, a kreativitás a fejlesztőgárdákból. Felhígult a szakma. És adott esetben hozzá nem értők fejlesztenek játékokat. Ez nagyon jelen van például a Blizzard-nál, BioWare-nél..
Én rengeteg új játék esetében érzem azt, hogy én ezt már láttam, ezzel már játszottam, csak most más köntöst kapott. Mintha minden játék egy újabb Ubisoft féle koppintás lenne.És most őszintén kitérek a pénz részére is. A gamint ipar drágult eddig szép lassan. Tényleg lassan. De ha most a Nintendo-s árazás tényleg trend lesz. Akkor most jön majd egy nagy ugrás. Bár szerintem a Nintendo ha nem lépi meg, akkor a Rockstar kezdte volna el. Igazából ezzel nincs is bajom. Talán még meg is értem kicsit. De ez azt eredményezte, hogy nem veszek meg mindent, és jobban követem az akciókat. Én szinte soha nem sajnáltam a pénzt erre a hobbira. Majd lett másik hobbi, a bringa. És már nem akartam közel 30-ért olyan játékokat venni, amik lutrik, vagy "már láttam valahol". Vannak különleges címek, amikért bármennyit megadok. A GTA VI is ilyen lesz, a Death Stranding 2 is. De az meg annyira kevés van, hogy nem tartok fenn rájuk egy konzolt. És ez a drágulás most lesz igazán kemény. (a politikai helyzetet meg még meg sem említettem)
Egyébként a vicc az egészben, hogy a konzol árát most egy PC fejlesztésbe forgattam vissza. Mióta konzoloztam, azóta nem volt nyúlva a géphez. Most lett egy új gép, a VGA-t leszámítva. Én meg ha játszom, akkor visszatértem a Counter- Strike (2)-hoz. Kezd realizálódni bennem, hogy ez nálam egy ciklikus, örök körforgás..
Mert szinte biztos vagyok, hogy lesz még konzolom. Egy idő után majd biztos összegyűlik annyi jó cím, mint amennyi akkor volt, amikor beléptem a PS4 tulajok közé. Ott, akkor nekem kánaán volt. Azt az időszakot imádtam.Azt viszont tudom, hogy a gaming ipar kilátásai, a játékok minősége és ára mellett a legfontosabb az nálam, hogy bringázok. És amikor jó idő van, akkor én kint vagyok és tekerek. Az lett az első. És az mellett nem érdekelnek már annyira a játékok. Az mellett olyan kevés időm is lenne, hogy azt csak tényleg jó játékokra fordítanám. Na és azokat nem találom én. De majd idővel összegyűlik annyi, hogy újra nekiüljek játszani. (Aztán az is lehet, hogy a PC kap majd egy bika VGA-t a konzolvásárlás helyett..)
-
Bad Pritt
félisten
Egy kis retro: GTA Vice City / Wipeout / Doom 64 - Insane Sega Dreamcast Ports in 2025
Az a Wipeout port igen impresszív. -
gyimger
őstag
válasz
negyven2 #18548 üzenetére
Nintendo of America's president Doug Bowser (no relation to Mario's nemesis) was slightly more forthcoming that day.
"We recognize there are some people that may not be able to afford [the Switch 2's] price point. That's why we wanted to make the other Switch platforms available, so [people] still have an opportunity to come into our gaming universe, be a part of these characters in these worlds, and see value, if you will, in whatever rung of the platform they come in." -
negyven2
veterán
válasz
Wesder #18547 üzenetére
Mondjuk az is vicces (lehet valahol), hogy a Nintendo of America elnökét Bowser-nek hívják!
Amúgy még amit mond az nem is lenne olyan hülyeség, de azért azt nem szabad elfeledni, hogy a Switch 2 alapvetően egy prevgen tudású konzol lesz, amire technikailag, javarészt prevgen szintű játékok fognak majd megjeleni (nem a játékmenetre értem ezt). Vagyis egy Nintendo ex. cím költségvetése, valószínűleg nem lesz ott ahol egy jelengenerációs, $70-be kerülő játéknak! De valószínűleg még a blockbuster szintű PS4/One játékok fejlesztési költségeit se fogják majd elérni!
A Nintendo-nak azért kellett emelni valószínűleg ilyen mértékben, mert nem szerették volna, hogy az amúgy nagyon nagy profitjuk csökkenjen (ugye náluk azért náluk sokkal nagyobb profitszázalékot szedtek ki a konzoljaik, tartozékaik, játékaikból, mint az MS és a Sony! -
negyven2
veterán
Csakhogy itt is legyen róla szó
:
For Nintendo's Switch 2, Trump tariffs could be an unbeatable final boss | CBC News
We recognize there are some people that may not be able to afford [the Switch 2's] price point. That's why we wanted to make the other Switch platforms available, so [people] still have an opportunity to come into our gaming universe, be a part of these characters in these worlds, and see value, if you will, in whatever rung of the platform they come in.
Doug Bowser
Nintendo of America's presidentDe van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog olyan hatást kiváltani mint anno ez:
-
Zó
aktív tag
Viszont éppen ez a látványbeli fejlődés már nem érzékelhető annyira, mint korábban. Készül 7 évig egy játék, ahhoz képest meg el tud maradni az ugrás. Főleg amilyen statikus tud lenni nem egy AAA játék. Így emiatt nagyon nehéz elcsábulnom, és sokkal kevésbé kellemetlen "lamaradni" egy játékról, amíg friss. Pláne, hogy kevés a 70 euróért cserébe innovatív AAA csoda. Biztonsági játék az már inkább van, de az részemről is: az ilyen rommá akciózva esetleg jöhet, ha még emlékszem rá.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Carlos Padre #18539 üzenetére
Okos ötlet ez a lemezes......mondjuk a tehenes rész az igaz. Vajon mit is érnének ezzel manapság, amikor ugye konzolon már nincs warez, pc-re, meg már nincs lemez? A használtjáték kereskedelem sokkal többet ártott a biznisznek mint a warez, mert a warezolók nem fognak pénzt adni a játékért, tehát olyan, mint ha nem is léteznének..a használtjáték vásárlók pedig hajlandóak fizetni - igaz, van aki jobb híjján - de mivel nem önmaguk ellenségei inkább megveszik a használt lemezt, amiből ugye nincs jogdíj... A megoldás...
-
pzstm
titán
válasz
l.skywalker #18530 üzenetére
ez túl szép lenne, hogy igaz legyen
-
negyven2
veterán
válasz
Carlos Padre #18539 üzenetére
Igazából a warez az a "Nyugati" világban (ami az eladásoknak a döntő részét adták) sosem volt akkora gond mint pl. itthon. Létezett, és létezik most is, de arányaiban sokkal kisebb mértékben ártott a warez az eladásoknak ott, mint itt. Igazából a használt piac nagyobb gondot okozott akkor és most is (mondjuk ez konzol gaming esetében igaz, mert PC-n nagyon nincs használt piac, konzolok esetében meg a csökkenő fizikai piac miatt egyre kisebb ez a kiesés.
Én amúgy az MS 2013-as megoldást is használhatónak tartottam már akkor is, és most is. Ugye az volt a terv, hogy eladhatod a fizikai példányodat, akkor ha "fizetsz egy kis pénzt az MS-nek" (a fizikai példányok deaktiválása az fiókodról elvileg olyan $5-$10 körül lett volna). -
ldave
félisten
válasz
negyven2 #18536 üzenetére
Persze, én is látom azért a helyzetet, inkább csak vicces kommentnek szántam azt, mint a végén a
jelzi.
Amit írsz, az szerintem mind együtt van. És ez szinte megoldhatatlan kettősséget okoz, mert persze hogy azt akarjuk hogy egyre szebb, nagyobb, részletesebb játékokat kapjunk, de az ne legyen drágább, mint eddig volt.
Oké, egyre több a játékos, egy darabig talán megoldja a helyzetet, hogy nagyobb réteg veszi meg a játékot, így maradhatott az ár, mert végül is növekedett a bevétel, kijön a matek. De ha megnézzük az eladásokat, akkor szerintem nincs már az a növekedés, ami az elmúlt éveket jellemezte (ennek is persze sok oka van, rengeteg játék ment nagyon félre ilyen-olyan indokokkal).
Random kiragadott példa, de most megnéztem wikin, az ottani (talán valós) adatok alapján a két legutóbbi God of Warból az első fogyott jobban, a Horizonból szintén, pedig biztos hogy a folytatások jóval többe kerültek.Minden esetre érdekes lesz követni továbbra is a játékipart ilyen szempontból.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
negyven2 #18532 üzenetére
Van ebben igazsag, de mindig is warez miatt volt draga a gaming mert ugye a kiadok azt a tehenet fejik amelyik tejel. Regota vallom, hogy aremeles helyett inkabb a fizikai kiadast kellene eltolni 6 honappal es nem engedni az arbol ez ido alatt, hagy szopjanak a piocak.
-
l.skywalker
titán
válasz
Carlos Padre #18537 üzenetére
Kábé én is. Előtte sem voltam nagy day1 vásárló
-
-
negyven2
veterán
Az a baj, hogy ez egy olyan kérdés, amit sokféleképpen lehet értelmezni. Mert pl. ha az éves median keresetet nézzük akkor a 2017-es éves $44 000-ról mára felment évi $61 000-re. Ha a valós minimálbért nézzük, akkor az már kicsit más, mert az igazából az nem csak államonként, de városokként is más-más. A hivatalos, szövetségi szinten elfogadott minimálbér az $7.25 óránként... de ez 2009 óta nem emelkedett.
De ugye ott van még sok más dolog is, mert pusztán a munkabér növekedést és egy általános inflációból kiindulva nem ennyire egyszerű a helyzet. Mert lehet, hogy ami ma $80 az 2017-ben $60 volt, de ez nem jelenti azt, hogy ma egy $80-os játék megvásárlása is annyi terhet jelent mint egy $60-os 2017-ben. Mert pl. ma egy átlagbérből elő is arányaiban a havi keresetéből sokkal többet költ havi szinten lakhatásra, élelemre és rezsire mint azt tette 2017-ben (pluszban ott van a sokkal kiszámíthatatlanabb jövőkép is)!
De ha ezeket nem nézzük, akkor még ott van a, talán mentális gap-nek nevezhető dolog, hogy a legtöbben nem akarnak egy bizonyos összegnél többet költeni erre. Értsük ezt úgy, hogy sokaknak a játék az $60-ba kerül és a konzol nagyon max $500... de inkább $400. Vagyis hiába követelné meg az infláció, hogy $80-$90 legyen egy játék, egész egyszerűen $60-$70-nél többet nem fognak fizetni érte, még akkor se, ha a mindennapi megélhetésük is csak ennyit inflálódott volna! -
ldave
félisten
válasz
Döglött Róka #18533 üzenetére
Tedd mellé mondjuk akkor USA-ban ennyi idő alatt mennyivel növekedett a minimálbér
-
negyven2
veterán
válasz
Döglött Róka #18533 üzenetére
Ohhh, ha csak ennyi lenne a valós probléma, és nem a mellette lévő többi más probléma (mondjuk akkor is menne a túl drága a játék dolog).
-
negyven2
veterán
válasz
Wesder #18525 üzenetére
Szerencsére még itt nem jött elő, hogy:
igazából nem is drága a $80-as digitális játék, mert ha az inflációt nézzük, akkor igazából még talán sosem volt ilyen olcsó a gaming mint most
*!
* Random netes influencer wannabe: közgazdász/klímatudós/biológus/játékfejlesztő/filmesztéta/etc. (a megfelelőt kérjük aláhúzni!) -
_drk
addikt
Emeljék csak, aztán meg lehet csodálkozni hogy még több játék bukik majd szép nagyokat.
-
l.skywalker
titán
Nincs április elseje, de ezt akkor sem tudom elhinni csak így egy random valakitől:
Rebs Gaming on X: "(Rumor) According to gaming leakers @YOROTSUKI_ and @Osvaldatore Titanfall 3 is happening and planned to release in 2026. #Titanfall3 https://t.co/s68tQIBR3j" / X -
Wesder
titán
válasz
Bad Pritt #18523 üzenetére
Igen a Nintendo pont olyan visszajelzést kapott a 60€-70€-os jàtékaival hogy tulajdonképpen lehetne 90-is. Igazad van. Az nem baj hogy most kéne ezt az egészet megfogni a Nintendonàl hogy a többieknek eszébe se jusson emelni.
A 70$/80€-t is meg kellett volna fogni, de nem sikerült.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Wesder #18520 üzenetére
Így van és a te döntésed hozzájárult egy ilyen következményhez. Nem kell itt a meglepett Pikachut játszani, a szolgáltatók és gyártók akkor emelnek árakat, ha azt az inputot kapják, hogy a felvevőpiacnak van pénze arra, hogy megvegye a terméküket és a day1 deluxe vásárlásaid pl. pont ilyen inputot adtak nekik. Most egy döntéshelyzet elé fognak helyezni téged, hogy megveszed-e a standardot annyiért, mint a deluxe-ot korábban, vagy a deluxe-ot veszed még drágábban. Szerintem mind tudjuk a választ a kérdésre.
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #18519 üzenetére
Mi számít kevésnek? Évente 2-3 az már sok?
-
Wesder
titán
válasz
Bad Pritt #18516 üzenetére
Az hogy én nekem lehetőségem van többet fizetni egy játékért, mert mondjuk a lópàncél, vagy EA, vagy Season Pass, vagy anyàmkínja megéri a felàrat, az egy döntés. Ha 90€-ra emelkedik a standard, akkor a többi edition is emelkedik. 90€-t fizetni egy kiherélt szutyok Standard Edition-ért? A legtöbb játék még elfőfizetésben is alig éri meg az árát.
-
l.skywalker
titán
-
frankdelgado
őstag
válasz
hombre[EU] #18514 üzenetére
"mind mind mások vagyunk"
Hála a magasságos istennek....
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #18514 üzenetére
Persze, csak akkor sírni sem kell majd ha az alapjátékok ára felmegy $80/€90-re.
Nem szabadna megvenni ennyiért semelyik játékot sem, de felőlem csinàljàtok, max ràbaszik mindenki.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
frankdelgado #18513 üzenetére
lesznek olyanok,akik 90ojróért játszanak a tökéletesre csiszolt nextgen mariokarttal...meg vannak olyanok is,akik ingyen játszanak egy szaggató bugos stalkerrel. mind mind mások vagyunk
-
.LnB
titán
válasz
Wesder #18508 üzenetére
Én nagyon kíváncsi leszek a GTA VI árára. Nem lennék meglepve egy 100€ árcédulán se. Ráadásul ugye nagyon pletykálják, hogy a single és a multiplayer külön fog megjelenni. Akkor meg egy laza 70+70€ is szép lenne..
És igazából a R* simán megengedheti magának. Mert most a Nintendo-nál is ez volt az első gondolatom, hogy hát megtehetik..
-
válasz
l.skywalker #18501 üzenetére
Viccnek gyenge lenne, és semmi konkrétumot nem írt, csak hogy készen állnak, szóval nem hiszem, hogy kamu, max csak semmi nem lesz belőle.
-
Wesder
titán
válasz
l.skywalker #18502 üzenetére
Címet màsoltam be egy àltalàban megbízható forràsból.
Szerk.
Akkor legyen up to $90.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch Lite 128GB Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 20.0.1 + Atmosphere, 3 hónap garanciával!
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Tégy ajánlatot: VESZEK Azonnal Playstation 5 - PS5 (ps4 , Switch, Xbox is), Kontrollert, játékot
- Nintendo Switch OLED, 2026.12.12-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest