Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
válasz Wesder #16366 üzenetére
Jó lenne,.mert így sose fogjuk megtudni.
Szép a kommunikáció, vannak fasza kimutatások.
GP van előtérbe helyezve, az a reklám a minden, annak oltárán feláldozva. Van egy jól működő szolgáltatás de milyen áron?Vettek sok stúdiót ami biztos nem ebben az Excelben van.
70 milliárdos ABK + 9 Bethesda és még sok másik ami kiadásról pontosan tudunk. Persze ezt nem a GP-nek kell vissza hozni de egy részét biztos.
Stúdiókat fenntartani, fejlesztési költségek. Pont erről beszélünk milyen drága egy játék 50-200 között. Havi gamepass nyereség el is megy...
Eladások valamit visszahoznak de tudjuk jól ha GP-be benne van ott már nem repkednek a számok.
Egyébként pont most zártak be stúdiókat tehát annyira szuper zöld nem lehet...
Ezek mellé még ugye vesznek játékokat!
Arra mondjuk kíváncsi lennék mennyit fizetgetnek. Mondjuk egy Life is P-ért. 1-2-5 Misi?
Meglévő könyvtárért is bármilyen játék, bármilyen régi, még ha szar is fizetni kell.Volt konzol fejlesztés, ennyi eladott példánnyal mennyire nyereségem egyáltalán maga a gép? Nem számít!
Persze ha leírják adóban költségeket akkor nem szóltam!
De így kívülről nézve ennyi pénzt beletolva az egészbe a GP lehet sikeres de az egész biztos hogy nem még. -
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16397 üzenetére
Köszönöm, a kulturált és érdemi vitapartnerekben szeretnék
-
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16395 üzenetére
Nem arra reagáltál, amit én írtam, vagy ha annak szántad, akkor az egész kommented egy félreértésen alapszik. Szóval ezt a ki nem értette a másikat dolgot ahelyedben nem feszegetném.
Szerk.: De nincs semmi gond a félreértéssel, mindenkivel megesik, csak a saját benézés miatt a másikat továbbra is kritizálni, az már nincs rendben.
[ Szerkesztve ]
-
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16393 üzenetére
Mégis olyan állításokkal vitatkoztál nekem címezve, melyek a sajátjaim, azokra nem reagáltál. De ez utóbbihoz nem ragaszkodom, ez a te dolgod, az előbbit viszont értékelném, ha elhagynád.
Szerk.: Szerintem amúgy az MS meg is nyerheti a hosszú távú játékot (bár nem vennék rá mérget), és kifejezetten túlértékeltnektartom a Sonyt, de a jelenlegi hurráoptimista számításokat túlzásnak érzem.
[ Szerkesztve ]
-
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16390 üzenetére
Akkor ezért próbáltad meg a számba adni, azt hogy mit állítok, ahelyett, hogy a leírt szavaimat tanulmányoztad volna alaposabban. Értelmesebb és kulturáltabb lenne úgy eszmét cserélni, hogy nem várod el a másiktól, hogy ugyanazt gondolja, ami az MS PR-szövege, de látom, ez a topik a címével ellentétben nem az a hely.
-
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16387 üzenetére
Örömmel olvasom, az előbb még szalmabábnak néztél.
-
pzstm
titán
válasz Polllen #16363 üzenetére
Persze hogy az. Az O365/M365-renis evek ota mondjak hogy nem igaz hogy ennyiert megeri. De, es kaszalnak is rajta meg rendesen
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16385 üzenetére
Nem bevétel kell, hanem nyereség. A nagyobb profit pedig jobb, mint a kisebb, de nyilván le is lehet mondani róla hosszú távú építkezés kedvéért.
Én semmit nem állítottam a sikerességéről, csak azt jeleztem, hogy hibás minden fillért abszolút nyereségként kihozni. Lásd az utcaseprűs példámat. Tőlem csinálhatják ezt, ezért vettem Boxot, ha az előfizetést vissza is fogom majd, mert nekem annyira nem éri meg, mint egyesek szerint az MS-nek.
A nagy cégek is gyakran tévednek, hibáznak. Rengeteg ment már csődbe vagy került lejtmenetbe, nem lehet annyival elintézni, hogy senkinek ne legyen véleménye róla. Azt pont nem a nyugati mentalitás, hanem inkább az ázsiai, ha vannak nálunk is végletek. Az viszont aligha vitatható, hogy CEO sikeresnek próbálja eladni a működését, és én ennek a szentírásként kezelését nem tudom szakmaibbnak tartani, mint a temetői hangulatú cikkek visszamondását.
A játékosokat meg leginkább több jónak tartott játék nyugtatná meg, jobban, mint bármilyen "elemzés".
-
Döglött Róka
veterán
De ha van bevetel belole es megeri, akkor miert ne? A netflix is menjen vissza a dvd postazasra, mert szerinted nem eri meg?
Komolyan nem ertem ezt a biztos veszteseges mantrat. Egy dolgot kene felfogni. Ha az MS vesztesegenek lat egy termeket/szolgaltatast, akkor zokszo nelkul kinyirja. Megannyiszor megtette mar, erre jonnek a hudeokos broker vagyok emberek es eloadjak hogy ok jobban tudjak.
Massziv baromsag es nagyon hulyenek kell lenni hozza, hogy ezt ismetelgesse valaki nyilvanosan.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Zó
aktív tag
válasz Döglött Róka #16383 üzenetére
Ami volt korábban (egyáltalán nem előfizetésben adták a játékokat) vagy amit a Sony csinál (nem kerül be az egész katalógusuk day1). Persze nincsenek egyedül, lásd Ubi, EA. Azt sem állítom, hogy jobb lenne máshogy, csak ne tegyünk úgy mintha a modellnél nem kellene figyelembe venni, hogy így kevesebb Halót vagy Starfieldet adnak el.
-
Zó
aktív tag
válasz Wesder #16376 üzenetére
Már bocs, érzem én, hogy szinte mérhetetlen, de ha ezt egy bróker mondaná nekem, hogy bízzak rá pénzt, ajtót mutatnék neki, de előtte ki is röhögném.
Biztos vagyok benne, hogy az MS-nél is belekalkulálták ezt, ha pontosan nem is lehet, és a kifelé mutogatott számokból nem is derül ki.
Úgy beszélsz egy modell sikerességéről beszélni, hogy az alternatívát nem veszed figyelembe, mert így garantáltan jobb színben tűnik fel.
Érted, ha elmennék utcát seperni, azzal is keresnék, ami marha pozitív a nullához képest, de a mostani munkám valahogy többet hoz, és ezért ezt is figyelembe veszem, mielőtt megvalósítom köztisztasági álmaimat.
[ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz hombre[EU] #16378 üzenetére
,,amíg az egész xbox részleg nincs mínuszban addig nem fognak különösebben hozzányúlni"
Ez már szerintem nem feltétlenül van így. A bethesda és az activision felvásárlással már nem az a szint, hogy a kutya se néz rá a részlegre. A cod hatása valószínűleg sokat fog számítani a game pass jövőjével kapcsolatban. -
raveinT
tag
válasz pruzsi #16379 üzenetére
Nem tudom, az ahogy látom egy android alapú gép. Nézz utána, hogy mik a lehetőségek, de szerintem arra is van retroarch.
Legnkább az lehet majd az érdekes, hogy milyen kontrollert támogat - a PS Tv az natív támogatja a ps4 kontrollert, szóval ott minden adott volt a játékhoz.
-
pruzsi
őstag
válasz raveinT #16377 üzenetére
Ez jól hangzik, egyébként van egy Beelink GT1 itthon arra fel lehet pattintani?
-
hombre[EU]
veterán
válasz Wesder #16376 üzenetére
hogy a game pass nyereséges vagy sem az attól függ,hogy ki számolja és milyen végeredményt kérnek/várnak tōle
szerintem inkább abban kell mérni,hogy sikeres vagy nem sikeres . mióta bevezették azóta egyértelmūen többen "játszanak a microsfttal" (szóval sikeres), de igazából ennek soha senki nem fogja kiszámolni,hogy reálisan mi volt az ára.
amíg az egész xbox részleg nincs mínuszban addig nem fognak különösebben hozzányúlniLife, Uh, Finds A Way
-
raveinT
tag
válasz pruzsi #16375 üzenetére
Ha tényleg annyira retro kell, akkor ajánlom a Playstation TV-t. Ez gyakorlatilag egy Sony ps vita hardware, viszont nincs kijelzője, HDMI-vel mehet a TV-re.
Van rá homebrew sw, amivel retroarch telepíthető, és onnantól kezdve simá futnak rajta usb thumbdriverol a retro játékok.
-
pruzsi
őstag
válasz hombre[EU] #16374 üzenetére
Igen, csak drága egy kis contrázásért
-
Zó
aktív tag
válasz Wesder #16370 üzenetére
Játékok nélkül is volt és lenne iselőfizetés, lásd Live Gold. A saját játékaik elmaradt eladásai sem derülnek ki ebből. Szóval nyilván nem beszélhetünk arról, hogy a hagyományos modellhez képest 1,5-2 milliárdot hozna. Kérdés, hogy mennyit.
A pozitív serpenyőben persze ott vannak az előfizetéses játékokhoz vásárolt DLC-k, a kipróbálásnak köszönhetően náluk megvett játékok, illetve a Game Passnak köszönhetően megnövelt bázis. De ez nem egy egyszerű képlet, kérdés, hogy pintosan mit és hova számolnak. Önmagában, amit írtál, az kevés adat.
-
ldave
félisten
-
pruzsi
őstag
válasz hombre[EU] #16368 üzenetére
Valami kézzel foghatóra gondoltam amit a tv-re lehet kötni pl datafrog vagy ilyesmi.
[link] ez mondjuk tetsztik de csak a 10 ét adnám érte
-
pruzsi
őstag
Szép napot!
Tudnátok ajánlani "retro" konzolt amivel újra lehet élni a régi sárga kazettás gyöngyszemeket
-
Wesder
félisten
Gondolom együtt kávézol Phillel, és ott neked bevalotta hogy csak kamuzik az interjúk alatt, meg tárgyalásokon hogy pozitívban vannak.
Számolj utána. Éves szinten behoz $2.5B-$3B-t, és a legutóbbi állítás szerint éves szinten $1B megy el 3rdparty dealekre.
Ha jól emlékszem a bírósági iratokból derült ki hogy havi $200M-$250M bevètele van az Xboxnak a GamePassből.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
_drk
addikt
válasz Wesder #16364 üzenetére
Biztos, hogy nem nyereséges. Az hogy az Excelbe hova írják a számokat egy dolog, de amíg day1 mennek be a Saját játékok és third partyt is vesznek az lehetetlen.
Kb a PS+ féle modell lehet jó, hogy régebbi játékok ott is szépen elosztva, hogy vannak gyenge hónapok.
Saját játékot eszük ágában sincs belerakni max egy év után mire kifut.[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
mi a gond a szarrátírelt modellel?
az Xbox Game Pass Core, Xbox Game Pass for PC, Xbox Game Pass for Console és Xbox Game Pass Ultimate mellé még simán beférne egy Xbox Game Pass Core++, Xbox Game Pass Ultimate Call of Duty Edition és egy Xbox Game Pass: the Xbox Game Studios&Bethesda+Activision Bundle isszerintem semmi változás nem lesz, esetleg dobnak rá 2-3€$-t
Life, Uh, Finds A Way
-
arty
veterán
kvázi pofánverte MS-t a fenntarthatatlan GP üzleti modellje, de nemám elengedik, neeeeeem, masszírozzuk mégegy kicsit, hátha
ami fontos: egy szarrátierelt, bonyolult modell aztán biztosan jó lesz MINDENKINEK
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Zó
aktív tag
válasz NyMRooD #16358 üzenetére
Tök jó mindent is belerakni, de 5000 játékot ugyanúgy nem tudok egyszerre játszani, mint 500-at. Akkor már inkább olyan csomagnak örülnék, ami kisebb, de én állítom össze a megadottakból, cserébe nem sarcolnak meg úgy a mennyiségért és a prémiumságért, hogy inkább vásároljak.
-
NyMRooD
őstag
Szerintem megérős lehet a gp még úgy is, hogy ha áratemelnek van jön +1 csomag (aki a CoD-ot szereti annak biztosan), ráadásul fogadni mernék, hogy a redmondiak úgy alakítják ki, hogy jól járjanak az előfizetők is (legalább is az elején, aztán majd emelnek ha eljön az ideje). Ha +1 csomag lesz akkor szvsz ebbe szépen illeszkedne az "ingyenes" WoW is meg a warzone battlepass, esetleg egy deal az epic-el és bekerülne egy fortnite battlepass, vagy valamelyik (filmes és / vagy zenei) streaming szolgáltatóval is megtudnának egyezni szerintem, hogy valamit dobjanak bele.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
negyven2
veterán
De akkor már a többi is legyen mint, mint a követelőző PlayStation talán ARM alapú lesz, vagy pedig jönnek a PS címek telefonokra vagy Switch 2-re, esetleg egy handheld eszközt jelent ez (vagy semmit):
SIE is recruiting for program compatibility system development between different CPU architecturesEsetleg az, hogy a tervezett új CoD day 1 GP-be kerülése miatt vagy emelkedik a Game Pass ára, vagy pedig lesz egy új, vagy kiegészítő csomag is emiatt:
NateDrake on Resetera: "New tiers incoming" | "Changes are coming in the form of pricing and a tier change."De ott van az is, hogy a következő Xbox konzol (hardver) talán már 2026-ban megjelenhet és az launch title lesz hozzá a 2026-os CoD:*
TheGhostOfHope - The next Xbox is planned to be released in late 2026. Very likely COD2026 is a day one release.
*És ezzel igazából hardvermegjelenés szempontjából átmennek Nintendo szemléletbe, tehát szakítanak azzal, hogy szinte mindig egy időben jelenjenek meg az új konzolok. Tehát mindhárom nagy konzolplatform esetén (igen azért a 28-30 milliónyi X|S eladás is soknak számít), egyedi megjelenési idők lesznek. Vagyis megmarad a kb. 6-8 éves konzolciklus, de innentől már mindegyik külön időben jön... ha már technikailag más az üzletpolitika. Leegyszerűsítve. Már nem egymással fognak versenyezni, hanem mindenki a saját piacán, saját magával. Nintendo marad a családi casual hybrid gépeknél, Sony nagyrészt marad a Premium minőségi konzoljátékoknál (amik aztán jönnek PC-re is), míg az MS meg lényegében egy multiplatform PC-s konzolt csinál (kb. aminek a Steam Machine-nak kellet volna lennie).“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ok, egy merész pletyka hétvégére (bár tegnapi hír már)
[Rumor] Sony is preparing for a new PSP that will run PS4 games
Akkora hülyeségnek tűnik, hogy akár még igaz is lehet
Live-Die-Respawn
-
Bad Pritt
félisten
Ahol én láttam ezt működés közben ott egyenesen pozitív volt a hatása HO-ra alkalmas irodai munka során egy naptári éves intervallum alatt, nagyrészt azért, mert simán dolgoztak otthonról, míg korábban betegszabik alatt le se szarták, haza se vitték a gépet.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
arty
veterán
válasz Villa7 #16343 üzenetére
3-4 nap havonta???
9 hónap alatt a nők 39%-a használta ki 1x a lehetőséget / 1% használta minden hónapban... = szerintem elég kezelhető költség, simán bennevan, pláne hogy eddig rendes betegszabin is voltak nők emiatt... mondhatnám: ingyen pozitív PR, 0 zlotyiból
#16344 zozika84
biztos vagyok benne, hogy ez 100% így igaz ahogy leírtad[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #16345 üzenetére
Én megfordítanám: menjen a többi szabira addig
-
l.skywalker
félisten
Volt Roblox időszak is, a Minecraft legalább vissza-visszatérő. De most a Stardew Valley jött elő, hátha ez már lecseréli a sok ingyenes vackot.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Döglött Róka
veterán
válasz hombre[EU] #16345 üzenetére
Dettó
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
zozika84
őstag
Erről eszembe jutott, hogy nálunk 2 hónapja vettek fel 5 embert a diverzitás jegyében....lóf*szt nem tudnak megcsinálni, generálják a hibákat, de nem merik őket kirúgni, mert így is szóltak nekünk fentről, hogy nem vagyunk elég diverzek
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
Moby
addikt
Egyre drágább a játékfejlesztés, de nem értjük mé...
-
_drk
addikt
Próbálgatni kell őket, sajnos ma már tényleg ilyen kincskeresős lett. Mainstreamben ez az 1-2 játék meg persze hogy kevés.
Én most rengeteget újrazok. Sokkal jobb átvinni újra egy játékot ami tudom hogy kurva jó.
Most Witcher 3 pörög, vannak unalmasabb részek de a többi meg simán kárpótol.Btw. Most úgy néz ki rendbe tették D4et. Legalábbis sokkal jobb eddig. 2 napja le se állok. Pár óra alatt lvl60, ennyire még nem élveztem, nagyon megy a dara!
-
opr
nagyúr
válasz Bad Pritt #16336 üzenetére
Huh, amennyit én nézek YouTube-ot újabban, ez nekem ki fog tartani vagy 2 hétig... De annyira jól hangzik, érdekesnek tűnik, hogy szerintem akkor is végig fogom nézni, köszi!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Döglött Róka
veterán
Ha külön le kell írni neked, hogy "szerintem" akkor nem velem van a baj Menjél bringázni, rádfér a levegő. De az is elég ha nyitsz egy kis ablakot.
-
Bad Pritt
félisten
The 100 Games That Taught Me Game Design
GMTK. Masszív, de baromi érdekes videó.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
.LnB
titán
válasz Wesder #16334 üzenetére
Vélhetően az MS-nek csak annyi a lényeg, hogy elmondhassák, Kojima exkluzív játékot ad ki a konzoljukra. Ez is, meg szerintem minden más is csak találgatás. És Kojimának sem rossz az, ha nem csak PS-re ad ki játékokat, mert már önálló stúdiót üzemeltet.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Wesder
félisten
Mikor az MS bejelentette hogy együtt dolgoznak, akkor Kojima azt mondta hogy az MS volt az egyetlen aki megértette az ő elképzelését a játékkal kapcsolatban.
Ezt én úgy értelmeztem hogy volt pitchelve több kiadónak is, és egyedül az MS mondott rá igent, hisz nekik ez most fontos. Simán lehet hogy ordas nagy bukta lesz.
Nem szeretném hogy az legyen, de amire csak az MS momd igent, az nem feltétlen lesz átütő siker.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #16331 üzenetére
Eddig nagyon sok dologgal sikerült alátámasztanod azt, hogy a Sony ex játékai miért "faék egyszerűségűek". Az érve(i)d kimerültek annyiban, hogy: "szerintem"
És akkor most, itt pontot is tehetünk ennek a végére.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Wesder #16328 üzenetére
Senki másnak nem kellett?
Majd ha kijön az OD, akkor majd nem veszem a Sony alá. Addig meg igen.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Döglött Róka
veterán
A Halo sztoriját mindig is egy blőd marhaságnak tartottam, a multija viszont jó
Az meg hogy mekkora siker, rohadtul nem érdekel.
Nem azért ülök le játszani valamivel mert nagy a hype, hanem mert játszani szeretnék. Ha van elég játékos (van) és talál meccset akkor jó, ha nem, keresek mást.Ezt a rajongósdi hozzáállást sosem értettem, nem is értem miért próbálod rámerőltetni.
Látom megint elfelejtettél rendesen gifet linkelni.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz tboy93 #16314 üzenetére
Ez bennem is megvolt, de aztán erővel leszoktam róla, mert rájöttem, hogy az időm értékesebb annál, hogy nem tetsző játékokkal játszak csak azért, hogy elmondhassam, hogy végigjátszottam
Régebben filmeket, könyveket és elkezdett sorozatokat se hagytam abba, de most már ezeket is leteszem, ha nem jönnek be. Túl sok jó dolog van ahhoz, hogy a rosszakkal túl sok időt töltsek.
Dive ever, work never.
-
.LnB
titán
Sony exkluzív.
És egyébként a Sony-nál pont jól be lehet azonosítani ezeket a figurákat: Kojima, Barlog, Druckmann...
Mondjuk a Microsoft-nál is: Todd Howard... ennyi elég is lesz szerintem, hogy érzékeltessük a különbséget.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #16319 üzenetére
Még az a jó, hogy a nagy szerelmed, a Halo Inifite nem a legszánalmasabb, leggyengébb cső FPS amit az utóbbi években kiadtak. De legalább a multi része akkora siker.. ja nem.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Döglött Róka
veterán
válasz NyMRooD #16322 üzenetére
Nem állítottam sehol, hogy a Sony szart csinál, az emberek veszik, szeretik, hypeolják. Számomra nem okoznak élvezetet és valóban elég egysíkú a portfóliójuk.
-
NyMRooD
őstag
válasz Döglött Róka #16321 üzenetére
Közben szerkesztettem az előzőt.
Értem, de akkor neked nem az a bajod, hogy szereted az ilyen játékokat és a Sony sz@rt csinál hanem maga a zsáner nem jön be? Így már értem mi a bajod a PS-el, a Sony-nál tényleg nem érezni a változatosságot a játékstílusokban (bár nem tudom, hogy számszerűsítveis így van-e).
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Döglött Róka
veterán
válasz NyMRooD #16320 üzenetére
De azokkal is. Szamomra buntetes mindegyik openworld kivetel a Zelda. Gearsbe multiztam leginkabb mert az egy arena tps.
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz Döglött Róka #16319 üzenetére
Tehát a nem openworld tps-ekkel. tLoU, Uncharted, Alan Wake, Max Payne, Seuna, Gears (korábbi részek), etc?
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz Döglött Róka #16310 üzenetére
Akkor ilyen erővel az online lövöldék is ilyenek, volt a quake3 mint arena shooter, meg a cs mint csapatos lövölde, majd az ut2004 amiben voltak járművek is, azóta megtudott újulni a műfaj az overwatch féle egyedi képessége van a karakternek és a pubg féle battle royal-al, az összes többi ezeket másolja, semmi újítás nincs bennük, az emberk mégis évről évre megveszik az új CoD-ot. De ott vannak az RTS-ek amik meg 30 év alatt annyit fejlődtek, hogy a nyersanyag gyűjtés - bázisépítés mellé behozták még a mapról-mapra fejlődő hösöket. Az RPG-k meg tucat szám készülnek és 20+ év alatt a craftoláson kívül 0 újdonság van. Szerintem minden játékkategórián végig mehetnénk így, ennek semmi értelme, nem szereted a TPS-eket, attól még nem lesznek rosszak, csak nem a te izlésed.
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
A returnal valoban erdekes cucc. Szamomra a GoW meg az ND cuccok meh. GT7 persze hogy komolyabb jatek.
Narrativa nagyon ritkan erdekelt a jatekokban, Carmack velemenyet osztom ezzel kapcsolatban
-
.LnB
titán
-
Moby
addikt
A narratív cuccaik azért jók, mert jó bennük a narratíva(nem mindben), de vannak nekik olyan játékaik, amik mechanikában is komolyak. Returnal, Sackboy, illetve az Astro sorozat is ide sorolható, meg bizonyos szempontból a GT7 is. Éshát van olyan játékuk, ami narratíva és gameplay szempontjából is nagyon jól teljesít: az újkori GoW sorozat.
-
.LnB
titán
A legkomplexebb csőjáték.
-
Döglött Róka
veterán
Szamomra a narrativa nem a jatekmechanika resze. Felolem zokoghat akarhogy a szinesz az atvezetoben attol meg nem lesz komplexebb a jatek. A felsoroltakbol egyedul az AI ami hozzatehet. De ettol meg egy csak egy csojatek.
-
F-ECT$
titán
Viszont ha 5 percig belegondolok, hogy valóban játszanom is kellene azokkal a játékokkal, akkor valahogy el is megy a kedvem.
Én évi kb 10 játékot játszok végig, de 20-30-at kipróbálok. Ha valami nem tetszik pár óra után sem, akkor otthagyom. Illetve 1-1 hosszabb játék után tartok egy kis szünetet, hogy leülepedjen az élmény. No meg váltogatom a stílusokat is. Én sem erőltetem a játékot, csak akkor ülök le a konzol elé, ha úgy érzem, hogy "de játszanék valamivel".És sokáig a mai játékok nem mutatnak újat.
Az AAA játékok nem mernek nagyon meglepőt húzni általában, mert túl rizikós. Szerencsére az indie vonal elég erős, lehet köztük mindig találni valami meglepőt. Erre tök jó a Plus Extra, mindig kerül be 1-2 kisebb játék, amit érdemes kipróbálni, de pénzt nem feltétlenül adnál érte.mert pont ráéreztem az ipar hanyatlására
Most van egy nagy leépítési hullám a covid miatti felfutás kompenzálására. Hogy ez mekkora hullámvölgy lesz, az majd a következő 1-2 évben derül ki.Dive ever, work never.
-
arty
veterán
válasz Döglött Róka #16303 üzenetére
szvsz PONT ez a lényeg: a sonyn kívül senki nem csinál ilyen AAA, viszonylag lineáris, régivágású szingli játékokat aztán mostmár persze ők sem... ( hol vannak az ND játékok a ps5-ről ?????? )
egyébként aki játszott a 80-as, 90-es években, annak az egyszerűség aligha degradáló jelző nekem PONT az egyszerű AAA játékok hiánya a bajom, zokogok amikor egy indie autóversenyben is már a csapatot is kell managelnem és XP-t gyűjteni a "fejlődéshez" (ez ám a komplexitás!), meg a többi sallang.
#16302 tboy93
+1
időm egyébként csak-csak lenne, de 50 órányi türelmem UGYANARRA kevésbé van, mint 10-15... és egy CP77-et két hét kihagyás után felkapni, hátöööö... "nemolyan".#16307 Döglött Róka
online/pvp az nekem a medveriasztó kategória felteszem a bénaságom miatt is, de kb a quake1 óta nem érdekel egymás lelövése (hazudok, battlefieldek egy ideig kivételt képeztek, de a negyedik résszel annak is vége lett, nem tudok lépést tartani a megkövetelt játékórával, hogy pl tudjak rakétát lőni a repülővel... mer' az is unlockolandó, IGEN )amúgy igen, az indie abszolut menekülőút, de azért én szeretem a 'production value'-t is egy játékban
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
En nem faradtam bele, altalaban valami online pvp cuccal tolom de ez igy megy kb miota internet kozelebe kerultem. Arena shooterrel, verekedos cuccal elvagyok egy sarokban napokig. Plusz vannak nagyon jo indiek amik mernek uj otletet behozni vagy hatarokat elmosni.
Japan jatek meg barmikor johet, ok meg mindig a jatekra koncentralnak nem a koritesre.
A mainstream single player cuccokat kerulom, igy nem faradok bele.
Manapsag pl haverokkal ujra megy az open class forza, nagyon jokat rohogunk kozben.
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #16303 üzenetére
A The Last of Us széria már csak az érzelmi komplexitása miatt is túltesz szinte minden játékon. És emellett játékmechanikailag is egy nagyon komplex rendszer van alatta. AI, fizika, és grafika terén is.
-
.LnB
titán
Igen, mi ketten együtt rinyálunk általában. Csak én már lassan ebbe is belefáradok. És sokszor nem is írok inkább semmit. Nem is tartom már hitelesnek a véleményemet egyébként így, hogy egyre jobban eltávolodtam a játékoktól.
-
arty
veterán
amikor téged olvaslak, mintha moby-t olvasnám
az ipar "hanyatlása" (inkább: változása) nem csak benneteket lök másfelé, szerintem szinte mindenkit, aki évtizedek óta nyomja a videojátékot. ebből egy kiút a más hobbi, másik kiút, hogy retrózol (enyém!), de ezen kívül is biztosan vannak még más megoldások a túlélésre az biztos, hogy én ezt elereszteni képtelen vagyok (vagyis most nem tudom elképzelni)
tavaly nyár előtt vettem a "kölöknek" a gamepasst, szóval nálunk még sokáig tart a 3 év.... és borzalom látni, hogy TOTÁL felesleges volt (najo, nem teljesen, tudtam haverokkal coop-ozni sokmindent ennek köszönhetően)
#16293 l.skywalker
legalább nem roblox[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Engem legfőképp az idohiany demotival a gaminggel kapcsolatban. Nem tudok / akarok belekezdeni egy hosszabb jatekba, mert tudom hogy az nekem legalább 1-2 honap. Heti par alkalommal 1-2 orara tudok leulni es az iranyitast is elfelejtem kb, nemhogy a sztoriban hol jartam... CP2077 emiatt sem ütött nekem akkorat, ugy erzem. Rovid jatekokkal nyomom mostanában, azt is foleg Switchen, azt elo lehet kapni 10-15 percre is.
Na meg itt a jo ido, ahogy te bringazni, en motorozni fogok Tavaly sajnos szinte semennyit nem tudtam egészségügyi problemak miatt, szoval iden van mit potolni.
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #16297 üzenetére
Ki is nevetlek. Mert az, hogy nekem ilyen nyomorom van. Az nem jelenti azt, hogy a Sony játékai ne lennének komplexebbek mint a konkurencia. Azzal a kijelentéseddel, egyáltalán nem értek egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- XBOX 360 Games - Fiók kisöprés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest