Új hozzászólás Aktív témák
-
opr
nagyúr
-
negyven2
veterán
Csak a szokások történet...
- Eladtak 195+ millió Grand Theft Auto V-őt 2013. szeptember 17-e óta (az elmúlt 3 hónap alatt +5 millió
- A teljes GTA franchise eladása meghaladta a 420 millió példányt
- Red Dead Redemption 2-ből, 2018. október 26-óta elment 61 millió példány (az elmúlt 3 hónap alatt +4 millió)
- A teljes RDR sorozatból eladtak eddig 81 milliótÉs igen, az eladott GTA V számok tartalmazzák a 1,5 millió ingyenes Epic Games-es példányok számát is!
[ Szerkesztve ]
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
consono
nagyúr
válasz F-ECT$ #14396 üzenetére
Nem is nagyon van meg a jobbítási vágy, a profit maximalizálás az egyetlen mozgatórugó a játékfejlesztésnél. Persze, most van egy BG3, amit jó hosszú early acces után felsz*p mindenki, de ott is az igényesség mellett a profit a lényeg, nem véletlenül nem akciós, meg nincs előfizetésben...
"Mechazilla has caught the booster."
-
Szabi®
addikt
válasz F-ECT$ #14396 üzenetére
Totál igazad van, egyébként sztem ezen is elképesztően szembetűnő , merre is tart jelenleg az a bizonyos játékgyáros*. Hasonlóképp fogalmaztam én is, ez nem vagy fekete, vagy fehér.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz Döglött Róka #14386 üzenetére
Elvileg egy fórum azért is jó, mert vissza lehet olvasni, hogy honnan indult egy beszélgetés és ki mit írt rá, így tök jól el is lehet mélyedni a témában. Sajnos a PH! nem ilyen fórum, mert valahogy itt az emberek 2-3 válasz után már arra sem emlékeznek, hogy ők mit írtak, nemhogy arra, amit mások.
Szóval ment egy téma arról, hogy jók-e a régi játékok és jobbak-e a maiak, te is írtál erről (#14294). Én erre reaglátam, hogy: ... Mert attól, hogy egy játékot 10-20x annyi ember készít 3-4x annyi ideig 50x pénzből, még nem lesz automatikusan 1000x jobb, mint a régiek. Nagyobb lesz, de jobb nem feltétlenül.
Erre te: ez egy klasszik régenmindenjobbvót kijelentés. Van előrelépés, aki az ellenkezőjét állítja, az háttal ül a kijelzőnek.
Erre én: Komolyan azt mondod hogy ami tovább készül, az automatikusan jobb?
És erre te: Hol írtam ilyet? Nem akartam.
Szóval a lényeg, hogy régen is és ma is voltak/vannak jó és rossz játékok is. A kérdés, hogy jó irányba fejlődik-e az ipar? Tényleg jól használják fel a megnövekedett büdzsét? Az nem kérdés, hogy van előrelépés, illetve azt mondanám, hogy látszik a változás a játékokon, de az irányt sokszor rossznak gondolom.
És innen Bad Pritt-nek is: előveszem a már sokszor emlegetett HL2 fizikáját. Én komolyan azt hittem, hogy ez 2007-re már alap lesz minden játéknál, aztán 2024 van, és sok fps és játék még mindig nem tart itt. (Egyébként pl a Zelda tudtommal szintén Havok-ot használ, jó is lett.) Ott van a GTA V, az azóta megjelent hasonló stílusú játékok még mindig le vannak maradva tőle, pedig 10 éve a piacon van. Aztán ez a videó tegnap jött velem szembe, gondolom nem kell magyarázni.
Értem és látom, hogy sok ember sokkal több munkával rakja össze a mai játékokat, csak valahogy az látszik ezekből, hogy bizonyos téren van előrelépés, de bizonyos tereken a 10-20 éves játékok szintjét sem éri el a játékok többsége. Nem azt látom, hogy egy mai játék mindenben jobb, mint egy 10 éves, hanem azt, hogy valamiben jobb, valamiben meg nem, ami kicsit furcsa, mert ma többen és többet dolgoznak a játékokon és a fejlesztő eszközök is sokat fejlődtek.
Szívesen játszok a mai játékokkal is, sőt a régieket elő sem veszem. A mai játékok is tök jók, de egy csomószor érzem azt, hogy mennyivel előrébb kellene már tartani, mint ahol tartunk. Mennyi kihagyott ziccer van itt. Olyan mintha nem lenne meg az a "csináljunk valami újat / jobbat" késztetés a játékkészítéskor, hanem a "csináljunk nagyobbat" elve mentén haladnának.
Sokáig lehetne ezt még ragozni, lehet fogom is, hogy miket látnék én szívesen egy mai játékban, az 1000 db összegyűjthető baszáson kívül a térképeken, meg az 1000-ik skin packon túl, de egyelőre ennyi.[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
homerhamm
addikt
válasz Döglött Róka #14394 üzenetére
Egyszer Free Play Daysen leszedtem a Witcher 3 nextgen verzióját, olyan jó volt hogy még sprintelni se tudtam benne, mert nem működött.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Döglött Róka
veterán
válasz Farkassacred #14393 üzenetére
Nem szeretem a cd projekt jatekokat.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Farkassacred
őstag
válasz Döglött Róka #14392 üzenetére
Akkor biza 2077 az egyetlen helyes évjárat, nincs más út.
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Döglött Róka
veterán
válasz Farkassacred #14391 üzenetére
Ahh, nincs mivel jatszani. Az uj jatekok nem jok mint kiderult a regiek meg mar uncsik.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Farkassacred
őstag
válasz Döglött Róka #14390 üzenetére
Ti egyébként játszotok is valamivel, vagy csak szimplán vége van már az iparnak?
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Wesder
félisten
válasz negyven2 #14316 üzenetére
Microsoft lawyers have responded to yesterday's letter from the FTC re: recent steep job cuts at Activision Blizzard, saying: "Activision was already planning on eliminating a significant number of jobs while still operating as an independent company."
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Döglött Róka
veterán
válasz F-ECT$ #14383 üzenetére
Hol írtam ilyet? Nem akartam.
De amúgy mostmár kezd érdekelni, mi a jó játék akkor számotokra? Lehet én fogom fordítva a kontrollert és hibázok mert élvezem ezeket a szarokat
[ Szerkesztve ]
-
-
.LnB
titán
Miért veszekszel olyannal, aki több száz órát tett a D4-be? Úgy se fogod meggyőzni.
Veszekedjél velem. Én kb 170 órát nyomtam. És egy szar. Na ebből latod nem lesz nagy vita kettőnk közt.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
F-ECT$
titán
válasz Döglött Róka #14338 üzenetére
Komolyan azt mondod hogy ami tovább készül, az automatikusan jobb? Hány sokáig, sok pénzből készült játék bukott óriásit, mert egy kalap kaki?
Dive ever, work never.
-
_drk
addikt
válasz Döglött Róka #14380 üzenetére
De ez a játék erről szólna.
D3ban van több mint 1000 órám, tudom mit akartam és nagyon nem azt kaptam. -
_drk
addikt
válasz Döglött Róka #14374 üzenetére
Itt semmi VS nincs.
Nem játszok vele, mert már S1 kiégetett. Az hulladék volt, hogy mindent lenerfeltek.
S2-re még vissza mentem, pár órát kaszaboltam a vámpírokat de elég volt. Ott már volt valami feeling de túl kevés és túl későn.
Haveromék már S1-et se kezdték el akikkel még valamennyire fun lehetett volna.Most várom az S4-et, mit kezdenek az itemizációval és egyéb dolgokkal.
De most úgy is kapják majd megint a szarvihart.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #14377 üzenetére
Asszony meg majd kérdőre von, hogy miért rendeltem ma több kilós kiszerelésű Persil mosóport. Nyomatod itt a bújtatott marketinget, köszi.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Döglött Róka
veterán
Valamivel elleni egy hónapig majd letenni következő szezonra vs rafüggeni a grindra. Furán méred a jóságot.
Én ugyanúgy állok hozzá mint persil. Minden szezonban kipróbálok egy új kasztot, pont változik a játék képe annyit, hogy pár hétre ellegyek és még csak ki sem égek benne. Szerintem pont hogy kedvez a 30+ korosztálynak ez a tempó.
-
_drk
addikt
válasz ProEvoFan #14366 üzenetére
Most vissza mondtad a Blizzados hozzáállást. Nem kell ezzel sokat játszani mert annyira nem jó
Nem, nem működik jól már.
A sztori elmegy, nem rossz de nem is jó és a fele hiányzik. Mellék küldetések nagyrésze a legigénytelenebb fetch questek. Okés ARPG, úgyse az a fontos, csak így minek van benne.
Szezon sztorik szintén nem jók.Karakterek, kinézet, design egész jó ez aláírom, nagyjából ezért működik a játék.
Skill-tree elmegy.
Buildelés megint csak nem jó. 1-2 hatékony van, de legtöbbhöz kell valami cucc, vagy esik vagy nem,de addig nem működik optimálisan a dolog. Pl Druidával nyomtam S1-et és sok 10 óra pulverize után ami egy alap build volt, váltottam volna de nem tudtam.
De egy csomó skill úgy minek van a játékban, de amúgy is a kicsi passzívok számítanak, vagy nem mert azok is alig adnak valamit.
Paragon rendszer is szinte egyértelmű.
Szerintem nagyon rossz a matek mögötte, főleg hogy úgy is a legendary aspectek számítanak a végén amit egyszerűen pakolgatsz random itemekről itemekre.Itemizáció egy kalap szar. Ők is elismerték, S4-re változtatnak, hát arra már nagyon kíváncsi leszek. KB tök mindegy mi esik, legendary vagy sima sárga már ez megöli az egészet. Holott Diablonak lenne Rúna rendszere, hol vannak a Set itemek?
Helltide preseasonban elment, mára kurva unalmas.
A Dungeon-ok nagyrésze szintén.
A tree of whispers meg mindig is olyan meh volt.
Legalább S2-ben kihasználták az Open world-ot de az is addig kb felesleges volt. -
ρσгτσ
addikt
Motorfest szerintem nem lett rossz játék. A PoP pedig kifejezetten jó. Ha az utóbbi időt nézzük. Star Wars -ra leszek majd kíváncsi.
Egyébként a legtöbb játékát én is unom, de ez van. Avatar -nál is nagyon lelkes voltam az elején, de most már nem mozgat meg. Mirage meg jó néha kicsit szórakozni.
ZX Spectrum - Commodore 64
-
Mike
veterán
válasz Farkassacred #14361 üzenetére
Nekem jó. Én elégedett vagyok a játékaikkal. Amit írtál az inkább az EA-ra igaz. Szerintem. Szóval nem kell egyetérteni
-
ProEvoFan
nagyúr
Diablo 4ben tegnap kezdtem a szezont.
Továbbra is szeretem, számomra nincs jobb a műfajban.
Nem vitatom, lehetne jobb is (mi nem?) de amilyen kulázást kap, azt nem érdemli meg.
Szezononként (3 havonta jön) pont jó elleni vele durván 1 hónapot, utána elfelejteni, mert mindig van mással játszani, aztán a kövi szezonban újra felhúzni egy karit. -
_drk
addikt
válasz Bad Pritt #14318 üzenetére
Nekem csalódás a D4, tudom, hogy 200 óra után felesleges szidni de egy ilyen játékban több ezer óra is benne lehetne, de szépen lassan kinyírja magát a játék. Most is amit leművelnek, hogy S3-ra lesz leaderboard, de egyből mondják, hogy később lesz benne csak, majd most azt is törlik. Fél év után nincs értelmes endgame kontent. Lvl70nél vége a játéknak, de harmadszorra már odáig se jutottam, mert addig is csak egyre unalmasabb...
Pozitív csalódás nem tavalyi játék (2022 végén lett PS5, így tavaly az elmúlt 3 év játékai pörögtek) A Horizon Forbiden West!
A játék első kb 10 órája rossz! De utána elkezd működni. Nem mondom, hogy hú dejó, de teljesen élvezhető ha pár szintet és cuccot pakolunk Alloy-ra és elkezd működni a gameplay. A sztoriből is kibontakozik addigra egy emészthető valami. Küldetések nagyrésze is rendben voltak. Pedig elsőre pár óra után töröltem.De a Ratchet is élveztem.
A Demon souls kicsit negatív volt, de elvoltam vele.
Nekem még csak tavaly pörgött le a TLoU 2, amit sztoriban nagyon túltoltak, mint egy rossz Oscar-os filmet. De játékmenetben és ahogy a pályák megvannak csinálva az valami elképesztő. -
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #14360 üzenetére
Egyáltalán nincs elodázva. Rengetegszer előkerült a Larian korábbi munkássága. Egyszerűen kellett egy húzónév. És tádááá így lett a Chokapic.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Szabi®
addikt
válasz Farkassacred #14361 üzenetére
Sztem sem, repetitív loot hegyek csak.
-
Döglött Róka
veterán
Es en jatszottam is veluk ahogy a divinityvel is
Felreertes ne essek, nincs negativ erzet. Inkabb csak vicces hogy a BG3 eredete hogy el van odazva
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
Szerintem a név sokat nem jelentett, max annyit, hogy kurva jól hangzik. Mint a Founder-ben a végén mondja a faszi, hogy nem a franchise volt a lényeg, hanem a név mert a MCdonald's kurva jól hangzik.
2023ban egy több mint 20 éves cím ami amúgy is subzsáner volt már akkor és azóta a CRPG bázis csak még kisebb lett.
Amúgy a neven szerintem még mindig nagyon sok múlik!Jól cseng a név, nagyon jó játék, az embereknek néha kell az új, és igen működött a hype. Pl a souls játékokat 2009ben még cancel-ezték, ma meg megvesznek érte.
Meg az Early Acces hozzá állás ebben a formában szerintem tök jó.
-
Bad Pritt
félisten
-
.LnB
titán
Maradjunk annyiban, hogy kellett a Baldur's Gate neve, és az Divinity Original Sin mechanikája is. Meg valószínűleg egy jó marketing stratégia is.
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
A Heroes az teljesen más. Annyi közös van, hogy körökre osztott.
Bad Pritt:
BG3 megérdemli a sikert és annyit tudok mondani.
De nem értem a negatív érzetet, hogy már a Divinity ilyen volt. Tök mindegy, megcsinálták újra.
Az meg hogy mi sikeres és mi nem, sok tényezős.
Igen mikor ránézek egy PalWolrd-re és az sikeres míg más nagyon jó játékok meg buknak az fájó. -
_drk
addikt
válasz Döglött Róka #14346 üzenetére
Rájuk néztem és elég messze vannak BG3-tól, pont annyira, hogy azért felesleges lett volna a hype.
Rengeteg apró minden ha nem úgy van és nem áll össze akkor baszhatod hogy hasonló.
Ubisoft vs Sony ex Open WorldokMeg ha elolvasod amit írtam vagy mondjuk játszol a játékkal akkor nem fújjolsz a hype-ra.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #14346 üzenetére
Te mióta játszol egyébként? Mert mint ha nem látnál vissza egy pár éves távlatnál régebbre.
Tudod a Baldur's Gate 3 az azért 3, mert megelőzte két korábbi rész. Ami képzeld el, megelőzte a Divinity sorozatot is ám.. wáááóóóó
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Dinivity sorozat egyenesági leszármazottja a BG3. Csak mivel azokat nem BG-nek hívták ezért nem ütöttek akkorát. Szép dolog a hype na.
-
_drk
addikt
válasz Bad Pritt #14334 üzenetére
A BG3 egy csoda a mai játékiparban.
Olyat pakolt le a Larian amilyet még láttál, kb a 20 évvel ezelőtti állapotokat idézi amikor a az egyes játékok tényleg újak voltak sok szempontból.
Egyébként technikailag is azt a kort idézi, hogy rengeteg minden van benne, de egy csomó minden nem működik annyira fluidúl, de működik amennyire kell és ezzel nagyon színesíti a játékot.A sztori heavy játékot teljesen kiszolgálja a játékmenet vagyis oda-vissza működik.
Nagyon sok mindent csinálhatsz, hogy elérd a célod, ugyanakkor bármit csinálsz az nagyrészt kihatással van történtekre.Mindezt egy olyan környezetben ami nem gagyi! Nyílván lehet szidni a grafikát, de mai kornak teljesen megfelelően néz ki. Ilyen Zelda feeling.
De a legfontosabb azok a párbeszédek! Itt kurva jól műküdik, van vagy 6-7 opció + attack és tényleg mindent lefed amit szerethetnél beszélni. Szerintem ez az ami beszívja a játékost, hogy rendes párbeszédek vannak legenerálva. Sokkal jobb mint egy Quantic Dream játékban ami csak erről szól! De tényleg! Ott hiányoznak opciók, meg nagyon sok a félre értés (legalábbis nekem! ) Itt el se hittem, hogy ez mennyire jól működik.
Ezek mellé meg tökéletesen működik a DnD rendszere. Lehet Buildelni 100 felé, tényleg számítanak a szociális skillek. A háttérben folyamatosan mennek a check-ek, hogy észreveszed vagy nem veszed a dolgot.
A körökre osztott harcrendszerrel tök nyugis játékmenet van. Nem egyszerű, de nem érzed, hogy tryhard-olni kéne. 1-2 ember meghal akkor feltámasztod, ha nagyon elrontod visszatöltöd és másodjára szinte mindig sikerül.
Van értelme a lootnak!
És még nagyon sok dolgot írhatnék. A sablonos milyen jó mellék küldetések vannak. A karakterek, a színészek milyen jók.
Van egy pont mikor az egyik fontosabb NPC kezd el énekelni a háttérban és libabőrrel játszol tovább.Csapassátok!
-
NyMRooD
őstag
válasz Wesder #14343 üzenetére
Ami jön majd PS-re (ha igazak a pletykák) egy bizonyos idő után jönnének, amikor boxon már akciózák keményen + gp-ben benne vannak, ráadásul ott a series s ami fele annyi mint a ps5 (ráadásul a series x is olcsóbb és abból is jön az új verzió ami még olcsóbb lesz), nem hiszem, hogy gondot okozna ha minden jönne, előző genben amúgy is volt olyan időszak, hogy third-party-n kívül csak Forza és a régi ex címek voltak amik megkülönböztették ps-től mégsem váltott mindenki, amikor pc-re elkezdtek kiadni mindent akkor is az volt, hogy vége lett, mégsem lett vége, szerintem most sem lesz. Szerintem belláta az MS, hogy nagyon sok időbe és még több pénzbe kerülne egy piacvezetői pozíció, a hardware-ről meg már amúgy is lekerült a hangsúly, akkor miért ne keresnék magukat rongyosra a gaming piacon is.
Egyébként a Zenimax és ABK felvásárlásnál pont te is mondtad, hogy hülye lesz az MS ex címé tenni mindent, amikor rongyosra keresheti magát a konkurencián miközben nála meg mennek olcsón játszani azok akiket nem érdekelnek a Sony címek, most ez fog megtörténni.
Egyébként meg lehet, hogy ezután a Sony is kiad 1-2 játékot (ha eredeti xgs játékok is jönnek ps-re, nem csak közben felvásároltak), mert kell nekik a pénz és így már nem lesz stratégiailag érvágás.
Szerk.: szerintem ezt az MS jobban tudja, vagy az is lehet, hogy direkt be akarják dönteni az xboxot, hogy az egyedül maradt Sony boltjában 150 dollárért adhassák a codokat, meg 10k-ért a havi gp-t (nyílván ez utóbbi csak vicc a részemről)
[ Szerkesztve ]
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Wesder
félisten
válasz NyMRooD #14341 üzenetére
Meg akkor is ha az MS odaviszi a játékait. Papíron az ötlet tök jól hangzik hogy Xboxon GamePassos, Sonynál meg meg kène venni, csak egy ilyen lèpèssel azt èrnè el az MS hogy mèg kevesebb Xbox fogyna, ès a 3rdparty kiadók nem is adnának ki rá játékot egy idő után. Most egy generáció alatt mondjuk 20milliós táborra nem èrnè meg már fejleszteni nekik.
A Wii U-t is elengedtèk a kiadók mert alig fogyott.
Szerk.
Nem hiszem hogy vinni fogják a belsős címeket, csak ez arra akart elrettentő példa lenni, akik ezt szeretnék hogy történjen.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
-
NyMRooD
őstag
válasz Wesder #14340 üzenetére
De a Sony csak akkor kerülne monopol helyzetbe ha az MS beszántaná a boxot (és még nem ismerjük a Nintendo és más cégek terveit), de erről szó nincs az eredeti pletykákban, egyszerűen csak a fanboyok sírják tele a netet meg találnak ki új dolgokat.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Wesder
félisten
Tessèk, itt egy Sony pèlda arra ha nincs konkurenciája:
Funimation will shut down and officially merge with Crunchyroll on April 2
• Watch history & queue can migrate over
• Digital purchases on Funimation won't be supported
• Pricing increases to $100 a year in 2025I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz Szabi® #14336 üzenetére
Ha szépen visszaolvasod, akkor rájöhetsz, hogy számomra se.
Feleslegesen magyarázod túl.
PS.: Na az RDR2 volt nálam uninstall, annál unalmasabb séta/lovaglószimulátort én rég láttam. Az nem játék, hanem egy baromi unalmas interaktív film.
@Fects: "Mert attól, hogy egy játékot 10-20x annyi ember készít 3-4x annyi ideig 50x pénzből, még nem lesz automatikusan 1000x jobb, mint a régiek. Nagyobb lesz, de jobb nem feltétlenül." - ez egy klasszik régenmindenjobbvót kijelentés.
Van előrelépés, aki az ellenkezőjét állítja, az háttal ül a kijelzőnek.
@lnb: pro tip, képkén illeszd be, ha külön klikkelni kell egy gifért akkor nem üt
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
válasz Döglött Róka #14325 üzenetére
Nekem valami jobban bejön régről, valami meg most tetszik, ez egy mixelt összkép, nem fekete és fehér. Bizony ahogy a filmek esetében, úgy a játékok esetében is vannak olyan alkotások, amik kiemelkednek, mindegy hány év telt el. A Red Dead Redemption 2-re meg 30 év múlva fogom azt a nosztalgikus emlékezést csinálni, amit most 20-30 éves játékoknál. és nem az idő fogja megszépíteni, persze van ilyenre is példa.
-
F-ECT$
titán
válasz Döglött Róka #14333 üzenetére
Touché!
Régenmindenjobbvoltozás: ahogy az sem, de a másik véglet sem egészséges. Mert attól, hogy egy játékot 10-20x annyi ember készít 3-4x annyi ideig 50x pénzből, még nem lesz automatikusan 1000x jobb, mint a régiek. Nagyobb lesz, de jobb nem feltétlenül.
Még mielőtt: vannak kedvenc játékaim a '80-as évektől kezdve egészen a mai napig, és az új játékok is be tudnak rántani ugyanúgy, mint a régiek, de attól még ismerjük már el, ha valamiben nincs évek/évtizedek óta előrelépés.
Illetve az se lehet véletlen, hogy az indie évek óta erősen jelen van: egy jó ötlet, egy jó játékmechanika sokkal többet ér, mint egy nagyra fújt, díszes, de lélektelen semmi.
Dive ever, work never.
-
Bad Pritt
félisten
Az amúgy számomra is meglepetés, hogy egy olyan világban, ahol a játékosok nagyobb része easy-normal nehézségen kezd neki a játékoknak és a soulslike szubzsáner még mindig rengeteg játékost elidegenít a vélt vagy valós nehézsége miatt a Baldur's Gate 3 ekkora siker tud lenni, mikor minden szempontból komplexebb, nehezebb és igazából az rng heavy rendszerei miatt unfairnek is mondható. Olyan ismerőseim is rácuppantak és élvezik, akiknek az eddigi legösszetettebb rpg élménye a Shadow of Mordor volt.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
F-ECT$
titán
válasz Döglött Róka #14298 üzenetére
Segítek: a szarkazmus és irónia sokkal nehezebben jön át írásban
Dive ever, work never.
-
Döglött Róka
veterán
Hat nyilván! Minden jobb volt régen! Hogy is lehet ez téma, ne viccelj már!
Amúgy nekem a Noone teljesen kimaradt és valszeg sosem fogom pótolni. Se időm, se türelmem nincs hozzá hogy ilyen archaikus cuccoknak nekiálljak.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #14328 üzenetére
Na akkor csak jobb volt régen?!
-
.LnB
titán
Eszembe jutott az ünnepek alatt, amikor elkezdtem újra játszani a No One Lives Forever-rel, hogy azt tudjuk, hogy a jogok elvesztek. Azért nem készül folytatás, mert senki se tudja igazán, hogy ki birtokolja a jogokat. Sejtések vannak..
Na, akkor egy ilyen játékról miért nem áll neki senki, rajongói remake-et készíteni?! Annyi ilyen projectről van hír az évek alatt. És mindet lelövik az eredeti játék alkotói vagy kiadói.
Szóval még ha nem is készülhetne el a remake, rögtön kiderülne, hogy kinél annak azok a jogok nem?„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz Döglött Róka #14325 üzenetére
20 éves játékhoz hasonlítani.. nice.
És úgy egyébként, akkor már.. a Pong-hoz képest milyen a 2016-os Doom?
-
Döglött Róka
veterán
válasz Szabi® #14321 üzenetére
Nem arra gerjedek hogy u de dark 'n' gritty egy játék hanem mint játék érdekel . Komolyan most azért mert odatoltak egy Jézust attól essek hasra? A quake 1 a pályadesign es a fegyverek miatt volt jó . A körítés viszont rettenetesen buta.
Az Doom 2016 minden tekintetben előrelépés a quake 1hez kepest úgy, hogy eredeti id mechanikák mint a bunny hop megmaradt. Leszarozni ostobaság de értem értem .. keményen kell nosztalgiázni... meg mai shooterek fúj..
Nevetséges ez az állandó régenmindenjobbvót fetisizmus. Hatalmas előrelépés lenne, ha a 30as 40es gamer közösség vegre elfelejtené és haladna a korral. De nem ehelyett - tiszetelet a kivételnek - fórumon vekeng az elveszett gyerekkorán. Ezerszer jobb játékok vannak ma, mint régen voltak.
-
.LnB
titán
Agyaltam itt egy darabig, mert nem jutott eszembe csalódás.. Fura is volt. Aztán beugrott az a "rongyos" Forza Motorsport. (na meg a Diablo IV..)
Meglepetésnek nekem a Baldur's Gate 3. Én nem hittem volna, hogy ilyen komplex, és minőségi, igazi keményvonalas játék még megjelenhet, és ekkora sikert arathat.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
-
hombre[EU]
veterán
a mario wonder videók alapján egy újabb generic 2d marionak érzōdött...aztán bekapcsoltam és nem tudtam letenni
starfield pedig a legnagyobb csalódás. nem elég,hogy a bethesda (grafikán kívül) egy lépést sem tett meg elōre, de még az eddig mūködō dolgokat is elrontották. ennél rosszabb felfedezés openworld játékban nem is emlékszem mikor volt utoljára. unalmas,középszerū...nem bethesdahoz méltóLife, Uh, Finds A Way
-
Szabi®
addikt
Nálam a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom nyert, és az Assassin's Creed Mirage lett a csalódás.
#14294 Döglött Róka A Quake 1 örökké az lesz ami, maga a vegytiszta brutalitás. A mai játékok ahhoz képest finomkodások (shooterek). legalábbis én Jézus Krisztus nem sok játékban láttam a falon lógni, keresztre feszítve.
Megjelent az új Doom, Install, 12 perc múlva "-bazzeg mi ez a szar ? " uninstall.
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Lies of P, amennyire ajnarozva volt olyan semmilyen lett szamomra. Ott is hagytam.
A starfield kellemes csalodas volt. Bele is ment 70 ora.
-
opr
nagyúr
Ugyan csak nemreg kezdtunk el vele jatszani, de a Hogwatrs Legacy nekunk nagyon bejott. Csalodas... Nem tudom. Talan a Starfield. Nagyon vartam, nagyon bizgeralt, annyira, hogy meg azon is gondolkodtam, hogy ha tenyleg jo lesz, veszek egy XSX-et, aztan valahova begyomoszolom, megoldjuk, aztan jottek rola az infok meg minden, eshat... Ebbol nem lett xbox vasarlas.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy most eszembe jutott egy téma: mi volt számotokra a tavalyi év legnagyobb csalódása és meglepetése?
Vannak az unalomig ismert nyilvánvalók, azaz Redfall és Starfield, mint csalódások, Hi-Fi Rush, és Lies of P, mint meglepetések. Viszont ha kicsit másfelé tekintek, akkor a Quake II meglepetés megjelenését emelném ki, mert fantasztikus élmény volt modern konzolon átélni azt a játékot ismét bővített, tiptop formában, illetve csalódásként a Lamplighters League nagyon bennem maradt, mert iszonyúan akartam szeretni, de egyszerűen nem lehetett, annyi hibája volt a játéknak konzolon még a nagyobb frissítései után is.
-
negyven2
veterán
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz homerhamm #14309 üzenetére
Áh, azt teljesen megértem, én is beleestem sajnos. Mondjuk mentségére legyen mondva a játék egy jelentős szelete engem lekötött, ami viszont nem az nagyon nem, szóval nem ez a 10 óra után azt kívánom bárcsak el se kezdtem volna kategória.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Döglött Róka #14308 üzenetére
Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. De amúgy mókásak, legújabb kedvenc aranyköpésem is ezzel kapcsolatban hangzott el, miszerint: Én sem szeretnék 5 perccel sem többet játszani vele mint ami kötelező. Soha nem gondoltam volna, hogy eljut a világ oda, hogy egy videojáték kötelező legyen bármilyen formában, de megéltük!
-
Wesder
félisten
-
opr
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Ma már az a gyanús, ha nincs sírás. Az új kedvenc jelenségem az Xbox topikból van, mikor meg nem nevezett kollégák egymásra licitálnak, hogy egy meg nem nevezett játék mennyire unalmas, mennyivel rosszabb, mint a meg nem nevezett korább részei a sorozatnak, de azért csak végigpörög, csak beletolnak 100 órákat ebbe is és csak beszélnek róla.
-
_drk
addikt
válasz Döglött Róka #14294 üzenetére
Inkább fordítva igaz.
A mai átlag játékosnak túl sok az ami egy átlag RTS kér. Sokkal nagyobb a hozzá szükséges idő és energia, hogy egyáltalán elkezdjél játszani.
Meg kontrollerrel nem jó ezeket irányítani.Szerintem ott még nem találták ki a következő lépcsőfokot. Ügyebár a Mobák lennének az egyik, ami működik online. Sokkal megbocsátóbb, hogy a 40 perces meccsben 1-2x félre nyomsz nem kell azonnal feladni. Nem kell 100 dologra oda figyelni, hanem csak a hősödre.
-
opr
nagyúr
válasz Bad Pritt #14302 üzenetére
Igazából azt már megtanultam, hogy mindegy mit csinálsz meg hogyan, ha játékipar, lesz rinya. Szóval kezdem leszarni a sok szánalmas sírást, újabban már csak zaj. Játékosok egy részének a szar is ízetlen, a másik része meg mindent is előrendel meg önti a pénzt a GaaS csillámpóniba, a maradék meg ezek közé van beszorulva, és csak szépen, csendben, halkan élvezi a játékokat és kész.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Bad Pritt
félisten
Megjelenés előtt a külsejét kritizálták, ezzel az elnagyolt, színes, kicsit tényleg rajzfilmes stílussal sokan nem értettek egyet és az AoE Online jutott az emberek eszébe, az meg nem egy olyan hasonlítás, amit egy játék szeretne magának. Megjelenés után a civilizációk csekély száma nem tetszett sokaknak, de ezek legalább jól ki voltak dolgozva és jelentősen eltértek egymástól, azóta meg több update is jött új népekkel.
Amúgy ezt nagyon becsülöm az Xboxban, négy év alatt négy RTS-t adtak ki, abból mondjuk három felújítás, de legalább egyik sem olyan abomináció, mint a Warcraft Reforged. Nem engedték el a frissítéseket mind az AoEIV, mind a II Definitive esetén, hallgattak a játékosokra, ügyesen balanszoltak, beleálltak a tournamentekbe, kihoztak kettőt Xboxra is, idén megint kap legalább egy nagyobb csomagot az AoEIV, talán megjelenik a Mythology remake, szóval kudos nekik ezért.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- További aktív témák...
- Thrustmaster T248
- Vételi áraink: PS5 120e / PS5 Slim 140e / PS5 Pro 255e Ft
- XBox Series S 512GB játék konzol /Gyári állapot/Eredeti doboz/Beszámítás/Garancia
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 okosított Dual-Boot Cfw + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest