-
GAMEPOD.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
hozzánk is futón jött, ki az a hülye, aki egy giga dobozos autót használ kifejezetten ezért?
- esőtől nem lesz baja
- 2x1m alapterület, a dobozos autót jórészt kitölti
- lerakodni SOKKAL egyszerűbb két oldalról megfogva a napelemet, mint bentről kihúzva csúsztatva a másikon
- lekötözni is sokkal egyszerűbb körbejárva, mint bemászva a doboz és a rakat közt préselődveAz lehet, hogy valakinek van már nagy dobozos autója, és elkezd napelemezni, és utána ezzel dolgozik tovább, de önmagában ezért venni logikátlan.
Létrát én is adtam az itt szerelőknek, de csak azért, mert a padláson és a tetőkibúvón nehezebb lett volna megközelíteni, és minden felől körbe van ültetve valamivel a ház, és nekem volt hosszú egyenes létrám, nekik meg vissza kellett volna fordulni mer A féle létrát hoztak, ami messze lett volna a tetőtől, kellett az egyenes.
Megoldották volna, nekem +2 óra időmbe került volna.Ezek olyan kiragadott dolgok, hogy lehet rajta hőbörögni meg röhögni is, meg legyinteni is.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Új! Sofirn HS42 SST40+red 2100 lumen USB-C tölthető fejlámpa
- TRACON CO201A Szén-monoxid (CO) érzékelő 4,5 V DC (3 1,5V AA), 85 dB digitális kijelzővel.
- Stiebel Eltron SN 15 SL villanybojler
- Új Techson 16 csatornás Analóg és IP HD rögzítő DVR 2TB HDD
- Electrolux XIO Z1010 porszívóhoz bolygó kereket keresek (XIO Z1020 és vagy XIO Z1030)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest