-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi35
újonc
Sziasztok egy kis segitséget szertnék kérni.
Egy RENAULT 25 boldog tulaja vagyok nem rég vásároltam 84-es évjáratu 2000cm3 benzines.A kilométer órám meg a kijelzőim nem működnek és már szétszedtem megnéztem és nem találtam semmi hibát.
Mi lehet a baj?
Msn elérhető vagyok szinte mindig.jozef320@fibermail.hu -
Lejszi
senior tag
Tegnap 4 hónapon belül másodjára kaptam fizu emelést ezért úgy döntöttem meglepem a kis cliomat egy üléshuzat garnitúrával ( [link] ) és felhívom a fényező ismerősömet és befizetem egy polírozásra is
majd csinálok képet ha kész... -
lajo
senior tag
Ha kérdeztek én válaszolok, már ha tudok.
-
Lejszi
senior tag
Sziasztok!
Bocsi az off-ért , de lenne egy ilyen alkatrészem, hátha vkinek felkelti az érdeklődését vagy van esetleg egy ismerőse akit érdekelhet.
-
TomDog
tag
válasz AMD Power #386 üzenetére
Szerintem a Ford nagyon ratyi dieselt gyárt.A felsorolásból kihagytam a Citroent Bx,Ax.
Meg rohadnak nagyon, persze a nagykorú franciák is de nem annyira.Azért 200k-ért ne várj csodát.Én tanuló autónak vettem 1 karcot nem csináltam rajta /hála istennek/És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
TomDog
tag
válasz AMD Power #382 üzenetére
Peugeott-ból a 405-ös ami hasonlo kategoria de az drágább.A többit nem tudom mert kicsik/nem is néztem öket soha/ én a 19-est is kinöttem, kombit szeretnék azért akarom eladni az enyémet.A motor nagyon hasonló Pözsót,Rönót,Volvot is szereltek ezzel a motorral.
[ Szerkesztve ]
És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
Lejszi
senior tag
Igazad van Ebit, A CLIO-mat én is viszonylag olcson vettem tavaly. 915e ft-ért volt meghirdetve. 2db volt osszesen 1misi alatt a hasznaltauto-n. ebbol a 915bol meg alkudni is sikerult, 850-ert hoztam el +teligumi garnituraval, jo allapotban. Egy olyan sractol vettem meg (kb 30eves) aki még a szuleivel elt es latszott rajta, hogy még az alsonadragjait is vasalja sztem,pedáns jol szitualt, szal nem egy szethajtott géphez sikerult hozzajutni jo aron. Nagyon korrekt volt, segitett mindenben.
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
Szerintem egy alacsony ártól, nem szabad megijedni, mert az is lehet, hogy valaki a sokadik autójától akar megválni.
Egyik ismerősnek igy vásároltunk olcsón egy fiatal, kevés km-s, hibátlan Meganet, hogy ott állt , még három sokkal értékesebb autó, és az eladók teljesen korrektek voltak.
-
AMD Power
titán
Hát igen. Most találtam még egy párat.
Renault 19 GTD
Renault 19 GTD155000km... persze.
Renault 19 -
-
lajo
senior tag
válasz AMD Power #368 üzenetére
Tavaly augusztusban vettünk egy 19-et, sokat megnéztünk, nagyon rohadtak, de sikerült találni egyet ami a többihez képest jónak mondható. Sajnos így az extrák hiányoznak, nem tudtunk nagyon válogatni. Nézd meg az első teleszkópot(vagy mi az), hogy el van e törve, azt mondják szokott törni és nem feltűnő ha még nem esett szét teljesen. Összességében nekem tetszik, elég nagy a hely, korához képest modern kívülről szerintem és strapabíró.
-
AMD Power
titán
Átolvastam a Totalcar népítéletét a Renault 19-ről. 10-ből 7 embernek bejött. Ha én is a lehetőségekhez képest körültekintően veszem meg az autót és foglalkozok vele akkor remélem nem lesz vele probléma.
Ebit. Ez pontosan így van. Ha tudja ,hogy "jó" a kocsi amit elad akkor bele fog egyezni az ilyen dologba.
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
válasz AMD Power #363 üzenetére
A megoldás inkább az, hogy a vásárlás előtt, egy teljes állapotfelmérést érdemes csináltatni szakszervizben, a későbbi vitákat kizárva, valamint ebből látni fogod azt is mit szükséges rajta javitani, és kb az mennyibe kerülne.
Általában egy ilyen vizsgálat 10 k, és ha olyan helyen véhgezteted , ahol nem javitották az autót, szinte 100%-san objektiv.
-
TomDog
tag
Az igényes járműparkal rendelkező fuvarozó cégek nem gány olajat használnak.
Én mindig szürőn keresztűl öntöm de felesleges mert nagyon tiszta.Egy 150Ft-os elöszürő beszerelése természetessen ajánlott.gondom a kannás anyaggal csak az volt hogy sok nyárit vettem és télen dermedt, egykis petroleum és a gond elmúlt.És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
Ebit
addikt
A javitás általában, valóban többe kerül a dieselnél.
A fogyasztás viszont szinte állandó, és alacsonyabb a benzineseknél.
Az üzemanyag fogyasztói árak alakitása, az egy másik kérdéskör, bár az üzemeltetési költségeknél, és az élet minden területén sajnos egyre meghatározóbb a szerepe.
-
Lejszi
senior tag
A legtöbb szivó diesel motor általában felújitás nélkül, lazán elmegy 250 ezer km felett, és az alkatrészeik is gondosan vannak megtervezve a nagyobb tömegerők miatt. --> Ez tényleg így van, ezt nem vitatom.
Én csak annyit mondtam, hogy ha egy diesel meghibásodik akkor az embernek mélyebbre kell nyúlnia a zsebében (A diesel autókat igaz, hogy jól össze rakják és simán elnek 250-300e Km-t )
Olvastam, hogy a közeljövőben még nagyobb lesz a különbség a benzin es a gazolaj ára kozott. Ez nem sok jót sejtet a diesel autó tulajoknak.
-
Ebit
addikt
A legtöbb szivó diesel motor általában felújitás nélkül, lazán elmegy 250 ezer km felett, és az alkatrészeik is gondosan vannak megtervezve a nagyobb tömegerők miatt.
Nehéz az üzemanyag alapján összehasonlitani, a meghibásodási arányt, az általad emlitett forumok, nem igazán tekinthetők szakmainak.
Viszont az tény, hogy a jelenlegi ismeretek alapján a diesel teljeitménymutatóit, nehéz lenne jelentősen javitani, mint az elmúlt évtizedben,
-
Lejszi
senior tag
válasz AMD Power #352 üzenetére
Az én szubjektív véleményem a következő:
A régi diesel autókkal nem vagyok kibékülve, mert mindig a régi diesel opel kadetteket juttatja eszembe ahol az utastérben mikor járt a motor a műszerfal majd szét esett új csörgött zörgött, szerintem ez a többinél is ilyen lehet. Bár ezt nem tudom határozottan állítani de kivülről hallgatva a régi diesel-ek hagja nagyon hasonló.
A másik hogy nap mint nap arról olvasok a különböző portálokon (origo.hu stb) hogy a dieselek leáldozóban vannak. A gázolaj már sokkal drágább, mint a benzin. A régi diesel autók alkatrészei is valószínűleg meghibásodnak előbb v utóbb, a fórumozók szerint inkább előbb mint utóbb, és nem olcsó mulatság az alkatrészek beszerzése.
Tiéd a döntés kolega, de én szvsz nem ajánlom ezeket a régi diesel autókat (bár ellenpélda is van ugye a nemrég említett 1.8D Fiesta ) - de hát azzal nem is sokat jártak.
Fel kell állítani a mérlegre a CLIO és 19-es jó ill rossz tulajdonságait és döntened kell.Az ár egy kicsit nekem is gyanús, ha azt figyelembe veszem, hogy én tavaly 120e Ft-ért adtam el a 20éves kocka ladámat
-
TomDog
tag
Olvass vissza Amit linkeltél az gyanúsan olcsó
[ Szerkesztve ]
És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
AMD Power
titán
Jó reggelt!
Van még egy Renault ami tetszik. Nagyjából egy árban van a Clioval de jóval nagyobb. És ez is tetszik már régóta.
Erről mi a "Renaultos" vélemény?
-
Möhe
addikt
Hali!
Mennyibe van egy Master pótkulcs (rádiós)?
Beleesett az esőelvezetőbe és 2m mélyen fekszik a főút alatt a csatornában. -
kornél1
aktív tag
1,2TCE turbo, ha kell huz elözésnél mint állat, ha meg elég a 90km/h akor meg jol fogyaszt és nem pörög. a kombinak nem sokkal nagyob a sulya mint a simának nincs 100kg se a difi asszem. 1,6os motor ugyanannyit fogyaszt kb, csak adozás drágább ennyi. jah még a nyomaték is majdnem egyezik.
-
Lejszi
senior tag
Szia!
Jól néz ki a verdád
De bölcs dolog lenne egy 1.2 kombi autót venni? Hiába 100LE, szerintem szétpörgi a motort nagyon rövid idő alatt. Véleményem szerint egy kombihoz minimálisan egy 1.6-os motor dukál. vagy tévedek?Amúgy az új CLIO kombinak nagyon gyönyörű a belseje, volt látnom nem is olyan régen egy parkolóházban.
[ Szerkesztve ]
-
TomDog
tag
válasz AMD Power #338 üzenetére
szia
Szerintem a rönót válaszd.Nekem 19-esem volt, diesel ugyanaz a motor mint a clióban, nem egy erőgép, de igénytelen, keveset fogyaszt, olcsó a javítása.
Jellemző hibái: a főtengelyen elhelyezkedő hosszbordás szíjtárcsának kiszakad a közepe /öregeknél mert a gumibetét is öregszik/, az adagoló elengedi a nyálat /1400 ft-os visszacsapószelepet kell beépiteni az üzemanyag tömlőbe/
Nézegesd a 19-eseket is, mert azért csak nagyobb mint a clioJa, a Fordnak kiesel az alján annyira rohadnak
Az 5-6 éves dizelbe meg ne romoljon el semmi, mert rámegy a gatyád is
[ Szerkesztve ]
-
mynames
senior tag
Itt egy kép a vasról, a nagy kapkodásban -ami volt a gumisnál- felcserélt első kereken csak kicsit ér röhögni
[ Szerkesztve ]
-
mynames
senior tag
Sziasztok!
Örülök hogy megtaláltam ezt a topicot, mint Thalia tulaj és klubtag.
Nekem 1.5dci van ujonnan, 4 éves lesz, 38k km, egyszer egymenetben megjártam vele Grantown Spey-t (Skócia) (kivéve a komp Amsterdamtól-Newcastle-ig ), most ujra megyek haza a vasért. Eddig két apró hibám volt:
1. Vészvillogo nem kapcsolt azonnal
2. Utastér lámpában állt a viz
Átlagfogyi hihetetlen 4.5 130-as pályázásnál.
Az emberek 90%-a köpködi mert thalia, én + magasrol le...mHa a lakásom sinre teszem akkor egy Clio kombi 1.2 100LE van betervezve
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
válasz AMD Power #333 üzenetére
többet bír, mint amire megvettük. most nézem az ekszelemet, 2003 októberben vettük, ezalatt egyszer kellett önindítót reparáltatni (22ezer) és kapott egy akkumulátort (13ezer), ennyi. de mondom, összesen 11655km-t mentünk vele, a nagyautóba havonta került bele annyi mint ebbe évente, szóval ez nem egy tartós teszt
ha több ajtó lenne rajta, mint amennyi van, akkor nem is cserélném le, de nekünk már nem praktikus.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Lejszi
senior tag
Amikor én vettem a CLIO-t tavaly áprilisban akkor elvittem az ismerösömet, aki akkor már 3-4éve használtautó értékesítő volt, mivel sokkal jobban ért hozzá mint én.
Hozott festésvastagság mérőt meg teljesen profin csinálta a dolgokat (aminek ereményeképpen alkudott is 75e Ft az árból +ajándék lett a téli gumi garnitura.)Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy egy hozzáértő ember a kiült ülésekből,kormányból, stb stb dolgokból megállapitja, hogy valós lehet e a futott kilóméter.
Egy 323F-es mazdát néztem nem is olyan régen (2000.évjáratút) és a szélvédőn ott figyelt 1 matrica 2003-es dátummal. Az ismerősöm szerint az akkor került oda mikor 80ezer km volt az autóban (a matrica tanulsága szerint). A kocsit 100e km-el árulták. A nő a telefonba elmondta előtte, hogy az autó mindennapos városi használatban van (volt)
Szóval emellett elképzelhetetlen,hogy 5év alatt mindössze 20e km-t tegyenek bele.
Ergo: a 100e km nem volt valós. -
Bibby
addikt
Ez elvileg az új Mégane. Lagunás az eleje, de ez a 3 ajtós forma nagyon szép és sportos.
Ελευθερια η θανατος
-
plömplöm
őstag
válasz AMD Power #321 üzenetére
egy '91-es 1.8D fehér fiesta birtokosa vagyok. emberünk mentségére szolgáljon, hogy ezeknek a gépeknek a futottkm számlálója 5számjegyű*, szóval százezrenként újautód van . néhány éve hirdettem az autót, beleírtam a hirdetésbe hogy 46ezer km (vagy valami ilyesmi), aztán nem győztem mindenkinek elmagyarázni hogy az autó négy éve volt meg, ebből a 46ezerből 4ezret tudok biztosan (tartalék autó volt), és fogalmam sincs hogy milyen számjegy hiányzik az elejéről, pláne hogy '93-ban jött be csak az országba. aztán inkább nem adtam el, és milyen jól döntöttem, mert most eléggé nagyon jó hogy van egy autóm mire megjön a megrendeltem...
*: pontosabban 6számjegyű, van benne 100méteres sárgaszámos pörgettyű leghátul
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
kornél1
aktív tag
mert igy talán felhivják, ha meg oda van irva hogy ora szerint 280E amugy 3x visszatekerve, nem is telefonálnának.... bár egyenesebb odairni. mint egy ismerösöm 10éves Audi A6-osa, full szakadt belül minden lekopva kifényesedve, ora szerint meg csak 138E az elözö autom 150E-el ment el és minden mintha uj lett volna benne
-
nemma
addikt
válasz AMD Power #323 üzenetére
Olyan is gyakran van, hogy azt nem írják oda
Én mondjuk benzin párti vagyok, de tényleg nem rosszak, városban különösen jó, hogy elég csak a kuplunggal játszani és váltogatni, ez dugóban különösen jól jön...
Hát akkor, jó döntést és vásárlást. De ne feledd, a Renault autókat alkot!
-
AMD Power
titán
Háát igen. Még ami szóba jött nálam a Clio ellen azok a Ford Fiesták. Árban picit jobbak.
-
nemma
addikt
válasz AMD Power #319 üzenetére
Ezek elég megbízhatóak, csak szarrá vannak már hajtva.
Egyik ismerősömnek 1.6-os Diesel Renault 5-öse van(!), 286000 km van benne és azon kívül, hogy zörög az egész autó, a motorral semmi baj, tök kulturált a járása.
Konkrétan ezt én biztos nem venném, gondolom törve volt, azért van, hogy hátul színre fújt a lökhárító, elől viszont nem -
AMD Power
titán
Egy 1992-93 körüli diesel Clio "miben" lehet jobb mint egy 1987-88 évjáratú szintén diesel Peugeot 205-s.?
Pl: motorikusan...
-
chumpika
csendes tag
"akkor az mégiscsak a régi motor, az előző szériás Mégane 1.6-os motorja "
És ez a szerencséje, h nem az új 1.6 16V-vel kapja meg.
Az erősebb motornak komoly problémai vannak az vezérműtengely eltolással, amit a mai napig nem tudták kijavitani a Renaultosok.
(és majdnem mindenkinek előjön 2-4 év alatt)Más, látta valaki, h a 86 lovas 1.5dci Megane Grand Tour 3 milláért árulják pár helyen? Joval a benyas 1.4-es alatt.. Hacsak nem elirás, amit a kalkulátoruk kidob. Extreme felszereltséggel, metál + tetősin + ködlámpa 3.2M
-
Lejszi
senior tag
-
Lejszi
senior tag
Kornél, megnéztem:
165/70 R13
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Delta Force béta teszt
- PlayStation 5
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- VILEDA Cleaner VR 302 porzsák nélküli robotporszívó
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását