Hirdetés
- Elden Ring
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EA Sports WRC '23
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Polgári repülőgép-szimulátorok
-
GAMEPOD
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
Sziasztok, Telenornál vásárolt telefon számláján látszik, hogy milyen csomaggal vette vagy esetleg kártyásan?
Használt telefont akarok venni amit elvileg Telenornál vettek, de nem akarok abba belefutni, hogy nem fizetik az előfizetést és letiltják a telefont.
-
gabor9991
őstag
válasz
Viktor0610 #75547 üzenetére
Igen, pont emiatt linkeltem a cikket, mert szerintem félrvezető és emiatt majd megint egy csomóan azt gondolják, hogy le akarják őket húzni pl egy +3621/+3650 előhívóval érkező hívással, miközben fogadott hívásért saját hálózaton emberemlékezet ót nem kell már fizetni.
-
válasz
gabor9991 #75544 üzenetére
Valami nem stimmel.
Fogadott emeltdíjas hívás nincs.
Eddig ugye az ilyen hívások a megcsörget -> a másik fél visszahív elven mentek."mi pedig azzal, hogy ezeket felvesszük, vagy esetleg a vonal bontása után gyanútlanul visszahívjuk, máris besétálunk a csalók csapdájába"
Felvétel: nem emeltdíjas.
Visszahívás: emeltdíjas. -
gabor9991
őstag
válasz
#72445440 #75286 üzenetére
Megint egy cikk amiben a
[fogadott]emeltdíjas hívások szerepelnek. -
viktorhu
veterán
Talán egy próbát azért megérne, ha amúgy tetszik a hely. Meg megnézheted, hogy a szip-programban benne vannak-e, ki fejleszt ott netet.
80 fős településnek valószínűleg nem saját bázisállomása van, hanem valamelyik szomszéd faluból kapja a térerőt 800 MHz-en, pl. egy magasabb domb tetejéről, és ha jó helyen vagy, szuper térerőd lehet, ha betakar a régi uradalmi kastély, akkor meg semmi sem.
-
ripla
addikt
Megnéztem, nincs. Ezen a https://www.telenet.hu/ oldalon szoktam nézni hogy hol, mi elérhető, de ez sem pontos mert néha olyanokat ír, aminek köze nincs a valósághoz.
(#75539) eddie17
Igen, a vidék teljesen el van felejtve, minden szempontból, a legtöbb vidéki helyen 2010 környékén megállt az idő. -
eddie17
addikt
Én is kint lakok a susnyásba de mondjuk agglomerációban, de semmilyen értelmes net nincs csak mobilnet. Mondjuk az otthoni net az Vodás, de az meg 50GB, ami necces.
A DIGI itt van az utca előtt 1 éve, de nem képesek folytatni a munkát. A privát és a céges telóm Telenor és Telekom és mindkettő vacakol. Vác tőlem légvonalban 400m... -
-
ripla
addikt
válasz
eddie17 #75536 üzenetére
Annyi negatív dolgot mondtatok már, hogy szerintem nem lesz ebből költözés. Amúgy is drágállom kicsit a házat, meg világvége a hely. Egyetlen előnye tényleg csak annyi lenne, hogy nyugodt, csendes hely, meg igényesen néz ki a ház, de ez a k**va internet mindent felborít, pedig nekem elengedhetetlen a napi rutinhoz.
Amúgy sem látom mostanában hogy nagyon pörögnének az országos optikai net kiépítésével, konkrétan vagy 2 éve nem láttam ilyen munkálatokat. -
eddie17
addikt
Nem akarlak nagyon lelombozni, de ahol én lakom ott is 4 csillagos és 60/20 maximumot mutat a térképük, a valóságban meg néha a telefon sem csörög ki, nem hogy mobilinternet lenne...
Ha rákeresel a nevemre a nagy Covidos 'ingyen' net alatt sokat küzdöttem vele, azóta sem lett jobb pedig már lefogytak a 100 gigák. Be is lett jelentve, de ez ennyi, miért nem tájékozódtam előtte mielőtt hozzájuk mentem a számommal... -
ripla
addikt
válasz
FLD1987 #75533 üzenetére
Ahová mennék, az egy nagyjából 80 fős település, Zalaszántó-Zalaszentlászló-Rezi vonzáskörzetében.
Gondolom a hálózati leterhelést befolyásolja az, hogy mennyire kevesen használják egyszerre, egy 80 fős település talán nem annyira vészes ebből a szempontból.
A Telenoros Hipernet csomag az ottani 4G-re írt 4 csillagot, ami lakáson belül is 60/20 mbit-et ígér, őszintén megmondom már ezzel is elégedett lennék HA stabil a hálózat és az elérés, mert ami van vezetékes net, az valami 30/5 maximum.
Azért problémás részemről a méricskélés, mert 1,5 órára van innen ahol most lakom, nem érek rá arra hogy mindennap odamenjek méricskélni. Illetve azért is kérdeztem feljebb hogy mik a tapasztalatok helybéliektől, mert úgy nem költöznék oda, ha a végén meg kiderülne hogy egy ótvar sz*r használhatatlan a hálózat. Tehát ahhoz hogy ott tudjak méricskélni, ahhoz ott kéne laknom, viszont ott lakni meg csak akkor akarok, ha van normális net, ördögi kör.
Aki pedig azt mondja hogy kis hazánk élen jár a net lefedettségben, az biztos hogy nem járt még vidéken, különösképp a nyugati határmenti megyékben. Noname szolgáltatók, 10 évvel ezelőtti színvonalú szolgáltatásokkal, egyedüli kiskirályokként pofátlanul magas árakkal. -
Szentendrén nincs 5G, legalábbis a mobiltelefonom (Samsung Galaxy Note 10+ 5G) azt írta, hogy 4G hálózatra kapcsolódik, amikor a mobilinternetezés ment. Most laptopon netezek (Dell Latitude 5491), a laptopomban csak 4G modem van és a laptopom 4G hálózatra van csatlakozva. Azt nem tudom, hogy ahová akarsz költözni, ott milyen sebességre képes a 4G hálózat, ezt neked kell megnézned. Annyit tudok segíteni, hogy amikor indult Szentendrén a 4G, akkor jobb sebesség volt, mint amit most mértem, de ez azért volt, mert akkor kevés embernek volt 4G hálózatra fellépni képes mobiltelefonja, laptopja, stb. Nekem viszont már 2013. évben 4G képes eszközeim voltak.
-
ripla
addikt
-
Nincs sebességkorlátozás, mindegyik SIM kártyával normálisan működik az internetezés, pl. HBO GO, YouTube, Spotify, játékletöltés (GOG, Steam, stb.), stb. Én 3 db SIM kártyát használok, 2 db mobiltelefonban van és 1 db laptopban van. Beteszek neked képet a sebességről, amit Szentendrén mértem.
Telekom LTE sebesség: 300 Mbit/sec letöltés, 50 Mbit/sec feltöltés
Forrás: Telekom -
4Grider
nagyúr
Még egyszer: Attól, hogy egy adott ponton tudsz mérni adott időpontban mondjuk 200/30-at, attól még ugyanannál a szolgáltatónál simán előfordulhat, hogy 400 méterrel távolabb mérsz 2/0.1-et. Ez mobilnet, az elérhető sebesség elég sok összetevő függvénye.
Én pedig a számlakontroll-t ajánlom (flottás topikban az elérhetőségük), havi kb. 6000 Ft-ért adják a korlátlan Telenoros 4G routerbe való adatkártyát. Ha az adott helyen kevés lesz a sebessége, maximum visszaküldöd, hiszen hűség nincs rajta... -
nyisziati
veterán
Ez itt már nagyon off, a flottatopikban tedd fel a kérdést, ott részletesen elmagyarázzák és valószínűleg elérhetőséget is adnak.
-
Szerintem a Telekomnál is van korlátlan mobilinternet. Ezt azért gondolom, mert én Telekom korlátlan mobilinternetet használok és 3 db korlátlan mobilinternet SIM kártyám van. Korlátlan beszélgetés + korlátlan SMS + korlátlan mobilinternet = 3 db SIM kártya = 19.950 HUF/hónap.
Beteszek neked erről képet. -
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #75516 üzenetére
Most a hétvégén a lupa strandon pl. se a telenor, se a vodafone nem tudott működőképes netet adni 4G+ és igen jó térerő mellett, mert akkora tömeg szabadult rá a hálózatra kis helyen, mintha a Balatonnál lettünk volna.
Ha ott a környéken csak B20 van, és az lát el több falut is, akkor lehet simán hasonló helyzetelre számítani tömeg nélkül is.
-
ripla
addikt
válasz
4Grider #75516 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, viszont a probléma az, hogy erre nincs sem időm, sem kapacításom, hogy utazgassak 1,5 órát naponta csak ezért hogy adatokat méregessek a mobiltelómmal. Ezért lennék kíváncsi olyanok véleményére, aki a közelben lakik, Zalaszántó, Rezi, Alsópáhok, ezeknek a helyeknek a vonzáskörzetében.
-
nyisziati
veterán
Fogalmazzunk úgy, hogy ez a marketingrizsa.
Az ÁSZF-ben garantált sávszélesség 0/0 Mbit/sec. Azaz nulla/nulla.
Ezért kell helyszínen lemérni, hogy ott, azon a helyen, ahol használni fogod, mennyire elérhető a reklámozott sebesség.Egyébként vannak flottás csomagok is, ahol már 6000 Ft környékén kapsz korlátlan netet.
És én is csatlakozom a felhívásodhoz.
Kedves fórumtársak! Van itt valaki Zalaszántóról, vagy környékéről?
-
4Grider
nagyúr
A hipernet egy marketing név. Ha ebből indulsz ki és abból, hogy a 300 Mbps elméleti maximum (ennél egyébként már egy-két helyen több is lehet), akkor rájössz, hogy mobilnetről van szó, amit egyszerre nem egy ember használ egy cellán, hanem esetleg több tucat, esetleg néhány száz. És mivel mobilnet, aminek a teljesítménye a legközelebbi cella teljesítményével alig van összefüggésben, hiszen nem mindegy, hogy épp mennyi és milyen netigényű ember használja, ezért valóban, többet is mérni kell. Meg kell mérni hajnali négykor, meg kell mérni délelőtt 10-kor, délután 4-kor, este 8-kor és 10-kor. Mindezt hétvégén és hétköznap is. És akkor is, amikor épp valami fesztivált tartanak a legközelebbi településen, meg akkor is, amikor kiürül a falu. És ha mindenhol mértél legalább 20 Mbps-ot, akkor nálatok már jónak számít a hálózat, akár hipergagyinetnek hívják, akármi másnak.
-
ripla
addikt
válasz
nyisziati #75512 üzenetére
Na de várjál, a Hipernet csomag a leggyorsabb, a korlátlan mobilnet csomagjukat 300/50 Mbit-es sebességgel adják, a másik kettőnél ennek a töredéke sincs. A Telekomnál maximum 10 Gb-ot lehet letölteni mobilnettel havonta, a Vodánál szintén lenne korlátlan csomag, de az ugyanígy 16.000 forint, viszont jóesetben is max. feleennyit tud sebességre.
Szóval ebből a szempontból kiindulva mindenképp a Telenor lenne a legjobb választás.
Amúgy a legutóbb mértem ott egy speedtestet egy ingyenes wifin, mondjuk kérdés hogy azon milyen csomag volt előfizetve, de az nem volt több 2 mbit-nél.
A kérdés továbbra is arra vonatkozik inkább, hogy mennyire megbízható a Telenor hálózat folyamatos mindennapi nethasználatra, tehát reggeltől estig, 1 mérésből ez nem fog kiderülni. Ezért érdekelne, hogy Zalaszántó környékén ha lakik valaki és netalántán használ is Hipernetes csomagot, neki milyen tapasztalatai vannak. -
nyisziati
veterán
Beteszed a kártyát a telefonba és a Speedtest nevű programmal leméred a net sebességét.
És mivel ott a Telenor a szolgáltató a 0620 és 0630 tartományoknak, ezért rajta kívül már csak a Vodafone van, amit le tudsz mérni. Tehát értelemszerűen ezt a két kártyát érdemes megszerezni és velük sebességet mérni.
Így meglátod, melyik az erősebb és gyorsabb, és attól rendeled a netet. -
nyisziati
veterán
Vigyél oda egy 4G képes telefont, ahova költözni akartok, ami tudja a B20-as (800 MHz) frekit, és mérd meg a le- és feltöltési sebességeket. Illetve a jelerősséget is figyeld meg.
A legjobb, ha dual-simes telefont viszel 2 kártyával, mert akkor láthatod egy másik szolgáltató jelét is.Ja és az Vodafone legyen, mert
a Dunántúlon a Telekom szolgáltat, akkor is, ha Telenoros a kártyád.
szerk.: fordítva. -
bociusz
aktív tag
Igen, a Telekom a most tavasszal vásárolt 10 MHz-nyi 2100-en kapcsolt be 4G cellákat.
A Telenor nem nyert új frekit ebben a sávban, hanem a meglévő 15 MHz-ből egyelőre ötöt refarmingolt LTE-re pár kapacitáshiányos helyszínen (Balaton + Győr). Ez a három UMTS blokkból a legalsó (UARFCN 10713), a legtöbb helyen eddig nem is volt használatban. -
ripla
addikt
Üdv.
Elmondom a paramétereket:
Költözés előtt állunk, de egy olyan helyre mennénk ahol a vezetékes internet egy nagy nulla.
A kérdés az, hogyha mobilnetben gondolkodnánk, de állandó jelleggel, tehát otthoni fullos internet használatra, játék, stream, letöltés, netrádió, stb., ez mennyire lehet életképes?
A korlátlan csomagban gondolkodunk, ami 15.990 Ft/hó, tudom, drága, de nem szeretem azt hogy folyamatosan azon aggódjak hogy mi lesz ha idő előtt elérjük a limitet.Szóval Zalaszántó és környékéről lenne szó, a Telenor lefedettségi térképén 4 csillagos átlagot mutat ott ahol mi lennénk, de aki használ ilyen hipernetet arrafelé, annak mi a véleménye róla?
Olyan dolgok érdekelnének mint jelvesztés, netszakadás, rendszeres leállás, ilyesmi. -
TeeJay
félisten
Nálunk 18-ban is történt valami mert eddig ha kiálltam az erkélyre mindig B3 4G volt most meg B3 és B20 között váltogat. Lakáson belül B20-ra sosem csatlakozott csak B3-ra
-
Diák66
őstag
Nocsak belefutottam Győrben is B1 2100 MHz-es 4G LTE-be.
Akkor már csak a Telekom lóg ki a sorból? Ez gondolom már a 3G közelgő végét jelentheti?
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest