Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz Somatom #75993 üzenetére
Azért nincs feláras HD mivel ma már nem adható el külön! 2020-ban tetszik vagy nem, a HD már alapszolgáltátás! Attól mert mobilszolgáltató adja még nagyrészben NEM mobilkijelzőn használják hanem tv-n! Max mobilhálózaton. De az ismerősi körömben van aki Android TV-n használja vezetékes neten.
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #75996 üzenetére
Tévedés, hogy folyamatosan van adatforgalom MyTv alatt.
MyTv csomagokként jön le, és ezt többször is tapasztaltam.
Néha elfelejtem, hogy teloról osztom a net-et és mikor lekapcsolom, addig megy tovább az adás, ameddig a csomag tart.
SD csatorna kb. 1 perces csomag, HD csatorna kb. 30mp-es a csomag.
Csomagok 5 vagy 10 MB-osak.YT aminek kell a folyamatos kapcsolat, különben azonnal leáll.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
Somatom
veterán
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #75987 üzenetére
Mert, ha nem akkor panaszt tehetsz, és ezt MNHH letudja ellenőrizni és akkor kemény büntit kap érte.
Somatom
FullHD+ kijelzőn jól látható a különbség HD és fullHD között.
Az más kérdés, hogy sok ember nem látja.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
MODERÁTOR
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz darvinya #75985 üzenetére
Arra mi a garancia hogy nem terhelés esetén vissza is kapja az user? :)
Lehet hogy eleve burkolt módon az userek többsége kap egy kb max sávszélt, Adott cellában meg mondjuk 10 user többet kap mindig.
Az hogy ez mi alapján történhet nem tudni, de nem biztos hogy minden lassulás mögött az van hogy valakik torrenteznek a cellában.
Itt pl délután szinte mindig belassul a 4g hálozat, vajon miért?Lehet elkezdenek rajta torrentezni, meg streamingelni, de mindenki délután csinálja?
Bár a délután is van hogy délelőtt lesz.
Ha én reklamálni kezdenék, és pl követelném azt hogy a szolgáltató egyértelműen azért lassabb nekem a netem, mert túl van terhelve, bizonyitaná a dolgot?
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok. Olyan prepaid vagy kedvező árú előfizetéses szolgáltatást szeretnék ami tudja a 2G netet még, minimális adatforgalmazás lenne. Melyik csomagot javasoljátok? Köszi.
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #75978 üzenetére
Már miért nem.
Nem terheli, így több marad másoknak.FistXL
Nem a torrent létezése a gond, hanem amit okoz.
Egy időben Telenor is tiltotta p2p, stb.
Pl: ahol lakom, a sok cég miatt itt p2p 100kbps-el tud csak menni, és 10 szálnál több jelenlétkor egyszerűen megszakad.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz FistXL #75981 üzenetére
Mivel a torrent jelenleg a legnagyobb adatforgalmat, folyamatos hálózat terhelést jelenti így persze, hogy az a zavaró.
Gondolj bele 1-1 játék 50Gb körül indul, az azért mobilnettel mire lejön egy eléggé folyamatos terhelést jelent.
Aki letöltöget mindig a maxon fogja tolni és talál rá kiskaput.
(#75983) anglergab: ott is látni ugye a negatív példát, hogy igen is lehal még az is ha 1-1 hardcore user megjelenik. Ha megnézzük a Digi akár PH oldalát is mennyien panaszkodnak, hogy túlterhelet 1-1 részen, főleg ott ahol elég sok a felhasználó (társasház/panel).
[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
-
félisten
-
darvinya
titán
válasz aprokaroka87 #75973 üzenetére
Hány ember tejelne havi 30.000Ft, hogy tudjon torrentezni?
Ennnyiért már legálisan vásárolható.FistXL
Lehet, de akkor max. Félóra múlva kezdi el nézni a filmet.
Meg néha lesz benne reklám szünet.[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz darvinya #75967 üzenetére
Kifizeti a 30 ezret, és a többi usernek jobb lesz a netje? :)
Azért nekem vannak kétségeim affelől is hogy a sávszélesség normálisan van kezelve.
Pl lehet hogy a " felszaduló " sávszélességet nem úgy osztja szét.
Igazából nem nagyon tudjuk hogy mi és hogy van beállítva a hálozati kezelő részen.
-
FistXL
senior tag
válasz darvinya #75970 üzenetére
Amúgy már 100 szál is megterhelő, maradjon max. 10 szálnál, és 10Mbps le/fel.
De még ekkor is fizessen havi 30eFt-ot.Nem értem a logikádat, ha valaki normálisan beállítja a klienst - írtam is, hogy 25 szál bőven elég mobilnethez is - akkor semmivel nem terheli jobban a hálózatot, mintha yt-t nézne az ember.
-
FistXL
senior tag
válasz Viktor0610 #75969 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy rajtam kívül senki, de ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem a torrent pazarol, hanem a lusta júzer, mert ennek a beállítása nem több fél percnél
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz FistXL #75968 üzenetére
Tud, ameddig nincs beállítva, addig megy minden fullon.
És pont ők fognak legjobban hisztizni, hogy filmet nem tudják nézni, mert félóra múlva tudják csak elkezdeni.
Amúgy már 100 szál is megterhelő, maradjon max. 10 szálnál, és 10Mbps le/fel.
De még ekkor is fizessen havi 30eFt-ot.
Könnyen kiszűrhető torrentezők.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
MODERÁTOR
-
FistXL
senior tag
válasz darvinya #75967 üzenetére
Aki mobilneten torrentezik, halál fia legyen!
Hogy valami konstruktív is legyen itt...
A torrentezést is lehet viszonylag "mobilnetbarát" módon csinálni. Például, hogy a le/feltöltési szálakat amiket a kliens elképesztően pazarol, limitáljuk. Pl. a qBittorrent alapjáraton 100 szálat ad egy torrentnek, de még olyan helyeken is elég ennek a negyede, ahol viszonylag gyors a net, mondjuk ~80mbps. A feltöltést meg korlátozod 100kb/s-re, aminek 5 szál is elég..
És bumm, a torrent által generált terhelés máris a tizedére csökkent.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ha már net/sávszélesség, stb. a téma.
Akkor összes torrent huszárt tiltanám ki, vagy havi 30eFt díjjért használhassák.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
anglergab
addikt
válasz 4Grider #75963 üzenetére
Igen, a TV/HD videó nem 4G mobilhálózatra való.
Még ha nem is sok a forgalmazott adat, akkor is csinál elég sok interferenciát, ami több cellával messzebb is zavaró lehet. Aztán így a tornyok sorban torlódnak, lassulnak. Aztán a Speedtest alapján lehet 20 Mbps, ha lassú a hálózat, sokan azt mondják hogy régen 200 Mbps volt, most 20 Mbps lett, azaz a 20 Mbps ilyen lassú. Amikor ugye ez teljesen téves következtetés.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #75960 üzenetére
30 GB adatforgalom havonta HBO Go-ra azt jelenti, hogy nagyon nem használod az HBO Go-t. Nálunk csak a konyhában a főzés/sütés közbeni háttértévézéshez ChromeCaston havi átlag 350 GB yt forgalom keletkezik. És nem ez a fő tv-nk...
Ha tehát magamból indulok ki, akkor teljesen logikus, hogy a MyTV/HBO Go olyan helyen, ahol nincs normális vezetékes internet szolgáltatás, egy-két mobilszolgáltatót rendesen meg tud fektetni, ha azok kiemelt forgalomként méretlenül biztosítják ezek adatforgalmát. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz 4Grider #75959 üzenetére
Biztos hogy jogilag helyén való lenne az ha egy fizetős szolgáltáshoz oyan szolgáltatás vehető igénybe ami pénzbe kerül és még annak jellege miatt nem is tudnád használni sokáig?
Nekem van 60gb-om 30 napra, ezért fizetek 4990ft-ot + ott van a hbo go, ami 1990ft.
Ha mondjuk én 30gb-ot számolok havonta hbo go-ra az már igazából kb 2500ft+ 1990ft.
Nyilván itt lehet beosztani, meg trükközni.
és saját tapasztalataim alapján 30gb hbo adatforgalom nem is sok.
Nyilván hbo go-t lehet használni más hálozaton is, de ahol csak telenor érhető el, ott ez van.
Ez kicsit 22-es csapdája is szerintem.
-
4Grider
nagyúr
válasz Somatom #75955 üzenetére
A Vodának nem egy rákényszerített (pilot ZTE), hanem egy alapból jól működő Huawei hálózatmenedzsmentje van.
Vannak olyan részei az országnak (nem is egy helyen), ahol a Telenor MyTV-sek önmagunkban terhelik le fullra a környező B20-as cellákat. És a MyTV-re nem jellemző a 10 Mbps feletti sávszél használat. Viszont ezeken a helyeken normális vezetékes internet és kábeltv kínálat sincs, így egyáltalán nem csoda, hogy az emberek a MyTV felé mennek el. A mobilnet korlátossága miatt azonban nem szabadna a MyTV-ből tömegszolgáltatást csinálni a méretlenséggel, direkt neki szóló - nem olcsó - mobilnet csomagokban szabadna csak a méretlenséget biztosítani. Ugyanez a véleményem az HBO Go-ról is. -
Somatom
veterán
válasz aprokaroka87 #75956 üzenetére
Az is egy módja a terhelés csökkentésének. De, sztem annyiért 10Mb/s korlátozással is vették volna a Hello Data -t, mint a cukrot.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #75951 üzenetére
Nem a korlátlan mennyiség okozza a problémát, hanem a korlátlan sávszélesség. A 150Mb/s össz elméletit kliensenként 10Mb/s -re korlátozva 15 -ször annyian tudnák használni ugyanazt az erőforrást. Most a TV egy telón is automatikusan 1080 -ban megy, és a letöltés/torrent is maxon. Ez óriási erőforráspazarlás. Vajon a Voda miért korlátozza a sávszélességet?
[ Szerkesztve ]
-
fkenny
senior tag
válasz 4Grider #75953 üzenetére
Ha a szolgáltatás jó lenne, bátrabban mernék fizetni többet is, de jótékonysági központ sem vagyok, hogy a használhatatlanért még többet fizessek. Nem hiszem, hogy bármi változna ha többet fizetek a szolgáltatásuk minőségében. (De ha tévedek javíts ki, kérlek. Technikailag tudom, hogy nem nagy meló korlátozni az adott előfizetői csoport egyes szolgáltatásait, sebességét, amivel lehet terelgetni az általuk jónak vélt csomagok felé az előfizetőt.) Ha szétnézünk a környező országokba még mindig itt a legköltségesebb a telekommunikáció. Aláírom, hogy javult a helyzet az elmúlt évekhez képest, de közel sem rózsás.
Tudom, hogy szörnyen drágán mennek manapság a frekvenciák, meg részben pofára is megy a tenderek kiírása is, de előfizetőként engem ez nem kellene, hogy érdekeljen.
ui. Nem vitatkozni akartam veled, csak az éremnek mindig két oldala van.
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
4Grider
nagyúr
válasz fkenny #75952 üzenetére
Óriási költség az összes megvásárolt frekvencián (B3, B7, B20) egyszerre működni. Te sem támogatod drága előfizetésekkel ezt, hiszen a legolcsóbb megoldásokat választottad a korlátlansághoz. Nem véletlen, hogy alig találni az országban olyan 4G cellát, ami legalább 3 különböző frekvencián működik. Ráadásul az ilyen hálózatok fenntartása sokkal körülményesebb is, hiszen szinte lehetetlen őket tökéletesen finomhangolni a szomszédos cellákkal, így több a felhasználói panasz a sok különböző előfizetői eszköz frekvenciaváltási problémái miatt.
-
fkenny
senior tag
válasz 4Grider #75951 üzenetére
Nyilván van aki ész nélkül használja és több 100GB forgalmat generál állandóan, de nálunk vidéken szerencsére otthon van Optika olcsóbban, így értelme nem lenne ha erre használják. A Hello Data nálam azért maradt mert az új csomag még drágább is lenne mint a mostani, a pénzemnek pedig nem vagyok az ellensége Megnézve mindkét kártya forgalmát az elmúlt hónapokban 20-30GB volt a max.
A szolgáltató részéről pedig nem megszüntetni kellene a korlátlan csomagokat (ne visszafele fejlődjünk már kérem...) hanem frekvenciákat venni és fejleszteni. Tudom, álmodik a nyomor.
-
4Grider
nagyúr
válasz fkenny #75950 üzenetére
Talán az a gond, hogy egyre több iqpro-s és euroquattro-s, meg számlakontrollos korlátlan előfizető találkozik egymással, a régi hello datás meg a helyi mytv-s, hbo go-s felhasználókkal egy cellában. A cellák pedig adott sávszélességet tudnak használt frekvenciától és a felhordó hálózattól függően. Talán ha kivezetnék a hello datát, akkor már nyerhetnénk néhány (esetleg 10) Mbps-ot cellánként. Vagy ha megszüntetnék a korlátlan előfizetéseket (mondjuk 100 GB-ban maximalizálva a havi adatforgalmat), máris megint nyerhetnénk néhány (10) Mbps-ot.
De az egyszerre nem megy, hogy többféle korlátlan adatforgalom, meg adott frekvenciablokk... -
fkenny
senior tag
Mi a jó... csinál mostanság a hálózatával a szolgáltató? Térerő mindenhol a csúcson, adatkapcsolat elvileg van, ellenben használhatatlan a szolgáltatás. LTE hálózaton ~30/03-04Mbit. Én kis naiv azt hittem, csak Túrkevén szúrtak el valamit, de másik készülék másik kártya és Miskolcon sem jobb a helyzet. Van tudomásotok valami hivatalos hibáról? Régen 120-140/40Mbit simán mérhető volt. De az utóbbi évben fokozatosan csökkent. De ez már kimeríti a használhatatlanság korlátját.
Csak infóként: Az egyik kártya telefonban megy Hello Data előfizetéssel, a másik pedig IQpro flottás és egy LTE modemben megy.
-
Tamás34
senior tag
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok! 3-án meg lesz a 6db teljes havi számla befizetése! Szeretnék venni egy iphone xs készüléket részletre 0Ft előleggel. Szerintetek engedni fogja a rendszer vagy így is fog kérni előleget? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Garmin instinct 2-Amazfit Balance Grey
-
Somatom
veterán
Az előbb fizettem számlát etopup -pal. Kártyakibocsátó banknak beírtam, hogy Curve és elfogadta. Szóval, nem olyan egyszerű, mint a Wallet -ben volt, de müxik.
-
MODERÁTOR
-
darvinya
titán
válasz Somatom #75942 üzenetére
2x jeleztem, de nem történt semmi.
Valami nagy gond van, mert eddig 2 órán belül javították a csatornát.
Arena 4, stb csatorna nagyon nyomul, mert először Viasat History/Nature HD szüntették meg.
Szerintem Viasat csatornák meg fognak szünni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
bociusz
aktív tag
A 26 GHz kiürítéséről (ill. a mmWave 5G részére előkészítésről) már decemberben zajlottak az egyeztetések az NMHH nyilvános meghallgatásának leirata alapján. A Telekomos észrevételekben szerepel egy 2023 végi céldátum, de ez nagyon korainak tűnik, inkább az évtized közepe felé lehet reális az átterelés (ha jól tudom 32 GHz környékére).
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz darvinya #75939 üzenetére
Majdnem. Mert a telenor nem továbbít semmit. Nem ők tolják ki a "netre" hanem az üzemeltető. Telenor csak a nevét adja és a korlátlan adatot. Megkapják a kiszolgáló szerver IP tartományát amit beraknak free-be.
De az üzemeltető olyan codecet állít be amit a Telenor kér. -
Sify
senior tag
IOS14-ben már a youtube-on is lehet 4K videókat nézni. Most néztem meg egy 30 perces videót 4G alatt, ment simán. XIII. kerület Lehel csarnok.
Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3
-
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #75932 üzenetére
Youtube-nál VP9 csak 4K alatt van.
Netflix eléggé hibrid.
Nálam: H264-AVC az alap codec. VP9 a HD. HEVC pedig a HDR.
De Chromecast HD-n ott is H264. Csak Ultrán megy VP9-el a HD vagy HEVC-n a HDR/Dolby Vision mint ahogyan TV-n. -
aprokaroka87
nagyúr
Telefonok esetében Android 4.X valamennyi óta van vp9 támogatás.
Tudomásom szerint Youtube miatt már alap dolog.
Hardveres gyorsítás is van már jórészt.
Amúgy meg igazából meg lehetne oldani szerintem, csak meg sem próbálkoznak :)
Emlékeim szerint Netflix pl hibrid megoldást használ, pl van már av1 support is, mobil app esetében.
Android 10 esetén meg arra is van támogatás, igaz HW gyorsítás nem mindig. -
tomp
félisten
válasz aprokaroka87 #75927 üzenetére
MyTV-t sokan nézik Chromecaston de csak az Ultra tudja a VP9-et azaz még az is kizárva. Marad a H.264 és a VP8. Azaz inkább a H.264-et használják Level 4.1-el.
Mivel a MyTV-hez nincs dedikált hardver így a legkompatibilisebb módon kell szolgáltatni ami sávszél pazarlóexUPC kábelen az SD csatornák emiatt mennek a mai napig is MPEG-2-n...
-
anglergab
addikt
válasz aprokaroka87 #75927 üzenetére
Ott felmerülnének licenszelési, berendezés költségek, illetve kompatbilititási problémák.
Sajnos nem ilyen egyszerű. Persze ha mindenki mindig a legújabb technológiát használná egyszerre, akkor egyszerűbb lenne. A visszafele kompatbilitás és a fejlesztés/hatékonyság növelés egy ponton túl kizárják egymást. Azaz ezeket kell optimalizálni. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz anglergab #75926 üzenetére
Igazából ha pl a HBO GO, vagy Mytelenor Tv kukázná a h264-et, lehet kevesebb sávszélesség is elég lenne.
Itt most nem Blue-Ray minőségű videót kell nézni.
YouTube is nem hiába kezd el át álni vp9-ről av1-re majd.
Szerintem többségben a YouTube, és az On-Demand szolgáltatások terhelik a hálozatot.
-
anglergab
addikt
válasz aprokaroka87 #75925 üzenetére
Úgy hogy a jobb minőségű/nem butított Full HD-hoz sokszor kell közel 10 Mbps stabilan, ahogyan írtad is.
Ez pedig nem garantálható mindenkinek egy átlagos 4G cellában.
Pontosabban 300 Mbps esetén kb. alig 18 embernek. Ha nagy a cella, pl. egy kisebb város fele, akkor ott valószínűleg lenne egyszerre 18 ember aki streamelne ilyen minőségben.
Persze a gyakorlatban a rendszer csökkenti a bitrátát ilyen esetben és gyakran észre sem veszi a néző hogy a Full HD stream valójában egy "erős" SD stream lett közben.
Mindegy, ő a Full HD-ra ment, tehát Full HD az adás[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz tibor23 #75914 üzenetére
A szolgáltatók ezzel (exkluzivitás) a premium telefonok és csomagok felé terelhetnek előfizetőket. Ugye mint minden új technológia, kezdetben kevesebben használják drágábban, majd később sokan/mindenki olcsóbban. Természetesen a szolgáltatónak is sokba kerül a legújabb technológia kezdetben. Ha valaki 5G-s csomagra előfizet, 5G telefont választ, azzal támogatja is a további fejlesztést.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz aprokaroka87 #75913 üzenetére
A jelenlegi 4G mobilhálózatokra nem való a Full HD stream sem.
Letöltés, torrent, HD stream, több PC-nek megosztani: ezekre mind vezetékes net kell.
Az 5G tudja majd sokkal több/minden telefonnak a HD/Full HD streamet.
Minden rendszernek megvannak a maga korlátai. Technikailag 4G-n is megy a 4K stream vagy akár a 100 Mbps-es letöltés - 1-2 embernek egy cellában... Ez nyilván nem fenntartható/gazdaságos.[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
Köszi srácok! Nincsenek nagy igényeim, nem szoktam filmezni mobilneten, de barátaimmal egy online póker partit sem lehet lejátszani ilyen gyatra szolgáltatással. (A 4k-s filmet csak puszta kíváncsiságból teszteltem.)
-
tomp
félisten
Na igen. Telenor alig használja a B7-et mert darabjával kell fizetni a ZTE felé. CA-ért pedig még pluszban kell fizetni. De amennyire terhelt némelyik bázis, szerintem megérné.
Amúgy a legtöbbször nem is a cella terhelődik túl hanem kevés a mikrós betáp.
Budapesten elkezdték a bázisokat átrakni optikára. Semmi cella bővítés nem volt de gyorsult a bázis. Sokszor a 3-4cellás bázison 300Mbps-es down mikrós betáp van. Na a 300-at osszuk el 3-4 felé... -
leo81
aktív tag
válasz aprokaroka87 #75907 üzenetére
A 4G-ben még jelentős tartalékok vannak 700-2600Mhz-ig lehetne szolgáltatni, de jó ha a 800+1800-on használhatjuk.
Nem kell messze menni. Ausztria keleti végein a falvakban van olyan Telekom állomás, amin 6db B20-as cella van vagy CA-val 12-15db működik. Nálunk meg 2-3 cellás 4G-s állomásokkal szúrják ki a szemünket. Nem csoda, hogy túlterhelt a hálózat és 1-5Mbites sebességüket mérünk. 4Grider igen pontos képet adott, hogy még is hogyan néznek minket hülyének egy igen drága szolgáltatással és mellé egy igen gyenge hálózattal.... -
4Grider
nagyúr
válasz tibor23 #75914 üzenetére
Mert az 5G egyelőre prémium szolgáltatás. Hiszen drága és új technológia, az exkluzivitását igyekeznek így egy darabig megtartani. Meg persze kevesebb előfizetővel könnyebb finomhangolni, hiszen még alakulófélben lévő technológiáról beszélünk.
Szerk.:
Ja és a licencdíjak: Nagyon nem mindegy, hogy egyik napról a másikra egy szolgáltatónál havi 10, vagy 100 millióval nőnek az új technológiát használó előfizetők száma után a beszállítóknak fizetendő licencdíjak...[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
Aki a cella mellett lakik, arra mindig egy kicsit több jut. Másrészt pedig a tv-seknél a minőséget az alkalmazás automatikusan rontja, ameddig bírják, addig nézik, mert nincs jobb/meg úgyis fizetett érte. Harmadrészt a topiklakók felvetései a készülékeddel kapcsolatban nem véletlenül történt. Ha én pl. berendezkedek Telenor MyTV nézésére, akkor igyek szem mögé olyan LTE eszközt tenni, amivel az adott cellákat a legjobban ki tudom használni (a legjobb minőség/stabil jel elérése érdekében). Pl. ha a celláim támogatják a frekvenciák összefogását, akkor olyan eszközt használok, ami használja a frekvenciák adott módú összefogását. És máris előnyben leszek azokkal szemben, akiknek a készüléke egyszerre csak egy frekvenciát támogat (és esetleg azokból sem mindet).
-
tibor23
senior tag
válasz Somatom #75909 üzenetére
Segítsetek már, mi értelme ennek a nagy 5G "felfuttatásnak", ha maguk a szolgáltatók csak a prémium csomagokra engedélyezik? Alig van cella, alig van hozzá telefon, ahol van cella ott van brutál kapacitás mégse engedik. Ebben mi a logika? Én úgy látom, nekem az elkövetkező 4 évben nem nagyon lesz 5G képes telóm, csak úgy érdekelne.
-
aprokaroka87
nagyúr
4K youtube 20 mbit/sec esetében is van hogy kevés.
2K-val még nincs gond.
Hbo go pl stabil 3-5mbit/sec kapcsolatot igényel 1080P felbontás esetén.
Viszont nem kötekedés, de pl FHD vagy 2K youtube nem lenne jobb számodra?
Bár ahhoz is kellhet stabil 10mbit/sec minimum.
[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #75904 üzenetére
"Sajnos" nem az én készülékemben van a hiba, most pl. 27/22 Mbps-mal hasít.
-
anglergab
addikt
válasz aprokaroka87 #75907 üzenetére
Amikor elindult a 4G, sokan mértek szinte folyamatosan 100-200 Mbps-eket, mert kevesebb 4G-s telefon és sokkal kevesebb korlátlan adatcsomaggal rendelkező előfizető volt, sőt, ingyenes/nem számolt adattípusok sem voltak.
Ahogyan olcsóbbak lettek a 4G eszközök, egyre több lett belőlük és olcsóbbak lettek a korlátlan díjcsomagok, elterjedt a streaming, különösen a mobilos streaming, sok helyen alig 10-20 Mbps lett a fenti 100-200 Mbps-ből, ami ezen a rendszeren szintén jónak számít.
Az 5G-nél hasonló várható, azaz 1 Gbps-ről "indul" most és alig 100-200 Mbps is jónak számít majd.
Annyiból jobb a helyzet, hogy várhatóan gyorsabban nől ezúttal a kínált kapacitás, mint ahogyan az eszközök száma illetve a használt szolgáltatások sávszélességigénye nől. -
4Grider
nagyúr
Ha napközben normális, akkor egyértelműen túlterhelés. Van néhány HBO Go-s, vagy Telenor MyTV-s, esetleg hozzájuk jön még néhány korlátlan sim-es előfizető, az egy-két tucatnyi ember ha párhuzamosan nézi a tv-t/streameket és közben néhányan letöltögetnek, akkor ez logikus. A hipernet egy marketing név. Ugyanúgy nem jelent semmit, mint ha gagyinet-nek, vagy virágföldnek hívnák a 3G/4G hálózatukat. Pont ugyanannyi sávszélesség mellett, mint a konkurenciáknak van, pont ugyanannyi azonos módon netező felhasználót tud egy-egy cella kiszolgálni itt, mint bármelyik másik szolgáltatónál. Ha majd a Vodánál is lehet majd az adategyenleg fogyása nélkül Horizon Go-t és HBO Go-t nézni bármilyen mobilnet csomaggal, akkor majd a Voda is döglődni fog olyan helyen, ahol nincs rendes kábelhálózat, vagy sok üdülő tartózkodik az adott helyen. Mint ahogy most a Telekomnál is egyre több helyütt döglődik a hálózat.
A nagyobb igények kiszolgálása ui. nem mindenütt egyszerű. Van ahol pl. a mikrós felhordó hálózat egyszerűen nem bír többet (ilyen helyeken jellemzően nincs optika), több kilométernyi árkot kellene a toronyig ásni, hogy növelni tudják a szétosztható sávszélességet. Van, ahol havi néhány 10e Ft-os állandó költség növekedéssel és egy egyszeri néhány millió Ft-os beruházással megoldható lenne a csúcsidejű jó minőségű kiszolgálás, viszont a fejlesztés kétélű fegyver olyan helyeken, ahol nincs megfelelő vezetékes internetes és tv-s infrastruktúra, mert a helyiek egymásnak adják az infót, hogy Telenoron tv-znek és interneteznek jó minőségben, és elég lenne néhány tucat új felhasználó cellánként ahhoz, hogy megint ugyanott legyünk, mint a fejlesztés előtt voltunk. És a rádiós rendszerek sávszélessége nem fejleszthető korlátlanul, ami ui. ugrás jelenthetnek a kiszolgálásban, azok az új generációs rádiós hálózatok lehetnek (most éppen 5G), aminek a megjelenése a ruderáliákon még kb. 1 év. Ebbe a spirálba a szolgáltatók nem szívesen mennek bele, mert jellemzően a költségeik növekedését jó darabig nem kompenzálja az előfizetői szám növekedése és mire elkezdené kompenzálni, elindul az elvándorlás az újbóli minőségromlás miatt. -
PBA
aktív tag
Mondjuk hasznosabb lenne egy olyan képernyőkép, ahol a térerő is látszik... de tény, hogy vannak túlterhelt cellák. Persze az se mindegy, milyen készüléked van (CA képes vagy sem). Ha nem oldódik a dolog, a helyedben váltanék, ott a Voda vagy a Telekom...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest