Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
-
csocs
tag
Sziasztok,
a Nikon D5600-nak illetve a D3400-nak az alap KIT objektíve megegyezik egymással?
Köszönöm!
-
nagyúr
Mondjuk az a tény, hogy a d850nek nincs beépített vakuja azért fájó.. mondjuk aki ilyen vázat vesz-használ tutter h van fényerős obija, amihez meg amúgysem kell vaku még egy áramtalan szénbányában sem. Jó lett volna csak annyi.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Throme
veterán
válasz Lac-coo #39956 üzenetére
Anno, hogy én mennyit vitáztam erről itt a fórumon.
Ha szóba került a 7100 mindig jött valaki, aki bedobta ezt a sávosodást. 7100 szar, ne vegyél, mert sávosodik. Természetesen olyanok, akiknek talán még a kezükben se volt ilyen váz. Akiknek meg van/volt, azok mind megelégedéssel használják/használták.
5Fé-vel bebukott képet szerintem kevesen próbálnak meg megmenteni, hogy a szarból, éppen hogy kevésbé szart csináljanak.
De ha ez lenne a feladat, akkor nem aps-c szenzorral vacakolnék... -
Throme
veterán
Tudsz konkrétumot linkelni, hogy éppen melyik kit-eket nézel?
Ezek a vázak nem csak egy fajta kitobival kerülnek forgalomba.
A 18-55-ből is lehet 2 féle, vagy adhatnak hozzá 18-105, 18-140 obik közül valamelyiket (bár a 18-105-nek nem néztem utána, lehet már azt nem is adják...), de láttam már kit-ben a 18-200 obit is. Vagy van dupla kit, egy 18-55 és egy 55-200 (vagy 300).
Van egy pár variáció.Én pl első vázamat úgy vettem kit-ben, hogy nem egy dobozban volt a váz + obi, hanem külön-külön, de mégis kit-ként adták el, kit áron.
-
válasz Vikthor #39960 üzenetére
"tutter h van fényerős obija, amihez meg amúgysem kell vaku"
Vagy van külső vakuja
Én 7 éve DSLR-ezek, kb. egy kezemen megszámolom, hogy a három különböző vázam kisvakuja hányszor volt használva. (kb. azon három alkalommal, amikor először használtam az új rendszervakut, de nem volt még rádiós vezérlőm, így optikai slaveként villantottam el).
Nem tudok reális (+igényes) fotográfiai felhasználást mondani a vázvakura (az "e'ittajózsikáról egy telibevakuzott kép e', a sötét szobában a szülinapitorta mögött", az se nem igényes, se nem D850-et igénylő felhasználás ).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
csocs
tag
válasz Throme #39962 üzenetére
Szia,
köszönöm a választ.
Erre gondolok itt pl.:Eddig még nem volt DSLR gépem. Sokan azt tanácsolják, hogy kezdjek egy olcsóbb, akár használt géppel. Viszont arra nincs keretem, hogy megvegyek egy komplett használt, de még viszonylag modernebb, pár éves gépet, majd pár hónap múlva az rajtam maradjon és vegyek egy jobbat. A garancia is fontos tényező. Nem a munkámhoz kell, inkább hobbi célra.
A D5600 is csak akkor jöhet szóba, ha nem "csak" az érintős, kihajtható kijelző a különbség.
-
Throme
veterán
Az "AF-P 18-55mm f/3.5-5.6G VR" és a "AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR" ugyanazt az obit jelentik. A DX csak annyi, hogy aps-c szenzoros obihoz való elsősorban.
Ha bemész a cserélhető obis fényképező ajánlós fórumba, akkor az felér egy útvesztővel, mert nagyon sok lehetőség van, és azokat mind fel is ajánlják majd .
Használtnak is megvan az előnye, de ezt leírják, akik azt szeretik.
A garival az a furi, hogy míg a vázra kapsz 3 év garit (már ha márkakereskedésben veszed, nem pedig szürkeimportos helyről), addig a nikon obikra csak 1-et.5600 AF pontokban és pár más tényezőben tér el, amiket végig kell nézni, hogy kell vagy sem.
Ha erről kérdezel valakit, akkor el fogja mondani, hogy neki mi a fasza, amivel sokra nem mész, ha neked az pont nem fontos....Ha az érintőkijelző fontos, és hogy kihajtható legyen, akkor már ránézhetsz a d5500-ra is. Valószínűleg olcsóbb, hiszen előző modell.
-
mikrofon
veterán
"megvegyek egy komplett használt, de még viszonylag modernebb, pár éves gépet, majd pár hónap múlva az rajtam maradjon és vegyek egy jobbat. "
Ez így hibás gondolat. Igen ellentmondásos, főleg ha e helyett veszel egy új belepő vázat...Ha most veszel egy belepő új gépet. Előbb vágysz majd egy jobbra. Ráadásul amikor el akarod adni akkor szembesülsz azzal, hogy te bukod az új és használt váz közötti 25-40% árkülönbözetet, értékcsökkenést. Sajnos ez akkor is igaz, ha egy hetesen akarod eladni. Továbbá azt is látni fogod, hogy a használt piacon kisebb a kereslet a belepő, használt de szinte új vázakra... Mert valaki vagy olcsón akar DSLR-t, és akkor az ár számít, vagy megveszi a belépőt újonnan, mert még "kezdő" és fél a használt termékektől, vagy elvei nem engedik. Vagy ha már használtat vesz az ember akkor egy kategóriával feljebb. Tehát rajtad marad, vagy nagy bukóval eladod....
Egy a kivétel, ha van valami igazán jó akció, aminek a keretében jelentősen olcsón jutsz hozzá....Ezzel szemben, ha veszel egy használt, jobb (magasabb kategóriájú), megfelelő állapotú vázat, használt piaci áron, akkor később kevesebbet buksz rajta és kereslet is lehet rá....
A használt váz vásárlásánál egy a fontos, hogy az ár-érték-állapot hármas arány megfelelő legyen...[ Szerkesztve ]
-
espista
senior tag
Asszem egyelőre lemondok a D7200-ról sajnos. Egy D5300-as megérné azt a "kis" ráfordítást a 3300-hoz képest? Nem a WiFi és a GPS mozgat, hanem a fókusz.
Romani ite domum!
-
marcitp
őstag
válasz espista #39972 üzenetére
Meg kellene nézni a teszteket, review-kat alaposan, mennyivel jobb a 7-es azon a területen, ahol használnád.
Egyik cimbora pont 5300-ról váltott 7200-ra, af érzékenységben sokat hozott neki az elmondása alapján.
Lehet, inkább várnék egy picit és gyűjtenék, nehogy csalódás legyen az új váz. Hátha lesz akció is, nemsokára évvége. meg esetleg egy használtat is érdemes lehet, megkímélt, kevés expós masinát, ami még garis is.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
válasz marcitp #39973 üzenetére
Egyetértek, bár ez csak saját vélemény, mert nekem kimaradt az 5xxx széria, de ha D3300-ról ha komolyan feljebb akar lépni, akkor minimum a D7100.
Én a D3200-at használtam 3 évig, szinte semmi olyan szituációval nem találkoztam, amit ne tudtam volna megoldani vele, inkább a kényelmi szolgáltatások miatt (meg a Nikon visszatérítés+MM akció miatt ) váltottam D7200-ra (talán az egyetlen tényleg hiányzó feature a HSS volt).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
szacsa82
tag
Hú felrobbanok, gönyörű szivárványos tájképet fotóztam, csak panorámában gondolkodva fért bele az egész, és csak otthon vettem észre, hogy annyi az egésznek, mert aktív volt a bracketing funkció (vagyis a panorámára szánt fotóimat szórta -2 és +2 FÉ között - OK, mind raw szóval talán húzogathatnám a csúszkát PS-ben, de nem tudom, érdemes-e). Korábban kísérleteztem ezzel HDR kép készítése miatt, viszont azt hittem, ez a funkció csak akkor aktiválódik, ha nyomva tartom a brk gombot. El tudnátok magyarázni, hogy kell ki-be kapcsolni a funkciót? Ja, D7200...
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
Throme
veterán
válasz szacsa82 #39975 üzenetére
A bkt gombot nyomdbe és a hátsó tárcsával állítsd 0 értékre. A hátsó lcd-n etűnik az ikon.
Én ezért szeretem a haladó hobbi vázat, mert a user 1-2 módok pont az ilyen szopások elkerülésében segítenek.
A 7200-be se tettek panoráma készítést megkönnyítő funkciót?
Mióta van egy kis milc gépem is, látom, hogy lehet ezt egyszerűen is csinálni... -
Byk01
őstag
válasz Vikthor #39960 üzenetére
Aki elkölt 1.2 millió Ft-ot erre a vázra, annak nem gond kicsengetni egy vaku (neadjisten egy rádiós kioldó) árát mellé
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
szacsa82
tag
válasz Throme #39976 üzenetére
Köszi, végül én is erre jutottam, csak azt gondoltam, hogy a bkt gomb arra van, hogy aktiválj az előre beállított értékek szerint a funkciót, de ezek szerint ez mindig egy lassú folyamat lesz. (Minek is emiatt külön funkció gomb, menüből kb ugyanennyi lenne.) Van egyébként D7200-ben panoráma funkció, csak az horizontális mozgással működik, én pedig most többszintes panorámát lőttem, meg amúgy is jobban szeretem az Image Composite Editorral utólag szerkeszteni a panorámáimat, mert van pár választási lehetőség vele.
-
r.levente75
addikt
Nem konkrétan ez a topik, de bedobom ide.
Pécsen volt ma fotós kiállítás a Tudásközpontban és megdobtak egy 20%-os manfrotto vásárlási kuponnal. Ha jól emlékszem okt. végéig váltható be a fotoplus üzletekben, nem névreszóló.
Akit érdekel annak el is postázom. -
szacsa82
tag
válasz r.levente75 #39979 üzenetére
Upsz, igazad van, a Sony A58-ammal tudtam panorámát lőni, a D7200-zal így nem lehet, összekevertem a gépeket.
-
Throme
veterán
válasz Roachy #39981 üzenetére
Nem baj, a belépő és haladó amatőr váz vásárlók (vagyis DX, kivéve a x00 sorozatot), illetve leendő vásárlók - akik szerintem nagyobb számban vannak, mint az FF - is elmozdulnak milc irányba (mert szép lassan sztem elmozdulnak).... jah hogy nem lesz aps-c nikon milc... hmmmm
Szerintem, ha elmozdulnak, akkor minden vonalon el kéne. Lehet összevonásokat csinálni, mert nincs szükség külön 3x00 és 5x00 vonalra.
Egy 7x00 sorozat többlet tulajdonságait simán lehet applikálni egy 5x00 gépbe, egyedül a méretbeni különbség marad, amit pl egy gyári, nem túl drága markolattal meg is lehetne oldani, hogy ne legyen 2 külön váz emiatt... -
Lac-coo
őstag
Ha ilyen torpe meretu milcekkel jon elo a Nikon, akkor be kell, higy tankoljak tuktosokbol, mert az a halalnak se kell
Gyulolom, amit ket ujjal kell fogniI love latte-avokado !
-
Throme
veterán
válasz Lac-coo #39984 üzenetére
Nem kell feltétlenül kicsinek lennie.
Szerintem a milc nem jelent egyből miniatűrizálást.
Pláne, ha aps-c, vagy FF szenzort vesszük alapul.
Egy pana GF7-re nem tudnának nikon bajonettet hegeszteni
Nikon 1-hez is adapter kell, hogy dslr obikat pakoljanak rá...
Ha már itt tartunk a törpe méret ki is jött a nikon 1-el. Nem csinálnak mellé mégegyet....gondolom persze -
pergabb
senior tag
Valakinek van tapasztalata a Sigma art obikkal? Most váltok canonról nikonra, D750 lesz, viszont canonnál 10/9 alkalommal vissza kellett vinni az obit, annyira összehangolhatatlan volt a vázzal. Nem tudom ez a sigma betegség unblock érint minden tükröst, vagy Nikon esetében esetleg jobb az arány mint canonnál.
[ Szerkesztve ]
-
-
Viperator
őstag
válasz pergabb #39986 üzenetére
Ha garanciális az objektív, a Camera Kft ingyen kalibrálja... (Nikon - Sigma kommunikációs licensz probléma miatt nem pontos a fókusz, kalibrálással megoldható)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Lac-coo
őstag
Nekem Nikonos Sigma ART felhasznalo , hivatasos fotos barataom azt tamacsolta, higy biltban fel kell tenni a vazra, ha nagyon nagyon durvan teved az obi, azt nem szaban elhozni, mert az mar lutri meg kalibralassal egyutt is .
I love latte-avokado !
-
Throme
veterán
válasz tvamos #39991 üzenetére
Nikon 1 túl sok embert nem érdekelt. Vehetjük zsákutcának.
Nagyon gyors és ennyi. Ha nagyon kis gép kell, akkor pana GM, GF, és már nagyobb szenzort kapunk.
Nem tudom ki az aki dslr obikat szeret használni egy névjegykártya tartó vázon, nem erre találták ki, csak próbálták javítani az eladhatóságot nikonosok körében. Milcesek is kerülik szerintem...szvsz persze
Egy DX-es milc viszont kiküszöböli a belépő dslr legnagyobb problémáját a f/b focus-t. Kaphatnának nagyobb keresőt (bár nekem nem volt gondom vele belépőn se, és jobban tetszik az ovf, de ez az én dolgom).
Ha nem is lenne kisebb, max mélységre, a mostani belépők kb akkorák, mint pl a fuji aps-c milc. Ha obi kompatibilitás megmarad, és kapnak olyan szoftveres upgrade-et, ami már most benne van egy milc-ben (tehát nem űrrakéta), és olcsóbb tud maradni a fuji-nál, akkor elég jó eséllyel sikeres lesz, ill lehetne, mert a nikon annyira béna f_sz, hogy úgy is kihagyja ezt a lehetőséget, és még 5 év múlva is azon "vitázunk" itt, hogy miért kellett elvenni a + kártyafoglalatot egy vázból, és hasonlók....
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs