Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Technikailag lehet nagyon nem jó is - gazillion órányi videót is lőhetett vele - meg nagyon jó is. Mert lehet, hogy megvette videózásra - aztán rájött, hogy hááát, mégsem olyan jó, és hosszú hónapokig a polcon pihent.
Tény, hogy ~800 expó ilyen idős vázon kicsit büdös... de pl. még én is max. évente 2-3 ezret szoktam belerakni, szóval... rosseb tudja.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
t.imi
addikt
válasz anaqer #39654 üzenetére
Már itt van. Remélem a legjobbakat, nagyon köszönöm a segítségeteket!
Kis eskü meg volt, hogy nem videóztak vele. Kb semmi karc sehol, bajonett karcmentes, gombok nagyon határozottan járnak, gomb festés egyenletes, módválasztó szintén. Objektíven gumiredőkben 0 por, lerakódás, ha kitolom 140-re, 0 karc.
1.0 firmware a vázban.Ha mellé nyúltam, fájni fog az biztos.
-
tvamos
nagyúr
Jól tetted! Jó fényeket hozzá! Havonta tegyél bele 800 expót!
(#39654) anaqer válasza t.imi (#39652) üzenetére
2-3 ezret? Én 6-8 ezret. + vagy 2 óra video + 50-60 4 másodperces slow motion...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
FirstTripla
tag
Lehet akkor megvetted előlem, mert már szemezek egy kevés expos D5300-al csak eddig nem volt alkalmam pesten meglesni, illetve lehet inkább milc-be vágok bele mérete miatt. De sok sikert hozzá, remélem jól jártál vele. (Ha 18-140+70-300 -as obisat vetted)
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
válasz FirstTripla #39659 üzenetére
illetve lehet inkább milc-be vágok bele mérete miatt.
Ha ,MILC-nél maradsz APS-C vonalon akkor ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
tvamos
nagyúr
válasz FirstTripla #39659 üzenetére
Csodák nincsenek, nagy szenzorhoz som üveg kell, hiába kicsi a váz, ha az obi ugyan akkora. Persze, ott vannak a pancake obik, de a natív képminőségük nem mindig... optimális.
Szóval jól nézd meg, mire adod ki a pénzed!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
veterán
válasz mazsi70 #39660 üzenetére
Ja - APS-C MILCet nem méret miatt vesz az ember....
Ha le tudsz menni m43-ra, egy M10 vagy egy GM5 már értelmesebb - rádobsz akár egy PZ-s zoomot, vagy akár egy pancake fixet (Pana 14 vagy 20), aztán azt szinte zsebre is vághatod.
-
FirstTripla
tag
válasz anaqer #39662 üzenetére
+tvamos, mazsi70
Nekem milc alatt inkább a mft lenne jobb mert tetszik a sony aps-c vázai de hozzá obikat sokkal drágábbam tudnék venni, ezért inkább kisebb szenzort választom. Illetve én arra a méretre gondoltam ahol egy nagyobb váz +70-300as obi mérete már túrázáshoz nagynak érzem, de panasonic dslr szerű vázai nagyon tetszenek fogás szempontból pl g7, g80. Valamint egy max 200as obi még nem annyira nagy méretű, de könnyebb és közel azonos átfogású mint a 300as aps-c váznál. Na de nem akarom szétoffolni a topicot
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz FirstTripla #39663 üzenetére
Nekem elfér a zsebemben, és Nikon.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
t.imi
addikt
mikrofon, anaqer, tvamos köszönöm, ma meg volt a harmada
Úgy néz ki, back fókuszos a drága 18-140-el. Tájkép, portré jó, rekesz prioritásban kb 30-ből 27 lett rossz egy imádkozó sáskára, lepkére ~45-55 cm-ről. AF rendesen a célon rögzült, visszanézéskor mögötte volt éles mind.
Néztem, ez másnak is gondja volt. Jól emlékszem, hogy a DX szerviz elköltözött Újpestre a Hungária krt-ról?
Meg lehet várni a helyszínen vagy ott kell hagyni a gépet több napra?FirstTripla az volt, igen, köszönöm! Ha telézni szeretnél, vedd hozzá, hogy 24mp-en a 300mm/450mm = m4/3 16mp 300mm/600mm-el! G7-ben nincs vázstab, G80-ban fejből mondom, már van.
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
Igen, tudom hogy mi a hátránya a G7-nek, csak az ára jobb használtan, de ha G80 mellett maradok akkor a teléhez még gyűjtögetni kellene, nikonnál pedig nagyjából kijönne 300k-ból minden. Itt a szenzor méretet kell elsőnek eldöntenem, hogy megéri-e számomra a 24Mp-es szenzor vagy elég a 16 is, (12Mp jelenleg, kompakton). Valamint sajnálom, h nem tökéletes a gép amit kaptál, de hátha hamar megjavítják
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
TÁJÉKOZTATÓ DX ÉS NIKON 1 TULAJDONOSOK RÉSZÉRE - meg kell kérdezni...
De mivel Neked csak kalibráltatni kell, de azt nem tudom, hogy itthon megcsinálják... nem árt megkérdezni (a régi Nikon szerviz továbbra is a Hungária krt 130 alatt van)
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Viperator
őstag
-
mikrofon
veterán
válasz FirstTripla #39666 üzenetére
Közte van még a gx8 ami 20mpx-es szenzor, vazstabi + dual IS, ergonomiája is nagyon jó. Tapasztalatból tudom igen jó váz. Használtan pedig ki lehet fogni jóáron, garisat, itt az aprón is, sokkal jobb áron mint a g80... Tudasban meg bőven g7 felett van...
[ Szerkesztve ]
-
entoni1989
tag
Sziasztok.
Egy Nikon D750-et készülök venni, elég jó árban 400e találtam, vadonat új, csak annyi van, hogy külföldi boltból behozott, vagyis gari nem magyar. Ez szerintetek rizikós vétel vagy ennek nincs nagy jelentősége?
-
Viperator
őstag
válasz entoni1989 #39673 üzenetére
De ez szürkeimportos? (még ha külföldi is) Neked kell állni a postai/futár díjat... (ha osztrák, akkor el tudod intézni, akár személyesen is)
Miért nem veszel itthon 450ezer Ft körüli, hazai vásárlású, garanciával rendelkező gépet?
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
nikkor
aktív tag
A D5600 miben jobb a D7100-nál? (Azt nagyjából tudom, hogy a 7100 miben jobb az 5600-nál). A mindössze bő 20000 Ft árkülönbség okán kérdezem.
-
Viperator
őstag
válasz nikkor #39676 üzenetére
Méretbeli különbség, fontos a jó fogás! (Nem tudom, hogy mekkora a kezed... nekem sokat számít jó és kényelmes fogás, van vázam és mégsem elég, ezért vettem hozzá Easycover szilikontokot és jobb lett a fogás...)
Összes paraméter összehasonlítása....
Több dedikált gomb, egyszerű és gyors kezelés.
-
Viperator
őstag
válasz nikkor #39681 üzenetére
Nem volt a kezemben D5x00 váz, de viszont D3x00 igen. Nagyon kicsi volt a kezemnek és a kezelése meg továbbtartott. Nem tudom, mire gondolsz? Bármi is lehet, pl képminőség? Neked nem számít a méret? (pedig nagyon fontos)
Igen, a kihajtható érintőkijelző előnyt jelent. (először is próbáld ki valamelyik üzletben a vázat, hogy a fogása megfelel-e Neked ...)
[ Szerkesztve ]
-
nikkor
aktív tag
válasz Viperator #39682 üzenetére
Tudom, mi mindenben jobb a 7100, ezért nem értem, miért csak 20e-rel olcsóbb nála az 5600.
Nekem egyébként az átlagosnál kisebb a kezem, ezért jól elvagyok az 5100-zal, de mivel túl vagyok a 40 ezer expon, már nézelődöm, mi legyen a folytatás, ha egyszer tönkremegy a zár. -
nikkor
aktív tag
válasz Viperator #39684 üzenetére
7100 kezeli az af-p obikat?
És vajon a kiterjesztett ISO25600 (7100) egyenértékű az alapból 25600-zal (5600)?
Pár hónapja MM-ban ha jól emlékszem 5300 és 7100 volt a kezemben: a 7100-on többet lehetett fogni, de határozottan nehezebb is volt. Akkor nem volt egyértelmű számomra a 7100 előnye.[ Szerkesztve ]
-
entoni1989
tag
válasz Viperator #39674 üzenetére
Jófogáson találtam rá és ott mondta, hogy külföldi boltnál dolgozik, ha jól vettem ki a szavaiból, több gépet is árul hasonló jó áron, 1 év külföldi garival, de obikat is tud, azt mondta kintről rendeli és 6-7 nap alatt van itt. Ilyen posta meg stb gondolom ő intézi, ennyiért hirdet. 450 ezerért újonnan? Hol? Mert 500 felett van jóval itthon újonnan, de valahol van itthoni újba 450 ezerért akkor még érdekel simán
-
veterán
válasz nikkor #39685 üzenetére
7100 kezeli az af-p obikat?
Negen. VR-t kikapcsolására nincs menüpont, és az AF sem 100%. (Ha jól emlékszem, az a baja, hogy amint lemegy a váz standbyba, rögtön "elfelejti" hogy hol volt a fókusz legutóbb és valamelyik végállástól kezd el keresgélni.)
-
nagyúr
D7100 & AF-S 50mm 1.8 obi. Amikor sorozatot lövök CH-ban, akkor hogy tudom megmondani a váznak, hogy ne számolja újra a fókuszt minden egyes kép készítése előtt? Vagy eleve csak egyszer számolja az első kép készítése előtt?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Lac-coo
őstag
Van kulon beallitas a menuben, hogy addig ne exponaljon amig nincs fokusz....
Ha ez ba van kaocsolva akkor koveto fokuszban csak akkor exponal ha ujra elesre allitott...Nem koveto focuszban pedig eloszor bevarja a fokuszalast, utana meg lovi esz nelkul....I love latte-avokado !
-
Viperator
őstag
válasz entoni1989 #39687 üzenetére
A garanciát is ő intézi?
Mikor volt a Nikonnál pénzvisszatérítési akció és az egyik üzletben akciós volt a D750, igazából 460ezerbe (!) került a gép 3 év garanciával (a múlt hónapban) és voltak, akik vettek...
-
Viperator
őstag
válasz entoni1989 #39697 üzenetére
Már vége van.... (aug 22-ig tartott a Nikon pénzvisszatérítéses akció)
-
marcitp
őstag
válasz anaqer #39688 üzenetére
Lenne különbség a 7200 és a 7100 között?
7200-nál ilyen keresgélést nem tapasztaltam, VR persze itt is folyamatos ON, nincs menüpont. Bár már volt vmi frissítés, előbb-utóbb sztem belerakják (vagy nem).
Egyébként állványról használva VR-el nagyon gáz? Sosem próbáltam még.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
Állásajánlatok