Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz imyourfriend #11997 üzenetére
Fx párti vagyok, de a 24-85 felejtős.
-
TayRol
nagyúr
Szerintem ne cserél. Inkább csopogtess egy kis olajat a d7000-be és máris ugyan olyan képeket tudsz készíteni.
-
Karima
őstag
Megvan már a d7k-d vagy két hónapja. Kinőtted?
-
forceberg
veterán
-
imyourfriend
őstag
Azért kérdeztem, ma kezembevettem egy D600-at, igaz 70-300VR volt rajta. "nem csak, de nekem a másfél-két kilós telék után olyan könnyűnek tűnt a szerkezet. Meccs közben láttam a közönséget beépített vakuval fotózta, a 70-300VR nem volt oda már acélos, de úgy érezném illetve ismerem magamat hogy kellemetlen lenne amíg nem tennék fel valami acélos lencsét a D600-ra alapzoom terén. Akárcsak egy 16-35 f/4 VR-t. Lehet hogy nem túl acélos de nekem megfelelne. Itt meg már elértem oda hogy 350+200+250+90+30+45 ez 965k és 1 váz 3 lencse 1 vaku 1 állvány. De ennyi pénzből sőt még kevesebből DX-en D7000+18-35/1.8+50/1.8G+85/1.8G+70-200/2.8+sb900+állvány 150+200+45+85+250+90+30 és még mindig marad keret egy 10-20 4-5.6-ra. Nem is beszélve ha 24-70 2.8G-t akarnék FX-re. Nem nőttem ki D7000-et (még 1 hónapja sincs itt ), de megtetszett az a nyavajás D600 viszont be kellene látnom hogy hobbi szintre már sok, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
-
atok666
őstag
válasz imyourfriend #12006 üzenetére
Nem sokat ertettem abbol amit irtal, de latszik, h szeretnel egy FF vazat - ugyhogy hajra...
Atok
p.s. mit jelent az, hogy hobbi szintre sok?
-
torzo
őstag
válasz imyourfriend #12011 üzenetére
Bocs, magas labda volt!
-
forceberg
veterán
válasz imyourfriend #12006 üzenetére
A 6D minden tekintetben jobb választás a D600-nál...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
válasz atok666 #12008 üzenetére
Nem csak fényképezem, van mellette más hobbim is. De sok pénz állna benne egy FX szettben (maradjunk D600 24-70 70-200 sb900-nál) ahhoz hogy én hobbi szinten elbohóckodjak vele, az még csak hagyján hogy utcára ki se merném vinni se táskában se kézben. Köszönöm a válaszokat, egyenlőre marad DX, aztán majd ha munkahelyem lesz és lesz miből akkor továbblépek.
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #12013 üzenetére
De előbb el kell olvasnia még 5 könyvet.
Amúgy én is a FF-re szavazok. Már csak azért is, mert kíváncsi vagyok mi lesz a következő lépés onnan.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz Real_Necro #12017 üzenetére
Buta kérdés. Phase One.
-
törölt tag
-
törölt tag
Volt itt nemrég egy kis "gépváz összekötve USB-n a géppel" című dolog. Lehetséges, hogy Nálatok máshogy műxik, pl. D7000-rel, vagy a többi vázzal.
Nos, nálam a következő van:
- Win7 64 bit, semmi extra. Intézőben:
- D800 kis kamera ikonnal a meghajtók alatt.
- külön betűjelet nem kap és nem is lehet neki adni jobbkattra sem
- jobbkattra jön 1-2 egyedi adat a gépről + akku töltöttség (érdekes)
- fájlrendszer a kártyán FAT32, itt DCF-nek mutatja a váz
- lehet formázni, fájlrendszer és semmi egyéb választási lehetőség nincs, csak egy megerősítő OK-t lehet nyomni és kész. Ez csak egy parancs a váznak, hogy formázza ő le
- a DCIM mappa látható, jelenleg üres. A kártya gyökérkönyvtárában még van egy olvasóval rámásolt 3.8 gigás mkv tesztfájl is, amit itt meg sem jelenít a váz, mintha ott sem lenne, egyedül a szabad helyen látszik csak, hogy kevesebb..Magyarul a gépváz szépen beékelődik a gép és a kártya közé és olvasó nélkül tényleg csak "alapfunkciókra" korlátozódik a kártya használata - mondjuk ez tök elég, JPEG-et és NEF-et mutat, számozott almappákat is, stb. - de minden egyébre teljesen "buta üzemmód" .. szóval.. ennyi.
Érdemes külső olvasóval használni a kártyákat sztem, a vázon keresztüli másolás idegen helyen, kényszerből, egyéb okok miatt jó lehet, de plusszt nem ad már, lásd egyéb fájlokat nem tudok leolvasni róla.. nincs direkt hozzáférés a kártyához.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez így teljesen csendben, csak úgy, fű alatt, semmi tüzijáték ? Sétálgatok a neten kényelmesen, süt a Nap, nézelődök, egyszercsak egy bokor tövében: hopp, egy Sigma 180 2.8 OS, wtf
-
flash-
veterán
válasz Real_Necro #12017 üzenetére
következő lépés:
[link] -
nikond90
csendes tag
Sziasztok!Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Nikon D90 tipusú gépem, és többnyire rawban fotózom. Aztán utómunkára photoshop CS5-öt használok. A probléma, hogy pl betöltök egy képet, és teljesen más képet ad vissza a photoshop raw nézője, mint amilyen maga a kép, olyan, mintha lehúzná a szaturációt, és élettelen lenne maga a fotó, és akkor a csúszkákkal kell beállítani.Ami számomra azért probléma, mert sokszor lenne olyan kép. ami úgy tetszik ahogy van, max ferde és egyenesítenék rajta vagy megvágnám. De így meg mindig csalódok, és úgy hagyom ahogy van, elmegy a kedvem. Szerintetek van erre valami megoldás?
Köszi előre is a válaszokat!
üdv
NikonD90 -
balintkagan1
tag
válasz nikond90 #12030 üzenetére
Én is megfigyeltem hasonlót és én úgy tudom-ha nem akkor elnézést-, hogy mivel a kamera kijelzőjén látható RAW képe tulajdonképpen már átesett egy "szerkesztésen": a kamera beállítja a szerinte (vagy a szerinted ha nem AUTO WB, stb) megfelő árnyalatú/élességű képet. Amikor átteszed számítógépre, akkor a szoftver, amit használsz is belenyúl egy kicsit (vagy nagyon ha úgy van beállítva). De mivel RAW-ban fotózól,ezért semmisincs veszve,hiszen úgyis szerkeszteni akarod és beállítani a saját igényeid szerint az expozíciótól kezdve, a szaturáción és a fehéregyensúlyon át egészen az élesítésig az összes paramétert. (A tévedés jogát fenntartom, én így olvastam )
[ Szerkesztve ]
-
nikond90
csendes tag
válasz balintkagan1 #12031 üzenetére
igen mint irtam pont ez a problémám, hogy van fotó ami úgy tetszik ahogy van, és nem igazan akarnek rá különösebb idöt forditani, hanem egyszeruen csak ugy lementeni jpg-be, mert úgy tetszik... létezhet hogy esetleg a photoshop CS5 ujabb frissitéssel dolgozik, és a gépem felkéne frissiteni? ha igen akkor mivel lehetséges ez?
-
Mercutio_
félisten
válasz balintkagan1 #12031 üzenetére
A raw-ban van egy jpg beállításoknak megfelelő beagyazott jpeg visszanezeskor azt mutatja.
nikond90:lőjél raw +jpg-t, vagy ilyet nem tud a d90? PS-t nem ismerem, de szerintem van benne olyan funkció, hogy a raw-bol kiolvassa a jpg beállításokat és rá húzza.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
aleister
veterán
Én több, mint egy éve használok Silicon Power 16GB x400 CF-et a D800-hoz. Sosem volt vele gond. Az SP egyébként is nagynevű memóriagyártó cég. Európában valamiért kevésbé terjedt el.
Ha esetleg fenntartásod van az SP-vel szemben, akkor meg Transcend.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
torzo
őstag
válasz #40935168 #12022 üzenetére
Ebben nem vagyok járatos, de egy fotóstanfolyamon hozzáértőnek látszó előadó arra hívta fel a figyelmet, hogy a computer és a váz direkt összekötése kockázatos lehet a váz szempontjából. Márminthogy a váz teljesen tönkre is mehet, ha computergeb@szt van. Azóta mindig kártyaolvasót használok, de nem tudom, hogy ez reális félelem vagy csupán babona.
-
veterán
válasz #40935168 #12022 üzenetére
Érdemes külső olvasóval használni a kártyákat sztem, a vázon keresztüli másolás idegen helyen, kényszerből, egyéb okok miatt jó lehet, de plusszt nem ad már, lásd egyéb fájlokat nem tudok leolvasni róla.. nincs direkt hozzáférés a kártyához.
Ez melyik váztól kezdve lett divat? D40 legalábbis még tud MSC-t...
(Ami egyébként a világ legtermészetesebb dolga kellene hogy legyen minden két bájtnál több memóriával rendelkező USB-s eszközön, de ez már privát zsörtölődés...)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
*Ropi*
félisten
Persze: ha éppen akkor vág bele a villám a ház melletti oszlopon lévő trafóba amikor a váz a géphez van csatlakoztatva, akkor van rá valamennyi esély, hogy megsül. Vagy, ha másolás közben elszáll a gép tápja és megy vele minden a gépben...
(#12041) anaqer: Gondolom így próbálják megnehezíteni a vázak firmware-jéhez hozzáférést, hogy még véletlenül se lehessen meghajtóként felmountolni a rendszer ROM-ot (mondjuk amúgy is nehézkes)...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Formula-1
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs