Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    Volt itt nemrég egy kis "gépváz összekötve USB-n a géppel" című dolog. Lehetséges, hogy Nálatok máshogy műxik, pl. D7000-rel, vagy a többi vázzal.

    Nos, nálam a következő van:
    - Win7 64 bit, semmi extra. Intézőben:
    - D800 kis kamera ikonnal a meghajtók alatt.
    - külön betűjelet nem kap és nem is lehet neki adni jobbkattra sem
    - jobbkattra jön 1-2 egyedi adat a gépről + akku töltöttség (érdekes)
    - fájlrendszer a kártyán FAT32, itt DCF-nek mutatja a váz
    - lehet formázni, fájlrendszer és semmi egyéb választási lehetőség nincs, csak egy megerősítő OK-t lehet nyomni és kész. Ez csak egy parancs a váznak, hogy formázza ő le
    - a DCIM mappa látható, jelenleg üres. A kártya gyökérkönyvtárában még van egy olvasóval rámásolt 3.8 gigás mkv tesztfájl is, amit itt meg sem jelenít a váz, mintha ott sem lenne, egyedül a szabad helyen látszik csak, hogy kevesebb..

    Magyarul a gépváz szépen beékelődik a gép és a kártya közé és olvasó nélkül tényleg csak "alapfunkciókra" korlátozódik a kártya használata - mondjuk ez tök elég, JPEG-et és NEF-et mutat, számozott almappákat is, stb. - de minden egyébre teljesen "buta üzemmód" .. szóval.. ennyi.

    Érdemes külső olvasóval használni a kártyákat sztem, a vázon keresztüli másolás idegen helyen, kényszerből, egyéb okok miatt jó lehet, de plusszt nem ad már, lásd egyéb fájlokat nem tudok leolvasni róla.. nincs direkt hozzáférés a kártyához.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák