Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
Kollegák, egy monitor firmware frissítést, mikor szükséges végrehajtani? Csak akkor kell ha probléma van vele?
Erről a példányról lenne szó:
ls27ag520nuxenVan hozzá újabb mint amivel vettem.
-
Benhill
senior tag
Hali.
Mi számít jó minőségű display port kábelnak?
Továbbira is képernyő vibrálással küzdök.
Alanyok:
1440p & 165Hz (Acer predator XB271Hu)
1080p & 180Hz (Asus ROG PG248Q)Gsync-et használva, 3080 és 3070ti videokártyával is vibrál mindkét monitorral, ha például egy alkalmazást futtatok... játék alatt nem, hanem pl videószerkesztő futtatásakor.
Vagy ha a superposition benchmark kezdő ablaka van előtérben akkor is vibrál, de ha félre kattintok egyet az asztalra, akkor már nem vibrál. Visszaáll a képfrissítés 165Hz-re. Ezek nem tudom hogy vajon normális jelenségek-e.Képernyőre ki lehet rakni az Hz mutatót, és 40-60 közé leesik a monitor képfrissítése, ha a GSYNC be van kapcsolva.
Próbáltam hogy másik alzatból kapja az áramot a monitor, valamint többféle DP kábelt is próbáltam.
Legutóbb vettem egyet ilyen 1.4 DP kábelt aliról, mert gondoltam hogy fasza lesz, de ugyanúgy vibrál:
https://www.aliexpress.com/item/10000402670808.htmlGSyncet kikapcsolom akkor nem vibrál, de ugye akkor értelmét veszti a monitor meg a felára.
ui.: van egy 1080Ti videókártyám, azzal nincs vibrálás ha be van kapcsolva a gsync sem.
-
Benhill
senior tag
Hali!
Az mire utalhat hogy a monitoron vízszintes, kb 70%-ban átlátszó csíkok futnak, fentről lefelé?
Csak akkor látszik, ha a g-sync ki van kapcsolva.Monitor típusa: ASUS PG248Q
180HZ-en használom, de g-sync nélkül bármilyen frekvencián futnak a csíkok fentről lefelé.G-syncet használva, viszont néha villog a képernyő, 25-35Hz közé leesik a frekvencia.
-
Benhill
senior tag
Jelenségre kérnék magyarázatot aki tud.
Monitor: ASUS PG248Q
Alany: https://www.aliexpress.com/item/1005001274794357.htmlAz usb-s elosztót a ház bármelyik pontjába bedugom, majd csatlakoztatok bele egy eszközt, akkor egy pillanatra fekete lesz a monitorom képe. (mintha ki-be kapcsolnám)
Több monitort is próbáltam, csak ezzel csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Ez mitől lehet?
[kép]Jobb oldala néha ilyen sötétebb lesz, eddig csak ki-be kapcsolás után tapasztaltam. Ilyenkor egy gép restart megoldja. Tiszta driver telepítés után is néha előjön. Monitor 10 éves.
Nemrég cseréltem 1660S gamingx-re a régi kártyám. Talán ennek van köze hozzá?
Esetleg lehet hogy a wifi antenna zavarja? Egy pár hete a monitor mellé került.
[ Szerkesztve ]
-
Benhill
senior tag
Hi.
Van egy régi CRT monitor nálam, és azt csinálja hogy a power gombbal, néha a menü jön be és a fényerőt tudom állítani vele felfele.
Mi lehet vele?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34 GL / BHR5133GL --- pontosan ilyen monitort keresek, több darabot
- HP Omen 32q QHD 165Hz Gaming Monitor
- ÚJ! 1 év Garanciával LG 34GK950G 34" 1ms 120Hz NanoIPS! Gaming Monitor
- ÚJ! 1 év garanciaával LG 34" ívelt 34GN850-B Nano IPS 1ms 160Hz HDR10 gaming monitor
- Eladó Samsung Odyssey G3 S24 Gamer Monitor - 1.5 év garancia