Új hozzászólás Aktív témák
-
formengil
tag
Köszi a választ! És hogyan lehetne megjavítani ezt a hibát? (nem tudom számít-e, de futár hozta a monitort ami szállítás előtt működött, lehet hogy a mozgatástól, hidegtől, vagy párától lett baja.)
LG Optimus GT540 --> ZTE Grand X IN --> Sony XPERIA SP --> Xiaomi Redmi 4 Prime
-
formengil
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre, tanácsotokra.
Van egy Benq T905-ös 19"-os lcd monitorom. Az a hibajelenség, hogy ha bekapcsolom egy pillanatra felvillan a Benq felirat, és a sárga led is, aztán a kép is, a led is kialszik. Ha újra megnyomom a gombot, megint ugyanez. Szétkaptam, a csatlakozókat befújtam kontakt sprayvel de nem segített.
Szerintetek mi lehet a probléma, hogyan lehetne megoldani?Előre is köszönöm a segítségetek!
LG Optimus GT540 --> ZTE Grand X IN --> Sony XPERIA SP --> Xiaomi Redmi 4 Prime
-
forest_ns
tag
válasz forest_ns #8233 üzenetére
Megvolt az újabb csere is, a hibajelenség ugyanaz. Most már várok, amíg nem tudok újabb videókarit, stb-t venni. Nem hiszem el, hogy három monitor is hibás lenne egymás után, szerintem a vga-val lehet a gond.
És megint egy újabb kérdés :
monitor tesztnél a "Moire interference 1-2"-nél (MonitorTest) és a "Hash 1-2" valamint "Vertical lines 1-2"-nél (DPT) , amikor folyamatosan csíkokat kellene mutatnia, néhány pixelsor vibrál. Ez, ahogy a nevében is van, interferencia? (rossz/rosszul berakott kábel, rosszul visszarakott videókártya)Köszönöm az eddigi válaszokat, bocs, hogy ennyit problémázok, de beismerem, nem értek ehhez a témához!
-
Songo
senior tag
úgyfest megoldódott (kop kop)
vagy a dragonball és a Wii emulátor volt a gond vagy a vga-m kicsit kimozdult ezt a 2 dolgot intéztem és most minden frankó
Köszi a szoftveres tippet már nemláttam a pipától nemtudtam gondolkodni
+kiderült hogy kis menyasszonyom összeporszívózott és lehet meghúzta a vga kábeleket kicsit.
sose tudjuk meg melyik volt
-
Songo
senior tag
Nah hát szegény butácska settlersnek nincs hozzá köze. viszont sikerült hosszab időre előidéznem a hibát. A monitorom azt írja ki hogy nem megfelelő felbontás az ajánlott 2048x1152@60hz namost az a vicc hogy ezen van. mitől lehet hogy ugrál a frekvencia/felbontás?
piszkálgattam az energiaellátási módot a minap de úgynéztem mindent visszaraktam alapra. van ott ami okozhat hasonlót?
win reisntalt nem szeretnék lassan 1 éve húzom mostmár megvárom amig veszek egy ssd-t.
-
Songo
senior tag
de tegnapról mára mi változhatott meg? hmm uninstallálom a settlers 4et belegondolva 2napja mióta felraktam azóta 1-2 fekete villanásom már volt film közben de ma szánalmasan sok :S
ráadásul szegény game szét is fagy mindig.szerk: még annyi hogy néha egy fekete csik bevillan úgy 1/5nél vizsszintesen. kb 1 pixel sor.
-
Songo
senior tag
Sziasztok
nem kimondottan monitor hibám van de fogalmam nincs hogy miez és a monitoromon van az eredménye.
Hiba jelenség:
Elmegy a kép a monitoron. RANDOMGép:
Gigabyte P55A UD6
i7 820
2x2gb 1600mhz Patriot cl6
Sapphire 4870 512mb
Corsair HX650W
Samsung 2343BW
Win7 64bitMegjelenés körülményei:
-Media Player Classic fullscreen-en CSAK ott.
-Ha egy a tálcára lerakott ablakra ráviszem aze geret és az aero megmutatja valós méretében akkor is néha
-Bizonyos weboldalak megnézésekor firefoxbanTegnap semmi ilyen gondja nem volt ma kezdte el. tök random.
futtattam vírus írtót nem megoldás. raktam fel új vga drivert az sem.
mivel lövésem nincs mi okozza nemtudom mire készüljek mi fog megdögleni :Shelp
ha nagyon nemjó helyre írome setleg ajánlanátok másik topicot?Köszönöm
-
Kris87
aktív tag
Közben megoldottam, aki rajtam kívül kerül olyan helyzetbe, hogy a Win7 mellett CRT monitor figyel és szeretné 85 Hz felett használni, annak megoldás lehet ha a csatlakozóból kikapja a 12-es lábat, amin az EDID információk szaladgálnak és amit mellesleg hibásan kezel a Windows.
-
Whaazzup
senior tag
válasz axlrose32 #8271 üzenetére
Szia.Nagyon jó a szöveg,a budipapír meg remek megnevettet.Apropo van egy SOKOL rádióm az a baja ha bekapcsolom mindig így jelentkezik be Drasztvújtye továris mit lehet evvel kezdeni le fordítaná valaki ezt én nem értem az Angolt nem lehetne áthangolni minden hozzá értő választ szívesen veszek,ja és nem szól az egyik csatorna elromolhatott a sztereo végfok sokba kerül ez érdemes javíttatni.Mindenhez én sem értek.ÜDV.
FOG akinek messze vagyok téged ajánlak hátha íígy mennek.ÜDv
-
fero02
nagyúr
A HDMI felépítése:
A kábel belseje 19-eres kialakítású, melyben a kép- és hanganyag tömörítés nélkül – egy az egyben – haladhat át 5 Gbit/másodperces sebeséggel. Tervezésekor gondoltak a többcsatornás megszólalásra, így már az 1.0-s verzió is 8 külön csatornán képes szállítani 124 kHz-es, 24 bites hangot. (Ezt később felemelték 192 kHz-re. v1.1) Videoinformációknak 165 MHz-es sávszélességet terveztek, ez jelenleg a legkifinomultabb képminőséget – a FullHD-t – is támogatja.
Ehhez képest a Dsub analóg, így nagyjából mindent elmondtam a különbségről. A Dsub egy fakocka a HDMI-hez képest.
-
dex02
tag
Egy olyan kérdésem lenne, h HDMI - dsub átalakítónál van vmi jelveszteség, ha HDMI a forrás és dsub a monitor? pl HDMI - DVI -hez képest?
előre is köszi a választ! -
El Kebir
őstag
-
fero02
nagyúr
válasz petikex #8279 üzenetére
Hátőőő:
Bemenet és kimenet
HDMI x 4
2 x USB bemenet és kimenet
1 komponens bemenet (Y/Pb/Pr)
5 kompozit bemenet (AV) (általános használat komponens audio bemenethez)
Digitális audio kimenet (optikai)
PC bemenet (D - Sub)
1 CI foglalat
Scart
1 RF bemenet
Fejhallgató
PC audio bemenet (mini jack)
DVI Audio bemenet (Mini Jack) x 1 (általános használat PC audio bemenethez)
Ethernet (LAN) elérhetőMivel ez TV (és nem monitor), így ehhez nincs driver. Ugye mivel ez "Nagy monitor hiba / gond / probléma topik" és nem tv-s, így eleve ezért mondtuk a drivert.
mod: a tisztán látás végett:
D-sub:
DVI:
HDMI:
[ Szerkesztve ]
-
axlrose32
őstag
Na mi van Uraim, hol vannak a beteg lcd monitorok és tévék?
Whaazzup,Fero02,én és a többi elektrodoktor unatkozik ám!
Jó lenne belehúzni, ne hagyjátok porosodni a szekrény tetején a beteg holmikat, mert a végén ráfanyalodunk a sokol zsebrádiókra, aztán labdába sem rúghattok a lapos csodákkal.06703896891
-
axlrose32
őstag
Szia!
Felejtsd el,... bár ha sok türelmed van....és villamosmérnök vagy minimum.
A laptopoknak van külső monitor csatlakozásuk általában (d-sub..hdmi), tehát értelmetlen időpazarlás.
A másik, simán lehet ledesíteni egy hagyományos ccfl csöves (azaz nem ledes) lcd monitort.06703896891
-
Naivus
csendes tag
Sziasztok! Az alaplapomon 40 pines LVDS kimenet van. A leírás szerint innen közvetlenül meg lehet hajtani a kijelzőt, ez adja a tápot is és a video jeleket is. Létezik olyan asztali monitor, amihez lehet csatlakoztatni, vagy csak laptop kijelző jöhet szóba? 18-19 collos, LED hátteresre gondoltam. Esetleg ha szétszedek egy monitort, megoldható hozzá LVDS csatlakozás? Minél kisebb fogyasztást szeretnék elérni.
-
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
A családban még van egy CRT SyncMaster 795MB monitor, eddig 1024x768@100Hz-en tette a dolgát. Azonban most feltettem a windows 7-et az xp helyett erre a masinára is és jelenleg nem tudok 85 Hz feletti frekvenciát beállítani, ami elég zavaró. A monitor drivere fent van, az alaplapi integrált vga-val együtt (g33). Találkozott már valaki hasonlóval? Előre is köszi!
-
El Kebir
őstag
válasz petikex #8263 üzenetére
nem a firmware frissítés kell, hanem a win7-hez egy illesztő program, elvileg nem feltétlenül kell, a működéshez, de az, hogy nem megy teljes felbontáson pont amiatt lehet, hogy probléma van a monitor és a gép illesztése között. (akár hibás vagy nem megfelelő d-sub kábel vagy dvi-dsub átalakító is okozhatja ezt, de szimpla szoftveres is lehet a gond)
szerk.: mi is a pontos típusa ennek a tv-nek?
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
petikex
tag
Sziasztok!
Pcre rákötöttem vga kábelen keresztül egy samsung d5000-eset, és az a bajom, hogynem találja meg aképarányt. 1600*1200-asnak teszi be, mikor full hd. Megnéztem a vezérlőpultban, nem ismeri föl. MIt tehetek?
-
Buster17
addikt
Hali!
Ha a monitoromba beledugom a fülhallgatómat akkor miért nem szól?
-
cashback
őstag
válasz SzalaiG #8245 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék... nálam egy LG Flatron L1952HQ van... matt hatású mifene... nem hiszem hogy jót tenne az alkoholos ablakmosó neki.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
SzalaiG
addikt
Mivel érdemes / szabad takarítani-pucolni az LCD monitor kijelzőjét?
-
Cheesy
őstag
LG Flatron W2234S -ről lenne szó.
A cégnél egy másik gépre került rá (amin dolgozok az lett cserélve, nem újra) és most Win7 alatt azt vettem észre natív 1680*1050(32)@60hz -nél, hogy halvány csíkok "mozognak" horizontálisan (talán kicsit ferdén).
Monitor kábelt cseréltem, nincs változás. A mostani vga Gf 8600GT, az előző 7300GT volt. A monitor ugye változatlan, az előző gépen XP SP2 volt, ezen Win7 32bit.Kérdés, hogy a vga, vagy a kábel, vagy a monitor a rossz? :S
A fenti 3 közül egyedül a vga változott. Magasabb frissítést nem támogat az nvidia segédprogram szerint...www.vakbelmutet.hu
-
raytrace
csendes tag
Sziasztok!
Itt is szeretném megköszönni axlrose32 -nek a korrekt és gyors javítást, amit egy Samsung 2493HM monitoromon elkövetett.A monitorom 3,5 éves persze a garancia csak 3évre szólt, és hát táphibával vittem el axlrose32-höz és sikeresen orvosolta a hibát.
még1x köszönöm , és innen ajánlom mindenkinek, ha vmi bajotok van a nagy monitorotokkal -
urdug
aktív tag
válasz raziel01 #8239 üzenetére
Nézd, ha zavaró akkor add be szerviz megfigyelésre és kérd ki a véleményüket. Jelen pillanatban mást nem tehetsz. A gond nem olyan, hogy otthon javítható lenne.
Ennél jobb tanácsot adni úgy gondolom nem lehet.
Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
raziel01
veterán
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy néha előjön a monitor közepén egy pixelhiba. A jelenség az, hogy fekete képernyőnél pirosan világít a pixel. Aztán megjavul majd később megint előjön, esetleg pislákol. BenQ GL2250. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Hány pixelhibától vihetem garanciáztatni? -
forest_ns
tag
Ma elvittem, ki lett cserélve a monitor, de ugyanaz a szitu; ha kikapcsolom csak áramtalanítás után kapcsol vissza. A boltban azt mondták, táphibás.
De már unom a csere-berét.És egy újabb kérdés; vettem hozzá DVI kábelt, de a Windows csak 1600x1200-ig engedi feltolni, D-Subbal meg full hd-ra felmegy. Ez hiba, vagy ennyit tud a videokártya (FX5200)?
[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Belinea 21" monitor (CRT) néha csinál olyat,hogy elsötétül ill. kivilágosodik!
Mintha az ember a kontraszt gombbal játszana!
Lehet kiszáradt kondi vagy elengedett forrasztás!?
Szerintetek mi lehet a baj!?üdv
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
zuzu000
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám: Szeretném kipróbálni a gépem, 2 monitorra kötve. Mind a kettőn csak D-Sub van. Van 2 DVI->D-SUB átalakítóm, de sajnálattal konstatáltam, hogy a VGA-mon a 2DVI közül az egyik kicsit nem jó. Mégpedig a vízszintes rész alatt és felett nincs négy kis tű, de mind a kettő átalakító olyan, hogy nekik van. Így csak egy monitort lehet rákötni. Kérdem én: Ilyen átalakítót lehet venni, vagy tördessem le az átalakítóról a pöcköket ()? Vagy milyen lehetőség lenne még.
-
fero02
nagyúr
válasz cashback #8227 üzenetére
Nem feltétlen olyan drága az. Szakik meg inkább itt vannak, a többiek max rálátnak kicsit a dolgokra, mert sokat olvasnak. Írj pü-t axlrose32-nek vagy Whaazzup-nak, lehet van nekik bontott kijelzőjük.
dobigabi: így hirtelen tápegység / inverter problémára, vagy akár ccfl cső döglődésre tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
dobigabi
csendes tag
Üdv. mindenkinek.
Van egy 4 év körüli SyncMaster 2232BW tipusú monitorom, és kb pár hónapja olyan problémája van, hogy bekapcsolásnál úgy 1 percig gyengén világít és gyorsan villogtatja a képet. De kb. 1 perc után kivilágosodik rendesen, megáll a villogása, és onnantól szuperül megy a következő újraindításig. hátha valaki tudja mi lehet a monitorral. félek, hogy ez a jelenség csak rosszabb lesz. választ, segítséget előre is köszönöm. -
axlrose32
őstag
válasz LaptopSystem #8226 üzenetére
Szia!
Pakolj új rendszert, ha megoldja akkor szoftveres gond volt.
06703896891
-
cashback
őstag
válasz axlrose32 #8224 üzenetére
Szia.
Igen, többen is mondták közben hogy kijelző csere... (szakik itt ph-n) és nem éri meg a javítása (többe kerül mint a monitor)
Egyébként egy Samsung Syncmaster 2443BW 24" -ról lett volna szó.
Cserebere alapon került volna hozzám (úgy 15ezres csere).Viszont így hogy gázos a javítása nem vágok bele.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
őstag
Szalagkábel biztosan jó, mert akárhogy hajtom a kijelzőt, meg sem rezzen. Szerintem holnap új rendszert pakolok rá, mert valami szoftveres gondja lehet. Legfőképpen filmnézés közben jön elő ez a gubanc. Nem is az automatikus fényerő a gond, mert konkrétan villog a kép, fekete lesz 1-2 mp-re, egymás után hirtelen...
de ha van ötlet javaslat szívesen veszem a segítséget
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
őstag
Sziasztok ide fordulok hozzátok hátha tudtok rá orvosságot
lenne egy Fujitsu Esprimo D9415 ős laptop aminél a következő a jelenség!
tizedmásodpercre elkezd villódzni a képernyő alsó fele, majd az egész kijelző fekete lesz, majd abbahagyja ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Ezt a hibát mi okozhatja?
Én a kijelzőre tippelek... a kérdés hogy javíttatható-e? Illetve ilyen állapotban meddig marad, terjed? (egy idő után nem lehet majd látni semmit?)Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
axlrose32
őstag
válasz forest_ns #8221 üzenetére
Szia!
Samsung monitornak a bekapcsolást követő 5-8 másodpercen belül "fel kell állnia", majd az általad is említett analog-digital felirat a sarokban.
Ezt követően, amennyiben nincs videojel, kiírja középre, hogy No signal vagy nincs jel.
A múltkor elhozta a haverom a Németországban vásárol zsír új 24"-os samsungját.
Szétkaptuk, mert neki nem a garanciáztatás a lényeg , hanem hogy sokáig működjön.
A tápban a 7 darab elektrolit kondiból 4-nél "visított" az esr mérő.06703896891
-
forest_ns
tag
válasz axlrose32 #8218 üzenetére
Lehet, rosszul tettem fel ezek szerint a kérdést.
Pontosítanék; a hiba akkor is fennáll, ha nincs gépre kötve. Ez hiba e egyáltalán vagy beállítás kérdése (bár ilyet nem találtam)?
Nem vagyok benne biztos, de szerintem akkor is kellene valamit csinálnia ha nincs PC-re kötve (a sarokban felvillanó analóg-digital feliratok, vagy csak maga a led villogása).
-
Infand
csendes tag
fero02! Köszi a választ, én sem monitor problémára gyanakszom, na de akkor mire? Milyen lehetőségek vannak?
gondolom rettentő sok, de ami gyakoribb? -
forest_ns
tag
Üdv!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy a most vett Samsung EX2220 monitorom ha kikapcsolom, csak úgy tudom visszakapcsolni, ha min. fél percig áramtalanítom. A probléma úgy tűnik csak akkor áll fent, ha a pc is ki van kapcsolva.
Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában, előre is köszönöm!
-
Infand
csendes tag
Hello!
Tudnátok nekem segíteni? Van egy kis gondom:
Akárhányszor megnyitnék valami játékot/ filmet, vagy kikapcsol a monitorom, vagy a gép, vagy függőleges színes sávok jelennek meg a monitoron néha zöldes, néha rózsaszínes vékony vonalkák.
Kurva idegesítő, mert ha kis ablakban nyitom meg akár a szkájrimet, akár a filmet, elindul, lejátssza. De random szarik be, tehát valamikor sikerül elindítani egyből a filmet, viszont a játékot 30 perccel a bekapcsolás után.Szerintetek mi a nyomora?
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Van egy LG M2362D-PC monitorom.Mindenhol azt látom, hogy támogatja a 75hz-et.De nekem full hd-ban csak a 60hz-et engedi.75 hz-et csak 1024-es felbontásban engedi...
Kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy beállítani, hogy engedje full hd-ban a 75hz-et?[ Szerkesztve ]
-
Whaazzup
senior tag
válasz mastodon #8204 üzenetére
Szia.Szerintem ha tudnád hol van az a fesz és mennyi (5v) ami hajtja a kijelzőt,vagy kijelző elektronika 2A biztije hol van talán előbbre jutnál.Szakmailag kiváló és tapasztalt szerelő kollégámra (axlrose32) nyugodtan támaszkodhatsz tud mindent erről a szakmáról ha ő nem tud segíteni akkor már senki se.ÜDV.
[ Szerkesztve ]
-
axlrose32
őstag
Kedves Rerhen, ha ennyire biztos vagy benne, akkor nincs más hátra, mint kicserélni a videokártyát....vagy amit gondolsz.
Innentől viszont nem "monitor hiba"Én mondjuk azt szoktam értelmesnek találni, ha valaki megpróbálja kiszűrni a hiba forrását.
Például kipróbálja a monitort egy másik gépen, vagy a videokártyát egy másik gépben, de ne aggódj, ezt az "értelmetlen hozzászólást" csak zárójelben halkan írom, nem kell megfogadni.06703896891
-
-
rehren
csendes tag
Végre egy értelmes hozzászólás! Szerintem neked lesz igazad,a videokártya lesz a ludas.
Mivel senki nem kérdezte meg h miből is áll a gépem. De az első jelek a monitorra utaltak,de a kékhalál miatt sztem tuti a vidikártya.Am. a gép:
cpu: intel quad core q6600
ram: 4gb(2-2gb) ddr3 1333Mhz
vidikártya: ddr2-es 512mb memóriával geforce 9500 gtA többieknek üzenem,hogy van még mit tanulni!
A hülyeség gyógyíthatatlan,de leszedálható.
-
aktív tag
Van egy Samsung SyncMaster monitorom (nincs előttem, asszem 943N), és egyszer működés közben a képe fehérre változott. Mintha csak a háttér világítás menne.
Meg tudom-e magam javítani, vagy szervizelni kell? Mire számíthatok (ár, később élettartam)?
köszi -
axlrose32
őstag
Nem feltétlen, de a betűknél látható kihúzást, nem a legyek hordták össze.
Olyan ez mint az egészségügy, amikor felhívja a beteg az orvost, hogy fáj a lába.
Erre mit lehet mondani látatlanban?
-Beütötte
-Nincs vérkeringés és hamarosan "leszerelik"A monitort ki kell próbálni egy másik gépen, ha ott is fennáll a hiba, akkor monitor.
06703896891
-
mandriva11
tag
Sziasztok!
Van egy Belinea 19"-os TFT monitorom. A hiba, hogy ha bekapcsolom gyönyörő kép, de egy idő után függőleges csíkok jönnek kirajta, és a kép nehezen látni. Ha kikapcsolom és hagyom állni akkor ismét tökéletes lesz. Mi lehet a hiba, és érdemes-e kezdeni vele valamit?
Köszi a segítséget!
Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Spórolós topik
- Hyundai, Kia topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Lakáshitel, lakásvásárlás