Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Monitorommal kapcsolatban kapott válasz a szerviztől.
Kérdés
"Érdeklődni szeretnék nekem van egy Asus PA238Q monitorom amit új kora óta 100 as fényerővel használok,nem is állítgattam sosem,de most gondoltam kicsit lejjebb veszem mondjuk 65 ig de ahogy el kezdtem a fényerőt lejebb venni olyan idegesítő sípolást csinál,de ha vissza viszem 100 ra akkor semmi gond nincs egy csepp sípolás sem,ez lehet a tápja végett?Ez esetleg hibára utalhat,vagy normális dolog?Arra is gondoltam hogy esetleg azért is lehet hogy mindig max fényerővel használtam a monitort."Válasz
"Az Ön által leírt jelenség a háttérvilágítás PWM vezérlésére vezethető vissza.
Ugyanis a fényerőt nem a feszültség csökkentésével halványítja, ugyanis így a fehéregyensúly módosulna.
E-helyett:
100%-os fényerőnél a LED-ek folyamatosan kapnak áramot
75%-nál 3/4 részben be, 1/4-ed részben ki van kapcsolva
50%-nál 1/2 részben be, 1/2-ed részben ki van kapcsolva
25%-nál 1/4 részben be, 3/4-ed részben ki van kapcsolvaMindezt típustól függően 100-400Hz-es frekvenciával végzi.
Ez az áramingadozás "hullámoztatja a tápfeszültséget, így a fellépő erő az alkotóelemek (tápegység VRM) rugalmassága,
valamint a magnetostrikció hatása miatt egy bizonyos mértékű fizikai elmozdulást okozhat.
Amennyiben a mozgás a hangfrekvenciás áramnak megfelelő, akkor a levegő részecskéit is meg fogja mozgatni, mely sípoló hangként is érzékelhető.
(hasonló jelenség, mint egy transzformátorháznál hallható "búgás")Lényeges, hogy ez az alkatrészek működését károsan nem befolyásolja, a monitor kondíciójára nincs befolyással."
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kriptovaluták és az adózás
- Iqos cigaretta
- Szemüveges topik
- Autós topik
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- További aktív témák...