- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Witcher topik
- World of Tanks - MMO
- EAFC 25
- Path of Exile 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
válasz sz.balazs.95 #16599 üzenetére
igen, ha a játékban megcsinálom akkor az asztal csúszik el
-
Because
őstag
helló!
ha nem jó helyre írok kérlek irányítsatok át!
a lényeg, hogy felraktam a win10-et és azóta játék (WoT) közben elmászik a kép nálam balra teljes képernyő esetén. gtx750ti használok legújabb driverrel, játék natív felbontáson megy
mi lehet a gond, hogyan lehet orvosolni? -
fradi81
veterán
Hali
Dell p2414h monitor, néha elmegy a kép 1-2 mp-re, a monitor új, a dvi kábele a régi, előző monitorral ilyen nem volt, mitől lehet ez?
moto g72, Ninebot d28e
-
pixelshader
tag
Már értem köszönöm a választ!
-
sz.balazs.95
veterán
válasz pixelshader #16593 üzenetére
Mert van egy beépített USB Hub-ja
Ha minden igaz, kell lennie rajta 4db USB-A-nak és egy USB-B-nek.
Az USB-B-re tudsz tenni egy kábelt, azzal kötöd össze a géppel a Hub-ot, és a 4 USB-A-ra meg azt teszel, amit akarsz.
Célszerű amúgy kisebb dolgokat rádugni, hogy ne terheld le nagyon az USB hálózatot.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
pixelshader
tag
helo, van egy dell monitorom, az lenne a kérdésem hogy miért van rajta 4db usb port? Ráraktam egy usb-t de nem csinált semmit. Ezek miért vannak rajta?
-
elttiL
senior tag
válasz Mikisys #16590 üzenetére
Vilagos. Es szerinted hol lehet a hiba? Van egy kuldo 180W os tsp (az egesz gepre) van egy boszme inverter panel, es van az lcdn kozvetlenul a sajat panelja. Alaplap es lcd kozt pedig egy kabel. A szerviz mire szetbombazza ezt s gepet minimum 1 ora. (Ha pl az lcd pansljsig akar elerni.
-
NosRam
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #16584 üzenetére
nvidia :/
-
elttiL
senior tag
..Úgy kezdem, hogy bocs, hogy ide is beírom...
Üdv! Egy HP AIO PC képernyőjéről lenne szó. Egyszer csak fehér lett a képernyő, újraindítás után dettó. Az alaplap és egyebek jók lehetnek, (hdd led működése alapján). Lehúzott LVDS csatival is fehér, tehát az MXM vga kártya jó lehet. 5-let, hogy mit csináljak vele? Használtan vettem, kompromisszumtól sem mentes, de szeretem ezt a gépet. -
MeSserke
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus mw221u /link/ típusú, ~7 éves monitorom. A jószág mindeddig csodálatosan működött, hibátlan képpel, stb. Megvételnél egyszer beállítottam, utána gyakorlatilag csak kikapcsoltam néha, hogy ne fogyasszon sleepben.
A héten viszont elkezdett meghülyülni. Elkezdte minden külső behatástól függetlenül magától váltogatni a színbeállításokat (Splendid módot használni). Amikor vissza akarom állítani a módot, akkor mintha laggolna a kijelző, ránézésre nem érzékeli, hogy megnyomom a gombot, majd két perc múlva történik valami. A bekapcsoló gombja sem működik ilyenkor. Van, hogy a gombok nem a funkiójuknak megfelelően működnek ilyenkor.
Áramtalanítás után vagy jól működik, vagy változatlanul rosszul. Sajnos a jó működés is azt jelenti, hogy bármikor újra beáll a hibajelenség.
A monitort semmilyen általam ismert behatás nem érte sem fizikálisan, sem szoftveresen.Netet böngészve találtam pár leírást hasonló hibákról azonos típus és életkor esetén (http://www.tomshardware.co.uk/forum/64117-3-asus-mw221u-brightness-button-sticking; http://forums.whirlpool.net.au/archive/2236099). Ezek alapján arra gondolok, hogy valami fals kontaktot kap a gomb. Nem szívesen szedném szét a cuccot, főleg nem szívesen vájnám ki a gombokat belőle, mert ronda látvány lenne.
Szerintetek lehet valamit kezdeni vele? Mivel a képe továbbra is hibátlan, nem szívesen dobnám ki...[ Szerkesztve ]
-
Csabahun
senior tag
Nos ,kicserélték a monitoromat.
Hétfőn bejelentettem a Dell-nél,Tegnap jött a vadi új monitor,ma viszik a régit.
Azt mondta a Dell-es úriember ,hogy a Dell-nél nincs javitás csak csere.
A régi REV A00 volt az új REV A06-os.
Ilyen gyors gariztatásban még nem volt részem,pislogok is.
Előtte LG volt ,elsőre visszaküldték ugyanúgy ,utána 1 hónapot kinlódtak vele.
Szóval le a kalappal a DELL előtt igy kell ezt csinálni.Ilyenkor újraindul a 3 év gari vagy a régi folytatódik?
-
NosRam
csendes tag
Helló, konkrétan hogyn oldható meg, valaki legyen szíves írja le vagy linkelje :
Dsub-on normális a monitor/tv, HDMI-n meg életlen, és nem tölti ki a teljes képernyőt[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Egy 21,5 colos (55 cm), full hd monitort milyen távolságból ideális nézni?
[ Szerkesztve ]
-
kvio1
tag
Megnéztem tv-én, és ott is hullámzik a kép D-sub átalakítóval. Utána HDMI-vel, akkor nem csinálta. Aztán igp-vel néztem meg, ott persze átalakító nélkül, nem hullámzott a kép. Ez alapján az átalakító nem tetszik neki. Láttam olyan kábelt aminek az egyik vége DVI, a másik meg D-sub. Szerintetek ezzel se csinálná?
-
Caaroy
csendes tag
Hello!
Van egy LG W1952TQ monitorom és néha bekapcsoláskor elmegy a kép és a kontrol led se világit, ha kihúzom a 220-ból és a DVI kábelt is leveszem akkor visszakapcsol, de ha újra rákötöm a DVI kábelt akkor meg visszakapcsol készenléti állapotra mintha nem kapna jelet és csak a gép újraindítása után működik rendesen! Lehetséges hogy, nem a monitor rossz hanem a videokártya (AMD Radeon HD 5670)? Bár analóg kábellal még nem próbáltam!
Köszi a sgítséget
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Amióta új vga-t vettem azt vettem észre, h hullámzik a kép. Előtte ilyet nem tapasztaltam. Leginkább sötét képernyőn lehet látni, nem egyfolytában vagy csak nem mindig veszem észre. Játék alatt látom. A monitor átalakítóval van csatlakoztatva a vga-hoz, eddig is így volt, és nem jelentkezett ez a jelenség. A vga egy Asus r9 270x. Mitől csinálhatja? Valami zavarhatja a képet? Másik érdekes dolog, h azóta amikor átakarom állítani a monitort max. frissítési gyakoriságra homályos lesz a kép, ez se volt eddig. Köszi a segítséget előre is! -
KicsiUbul
őstag
Hali
Van egy Syncmaster 2494hm monitorom, ma reggelre megadta magát a tapigombok közül a source váltó, illetve a bekapcsoló (szerencsére bekapcsolt állapotban volt). A többi gomb kifogástalanul működik. Van valakinek ötlete, hogy szervizen kívül lehet-e kezdeni vele valamit, mert amennyiért javítják, annyit már nem ér az egész.
Értem én...
-
Gdi
senior tag
Próbálkozok újra, hátha valaki erre téved, aki tud segíteni.
#16555-ben írt monitor problémájára még mindig keresek valakit. Budapest-Kecskemét-Szeged vonalon (vagy így az ország középső régiójában).''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
BogyóBP
addikt
válasz Ditoo0225 #16571 üzenetére
Meghalt a monitorod.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Grafirka
őstag
válasz Ditoo0225 #16571 üzenetére
Mi a videokartyad tipusa? Regebbi GT 610 lattam hasonlot, win 7/64 alatt. Ha jol emlekszem ugy sikerult mukodesre birni, hogy uninstall VGA , driver sweeperrel letisztitani a meghajto maradvanyait , es utanna frissen feltelepiteni egy regebbi meghajtot. Egyeltalan nem biztos hogy mukodni fog, de jobbhijan megprobalhatod.
Driver sweeper win8.1 hez
-
Ditoo0225
aktív tag
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok. Tegnap ujratelepitettem a gépet win 8.1el. A Kártyát felismerte, de 43as hibakodra hivatkozva letiltotta a rendszer mondván hibát jelentett. Drivert próbáltam CD-ről is és letoltesbol is de a hiba nem szűnt meg. Gondoltam rakok új wint, egy win7 ultimatet. A hiba ugyan úgy megvan, most már néha elmennek a színek is.Érdekesség, hogyha kiveszem a Kártyát akkor is csinálja, hogy nem enged felbontast állítani és elmennek a színek és pixeles lesz. Valakinek van valami ötlete? Előre köszi mindenkinek a segítséget
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Tesómnak van egy Asus VS229HR monitora és semmilyen VGA kártyát nem képes rendesen felismerni. 3 bemenet van rajta, ebből csak 1 kártyán és csak HDMI-n ad képet és akkor is általános nem PNP monitort ír ki. Ha ATI kártyát dugok rá egy kivezetésen se kap jelet a monitor, vagy ha be is jön akkor csak 640x480 és se előre se hátra.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Gh00st
tag
Sziasztok, hozzaerto szakik segitseget szeretnem kerni!
Van 3db Dell U2312HM monitorom, amibol az egyik par napja elkezdett rendszertelenul villogni.Nagyon apro villanasok, leginkabb feher hatternel lathato.Van, hogy orakig semmi, de naponta egyszer legalabb elojon.
Akaratlan is odanez az ember, plane ha egyszer meglatta, keresi a valtozast.
Amit gondoltam, atneztem:
kabelcsere, kimenet csere, vga csere, usb csatlakozasok le, factory reset, bios reset...win7-8.1-10 alatt is.
A display garis meg, a Dell P2314H-ra cserelne, nem javitja, a refurbished koron mar tul vagyok, az nem opcio nekem(lestrapalt panel az egyiknel, lift problema, stb).Ket kerdesem lenne,
- mi lehet a baja, tapellatas talan?
- mennyire lesz szerintetek szembetuno a kulonbseg, ha beallitok egy p2314h-t kozepre a ket u2312hm melle?2312 pwm-es, e-ips, 8ms, 300 fenyero...
2314 mar pwm mentes, ah-ips, 8ms, 250 fenyero...Elore is koszi a valaszokat, udv
[ Szerkesztve ]
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
bela85
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy ismerősöm monitorához.
gép működik, kép minden van, (alaplapi videókártya), majd kikapcsolás után a monitoron felvillan a No signal rész, ami addig rendben is van, de utána az egész képernyő fehéren világít! Nem lehet semmit csinálni vele, még a be/ki-kapcsoló gombot is hiába nyomom, fehér marad a képernyő.
Amennyit tudok még infót, hogy LCD monitorról van szó!Köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!
-
El Kebir
őstag
válasz pepejoe #16564 üzenetére
az biztos, hogy nem háttérvilágítás hiba, az nem pontszerű. (meg olyan sincs, hogy egy teljesen masszívan halott pixelt egy program megjavít... az is max csak a bizonytalan működésűt esetleg javítja)
vagy csoportosan haltak meg ott a pixelek, vagy a polárszűrő rétegek defektesek és átengedik a fényt.
közelről meg kell nézni, ha pixelhatárokkal egybeesik a hiba, akkor az első... (a fotód alapján én nem tudom eldönteni, ahhoz egy közeli éles kép kell pl ilyen, ahol jól elkülönülve látszanak a pixelek)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
pepejoe
tag
válasz El Kebir #16563 üzenetére
Nem a legjobb fotok de talán lehet látni a lényeget. A hiba szerintem a hátérvilágításban van, mivel letöltöttem egy olyan programot amivel elvileg javitani lehet a pixelhibát. Egy kis vilogo kocka jelent meg amit a célterületre kellett huzni. De miután odahuztam akkor oldaról alá tudtam nézni ennek a villogó területnek és tisztán látszot hogy alatta van 1-2 mm-rel a fehér folt.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Egy érdekességre lettem figyelmes:
Az létezik, hogy a TV kijelzőjének a háttérvilágítása a folyadékkristálytól elég messze van ahhoz, hogy átlósan nézve a kijelző szélső 1-2-3 pixel oszlopa ne kapjon megvilágítást?
képen így néz ki a jelenség:
Ez azt jelenti, hogy a 32" méret már elég ahhoz, hogy szemből nézve a szélső 2-2 pixel kb. ne látszódjon.
mondhatni, 1916*1080 a monitor effektív felbontása.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Van egy Dell U2312hm monitorom. A jobb alsó sarkában, az óra felett 3cm-rel átlatszik egy fehér led.
A képernyő síkja mögött látszik, olyan mintha ha a hátérvílágitásban lenne. Nem pixel hiba, annál hátrébb van. Laposabb betekintési szögből is látszik. Minél világosabb képernyő annál jobban vehető észre.
Valakinek van ötlete mi lehet ez?Köszi előre is.
-
Balu15
csendes tag
Sziasztok!
A mai napon vettem egy ASUS vx239h-W monitort (FHD,IPS)
A kérdésem az lenne, hogy van esetleg valamilyen,program,driver,amivel legjobban be lehetne lőni a szineket, élességet stb, vagy egyszerűen csak a menüben saját ízlésre? A másik kérdésem az lenne, hogy jelenleg még az új configom nem érkezett meg,a régivel vettem használatba a monitrot,de ezt csak sima vga kábellel kötöttem össze(venni kell egy hdmi vagy hdmi-dvi-d kábelt )! Emiatt érezhető, hogy nem a legszebb a képek,de leginkább a betűk élessége,színe?Akinek esetleg pont ugyanilyen monitora van attól is szivesen veszem a tapasztalatokat!köszi
-
valamioliver
csendes tag
Ja és ha jatszok valamivel neha enyhe foltot hagy
-
valamioliver
csendes tag
Sziasztok. Van egy HP Pavilion 23xi monitorom és a bal oldala pixeles. Nem tudom, hogy mitôl van.
-
^c0yO7e^
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot kérnék.Megközelítőleg 5éve vásároltam egy Samsung T240 típusú monitort, ami a mai napig tökéletesen üzemelt, azonban ma valami oknál fogva nem működik rendeltetés szerűen. Bekapcsoláskor a megszokott Samsung felirat megjelenik, majd a "Digital" sávot meg is találja, látom a képet úgy 2másodpercre, majd teljesen elsötétül a kép, a Stand By led folyamatosan ég ahogy annak lennie kell, azonban képet nem ad tovább.
Kikapcsolás majd visszalapcsolás után a folyamat megismétlődik. Jelenleg HDMI kábellel van összekötve a gép a monitorral, áramtalanítással próbálkoztam. A háztartásban egy másik monitort rácsatlakoztattam a gépre és azzal tökéletesen üzemel, valamint egy másik géphez is csatlakoztattam másik kábelekkel a monitort, azonban ugyan ezt a jelenséget produkálja.
Szerintetek mi lehet a hiba oka, illetve szerintetek érdemes-e, lehet-e javítani.
Köszönettel
c0y
[ Szerkesztve ]
-
Gdi
senior tag
Dell P2210f monitor.
Hibajelenség:
Bekapcsolás után 2-10 mp-ig ad képet, majd kb 1 másodpercre megugrik a fényerő, utána teljesen elmegy a háttérvilágítás. (kép az van, kinti erős fényben látszik, hogy a panel az jó)Gondolom ez (is) inverter/táp/ccfl gond lehet.
Még nem szedtem szét, nem is nagyon akarok vele problémázni, alig van így is időm másra.
Javítás mennyibe kerülhet, illetve ki az aki Kecskemét / BP VI. bevállalná?''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
harkort
újonc
Sziasztok!
Adott egy Asus H97 Pro alaplap, benne egy i7 4790 proci, FSP Raider 550W-os táppal. Grafikus teljesítményre igazából nincs szükség a gép esetében, viszont szerettünk volna 3-4 monitort rákötni, így jó ötletnek tűnt, hogy akadt pár elfekvőben lévő Geforce 210 vga (ugyanolyan típus), ami nem rendelkezik külön táp csatlakozóval, a pcie porton keresztül veszi fel az áramot. Beraktunk egyet a gépe, ment gond nélkül, de ugye csak 2 monitort tud meghajtani, beraktunk még egyet a másik foglalatba, ekkor a gép folyamatosan újraindult, majd kimeneti jel se volt addig, amíg bármelyik portba vga-t tettünk. Egy cmos reset után újra működött 1 kártyával, de azóta nem raktunk bele még egyet. Létezik, hogy az áramfelvétellel volt valami baja az alaplapnak? Ilyen kis teljesítményű kártyák esetén nem tartom valószínűnek. Illetve milyen módszert javasolnátok 3-4 monitor meghajtásához?
-
m.lala
aktív tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni!
Van egy g3220 processzorom benne ugye a csodás integrált vga-val, mióta beszereltem a monitor random módon kikapcsol.....
A monitor egy Dell 1707FP típusú sima 17" lcd monitor. A rendszer új, vga driver is fenntvan.
Nincs hiba semmi egyszerűen random lekapcsol, de csak mióta integrált vga van benne
Van valakinek valami ötlet? nincs dedfikált vga-m, hogy kizárjam de valamit bacni kéne vele mert irdatlan idegesítő..... hallott már valaki olyat hogy összeakadnak? Tanácstalan vagyok vagy szimplán a monitor b.códott el?
Köszi az ötleteket.
[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
El Kebir
őstag
válasz kmisi99 #16545 üzenetére
gabesszor1, kmisi99!
Az analóg átvitel ilyen, ha nem ideális minőségű (kábel-vga-monitor triumvirátusból bármelyik okozhatja, meg az elektromos környezet)...
Egyébként már 10éve is a digitális átvitel volt ajánlott lcd-hez. Ha nincs a monitoron, akkor az már megérett a cserére... (ha csak pár éves, akkor már a vásárláskor is elavult volt)
A monitor menüjében az "auto adjust" szolgál arra, hogy az analóg átvitelt behangolja. De az nem feltétlenül jó, ekkor a "phase" és a "clock" (magyar menüben talán "fázis" és "időzítés") menükkel kell manuálisan beállítani, "játszani", hogy jó legyen. (lásd lagom test/clock_phase
-
handrash
őstag
Hogy állnak ma az lcd megjelenítők a beégéssel?
Azt tapasztalom, hogy az amoled telefonnom kényes rá, de a többi?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
kmisi99
addikt
Egyik ismerősömnek van olyan gondja, hogy vett egy 7970 amd vga-t ami dvi dsub átalakítóval van összekötve egy 22" asus monitorral, és játékok alatt kissé rossz a gép, minta csíkos lenne itt ott. Nem vga hiba az tudom milyen ez nem össze vissza színes csík hanem alig észrevehető elmosódás szerűség. De furcsa mód ha más konnektorba dugja a monitorját van hogy jó. De eddig már mindenre gyanakodtunk, kábel hibára, azt hittük jó de mégse. Vsync el talán jó de úgy meg fps problémái vannak.
-
gabesszor1
tag
Sziasztok
https://www.youtube.com/watch?v=VFN5gy2BY_w
ilyen hibám lenne, átdugtam már másik konnektroba a monitort, egy nagyon picit javult csak, tegnap havernál lan partin semmi ilyen hullám nem volta képernyőmön, mi lehet a baj?
Ja és a vsync teljesen megoldjaÜdv, Gábor
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Jobb topic híján olyan kérdésem lenne - annyira nem gond - hogy van egy vagy kettő monitor meg egy tv.
vidi kártya r9 270. van rajta dvi, hdmi, display, port bemenet. akkor mit mivel érdemes összekötni?
monitor(ok) dvi, tv hdmi? Monitor szempontjából van különbség minőségbeli a hdmi és dvi között? Melyik a jobb?A segítséget előre is köszönöm!
-
ekko98
tag
Egy kérdéssel fordulnék a topichoz feltettem az AMD 15.7-es driverét és ha a monitorom átdugtam DSUBra akkor out of range 79 kHz/60Hz kiírást kapok HDMI-n ez a probléma nem áll fenn na már most visszaraktam a 14.12 ami előtte fenn volt ahol működött még a DSUB, de most már itt sem működik MIÉRT?
A monitor típusa: LG 22m35[ Szerkesztve ]
"Reversing polarity"- Ekko main túl az 1m mastery ponton
-
moonguru
őstag
válasz FishAir #16535 üzenetére
Szia!
Talán a tápegység felkondizása segíthet.
Vagy ha van külön USB panel, akkor esetleg azon kellene kondit cserélni! (Az én egyik monitoromon van ilyen panel)
De az is lehet, hogy ez a enyhe sipoló hang a monitor sajátossága, ebben az esetben nem nagyon tudsz rajta (házilag) változtatni. (ha a működést nem zavarja akkor maradhat úgy)
Ui:
Sajnos a gyártók az utóbbi időben kitaláltak azt, hogy ezek a hangok nem tekinthetők hibának!
Régebben ezt mindig hibának tekintettük és javítottuk is! (volt Orion garanciális szervizes)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
FishAir
senior tag
ASUS PB248Q-nál van egy olyan gondom, hogy ha USB-re csatlakoztatok bármit elkezd nagyon halkan sípolni, ciripelni valami a monitorban. Táp? Ha 2 eszközt csatlakoztatok hozzá megint más hangon ciripel. A másik, hogy, ha analógon bevezetem a hangot, majd fülest csatlakoztatok hozzá, akkor szintén cicereg, ha mozgatom az egeret. Típushiba vagy egyedi problémákról van szó? Azt hittem ez már egy komolyabb monitor, nem gondoltam, hogy ilyen gyerekhibái lesznek.
iDontcare
-
szabacsik
őstag
Egy hozzáértő megmondaná, hogy a képen látható lg ips224 es monitor hátulján az a 4 csavar ami hiányzik minek a rögzítését szolgálja? Most hoztam haza szervizből és szemet szúrt. Ha nem lesz a működésre kihatással akkor nem zavar.
(És most látom, hogy nem fehér már a fehér. Kicserélték a monitort kijelzőt. Van esélyem panaszkodni?)
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
El Kebir
őstag
válasz BeriHampeR #16526 üzenetére
a hiba oka az "Általános nem Pnp képernyő", vagy a kábelen keresztül hibás a monitorfelismerése (rossz kábel, vagy kontakt), vagy megkeveredett a windows szoftveresen.
Ha a kábelcsatlakozások nem mozdultak ki, akkor pl próbáld meg eltávolítani ezt a monitordrivert és újrakerestettni a monitort, vagy vga drivert újratelepíteni (volt már példa, hogy segített ilyenkor)
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello.
Windows újratelepítés és driver felrakása után a monitorom felbontását nem engedi 1600x1200, nagyobbra tenni.
Benq GW2400 16:10 monitorról van szó. csak Dsub csati van rajta,
Mi lehet a gond?
Telepítés előtt simán ment 1920x1200
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy DP-DP kábellel kötöttem össze egy Dell U2312HM monitort, és csak az "entering power save mode" jelenik meg, majd lekapcsol.
A VGA egy ASUS HD7970, amin ugye 4 DP és 2 DVI van.
Próbáltam újraindítást, áramtalanítást, de továbbra sincs kép, a Windows sem látja az eszközt. -
moonguru
őstag
válasz rumos XIII #16522 üzenetére
Igen, a púpos kondi az egyértelmű, de előfordul hogy nem púpos és mégis hibás!
Nem árt mérni is! (ha mérni nem tudsz akkor is lehet cserélni)
Ui:
Leginkább a tápnál, de máshol is lehet hibás kondi! (meg csatlakozás)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
alibabo
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a profibbaktól az alábbi hibajelenségre: adott egy behalt Ati chipes HP 6820s noti (minden más hibátlan, volt), alaplapot kicseréltem 6720s lapra (Intel grafos). Ez utóbbi mindenben megegyezik az előző lappal a graf. vezérlőt kivéve (direkt e miatt lett a kis testvér lapjára cserélve), ami Intel x3100-Intel GME965 kombó. Szerelés végeztével bekapcsoláskor ilyen kép fogadott:Recés a kép a BIOS-tól a Windowsig. Külső monitorokkal tesztelve, hibátlan a kép. Drivert több félét próbáltam, hátha Win alatt segít, de nem. Újra szétszedtem a gépet, hátha valamelyik csati nem jól lett visszadugva, de nem. Ha beállítom a kijelző natív felbontására, még rosszabb:
Tegnap délután óta guglizok a hibajelenség/megoldás után, de nem jutottam előrébb.
Nekem, olyan mintha felbontás/képernyő frissítési gond lenne. Vagy nem szereti az Intel x3100 ezt a panelt (lsd. 3. kép)? Netán a kijelzőkábel megadta volna magát? De eddig hibátlan volt.
Válaszokat előre is köszönöm.A legtöbb zenészből soha nem lesz sztár. Őket egy dolog vígasztalhatja: a legtöbb sztárból soha nem lesz zenész. - by Horváth Attila, a Mester
-
moonguru
őstag
válasz rumos XIII #16520 üzenetére
Szia!
1. tippem tápfelújítás (kondicserék)
2. ha nem jön be akkor is van megoldás.
Monitor Guru!
-
rumos XIII
aktív tag
válasz rumos XIII #16461 üzenetére
Szerelmeim, erre valamit tudnátok mondani?
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Tudnátok segíteni? Melyik progi az, amivel a gyári 60Hz-et túl tudom hajtani 72,75,85Hz-re? Meg volt, használtam, de utána feledésbe merült mert eladtam a VGA-t.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Van egy samsung monitorunk/TV-nk, ami furán viselkedik. Bekapcsolás után szét van csúszva a kép. Csakaz 1/3-a mozog a többiállókép, de az isszét van csúszva, miután bemelegedett, azután persze tökéltesen működik. Szeretné a segítségeteket kérni, hogy merre keressem a hibát a készülékben?
Segítségeteket előre is köszönöm!
A modell egy Samsung LE26S81B
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
szabacsik
őstag
válasz Feketelaszlo #16505 üzenetére
Kipróbáltam amit javasoltál. Sajnos semmi, ugyan úgy látszódik a chrome sávja a fekete képnél... de nem baj majd megoldják a szervizben
[ Szerkesztve ]
/\____/\
-
szabacsik
őstag
válasz Feketelaszlo #16505 üzenetére
Megpróbálom, köszi. Szerencsére még garis úgyhogy ha nem segít rajta akkor viszem szervizbe.
/\____/\
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz szabacsik #16499 üzenetére
Én ugyan nem szakértőként vagyok itt, de egy fehér-mosással megpróbálkoznék: fényerő maxra felteker és fél-1 órára teljesen fehér képet beállít, utána teljesen feketén ismét megnézni, hogy látsz-e beégést. Fura, én az utolsó pár generációs LCD-nél már egyáltalán nem tapasztaltam ilyen hibajelenségeket és ha egy időre vissza is állt a szép képre akkor ez lehet más probléma, de egy próbát talán megér.
-
moonguru
őstag
válasz ultraviolenc #16503 üzenetére
Szia!
Ezt a megoldást (2x csatlakozás ugyanazon eszközhöz), a kezelési utasítások határozottan tiltják!
De én még problémát egy monitornál se tapasztaltam!
Viszont sok alaplap, pl. az enyém is, az integráltat mindenképpen letiltja ha videokártyát észlel!
Ebben az esetben nem sok hasznod származik belőle!
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
ultraviolenc
csendes tag
Sziasztok, remélem jó topikba írok ezzel kapcsolatban.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet olyat, hogy ha van 2 monitorom, egyik DVI a másik VGA kábellel, akkor lehet olyat, hogy a DVI-t a videokártyámba dugom és a VGA-t pedig az alaplapomba? Az nem fog gondot okozni? -
aceeq
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne , hogy 1920x1080 felbontásban tökéletes a monitor (Dell U2515H). viszont 2560x1440-ban elkezd pislogni a kép.. 9600GT kártyám van.. bírja a 2k felbontást elméletileg... volt is rádugva régebben, egy u2713H monitor, nem volt hasonló bajom vele..
Esetleg bárki tapasztalt már ilyesmit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- LG (32GS85Q-B) 32" QHD 180HZ GAMER MONITOR ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey G3 S27AG32
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (32QP880N) 32" QUAD HD WIDE GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 22MK430H-B 22"-os IPS full HD monitor
- Acer KG251Freesync Monitor 24,5
- Eladó törött, sérült kijelzőjű Lenovo T22i-20 monitor alkatrésznek, teljesen komplett talppal együtt
- HP ZR30w monitor 30", 2K (2560x1600)
- Acer Monitor 27" WQHD 2560x1440 IPS kijelző, FreeSync, 170Hz, 1ms, kalibrált, 1 év garancia, HDR