Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Gigi01 #27263 üzenetére
Ez elsöre húgyúti betegség, de lehet akár egy elzáródás is.
Szerencsére kezelhető, gyógyítható, de nem jó várni vele, pláne, ha a cicó szenved!Nekünk is volt hasonló, legutóbb Kissy-nél húgyhólyaggyulladás/e-coli, de ott véres, zselészerü valami volt a cseppekben. Antibiotikum + gyulladáscsökkentö + fájdalomcsillapító volt egy hétig, valamint 2 "immun-boster" injekciót.
Előtte Gigi szenvedett vele, de neki egyszer megnyomogatta a doki a hasát, és kijött minden, aztán nem is volt többet gondja vele.
A lényeg: Nem érdemes várni!
szerk: @arcsin: Igen, lehet egy oka az elzáródásnak
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Freddy76
addikt
válasz Gigi01 #22381 üzenetére
Nekünk ők csinálták. Az itt-ott kapható hálók sokkal olcsóbbak, de nehéz (vagy éppen lehetetlen) szépen megcsinálni, rondák, nem biztonságosak, vagy éppen a macsek nem tud felmászni rajta (mert ha kint hagyjátok az erkélyen, akkor felmásznak, az tuti). Mi megcsináltuk nyithatóra, így ki tudunk akasztani virágládát (vagy éppen ki tudom dobni a karácsonyfát, így nem kell keresztülvinni az egész lakáson és lépcsőházon). Macska imádja, fel-le szaladgál a hálón, és normálisan néz ki.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
-
arcsin
senior tag
válasz Gigi01 #20517 üzenetére
Fressnapf 100% os Premiere 100g.- os konzerv. Lehet itthon is kapni, de valamiért nincs listázva a magyar fressnapf oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Freddy76
addikt
válasz Gigi01 #20477 üzenetére
Höhö, a mienk is. Mondtam is a feleségemnek december 14-én 6.30-kor, hogy milyen cuki ez a cicus. Mindig jött a kis cuki pofijával, az álló farkával (remélhetőleg ezt itt nem érti félre senki), hangosan dorombolva, én meg imádtam megszeretgetni, ölbe venni, kivinni a konyhába, kávét főzni, majd enni adni neki. Aztán december 22-én 6.30-kor azt mondtam a feleségemnek, hogy a ...va anyját ennek a macskának, már megint felkelt, pedig alhatnék akármeddig, és akkor láttam először a szemeiben azt, hogy szolgám leszel ember, a következő 20 évre.
Szerk.: Pontosítok: a macska szemeiben láttam, nem a feleségem szemeiben.
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Gigi01 #19662 üzenetére
Mi lakásban lakunk hárman, napközben gyerek iskolában, mi melóban. Olyan cicát kerestem, aki elvan, lehet simogatni, dorombol, tehát amolyan "comfort-cat" volt a cél, amely emellett kellően okos és nyugodt, nem sz.rja össze - szedi szét a lakást. Így jutottam a brit rövidszőrűhöz. Bő egy hónapja van nálunk, abszolút hozza a cukicicát. Most még persze nagyon játékos (kölyök), de már benne van a későbbi jelleme: nyugodt, egész nap elvan, nem rombol, kifejezetten okos, és nincs vele nagy gond. Mi nagyon megszerettük, ilyen rövid idő alatt is. Azóta már azon agyalok, hogy anyámnak is kellene egy.
És amikor reggel hatkor kelt, és én azt mondom, hogy "visszaviszlek Szigetszentmiklósra, te nyavalyás", természetesen csak viccelek...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én is azt javaslom, hogy menhelyen nézz körbe. Ott általában tudnak a macskuszok természetéröl is mondani valamit.
Nekünk egy nyugodt, bújós macsek kellett Anyukámnak, az volt a fö szempont. Így került oda Kissyke!Ha mindenképpen fajtiszta cicát szeretnél, akkor a britet javaslom én is! Esetleg - Mint Gaben92 is írta - Maine Coon
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Gaben92
őstag
Britre tőlem is +1, de hogy legyen más is a Ragdoll és Perzsa eléggé ölmacskák. Ha nem gond, hogy akkora mint egy póni és annyi szőre van mint Chewbaccának (gondolok itt allergiára) akkor a Maine Coon is kifejezetten szociális jószág, vagy tök ellentétes irányban a Szfinx.
Nyugdíjas életvitelhez ezek mind ideálisak.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Gaben92
őstag
válasz Gigi01 #19660 üzenetére
Nem ismerem a magyar tenyésztőket de első blikkre normálisnak tűnnek. Szülők versenyre járnak szóval biztosan megvan a törzskönyv, oltások, stb szóval gond nem lehet velük. Elsőre kicsit olcsónak tűnt de ahogy nézem Magyarországon kicsit más az árképzés szóval rendben van. Én mernék tőlük venni cicát.
Faternál azért járj utána mire számít. Ha fotelban üldögélés közben TV-t nézve simi-simi a terv akkor más irányba indulj. A Bengáli inkább az a fajta akivel körbe-körbe kell kergetőzni a házban, bújócskázni, futkározni (értsd.: Pórázon sétáltatva kint az erdőben rohangál te meg futsz utána) és egyéb energiaigényes dolgokat csinálni. Nagyon energikus fajta és foglalkozós/figyelemigényes. Ezt nem azért írom, hogy lebeszéljelek csak a Bengáliknak elég "egyedi személyisége van" amivel jó tisztában lenni vásárlás előtt.
-
Gaben92
őstag
válasz Gigi01 #19658 üzenetére
Ivartalanítva legyen mindenképp, onnantól mindegy. Inkább az lényeges, hogy milyen "habitusú" ciccet választasz. Brit például elvan magában és mikor hazamész akkor megy és bújik. Nyilván van kivétel de általában ölmacska... A Bengáli az nagyon nem az.
Nagyon ragaszkodó, de nem ölcica. Bármikor nyakba kapom és akkor megkapaszkodik és ott marad (imádja), de ölben vagy akár csak melletted fekve a kanapén nem marad meg. Odajön, buksizik, dorombol de nem marad.
Bárhogy is döntesz arra figyelj, hogy ne szaporítótól legyen hanem tenyésztőtől és ha Bengáli akkor legyenek meg a HCM genetikai tesztjei. Az az egy fajtabetegségük van, viszont az elég komoly tud lenni.
-
Eastman
addikt
válasz Gigi01 #18169 üzenetére
Egyszer egy teljesen lehetetlen helyen találtam egy szép, ápolt, kedves, de nem kölyök cicát, nyakörv, biléta nélkül, szomorúan nézve rám és keservesen nyávogva. Az ölembe vettem és kb. tíz métert mehettem vele, amikor megszólalt egy hang mögöttem;
"Hová viszed a szomszédom macskáját?"Azóta azt gondolom, hogy először helyben tanácsos érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest