Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #27312 üzenetére
egyébként ilyen esetre ügyvédtől hallottam olyat, hogy perben ki lehet kezdeni azt, ha valaki meggondolatlanul aláírja így pl a felmondását és volt is ilyen távoli ismerős körben, hogy aláírattak vele egy "szándéknyilatkozatot", miszerint majd valamikor meg fog szűnni a munkaköre... közben meg az a papír a felmondása volt és ezzel meg is köszönték a munkáját... az illető nem a legélesebb kés a fiókban, kb "csak egy lényegtelen papír ez, aláírom elolvasás nélkül" elven aláírta ...utána pár hónappal kaptam ezt az infót, hogy ennyivel nem pecsételte meg a saját sorsát, rövid időn belül lehetett volna tenni elég jó esélyekkel minimum egy végkielégítésért (...mert ilyen helyen nem sok ember akarna tovább dolgozni)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nagyúr
válasz amargo #27264 üzenetére
Én lengettem meg nekik a fogyasztóvédelmet, ha nem akarják beismerni hogy ők okozták a sérülést, akkor oda viszem a dolgot, hátha így kiadják a videó anyagot, de nem! Azt válaszolták majd a bíróság részére átadják. Sz.tem nincs is nekik csak próbálnak lebeszélni hátha meg gondolom magam
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz amargo #27187 üzenetére
ha már a bérlőnek úgyis el kell mennie a közjegyzőhöz, bérbeadóként én azt mondom, fizesse ő (így akkor nekem nem kell elmenni, és neki sem kell olyan időpontot találni, ami mindannyiónknak jó)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz amargo #27171 üzenetére
ezek semmit nem jelentenek abból a szempontból, hogy ki fizeti a bérleti szerződésnél a közjegyzőt. attól, hogy egy cégnek van ÁSZF-je az nem jelenti azt, hogy az mondjuk kitér a bérbeadásra (mert egyébként klímatisztítással vagy űrhajóépítéssel foglalkoznak)
azaz az fizeti, aki jobban akarja a szerződést. mind magánszemélyként, mind cégként.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz amargo #27160 üzenetére
most vettem ki bérbe egy 860nm raktárat - kaptam egy szerződést, és azt mondta a bérbeadó, hogy ha megvan a közjegyzővel a hitelesítés, jelentkezzek. szóval értelem szerűen én fizettem a közjegyző díját is...
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #27160 üzenetére
az azért szép összeg: 16 éve lakásvásárlásnál kb 30ezer volt a közjegyző és ezt a bank állta, de kb annyi volt a feladata, hogy unott hangon felolvasott 5perc szöveget, majd 1-2 aláírás, bélyegyző, viszlát feltételezem hogy a kiköltözési nyilatkozat se nagyobb mutatvány
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
goodboy007
senior tag
válasz amargo #27142 üzenetére
Ez válasz #27141 mephi666-nak is:
Mivel 300k körül tervezem kiadni, nem szeretném olyannak, aki mondjuk 500k-t keres. Ekkora összegből a maradék könnyen elmegy kajára és ha nincs megtakarítás és váratlan esemény miatt megszorul, az első dolga lesz, hogy nem fogja fizetni a lakhatást és jól tudjuk, hogy a jogszabályok ilyen esetre nem a jóhiszemű tulajdonost védik. Nyilván más a matek, ha egy párról van szó, akik ketten együtt keresnek 1m-t.
Az, hogy valaki egy összegben le tud tenni 3 hó kauciót, szerintem még mindig nem garancia arra, hogy a rendszeres bevételeiből tudja-e folyamatosan fizetni, lehet eleve egy "próbáljuk meg, menni fog az, de majd meglátjuk" mentalitással menne az illető egy ilyen bérleménybe, kifeszítve az anyagi lehetőségeit.
Inkább olyan bérlőt szeretnék, akinek ez könnyebben belefér és ha pl. munkanélküli 2-3 hónapig, akkor nem az lesz, hogy "bocs most nem tudok fizetni".
Azzal tisztában vagyok, hogy ez az árkategória talán alapból kizár egy csomó rosszhiszemű jelöltet, de azért inkább legyen ez is egy szűrő. Nekem pl. soha semmi problémám nem lett volna egy ilyen feltétellel bérlőként.[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
User_2
tag
válasz amargo #27142 üzenetére
ez annyival, hogy tulajdonképpen nem telepíthenél olyan kamerát, ami az utcán elhaladó forgalamat képes mutatni, így a saját telked előtti járdát se.
emellett az az érv, hogy ne legyen lehetőséged arra, hogy adatbázist készíts arról, hogy a szomszéd mikor megy el otthonról és mikor érkezik haza.a ne legyen lehetőséged azt jelenti, hogy a kamerádat úgy kell elhelyezned, hogy az utcát ne csak a saját kapudat tudja mutatni. és ebben nem szempont, hogy a kamera képét rögzíti-e egy rögzítőberenedzés vagy sem. az utcát nem is szabadna mutatnia.
hát erre azért nagyjából szarik mindenki.én így tudom
-
Beat Store
csendes tag
-
-
Árpi001
senior tag
válasz amargo #26589 üzenetére
Nem kell most a pénz, és nem is vagyok ellene hogy adott esetben piaci ár szerint eladjuk, vagy megvegye akár a részemet normál áron.
De baszakodásra számitok sajnos ,és csak azzal tud cseszgetni ,ha alacsony áron próbálkozik.
Hogy tiszta legyen a kép, anno, ügyvéddel konzultáltam ez ügyben, és ő említtette hogy ha bírósságra kerül az ügy, akkor esélyes hogy a piaci, és a az általa fel kínált, piaci ár alatti között kell megeggyzni.
Ha ér 10 misit a részem, es felkínál mondjuk 7 misit ,akkor lehet hogy valahol 8 körül húznak egy vonalat.
Ezt szeretném elkerülni...Sanyi.mTs: sőt, ha annyira alacsony árat mond (csak hasra ütés: pl. 1 millió), akkor te visszakézből rámondod annak a háromszorosát az ő 75%-ára
Erre gondoltam én is
Csak neki 75% van, annyit nem tudnék most lerakni az asztalra, és hitellel terhelt is vagyok jelenleg.
Valamint én sem kötelezhetem a része eladására.A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
biker
nagyúr
válasz amargo #26565 üzenetére
Bocsánat, de ez alapján nem féltestvér hanem mostohatestvér, semmi közük egymáshoz:
"azaz:
apa első házasságából hozott egy gyereket a következőbe."Vagy valamit nagyon kacifántosan írtál, vagy én bonyolítom túl
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
gyimger
őstag
válasz amargo #26442 üzenetére
És azok csak a hivatalos tartozások, ezen én is átmentem. De az ilyen kocsmaasztalnál kötött alkuk, meg a gyerek majd megadja... az kivédhetetlen.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #26145 üzenetére
...ja, de sok idő begyakorolni rutin szintre és fene tudja, lenne-e hozzá kedve... gyorsabb egy gázpisztolyra elintézni a viselésit és pl megtanulni, hogy táskából előhúzva-hátrálva hogy lőjön valakit 3-4szer pofán, sorozatban... meg mondjuk azt is ki kéne tesztelni (rajtam), hogy 3deci vodka meg 4-5 sör után mennyit érzek meg belőle saját magamon érzem, hogy pl nagyobb mennyiségű pörkölt főzésekor ha sok hagymát kell pucolni-aprítani, akkor pár feles után én vígan végzem a munkát, a szobában meg már "sírnak"
itt is kapott párat a tag a pofájába és annyira nem hatotta meg ...ha valaki totál szét van cuccozva, lehet semmit nem vesz észre az egészből ...egy jól begyakorolt rúgás középre, vagy egyenes a térdre és utána biztos nem ugrál... (a térdrúgást utolsó lehetőségnek tanították, hogy amikor kb az életünk múlik a helyzeten, mert pl többen támadnak, akkor azonnal rá kell menni a legkeményebb térdére, hogy az legyen kivonva a forgalomból... a többit esélyes hogy kicsit elgondolkoztatja és javulnak az esélyek)
ui: mondjuk a legjobb az lenne, ha ilyeneken gondolkodni se kéne, mert a közbiztonság olyan szinten áll... nem tudom, miért nem képesek összegyűjteni az ilyen elemeket és leültetni, hogy szórakozzanak egymással
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #26142 üzenetére
persze, de sokkal gyorsabban meg lehet tanulni egy ilyen eszközt használni, mint tényleges önvédelmet szégyen amúgy, mi lett a városból és mennyire rossz a közbiztonság... 20 éve volt, hogy ex-el főtéren ültünk kb reggel 3-4 körül, amikor odajött 2 kötekedő drogos... ex húzott, hogy menjünk, én meg már provokáltam, hogy "ne pofázzon, jöjjön" ...de csak a szája volt nagy (már készültem, hogy ha lendül a karja, kap akkorát, hogy ott marad) ...gebe haverja gyorsan elszelelt, mi is mentünk, mert a csaj húzott... 30 métert se tettünk meg, mire megálltak a gyerek mellett a rendőrök kocsival a főtér közepén és egyikük hozzánk is jött, hogy "mi volt a fennforgás?" most meg semmi hasonlót nem hallani, csak hogy kit-hol-milyen atrocitás ért éppen
ui: persze én tanultam pár évig ilyen-olyan önvédelmet és egyes gyakorlatokat olyan szintig rutinná oktattak belénk, hogy kocsmában volt akit beraktam véletlenül az asztal alá, amikor másnaposan azzal talált meg, hogy hirtelen elkapta a bal ujját a pulcsimnak és rántott egyet rajtam... jött ösztönből, hogy "jobbal ráfog, ballal ráteker és testből lenyom" ...ez volt az oktatónk célja, hogy mindenhonnan összeszedett nagyon primitív, de effektív mozdulatsorokat, amik különböző szituációkban nagyon hasznosak és addig gyakoroltatott, hogy stresszhelyzetben se kelljen rajta gondolkodni, csak jöjjön magától... de ez nem 1-2 hét vagy hónap, hanem több év után volt így
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz amargo #26142 üzenetére
+1
Amit még hozzátennék: Akár a gázpisztolyt, akár a sprayt nehéz jól használni, mert a támadó szándékot messziről fel kell ismerni, ami az ilyen utcai támadásoknál nehéz. Közelről egy késes támadót pedig csak felbosszant, bepánikoltat, aminek akár sokkal rosszabb végkimenetele is lehet.
Nem mondom, hogy nem több mint a semmi, de ahogy írtad, tudni kell használni.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
donbig
tag
válasz amargo #25613 üzenetére
és mindenkinek köszönöm, a lemondás jó ötletnek tűnik.
#25618Atomgeszi Így van, ahogy írod. Mivel egyelőre nem túl értékes terület, nekem pedig nincs gyermekem, azért gondoltam, hogy ezzel már nem kellene a jövőben foglalkozni, ez most a keresztlányaim nevére kerülne.[ Szerkesztve ]
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
-
Predator2
addikt
válasz amargo #25595 üzenetére
Az a baj, hogy nincs időm. Apám úgy borította a bilit, hogy alaposan felkészült. Megvannak számlálva a napjaink. Egy sunyi, alattomos, rosszindulatú emberrel van dolgunk.
Anyukám rokkantnyugdíjas, leszázalékolták!
Én úgy tudom, a ház "B. Sándor és neje" jogcímen van. Egy tetőtérbeépítéses Kádár kockáról van szó.Én az albérlet kp-ban fizettem. Nyoma sajnos nincs.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Agostino
addikt
válasz amargo #25434 üzenetére
megtörtént, körbefotóztam az ojjektumot. piszok vacak munka, nem is igazán értem ebből mi lesz. mindenesetre a jegyző szerint kb. azt csinál amit akar, elkeserítő a jogi helyzet ha építkezésről van szó. és igen, kb. vadnyugat van. ha gáz nagyon akkor kijön szívesen, felszólítja őket, hogy elég.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Árpi001
senior tag
válasz amargo #25363 üzenetére
Özvegyi jog=haszonélvezeti jog.
A 25353 ban írtam erről.
A gond az hogy el vagyok Tőle zárva.
Nem tudom megkérdezni.Gondolom ha a mama elmegy, akkor viszont a másik örökös, a 75%al szemben érvényesithetem hogy kérek kulcsot pl.
[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
EmberXY
veterán
válasz amargo #25292 üzenetére
Én pedig azt nem értem, hogy koholt vádak alapján hogy lehet először valaki(ke)t, majd egy egész társadalmat megfélemlíteni? Valamit vagy elkövettem, vagy nem, szerintem ez egzakt dolog. Aki az igazáért nem áll ki, azon nem lehet segíteni.
Ha pedig az igazamért kiállva odamegyek valahova kordont bontani meg amperkodni, akkor lehet, hogy kapok könnygázt meg gumibotot a vesémbe és nem oldottam meg semmit.
Szankciók azért időnként előfordulhatnak, pl Gergényit is leváltották 2007-ben, aztán tudtommal 10 évvel később kapott egy kis pénzbüntetést is. De az igazi szankció szerintem a média, ha minél több emberhez eljut, hogy mi történt.
Továbbra is tartom, hogy erőszakkal nem lehet semmit megoldani, a szavazófülkében kellett volna.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz amargo #25289 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, bár nem vagyok jogász, még mielőtt bárki azt hinné... Hiszem azt, hogy ha valaki ellen egy (büntető)ügyben egzakt bizonyíték van, az politikai oldaltól függetlenül elítélhető. Törekednünk kell arra, hogy ismerjük a környezetünket ennyire és ne hagyjuk az ellenkezőjét. Jobban azért nem akarok belemenni, mert tudtommal a politika még mindig tilos a fórumon, nem akarok ebből szankciót.
philoxenia: amit linkeltél, az egy 2015-ös dokumentum, aminek a gyülekezési törvényhez nem sok köze van, és igen kevés konkrétumot tartalmaz. Nem tagadom, hogy nem sokat értek belőle, de ha engem érintene a dolog, valószínűleg egy felkészült ügyvéddel vitatnám ezt meg. Ha minden feketén fehéren a "Panaszos" igazát feltételezi, akkor aligha tudnák ezt végigvinni.
Javaslom, egy ügyvéddel, vagyis szakemberrel konzultálj, ne csak mindenféle fórumozó véleményére hagyatkozz, főleg ha esetleg személyesen vagy érintett ilyesmiben.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz amargo #25287 üzenetére
De ez innentől már politika, amiben szerintem egyesek fordítva ülnek a lovon (lehet, hogy a kordonok mindkét felén).
Erőszakkal semmit nem lehet megoldani, mert a másik fél sem fog engedni. Ezt a helyzetet a szavazófülkékben kell (kellett volna) megoldani, most már késő bánat, mindenki azt eszi, amire szavazott.Up the Irons!
-
tasiadam
veterán
válasz amargo #25252 üzenetére
Semmi. Ha akarsz latni 1 paintben keszult szamlat, tudom mutatni. Se alairas, de szamla, se semmi. A konyvelo meg igen, nem adott le semmit sehova es 50e ft-t kovetelt vagy fepjelentest. Azota se veszi fel a telefont
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
őstag
válasz amargo #25183 üzenetére
Egyszer hallottam erre egy jót. Hasonló esetben tételes számlát kértek, rajta volt:
- Alkatrész 30Ft, Alkatrész csere munkadíj 500Ft, Szakmai tanácsadás, hogy melyik alkatrészt kell kicserélni: 19470FtKözös tulajdonhoz:
A saját tulajdonrészed eladhatod, nem kötelezhet rá senki, hogy birtokold, de ahogy írták, nem fogod tudni eladni, vagy legalábbis megkapni érte a teljes ingatlan értékének 20%-át (hacsak nem egy ötlakásos társasházról beszélünk). Onnantól, hogy elkezd bonyolodni, és szétáruljátok, mindenki csak bukni fog rajta onnantól. Ezért szokták inkább vagy együtt eladni, vagy családon belül kifizetni egymást a két véglet közt valahol.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz amargo #25066 üzenetére
Akarati hiba annyi, hogy ők arra apelláltak, hogy majd eladásra kerül a sor, ezért merték meglépni az előnytelen szerződést, vagy azt gondolták, hogy valaki képes elnézni azt, hogy 20 éves haszonbérletet majd hagynak fixáron, miközben minden arról szól, hogy minden csak drágul és drágul, plusz a bérleti díjak csak nőnek. Szép is lenne, ha valaki 2003-ban köt egy szerződést 500Ft/Ak áron, majd 20 év múlva is ezt az árat fizeti, miközben már bőven 2850 Ft-ért kötnek. Hát ilyen a világon nincs.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz amargo #25064 üzenetére
Nem lesz érvénytelen, csak jelen állapotában igen csak egy mamát átverő szerződés, amit manapság senki nem írna alá, akkor sem kellett volna.
Akárhogy is nézem a kifüggesztéseket, az összes szerződésben benne van az értékkkövetés vagy 2-3-4-5 évenkénti felülvizsgálat, sőt még EU támogatáshoz is kötik egy két árnál, hogy mit fizetnek.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
őstag
válasz amargo #24793 üzenetére
Na igen, az tiszta ügy lenne, ha a gyerek lenne beteg, de ő jól van.
Csak a feleségem beteg, aki alapvetően gondozná.
Amúgy hála Istennek nem probléma a dolog, tudok otthonról dolgozni.
Az igazi gond ott van, hogy a cégnél repkednek a közel dollármilliárdos rekordok (tavaly is rekord, amit idén is megdöntöttünk), embert nem vesznek fel, sőt a kiesést is csak nehezen pótolják, és benyögtek idénre egy 3%-os béremelést, ami már növelt érték arra való tekintettel, hogy Magyarország áldozata az erős inflácónak.
A feleségem meg azon van elfoglalva betegen is, hogy én tudjak nyugisan dolgozni.Gondoltam rá, hogy beintenék pár nap táppénzt (egy kicsit pont a menedzsmentünket pottyantottam volna vele kakiba, és nem a kollégáimat), mert ebben az esetben nem tartanám etikátlannak - tényleg nehéz a nejemnek létezni is - de hivatalosan úgy fest nincs rá mód.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
amargo
addikt
válasz amargo #24480 üzenetére
Ennek a végeredményét nem is írtam meg ide.
Végül írtam panaszt a HP és a szervizelést végző cégnek is. 1 héten belül kint voltak és cseréltek az alaplapot. A gép az elvártaknak megfelelően működik azóta is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
őstag
-
inf3rno
nagyúr
válasz amargo #24642 üzenetére
Ha tényleg beszéltek a hacker-el, akkor kötelességük lenne bevonni a rendőrséget, hogy kiderüljön kicsoda. Nagy az esély rá, hogy ez ilyen kamu cikk. A Frei dossziéban meg azt hiszem a Hrütkóban (vagy hogy írják) is volt egy csomó ilyen kamu történet. Emlékszem, hogy valami bérgyilkostól kérdezte, hogy mennyiért ölné meg az akkori kormányfőt, aztán emiatt elkezdték csesztetni a zsaruk és kiderült, hogy kamu az egész. Jó mondjuk ha én csinálnék ilyen riportokat, akkor tuti, hogy én sem keresnék meg igazi bérgyilkost.
Azért, mert sem az NKI, sem a NAIH felé nem jelentették meg ülni fog valaki szerintem. Egyelőre most csak bűnbakot próbálnak találni. De lehet csak nekem rendült meg túlzottan a hitem az igazságszolgáltatásban.
Buliban hasznos! =]
-
biker
nagyúr
válasz amargo #24480 üzenetére
símán elmegy gariba, panaszt kell tenni hogy a hibát gari idő alatt jelezted, de a szervizes látogatáskor épp nem lehetett reprodukálni, aznap ismét jelentkezett. Ergo a hiba javítása nem történt meg
Én kávégéppel jártam így, egy héttel gari lejárat előtt ment tönkre az automata, elküldtem, visszajött már gari időn kívül, "megjavítva", de olyan alkatrészt jelöltek, ami miatt tudtam, ez ugyan nem lett javítva. egy hét múlva ugyanaz a hiba, újra nyitottam egy ügyet (alza) és csont nélkül fogadták garira, mivel ugyanaz a hiba, nem lett jó a javítás. most tökéletes, kb felújították inkább az egész gépet a lista alapján
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
daninet
veterán
válasz amargo #24403 üzenetére
Ezt küldtem el végül NMHH-nak. [kép]
Felhívtam az ügyintézőt, nagyon segítőkész volt. Mondta, hogy több eljárás is van ez a szolgáltató ellen, nem vagyok egyedül
Arra próbálják kiforgatni a dolgot, hogy az én eszközeim miatt volt rossz a kapcsolat. Annyit írtam a válaszlevélbe, hogy nincs semmi más eszköz a hálózaton és a topológia szerint van minden bekötve. Mert a munkatársuk lefotózta a rack szekrényem és elkezték nézegetni egyesével hogy mik az eszközök a szekrényben. Amihez semmi közükAz egyetlen dolog amit muszáj volt beleírnom és látták a munkatársaik is, hogy patch panelt használok, a tetőről érkező kábel abba van vezetve. Minden a patch panelbe van kötve, nem az ő kábelüket vágtam szét, hanem a sajátomat, de egyszerűen így rendszerezem. Az iparban is így rendszerezik. Sok itthon a vezeték, ez van. Van egy passzív eszköz a rendszerükben ami az enyém. Remélem ezt nem fogják kapaszkodónak használni.
Továbbá az NMHH-s ügyintéző elmondta, hogy szerintük a cső amit a tetőmre raktak szerződés szerint nem az enyém ezért kb -jogilag- hozzáérnem sem szabad. És az sem számít, hogy én adtam hozzá a kivezetést és a rögzítést (azt már nem is feszegetem, hogy szétszaggatták a tetőfóliámat egy fél méteren annak a colos csőnek. )Szóval valszeg mindent ellenem fognak használni amit tudnak, de szerencsére belefutottak egy-két hazugságba. Pl azt állítják többször felszólítottak az SXT leszedésére az árbócról mert az okozza a gondokat (lol). Nem szólítottak fel, és az NMHH sem kapott erre bizonyítékot. De ők váltig állítják. Illetve nincs bizonyítékuk, hogy 72 órán belül kezelték a hibabejelentéseimet.
Egy email válasszal kapaszkodnak még amit én sosem kaptam meg. Nem tudom egy email mennyire számít hivatalos levélnek és hogyan bizonyítható a fogadása. De arra válaszolva elismerték az én panaszlevelem fogadását.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz amargo #24400 üzenetére
Még semmit nem küldtem. 3 napom van összeszedni. Alapvetően én panaszkezelés miatt nyomtam fel őket. Nyilván internetes problémák miatt, de nem azért, mert szar a kapcsolat (mivel gyakorlatilag semmit nem vállalnak ászf-ben), hanem mert hiába jelentettem be a hibát le se szartak. Illetve biztos voltam, hogy megteszem a bejelentést és varázslatos módon megjavul a gond. Most kaptam egy végzést az NMHh-tól, hogy ezeket az adatokat mind be kell szolgáltatnom.
Tudom a sztorit egyébként, kikérdezte a főnökség a szerelő srácot aki kijött hozzám és elmondta h semmit nem tud tenni, tudja, hogy nem nálam szar. Ő valszeg leinformálta, hogy van egy másik eszköz az árbócon illetve látták a házban, hogy van egy rack szekrényem tele hálózazi cuccokkal.
Nem hiszem, hogy opcionális a dolog, be kell ezeket az adatokat szolgáltatnom. De! Megírhatom nekik ugyanabban a levélben, hogy a szolgáltató tereli a témát és semmi köze ennek ahhoz ami miatt az eljárás elindult.
Viszont szeretném ha nem találnának rajtam fogást ezért is érdekel találtok-e valamit az ászf-benMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
őstag
-
vond
MODERÁTOR
válasz amargo #24203 üzenetére
Ingyenes források felhasználásával programoztam (FFmpeg + batch fájlok + regedit + Windows Context menü), de elég sok tanulás, idő, és energia ment el rá.
Azt hogyan bizonyítom, hogy itthon csináltam őket? Mondjuk szerintem az elég, hogy nálam megvannak a munkafájlok, bent meg csak a véglegesek. Ebből tök egyértelműen látszik, hogy honnan származnak.
Pénzt nyilván vállakozóként kérnék értük. Mondjuk azt nem tudom, hogy itt nekem milyen jogokkal kell rendelkeznem. Lehet-e ilyet csinálni a fenti, ingyenes cuccokkal.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
őstag
válasz amargo #24129 üzenetére
így a te elmondásod alapján mindketten garázdaságot követtetek el
kiabáltatok, levegőboxoltatok, keritést rángattatok
igazából tankönyvi példalegközelebbre azt tudom tanácsolni, hogyha biztos vagy a dolgodban és a tanúidban (és rádtámad) akkor üsd le jogos önvédelemből, vagy ha te vagy a gyengébb akkor hívd ki a rendőrséget
de ordibálni, keritést ütögetni nem sok értelme van[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #24129 üzenetére
2en állítanak valamit, többen meg az ellenkezőjét? Szerinted?
15+ éve nálunk falunapon egyik havernál ittunk 3an, miután kijártuk magunkat... egyikünk távozott, hogy iszik még a faluban tovább, mi meg maradtunk 2en... amikor megfáradtam, indultam haza, falu központjában mentő, megálltam ismerősökkel cigizni egyet, ők mondták hogy harmadikunk van a mentőben, összeverték nagyon durván... mentem oda, hogy ismerősöm, próbáltam nyugtatni, mert magánál volt, de magából eléggé kikelve... durván össze volt verve, pólója tiszta vér, arca felszakadva, hajából kitépve...
Utána kérdezgettem, mi volt, amikor elvitték a városba ellátni és összevarrni: kiderült, hogy szomszéd faluból jött egy kb 6fős főleg focista társaság, köztük fügés fickó és piásan kötekedtek akivel tudtak... pl a könyvtárosunknak is levert egyet az, akinek felfüggesztettje volt testi sértés miatt, minden ok nélkül... haver meg általában nem hagyta magát és találkoztak... csak kb 6 egy ellen elég egyértelmű... így is nehezen bírták földre vinni (hajánál rántották le és összerugdosták) ...egyik srác szaladt a kocsmába a kocsmárosért, aki kb 190 magas volt, 90+ kiló, boxoló múlttal és ő szedte le róla a többit, majd vetett véget a verésnek...
Csak azért írtam le, mert ennek az lett a vége, hogy egyik oldalon volt 3 vallomás, másik oldalon meg 6... esélytelen volt, hogy az igazság győzzön: jártak egy ideig megismételgetni és pontosítani a vallomást, míg egyesével vissza nem vonták inkább... rendőrök is mondták nekik, hogy semmi esélyük a több ellen... akinek fügéje volt, azzal se lett semmi akkoriban kamerás telefon hírekben se volt, pedig 1 felvétel sokat segített volna
Ezek után ha csak szóváltás és állítólagos fojtogatás volt, mi lehet a vád? Rágalmazással nem lehet kontrázni?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz amargo #23591 üzenetére
Elő kell vennem ezt a story-t ismét.
Volt a hétvégén a közeli játszótéren (engedéllyel) az ovisoknak egy ballagós bankett, szuperül érezte mindenki magát. Na most ez az elmeháborodott nő miután haza ért este f9-kor, amikor már szinte mindent elpakoltunk és mentek haza a szülők belekötött egy csoportba, ahol én is ott voltam. Nem tudom szépíteni, brutál alpári stílusban küldtem el a fenébe a többi szőlővel együtt (sajnos gyerekek is hallották, de már amúgy is osztott mindenkit a nő). Mivel engem felismert, ezért egyből hívta a nagydarab barátját, aki bentről elkezdte a kerítést rángatni meg felém csapkodni, no itt én is felé ütöttem, de csak a kerítést találtam el valahol itt tért észbe mindenki, mert mi végül tovább mentünk gyerekek persze zokogtak.. szóval a fenébe hagyni kellett volna.Ugyanakkor most megtudtam, hogy feljelentést tett ellenem (állítólag), továbbá az alpolgármesternek úgy adta elő, hogy ők meglettek félemlítve és én benyúlkálva a kerítésen fojtogattam a barátját, na már most nekem van 6db tanúm (legalább), hogy mi is történt valójában, ők meg ketten voltak. Amúgy volt ott sokkal több szülő is, de már csak az ordibálásra jöttek ki.
Az alpolgármestert már az itt lakók felvilágosították, hogy a csaj (50 éves körül van) tényleg nem 100-as, 15 szomszédból csak a közvetlenül mellette lakó egyedülálló nő viseli el, mindenki más kerüli.
A lényeg, a feljelentés, mire érdemes készülni? Mivel a tények magukért beszélnek én nem "aggódom" viszont mivel imád hazudozni bármit kinézek ebből a ...-ból.
ui.: a "kerítésük" azon részén történt az eset, amit jogtalanul bitoroltak el az önkormányzattól azaz még csak nem is tartozik hozzájuk a terület hivatalosan.. amúgy kamerák vannak több háznál is, de hangot nem rögzítenek sajnos és a kép sem látszódik, max az, hogy az állítólagos fojtogatás után kimennek és várják a következőket, akiknek beszólhatnak (pont így viselkednek a megfélemlített emberek).
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Amilo02
aktív tag
válasz amargo #24028 üzenetére
Teljesen mindegy mikor mennek ki javítani, most vagy tíz évvel ezelőtt, az ilyen kiszállás mindig "veszteséges" nekik.
Sajnos azzal nem leszek előrébb, ha felteszem az esetet az általad említett csoportba.
Itt most arra gondolok, hogy ilyen helyzetben kötelezhetőek-e javításra. Ha igen, kihez kell fordulni? Békéltető testületnek van ráhatása? Vagy egyből forduljak ügyvédhez?
Valahol olvastam, hogy közjegyzőt kell felkeresni, aki kiküld egy igazságügyi szakértőt felmérni a terepet.
Az esetemben több millió forintról van szó (200m2 terület térkövezése és egyéb burkoló munkák).[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz amargo #24030 üzenetére
Meg kell vizsgalni a lehetosegeket. En talalkoztam mar elozetes bizonyitas elrendelesevel, biztositasi es ideiglenes intezkedessel is (pont olyan esetre, amikor eldobos ceg volt).
Ha meg egyeni vallakozo, akkor teljes maganvagyonaval felel.
Van, hogy egy ugyvedi felszolito is hatasos (nemreg elertem egy egyezseget ugyfelem javara gyorsan, peren kivul. Penteken is feladtam egyet egy masik ugyben, remelem, ott sem lesz per. De azert egy ilyen fenti ugy nem 4 evig tart... A heten meg vegrehajthatova valt egy beadott fmh-m, mert nem foglalkozott vele a kotelezett... azert vannak jogi megoldasok... csak hat az ugyved nem ingyen dolgozik, ami itt sokaknak faj. Bar van erre egy peldam: en is tudnek wixen honlapot kesziteni, olyat, amilyet, de inkabb megbiztam erre a celra egy hozzaertot es keszitett - nem ingyen- egy egyszeru, de nagyszeru kis weboldalt nekem)[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
válasz amargo #24028 üzenetére
Békéltető sem lesz hatékony megoldás... nem tesz alávetési nyilatkozatot a vállalkozás, lehet, hogy meg sem jelenik, legrosszabb esetben közzéteszik a nem együttműködő vállalkozások között? Nem tudja a békéltető kötelezni őket, nem bíróság... Persze ingyenes vitarendezési fórum, de nagy erővel nem bír (évekig jártam vállalkozás képviseletében, amíg jogi előadó voltam, pontosan tudom, mennyit ér.), nyilván meg lehet próbálni.
Ha nagyon nagy a helyreállítás költsége, akkor peres eljárás lehet megfontolandó.
-
Mr Dini
addikt
válasz amargo #23945 üzenetére
Ez nem tado, Computherm. És a githubos lib alapján UDP-n kommunikál. Gyakorlatilag az auth és a teljes üzenet lekérése is már adott, csak 3 bitet kellene kitalálni a válaszban. Nem nagy etwas, de jogilag úgy néz ki mégis zsákutca lehet a kommentek nagyrészéből levonva a következtetést. Kockáztatni meg nem szeretnék pont egy termosztát miatt.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz amargo #23939 üzenetére
A válasz ide megy, de elöljáróban köszi mindenkinek a kommenteket. Akkor nem foglalkozom vele nagy hévvel. Pedig igazán jó ötleteim lettek volna.
Sőt, ha csak nem írják egyértelműen le, hogy szabadon használhatód, akkor bármilyen visszafejtés is tilos
Bevallom őszintén, hogy a hálózati forgalom alapján visszafejtés ötletét a Mikrotik kapcsán találtam ki, amiben te is érdekelt vagy, szóval lehet hallottál róla. Ugye van az EOIP, ami a belső, zárt forrású megoldásuk. Volt egy pali, aki nagyrészt network dumpokkal visszafejtette és írt egy linux kernelmodult: [link] Ezt sokan megelégedéssel használják és nem került bajba még érte a pali. Ezért feltételeztem, hogy így esetleg én is eljárhatnék.
@ityam
de te sem ettől félsz hanem attól, hogy a nagypénzesek(pl:google) mit szólnak hozzá
Hát ha nem is a google méretű cégektől, de ha a magyar cég perelne, már az sem esne jól.Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
inf3rno
nagyúr
válasz amargo #23656 üzenetére
Teljesen egyetértek. Azért nekem volt pozitív meglepetés is ilyen téren. Egyik ismerős pl. a reumájára a legkorszerűbb kezelést kapja, ami elérhető a világon. Autoimmun témában elég jól képben vagyok. Szintén biológus mérnök, labordiagnosztikára szakosodva.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
biker
nagyúr
válasz amargo #23656 üzenetére
szuper, írtam egy hosszút, erre enter, és restartolt a gépem
Maradjunk annyiban, igazad van, nem mindig kell követni a hazai elavult protokolltElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
inf3rno
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz amargo #23454 üzenetére
Nem tokkal vonóval, csak rengeteg benne lévő élethez (és főleg, kollégákhoz) való hozzáállását, az elképesztő nagy méretű arcokat (akik természetesen ugyanúgy tévednek és hibáznak, mint mindenki, aki dolgozik). Kevés a kivétel, kevés egy jó, vidám, összeszokni tudó (vagy már összeszokott) csapat és 10 éve azt hitte mindenki egy "kockáról", hogy na ő aztán antiszoc, neeeem, szó nincs erről. Ma antiszocabbak a "kockák", mint valaha, arányaiban. Régen 10-ből 1-2, ma 10-ből 6. Szó nélkül belerúg a másikba, stb stb. + rájön erre valami totál hülyén csinált és félreértelmezett agilitás, egyszóval mindenre is jut idő, csak érdemi együttműködésre nem, ráadásul már nem 1 munkahelyet megjártam (sokkal többet), ezekben nem fél éveket töltöttem el, mégis, 2 ujjamon meg tudom számolni, hol láttam azt a kohéziót, hogy na ez egy csapat, "buli az élet" (túlzok, de értitek) és reggel az ember szinte cimbik közé megy be dolgozni, nem gyomorgörccsel a hasában, hogy a másik kretén mikor fog beleállni minden ok nélkül az ő munkájába. (És nem magamról beszélek, kívülről látva mondom ezt, és hogy mennyire hazavágja a csapatdinamikát, a jóindulatú-introvertáltak hozzászólását, stb). De ez itt nagyon off. A géptől nem undorodtam meg, de a miliő az katasztrófa.
mike1334: nem feltétlen jogász, csak gondoltam, ebbe a topic-ba jövök, mert itt véltem felfedezni a bent lévők részéről a legnagyobb rálátást erre a területre (amit igen szélesen értelmezünk itt és most, és ez jó is így).
inf3rno: igen, ez is egy jó irány, átjött a lényege, köszi. Tökjó, GDPR is ilyen, igen. Nem ragaszkodom irodához, szóval amit távolról is lehet csinálni (home office elvileg most MT-ben is alakul át távoli munkavégzéssé - azaz lazul-bővül, szóval lényegében Görögországból is csinálhatom innentől, ha a körülmények engedik, vagy mondanám California-t is, csak az időeltolódás miatt ilyet nem vállalnék ).
Köszi mindenkinek mégegyszer... nem akarom szétoffolni a topic-otokat, nekem már ezek is tök jó támpontok voltak.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
asdf_
veterán
válasz amargo #23381 üzenetére
Nem okoskodásnak szánom így utólag (tényleg!). A mikrohullámú net közismerten a legrosszabb alternatíva (borzasztóan ki van téve az időjárásnak)..
Szintén nem okoskodásnak, de a mikrós internet, ha jól(!) van megcsinálva, simán összemérhető bármilyen madzagos nettel.
Random stat, amihez épp leghamarabb hozzáfértem, atomstabil, nincs gond vele, a leállás kb. fele abból volt, hogy a fejállomáson (valamelyik magas háztető a környéken) levő áramszünetről az áramszolgáltató cseszte értesíteni a mikrós net szolgáltatóját, így amikor kifulladt alóla a szünetmentes, akkor elment a net.Uptime: 99,9908% (1432 nap, azaz 3 év 11 hónap(!))
Downtime: 0,0092% (3h 10 min) -
daninet
veterán
válasz amargo #23381 üzenetére
jelenleg van egy mikrotik SXT 4G a tetőn, benne egy korlátlan telekomos simkártya. Teljesen jó, napközben 50mbit, de este csúcsidőben 2mbit sem. Sajnos nem alternatíva. Jelenleg failover kapcsolatként működik, a routerem átvált WAn2-re mikor elmegy a net.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
őstag
válasz amargo #23371 üzenetére
Az emelést megértem, viszont az infláció=/=az ingatlan értékével. Persze most igen(sőt), de simán lehet, h egyszer megfordul, vagy stagnál az ingatlan ár míg infláció növekedik.
Ez is bútorozatlan, többi gép (klíma, hűtő, mosógép meg ezer éves).
Itt azt nem értem, h egyszer határozatlanként egyszer határozott szerződésként említi.VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
envagyok
veterán
válasz amargo #23147 üzenetére
A konnektortól 10cm-re van a lámpa elhelyezve a felső szekrény aljánra rakva.
Ahelyett most fut végig a frissen festett (sárga) konyha falán a csatorna összevissza furkálva.
A lámpa fogyasztása kb 5Watt.
Akkor simán bedugva a konnektorba, ha nem onnan kivezetve sokkal egyszerűbb, olcsóbb, elegánsabb lett volna.
Ez kb mikor a taxis megkerüli a fél várost, és úgy visz a szomszéd utcába. -
Magnum_
nagyúr
válasz amargo #23059 üzenetére
Semmit, annyit ir, hogy a torlesztes szuneteltetesere nem jogosult, akinek mar nincs magyarorszagi lakohely (igenyleskor nyilvan kell).
Ez szabad felhasznalasu kolcsonnek minosul.
Piaci kamatozasu akkor lesz, ha nem teljesitik a felteteleket.
Nrm gond, ha igenyles es folyositas utan kikoltoznek 1.5evre Nemeto.-ba.
[ Szerkesztve ]
-
jogaman
csendes tag
válasz amargo #23050 üzenetére
Màsfél év után jönnénk vissza, októberben indulunk. A számlán mindig lesz annyi pénz, hogy tudják vonni a részletet, a TB fizetve marad, gyerkőc ha visszatértünk utána. Szóval adóév közben megyünk ki, TB tartozás sem marad, egyedül annyi lesz hogy nem lesz adózott jövedelem a magyar számlán illetve személyesen nem leszünk elérhetőek. Az áramot, kozos költséget, stb fizetjük.
Köszi a segítséget amúgy!
A lényeg az lenne hogy ne alakuljon piacivá. 1-2 éven belül tuti van utód, lakcím is megmarad. Jövedelmet csak előtte nézik, nem?Akár azt mondod sikerülni fog, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van! /Henry Ford/
-
őstag
-
őstag
válasz amargo #23050 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a kiköltözésnek mi a definíciója, esetleg a szerződésben ki van e ez fejtve.
Mert ha mondjuk bejelentetten nem telepedik le külföldön, a lakcíme megmarad, akkor mi alapján mondják, hogy külföldre költözött?
Az adóilletőség erre egy jó indikátor lehetne, de az egyik fél vállalhat munkát külföldön, tehát ha nem dolgoznak mindketten, akkor van lehetőség a szürke zónában maradni.
A helyzet ott bonyolodik, hogy 3 évesnél nagyobb gyerkőcnél már képbe jön az óvoda/iskola kötelezettség, amit már nehéz eltussolni egy másik országban élve.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
inf3rno
nagyúr
válasz amargo #22882 üzenetére
A számláknál a személyes adatokat nem hozzájárulásos jogalappal tárolod, ezért azokat nem kell az ügyfél kérésére törölnöd. Jogszabálytól függően minimum 5 vagy 8 évet írnak megőrzésre, szóval elég mondjuk a PDF fájlokat időrendbe állítani, és ami elérte ezt a korhatárt, azt törölni. Bár egyesek szerint az örökkévalóságig meg kéne őrizni őket, ha szó szerint vesszük a jogszabály szövegét.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
atos19881101
senior tag
válasz amargo #22860 üzenetére
Véleménye természetesen mindenkinek van. Én a kijelentésekkel nem értek egyet, amikor “valami alapján” kijelentjük, hogy minden a “pirosak” miatt van és ezt hangoztatjuk, miközben ennek az alapja továbbra is csak a szubjektív vélemény. De nem
offolok tovább./** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
félisten
válasz amargo #22751 üzenetére
A különvagyon értékén vásárolt dolgok maradnak különvagyonban.
Ezt persze adminisztrálni kell, és nem mindig sima ügy a bizonyítás, de ez az elmélet.
A házassági vagyonjogi szerződéssel meg egyetlen gond van: hogy nem kötelező.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
inf3rno
nagyúr
válasz amargo #22056 üzenetére
Köszönöm! Lehet, hogy igazad van, és nem is fontos megvenni. Voltak már konfliktusok ezzel kapcsolatban, hogy átmentünk tetőt javítani engedély nélkül, de ezeket elsimítottuk. Nem csak szigetelés lesz, hanem tető csere is, illetve melléképület bontás, fal megemelés, stb. Ezt mind biztosan nem tudjuk lezavarni pár nap alatt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz amargo #22054 üzenetére
Az világos, hogy földmérő kell. Engem az adás-vétel érdekel, hogy hogyan kell átiratni azt a részt 3 tulajra, földhivatalban mit kell intézni, stb.. Azért kell, mert ha lehet, akkor nem a ház mellé 10 centire húznék kerítést, és senkinek sem jó, ha a munkások a szomszéd kertjén mászkálnak keresztül hetekig.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest