-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz Dorien #28599 üzenetére
HD2000-nek? : O
Akkor te valami csuda példányt foghattál ki (vagy az AD500x nagyon "light") de szerintem a közepe ugyan úgy jelen van, mint a mély, kicsit esik csak vissza. A mély pedig ugyan a szubnál is szinten marad, de nem erős vagy "heavy". Valószínűleg a fülünk ráállt két különböző koordináta-rendszerre az igazság meg valahol középen van. Milyennek érezheted ezek után az Evo-t...(P.H.)
-
Dorien
veterán
válasz BandiBuilder #28569 üzenetére
Kisebb a pántja, a hangja szerintem inkább mély orientált, mint V.
Legalábbis AD500X után nagyon erősnek éreztem a basszusát..."Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
krx21
nagyúr
Hallgatta már valaki a Denon AH-D600-at? Van valamilyen tapasztalata valakinek?
-
fagy53
nagyúr
AKG 511, 7990 Ft az általad leírtaknak tökéletesen megfelel, több helyen is kapható.
Kényelmes, könnyű, de mégis robusztus tipikusan otthoni fejhallgató. A bejáratás után, 3-4 üzemóra, teljesíti a kívánalmaidat, alapvetően kiegyensúlyozott, remekül hozza a mélyeket, de nem hajlamos a másik végleten sziszegni. Szerethető és megfizethető darab.... -
Uzi74
senior tag
Creative Aurvana Live2 mennyire nagy utazáshoz és mi a tapasztalat róla? Itthon egy Superlux 668B, van, de ritkán használva és az nagy lenne a szabadban. Utcán fülhallgatót használok inkább (Sennheiser IE80, HRT microstreamer-ről hajtva), de mostanánan többet vonatozok, oda gondoltam egy upgrade-et.
-
Crow
tag
Sziasztok!
Ilyen felhasználási körülményekhez szerintetek melyik füles lenne az ideális választás?
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
Milyen célra szeretnéd használni?
Játék 5%, Skypeolás 20%, zenehallgatás 10%, film/sorozat-nézés 65%
Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Célozzunk meg első körben egy 20000-es határt.
Ennél feljebb is mehetünk, ha kell, de ott már alapvető elvárás az atomtámadást is túlélő, strapabíró felépítés is.
High-end fülest egyébként nem szeretnék, mert egyrészt bot-fülem van másrészt úgysem "hajtanám ki" a füles extra képességeit (lásd "Jelforrás" bekezdés).
Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Vezetékes
Circumaural vagy supraaural?
Circumaural (over-ear)
Zárt vagy nyitott?
Mindegy
Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mikrofon nélküli
Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól?
Mély-hangsúlyos, esetleg semleges
Azt is írd meg, ha valami nagyon zavar.
Túlzott magas kiemelés.
Jelenlegi fülesem (avagy minél legyen jobb az új)
10 éves Philips SBC HP200
Jelforrás
Laptop, PC integrált hangkártyája, okostelefon, (formátumok: mp3, aac, ac3) szóval semmi extraElőre is köszönöm a tanácsot!
Crow
-
Ipadipad
tag
Teljesen zárt fejhallgató-t szeretnék 5-10.000ft körül melyik ebben a basszus király ? otthoni célra (80%) utcán (20%) lenne használva
L26bKz
-
.DLL
veterán
válasz S. Szabi #28588 üzenetére
Azt csak elektronikus zenével próbáltam sajna, azzal kicsit száraznak tűnt az én ízlésem szerint, de rock-hoz az is jó lehet, a középsáv erősebb, szólók, énekesek valószínűleg jól adják majd, de a bassgitár, lábdob, mélyebb effektek nem lesznek olyan velősek, de fül és ízlés kérdése is, igazából így szövegekből nehéz kihámozni hogy melyik fog jobban tetszeni.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Redneck
nagyúr
válasz Auratech #28587 üzenetére
Nagyon gagyesz volt, igaziból 10 évvel ez előtt is komolyabb cucc volt az alaplapomon mint az a kártya. 1000hz-en használom a G400-as Logitech egerem és nem kívánok változtatni USB 3.0 portba dugtam, a fejesnek elég lenne a 2.0, gondolom az másik HUB-on van. Azért ennek még utánanézek. Köszönöm a segítséget!
Creative Tactic3D Alpha (USB) vs JVC HA-M5X Jelenleg ez a felállás.
Csak szeretnék minél jobb hangminőséget, minél nagyobb hangerőn hogy kiabálásban is halljam az átkozott trappot. Ilyen szarul még nem szerepeltem versenyen, bár régen nem volt ilyen hangzavar, szervezettebb rendezvények voltak.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Auratech
őstag
válasz Redneck #28586 üzenetére
Bocsi de nem nézem át.. .)
Mivel nem ismerem a típusokat érdemben, ami a te felhasználásodhoz ideális lenne.
Az usb-s hangkártya megoldás a hangerő gondra. Külön is beszerezhető pár ezresért.
Hátulütője, hogy procigénye nagyobb lehet, mint a beépített (pci buszos) hangkártyának.
Amit meg le illik tiltani.
Ez akkor jelent gondot, ha nagyon profi magas felbontású gamer egeret használsz veszettül. Ilyenkor az usb 2 sávszéle elfogyhat (diverfüggő), ha azonos belső hubon tanyázik az usb-s hangkari, aminek tolná a játék a térhang leképezést..
16 ohmos füles mindenhol hangosan szól. a 32-es is. Nagyon gagyesz hangkártya kell, hogy gyenge legyen.
(inkább a beállításoknál lehet gyengeség az 5.1-7.1 virtuális leképezése során...)Auratech Field Recording
-
Redneck
nagyúr
válasz Auratech #28585 üzenetére
Ne haragudj, tudom nagy kérés de meg tudnád nézni az edigital kínálatát 10-12 rugóig hogy melyikeket érdemes választanom? Hi-Fi és gamer kategóriában.
Azért félek fülest venni mert LAN-on ha nem saját gépen játszunk egy fos hangkártyát kifogva (mint a múltkor is) lehet megint fél hangerőn játszanék ami miatt bukó a sima jackes füles. A virtual 5.1-ben nem igazán hiszek, csak annyival szimpatikusabbak hogy sok füleshez adnak egy USB hangkártyát tehát nem kell félnem a hangerőtől.
Szerk:
Zenei ízlésem elég hibrid. Ambienttől kezdve az elektrón át a metalig mindent hallgatok.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Erről a fejesről mi a véleményetek?
"Driver Unit 1.97"(50mm)
Magnet type Neodymium
Frequency Response 7-23,000Hz
Nominal Impedance 32ohms
Sensitivity 105dB/1mW"
10 rugóért hasonló specifikációval rendelkezőt nem találtam. Még mindig játékra kell és zenét is hallgatnék rajta PC-n integrált hangkártyával.Ediginél van egy 5 rugós kártyám ezért nézegetem egyelőre az ottani (sok esetben igencsak túlzó) árakat.
Jó lenne egy USB-s gamer fejes de azok kicsit más ársávban mozognak és nem bízom feltétlenül a hangminőségükben. Nem akut a dolog szóval még tudok várni de 10-12k amit rá szeretnék szánni. Ha más nem hát gyűjtök még...
Szerk:
Mennyit számít ebben a kategóriában hogy 40-es vagy 50-es membrán van benne?
Van kisebb 40-es testvére is jóval olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz sanyi32 #28576 üzenetére
A 990 nekem is okozott kellemes órákat. Volt, hogy alváskor is fennmaradt..
Minden fillért megér. Nekem kifejezetten színpadleképezése, irányfelbontása egyedülálló az árkategóriájában.
Magasba húzó hangja számomra pont jó, mivel a zene, ami itt magasaiban nem túlzó, sziszegős, a legtöbb lehallgatásban selymesen fényes. Ha egy felvétel a Beyeren még éppen picit zajos magasaiban, biztos, hogy majdnem minden profi lehallgatásban zajtalannak fog tűnni. Ja és az egyik legkényelmesebb füles...
Most DT770 lett a pajtásom, mivel zártra volt szükségem a munkához, de remélem hamarosan ismét beszerezhetek egy 990-t is.
Vesszőparipám, hogy a nem összegyűrt fülkagylóra sugárzott hang képes leginkább rendes térélményt adni, ezért bármilyen fejes, ami a összehajtogatja a fülkagylómat, vicc.
Természetesen ennek semmi jelentősége, ha az ember keverőpulton szétpanorámázott szereó mixet hallgat. Arra jobb füldugasz is kiváló.
Sok jobb füles van, nem kétséges, de árkategóriájában nincs túl sok konkurenciája (50 ropi alatt), ha irányok és tér a lényeg. Mondjuk én használok(tam) hozzá kompenzációs EQ-t a kész zenék megítélésekor.Auratech Field Recording
-
.DLL
veterán
válasz KisDre #28579 üzenetére
Akg 511-514-ig nem egy filigrán darab, persze nagyon kényelmes és könnyű is, de utcán közelebb áll a helikopteres kinézethez (széles fülkagyló, nagy íves kengyel ami a kobak fölött van) M20X szerintem kisebb.
Kifelé amúgy nem hangosak, ha már kint is hallgató a zene, akkor befelé megsüketűsz. Persze vannak ilyenek, de nem ajánlatos. Inkább nyomja el jobban a környezeti zajokat. Invotone/Takstar HD2000-et nézted?De tulajdonképpen mennyi a kereted? (ezt konkretizálva más is könnyebben tud segíteni)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
KisDre
senior tag
(Lehet nem lesz jó vége egy egyre feljebb mászok az árcédulával )
Tehát a hangbeeresztés egál, na de kifelé ?Nem néz ki egyébként ki rosszul ez a M20X -se, bár kicsit mamlaszabb az AKG-knál (ide is 3m kábel? )
(Az a baj hogy annyit nézelődök már ezeknek az AKG-k után a neten hogy már a kinézetükbe (K512mkII és K540) beleszerettem, szóval ne haragudjatok meg ha makacskodok vagy bármi )Egyébként valakinek van tapasztalata hogy Pécsett mennyire akadnak kipróbálható fejhallgatók? Az Árkádról tudok hogy ott esetleg a MédiaM. -ban
[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
.DLL
veterán
válasz KisDre #28573 üzenetére
Ahogy Bodz mondja. Félnyitott és a párnája is szövet, ami ráerősít a nyitottságra (viszont kényelmes) de utcára csak akkor venném fel, ha a zártaknál jobban akarnám hallani a környezetet is. (pl. hogy ne üssenek el). De a K512, 514 ugyan úgy beereszti a hangot, akkor inkább egy Audiotechnica M20X 16e körül elég jó vétel és kényelmesebb, mint a K518.
(#28570) S. Szabi: Előbbi.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
KisDre
senior tag
Fél-nyitott miben léte miatt reménykedtem benne :\ Hangerő megoldás persze de ha már ilyen lenne a fejemen, s nem a Panasonic fülhallgató (vagy a Blackberry gyári fülese, brrrr :S ) akkor szerintem nemtudnám megállni hogy kihasználjam.
Ilyen szempontból marad azt hiszem a K511-512-514 vs K518 amit talán hétfőn (se?) tudok kipróbálni egyBestBytepartner üzletbe mert itt Kaposváron vagy én vagyok nagyon vak vagy tényleg nincs üzlet ahol lehetne fejhallgatót próbálniKisDre.artstation.com
-
sanyi32
tag
elsőre nekem is szoknom kellett, de lassan megbarátkozom vele. majdnem elkéstem a melóból mert annyira belefeledkeztem a zenébe, hogy észre sem vettem, hogy elment az idő. ennyi részletet még nem hallottam fejesből. biztos van jobb is ennél, csak az többe fájna.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz KisDre #28573 üzenetére
Nem való utcára a K540, nem izolál elég jól, bár a hangerő mindenre megoldás...
(#28574) sanyi32: Nem a részletessége tolakodó, hanem a magasai, de azok nagyon, ha érzékeny rá az ember. Egyébként ha lapul a párnája, akkor még jobban fog szólni.
(#28571) raverke: Persze, megfelelő filmhez.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi32
tag
válasz raverke #28571 üzenetére
két napja vettem egy beyer Dt990pro-t és azt kell mondjam, hogy ilyen tiszta és részletes mélyeket ekkora térrel, pláne ennyiért nem nagyon fogsz találni. én főleg zenére vettem(főleg elektronikus, de jazz és klasszikus is szól vele nem is akárhogy.) és abszolút nem bántam meg minden forintot megért. viszont ahogy mástól hallottam egyesek tolakodónak tartják a túlzott részletessége miatt, bár nekem pont ez tetszik benne.
egy "baj " van vele, ha rossz minőségű felvételt raksz alá akkor kíméletlenül megmutatja a hibáit. elvégre egy stúdió fejes.
amúgy egy cowon j3 is meghajtja igaz azért nem árt hozzá egy komolyabb erősítő.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz SsPL711 #28568 üzenetére
Tudom, de mint írtam nem vagyok egy gamer gagyi párti. Szükségem van egy lehetőleg jó minőségű fejesre amin jó ha van mikrofon mert a talpas nem mindig használható.Keret 10-15, nem több. Játékhoz kell.
Hi-Fi fejesem van de azt nem keverném a játékkal és nem is jó a géphez.
-
raverke
tag
Sziasztok
Otthon, PC-n, Asus Xonar D1-en néznék a filmet.
Beyerdynamic DT990Pro-t néztem ki. Sajnos a DT990 Edition túl drága lenne 70-80 ezerért.
A hangkártya egyik képességéről, az 5.1-ről nem szeretnék lemondani.
A kérdés az, hogy kizárólag filmezéshez, ez a füles megfelelő-e?
A DT990 Pro 250 Ohm-os, ezért valamilyen erősítőre is szükségem lenne.
-Milyen erősítőt, illetve ebben az értékben (45-50 ezer ), milyen más fejhallgatót tudtok ajánlani?
(Erősítőt 20 ezer körül)
Előre is köszi!
-
-
SsPL711
őstag
válasz Redneck #28565 üzenetére
Ez nem gamer fejes topik.
De ahogy, .DLL is írta, szólni fog ugyan olyan hangerő intenzitással mint a másik.
32Ohm-os fejhallgatók, nem a nehezen "hajtható" kategóriába tartoznak.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
S. Szabi
őstag
válasz kadet93 #28564 üzenetére
Hát igen, eleve a legjobb a hallgasd meg dolog, ez nem kérdés, de hát ugye az nem olyan egyszerű
Kinézetre a Shure jobban tetszik, meg valahogy kevésbé tűnik sérülékenynek. Hangzásban nem nagyon jó, ha túlzottan elkülönülnek a hangszerek, mert az egy idő után fárasztó hallatni. Meg újat, nem bejáratottat kipróbálni nem nagyon ad korrekt eredményt ugye.
-
.DLL
veterán
válasz Redneck #28565 üzenetére
105 dB/mW 32Ω mellett bőven hangos lesz, mint atom.
Egyébként ha jó Gämer cuccot akarsz akkor Superlux Hmc681 Evo
(#28567) S. Szabi: Szerintem a jobb boltok tartanak egy bejáratott példányt. Egyébként dögös hangja van, Dream Teather egy dream vele
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Redneck
nagyúr
válasz SsPL711 #28553 üzenetére
Hangszóró = Ø 40 mm
Érzékenység = 105 dB SPL, 1 kHz
Impedancia = 32 Ω
Frekvencia = 20 Hz - 20.000 Hz
Névleges teljesítmény = 15 mW
Power Capability = 150 mWEz a füles specifkációja. Gamer fejesek között ajánlottként szerepel az olcsóbbak között. Nem vennék Gamer cuccot ha nem lenne rá szükségem. Talpas mikrofon LAN-on nem állja meg a helyét.
-
kadet93
tag
válasz S. Szabi #28560 üzenetére
En hallgattam vele linkin park hybrid theory albumot, foo fighterst es guns n rosest. En nem ereztem olyan erosnek a hangszer szeparaciot, viszont nem is lett faraszto hosszu ido utan se a hallgatasa. A labdobot es a basszus gitart jol adja vissza, az enekhang is kellemes. Erre emlekszem. Shure srh440-et meg nem hallottam, de ugy tufom az ilyen stilushoz az jobban passzol, ennek ellenere a pro80 se szegyenkezhet. De lehet, errol valaki masnak elter a velemenye. A szokasos "hallgasd meg es az alapjan donts" itt is egy jo tipp lehet!
-
Dorien
veterán
válasz BandiBuilder #28561 üzenetére
Takstar (Invotone) HD2000
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
zack
nagyúr
Nem mondom hogy nem futhatok bele. Mindenki belefuthat. De ismerem ezeket az embereket (sajnos), és gondolkodásukat is, mert elég sokszor kerülök nem szokványos szitukba kidobóként.
Ezek az emberek a gyengéket, védteleneket, megfélemlíthetőket keresik, ami a legfontosabb számukra, hiszen a zsákmány megtartása és értékesítése a céljuk. Neki nem pálya odajönni hozzám, és mondjuk a láncomat kitépni a nyakamból, mert bár gyorsak, nem vállalnak felesleges kockázatot, van kismillió védtelenebb ember mint én, inkább letépik egy idősebb nyakából vagy egy babakocsit toló anyuka nyakából aki eleve nem is tud utánuk futni. Nem pálya nekik, ha esetleg elkapom, vipszivel szilánkosra töröm mindkét térdét, és 2cm-ről ráfújok egy flakon gáz spray-t, ami nem az enyhe boltban kapható verzió, ettől önmagában is kórházba menne. Utána meg oda az újítási képesség és a megélhetés. 30 éve lakok Angyalföldön, ismerem a "járást".Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
BandiBuilder
csendes tag
Kinéztem magamnak egy Superlux hd681 EVO -t. Szerencsére nem berendeltem, hanem innen az apróból szerettem volna megvenni az eladó példányt.
Azzal a problémával találkoztam (ismét), hogy túl nagy a pánt a fejemre ezért nem tud stabilan felfeküdni a fejtetőmre. Ugyan ezt tapasztalom a Sony MDR V-55 ös fejhallgatómnál is, de ott még éppen, elmegy teljesen betolt szárakkal, illetve az Supraaural ezért nem annyira gáz pár millimétert arrébb mozgatni.Szóval olyan Cicumaural fejhallgatót keresek, ami mélyorientált és jó a pántja az én pici fejemre. (AKG 511?)
Faternak van egy vezeték nélküli Senheiser HDR-160-a és az még neccesen jó! Volt a fejemen pár (pontosan kettő) Senheiser (egy 407 és egy 207 azt hiszem) és azok jók voltak - méretben - )
-
S. Szabi
őstag
Sziasztok!
Hallgat valaki LD Systems HP 800 Pro (Takstar Pro 80, Gemini HSR 1000) fejhallgatóval metált, rockot? Ha igen tudna pár szót mondani róla? Ha nem, akkor a tapasztalatok alapján mire lehet számítani vele ezen a zenei téren?
Musiland Monitor 01 US USB3.0 hangkártyám van, azzal lesz hajtva majd a füles, ha sikerül jót találni
Előre is köszi a segítséget!
-
biokox
tag
Sziasztok van valakinek tapasztalata denonAH-A100 jubileumi kiadású fülessel kapcsolatban beyerdinamic dt 880 Edition 32ohm hez képest?
-
Exodius
őstag
"Csak az a durva hogy lassan harcművésznek kell lenned ahhoz hogy (a topik jellegénél maradva) az utcán zenét hallgatva ne kelljen féltened a cuccaidat és magadat." tökéletes megjegyezés. Ehhez csak annyit fűznék hozzá nikotinista hangon, hogy: What a wonderful world.....
-
.DLL
veterán
válasz demmer123 #28554 üzenetére
Akkor Takstar Hi2050, közepe, magasa, tere is jó az áráért, bár eléggé nyitott, nem tudomez zavaró-e. Egy minőségibb külső eszköz pedig a legtöbb esetben lepipálja az alaplapi hangkártyákat, sokkal részletesebb, pontosabb tud lenni a hang tőle, ami nyiván játéknál is elég fontos .
(P.H.)
-
demmer123
őstag
SsPL711:Hát olyan hogy jól szóljon a játék is meg a zene ez az akg 618k direkt mély és nem akarom hogy játékba csak mélyeket halljak a többit meg rosszul
-
SsPL711
őstag
válasz Redneck #28551 üzenetére
Nem csak az impedanciától függ a hangerősség, hanem az érzékenységtől is.
Hangerő növelésre, javaslom a hangerő állító csúszkát vagy gombot
Külső hangkártyát vihetsz? Mert akkor egy USB-s hangkártya szóba kerülhet.Mellesleg, a 32ohm-os fejhallgatóról nem tudunk semmit csak az impedanciáját írtad le.
demmer123: Mit jelent az, hogy jó-e egy fejhallgató játékra is, a te felfogásod szerint?
[ Szerkesztve ]
Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
demmer123
őstag
15ezer ft-ért milyen fejhallgatót ajánlotok ami jobb az akg 618-nál és jó játékra is?
-
Redneck
nagyúr
Jelenleg 24Ohm impedanciás fejest használok a PC alaplapi 7.1-es hangkártyájával. Kinéztem most egy 32Ohm impedanciájút. Fogja bírni vagy halk lesz?
Milyen lehetőségeim vannak hangerő növelésére? Belső hangkártya cseréjén kívül. Azért kérdezem mert LAN-ra nem vihetek másik belső hangkártyát, nem turkálhatok bele a gépbe.
-
.DLL
veterán
Akg k545-nek is ez kimaradt igaz drágább, mint az 551 mostanság, viszont több is benne a mély, te stílusaidhoz talán jobban illik, de a minőségére nem lehet panasz, és iinézetre is az egyik kedvencem. Nameg amit Sheratan mondott Onkyo, bár azt még nem hallottam.
(#28545) KisDre: Szerintem éri az árát, 25e körül elég jó vétel.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
zack
nagyúr
Szép lenne ha bárki is lerúgdalna a fejesért. 1993 óta thai box, 2000 óta box. És a helyzet az, hogy ez rám is van írva. Nem nagyon kötözködnek velem. A hóhért sosem akasztják.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
KisDre
senior tag
Szerintem meg 10-ből 1 ember HA megtudja mondani hogy az utóbb említett DT 770 mekkora értékű is valójában, egy DrBeats vagy mifene féle förmedvényt előbb lopnak el Bár ha itt a fejről való lerúgás inkább arra vonatkozott hogy "tök8 csak mindent ami mozog" akkor ja érthető
KisDre.artstation.com
-
KisDre
senior tag
AKG K540 -ről mi a vélemény? Van jobb annyival a K511-512-514 illetve K518 -aktól amennyivel drágább? Esetleg ha egy árban találok használtat gyanakodhatok másolatra vagy ilyeneknél még nincs ilyenről szó?
KisDre.artstation.com
-
Auratech
őstag
A 80 ohmos Beyer Dt 770-prohoz szeretnék mobil fejes erősítőt, hogy szükség esetén kompromisszum mentesen ki tudjam hajtani, már ami a teljesítményt illeti.
Elsősorban a mobil hangrögzítőmhöz kell, aminek kiváló konvertere és külön rendes line out kimenete is van a 32 ohmos 20mW/ch füles kimenete mellett. Tehát nem kell DAC. Elég egy erősítő. A Fiio 6-ost néztem ki, de 80 ohmon 30 mW-ot ad a 16ohm-150mW arányában... nem sokkal többet hoz, mint a ZOOMH6 szerintem ez kevés...
Vannak tippjeim, de hátha megtakarítok egy kis időt. nem kell eq, meg ilyesmi sem.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
törölt tag
válasz ASTON117 #28531 üzenetére
Ehhh... Erre gondolt:
"Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik,..."
Meg arra, hogy az adott árkategóriára vonatkozó ajánlatok is ott vannak, tehát nem kell kérdezni, legfeljebb, ha azok az ajánlatok nem felelnek meg valami miatt. -
Bodz
nagyúr
AKG K551 (ami a tudasahoz kepest nagyon alul van arazva egy ideje), Shure SRH840/SRH940, Sony MDR-1R, Beyer DT 770 Pro 32ohm, Audio-Technica ATH-M50X. Esetleg Soul SL150, kifuto termek, 22-ert meg meg is eri.
Meg van meg apron egy V-Moda M100, igaz ezt meg nem hallottam, de erdekessegnek jo lehet, allitolag rosszul se szol.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz ASTON117 #28529 üzenetére
AKG K910-et mondanám ha még kapható lenne, helyette már AKG K912 van. A 912-ben kicsit kevesebb már a mély és több a magas mint a 910-ben ( de még így is elég), de a 910-et sokan nagyon leszólták a túl sok mély miatt. ( nekem ez tetszik benne)
Szokásos alapzaj megvan, de 15 környékén nem lesz más. Ha gari lejár érdemes tenni rá jack csatit és akkor vezetékesként is működik. Én is megcsináltam az egyiket Úgy már nincs zaj -
ASTON117
tag
válasz fattyu #28530 üzenetére
A többi kérdésre gondolsz?
Bocsi a többiről gondoltam nem fontos csak nagyjából olvastam el az összefoglalót, nem kell mikrofon, a felhasználása otthoni univerzális, lehet játék, film, zene, hogy hol támasztja a fejet nekem mindegy, mindenesetre nem árt ha kényelmes. Legyen zárt vagy félnyitott.
TV-ről, számítógépről stb lesz használva.
Zavaró tényezőről nem tudok.
Azért remélem nem fogsz ezért bábosat játszani a levágott fejemmel
(az avatarodra utaltam) -
ASTON117
tag
Sziasztok 15 ezer alatt tudtok ajánlani egy jó vezeték nélküli, hangerő szabályzós, mély-orientált fejhallgatót?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kroni1 #28495 üzenetére
Nem fejhallgató, hanem füles, de a Sony BT füleseiben szokott lenni FM rádió, ezek ilyen gallérra, vagy ingzsebre csíptetős megoldások, nem vészesen szar hanggal, de ennyi erővel vehetsz egy Clip+ avgy Clip Zip lejátszót is, meg egy normális fülest mellé.
.DLL: Meg az általam emlegetett Onkyo HF300 is. Most vett egy barátom (az ajánlásomra), azóta dícséri, hogy soha nem volt még ilyen jó cucca (mondjuk tényleg nem, szóval ezt azért fenntartásokkal kezelni), de azért miheztartás végett elmentem vele meghallgatni ilyen K701-et, K712-t, AD2000x-et meg HE6-ot
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz SsPL711 #28509 üzenetére
Maxell Retro DJ pl. teljesen jó futáshoz, próbáltam, csak melegít. Hűvös időben oké.
Északon az AKG K551-et is használják joggingra - zene és fülmelegítő egyben.[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
zack
nagyúr
50-60k, Pop, R&B, RAP, elektronikus az esetek döntő többségében. Hébe-hóba klasszikus is (Soundtrack).
LG G2 lenne a forrás. Külön mobil erősítővel nem bonyolultkodnék (FiiO) ha egy mód van rá.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Kroni1
veterán
válasz dudika10 #28515 üzenetére
hogy valami témàbavàgot is mondjak akkor: és ezek a szarok amerikàban annyira népszerûek mint az àllat, jol megetették a népet a marketing dumàval.. mindenhol ilyet kapni, de olyan dràgàn hogy csak na, ezàltal pedig a sok hülye meg biztos benne hogy a lehetö legjobbat vette.
amugy a legjobb fejhallgato amit valaha hallottam az egy bose volt, pontos tipusra nem emlékszem, de azért nem vettem meg, mert az se volt tul olcso sajna..
-
Kroni1
veterán
válasz #71562240 #28514 üzenetére
igen, az en igényeim futàs közben màsok mint itthon a szobàban, a hasonlosàg csupàn h zenére kell.. ezert is irtam direkt, h jelen esetben nem a hangzas a lenyeg hanem a praktikum, a mobilitàs. en mar hallottam olyan bt cuccot többet is ami az en velemenyem szerint kellemesen, jol szolt, söt bt autoràdión is teljesen elfogadható minösegben hallgattuk balcsira menet a jo zenéket a telomról, ugyhogy asszem az en alkalmi futasaimhoz egy valamilyen bt cucc is tökéletes lesz.
-
dudika10
veterán
Ugyan olyan túlárazott szar, mint eddig.
Miért vársz bármi fejlődést hangminőség terén, amikor nem ebből élnek? Amíg a célközönség elhiszi, hogy amit hall az jó, addig nem lesz változás. Maradtak a ránézésre jó minőségű, de a felhasználásnak nem megfelelő anyagok is. Ezek nem azok a fejhallgatók, amik 20+ évet is kibírnak gond nélkül.
A Pro forgó részén se változtattak semmit, továbbra is el tudja szaggatni a saját kábelét.
És ezért kérnek 70.000+ forintot.Persze egyes lányok bugyija (és egyes fiúk boxere) továbbra is nedves lesz tőlük, ha ez a cél, nem kapsz jobbat ennyi pénzért. Bár fejhallgatónak tűnnek, de nem azok.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz Kroni1 #28507 üzenetére
Megint félretereled. Az ajánlott és rendszeresen kibeszélt fejhallgatók árszintje itt 4-5ezer forint körül kezdődik. Nem hiszem, hogy az az "igen drága" kategória lenne. Újra mondom, hogy a szemlélet, a hozzáállás a lényeg. Itt olyanok gyűltek össze, akik számára azok a fejhallgatók a fontosak, amelyek konstrukciója és költségfelhasználása a hangminőség növelését célozza, az adott árért. A jó ár-érték viszonyt a hangminőség szempontjából. Az általad keresett készüléktípus ellenben nem a hangminőséget célozza, hanem gátja a hangminőségnek. A bluetooth pedig eleve nem is alkalmas hangminőségre. Ezért nem ajánlanak az itteniek ilyesmit - kivéve esetleg az alkalmi kivételek, látván, hogy mindenképpen ragaszkodsz a koncepciódhoz.
-
zack
nagyúr
Tudom, Beats, meg túlárazott, de az új szériáról van már valakinek gyakorlati tapasztalata?
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
SsPL711
őstag
Nekem is kimaradt még egy mondandó.
Vennék egy sony mw600-at, rádió is van benne és fülessel együtt van.
Ezen kívül 3 eszközzel párosítható.
Ha nem tetszik a gyári füles (de futáshoz sztem elég), lehet cserélni bármilyen hasonló impedanciájú 3.2-es jack fülesre.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
.DLL
veterán
Én mondjuk még elég messze vagyok a Hi-End-től (8e Ft-os fejhallgatót, 18e Ft-os erősítőt és 28e Ft-os DAC-ot használok) de amit eddig próbáltam 2 BT csoda haveri körben, az kritikán aluli volt, nagyon műanyagos hanggal, nyilván ebben főleg a fejhallgató rész volt a ludas, de mivel komplett termék, ezért nem lehetett külön beszélni a produktumról, és az így egyben xar volt. Más hasonlóval sajna nincs tap. Valószínűleg egy nevesebb gyártóé jobban szól, de ezt (ahogy másoknak is egy átlag fejhallgatót), meg kell hallgatnod, hogy melyik jön be. Sőt, kialakításra is, mert ha nem jó, gyenge, csúszós, akkor lerepül a fejedről és csak bosszúságot okoz.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
dudika10
veterán
Még hozzátenném magamhoz azt, hogy vennék egy Philips SHQ4017-et (azt hiszem ez a típusa annak amit én is használok) meg egy karpántot a telefonhoz. Ez nyak mögött és fül felett ül, in-ear fülhallgató, tuti nem esik le magától, sportoláshoz találták ki, valamennyire bírja a vizet és az izzadságot, a kábele pont akkora, hogy a karpántig elérjen, van rajta mikrofon és 3 gomb, amiből androidon mondjuk csak a középső működik, de az is elég nekem például. És még olcsón meg is úszod a dolgot.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
SsPL711
őstag
Futáshoz szerintem fejhallgató nem jó, lefog mindig esni, nem tart eléggé szorosan, de ezt már mondták.
Ha meg elég erősen tart akkor az fájni fog.
Inkább nézzél egy vezeték nélküli fülest, én ezt javaslom, vagy egy vezetékes fülkagyló felett vezethető fülest.Honor M6P, Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Kroni1
veterán
válasz #71562240 #28503 üzenetére
OFF: Megértem hogy ez a topic leginkább miről szól, csak arra kivántam rávilágitani, hogy tájékozódtam kérdezés előtt, és ez a topic tűnt a leginkább közelebb állónak az általam keresett készülékhez. A gamer topicban 5.1-es, 7.1-es meg mindenféle egyébb vibra-surround-játékos cuccok vannak, én pedig zenére kerestem volna sztereo FEJhallgatót.
Értem én azt is hogy ajánlani és kibeszélni itt csak az igen drága HiFi fejeseket illik, de mint írtam olyanom már van otthonra, futáshoz pedig elegendő lenne nekem max. 30e-ig egy BT fejhallgató is, hogy valami szóljon. Sportolásnál a praktikum előbbre való mint a hangzás, ezért bátorkodtam vezetéknélkülire is rákérdezni, de azt is szívesen vettem volna, ha rábeszélsz h ezért meg azért inkább vegyek vezetékest.
"itt senki nem fog ilyen készüléket ajánlani, különösen nem azok, akiknek van tapasztalatuk ilyen készülékekkel." - Amugy halkan hozzáteszem akárki mondhatja nekem, hogy ilyen meg olyan szarok, de én hallottam már 20k körül kapható BT Sony és Nokia fejhallgatókat tehát nem feltétlen 50k-s árkategóriában, és azt kell mondjam a 60k-s AKG-mhoz képest sem kellett szégyenkezniük, az átlag userek igényeit bőven ki tudják elégiteni ezek is.
De tudomásul vettem, hogy akkor az általam keresett termékcsoport egyik topicba sem tartozik igazán, ezzel meg néhányak szerint egyenesen ellenkezik.. Köszönöm ugyanakkor dudika10 segítő jellegű hsz-eit, ezzel a témát én le is zártam.
-
Dorien
veterán
válasz Johnyboy84 #28504 üzenetére
Superlux HMD660 [link]
Mondjuk szorítani ez is fog szerintem, de circum és van benne basszus + mikrofonos...
[ Szerkesztve ]
-
Johnyboy84
csendes tag
válasz Johnyboy84 #28474 üzenetére
Köszönöm az eddigi hozászólásokat, de eddig érdemi választ nem kaptam. Nem akarom futásra vagy sportra használni, ezért nem zavar ha lazább a tartása. Gondolom sétálás vagy buszozás közben nem fog leesni a fejemről. A marshall-t huzamosabb ideig nem tudom hordani, mert össze lapítja a fülem és egy kicsit több baszus sem ártana.
-
.DLL
veterán
válasz #71562240 #28501 üzenetére
Mindenki más körben értelmezi a zenét is, ki tágabb, ki szűkebb körben, ki eltolódva erre, vagy arra, így lehet hogy te nem is neveznéd zenének, amit ő, vagy más igen, viszont attól még hallgatni kívánja. Ettől függetlenül ez valóban nem az a topik, ahol hemzsegne a tapasztalat az iIyen hangkeltőkről.
(P.H.)
-
törölt tag
válasz Kroni1 #28497 üzenetére
Na de azért közel sem a vezetéknélküliség az egyetlen hibádzó kritérium. Az általad keresett készüléktípus en bloc, bluetoothostól, FM rádióstól, szemléletestől ellenkezik a témaösszefoglalóval és a "zenére keresek" célzattal. Ha "zenére" keresel, akkor érdemes a témaösszefoglalóban fellelhető szemléletet (is) magadévá tenned - lásd még az ottani ajánlatok.
(#28498) mexel: Készüléktípusa és embere válogatja, de általában elég nagy különbséget szokás hallani a bejáratódási folyamat során, ezért beszélünk róla olyan nagy jelentőséggel.. A különbségek meghallása persze gyakorlat kérdése is. Aki nagyoon szofisztikált akar lenni, az rózsazajjal és más mindenféle színű zajjal járatja be, aki praktikus, az egyszerűen zenével hallgatja, és bejáratódik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget