Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attaca
csendes tag
Telekomnál új előfizetőként lehet kedvezőbbet kapni a weboldalon található árnál? Pl. üzletkötőn keresztül? Vagy náluk is csak hűség lejárata után lehet alkudozni, mint UPC-nél?
-
Attaca
csendes tag
Jogos, inkább arra voltam kíváncsi, hogy csak az ÁFA különbözettel csökkenek, vagy teljesen új árak jönnek, ami esetleg nagyobb árcsökkenést eredményez a verseny miatt?
Berotelnél pl. a fix IP-re azt mondták nekem, hogy lehet, hogy olcsóbb lesz. Biztos fenn vannak az ÁSZF-ben az új árak csak lusta vagyok olvasgatni, ha nem muszáj. -
Attaca
csendes tag
Az ÁFA csökkentés miatt minden szolgáltatónál csökkenek az árak 01.01-től?
-
Attaca
csendes tag
válasz bigdady #10989 üzenetére
Nálam most nem volt gond. Remélem én is, hogy meg fognak szűnni a problémák. Ettől függetlenül a jelenlétüknek nagyon örülök, mert beindult nagyon a verseny, most kettőből, de ha UPC fejlesztés is elkészül, akkor háromból lehet választani, ami azért komoly előrelépés.
-
Attaca
csendes tag
válasz szundika82 #10952 üzenetére
Berotelnél meglévő előfizetőknek lesz automatikus emelés, vagy csak újabb hűség aláírással? Tudja valaki? Weboldalukon nem látok infót erről.
-
Attaca
csendes tag
Berotel IPTV-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Olyan, mint a T, vagy jobb annál a minősége?
A box témához (mediacard-ot használok, bocs, ha hülye a kérdés): A csatornák sorrendje tetszőlegesen módosítható? Mert ha nem, akkor ez is hátrány a fentieken kívül.
-
Attaca
csendes tag
válasz zsolesz7503 #10399 üzenetére
Szerintem teljesen logikus, hogy megnézték, hogyan reagálnak a fogyasztók. Nyilván pontos számokat nem tudok, de magamból kiindulva arra tippelnék, hogy majdnem minden magasabb csomagot fizető UPC-s ügyfél otthagyta őket, akinek nincs hűsége, és van másik (nem ADSL) szolgáltató a területén.
Azt gondolom, hogy ez még mindig egy szűk réteg, de feltehetően a legtöbbet fizető ügyfelek. Őket már az első körben nem tudják megtartani, de azért még biztos, hogy a rengeteg legkisebb csomagon döcögő előfizető (pl. anyukámék), vagy akinek tényleg csak az ár fontos, nem váltott, és így meg lehet, hogy nem is fog, mert addig adnak nekik egy ügyfélmegtartó ajánlatot, ha kell.
Az őket elhagyó ügyfelekhez képest is tökéletes az időzítés, mert sok embernek pont akkor fog lejárni az új szolgáltatónál a hűsége, mikor ők indulnak az új csomagokkal. Én biztos, hogyha jobb áron kapok netet, akkor visszamegyek hozzájuk, ezzel a lépéssel, mi fogyasztók csak nyerünk, mert minél több a szolgáltató, annál erősebb az árverseny.
Engem is idegesített a helyzet sok évig, amikor ideköltöztem kb. 10 éve, akkor 10 ezer volt az 1 Mbit-es csomag, ahhoz képest már ők is faragtak az árakon sokat, és őszintén a minőséggel nálam, se a TV-nél, se a netnél nem volt soha gond, én üzleti oldalról teljesen megértem a döntésüket.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen cégnek sokkal több idő egy ilyen folyamat előkészítése, mint egy kisebb cégnek, tehát lehet, hogy már meghozták Magyarországon a döntést korábban, de ilyen beruházáshoz kellett az anyacég jóváhagyása is, ami biztos nem 2 nap. -
Attaca
csendes tag
válasz Intruder2k5 #10392 üzenetére
bocsi az offért, most tényleg nem jártam itt egy ideje, csak megörültem
-
Attaca
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Attaca
csendes tag
válasz bigdady #10064 üzenetére
Nekem 60/30 csomag van most. 57/27 körül szokott lenni. Egy hibabejelentésnél ezt megemlítettem, de a garantált sávszélre hivatkozott, szóval ennél jobb szerintem nem lesz. Telekom akárhogy nézem jelenleg drágább, gyengébb upload-al, nekem az üzletkötő az mondta személyesen, hogy ne is várjam, hogy olcsóbb lesz, meg azt sem, hogy magasabb lesz az upload,
Oda max. Tv-vel együtt éri meg menni, viszont az IPTV-től kicsit félek, hogy rosszabb lesz a minősége. Amúgy TV-re még hosszabb hűségem is van, emiatt most nekem a Telekom nem játszik.Ha valakinek viszont van Telekom IPTV tapasztalata itt Hartyánban, vagy frissen szerelt hálózaton, annak hálás lennék ha megosztaná.
-
Attaca
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy minőségben van-e különbség a Berotel és Telekom között? Elsősorban ping érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Attaca
csendes tag
Nem tudja valaki, hogy Újhartyánra mikor jön a T?
-
Attaca
csendes tag
Ma is itt voltak Újhartyánon a T-com hálózatot építők. Örülök az újabb konkurenciának, remélem jó hatással lesz az árakra a verseny
-
Attaca
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9602 üzenetére
Nekem a UPC-nél Digital bronze TV + HD + HBO, legkisebb telefon + 8/0,5 ADSL volt 12 ezer évekig. Ez már eleve kedvezményes, mert a jelenlegi ára is ennek 14 ezer. Most, hogy felhívtam őket, hogy bontanám a netet, TV-t meglátom mit mondanak, így ugyanezt a csomagot odaadták volna 6400-ért!!! Azt hittem elájulok mikor meghallottam, végül a TV-t ott hagytam, mert azt így 5400-ért odaadták, és minőségre nekem az még mindig jobb, mint a többi alternatíva.
Viszont biztos, hogy látják, hogy a többet fizetők mondják fel a szerződést szépen. Most még csak az vált Berotelre akinek a sebesség fontos, de ahogy a Berotelnél is fogynak majd a bekötések biztos vagyok benne, hogy fognak még árat csökkenteni, és akkor még többen hagyják majd ott a UPC-t. -
Attaca
csendes tag
válasz blacika #9560 üzenetére
Még nem sok tapasztalatom van szerda óta
Amúgy elég keveset töltök le mostanában, havi 1-2, mert így is sorban állnak, amiket még nem néztem meg.
Nekem a legolcsóbb egylemezes Synology NAS-om van, tehát csodákat nem várok a teljesítményétől, eddig elégedett voltam.
A sebességet még befolyásolhatja a max. engedélyezett peer száma is, már ha nagyon le van véve. Eddig két fájlt leszedtem, de azt is csak a teszt miatt, egy 25 GB-at, meg egy 1,5 GB-at, de én már ADSL-nél is csak a full hd mkv fájlokat szedtem le, itt mindig kevesebb a seed, mint a bd rippeknél.
Példának okáért a mostani fájloknál a tracker szerint 2.3 MB/s (becsült) a 25 GB-nál, 32.58 MB/s (becsült) a másiknál, tehát nyilván a konkrét torrentnél elérhető sebesség is különbözik. A sok befolyásoló tényező miatt szerintem nehéz tesztelni egzakt módon a sebességet, mivel pl. a kliens is más, lehet a gépeden máshoz csatlakozik, valamint az olyan torrenteknél, amiknél van rendes upload mások részéről, az hamarabb lejön (kb. 3 perc), mint amennyi idő alatt elfogadhatóan tudnád vizsgálni az összes körülményt, ahogy írtam nagyobb fájloknál meg valószínűleg amúgy is kevesebb az upload, mivel kevesebben szedik le még ma is ezeket. -
Attaca
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9547 üzenetére
Köszi, kipróbáltam a NAS-ra beállított 16881 portra, ha kihúzom a kábelt, meg ha vissza van dugva, és ez alapján úgy tűnik, hogy jó a port forward. Amúgy reggel állítottam be a routeren a port forwardot, azóta egész nap seedben volt, és azóta feltöltött 3,5 GB-ot, most is épp megy az egyik 1,3 MB/s-el, úgyhogy azt hiszem rendben van. Lehet, hogy csak nem volt leech épp azokban az időpontokban, pedig direkt népszerű torrentet szedtem le, gondoltam itt biztos lesz forgalom rendesen.
Mindenesetre köszi még egyszer. -
Attaca
csendes tag
válasz radio100jozs #9552 üzenetére
Hát lehet, hogy nem működik vele minden, de pl. a Horizon Go nekem megy 29-es körzetben is, ügyfélszolgálaton keresztül regisztráltak.
-
Attaca
csendes tag
A NAS download station esetében fixen be van állítva a program által a 16881 TCP és a 6881 UDP port is. Sajnos ott nem ismerek tesztelési lehetőséget a portra (routeren azért megnyitottam az eszköznek, bár korábban nem kellett), de mivel éjszaka óta van minimális upload ezért szerintem nem valószínű port probléma, mert akkor egyáltalán nem menne, nem?
-
Attaca
csendes tag
válasz Gubek-Einste #9543 üzenetére
Melyik portot teszteljem?
-
Attaca
csendes tag
Ahogy írtam ma kötötték be a Berotelt, fix IP-vel. El is érem a routeremet, meg a NAS-t is kívülről, viszont a torrent kliensen NAS-on nincs upload. Most kipróbáltam a gépen is, ott sincs upload. Mit kellene még beállítani?
-
Attaca
csendes tag
válasz radio100jozs #9535 üzenetére
Azért a pingnél nem mindegy melyik szervert pingeled, Telenor budapesti szerverével ennyi:
Garantálom, hogy UPC ADSL soha nem volt ennyi. De ha érdekel este kipróbálok egy multis játékot, és megírom a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
Attaca
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Attaca
csendes tag
Én is megrendeltem a Berotelt mai nappal Újhartyánon. Ha bekötik, teszek fel speedtest képet.
-
Attaca
csendes tag
válasz szundika82 #9288 üzenetére
Bekötési díj, vagy valami kezdő költség van a Berotelnél?
-
Attaca
csendes tag
Ma beszéltem a Berotellel Újhartyánnal kapcsolatban, a gerinchálózatot építik, ha az időjárás is engedi, akkor optimális esetben heteken belül köthetnek. Tekintettel az eddigiekre én egy hűség nélküli fix IP konstrukcióval inditok náluk, aztán ha beválik, akkor 1 évet aláírok.
-
Attaca
csendes tag
Ha kakucsi lennék biztos kikérném az önkormányzattól a jegyzőkönyvet. Vagy ezt megtehetem újhartyáni lakosként is?
-
Attaca
csendes tag
válasz szundika82 #9248 üzenetére
Szerintem azért nem kellene annyiban hagyni, milyen magyarázattal szolgálnak a lakosság felé?
Arról tud valaki valami, hogy az említett HFC Inárcson és Újhartyánon mikor kezdheti a munkát?
-
Attaca
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9044 üzenetére
Hát akkor nekem felejtős ha csak így lehet kérni. Próbálom akkor a céges 4G netemet beüzemelni normálisan, mert az akár 20/40-re is képes, a jelenlegi 8 mbit-es adsl-hez képest már az is előrelépés.
-
Attaca
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9027 üzenetére
Használok NAS-t, néha torrent, és a céges hálózatot is elérném VPN-el, valamint néha online multiplayer játékokat is játszok, akkor ebből semmit nem tudnék privát ip-ről? Mert akkor a Berotel nálam kuka.
-
Attaca
csendes tag
válasz radio100jozs #9021 üzenetére
Ha valakinek van tapasztalata ezután a Berotelről, írja meg.
köszi
-
Attaca
csendes tag
Berotel bekötés még mindig nem volt senkinél?
-
Attaca
csendes tag
válasz Zolee_70 #8929 üzenetére
Szerintem ha elindulnak én teszek egy próbát, ha nem megfelelő a minőség, akkor lemondom. Nagy kockázatot nem vállalok szerintem, mert ha a garantált sebességet nézem az is több, mint a jelenlegi 8 Mbit-es UPC.
Nem hiszem, hogyha már valaki belerakta a pénzét a hálózat fejlesztésbe, akkor annyiban maradna, csak szokás szerint lassú. Hosszú távon amúgy is a kis szolgáltatókat a nagyok felvásárolják, tehát várható, hogy előbb - utóbb más nagy céghez fog kerülni szerintem.
-
Attaca
csendes tag
Berotelnél volt már kakucsi, inárcsi bekötés valakinek? Rakjon ki egy speedtest eredményt, akinek már volt! köszi
-
Attaca
csendes tag
Valóban nem vették fel, de visszahívtak a Beroteltől. Azt mondták, hogy Inárcs, Kakucs településre már megvan az engedélyük, a hálózat véglegesítése folyik, hamarosan indulnak a bekötések, pontos időpontot nem mondott szándékosan.
Újhartyánon viszont nem ilyen jó a helyzet, itt sajnos még nincs meg az engedélyük sem...
Itt sem mondott időpontot, de mikor rákérdeztem, hogy idén lehet-e belőle valami, nem volt túl bizakodó, és mondta, hogy csak Inárcs és Kakucs után jön Újhartyán.[ Szerkesztve ]
-
Attaca
csendes tag
Helló!
Valakinek már vol Berotel bekötése? Csak mert az árak úgy látom már felkerültek a honlapra.
köszi
-
Attaca
csendes tag
Nem csak filmeket lehet tv-n nézni, hanem dokumentum filmeket is. Például az HBO-nak rengeteg jó dokumentumfilmjét láttam már, illetve a Discovery csatornákon is sok érdekes téma van. Én sem vagyok TV függő, 1 TV van, de ezek miatt is megéri szerintem, ezekből szinte semmi alternatíva neten.
Filmekből pedig semmilyen legális netes alternatíva nem tud versenyezni az HBO, HBO GO, és a Cinemax kínálatával, ahol régi klasszikusok, és a legújabb filmek is láthatóak. -
Attaca
csendes tag
válasz radio100jozs #8473 üzenetére
Igen, de ezt az internet árat, még másfél éve adták, amikor még kanyarban sem volt konkurencia... Most lehet jobbat adnának, de 2 évet már nem írnék alá a jelenlegi helyzetben. Valahogy szeptember környékén jár le, akkor megnézem mit adnak berotelék.
-
Attaca
csendes tag
A Berotel honlapja sem valami professzionális, felmentem, rossz helyre mutató hivatkozások, a telefonszámot kívácsiságból felhívtam, de azt meg nem vette fel senki, csak csörgött. Szóval eddig elég sufni tuningnak tűnik sajnos...
-
Attaca
csendes tag
válasz radio100jozs #8410 üzenetére
Nekem UPC-nél, most TV: Digital bronze + HD 4590.-, HBO (HBO GO-val) 2850.-, Internet, telefonnal, ADSL Silver 4650.-, összesen 12 090/hó.
Berotel honlapja alapján: TV: 4210.-, Internet 4540.-. A legkisebb csomagokkal számolva. Plusz HBO, mondjuk az még nincs kinn, de mindenhol ez az ár, 2850.-, összesen 11 600/hó, ja és telefon is kell, aminek nincs kinn az ára, de így már drágább is mint a UPC.
Ezért kapok plusz két megabitet, elveszítek egy csomó HD csatornát, dokumentum, természet csatornákat, HBO-got, meg kapok egy boxot, mikor jelenleg mediacard-al a TV-n állítok be mindent. Szóval internetnél nyernék, TV-nél meg bőven visszalépés lenne. Nekem nem éri meg most szerintem váltani.
Van egy olyan érzésem, hogy először magas árakkal indítanak, hogy ki tudják szolgálni azokat, akiket az ár kevésbé érdekel, fontosabb a nagy sávszélesség, ezzel kordában is tudják tartani az esetleges túljelentkezéseket, aminek csak negatív hatása lenne számukra. Remélem fog még lejjebb menni ez az ár, de a minőséget elnézve csak az internetre leszek vevő náluk, de csak ha olcsóbb lesz ennél. A csupasz internet ár amúgy nincs is kinn jelenleg, az érdekelne.
Szóval ár/érték arányban TV-ben biztos, hogy nekem sokkal rosszabak, internetre meg várok, megvárom még az első minőségi tapasztalatokat is. Ha torrent fan lennék, vagy multit játszanék akkor a sávszél / ping miatt biztos megérné, de nekem ez még kevés, sajnálom, mert vártam őket.
-
Attaca
csendes tag
Ez jó. Az oldal alján UPC reklám ment. A vicces, hogy természetesen nem a 29-es körzetes árral
-
Attaca
csendes tag
Újhartyánról van infója esetleg valakinek, hogy ide mikor fog jönni a T-internet?
-
Attaca
csendes tag
Akkor adnak kedvezményt, ha fel akarod mondani a szolgáltatást. Nekik mindegy mi miatt. Én megkérdeztem telefonon UPC-nél, hogy lehet, erre kaptam jobb ajánlatot. Mondjuk náluk vagyok vagy 5 éve, egyszer sem késtem a számlával, de így 4650-ért kapom a 8 Mbit-es netet a 29-es körzetben. Igaz két évet kellett vállalnom, most már a jelentkező konkurencia miatt lehet nem vállalnám be, de tavaly nyáron jó ajánlat volt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest