Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Nagy itt a káosz úgy látom, nekem senki ne mondja, hogy ez így normális.
Mit jelent az a megfelelő adatcsomag? Egy megrendelt 1 giga Maraton az megfelelő?
Tulajdonképpen összevissza mutatja a szolgáltatásokat is. Megrendeltem egy 500 megás Maratont, aztán utána pár nappal egy 1 gigás Maratont.
Weben az 500 megás Maraton megrendelést szépen mutatta, mint a megrendelhető szolgáltatások közti megrendeltet. Most az elfogyott, de az 1 gigásból még maradt jócskán.
Ezen a képen semmi nem utal rá, hogy meg lett rendelve. Pedig az 500-as látszott itt is. Sőt, egyszerre látszottak, míg az 500-as el nem fogyott.
Emezen a képen meg nem lehet tudni, hogy ez Maraton: [link]
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ez postpaidhez van?
Mert amikor a +TVFILM SMS-sel próbáltam úgy mond megrendelni, akkor ez jött válaszüzenetben:
(természetesen Domino Fix)
Tisztelt Ügyfelünk! Az Ön által megadott "TVFILM" kulcsszó hibás. A helyes kulcsszavakat megtekintheti a honlapunkon. LOL (Örülök neki, ti adtátok meg a honlapotokon núbok)
De hatalmas nagy a káosz, mert összhang abszolút nincs.
Pl. van ugye akkor ez a telekom app, aztán van a webes megrendelő, van az SMS és mindenhol mást lehet megrendelni vagy másképp vagy máshogy.
A NapiNet a kedvencem: azt írja a weben: 161 Ft, alatta a magyarázatban már 181 Ft/ 10 MB.
Az Ügyintézés SMS-ben honlapon ugyanez a szolgáltatás már a Csak kikapcsolható (már nem megrendelhető) szolgáltatások alatt van. -
dethroner
veterán
Köszönöm. Nem is gondoltam hogy vannak ilyen rejtett menük az app-ban, azt meg főleg nem gondoltam hogy külön be kell kapcsolgatni. Miért nem adja hozzá automatikusan?
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dr laikus
csendes tag
SMS / MMS
- az egy default dolog hogy ha pl egy link van az üzenetben, akkor konvertálja...lehet hogy ki lehet ezt kapcsolni, de nem korszerű és nem korrekt, hogy egy korlátlan előfizetésnél ezt külön még számlázza
- határozottan adta nekem elő több ügyfélszolgálatos emberük is, hogy az eu-s korlátlan csomagjaik olyanok mint ami már standard nemzetközileg....aztán jött a meglepi számla
- és a web nem korlátlan külföldön
- és csak eu, a vodafon-nál még + 5 ország van a vodafon red infinity-ben, pl. Svájc is
- ezen kívül nem működik az online felület, és mind az otthonodba jövő szervizesek mind az ügyfélszolgálatosok egyre rosszabbak (10 év tapasztalat.....mindig egyre rosszabb)
Nekem az a véleményem alakult ki, hogy végül is a készülékfinanszírozás az amivel aratni akar meg a nem igazán korrekt reklám stb...és a többi....szóval nálam teljesen KO.... nem tudom, nem a magyar állam vásárolta bele magát? A story erre utal. Nem tudom. De szerintem felejtős.
.....
A vodafon-ról azt hallottam, hogy ahol nincsenek úgy igényes ügyfelek elég, ott hiányos a hálózat, szóval kisebb, de ahol van, ott igényesebb a szolgáltatása. Lehet, megpróbálom. Kíváncsi voltam, mit gondoltok, tudtok erről. Amúgy a mobilnet-reis abszolút vonatkozik a kérdés részemről.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én ma hallottam egy dolgot nem szakembertől, tehát lehet, hogy baromság, hogy a szolgáltató sok helyen túllövi a jelet azaz a telefonon van térerő, csak a telefon kimeneti teljesítménye nem elég ahhoz hogy visszafele is működjön a kommunikáció. Így a lefedettség az megvan, csak nem használható semmire a telefon.
Kétségeim vannak a fenti realitásával kapcsolatban, ha butaság akkor elnézést, de nemcsak az nem szakember aki mondta, hanem én sem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem mióta van Vodás 4gm egyszer sem fordult elő, hogy a túl jó térerő miatt ne tudtam volna hivást fogadni és emiatt SMSt kaptam kivéve mikor ki volt kapcsolva vagy olyan helyen voltam, hogy térerő se volt, semmilyen. Pedig én aztán naponta több órát telefonálok és közben folyamatosan mozgok az országban.
Ettől függetlenül nem mondom hogy nem mondasz igazat, de ha hálózati hiba lenne, akkor mindenkinél jelentkezne. -
törölt tag
Bemásoljam neked az ügyfélszolgálat HIVATALOS levelét, melyben közlik, hogy nincs és tervben sincs náluk a 900as 3g használata? Vagy mégis szerinted honnan kellene hivatalos információt szereznem?
Nagyon is jó lenne ha már megvan az e-gsm sáv, akkor bekapcsolnák a 3gt ahol csak tudják, rengeteg helyen ugyanis a 4g jel stabilitása még olyan gyenge, hogy a 3g rásegítés sokat segítene a helyzeten, ahogy ez a Vodánál remekül működik (és úgy tűnik a Telenornál is kezdenek erre rájönni).
Bocsánat, ha kritizálni merem a bármelyik Tt, de arról nem tehetek, ha az én tapasztalatom szerint műszakilag a harmadiknak összességében jobb a hálózata, mint a másik kettőnek egybevéve. -
törölt tag
Azért ha megnézed az NMHHs mérést, ott nem csak átlagolt sebesség van (ami egyébként nagyon hasonló az OpenSignalos sebességmérés eredményével), hanem felette van egy Mo térkép, ott meg lehet nézni, hogy a mérőautó az ország egyes pontjain milyen sebességet mért. Látni is, hogy az elméleti sebességtől jóval alacsonyabb értékek vannak, márpedig nem hiszem, hogy az az NMHH sebességkorlátos csomaggal vagy 150/50 sebességet nem tudó eszközzel megy ki mérni. És tényleg érdekes mi lesz itt sebességben, ha esetleg bejönnek izmosabb adatforgalmú, netán korlátlan csomagokkal.
Ez az elméleti sebesség is olyan, mint a 97%os lefedettség, szépen mutat a reklámban. -
btz
addikt
150 felett az már LTE-A. Annak az elméleti sebessége 300 mbps.
Sokan nincsek azzal tisztában, hogy ez a 150/50 egy elméleti cellasebesség LTE esetén, az LTE osztott közeg, a 150/50 nem egy dedikált előfizetési sebesség. A reklámokban is nem véletlen teszik hozzá, hogy "AKÁR" ez is elérhető, nem azt mondják, hogy ez "GARANTÁLTAN" elérhető.
Mobilnet esetén a garantált az még mindig 0 mbps.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
veterán
Igen, ezért is írtam, hogy iPad-en látnám szívesen a 4G only kapcsolót.
A VoLTE-t pedig nagyon várom már, furcsa lesz, hogy nem kell a telómnak híváskor hálót váltani.H.Istvan25: sajnos iOS-en csak JB tweak-kel lehet előhozni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
törölt tag
Értsd meg, nem ez a baj. Az a baj, hogy a 800as frekvencián olyan gyenge a jel, hogy nem maradnak rajta automata üzemmódban a telefonok, a 3g meg olyan gyéren kiépített a két nagynál, hogy így városon kívül csak a a 2g marad, ami csak telefonálásra jó. Nem értem, hogy a 800as frekvencián miért ilyen kis teljesítménnyel járatják a hálózatot, hogy a sokkal magasabb frekin járatott 3gre átvált róla a telefon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor tegyük helyre a dolgot kedves kali. Én egy hozzászóló rögeszmés agymenését cáfoltam meg igaz egyre ingerültebben, miszerint a Voda 3g cellákat szüntet meg, amit arra alapozott, hogy a lakhelyétől nem messze kicserélték az egyik sugárzót másik típusúra és emiatt neki rosszabb lett a lefedettsége, de arra nem volt képes, hogy ezt a szolgáltatónál jelezze.
Másrészt a #2817-ben állítod, hogy hadjáratot folytatok, amit cáfolok, tényeket írok le amit részben saját tapasztalatok, részben fórumtársak leírásaira és részben szolgáltatók műszaki részlegein dolgozó ismerősök elmondásaira alapozok. Arról Csaba és Tremmel urakat kellene megkérdezni, hogy a mai napig mozgás közben miért dobálják el a 4g jelet a készülékek ahol egyébként van 4g jel, miért nem voltak képesek ezt közel másfél év alatt orvosolni, valamint miért "felejtették el" bevezetni a 900as 3gt legalább a legproblémásabb területeken.
A Vodafonet egyébként enyhén szólva nem szívlelem, egyes vezetőik sunyi, inkorrekt mentalitása miatt, de hogy műszakilag a hálózatcsere óta ők viszik a prímet azon szerintem nem nagyon lehet vitatkozni.[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
igen valszeg ilyesmi gond lehet, 2x járt szervizben,mindkétszer vissza küldték,hogy hibátlan a készülék, a szolgáltatónál is 2x cseréltettem sim kártyát már.
A régi kártyámmal fullon futott a kártyának megfelelően. Ez van. Sajnos 3 kártyás LTE képes telót nem kapok kis hazánkban , gagyit sem nem , hogy normálisat.[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
Bferibörs
addikt
Kipróbáltam, a kifogásolt készülékben Telekom kártya p: 28 d: 3,66 u: 3,93 , másik készülékben ( szintén csak 3g-t tud max. 42 Mbit/s-el.) p: 27 d: 11.63 u: 9,42 , csak 1 mérést csináltam. Telenor 7.2 Mbit/s csomag kifogásolt telóban p: 38 d: 5,73 u: 2,12.
4g mifin fullon fut ua. kártyával amin a 3g döcög.
Viszont honlap megnyitási sebessége szinte azonos a vezetékes wifi sebességén mérttel ( 50 Mbit/s), furcsa.
A 4g képes készülékeim meg 15-25 Mbit/s sebességen futnak 3g-vel ua. a kártyával.
[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
hát nem tudom, én erre tudok tippelni - a 3g helyett 4g-t szolgáltatnak gondolom több régebbi toronyról - a régebbi térképen majdnem fullon volt az ország 3g lefedettsége, a mostanin igen hiányosnak látom.
amikor 4g képes kártyára váltottam hirtelen lecsökkent a 3g sebessége , amíg 10 Mbit/s 3G kártya volt a telómban fullon futott ( 9-10.6 Mbit/s-sel), amióta 4g 30 Mbit/s kártyám van általában 3-5 Mbit/s a 3g sebessége, u.a a helyen mérve, a telefonom 42 Mbit/s-t tud, más kártyával mértem is ilyen sebességet. A 4g készülékek rendesen működnek.
Lehet újra kap egy kártyát a teló, lehet javítottak a 3g-n az első zökkenők után ?
[ Szerkesztve ]
-
Bferibörs
addikt
sajnos a 3g-vel én is szívok -gondolom többen is -. Amitóta tolják 4g-t egyre gyengébb a Telekom 3G-je. Először nem értetettem, telóm 2x járt ez ügyben szervizben, mindig vissza kaptam, hogy a készülék hibátlan. Hát pár napja felmásztam a Telekom 4G-3G térképére, meglepődve láttam, hogy a 3g lefedettség egyre szűkül, nem csoda , hogy a 3g-s készülékem 3-9 Mbit/s sebességen képes csak futni 30 Mbit/s helyett. Ez van.
Többször írtam már itt a fórumon- nem akarok erről vitát indítani ! - , hogy szolgáltató váltás előtt kipróbáltam mindhárom szolgáltató csomagjait. Maradtam a Telekomnál.Azon a területen ahol én járok ( Pest-megye egy része ) ők adják számomra a legjobb lefedettséget ( 4g - régebben a 3g-n is),szolgáltatást a legjobb áron , persze ez csak hazai viszonylatra igaz ,van még mit fejlődjenek ( úgy is írhatnám, hogy a 3 sz@r közül nekem ők a kevésbé sz@rok ) .
A térképekről: borzalmasan pontatlanok! Több helyen ahol lefedettséget jelölnek nincs net, ez is Pest-megye egy részére igaz ahol mértem, több készülékkel és mindhárom szolgáltatóra igaz.
Nem sajnáltam a gigabájtokat a mérésekre , fontos volt hiszen új szolgáltatót kerestem. Sokan írnak az ilyen-olyan sebességről, háát kíváncsi lennék ki az aki 4g esetében 70-80 MB adatforgalmat generál egy,egy mérésre, mert ugye egy mérés nem mérés :-)[ Szerkesztve ]
-
MoRT2195
tag
Ja és még olyan kérdésem lenne, hogy a jelenlegi Domino Surf díjcsomagot hogy lehet lemondani? Felhívtam a 1430-at, de nincs lehetőség lemondásra, csak váltásra, és neten se találtam semmi opciót, aminek köze lenne a lemondáshoz. Vagy ha megrendelek egy ilyen havi mobilinternetet, akkor a jelenlegi díjcsomagom "deaktiválódik"? (Bocsi a dupláért, nem engedett szerkeszteni.)
Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
MoRT2195
tag
Köszi! Régebben én is ezeket néztem, de sokkal nagyobb árakra emlékszem. Ezek viszont nem olyan vészesek. Egy 3gb-osat majd szerintem megrendelek, aztán majd kiderül mennyire elég lesz-e. Bár szerintem nagyjából pont jó lesz, most néztem a wifi adatforgalmam, és az elmúlt 1 hónapban kb. 2,5gb volt, ha nem számítom a majdnem 10gb letöltést play áruházból (és nem számítom, mert úgyis csak wifiről fogok letölteni).
Feltöltőkártyás telefonom van, és ha jól emlékszem kártyafüggetlen (valami netes boltból vettem még régebben, szóval elég esélyes, hogy független).Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
törölt tag
Pedig de, szerintem elég egyértelműen oda van írva:Az értékek az NMHH 2015.11.23-án elvégzett mérőautós mérési eredményeit mutatják,stb
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezek mind külső antennával felszerelt mérőautós eredmények, azokon az eszközök a legmodernebbek és akik mérnek vele azok sem épp amatőrök, tehát ez mind kültéri lefedettségre igaz. Ugye ebben az esetben az általad írt problémák fel sem merülhetnek (korlátozott sebességű SIM, korlátozott sebességre képes eszköz).
A mérések átlaga alapján pedig simán kijöhet a megjelenített érték, a 150mbps a reklám, ez meg a valóság. -
addikt
-
radio100jozs
őstag
A Home csomagok pedig pont, hogy optimálisabb, és jobb kapacitás felkészülést biztosítanak a szolgáltatóknak, mint a mozgó mobilnetezés. Nem véletlen, hogy a Telenor ezt a Hipernet Home csomagokat csak adott címen, és csak 3G-4G hálózaton engedi használni. Így kiszámítható, hogy adott cellán mekkora forgalom generálódás várható, és ha szükséges, akkor oda lehet koncentrálni, Ezzel szemben nehezen lehet felkészülni, ha egy tömött vonat vonul végig a fél országon, és abban többen is mobilneten mondjuk néznek egy focimeccs közvetítést. Az ha nincs elég kapacitás, egy sokkhullámként megy végig a hálózaton, ami sokkal drágább fejlesztést igényel, pedig csak adott pillanatban jelentkezik, de az user elvárja, hogy akkor is megkapja a sebességet.
-
radio100jozs
őstag
Utóbbi már hétfőtől nem lesz gond, megnyílik a 4G minden Vodásnak. Az meg tényleg egy piaci rés lehet, amit a Telenor Hipernet Home csomagok is kínálnak, hogy még sok helyen (nálunk Csévharaszton is), csak az elavult, és még is drága ADSL érhető el, és nem is várható változás 1-2 éven belül, azaz érdemes lehet egy megfelelő mobilnetes csomaggal rámozdulni. A 4G már mind ping, mind sebesség, mind stabilitás terén bőven lekörözi, és kiválthatja az ADSL technológiát, erre már alkalmas, mint fix internet megoldás adott helyen, csak kell még hozzá megfelelő havi adatkeret, ami 50-100 GB-nál már nem lehet probléma.
Én azért bízom benne, hgy ha kiépül a 4G kellő kapacitással (értem itt országos lefedettség), akkor az az érdeke a cégeknek, hogy legyen is használva, ahhoz meg kevés, hogy az okostelefonokkal forgalmaznak csak az userek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Őszintén, mindenféle kötekedés nélkül kérdeznem, hogy Vodás ismerőseid mire panaszkodnak Győr környékén?
Ugyanis én is Győrben lakom és pont amiatt váltottam Telekomos netről Vodásra, amit n2zoli is ír, hogy nem volt stabil beltéri 4G lakott területen, külterületen meg stabil kültéri sem. Aztán mivel a Telekom mondhatni elfelejtette Nyugat-Mo.-n kiépíteni a 3G-t, folyamatosan az EDGE sebességet "élveztem". Ellenben a Voda 4G-je az ahol már van ott stabil, nem ugrál, de ha le is vált, 99%-ban ott van a 3G, és mivel én a hagyományos telefonálás/SMS, stb módon már szinte nem használom a telefonomat, rendkívül fontos a folyamatos stabil szélessávú mobilnet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, erről a térképes dologról hallottam, hogy tájékoztató jellegű, ezért is kérdeztem azt, hogy a 4G tornyok már teljes terljesítménnyel sugároznak-e vajon? Nem vagyok szakember, de józan paraszti ésszel gondolva, ahol van 900MHz-es GSM hálózat, ott kellene lennie 800MHz-es 4G hálózatnak is, lévén minél alacsonyabb a frekvencia annál jobb a terjedése, épp ezért nem szabadna állandóan leszakadnia a 4G.ről EDGE-re, főleg, hogy a Telekomnak van már most a legnagyobb 4G lefedettsége.
Én ahogy olvastam itt írták páran, hogy, megvan a jel, mert akinek van ilyen mifije, vagy olyan telefonja hogy menüben csak 4G mód is van és akkor nem megy le róla, de akinek ilyenje nincs min pl. én annak meg váltogat a GSM és a 4G között. Ez most akkor valami rossz beállítás lehet a Telekomnál, vagy az alacsony teljesítmény miatt a készülék az erősebb jelre vált át ami a GSM?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia!
A beszélgetést tudom, hogy nem megy 4G-n, de itt internetezésről, többek között Voip telefonálásról is van szó. Ez Győr és a Telekom hálózat, és a városban ilyet főleg üzletekben (pl. Lidl) csinál, hogy csak 2G van odabent, városon kívül pedig nagyon sok helyen szintén csak 2g van, illetve arra vált át vagy folyamatosan ugrál 2G és 4G között ott is ahol a térkép szerint kültéri 4G van az adott útvonalon végig.
-
H.Istvan25
senior tag
A 4X és a P8 lite Európába szánt hivatalosan kapható verziójából is hiányzik fontos 4G frekvencia. De a leggázabb még anno az iphone 5 volt. Tudta a 850/1800/2100 frekvenciát. Hát a 850 egyáltalán nincs Európában, a 2100 jelenleg pedig két szolgáltatónal (esélyes hogy elterjed széles körben, de 2012-ben még nulla volt az ezt tudó hálók száma). A nem ide szánt teló más, ott tényleg a forgalmazónak kéne felhívnia rá a figyelmet. Ha valaki meg külföldről rendel, akkor nézzen utána, saját felelősség.
Huawei Mate 9
-
törölt tag
Nézd, én egyáltalán nem kételkedem a szavadban, de ha én ezt tapasztalom akkor te milyen jogon nevezel engem hazugnak, részrehajlónak mégha nemis ezekkel a szavakkal? Mivel sokat járom az ország nyugati felét, a vidéket és szükséges a stabil normális mobilnet, nekem a Voda jött be, pedig amúgy nem a szívem csücskei, mert egy sunyi bagázs, de az UMTS900 okozta műszaki előnyük a mai napig vitathatatlan. Arról nem tehetek, hogy a másik kettő ezt nem kapcsolta be, holott semmi akadálya nem lett volna, és az sem az én hibám, hogy az ország nyugati felén, ahol a Telenor építette ki az LTE800-at egy kalap sz-r annak a teljesítménye és állandóan visszadobja a telefont EDGE-re. Az meg nekem marhára mindegy, hogy a Vodás 3G nem tud 20Mbps-ot csak 5-öt, amíg stabil a puszta közepén is és nem EDGE-n kell nyöszörögni.
[ Szerkesztve ]
-
-
totron
addikt
Sok szamlas felhasznalonak, tegyuk ezt hozza. Kartyas konstrukcio sajnos nem ad ilyen sebessegu lassitast. Ertelemszeruen a lassabb, de korlatlan a nyero, a gyors, de nyulfarknyi meretu csomagoknal (ez valami egeszen szornyu, hogy ez nem minden hasznaloja szamara egyertelmuen egyertelmu es a marketingszoveg diadalmaskodik megannyi fejben), bar nem tudom van-e meg egyaltalan olyan, ahol vege van a netezesnek, mint a botnak, ha a forgalmi limithez elerkezik az ember.
-
radio100jozs
őstag
Gondolom ezt kompenzálja azzal a Vodafone, hogy csak egy szűkebb ügyfélkör használhatja még a 4G-t, így nincs akkora forgalmi telítettség, a másik meg nincsenek korlátlan tematikus opciók sem. De lehet olyan taktika is a dologban, hogy most meglátják, hol milyen forgalom generálódik 4G-n, így jelenleg egyszerűbb egy homogén 800 Mhz-es háló kiépítése, majd ahol a forgalom igényli, ami jellemzően sűrűbben lakott helyeket, ott telepítenek majd 2600 Mhz-es cellákat. Mert előbb vagy utóbb azt is használatba fogják venni, csak költséghatékonyabb ez a megoldás valószínűleg ilyen ügyfélszám, és forgalom mellett, főleg ha van egy országos 3G hálózat is mellette.
-
radio100jozs
őstag
A lefedettség szempontjából teljesen egyezik a meglátás. Én erre csak azt tudom mondani, amit eddig is, hogy ha a Voda tartja az ígéretét, akkor tavaszra eltűnik ez az előnye a T-sek lefedettsége terén. Utána már lehet vitatkozni, hogy hol milyen sebesség, meg kapacitás áll rendelkezésre. Viszont én úgy tartom, hogy a mobilinternet, ahogy a nevében is van, számomra arra szolgál, ha A-ból B-be megyek, akkor legyen közben internet elérésem, az mellékes, hogy most 20 vagy 100 Mega, mert ha nem filmeket tölt le az ember, akkor totálisan mindegy. Az A-ban, meg a B-ben meg azért nem érdekel, mert ott meg úgy is van, és lesz is a jövőben is vezetékes internet, mert azért egy optikai hozzáférést, ami remélhetőleg lassan leváltja az ADSL-t nem lehet összehasonlítani egy mobilinternettel. Persze aztán az 5G mit hoz jó kérdés, de ez szerintem 5 évig még nem alternatíva hazánkban sem.
-
radio100jozs
őstag
Tekintve, hogy nem mondtam egy szóval sem, hogy a T-s cégekkel bármi gondom lenne a mobilnettel kapcsolatban, így nem értem ezt a leírást. Azt meg továbbra sem támasztotta alá senki, hogy a Voda adott ügyfélbázisa, és internet forgalma miben is lenne korlátozottabb kapacitású a T-sekhez viszonyítva, erről senki semmi adatot nem közölt még. Azt, meg, hogy ki melyik szolgáltatót preferálja vica-verza, mert ti meg csak a T-s cégekét.
-
radio100jozs
őstag
Az Asus tableten most frissítettem az 5.0-ás androidra, azon továbbra is megvan a 4G-mód (most már nem LTE-t, meg GSM-et, vagy WCDMA-t írnak ki, hanem 2G, 3G, 4G), és ha csak erre váltok, akkor most már a figyelmeztető üzenet nem jön, hogy nem fogok tudni hanghívást, vagy rövid szöveges üzenetet funkciót használni ebben a módban. Ki is próbáltam, és az sms gond nélkül működik. Hanghívást nem tudom, mert netes csomagom van.
-
törölt tag
Igaz nem nekem szól ez a válasz, de annyit olvasom már ezt az eltérő technológiázást, hogy megkérlek írd már le, hogy miben már az LTE technológia a GSM-től. Komolyan érdekel. És főleg ez az eltérő technológia miért indokolja azt, hogy szar a térerő, gyenge a jel, emiatt a telefon állandóan visszavált EDGE-re, ami meg tudod mire elég ha valaki főként adatforgalomra használná a mobilját? Próbálj meg mondjuk VOIPolni EDGE hálón...
Engem különösen nem zavarna ez a visszaváltogatás, ha lenne normálisan kiépített 3G, de az csak a városokban van, kivéve Voda, de ott meg az LTE vicc kategória egyelőre minden szempontból. -
PeeterssoN
őstag
+ 7ER
Köszönöm a válaszokat és az eddigi segítségeket is szeretném utólag megköszönni azoknak is akik most nincsenek itt!
Nekem még új a 8.1 Win és nem tudom mit lehet és nem lehet kikapcsolni illetve letiltani a netről!
Van esetleg erre vonatkozó súgó vagy link ami elmagyarázza lépésről lépésre mit kell csinálnom?
Vagy ez a Outpost Firewal Pro mindent elvégez helyettem?
-
Bferibörs
addikt
Igent tudom,hogy ennyi csak a szerződésbe írtak 3440-et, nem lehet csak 2 évvel új előfizetőként megvenni.Egyébként akár mikor felmondható a szerződés 5000 Ft-ba fáj ha idő előtt lemondja valaki.Módosítani persze lehet más csomagra le is fel is.
-
Bferibörs
addikt
Alapvetően nekem sem a sebesség a lényeg, inkább az elérhetőseg, netezni nagyon sok helyen nem tudok amerre járok, végül is ezeket helyeket próbáltam meg kiszűrni a tesztekkelA sebesség értékek a teszt alatt adódtak.Sajnos nem sokat használom a m.netet jól lefedett helyen mert ott van vezetékes netem.A tesztelés célja is az volt,hogy a lefedettséget mérjem fel,hol melyik szolgáltató működik még elfogadhatóan,használhatóan.A 0-0,75 Mbit/ s nem túl vonzó mint a nulla sem.A tesztek alapján valszeg t-mobile 30 Mbit/s csomag lesz ,remélem nem lesz túlterhelt a közeljövőben.Jelenleg a t 150 tesztcsomagját használom,meg van időm tesztelgetni ezt is.
-
Bferibörs
addikt
Sajnos ezek az értékek lefedett helyen sem túl jók a saját készülékeimmel, ezekhez még egy saját samsung note 8020 is hoźzá jön.De az xperia z1 sem produkált jobbat.olyan helyen ahol a t. térképe szerint is teljes lefedettség,maximális térerő van.Ami ugye azért relatív.Nagyon sokat teszteltem és sem a t. 150 lte sem a voda 42 3G nem tudott megnyerni,főleg vidéken nem amerre járok , elég sok helyen.A 3G t. pedig júli 1-től megszűnt, ámit addig használtam.
-
Bferibörs
addikt
Sebességet és lefedettséget teszteltem, 3 különböző cuccban,azonos helyen és időben mindhármon speedtesttel.Mobil szolgáltatót keresek újat,ezért a teszt.Kb. 40 tesztet végeztem készülékenként.Alcatel ot 8008 scribe T-mobile 10Mbit/s csomag 3 G csak nincs hozzá lte, samsung g. tab 4 sm t335 T-mobile 150 Mbit/s csomag lte , Acer e700 voda 42 Mbit/s csomag csak 3G a 4G- jük nem elérhető arra amerre járok.A 10 Mbit/s csomag lefedettség és térerő viszonyában verte a többit, ahol ez a csomag még fullon futott 10.3 körúli sebességen ott a 150-es 18-23 -t tudott, a voda a 42-ből 8-12-őt.
[ Szerkesztve ]
-
-
PeeterssoN
őstag
Na most akkor mi is az igazság?
Nem lehet hogy a telekom adott idő alatt pl 10kbit/s számolja a forgalmat? Így , mivel a 4g gyorsabb gyorsabban el is fogy? Most a 10kbit/sec az egy fiktív érték. Nem tudom értitek e mire gondolok és hogy lehetséges e?
Mert nekem játék alatt mikor azt hittem nem működik a 4g-s modem; csak 3g --vel ment, nem fogyott le a havi keretem teljesen. Mig 4g vel miután most szoftvert frissítettek újra lett 4g, látványosabban hamarabb elfogyott a keretem. -
.LnB
titán
"picike" Mozaik XS -hez.
Közben beléptem a Tmobil online-ba lehet bővíteni de egyszeri, egy hónapos plusz csomagokat én nem találtam, csak előfizetéshez köthetőeket.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
-
radio100jozs
őstag
Igen ezt tudom, sőt 2600 Mhz-en is mennyen a 4G miatt. Ezzel nincs is gond (új Asus Fonepab 7), mert a Voda eleve csak 800-on, meg 2600-on megy 4G. (nem nyertek 1800 Mhz-en, így nincs ott szabad kapacitásuk). Anno emlékszem a 3G-s modemekkel is gond volt, mert a Voda főleg 900 Mhz-re építette ki vidéken a 2100 Mhz mellett, így csodálkoztak páran, hogy nem működött a Voda 3G, azaz nem volt a modemen hálózat.
-
Mate
nagyúr
Nem fullHD videókat akarok mobilon nézni Csak azt akarom, hogy ne kelljen figyelnem az adatforgalmat csak azért, mert megnézek egy videót.
Amúgy nézegettem egy táblázatot, hogy mi mennyit fogyaszt kb. 1 óra alatt és az alapján számolva havi 6 óra youtube+sok böngészés simán belefér. Úgyhogy nem lesz gond.
Köszönöm a segítségeket
-
oncsi
őstag
Nekem más tapasztalatom van ezzel kapcsolatban.
A Tab mikor jelezte, hogy elfogy a 30GB (LTE) akkor tényleg el is fogyott. kb mindig 1-200 MB különbség volt csak.
Az a 30GB-nál kb 0.5%
Most Voda van az esti +100GB-os. Nagyon vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.
MiFi Router (van ilyen szó?) az egész kellemes kütyü. Lehet bele kártyát tenni de sehol nem írja, hogy azt miként használhatom (FTP lenne nekem az igazi)
Az esti időszak az éppen nem szuper. 6 óra nem volt elég, hogy egy win 7-et teljesen fulra belakjam, miközben ment a SW update. (139 fontos fájl cirka 1GB!) Mindjárt 6 óra, és még csak a 86. nál tart éjfél óta.
A sebessége annak ellenére, hogy csak 3G nem rosszabb, mint az itt elérhető 4G volt.
Letöltési sebesség kb egyforma, 25Mb/s a feltöltési nagyon ingadozik. Max kb 1-2Mb között van, de le is esik néha 100Kb/s-re. A PING viszont jobb. A T-az mindig 39ms volt. Ez meg 19-28ms között.
Már csak kell egy jó adatforgalom számláló, a nappali, meg az éjszakai net forgalom külön számlálásához.. A Vodáé egybe veszi.[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
legenda
ja, és a mobilinternetes díjcsomag milyenségétől függ, hogy milyen ingyenes t-email szolgáltatás jár alapban a mobilnetes csomagod mellé - t-email alap minimum jár (1 db e-mail cím, 500 megabyte tárterület, címjegyzék, határidőnapló, vírus és kéretlen levelek szűrése), t-email plusz...stb már csak bizonyos esetekben jár díjmentesen, itt megtalálod a pontos infókat; link (22. oldal)
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest